23609
1418743729.jpg
  • Zozo76
    az a helyzet hogy nekem csak az alap jatek van meg mert csoro vagyok :) kemeny 3000valamennyi volt mikor megvettem, de komolyra forditva a szot valahogy nemtudom erdemes-e a horizons-t megvennem most, mert oke hogy leszallas meg srv de megis olyan kevesnek hat. csak legkor nelkuli bolygok, ott meg nem sok latnivalo van, mintha a holdon lennek. jelenleg ad mast is a horizons?
  • Dzsini
    Elsőre az volt a legtávolabbi pont, ahova anno Erimus el tudott ugrálni az alap hajójával - túl 65 ezer fényéven. Ekkor kapta a becenevét is, és elkezdtek oda járni a hosszútávú felfedezők (nekem még kb. 20ezer fényév van hátra odáig) Utána az idén év elején indult nagy expedíció célpontja lett, és annak tiszteletére Frontier át is nevezte Beagle Pointnak.

Nem a legmesszebbi Sag A*-tól, nem a legmesszebbi Soltól, de a legmesszebbi, ahova olyan 25-30 fényéves ugrótávval is el lehet ugrálni.
  • Zozo76
    en is azt tervezem hogy valahogy felhuzom a cobra-t a maximum kozeli allapotba (a fsd mar a max 4a), aztan irany a melyur meg termeszetesen a Sagittarius A. ez a beagle point miert olyan erdekes? a legtavolabbi allomas van ott a Sag A-tol szamitva? vagy mi van ott?
  • Dzsini
    Egyre inkább úgy tűnik (gyűlnek az észlelések), hogy valami esemény várható - sok ismeretlen hajó által lelőtt roncsot találni kétségbeesett jelzésekkel... ráadásképp most hétvégén LaveCon, úgyhogy pont jó lenne az időzítés hozzá.

plusz pólókészítő
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.16. 06:37:17
  • TokraFan
    20-30% teljesen reális egy ilyen szinten bejáratott szolgáltatásért. Bármilyen élelmiszer multinál (Tesco, Auchan stb.), ennél durvább százalékokat is elkérnek a beszállítóktól, a brutális polcdíjakról nem is beszélve.
    A legnagyobb kiadók is ott nyomulnak Steam-en, még azok is, akiknek egyébként van saját próbálkozása (Origin, Uplay stb.). Maximum az excluzív, legújabb címeket nem teszik ki Steam-re is. A Steam infrastruktúrát el kell tartani valamiből, a Frontiernek töredékébe nem kerül a sajátja. Én nem tartom irreálisnak és nem is sajnálom a Steam-től. Megdolgoznak a százalékukért.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.16. 03:00:08
  • MikX
    Hát sag A* turám után kaptam 80milliot, meg azota küldizgettem, meg alapbol volt pár, most pythont nemtudom felhuzni teljesen, már csak 50maradt. :)
  • Zozo76
    "Legközelebbi kiruccanásra valoszinü az asp-t viszem, vagy ha annyira megszaladna, akkor még azert egy anakonda nagyon tervben van."

de jo megy egyeseknek, en meg ugy orultem az alap cobra3-nak mikor nagy neheten osszecsoveztem hozza a lovet mint majom a farkanak... :)
  • sznek1975
    Sziasztok. nem rég vettem egy sráctól meg a alap elite dangeroust. a steam os mail és kód átírás az sikerült, de a több már nem,indítanám a játékot de ami oldalt bead oda se regisztrálni nem tudok sem a felhasználónével amit kaptam és a kodddal amivel volt se az ujj koddal amit steamra sikerült átírnom avval sem megy, kéri a játék 25 jegyű kód szám sorát, steamon ahol indítom a játékot az alatta lévő számsor a kód ugyebár ? meg arra kérdésre hogy van e számlám arra is válaszoltam hogy nincs de nem tudok úgy sem belépni vagy regisztrálni sem Segitséget kérnék szépen
  • MikX
    No megvettem a pythont, nemtudom még mire lesz használva, de muszáj volt, nagyon tetszik :)
    Legközelebbi kiruccanásra valoszinü az asp-t viszem, vagy ha annyira megszaladna, akkor még azert egy anakonda nagyon tervben van.
    Lehet küldizgetni lesz jo a python, többet fel tudnék venni egyszerre nagy raktér miatt, belőtem egy 20ly körüli ugrót
  • PanzerWolf
    Köszi!
    Nem is tudtam, hogy ennyi féle van!
    Nah ha visszatérek egy bázisra meglesem őket,meg kipróbálom a bányászatot is.Most 3. napja kevergek egy bolygón az SRV-vel és gyűjtögetek(igaz napi egy,másfél órát). :D Sose gondoltam volna, hogy ilyen "semmittevés" le fog kötni. :D
  • Dzsini
    itt van egy leírás róla
    a felszerelés menü ma már kicsit más, de a lényeg ugyanaz.
  • PanzerWolf
    Ilyen lim peteket vagy miket, hogyan lehet a hajóra szerkeszteni?Meg hogyan tudom őket kiküldeni, hogy beszedjék a cuccost az űrből?
  • Fenimor
    Galaxisfelfedező bátor fiainak! Stellaris
  • Dzsini
    Jelenleg úgy néz ki (már amennyi a kideríthető adatok alapján látszik, a Valve elég titkolózós ilyen szempontból), hogy kb. a játékosok kevesebb, mint fele vette Steamen át az Elite-et (kb. 700 ezer az 1,7 millióból).

