23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    Jaja, ez a része X3-ban jobban meg volt oldva. A szintén Titan-hoz hasonló megjelenésű Colossus-ba pedig 60db vadászt lehetett bedokkoltatni, miközben a cargo-ja még a Titan-ét sem érte el. Nagyon sokat lehetett variálni ezekkel, és akkor ez még csak egyetlen faj 1-2 hajóosztálya volt. Azért Elite is fejlődik, októbertől legalább már lehet majd 1-1 vadászt betenni a nagyobb hajókba. X3 után ez még mindig nem sok, de mindenképpen bíztató az irány.
  • nibron
    akkor ne res-be menj, hanem vegyél fel néhány elite környékén lévő levelet és várd meg id-znek. aztán legyen harc. ja és a rendőrök riasztását kapcsold ki előtte.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.31. 15:32:08
  • Roger6
    Igazad van amúgy, én sokszor szállok Imperial Eagle-be, és megyek vele RES-be, mert gyönyörű hajó, jó a kezelhetősége, és mindig is imádtam a Dávid-Góliát felállást.
  • Dzsini
    Odaírtam, hogy ez 2.1 előtti felvétel, azóta lényegesen hatékonyabbak a rakéták :)

És nem, nem az optimális megoldás a Pack hound, de nekem tetszik, és nekem ez a lényeg.
  • nibron
    az x3-ban hogy is hívták ezt?
  • Roger6
    Bakker, 14 ezer bevételhez mennyi raksit kellett kilőni? Jól néz ki meg minden, de azért egy ilyen Cobrát sokkal gyorsabban le lehet reszelni.
  • nibron
    én a másodikkal kezdtem, mert az elsőnek semmi értelme.
    egyébként meg nem tök mindegy ki mivel csinálja? én így szeretem, az egész életem az optimalizálásról szól. volt olyan cg ahol cuccot kellett szállítani elég brutál profitért, azt t7-el csináltam, mert egy kanyarral simán ki tudtam termelni a t7-es visszavásárlását. ott ez volt az optimalizáció. más alkalommal t9-el vittem vmi, de vigyáztak rám. vagy én vigyáztam vkire. volt itt már minden.
  • TokraFan

Na ezt kipróbálom!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.31. 15:22:50
  • Dzsini
    Első mondatom onnan: "Lehet, de nem kell kiváltani, ha nem akarod" ebben nincs ott, hogy csak azt teheted. Ha nem az optimalizálásra hajtasz (ezt utána írtad), akkor egy nagyon egyszerű döntés T9-be ülni truckerként - veszel egyet, és beleülsz.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 15:13:51
  • nibron
    mondjuk te hoztad fel, hogy ha trucker vagyok üljek a t9-be. ezzel nem értettem egyet. részemről pedig a kondát szeretem, sőt amikor ilyen kis esetlen volt és amúgy is rohadtul oda kellett figyelni rá, hogy ne sérüljön mert kicsit rásüt a nap, talán mégjobban a szívembe zártam. aztán ezzel mentem ki arzént gyűjteni ott a zsákknál, szerintem azt el tudod képzelni, hogy milyen lehetett a leszállás egy bolygóra. és pont azért csináltam meg 3-szor, mert annyira tetszett, na+ a főnököm miatt nem tudtunk elindulni nyaralni. fent lettél volna ts-en érzékelhetted volna. egyébként nézegettem a t9-et is, de összeszerelve a konda jött ki jobbra-gyorsabbra. az első út így is kissé nyűgös volt, de amikor visszajöttem, szanaszét upgrade-oltam, utána már hasított.
  • nibron
    ok, de te egy prismatic pajzsot használsz ami legalább egy 7A-snak felel meg. amit még meg is tuningoltál plusz kapacitással. ezzel szemben nálam a pitonon 5A-s pajzs van könnyített változatban. az már egy más kérdés, hogy te is rosszul használod a distributort (egyébként régebben én is, csak megnéztem pár videót), de téged ellensúlyoz ez a brutalitás.
  • Dzsini
    Látod, mások pedig nem az optimalizálásra mennek rá - és elmennek Jaques-ra is a T9-el, mert azt szeretik. Nem feladatként néznek a teendőre, hanem játékként. Csak egyszer tudták megjárni, de legalább azzal a hajóval mentek, amit szeretnek, ismernek, és használnak régóta. Mitől jobb annak, aki Anacondával csinált 3 kanyart? Több pénzt kapott érte? Gondolom már téged se érdekel, hogy mennyi pénzed van, mert elég bármire, amihez épp kedved tartja.

