23609
1418743729.jpg
  • Janicsillagasz
    Hahaha ebben azért van valami :D
  • nibron
    vedd le az egyik large beam-et és rakj fel helyette multicannont. mondjuk az alsót és akkor szép szimmetrikus marad. nem bír el hármat a nagyból. a life supportot cseréld D-sre. a 6A-s shield felesleges ha továbbra is hosszútávon szállítanál. 5A bőven elég. a shield boosterekre sem lesz szükséged, a pitonon elég silányan működnek (erről már beszéltünk). ha összeállt, nézd meg a fogyasztást és aszerint válassz hozzá A-s power plantet. előtte azért lődd be a scoopot lehet, hogy a 4A-st lassúnak találod. igazából a 32t tankhoz a 6-os osztály lenne jó, de az plusz 32t hely. úgyhogy döntsd el, hogy jó neked. a powerplant-nél nem árt egy kis energiát szabadon hagyni, de most az istennek sem jut az eszembe, hogy miért.:D talán ha van fölös energia jobb lesz az fsd cooldown? nemtom, a múltkorában értekeztünk róla, ha beugrik vkinek, megírhatná.
  • PanzerWolf
    Okés várlak.Most ilyen:
    Python
    Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.08.31. 20:32:12
  • MikX
    Hát mkvel ottvan 3 állomás is közel, mindegyikben van fed. Ezé gondoltam, nemkell buborékban összevissza mászkálni.
    Amugy petty officer 20% rol 100-ra megvolt egy ora alatt futárkodással, ha egyszerre 8-10 küldit viszek.
  • nibron
    na megvan? megyek mindjárt haza, majd talizunk.
    mire szeretnéd használni? ha szállítani, akkor igen az ugrótávot a legfontosabb növelni és némileg könnyíteni rajta. a thrusterrel gyorsabbra és mellékesen könnyebbre lehet venni. de lehet könnyíteni a powerplantot is. 5A-s pajzs, 4-es scoop elég, ha mégsem 5-ös vagy akár 6-os. minél nagyobb annál gyorsabban tölt, de helyet foglal. point defence tudod miért, és hogyan, és azért rakjál rá fegyvert is, mert nem mindig tudsz elszökni.
  • nibron
    ott szeretnél fed rangot növelni? annál az egy szem pici társaságnál? öcsééém...
    már látom lelki szemeim előtt milyen hamar meglesz az a corvette.
  • PanzerWolf
    Akinek van Pythonja az belinkelhetné milyen az összeállítás rajta.Enginers elsődleges fejlesztés benne gondolom FSD, és Thruster.
  • MikX
    Amugy küldikben higy miket küldenek ellened az fugg az aktualis hajodtol, vagy inkabb csak a nehezsegtol?
    Mert leugrottam ceos-sothis ba fed rangot növelni, es nem mindig van futarmelo, es vettem oda egy mkIV-et futkosni, s gondoltam vallalok ilyen black box recovery-s küldiket, de nemtudom hogy azzal a csöppséggel merjek-e ilyet.
  • s_andras
    Legtöbbször kalózvadász küldetés miatt kell RES-ezni, arra meg jó a többi is.

RES = Resource Extraction Site, azaz bányászlelőhely. A gyűrűkben olyan helyek, ami célpontként kijelölhető. Sok hajó fordul meg ott: bányászok, az őket fosztogató kalózok, és az ezeket kereső fejvadászok és rendőrök.
  • bootsector
    Mi az a RES?
  • Roger6
    Azért jobb bounty-k vannak HRES-ben, én még Imperial Eagle-el is oda járok :D Izzasztó tud lenni néha, mondjuk ez igaz
  • s_andras
    Ezért is nem megyek H-RES-be, majd esetleg próbaképpen ha végre eljutok odáig hogy minden hajón minden modulra megvan ami kell.
  • MikX
    Jaja azt enis raktam bele, mert a tizen ugrotav veszélyes buborekon belul is.
  • Roger6
    Hazardous RES-ben nincs nagyon segítség, vagyis nagyon minimális. Néha betéved egy-egy rendfenntartó hajó, de ha nem követed őt amerre akar menni, akkor magadra maradsz.
