23609
-
nibron #10505 igen, az akkora baromság, hogy még. mint ahogy az is, hogy ha bárkit meglősz véletlenül, rögtön wanted vagy. példának megint az x3-at hozom fel, ott is így volt (baromi nehéz egy életszerű algoritmust kitalálni), de ott elnézést lehetett kérni. az sem volt tökéletes, de legalább volt valami. -
nibron #10504 ja értem. akkor ha két témához válaszolsz, miért nem jegyzed be, hogy melyiket melyikhez, mint ahogy most is. a thargoid egyébként csak egy vicces dolog egy szava volt, semmi hangsúllyal. a hangsúly inkább a sörteszálon volt.
de ha már szóba került: szntem nem igazán lenne értelme belefejleszteni őket, mert csak. csak a problémákat növelnék vele. míg ez a játék az elődhöz mérten nem játszható nincs értelme. azért, hogy berakjanak ebbe a bughalmazba újabb 500-at annak nincs értelme. ez a véleményem és nem is kívánok róla bővebben értekezni. -
#10503 Akkó jóvanakkó. -
#10502 Mert űrvadnyugat. Ha nincs nálad a plakát arról, hogy "élve vagy holtan", akkor nem hiszik el neked, hogy jogosan lőtted le.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.06. 22:58:46 -
#10501 Én azt sem értem, hogy ha valaki wanted (tehát lövik a zsaruk), akkor én miért nem lőhetem addig, amíg nem szkenneltem le? Ez is marha nagy ökörség. -
#10500 #10482 -ben volt szó a Thargoidsörte-meghajtásról, azzal kapcsolatban írtam, hogy ha lesz is, valószínűleg nem lesz jó a Beagle Pointhoz eljutni :) -
nibron #10499 ja. a hsz.-edbe, hogy kerültek? mert hogy azon a szálon még csak fel sem merült. -
#10498 Ezt kérdezted: "hogy kerülnek ide a thargoidok???" -
nibron #10497 nem értem. mit tudunk meg? -
nibron #10496 azért milyen lenne már ha újra kellene azokat is gyűjteni. meg lehetett volna értelmesebben is oldani? meg. -
#10495 Valószínűleg a 2.4 környékén megtudjuk, hiszen a legnépszerűbb tipp az alcím titokban tartására az "Aliens" vagy ilyesmi lesz az "Engineers", "Guardians" és "Commanders" után. -
nibron #10494 a kék ledet a valóságban elég sokan feltalálták. egy időben minden laborban ezzel kísérleteztek. már a nyolcvanas években volt, bár az nem teljesen így működött mint amit most ismerünk. kb. olyan volt, sőt olyanabb mint most a lézerdióda. és egy led többe került mint egy 8 bites mikrogép. az első ismert tömeggyártásban való felhasználása egy japán gyártó kazettás deckjében volt db mérő szintén még a 80-as években. ennyire fontos ez az alkatrész.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.06. 22:48:45 -
nibron #10493 nem csak te, már jópáran.
az, hogy melyik fórumon megköszönném ha én dönthetném el. köszi.
ki a tökömet érdekli mi jár a fejlesztők fejében. engem a végeredmény érdekel. azt pedig tokrafan elég jól összefoglalta, amúgy el lehet olvasni az értékeléseket. sajna többnyire ilyen. hozzáteszem jogosan.
hogy kerülnek ide a thargoidok??? -
#10492 És ha kipukkadsz, akkor mind a materialok, mind a material-szerű-adatok megmaradnak. A felfedezési adatok, bountyk, egyéb rakomány nem.
Just game mechanics. -
#10491 Az 1.000 material-os dolog tényleg baromság sajnos. Vagyis úgy gondolom, hogy minden hajónak ugyanakkora tárolója van, és ha átülünk egyikből a másikba, akkor hipp-hopp. De hát így elég béna a sztori. -
#10490 A kék ledek sztorija, akik nem ismernék: még Nobel-díjat is ért 2014-ben. -
#10489 a probléma az hogy ha reálisan nem ezer hanem mondjuk 2 material lehet akkor meg azért menne a sírás mert kevés...a játékélményért be kell nyelni némi unrealitást :) -
nibron #10488 kicsit több mint 25 éve az intel egyik vezető fejlesztőmérnöke magyarázta, hogy az x86-os processzoron már nem lehet mit fejleszteni, mert a magfrekvenciát nem lehet 5mhz fölé emelni. ugyanekkor a led gyártók csak piros-sárga-zöld ledeket tudtak gyártani mondván a többi színt, elsősorban a kéket egyszerűen képtelenség előállítani. aztán pár faszi kitalálta, hogy egy-két anyagot összemorzsol. és voilá... -
#10487 Egy szóval nem mondtam, hogy te, vagy bárki más ne játsszon vele. Azt írtam, hogy ha nekem nem tetszik, majd én nem játszok vele.