A 30% pedig az átlagos részesedésük, 20-25%-nál kevesebbet sehol nem olvasni, a "kicsiknél" pedig nem ritka a 40% közeli érték se - de a kis indie-k másképp nem jutnak felülethez, nincs komoly versenytárs szolgáltatás.
  • TokraFan
    +1
    Nekem sincs velük semmi bajom! Ráadásul a Frontier sem véletlenül adta be a derekát -eredetileg nem akarták ott árulni, korábban nem is volt kapható Steam-en-. Még a jutalékkal együtt is bőven megéri, mert a felhasználók jelentős része onnan jött. A Steam jutalék meg természetes!
  • nibron
    azonkívül azt se felejtsük el, hogy ez a "szívás" alapvetően nem a steam miatt van, hanem inkább a fejlesztő hülyesége. a steam végtelenül segítőkész a fejlesztőkkel szemben (saját tapasztalat), segíti őket mindenben, a fejlesztőnek nem kellene az installálással, licensz kezeléssel foglalkoznia, egyszerűen csak integrálnia kell a saját alkalmazásába. ha valaki ezt nem így csinálja, mert mondjuk kitalálta, hogy ő most ubisoftot szeretne játszani, de nincs azon a szinten, akkor van ilyen.
    a számlázási cím egyébként is kötelező mező, mert az összes ország számviteli törvénye előírja. fel kell tüntetni a számlán, úgyhogy ebben az esetben tökmindegy, hogy hol vásárolta. de amit a frontier csinál, hogy egységesen állít ki számlát a saját ill. a steames vásárlók után is, az már jópár országban bűncselekmény, ugyanis a steamen történt vásárlásoknál, a steam köteles számlát adni a törvények szerint. a frontiernél pedig a steames vásárlók is elkérhetik a számlát, sőt ott kötelezően meg is van. ebben az esetben a frontier számlája már fiktív számlának minősül, ami büntetendő cselekmény nagyon sok országban.
    a 30% sem olyan biztos, mert mindenkivel projekt alapú szerződést kötnek. ezért aztán projektenként változik a steam-es "munkadíj", de nemcsak ez, a szerződésekben a szolgáltatások sem egyformák. a támogatások mértéke és még egy csomó dolog változhat. példul lehet programozói segítséget/tanácsadást is igényelni. de még akár videóoptimalizációban is tudnak segíteni. elég sokrétű és bonyolult dolog ez.
    személy szerint fejlesztőként, informatikusként, játékosként és vásárlóként is szeretem a steam-et, mióta létezik, sokkal egyszerűbb az életem. és azért mert vannak olyan jófejek, hogy nem egyedüli kiadók szeretnének lenni megengedik, hogy máshol is áruld a portékádat nem biztos, hogy degradálni kellene őket (főleg alaptalanul). a fejlesztőknek is megérik ezek a felületek, már csak azért is mert létre sem jöhettek volna ezek nélkül. úgyhogy személy szerint nem igazán tartom etikusnak a velük szembeni propagálást.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.14. 23:04:26
  • TokraFan
    Semmi torna nincs a Steam-es verzióval sem. Nekem 400+ játékom van Steam-en, de még a nevem sem igazi és minden egyéb személyes adat kamu.
    Egyébként most SS-en vettem a gyereknek a komplett Elite pakkot, mert rágerjedt itt nálam, és minden probléma nélkül regeltem elsőre. Más kérdés, hogy tényleg elég hülyén van ez megoldva, mert nem lehet a commander packot egyetlen kulccsal aktiválni, egyesével kell.
  • PanzerWolf
    Akkor már más segített látom. :)
  • Fenimor
    Totál igazad van, máskor körültekintőbb leszek! Köszönöm a gyors reagálást!
  • Dzsini
    Mivel vásárolhatsz náluk a boltjukból, így valószínűleg igen, kérnek számlázási címet az accounthoz, a visszaélések elkerülése végett.