  • nibron
    a ferdében az az érdekes, hogy maga a pajzs is sokkal gyorsabban töltődik vissza, mint ugyanaz ugyanazokkal a beállításokkal egy pitonban. pedig elvileg nem a hajó határozná meg, hanem elsősorban a pajzs, másodsorban a pd. azért azt tételezzük fel, hogy van energia bőven.:d
    de a ferde teljes energiafelhasználása olyan komfortosabb vagy annak tűnik. olyan mint egy a+++-os mosógép.
    azért egy 5-ös ugrásnövelőt rákókányoltattam. mostmár csak egy kis plusz benya kellene bele. :d
  • s_andras
    Ja, én nem változtatok a stratégiámon attól függően hogy mit hogyan nerfelnek és buffolnak, tojok a lőszeres fegyverekre és általában minden fogyóeszközre (SCB, chaff, rakéta, ágyúk stb). A PvE Conflict Zone és a RES harc az ami számít, itt mindig van kíséret. Ha egy nagyobb falat miatt jelentősebb mértékben vesztettem a pajzsból, az általában visszatöltődik a kisebb legyecskék lecsapkodása közben. És ha úgy alakul hogy egyszerre az összes piros engem támad, akkor lelépek és visszaugrok, nem nagy szám, kezdődik elölről az egész.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.08.31. 17:55:26
  • MikX
    Én ennyire nem mentem bele, sokat nem is harcolok, csak resben npck ellen, de ferdén nekem bejött, hogy egy jo pajzs+sheld boosterek, a hullra nem erősitettem, inkább azon vagyok hogy ne lőjék le a pajzsot.
  • nibron
    és erővel. mert azt lássuk be, hogy az állandó 4 pont a fegyveren + az oda irányított pd azért számít valamit.:D
    amúgy nem arról kezdtünk el beszélgetni, hanem alap harci beállításról. és ahhoz hozzátartozik a pd beállítása is. amikor harc van rengeteg dolgot kell egyszerre csinálni, részemről már kihagyom (egyszerűsítek) ezeket a számomra nem igazán fontos dolgokat. ha megnézel videókat, nagyon sokan a támadásra hangolnak igazából. mert a pajzsodat lehet, hogy tovább tart leszednem, de én ezt teljes energiával teszem, úgy hogy közben körbetáncollak, míg neked alig lesz energiád lőni. és itt most lehet mondani, hogy kis fogyasztású cuccokat aggatsz fel, de azzal csak még nagyobb lesz a problémád. ugyanis szelektálni kell közöttük ami plusz idő.
    nekem a gyors pajzstöltésre ott az sc (ami egyébként hatalmas baromság), úgyhogy én már letettem az erős pajzsról. dzsinivel beszélgettünk múltkorában a prismatic pajzsról (nem is volt olyan rég), akkoriban még én is a minél erősebb pajzs híve voltam. de nekem bent volt még a képben a shield cell bank, amit azért lássunk be mára már teljesen használhatatlanná tettek. most jelen pillanatban azzal a stratégiával amit képviselek semmi gondom sincs, de lehet, hogy 2 hét múlva át kell gondolni, mert történik egysmás (mondjuk megjelenik a 2.2).:D
  • s_andras
    Az eltérő stratégiák működnek, én csak arra reagáltam először és azóta is amikor azt írtad hogy nincs értelme egynél többet tenni a sys-re, mert úgy értettem mintha azt akarnád mondani hogy nem változik semmi ha egynél többet teszünk rá. De akkor értem hogy mással (manőverezéssel) kompenzálod. Azért jó hogy levezettük, mert esetleg valaki más is félreértésben maradhatott volna.
  • Dzsini
    Hát, ahogy írtam lent - 25% és 58% sebzéscsökkentés a pajzson a 3 és 4 pip között.
  • nibron
    a te pajzsodnál nem tudom, mert ugye még nem volt lehetőségem próbálni, de egy gyengített 5A-snak ránézésre tökmindegy, tehát ebből a szempontból irreleváns, hogy 5sec vagy 5.5sec alatt fogy el. ráadásul maga a distributor is gyengítve van a pajzs felől, mert a weapon van erősítve. nálad meg oda van tolva minden. viszont nekem harc közben nem kell figyelnem a pd állapotát, elég csak időnként ránéznem. azonkívül az energia nekem a fegyvereken és a manőverezésen van, ellentétben veled, aki inkább a védelemre rendezkedett be. van amikor úgy harcolok, hogy leveszem a pajzsról azt az egyet is és átrakom az engine-re. mire lemerülne a pajzs már végeztem is. egyszerűen arról van szó, hogy más stratégiát használsz.
  • Dzsini
    Mivel átlagban nagyobb tömegűek (2.5-200 naptömeg), mint az átlag neutronok (0.4-15 naptömeg), ezért még azoknál is ritkábbak egy picit, amúgy kb. ugyanazon a vidéken találtam őket többször.
  • s_andras
    Jó, de hát a lényeg nem az hogy milyen a pajzs, hanem hogy a 3-as és 4-es sys pip között is nagy különbség van. Az A5 (meg bármelyik) is tovább bírja - a legtovább akkor: ha 4-et teszünk rá.
  • Janicsillagasz
    Mekkora eséllyel fordulnak elő a fekete lyukak? Elvileg bármelyik rendszerben lehetnének nem?
  • Janicsillagasz
    Neutron csillag körül kering, így alig van fény, amúgy kb fele-fele arányban van a fényes/árnyékos rész :D
    Class III-as gázóriás....
