ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arról lehet valamit tudni, hogy hány órától megy ez a duplán fizetős dolog?
Kösz! Éppen ma délben gondoltam úgy, hogy egyszer visszamegyek a lakott rendszerbe és eladom a térképeket és talán összejön annyi, hogy egy ASP beleférjen. Még jó, hogy benéztem ide. Most már leszálltam az állomásra és megvárom a holnapot.
Dzsini
kommentár nélkül
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Ha egyszer visszatérek a buborékba, én is szeretnék egyet szerezni 😊

Most inkább space madness van, és pár napig "frame shift drive charging - fuel scooping... - frame shift drive charging - fuel scooping..."-al fogok álmodni 😊

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 17:49:42

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Panzeradler
Jó pár óra repu farmolás után csak meglett.

Cutterem viszont nem lesz van egy olyan érzésem<#idiota>
Dzsini
Ha valamit lehetne tenni "lejátszót" az ED-be, az egy rádió lehetne - van több ED világba illeszkedő stream (Lave Radio, Radio Sidewinder, Hutton Orbital Radio), azokat be lehetne rajta hangolni - bemondják a híreket, néha élő adás is van...
de először ez legyen:

Úúú, köszi, jó hogy mondod, végre akkor a feketelyuk-lesés is meglesz! 😄
A ködös térkép is jó anyag, lementve 😉

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

danone
Egyébként ez még a mai játékokban is visszaköszön, mármint hogy játék közben játszhatszvalamivel. Jó poén lenne egy shortcutra előrántani egy tetrist a cockpitben 😄DDD
PiszkosFred
Ez a resze vilagos, hiszen mindenkinek van egy tablete/telefonja/extra monitora, stb. sot, manapsag alapkovetelmeny szinte mindenhol egy masodik monitor/tablet alttab helyett. Mint erdekesseg beszeltunk rola ket sor kozott, amolyan "jatek a jatekban" otletre gondoltunk, csak itt most "kijelzo a kijelzoben" 😊 Na mindegy, csak hirtelen eszembe jutott a dzsini kommentje kapcsan a dolog, sejtem hogy fejlesztoi szinten semmi sem olyan egyszeru, mint ahogy azt moricka elkepzeli.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

danone
Én speciel várni akartam, mire lesz tartalom is a második szezonhoz, de rájöttem hogy jobb ha most csinálom meg amit akartam (trip to Sag. A, rank5, stb) mert utána már az új contentekkel leszek elfoglalva. <#email>
danone
Erről beszélgettünk mi is jó múltkor, és arra jutottunk, hogy egy használt monitor ára lassan nem éri el egy kiló banánét 😊 Szóval inkább hely kérdése mint pénzé. Sokan nem is gondolnák, mekkora plusszt jelenthet egy második monitor akár munka, akár játék téren.
Moby
Jaj olvasgatom itt a posztokat, nagyon fontolgatom a visszatérést.

Adversus solem ne loquitor

Dzsini
Azért a világnak azon a részén, ahol többen játszanak ilyesmit, ott Netflix van, nem letöltött mp4, tehát helyből nincs létjogosultsága. (és/vagy van telefon, táblagép a hatáskörön belül)

Ha meg mégis, akkor egy VLC tudású lejátszót megvenni / lekódolni felesleges energiaforrás pazarlás (ha meg nem visz mindent lendületből, akkor azzal van baj). Akinek fontos megoldja (pl. van ED-hez illesztett VLC skin), a túlnyomó többségnek meg gyakorlatilag csak a "helyet foglalja".

... vagy Steamen ott van az overlayben a zenelejátszó, akinek az kell.

PiszkosFred
Pont a napokban beszelgettunk errol ismerosokkel, hogy az ilyen hosszu utazasokat is magaba foglalo jatekoknal (lasd Elite, Kamion/Repulo/Vonat szimulatorok, stb.) a fejlesztok rakhatnanak be egy apro kis panelt a "muszerfalra" (ui), ahol ki lehetne tallozni lokalbol mp4 vagy avi formatumu fajlokat, es igy akinek nincs ket monitora/gepe/tablete/okostelefonja stb. mint masodlagos kijelzo, azok kozben nezhetnenek filmeket (vagy akar youtube, twitch, barmit).

