ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: buke, 2022.12.28. 17:34:23
https://issues.frontierstore.net/issue-detail/55782
Tegnap ment, ma nem... Számomra így most játszhatatlan az ED.
"Töltsd le az emulátort.." - x64-est (64bit)
"...állítsd be (download xinput, auto, save)." - Ha kész az emulátor bezárható.
(Ha nincs semmilyen drága Gamepaded (xbox,ps,steam) de szeretnéd a meglévő Gamepadoddal használni a játékot)
1. Töltsd le az emulátort a https://www.x360ce.com - oldalról
2. Másold a file-t a ...\Elite Dangerous\Products\.... - gyökér könyvtárba (ahol az EliteDangerous64.exe található), indítsd el az emulátort (rendszergazda módban), állítsd be (download xinput, auto, save).
3. A játék gyökérkönyvtárában létrejött xinput1_3.dll-t nevezd át xinput9_1_0.dll -re
4. Az ED launcherben az Options\Check forXinput - pipát vedd ki
5. A Steam cliens beállítások\játékvezérlő részben engedélyezd az Xbox Gamepad, Általános Gamepad beállításokat
6. A játékban válaszd a Control Pad Default-ot az összes beállításnál
Tesztelve : Win10, Logitech Dual Action Gamepad, Elite Dangerous legutolsó frissítés
Kellmes ünnepeket !
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
KiruHoshino lesz fordítandó anyagod, mert a Kingfisher megahajó kapcsolatfelvétele a Thargoidokkal állítólag váratlan és meglepő eredménnyel zárult:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ja, nem. <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2022.11.24. 14:13:48
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
Az oldal http://galnet.kyokai.hu címen érhető el.
Ennek elkészítése azzal kezdődött, hogy egy barátommal játsszuk közösen az EDO-t, mivel ő nem igazán nagy angolos így hétről-hétre folyamatosan fordítgattam le neki a Galnet híreket a saját DC szerveremen 2021 júliusa óta. Ezért az gondoltam, hogy miért csak vele osszam meg. Így most elkészült a Magyar Galnet egyfajta BÉTA változata. Egyenlőre csak a Galnet kerül bele, de a jövőben ED híreket és fejlesztéssel kapcsolatos bejegyzéseket is bele szeretnék tenni. Előre is bocsi ha nem profi szintű a fordítás és szar a helyesírás.
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Bejelentették, hogy az alapító David Braben 28 év után lemond a Frontier Developments vezérigazgatói posztjáról.
Braben 1994-ben alapította a Frontier-t azzal a céllal, hogy "olyan csapatot építsen, amely a gyorsan fejlődő játékiparban továbbra is magas színvonalú, innovatív játékokat készít, olyan ambícióval, amelyet csak képzett szakemberekből álló csapatok tudnak megvalósítani".
A sajtóközlemény szerint Braben átkerül az újonnan létrehozott elnöki és alapítói szerepkörbe. Ebben az ügyvezető igazgatói pozícióban Braben "megtartja a Frontier stratégiai irányvonalának vezetését és vízióját, miközben fenntartja és kiépíti kulcsfontosságú kapcsolatait a játékiparban és a szélesebb digitális szórakoztatóiparban".
A Frontiers új vezérigazgatója a jelenlegi kreatív igazgató, Jonny Watts lesz. Watts az elmúlt 24 évben Braben mellett dolgozott, jelenlegi pozíciójában pedig már egy évtizede.
"A Frontier nagyon fontos számomra, és örülök, hogy átadhatom a vezérigazgatói feladataimat a kivételesen tehetséges Jonny Wattsnak, aki tudom, hogy fantasztikus munkát fog végezni. Ő rendelkezik a kreatív vezetés és a szerencsejáték-vízió tökéletes kombinációjával ahhoz, hogy az üzletág kiváló lendületére építsen. Alig várom az új szerepemet a Frontier-nél, és ez a változás lehetővé teszi számomra, hogy a hosszabb távú stratégiai lehetőségeinkre összpontosítsak" - mondta Braben egy nyilatkozatban.