  • nibron
    ez picit az árnyékosabb oldal. de gondolom a nap felől is ilyen. miből van? szénpor?:D
  • nibron
    annyira mélyen azért nem. pl. graf.engine-t nem nagyon ismertem, a modellezőket sem. a programozástechnológia és a tesztrendszer miatt kerültem képbe (pl. akkoriban volt egy olyan technológiám ami működés közben keresés nélkül megkereste az összes memóriaszivárgást). és nagyjából maradtam is ezen a fronton. de mivel az osztályokat meg kellett csinálni, ezért megkaptam azok abstractját.
    amúgy+ nem vagyok született magyar. idestova 34 éve élek mo-n, és magyar a feleségem, stb.:D
  • TokraFan
    Nagyon jól néz ki!
  • TokraFan
    Értem, akkor mélyen benne voltál! Nem gondoltam, hogy magyarok is ilyen szinten benne voltak a fejlesztésben. Ezt azért jó tudni!
  • Janicsillagasz
    Egy rettentően sötét gázóriás.... Elég látványos a hajóból nézve :)
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.31. 16:26:04
  • nibron
    natív fejlesztő voltam. külsős, mert játékot mindig csak hobbiból csináltam már 16 éves korom óta. osztályokat írtam, ill. mi egy páran vezettük be az oop-t, és az automatikus tesztrendszereket. a scriptrendszereket is mi találtuk ki a játékon belül, ez akkoriban jött divatba, és ez engem rettentően érdekelt. a mai napig használunk ebből született megoldásokat. rengeteg programozási időt meg lehet vele takarítani.
  • TokraFan
    Ne offoljuk szét a topikot, gyere át X3 topikba. Érdekelne pl. hogy pontosan mit csináltál anno? Modoltál nekik?
  • nibron
    amikor elkezdték, annyira elite pótló eszköz szeretett volna lenni, hogy senki nem gondolkodott ezen a vonalon. és akkoriban még nem is volt ez divat. azután a technológia nem engedte. elvileg a rebirth teljesen átírva ilyen lett volna (legalábbis a kezdőfázisban), de lecserélődött pár fejes a managementben és ettől teljesen más irányt vett a dolog. elég nagy balhé volt belőle házon belül, jó sokan le is léptek. pedig ha a tervek szerint alakulnak a dolgok, most sokkal jobb lenne mint az elite. magában az x3-ban is rengeteg potenciál lett volna még. még az is lehet, hogy az univerzumot is legyárthattuk volna. az ugrás a galaxisok között, már ki volt találva.
  • TokraFan
    Csak Reunionhoz létezik ez a megoldás, modként!
  • nibron
    na ez az. amikor még dolgoztam azon a fertályon még nem lehetett ts-el, tl-be dokkolni. ezek szerint megcsinálták gyárilag azóta? mert én erről tudtam úgy, hogy modból van megcsinálva. és pont arra kellett amit írsz. hogy kitudjon menni mondjuk 600db energiacellát vinni az állomáshoz.
  • TokraFan
    Hát igen, de ez volt az ára akkoriban a sok lehetőségnek (multiban a felét meg sem tudták volna oldani sajnos)
  • Roger6
    Azért egy multi még inkább élhetőbbé tette volna, nekem hiányzott az X3-ból.
  • TokraFan

Van rá mod, de én nem azt használtam. Izgalmasabb volt az, hogy a TL-be bedokkolok 4db TS-t, így egyfajta mobil kereskedelmi platformot kialakítva a böhöm nagy transporterből. Mivel a gyárak általában egyébként sem tudták egyszerre megvenni egy TL teljes rakományát, jobb volt a szükséges mennyiséget átpakolni a TL gyomrában lévő kisebb teherhajóba, és azt kiküldeni az állomáshoz kereskedni. :-) Az a baj, hogy amikor erről beszélek, mindig elkap az érzés, hogy micsoda eszméletlen mennyiségű lehetőség volt abban a programban és ha már nem játszottam volna ki belőle a lelket is 3000+ órával, megint elővenném.
  • nibron
    jaja a colossust már el is felejtettem. hát anno amikor abbahagytam, nagyon letettem. egyébként kérték játékosok, hogy ts-ek is tudjanak dokkolni, legalább 1-2 db, hogy az állomásokkal nagyobb tételben is lehessen üzletelni. láttunk is benne rációt, meg is csináltunk volna, de nem engedték. aztán úgy hallottam megcsinálták moderek, bár annak volt vmi hibája, ami nem csoda, mert a hajó abstractclass-ában kellett volna kicsit változtatni. a modell már tervezéskor megengedte volna, a dockcomputernek is mindegy volt.
  • TokraFan
    Ott hasonlót én a Medusa Rapid Missile moddal használtam. Bár az annyiból másként működött, hogy az egyszerre kilőtt többszáz rakétát akár több célpontra elosztva is meg tudta szórni, így támadó clusterek ellen is gyönyörűen működött