Hogy a fejlesztők fejében mi jár, azt meg lehet találgatni - meg is tesszük, kiváló unaloműző munkaidő alatt - de még a fórumos hozzászólásaikból se fogjuk kitalálni, hiszen az már PR-felület, és valószínűleg komoly policyk vannak a kommunikációra - mit szabad, mit nem. Ha majd bekerül a játékba megtudjuk. Addig pedig lehet a nemhivatalos fórumokon tovább csépelni a szalmát :)
Tudnának úgy alakítani rajta, hogy nekem a mostaninál jobban tetsszen a játék? Persze, semmi se tökéletes. Fognak? Nem tudom. Remélem, igen.
Tudnának úgy alakítani rajta, hogy nekem kevésbé tetsszen? Persze, sok mindenen lehet rontani. Fognak? Nem tudom. Remélem nem.
Amit tehetek az az, hogy a tudomásukra hozom a saját felületükön - nem itt, mert kétlem, hogy sokan olvasgatják az SG-t.
A Thargoidokról: mivel ők más elven közlekednek a witchspace-ben (nem pont-pont között, mint a régi hajók és a mostani capital shipek, hanem szabadon, akár megállva is), és mivel az már most jól látszik, hogy a ködöknek valami fontos szerepe lesz (idáig Barnacle csak ködökön belül jelent meg, Jaques is "véletlenül" egy köd szélére érkezett meg, és ködöket zártak le a patchben), így ha lesz is thargoidsörte-hajtás, az valószínűbb, hogy ködök között fog működni, vagy valahogy köze lesz hozzá. Beagle point környékén meg már nincsenek ilyesmik ;) Plusz az elejtett információk alapján sokkal valószínűbb, hogy az alien probe-ok és a többi, amit egyelőre találtunk az nem Thargoid gyártmány, hanem egy új fajról lesz szó. -
#10486 Persze minden példa sántít de a hajón nem a NOS-gyárnak kell elférnie, annak az autóban kellene elférnie, ahogy nem is fér el, ugye? És gyanítom hogy az űrhajóban sem férne el az a gyár ami az ugróanyagot csinálja. Mégis működik az hogy belemorzsoljuk a sót és hipphopp máris hétmérföldes csizma. A tárolásra én is éppen azt mondtam hogy nem probléma mert könnyedén tudnunk kéne vinni magunkkal gyakorlatilag végtelen adagot a raktérben, hiszen most a pilóta a batyujában hordozza az 1000 material mintát. -
nibron #10485 tesókám, hát mostanság a szomszéd utcába sem tudunk átugrani, még akkor se ha az öreg alkesz pali bácsit megkérjük, hogy büfögjön már bele a tankba. pedig hidd el, hogy attól a lehelettől még a thargoidok is kétszer meggondolnák magukat, hogy valaha is a közelünkbe merészkedjenek. kétszáz év múlva lehet, hogy telkem lesz a holdon. 1000 év múlva még akármi is lehet, nézd meg az elmúlt 200 évet. azért azt a fogkefe-sörteszálat ne nagyon feszegesd, mert lehet, hogy a frontiernél komolyan veszik, és holnap megjelenik az egyik peccsben.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.06. 22:14:31 -
#10484 Én a működés elvére gondoltam szimplán, hogy azért egy ugrásra, mert addig van hatása a "NOS"-nak (ahogy pl való életben is, becsavarod, eldurrantod, és jöhet a következő). Az meg hogy hogy viszik magukkal... most komolyan ezt nehéz elképzelned? Háakkora hajón egy egész NOS gyár is elfér.
BTW az autóban is lehet több NOS egyszerre, senki nem mondta, hogy csakis egyet cipelhet magával valaki. És még mindig 1.000 évvel később járunk, és neked a tárolás jelenti a problémát? Hát jó, te tudod.