Oke, a mai vilagban nem nagy kunszt overlaybe berakni valamit, de az tuti, hogy takarni fog valamit az UI-n, igy meg eleve scinalnanak neki helyet, egy info panelt, amely dupla funkcioval rendelkezne, adatok mellett akar masra is lehetne hasznalni. Ha mar van sok helyen custom mp3 track beallitasi lehetoseg, akkor miert ne? 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Dzsini
Nem a Sag A*-hoz készül állomás 26 ezer fényévre, csak "tengelyirányban" kb. 4000 fényévre - arra most megy a helyszínválogatás, aztán valószínűleg lesz egy (több?) komolyabb Community Goal hozzá, ahogy a Maiahoz is volt - alapanyagok kiszállítása, stb. Más ködöknél nem lesz ilyen fogadóbizottság 😊

Maiánál menj el a fekete lyukhoz is, rendszeren belül van, biztonságos.

A legmesszebb Soltól amúgy a Sothis rendszer van, ami lakott - ott egy félkész űrállomásra lehet dokkolni 😊

Térkép a környező ködökről:

Az egyik kedvencem nekem a Fine Ring, és benne a Shapley 1 csillag. Utána körbeugrálni is érdemes, gyönyörű.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 12:40:10

Pont tegnap fedeztem fel a Maia-t mindenféle háttérinfo nélkül. Eszméletlen ledöbbentem és megörültem hogy van ennyire kinn állomás (és hogy eladhatom az exploration data-t 😄), és hihetetlen mennyi CMDR-t pillantottam meg, holott másutt szinte senkit eddig! Nem nagyon vannak explorer ambícióim, de a 11 ly jump távolságú Viper mkIV-val hirtelen indíttatásból gondoltam ideje kihúzni a bakancslistáról egy csillagköd látogatást, a FSD interdictort lecserélve egy Detailed Surface Scannerre 😄
Nem bántam meg, a Maia igen szép hely a csillagköd megcsodálására!

Micsoda véletlen hogy ma olvasva meg belefutok a nevébe 😊 van más csillagködben, vagy érdekesebb ponton még ilyen mélyűr-állomás? (azt olvastam hogy a Sag.A közelébe terveznek egyet)
Lehet akkor máskor is csinálok még ilyen kiruccot 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

danone
általában valami sorozat vagy eurosport meg a másik monitoron 😄
Dzsini
Ja, és a legfontosabb - olvasnivaló, hallgatnivaló, néznivaló (ha van hozzá képernyő) - mert elég unalmas odakint 😊

Dzsini
Mindig nullás gázzal lépj be a rendszerbe (vagy nagyon figyelve, ha sietsz), legyen nálad AFMU meg pár heat sink - és elsőre lehet, hogy érdemes egy kisebb körrel próbálkozni (a környéken van pár szép köd - Pleiades, ilyesmi - a Maia-n van dokk is, megpihenni), hogy belerázódj a "semmiben futunk"-ba.
ez egy jó kis összefoglaló

A legfélelmetesebb egy neutron vagy fekete lyuk mellé ugrani, mert nincs ott "semmi"
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 10:51:02

danone
Szerintem a system authority vessel-ek azok, pl NAV pontnál. Ha meglősz egyet wanted leszel.
danone
Ok köszi az infókat 😊 Vigyűázzak valamire, amitől esetleg kipukkadhat a hajó? 😊 (bináris rendszerek, fekete lyuk, vagy akármi)
Dzsini
Az authority szó szerint hivatalos személyt jelent - rendszer biztonságiak?

Dzsini
Igen, csak a hazavitt és leadott adat ér.

