ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nefürgyé le!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nefürgyé le!
A legfontosabb: SOHA ne indulj el anélkül, hogy újra tudd venni a géped. Ki fogsz pukkanni párszor, mire belerázódsz. Ne érjen felkészületlenül.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.03. 19:52:32
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Sok sikert!
Ja és ha még engedi az energiád akkor egy kicsivel jobb életfentartó, mert meglepően gyakran lövik ki a szélvédőt..... A legjobb CZ helyszín az, amikor az állomástól 1Ls-en belül van!
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.03. 19:47:01
DavidBraben CEO & Founder 42 pontok egy órája
Just to be clear, although we plan no major updates before 2.1 The Engineers, there will still be minor updates. These are not going to stop.
forrás
Májusban 2.1 béta, majd júniusban lesz éles, egyelőre ennyi.
Nefürgyé le!

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
CLOSEST NEUTRON STAR TO SOL - 18 CAMELOPARDALIS C AT 139.29LY
CLOSEST NEUTRON STAR TO HUMAN COLONY - BETA SCULPTORIS B AT 3505 LS FROM FAN HORIZONS
forrás: galaktikus rekordok könyve
a weboldaluk készülőben, nagyjából fel vannak már tölve a rekordokkönyve adatai
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.03. 11:54:00
Ha összegyűjtesz ~500.000-et, akkor már simán lehet Cobrával kavicsot kaparni. Full cargo rack, minimumos pajzs, sima lézer, 4-es tárhelyű refinery. Azzal már óránként fél- egymillát / óra alatt.... Természetesen Pristine gyűrűben és csakis METALLIC környezetben 😊 Lehetőleg minél távolabb a bányászati zónáktól hogy ne zavarjanak 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Gondolom rendes fejvadászhajónak még kicsi. Fejlesszem, vagy csak gyűjtögessek nagyobb vasakra?
Jó lenne most lejegyzetelni mindent a játék jelenlegi lehetőségeiről és majd összehasonlítani egy 5 év múlva lévő állapotával.... 😄
Ja... és sztem előbb utóbb kezdenek valamit az Alliance hatalom kihasználhatóságával is...
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.01. 14:35:19
A másik véglet a No Man's Sky lesz, ott nem lesz két egyforma planéta a több millióból, ugyanakkor a játékmenetet tekintve koránt sem hinném, hogy akár alulról közelítené az Elitet. Meglátjuk. Én még bízom abban is, hogy az Elite-ben is módosítanak kicsit a változatosságon, ha mást nem, legalább akkor ha már légkörrel rendelkező bolygókon is lehet landolni. Jöhetnánek még üstökösök, esetleg féregjáratok, de izgalmasabbá tenné a felfedezést az is, ha lennének idegen eredetű elhagyott űrállomások, hajóroncsok és még ezer olyan ötletet olvastam Frontier fórumon, melyek elképesztően kreatívak és megdobnák a felfedezés jelentőségét, megtörnék az egyhangúságot. Remélem, egyszer majd beépítik egy részüket.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Van egy rype6 full raktérrel azzal fuvarozok.állomásom is közel vannak.90 Ls-230Ls
De a leírásokat nagyon köszönöm mert ez így már jobban hangzik mining szempontjából.
A harc miatt tudom marhaság de valahogy a 2beam + 4 multiturret az aspx-en csábítóbb meg nyugtatóbban hat minta vulture két beamje.pedig tudom hogy erősebb meg jobban lehet manőverezni de mivel barátokkal kötelékben megyünk amolyan tank szerepre törekszem míg a srácok egy viperIV meg Panzeradler új hajójával ütősek vagyunk még ha harmadolódik a pénz.
5290 ugrás, több, mint 100 ezer fényév megtett távolság (mert egyenesen nem lehet, néhány rész túl ritka, nem lehet átugrani) 35 nap alatt.
Eladtam és abból a pénzből vettem a Vulture-t.
Felfedezés tervbe van véve,de én inkább a galaxis pereme felé indulok nem a közepébe 😊 De csakis type 9 vétel után 😄 most olyan 30 millánál járok,meg a type 7 ér 20at,szal kb félúton vagyok 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.03.01. 10:31:19
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Amikor már hülyét kapsz attól, hogy a következő ugrás után is ugyanaz a piros-sárga-(ritkán kék) golyó fogad, és ugyanazt a hangot adja ki az ADS, és ugyanaz a pörgettyű van, amíg a system map betölt, és 100 esetből egyszer meglátsz valami érdekeset, a maradék 99 esetben pedig pár gázóriást és a holdjait. És tudod, hogy ahhoz az érdekeshez se fogsz közel menni, mert az túlságosan lelassít, és akkor még lassabban érsz oda, ahova indultál.