Ha tőlük vetted volna közvetlen (ahogy itt ajánlottuk is sokszor), akkor egyrészt nem kapja meg a pénz 30%-át a Valve, másrészt nincs ez a torna vele (és ha nagyon vágyakoznál rá ugyanúgy kapsz steames kulcsot is).
  • Fenimor
    Hát sajnos nem akar ez összejönni, megpróbáltam a "Product Access Key"-t, de ez fogadott: "Sorry this feature is not available without a valid billing address. Most akkor kontaktot is adnom kéne neki? De unom már hogy fizetek valamiért és nem tudom használni!
  • Dzsini
    a Birodalom is elhelyezi a flottáját a Merope rendszerbe, mert nem bízik a Föderációban

Hát, ha az idegenek értelmes életet keresnek, nyugodtan mehetnek is tovább... :P

Egyéb híreinkből - egy beszélgetésben elárulták, hogy egész sok mindent előkészítettek, hogy a játékosokat elvezessék Jaques-hoz, de mivel sikerült ráakadni, így azokat majd felhasználják valami máshoz :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.13. 16:52:36
  • TokraFan
    Oh my God...De betenném ezt az Engine-t az Elite alá...
  • TokraFan
    Mindhármat (Base game, Horizons, Paint pack) külön kell aktiválni, külön kulcsokkal.
  • PanzerWolf
    Ha mégse menne akkor szólj, és megoldjuk valahogyan.De már csak este 11 körül leszek.Megyek melóba,bár nem sok kedvel. :D
    De szerintem így ahogy leírtam menni fog.
  • Dzsini
    Van elvileg az indítón is egy link, hogy "Steamről jössz? itt van tájékoztató..." - a lényeg, hogy a kódokat be kell regisztrálnod Frontiernél is, hogy aktívak legyenek a játékban. A Horizonst is, és a Commander Packot is.
  • Fenimor
    De Steames, valószínű ez lesz a megoldás, majd megnézem! Köszönöm a segítséget!
  • PanzerWolf
    Nem Steamen vetted esetleg?Én szívtam vele mire rájöttem hogyan is kell aktíválni.Ugyanis az alap játék felment a Horizont,és a commander pack nem.Ha onnan vetted, akkor a steam játék könyvtárba keresd meg a játékot, és rajta jobb gomb.Utána válaszd ki a cd kulcs megnézését.Aztán menj fel a játék oldalára, és ott a my accountnál (jobb felül) product acces key-nél írd be.
  • Dzsini
    Nem, akkor is, ha arról a böngészőről először lépsz be - az indítóhoz kaptál egyet anno, az többet már nem kér. Most a böngészőhöz kaptál egyet, az se fog újra kérni (hacsak nem törlöd a helyben tárolt tartalmakat, stb.).
  • Fenimor
    Köszönöm a válaszod! Lehet láma vagyok, de én csak egy "Verification Code" cuccost kaptam, tudtommal azt meg csak akkor küldenek ha új PC-d van!
  • Dzsini
    Be vagy regisztrálva oda is, ugyanaz az emailcím-jelszó kell hozzá, mint a játék indítójához. Valószínűleg kaptál egy kódot a Commander packhoz, azt kell az accountodon aktiválni (ha jól emlékszem az indítóban van is a főoldalon egy tájékoztató arról, hogy ennek mik a lépései)
  • Fenimor
    Ez most mi? Megvan a Commander Pack Dlc, mégsem tudom elérni! Ha,, más színt szeretnék a hajómra akkor nincs ott a lehetőség. Lehet az a baj hogy nem vagyok be-regelve Ide
  • PanzerWolf
    Siker.Valamiért kivette a fire groupból.Nem értem miért,pedig nem is piszkálltam.
  • PanzerWolf
    Az SRV-vel miét nem tudok lőni szerintetek?Eddig tudtam,most meg nem engedi.
    SRV Dual repeater 2000/0 a shield, meg a hull alatti kijelzőn.Weaponokra van rakva energya.
  • Dzsini
    Ó, pedig pont nemrég hallottam valahol, hogy minden ilyesmi megmarad... kár, hogy mégse. Érdekes dolog lett volna véletlenül ráakadni egy másik játékos által otthagyott graffitire.
  • TokraFan
    "..az is - ahogy a No Man's Sky is - perzisztens lesz. Tehát ha valahol valamit valaki művel, akkor az úgy marad, és mindenki más is azt fogja látni.."