A mondatod fele pedig ugye mutatja, hogy mennyire is akarod érteni, vagy nem érteni azt, amit írtam. Pontosan semennyire. -
nibron #10483 teljesen igaza van a kollégának. ugyanis nem arról van szó, hogy éppen mivel játszik a játékos, fejlesztői oldalon legalábbis semmiképpen sem. ott az lenne a cél, hogy minél több játékost az általam fejlesztett játék elé ültessek. hagyjuk már ezt a demagóg zsarolást, hogyha nem tetszik ne játssz vele. rém unalmas már. ebben a játékban akkora lehetőségek vannak csupán csak a környezet felhasználásával, hogyha pl. az x3 játszhatóságát egy az egyben átvenné az elite a saját környezetébe, elég hosszú időre megalkotnák a top játékot ebben a kategóriában. abban a kategóriában ahol majd a legtöbb játékost be lehet vonni. de ami most történik, az csak pöcsölés, maszatolás és tsai. egy kezdő csapat sem engedhetne meg ilyet magának. egyébként meg is látszik az értékeléseken, mert az a 60-65% hát finoman szólva is szar eredmény. simán lehetne 85% feletti. az alap már megvan hozzá, szinte az összes többit már egyszer megcsinálták jól, tulajdonképpen mindenki őket másolta/másolja. nem a mostanit hanem a régit. fejlesztőként komolyan mondom nem értem mi a pete van ezekkel a srácokkal. -
#10482 Tökéletes példa volt, köszi, az autóversenyzők sem állnak le a mezőn dinitrogén-oxidot szüretelni, hanem viszik magukkal. Elképzelni meg bármit lehet, naná, akár azt is hogy ha találunk egy Thargoid fogkefe-sörteszálat, akkor azzal majd egyből Beagle Pointig lehet ugrani. -
#10481 s_andras és MikX: NOS most is létezik az autóknál, ami egy löketet ad pár mp-ig a motornak, nem a motort, és nem is az üzemanyagot keverik be vele.
De amúgy 1.000 évvel később járunk, szóval megértem, ha a mostani tudással és felfogással nem tudjátok elképzelni ezt. Én igen. -
#10480 Ez azért nem jó, mert mi van ha keveredik azzal amit a csillagból tankolunk, az csak az alap. -
#10479 Te is játszol vele, tehát neked is megfelel valamilyen szinten. Ha a felfedezés nem, akkor valami más pontja a játéknak, amit ugyanígy lehetne kritizálni és szeretni. Ahogy a bányászat vagy a vadászat se mindenkinek való, úgy a felfedezés sem. Ettől nem lesz "jobb" vagy "rosszabb" része a játéknak, csak más.
(például ezért is érte kritika a mérnököket, hogy olyasmire kényszeríti a játékosokat, ami a komfortzónáján kívül van - egy ízig-vérig harcos miért töltsön órákat a felszínen érceket keresgélve, vagy egy bányászhajóban ülve? ráadásul kétes eredményekért)
Ha úgy érzem, hogy nincs kedvem betölteni a játékot és tovább kóborolni a csillagok között, akkor nem fogom. Van sok száz másik játékom, ami alkalmas a szabadidőm eltöltésére, választok azok közül, vagy újra visszatérek a buborékba és kipróbálok valami olyasmit, amit idáig nem műveltem. De jelenleg jól elvagyok vele, és sokkal jobban tetszik az "eléggé unalmas és ötlettelen textúrák" nézegetése és fotózása (és a képek közül néhány ide feltöltése), mint bármilyen buborékbeli tevékenység a játékban.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.06. 21:21:35 -
TokraFan #10478 Végülis, egy üres papírlappal is el lehet lenni hetekig ha valaki úgy akarja. Mindent meg lehet magyarázni...Azt is megértem, ha valakinek ez így elég -egy Trabant is örömet okozott sokezer embernek, de attól még nem mondhatja senki, hogy az autó tervezés csúcsa volt-. A Frontier sajnos hibát-hibára halmoz, mérhetetlenül lassan fejleszt a lehetőségeikhez képest, de legfpképpen fogalmuk nincs arról, milyen nagy potenciál LENNE a saját játékukban, nem beszélve a teljes átgondolatlanságról, ami az Elite játékmechanizmusát jellemzi.