Watts hozzátette: "Izgatottan várom, hogy a Frontier élére álljak és növekedésének következő fejezetébe vezessem. Csodálatos csapatunk van, és a magas színvonalú kreativitás és befogadás kivételes kultúrája. Alig várom, hogy Daviddel és az igazgatótanáccsal együtt dolgozhassak, hogy még nagyobb sikereket érjünk el. Nagy bizalommal tekintünk előre.
By Ali Shutler
10th August 2022
Az eredeti teljes cikk itt olvasható: https://www.nme.com/news/gaming-news/frontier-founder-david-braben-steps-down-as-ceo-3287139
Szóval nem annyira gáz, mintha teljesen magára hagyná a Frontier-t.
Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2022.08.14. 11:29:54
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Megaship szkennelős küldetéseknél néha nincs a hajó a megadott rendszerben. Ez valami hiba, vagy valamit nem tudok? persze nav beacon scan megvolt.
Kilépés belépés játékmód váltás megvolt
Utoljára szerkesztette: LV 426, 2022.07.31. 11:44:50
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
hát az elmúlt 10 percben autopilótára kapcsoltam,felálltam,kinyújtóztattam a lábaim,hátramentem,dobtam egy sárgát,főztem egy kávét és nyugodtan megvacsoráztam 😄
szal ja,FCt nem biztos hogy azért tart az ember mert gyorsan akar haladni,ellenben úgy tudsz 500ly ugrani,hogy közben megkajálsz,lefürdessz vagy elmész kábelt fektetni,nem kell aggódni hova érkezel,megsüt a nap,megtámad valaki stb 😄
mondjuk én is eladtam,de én azért mert pihentetem a játékot,addig se vigye a pénzt. de megvan a keret hogy újra megvegyem ha lesz valami kontent ami érdekelni fog 😊
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.28. 22:46:51
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Egy Anakonda, úgy emlékszem, hogy meg tudja ugrani a 60-at is, kihegyezve többet is.
Egyszer vissza kellett érnem Coloniáról a bubiba időre, mert küldi volt. Én meg lebetegedtem, így nem nagyon játszottam. Utolsó nap kijelöltem az M-es csillagokat, mert azok a legkisebbek, de tankolhatóak. Így is pár órába beletelt, mire visszaértem, pedig már nem 20000 Ly-re voltam.
Szóval igen, kis hajóval gyorsabb utazni. Az FC-nek meg van pár olyan funkciója, ami miatt megéri használni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2022.05.27. 17:35:31
https://wotinfo.hu
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.05.27. 12:24:55
Nem hiszem, hogy van olyan, ahova a megaship el tud menni és vissza nem. Ha jól tudom, akkor annak szilárd üzemanyagforrása van, nem csillagból táplálkozik, mint a kis hajók. Ha van elég üzemanyag, akkor vissza kell tudnia jönni. Nem tudom, hogy miből, hogyan állítja elő az üzemanyagot, ezzel a részével nem foglalkoztam.
Nem emlékszem pontosan, hogy az expedíciónál volt ott épp egy neutron csillag vagy akkorát kellett ugrani, hogy a visszaútra már nem maradt üzemanyag és a rendszerben nem tankolható csillag volt csak.
Szerintem van olyan rendszer, amit megaship sem tud elérni. Még. Majd aztán jönnek rá a mérnökölt dolgok. De ezek már nagyon a galaxis szélén lehetnek.
Amit nem tudok, hogy vajon a nagyokat ugró megaship esetében is van e ilyen point of no return (olyan rendszerbe érkezve, ahol a carriert már nem tudod újratölteni), vagy akkor távolság két rendszer között, ahova azzal sem tud már elugrani (ha esetleg az AI anno úgy generálta le a galaxist, hogy ekkora (500+) távolság két szomszédos rendszer között már ne legyen, akkor utóbbi kérdés tárgytalan, bár kétlem, hogy ezzel foglakoztak volna, így tuti most is van nem egy "láthatatlan fal" a galaxisban)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.05.27. 10:54:11
Volt is egy ilyen összejövetel. A rendszer egyik bolygóján törték össze a hajóikat a játékosok, hogy visszatérjenek.