Vagy ott van a játékos, akit múlt héten (vagy két hete) linkeltem, és egy Imperial Eagle-el ment el Beagle Pointig és utána Jaques-ra. Ő se optimalizált :)

Ezért is jó, hogy sokan, sokféleképpen tudják ugyanazt a játékot játszani. Mindezeknek helye van egymás mellett.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 14:57:39
  • nibron
    bármit csinálok, abba a hajóba ülök amiben szerintem a legoptimálisabban tudom megoldani a feladatot. olyan nincs, hogy ha szállítok akkor az csak t-s lehet. pláne akkor nem ha van nála jóval optimálisabb is. amikor volt a jaques (és ez eddig egy eléggé etalon hosszútávú trucker) cg, nem véletlen, hogy egy végtelenségig lebutított kondával csináltam néhány kanyart. oda olyan hajó kellett ami megpakolva nagyot ugrik, a lehető legtöbb árut szállítva. nem számított a harc, a manőverezhetőség, a napvédelem, semmi. illetve azért feltettem egy minimális pajzsot, mint kiderült az jól jött, de se heat sink, semmi. annyira rosszul mocorgott, hogy majd lejárt az idő mire ki tudtam vele jönni a bedobón, dokkolni esélytelen ezért kapott egy dc-t. és így teljesen megpakolva többet ugrott mint 25ly. visszafelé pedig 55-ket. ide ez kellett.

a specializálódás itt semmi. az x3-ban az argonoknak volt ránézésre két majdnem ugyanolyan hajójuk. a mammoth és a titan. az első egy nagy szállító (ts) (eliteben mondjuk a t9), a titan pedig csatahajó (m1) (mondjuk konda). a ts-be közel 80000 cucc fért bele, a titanba 8000 körül. de a csatahajónak rengeteg lőszert és egyéb harci kellékeket kell magával vinnie, tulajdonképpen el is ment ilyesmikre a hely. rá lehetett tenni 48-64 fegyvert minden irányra, oda kellett az energia, pajzs, stb. a ts-en volt 4 fegyverhely csak előre és hátra, gyenge pajzs. mindkettő sebessége a béka feneke alatt (a titan kicsit gyorsabb mivel csatahajó). nagyvonalakban kb. így néz ki ha kicsit differenciálnak.
  • s_andras
    Konda többet mint a T9: nem. 468 vs 532.

Még a pajzshoz: ha csak egy (fél?) kocka van rajta, akkor már nem szívja a PD-t a sérült pajzs regenerálása. Csak olyankor láttam hogy a SYS tároló elkezd csökkenni, ha 0 van rajta. Viszont minél többet teszünk rá, annál erősebb. Még a 3-ról 4-re váltás is igencsak érzékelhető, 3-nál még látszik ahogy halványul, 4-nél viszont már szinte sebezhetetlennek érzem magam (általában piton, prismatic 6A + G5 reinf., 4 db A SB (ezek egyelőre még tuningolatlanul)). A hátrány sem jelentős, mert ugyebár így 2 marad a fegyvernek, 0 a hajtóműnek, tehát lomhább, de mindig pont akkorra szívja le/melegszik fel amikor úgyis fordulni kell, azalatt minden helyreáll.
  • Dzsini
    Lehet, de nem kell kiváltani, ha nem akarod. Ha te truckert játszol, akkor truckert játszol, és beülsz a T9-be, annak minden hátrányával az Anacondával vagy a Cutterrel szemben.

T7-el kamionoztam, mert annak a kinézete nagyon tetszett. Meg tudtam volna fizetni a kereskedőnek felszerelt Pythont, ami minden szempontból hasznosabb lett volna (közepes hely, nagyobb raktér, stb.), de az nem tetszik, így nem használom. Az Anacondát se fogom, mert az se.