És amikor ránézel a térképre, és tudod, hogy még 1000 fényévvel számolva 1 ugrásadagot (ami a belsőbb rendszerekben nem jön össze, mert a tervező képtelen utat húzni) is legalább 30 ilyen kb. 30 ugrásos adagra (~900 ugrás 30 fényévvel számolva) van szükséged ahhoz, hogy újra láss egy mesterséges objektumot, ha a legrövidebb úton haladsz is.
A CQC, a felszínre szállás és az autózás a legnagyobb áldás a felfedezőknek, mert megtöri az egyhangúságot, még az időveszteség ellenére is.
Múlt hét végén linkeltem a figurát, aki egy ülésből (végül 33,5 óra alatt) megjárta oda-vissza a Sag A*-ot. Ketten indultak, de a társa 15 óra után a központi fekete lyuknál feladta, és felrobbantotta a gépét. Azt mondta nincs az a pénz, amiért képes lenne a visszautat is megcsinálni.
Igaz jótékonysági célra a végére összejött több, mint 1500 font a támogató nézőktől, és igazából ez volt a céljuk vele.
Most tegnap gyorsan átültem a Vulture-ból egy Cobra MKIII-ba, felpakoltam felfedezésre és elindultam a neutronmezőbe pirítóst sütni, talán jobb pénzt kapok. A kereskedelem nekem nem jött be, 100-as cargo-s T6-al próbálkoztam (erre telik csak). Átnéztem az összes környező rendszert minden lehetséges állomással és áruval, találtam is olyat hogy odafelé palladium, visszafelé ....őőőő..... nem tom mi, ez így oda-vissza hozott 2000cr/t hasznot. 200.000cr fél óra alatt.... nevetséges. Inkább visszatakarodtam a LOW CZ-be, ott fél óra alatt 1 millát simán összevakarok, pláne ha tele van "nagygépekkel". Ne mtom, én nagyon béna vagyok a kereskedelemhez. A bányászat viszont jó, királyság volt amikor találtam 50% feletti painite-es kavicsot 😊 Karcolással is jön a fél milla fél óra alatt. A felfedezés rohadt hosszú (idő/haszon arányban tán a legrosszabb), de hobbicsillagász mivoltom miatt ez tetszik a legjobban 😊 Kíváncsi vagyok mennyit kapok ha beszkennelem a 4db neutronmezőt....
Type 7el volt hogy 4millás kör is összejött,ez olyan másfél órás repkedés mert 160as rakteret meg kell rakni.Csak painite palladium platinum osmium és goldra mentem.Küldikkel még plusz repu és pénz is,és a küldis érc általában a 3 P betűs érc 😊 (küldi: hozz el x tonnát valamelyikből és jó pénzt ad érte+repu)
Jó hely keresése könnyű: választasz egy szimpatikus pristine mettalic ringet.Nem res helyre kell menni,hanem Random tetszőleges helyre berepülsz az aszteroida mezőbe(persze figyelni kell ha több gyűrű van a bolygó körül akkor a metallicba kell menni,nagy betűkkel van jelölve a gyűrű és belülről kifelé haladva kell figyelni,tehát ha az A ring a metallic akkor az a bolygóhoz legközelebbi gyűrű. Ha figyelsz jól elkülönülnek egymástól)Tehát megérkeztél random helyre(én itt is azért "sűrűbb"részt választok tehát a legfehérebb részt,de elvileg ez nem befolyásol semmit),persze szépen lassítva és rendesen kilépve fsdből hogy gyorsan töltsön,3 dolog történhet: 1: jön egy rendőr,scannel, elmegy. 2: nem jön senki 3: jön egy kalóz scannel,látja hogy üres a raktér,mert épp érkeztél,megjegyzi hogy ma sem esznek a kölkei és elmegy😊 vagy megtámad,ekkor fsd tölt,kiugrassz,másik random helyre be,és kezdődik előröl. Ha minden rendben onnantól már nem zaklat senki.
Érdemes a bolygó felé haladva bányászni igy tuti nem mész vissza kimerült kavicshoz,illetve a prospector limpet nagyon ajánlott,simán megduplázza egy kavics kitermelhető mennyiségét.