Külföldi oldalon biztos találni részletes leírást, de talán még a játékban is megjelölték a temetőt valami módon.
Megaship-pel viszont elvileg már vissza tudnak jönni vagy épp tovább menni, csak legyen elég üzemanyag hozzá.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2022.05.27. 09:40:02
En egyelore nem vettem egyet sem, mert nincs ra szuksegem. Ugy vagyok vele, hogy ha eddig elvoltam 30-40 ly ugrasokkal (szerencses esetben FSD SC-dzsel 200+), akkor az 500 ly ugrasok max az idot rovidik le par perccel (es esetleg egy-ket beiktatott fuel scoop idejevel).
Gondolom az 500-as ugrasok a korabban elerhetetlen, a legkozelebbi ugroponttol 300+ ly tavolsagokra levo kulso rendszereket is elerhetove teszi, vagyis az en szememben tagitja az elerheto es felfedezheto teruletet - felteve, hogy vannak ilyen rendszerek (csak tippelek, ilyen messze sosem jartam meg, ezt hozzateszem).
Esetleg az utantoltes es "allomas" funkcioi miatt csokken a kihivas? Annak mondjuk spec orulok, ha nem kell fel uton visszafordulni es a PoNR utan is tudok meg menni, mert tudom, hogy ott van kinn a kozelben egy megaship ahol picit feltolthetem a keszleteket es mehetek tovabb, nem generalva egy ujabb "konda temetot" valamelyik holdon 😊
Vagy, mit hagyok ki, mit nem veszek figyelembe?
Kozben megneztem, januar 20-ig a galaxis 0.05%-a kerult felfedezesre, van meg mit "megtalalni", hagytak nekem is egy kis morzsat a megashipek. 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.05.27. 09:23:31
https://wotinfo.hu
Videó Logok:
1. rész
...Biztonságos kapcsolat létrehozása...
Itt Caleb Wycherley, az Azimuth Biochemicals kutatási alelnöke. Az INRA-val folytatott munkánk felügyeletét kaptam a következő hónapokra.
Bár a szerződés pénzügyi vonatkozásai jelentősek, az új partnerségből sok mindent nyerhetünk. Az INRA számos figyelemre méltó tehetséggel rendelkezik, akikkel a pozitív munkakapcsolat az Azimuth további növekedését fogja elősegíteni. Egy ilyen hálózat lehetőségei segítenek a Pharmasapiennel szembeni piaci előny kialakításában. Talán idővel a másodosztályú vállalat is megtanulja, hogy hol a helye a szélesebb képben. Legalábbis remélni lehet.
Az Azimuth szerepe az anti-Thargoid-ellenes kezdeményezésben biztató. De ez a folyamatos háború fárasztó. Az arra fordított erőforrásokat, hogy bebizonyítsuk, az emberiség a galaxis domináns faja, máshol jobban el lehetne látni. Sértőnek találom a Thargoidok folyamatos agresszióját velünk szemben. Az INRA munkája lehet a legjobb esélyünk arra, hogy véget vessünk a konfliktusnak.
Az Azimuth segíteni fog egy biológiai fegyver kifejlesztésében. Számos potenciális vegyületünk van, amelyek ígéretesnek tűnnek. A biokémiai kutatásban szerzett szakértelmünk kétségtelenül értékesnek bizonyul majd a kezdeményezés számára.
Kíváncsian várom, mit hoz a jövő.
2. rész
Szerencsés fejlemény történt. A szerencse ránk mosolygott.
A biológiai fegyverekkel kapcsolatos kutatásaink eddig korlátozott sikereket mutattak. Az INRA egyik kutatóasszisztense azonban rábukkant a hihetetlen lehetőségekre, melyek egy gombában rejlenek. A Thargoid technológiával végzett mezőgazdasági kísérlet során kiderült, hogy a gomba rendkívül káros tulajdonságokkal rendelkezik.