Ha exploration elite-re mész, akkor a Sag A*-tól nem messze (1-2 ezer fényév) vannak a Neutroncsillag-mezők (rengeteg neutron és fekete lyuk), ott össze lehet farmolni egész "hamar" azt a 161 milliót, ami a ranghoz kell.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 10:41:18

Sziasztok!
Ismét segítséget kérek. Elvállaltam egy bérgyilkos küldit, meg kellett ölnöm egy illetőt, 4-es wingben volt, Lawless. Ok. Kiheréltem. Másik 3 társa elkezdett lőni, de meglógtam előlük. Visszatértem az állomásra hogy felmarkoljam a jutalmat, de nem csak ennyiből állt a küldi, hanem kaptam egy 2. részét is. Ez alapján most mit kell tennem? Mi ez az authory? Talán meg kellene keresnem a másik 3 társát? Előbb kiszedtem az SC-ből egy olyan hajót amire ráírta hogy "mission target", de hiába öltem meg, nem kaptam 1-es számot (nem lett 1/3 a megölt személyek...). Mit kell tennem?
danone
de akkor ugroik a zseton amit érte kapok, és ami fontosabb, az exploration rank is nem?
Dzsini
Poénból ne, még csak ugrok-töltök-ugrok pörgetéssel is 15-20 óra per irány (a rekord 8 óra körül van, de ahhoz profik kellenek). És így kimaradsz a szépségekből, amiket esetleg láthatsz.

ő épp már hazafele halad, múlt délben indult, ma hajnalban volt a Sag A*-nál, és egy ülésből megy oda-vissza jótékonysági célból.

Ha van fölös felfedező anacondára (esetleg Aspra) való pénzed, akkor elmehetsz úgy, hogy a célhelyen kipukkasztod a hajót, és akkor nincs visszaút.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 10:19:23

danone
Lehet hogy poénból belevágok, csak nem akarom veszni hagyni a rank5-öt 😞
Dzsini
Megérni lehet, hogy megérné, de ha te valahova akarsz eljutni, akkor az nem lesz közelebb 😊 A Sag A* 26 ezer fényév, bármit teszel...

... plusz távolabb sokkal több "érdekes" dolog van - neutroncsillagok, fekete lyukak, stb.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 09:55:54

danone
lámalaci vagyok a felfedezéshez, de nem érné meg pont emiatt kb 1000 LY távolságban egy kört tenni? így visszafele is csak ugyanannyi a távolság 😊
ÓÓÓOOOooo.. Tegnap értem vissza és adtam le minden adatot.Nem tudom mikor megyek újra,nagyon hosszú és unalmas.A legrosszabb az volt,amikor visszafordultam és még annyi volt előttem,mint mögöttem.
Dzsini
Február 29-e egy olyan nap, aminek nem kellene léteznie...

In other news, having been labelled as a crackpot by most of civilised space, tin-foil-hat-wearing conspiracy theorist Ricardo Bentonio has teamed up with Kruger 60 Free to fund a one-day appeal for pilots to deliver cartographic data. He claims this will help him prove his theories that, according to ancient records he has unearthed, the 29th February 3302, which appears on all galactic calendars, should not exist.
Bentonio went into more details at a press conference, claiming that the entire human race will be wiped out if something is not done. When questioned about his theory he had this to say:
“We’re not just talking about see ship systems failing and computer system across the galaxy shutting down. We’re talking about all life as we know it stopping instantaneously, the very fabric of space time collapsing in on itself and the universe as we know it coming to an end in the blink of an eye.”
Pilots that want to contribute to the appeal are instructed to go to Jones Estate in Groombridge 34 system and drop off any cartographic data they have on the 29th of February 3302.
Ricardo Bentonio’s request for Cartographic Data will begin at midnight on 29th of February 3302 and will run for 24 hours.

ennek örömére egy napig dupla pénzt fizetnek a felfedezési adatokért a Groombridge 34 rendszer Jones Estate állomásán (Orbis, tehát nagy hajókkal is megközelíthető). Ha valaki épp felfedezőben van, és nem túl messze a buboréktól, érdemes oda leszállítani az adatokat.
Én kb. 15 ezer fényévre vagyok, és nem vagyok hajlandó a mai napot és éjszakát ugrálással tölteni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 07:28:40

Köszi.

iSS!

Sajnos igen.

Nefürgyé le!

Ha felfedezek de kilőnek mielőtt eladnám az adatokat, akkor azok is megsemmisülnek?

iSS!