Én taktikám type 7el: két egyes szintű mining laser,3 limpetet kezelő controller,1 limpetes prospector,legjobb refinery,164es raktér(ha lehagyod a pajzsot lehet több is persze). Kinézel egy sziklát,érdemes olyan ami nem mozog gyorsan mert a limpetek elhaláloznak rajta,kivágsz belőle egy darabot,lecsekkolod miből áll. Ha megfelel(én csak olyat bányászok ki ahol a "cél érc" tartalom legalább 30%)mehet rá a prospector limpet aztán lehet is bányászni.
A hajón van 2 turreted laser minimális védelemre,utility meg shield booster csak és kizárólag,általában kitart a pajzs fsd töltésig-ha interdictelnek simán leveszed a gázt,hagyod hogy kiszedjen: ilyenkor gyorsabban töld az fsd mint mikor erőlteted az ellenállást. Innentől full gázzal pucolás,ha fsd töltött irány a "szubtér" 😄
Persze unalmas,de nekem mindig megy egy film vagy sorozat a sarokban,így elviselhető 😄 De most épp én is communtity goalt csinálok,fuvarozom a cuccot az épülő állomáshoz,ez se izgalmasabb de más mint a mining,változatosságnak jó. Res hunterkedésre meg ott egy vulture ,az is kicsi pénzből összerakható elég jóra,még high intensitiben is megállja a helyét.
Jelenleg egy type 9 bányászra hajtok,olyan 90 millából kijöhet apróbb komprpmisszumokkal,ez meg is marad pénz termelő hajónak,aztán irány az Anakonda,ezt meg már arra fittelhetem amire akarom,kiváló mindenes hajónak tűnik,jó cargo,jó fegyverzet,akár felfedezőnek is jó lehet egy erősebb fsdvel.
PvE-re már nagyon jó, ugrani is elugrik 25ly-t ha meglesz a végső fsd.Eddig ez az a hajó amit imádok mert mindenre jó ha úgy akarom.
Erősen filózok hogy megyek egy 7-8 napos karikát.Van pár dolog amit megnéznék,főleg ezt:
Meg pár ködöt is meglesnék.azok érdekelnek.Lassan a fed miatt már a Naprendszerünkbe is bejutunk bár én még lemaradtam picit.
A trade tényleg kiöli az emberből a játékra való hajlandóságot,viszont ha elindulok a hamuban sült pogival akkor meg kell hogy vegyem a horizontot mert így legalább tudok tankolni meg ez egy újabb kihívás lesz.
Amit sajnálok hogy a bányászat nem kifizetődő,pedig az tetszett még nagyon.keresni a jó helyet,bányászgatni,figyelni hogy ne lőjenek le stb.
ja és a hajóm:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: tutituti, 2016.02.29. 21:24:37
Visszamentem még egyszer Jones Estatere. Még 700k-t leadtam. Előtte megnéztem az event állását. Reggel, amikor leadtam a nagyobb adagot, a felső 30%-ban voltam. Most a felső 15%-ban. Ez a leadott 27 rendszerrel már nem változott. Valószínűleg a maradék 5 órában már nem lesz meg a hatos szint. Viszont jelen állás szerint 9,6 milla fog bejönni az event végén. Jelenleg van 7.
Még egy gyors kérdés. Az event végén automatikusan hozzáadják a zsetont a jelenlegihez, vagy be kell menni a bulletin boardba lezárni?
Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.02.29. 20:15:07
A nagy sűrűség és tömeg miatt természetesen már látható a gravitációs lencsehatás mint a feketelyuk esetében, de még nem annyira erős. De már elég nagy a gamma és röntgen sugárzása, amit jól ábrázoltak a játékban is (megsülsz). De a valóságban ez a sugárzás csak a tengely mentén erős, ott a legnagyobb a szökési "sebesség".
Viszont a neutroncsillag is láthatóan torzítja maga körül a teret ugyanúgy, mint egy fekete lyuk - persze kevésbé, mert kb. fele akkora tömege van. Cserébe a fekete lyuk (kivéve a Sag A*) nem süti meg a hajód. A neutron igen.
Persze ahogy ürülnek a környező rendszerek gondolom majd lesz ebből az 5 ugrásból 10 is 😄
forrás
Utána leadod normál módon az adatokat, fizetnek érte, és nap végén aszerint, hogy mennyi adat gyűlt össze még jön a bónusz.