Úgy tudom, hogy a kutatónak meg kellett kerülnie a felettesét, hogy ezt a felfedezést napvilágra hozza. Egy gyengébb akaratú egyén figyelmen kívül hagyta volna az eredményeket, ha arra utasították. Szerencsénkre ezt az embert keményebb fából faragták. Arra számítok azonban, hogy a kutató kevés hivatalos elismerést fog kapni.
Ez tényleg megdöbbentő. Lehet, hogy ez az ember felfedezte a háború befejezésének módját, de az INRA munkájának jellege biztosítja, hogy az emberiség soha nem fogja megtudni a nevét.
Az ezt követő megbeszélés a gomba fegyverként való felhasználásának lehetőségéről tanulságos volt. Az INRA vezető személyiségei által használt nagyon pontos megfogalmazásból gyanítom, hogy az információt visszatartják az olyan alvállalkozók elől, mint amilyen én vagyok. Természetesen érthető. Mégis, erős a gyanúm, hogy az INRA birtokában van legalább egy élő Thargoid példány. Szívesen lennék tanúja egy élő Thargoid fiziológiai vizsgálatnak.
Az estét a társaimmal fogom tölteni. Nem lesz túl nehéz meggyőzni őket arról, hogy jelenlétem hasznos lenne egy ilyen vizsgálathoz.
3. rész
Az élő Thargoid teszt enyhén szólva is lenyűgöző volt. Az új sebhely az arcomon a bizonyíték erre.
Nem sokkal a teszt kezdete előtt érkeztem meg. Miközben a gombakeveréket, amit most már mycoidnak nevezünk, előkészítették, a Thargoid példány kitört a cellájából, ez volt az utolsó a szökési kísérlete. Több halálos áldozat is volt, és szerencsére én nem tartoztam közéjük. Az orvosi kezelés sikeres volt, bár a bal szemem további sebészeti beavatkozást igényel.
A lény vad és nehezen legyőzhető. Az ember elgondolkodik, hogy ezek az agyatlan lények hogyan fejlesztették ki a lenyűgöző technológiát, amit használnak.
Kész voltam visszatérni a mycoid vegyület bevetésére. Az eredmények pontosan a remélteknek megfelelően alakultak, ami a Thargoid pusztulását eredményezte.
Az INRA néhány munkatársa a projektből való áthelyezést kérte, az élő kísérleti alanyokkal kapcsolatos etikai aggályokra hivatkozva. Ezekből az emberekből nyilvánvalóan hiányzik az akarat, hogy bármilyen eszközzel megvédjék az emberiséget.
A mycoid vegyületet több INRA létesítményben is engedélyezték a tömeggyártásra. Az Azimuth hozzájárulását a gyártási folyamathoz tudomásul vették. Most a csapatomnak kell javaslatot tennie a vegyület thargoid célpontokba juttatására. A rakéta tűnik a logikus megoldásnak, bár előbb meg kell válaszolni a mycoidok visszatartásának és a becsapódás utáni virulenciájának kérdéseit.
4. rész
A találkozó az INRA vezető személyiségeivel befejeződött. A mycoid fegyver végső előkészületei folyamatban vannak a Taylor Keep-ben.
A terv az, hogy egy hosszú hajót küldenek a Thargoid anyahajó felé, amely nemrég megtámadta a Carmichael Pointot. Nem sok pilótának van elég bátorsága vagy képessége egy ilyen küldetés teljesítéséhez. Gyanítom, hogy a Pilóták Szövetségének egy tagjára lesz szükség, tekintettel a feladat kihívásaira. A lehetséges jelöltek listája már készül.
Átnéztem a mycoid fegyver hasznos terhére vonatkozó osztályozási dokumentációt. Egy ilyen szigorúan titkos szervezethez képest az INRA hálózati biztonsági protokolljait csak néhány óra alatt sikerült kijátszani. Úgy tűnik, az INRA vezetői úgy vélik, hogy a mycoid vírus jelentős károkat fog okozni nem csak az anyahajón, hanem annak lakóiban is. A rakományt kifejezetten erre tervezték.