Sajnos a gémben jelenleg, konkrétan nincs mit felfedezni. :-( Talán majd egyszer, úgy 10év múlva érdemes lesz a szkennelésen túl ellátogatni a bolygókig is, mert nem ugyanazt az egyébként eléggé unalmas és ötlettelen textúrát látjuk minden egyes holdnál, bolygónál, mint jelenleg.
-
#10477 Minek "grindelsz" bármiért a játékban? :) Mert eltölti az idődet, és úgy gondolod, hogy ez megfelelő módja a kikapcsolódásnak. Semmi misztikum nincs benne. Abban se volt, hogy 1000 hajó elutazott Beagle Pointra, ami pont ugyanolyan "érdektelen" rendszer, mint a többi (nem a legtávolabbi, nem különleges - egyszerűen Erimus odáig tudott kijutni a hajójával anno, onnan indult vissza). Nekik mégis megfelelt időtöltésként.
Nekem is megfelel időtöltésként az, hogy elugrálok oda, és tiszteletemet teszem a többi felfedező előtt (és feliratkozom a 65k klubba)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.06. 20:56:36 -
TokraFan #10476 "Ez, plusz így, és egy jól moddolt FSD-vel egy csomó olyan külső rendszer elérhetővé vált, amiket idáig nem lehetett elérni,"
Amik persze pont úgy néznek ki mint amiket eddig el lehetett érni és sajnos semmi egyedi vagy misztikus nincs bennük, tehát sajnos teljesen érdektelen, hogy már elérhetők. :-( Épp ez a baj a játékkal, ezt nem érzik a Frontiernél. Minek grindeljek pl. azért, hogy ezeket a rendszereket elérjem, ha pont azt látom ott is, mint a 3 milliárd simán elérhető másikban? -
#10475 És azokkal az ásványokkal mi van, amik feltöltik a rakétáidat vagy a gépágyúd lőszerét? :) Vagy megjavítják az SRV-det 1%-ról 200%-ra?
Welcome to Elite mesevilág, ahol nikkelből, szénből és kénből ágyúgolyót lehet faragni.
-
#10474 vagy eleve ilyen lenne az üzemanyag például.
Igy hogy egy ugrásra jó, így értelmetlen -
#10473 Hát nem is tudom... elmegyünk bányászni, találunk ásványokat, azt beleszórjuk a tankba, és ettől máris kétszer olyan messze visz?... Valahogy olyan érzés, mint amikor Csodaturmix druida hozzáad még valamit a varázsital titkos receptjéhez hogy egy ritka effekt is előjöjjön.. Vagy a gumimaci-nyanya a gumibogyószörphöz, vagy amikor Lone Star beönti a folyékony Schwarz-t (Űrgolyhók). Szóval olyan meseszerű. Meg ha néhány gramm ilyen brutális hatással van az ugrótávunkra, akkor ezekre eleve olyan kereslet kellene hogy legyen, ami kötelezően piacot teremt, vehetnénk és vihetnénk magunkkal mondjuk egy tonnát, ami még akkor sem fogyna el ha keresztbe-kasul bejárjuk a galaxist. -
3:35-nél balra a második kéken jártam már ;) -
#10471 Áh, leadom aztán majd utána nekiállok, ugyis kell más elfoglaltság, mert nem most indulok neki beagle pointnak -
#10470 Másik lehetőség, hogy innen vagy más ismerősi körödből valaki csatlakozik hozzád, és megvéd - amíg bedokkolsz, hajót cserélsz olyanra, amin van raktér, abba bepakolod az általa hozott meta alloyt / soontill relicet, elmentek együtt a mérnökhöz, és ... ennyire nem sürgős :) jobban fog kinézni a pioneer körüli felfedezői rangod. -
#10469 Főleg hogy nagyon csak a szükséges dolgok vannak nálam, pajzsom sincs pl, kellett afmu-nak a hely. Ebből a szempontbol nem szeretem csak a dbx-et, kevés a hely -
#10468 Egyetértek
Csökkentettek a "nincs nálad semmi de azért szétrúgom a hajtóműved" NPC-ken, de azért előfordulnak, kár kockáztatni. -
#10467 Ahh, jolvan, sokat nem akarok maszkalni tobb honapnyi adattal ha lehet -
#10466 a meghívó mellé a lenti cuccok még kellenek, hogy megnyissa a műhelyét neked, úgyhogy azzal ráérsz - és mondom, egy két napos túrával simán felfedezel annyit, hogy lv4-lv5 legyen