No, hát a No man's sky esetén mégsem lesz ez teljesen így:

"...So, if you use a mining tool to blast a section of a planet, perhaps to draw a giant penis on the ground (I will just assume that is what you will do), once you leave that planet and fly away, the game will once again disassemble the planet behind you. If you return, or if another player visits, the planet will be reconstructed, but any changes you made to the topography, penis-based or otherwise, will not be rebuilt. Only the original state of the planet will be reformed. In that way, the universe and everything in it, once born, are static and unchanging."
  • Dzsini
    Működhet jól is, ha jól csinálják meg - reméljük így lesz. Az biztos, hogy nagyon más világot jelent az ilyen állandóság, főleg, ha "szabadon engedik" benne a játékosokat, és pl. lesz lehetőség a nem-játékos dolgoknak pl. ártani.

Elite-ben a frakciók támogatása (ahol léteznek csoportok közötti rivalizálások, volt már példa arra, hogy 2 játékosok által irányított frakció esett egymásnak egy-egy rendszerért) és az alkalmankénti UA bombázás, ilyesmik jelentik ezt az irányt, de ez a 20 ezer lakott rendszer miatt annyira nem látható (és a fő csillagok - Achenar, Sol, ilyesmik még védettek is). Egy pici világban ennek is komolyabb hatása lehet.
  • Caliph
    de tudtommal ilyen a scben sem lesz..nem lehet építeni stb. A nagy hajókat viszont csak multicrew viheti,van ami be sem tud dokkolni sehova,erre kíváncsi leszek hogy lesz megoldva az irányítás ,illetve a hajó megvédése...teszem azt hajnali raid beüt amikor még a crew alszik vagy dolgozik,de vérpistike ráér mert nyári szünet :D
  • TokraFan
    Szerintem éppen ettől működne jól. Gondold el, mennyi célt adna,akár közösségi szinten is (sőt, főleg azon belül). Lehet csoportosan támadni, de építeni is, amire komplett társaságok alakulhatnának, megosztva a szerepeket (nyersanyag bányászat és alkatrészek beszerzése az építőknek, katonai alakulat felállítása akik védenék az épülő, vagy már felépült rendszereket). Akár kisebb személyes háborúk is kialakulhatnának csoportok között, 1-1 bázis vagy rendszer birtoklásáért. Mások dönthetnének úgy, hogy a peremvidék nyugodtab területein fészkelik be magukat, megint mások kalóz szektorokat hozhatnának létre, akár illegális kereskedelmi lehetőségekkel. Én azt látom, hogy nagyon sok sikeres játék alapja a birtoklás! Ez egy mély emberi ösztön, ezért a játékban is előjön, hogy védeni kell, küzdeni kell érte. És máris azon kapja magát a delikvens, hogy ezer órákat ölt bele a játékba. Sajnos ilyesmit jelenleg csak az EVE kínál, mondjuk nem is véletlen, hogy a havidíjas rendszere ellenére szinte példátlanul hosszú ideje működik már.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.12. 15:24:23
  • Dzsini
    Nem is a méret a nagy különbség szerintem (150 körüli kézzel összerakott csillagrendszer minden széppel és jóval a Star Citizenben - tennivaló lesz benne bőven), hanem az, hogy az is - ahogy a No Man's Sky is - perzisztens lesz. Tehát ha valahol valamit valaki művel, akkor az úgy marad, és mindenki más is azt fogja látni (nagyobb központi adatbázis kell hozzá, és nagyobb forgalmat is jelent majd).

Ami érdekes kérdéseket tesz fel a küldetésekkel kapcsolatban - Eliteben nem gond több ezer játékosnak külön-külön megtámadni és lerombolni ugyanazt a bázist, századszor is levadászni Kalóz Bélát (akár többen egyszerre egymástól függetlenül) - de ha perzisztens a világ, akkor egy bázis ha elpusztult, akkor azt előbb újra kell építenie valaki(k)nek mielőtt újra bántani lehet.