Bár helyeslem azt a döntést, hogy a fedélzeten lévő Thargoidot ki kell irtani, a kommunikációs feljegyzésekből kiderül, hogy a taktikáról való megegyezés érdekében bonyolult megbeszéléseket folytattak. Kíváncsi vagyok, miért volt ilyen nehéz a döntés, hogy döntő csapást mérjünk az ellenségünkre.
A mai nap folyamán biztosítottam a rendszeres progenitorképző sejtek utánpótlását. A halállal való közelmúltbeli találkozásom emlékeztetett a saját halandóságomra, és arra, hogy túl sok a tennivaló egy átlagos emberi élet során. A látásom teljes helyreállítását célzó műtét sikeres volt, de a szemem teljesen fehér maradt.
Úgy tűnik, ez új becenevet váltott ki a személyzetem körében, akik közül néhányan most már "A boszorkány"-ként emlegetnek. A szójáték, úgy vélem, szórakoztató. De talán egy ilyen álnévnek is meglesz a maga haszna.
5. rész
A mycoid fegyvert sikeresen leszállította CMDR John Jameson. A bátor pilóta nem tért haza. Kár, szívesen kezet ráztam volna azzal az emberrel, aki ilyen nagyban hozzájárult a thargoid háború befejezéséhez.
A jelentések szerint a megmaradt Thargoid erők teljes visszavonulásban vannak az emberi űrből. Az INRA néhány munkatársa meg van győződve arról, hogy ez egy döntő győzelem, amiből a Thargoidok nem fognak felépülni, de én nem értek egyet. Valószínűleg idővel újra fel fognak bukkanni, túl szemtelenek ahhoz, hogy elfogadják az emberi uralmat.
Fel kell készülnünk erre az eshetőségre. Az INRA szolgálta a célját, de a szervezet szuperhatalmak közötti jellege miatt sebezhető a korrupcióval és a politikával szemben. Az Azimuth alkalmas arra, hogy felvegye az emberiség védelmének köpenyét, bármilyen thargoid visszavágással szemben.
Az olyan riválisaink, mint a Pharmasapian, nem bízhatók erre a feladatra. Nincs elég türelmük és gyomruk ahhoz, amit megkövetelnek. Csak az Azimuth, az én irányításom alatt, lesz képes a szükséges lépésekre, hogy a Thargoid fajt örökre eltörölje.
Ha nekem kell az emberiség "üdvösségének" lennem, akkor legyen így.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2022.05.26. 20:16:56
A múlt heti Frameshift Live-on elhangzott néhány információ a közelgő 12. frissítésről, valamint egy mélyinterjú Tom Kewell vezető tervezővel, aki mindent elmondott az Odyssey küldetéseiről. Ha azonban nem tudod megnézni az epizódot, itt egy gyors összefoglaló az 12. frissítésével kapcsolatban eddig felfedett dolgokról:
Teljesítmény- és optimalizációs fejlesztések
Hozzáférés ülve a menükerékhez
A csapossal való beszélgetés lehetősége ülés közben
A képernyő használatának lehetősége a Fleet Carrier tulajdonosának ülésében ülve
A feketepiacok mostantól többet kínálnak az ellopott árukért
Rengeteg hibajavítás mind az Odyssey, mind a Horizons játékban.
Raid küldetéstípus illegális változata.
Shipyard terminál hozzáadása a fogdához, hogy a játékosok visszahívhassák hajójukat
Ez csupán a felszínt karcolja, amikor a 12-es frissítésbe fektetett munka mennyiségéről van szó, így maradjatok velünk az elkövetkező hetekben további információkért, valamint a teljes javítási jegyzetekért a megjelenés napján, ami jelenleg május végére van kitűzve.
2023 elejére ígérik a "key feature overhaul" ami nagyon fasza überkirány el se hiszitek lesz 😄
de többet sajnos nem árulhatnak el
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.04. 19:34:27
Csalódás.