Aha. Így már érthető.Kösz!
Tuvok
És dugig van kalózokkal az alien artifact-ek miatt.

Dzsini
2.3-tól már lesznek parancsnokok külön kinézettel, és nincs kizárva a hajóban történő mozgás (a mostani modellek nagyjából már "be vannak rendezve"😉 - de ezek leghamarabb a 3. évadtól merülnek fel:
Newsletter #29 provided a list of what at the time was Frontier's roadmap for expansions. In no particular order:
- Walking around interiors and combative boarding of other ships.
- Combat and other interactions with other players and AIs in the internal areas of star ports.

KiruHoshino
Köszönöm a választ. 😊

Én amit el tudnák viselni a játékban az saját karakter amivel szabadon mozoghatsz a hajódban vagy a bolygó felszínén. Hasonlóan mint a Star Citizen-ben

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Pont most történik a Soltól kb. 4000 fényévre levő rendszer kolonizációra való előkészítése (folyik a kiválasztás), ami a felfedezőknek-turistáknak lesz egy "pihenőhely" a Sag A* felé vezető úton.
A Maia rendszerben levő állomásokat a játékosok telepítették, és mostanra rengetegen lakják. Az ötlet is a játékosoktól jött.

Minden technikai feltétel megvan hozzá.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.27. 13:02:05

Gilmoor
Örömmel látnék egy olyan fejlesztési vonalat, ahol a játékosok maguk népesítik be a távoli naprendszereket. Persze megértem, hogy ehhez sajnos nincs meg a technikai feltétel. Az a paripa amin most lovagol a frontier azt okozza majd, hogy az új játékosok és a régi játékosok közt egyre nagyobb lesz a szakadék. És ez sosem végződött valami jól.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Dzsini
A leglényegesebb, hogy megjelennek a játékban a Mérnökök, akikkel ha jó kapcsolatban vagy, akkor tudnak bizonyos alkatrészeket a hajódban módosítani, alakítani.
Ezzel együtt megújul az egész küldetésrendszer, alakul a fegyverrendszer, és még sok minden...
itt elég részletesen kitárgyalják

KiruHoshino
Sziasztok! Tudnátok nekem információt adni, hogy mi lesz ez az Engineer update?

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Kicsit túllóg a lakott buborék a PP által jelölt területen(vannak független részek), de nem sokkal - jelenleg a legtávolabbi rendszer ~500 fényévre van Soltól.

A csillagképek pedig feliratokként és vonalakként léteznek, és a Soltól nézve fognak jelenteni valamit, onnan lehet jól felismerni:

Lenne néhány kezdő kérdésem.
Mivel elmentem felfedezni ezért érdekelne, hogy lakott terület a powerplay területen kívül is létezik, vagy csak addig tart? Ha van azon kívül is, akkor a térképen hogyan tudom megnézni, hogy hol van lakott zóna? Feltételezem, hogy vannak rendszerek, amelyek nem tartoznak egy szövetség alá sem. Aztán lehet, hogy tévedek.
Végül érdekelne, hogy a csillagtérképen van egy olyan funkció, hogy mutassa a csillagképeket. Már ha jól értem. Ez mit csinál? Ugyan nem sok fogalmam van az egyes csillagképek hollétéről, de konkrétan az Oriont néztem és ott sem igen láttam nyomát valamilyen jelölésnek.
Dzsini

Dzsini
Csomó festés akciós áron - akár itt, akár a steames boltban (ahol walletből is lehet vásárolni)

Dzsini
Valószínűleg a küldetés és az USS rendszer újraalakításával (ami jön a 2.1-ben) lesz ebben is változás.

Igen, ez elég hülyén van megcsinálva, de csak a hivatalos npc mentők vehetik fel őket. pedig az ember segítene, csak nem lehet.

Dzsini
Általában feketepiacon adhatod el - rabszolga lesz belőlük.

Caliph
én salvagable wreckage nél meg distress signal nal találtam már. Fel is vettem csórikáimat,elvittem a legközelebbi állomasra ahol nem tudtam kezdeni velük semmit cserébe rámvertek negyed milla bountyt miattuk...az ember azt gondolná örülnek ha elviszed őket,de nem 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.