Amúgy beszélgettek Gamescomon erről, hogy ahogy az Orcánál is vannak specializált modulhelyek (és a Belugánál is lesznek), így később valószínűleg lesznek még ilyen korlátozott használatú modulhelyek, hogy jobban szét lehessen választani a különféle feladatra specializált hajókat.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 14:28:26
  • nibron
    tudom, hogy trucker meg ilyenek. van is belőle, de nem használom egyiket sem. minek is használnám amikor bármit el tudok vinni mással. a t9-est simán kiváltom a kondával, sőt azzal még többet is tudok vinni. és az ha kell meg tudja magát védeni. sajna ebben a játékban teljesen ki tudtam őket váltani. és ez az egyik bajom az elitel. az x3-ban egy szállítót nem lehetett kiváltani. amúgy én is szeretném a t-s hajókat. a t9 meg még kifejezetten tetszik is.
    amúgy az általam leírt módszerrel a fegyvertelen kondával mindig sikerült meglógnom, még egyszer sem lőttek ki. bár volt némi javítás, de a pajzsa is csak a lehető legkisebb amit be lehetett tenni. így csináltam a jaquest is. és abban a distributor olyan pici volt, hogy még a boost sem működött.:D
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.31. 14:25:43
  • nibron
    ez igaz, de az is ha az ellenfél gyorsabb, akkor gyengébb is. én egyébként használom a cobrát, az aspx-et, pitont és ritkán a kondát (mert a piton a kedvencem). a sok levelet cobrával viszem, mert kb. félpercenként szednek ki, van, hogy egyszerre 4-en (ezt elég bután kezeli az elite), és ezt a gyors masenkát kevesen tudják megcsípni. a különc ebben a témában a piton, de ő papír keménységre van szerelve, tehát elég gyors, nagyot ugrik, de azon is ott van néhány elég kellemetlen fegyver. tehát ha úgy adódik megvédi magát. és igen a döntés menekülés és harc között alapvetően az ellenfél sebessége.
  • Dzsini
    Type9-nál például a boost sebesség is bőven kisebb, mint egy FDL normál utazósebessége (~220 vs. ~300, és még a T7 is boostolva épphogy eléri a 300-at), így ezzel a szembeindulós módszerrel legalább van esély távolságot gyűjteni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 14:15:30
  • Roger6
    Ez akkor igaz, ha boost-tal gyorsabb vagy az ellenfélnél. Nekem meg FAS a küldihajóm, ami nem túl gyors jószág, bár ha kiszednek SC-ből, mindig szétkapom az illető NPC-t.
  • nibron
    mondjuk én abszolúte nem bányászom, de küldizek. és egyszerre fel szoktam venni amennyit bírok így kapom az npc-ket rendesen. na most ha kiszed egy konda, még 2km távolságról sem tudok tőle elugrani, vagy legalábbis rohadt sokáig tart. ezért van az a taktika, hogy már kiesés után boost, és ha menekülés akkor csak távolodunk. lehet, hogy párszor rámlő, de általában még el sem színezi a pajzsot. ha játszok kb. negyedóránként van ilyen.
  • Dzsini
    Látod, nekem meg nagyon tetszenek a rakéták, és tervben van a Li Yong-Rui-féle Pack-hound rakétás hajó összerakása :) (így 2.1 után még hatékony is, a videó régebbi)

Sajnos 1 hónapot le kell húzni hozzá LYR zászló alatt :(
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 14:06:40
  • nibron
    hát nem tudom. jó pár éve játszom már multiban, és ott azért van egy olyan íratlan szabály, hogy tiszteld ellenfeledet. sőt ez nem is mindig íratlan. csomó helyen benne van a szabályzatban. főleg azoknál a játékoknál ahol különös kegyetlenséggel lehet a másikkal kibni. van ahol büntetik is. asszem ebben vezető helyen talán a dayz standalone áll. tehát ha én összeakadok valakivel nálam már elképzelhetetlen, hogy nekirontsak és egyéb deformális taktikákat használjak, alapból megadom az ellenfelemnek a tiszteletet azzal, hogy igyekezetem szerint normálisan harcolok ellene. hidd el, hogy neki is jobb így. ez az egyik oka annak, hogy nem szeretem a rakétákat. viszont annál jobban a kifordulásokat és egyéb manőverezési taktikákat. de hát nem vagyunk egyformák, én így szeretem.
  • Roger6
    "azért nem megyünk hozzá közel, mert a tömegével nem fog engedni ugrani" - nekem speciel bevált taktika, hogy ha bányász hajóval vagyok, és kiszednek, akkor az ellenfél felé fordulok, aztán boost, chaff - tehát pontosan szembe megyek vele, majd mellette elhúzok -, és mire rám fordul, már 3-4 km-re vagyok tőle, szóval nem fog meg a tömegével. Ha fordulékony hajó kerget, akkor meg shock mine. Eddig ezzel a taktikával egyszer fogtak csak meg, akkor is egy lomha, telipakolt Python-al voltam. Amit persze buktam is, mert nem volt biztosításom rá.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.31. 14:03:55
  • Dzsini
    Nem hülyeség, játék. Tudod ez az, amit nem csak úgy lehet játszani, ahogy te elképzeled, hanem úgy is, ahogy mások elképzelik :) Például a menekülési taktikát a Hutton Truckerék ajánlották, én csak továbbadom (náluk így "szokás", ha már említetted, hogy nem így szokás - de igen) :) Az armor tank és a shield tank buildeket pedig többen használják, mert működik, és lehet így is játszani. Hogy a legtökéletesebb? Valószínűleg nem. De olyan nincs is.

(amikor bent voltam és kamionoztam pl. T7-el, akkor ezt a menekülési módot használtam, és nem volt soha gondom egyetlen ID során se, egyszer se esett le a pajzsom se, ritkán voltak képesek egyáltalán utánam fordulni mire már félig-meddig feltöltött az FSD. De az én egyedüli tapasztalatom kevés bármivel szemben vagy mellett, így szeretek olyanoktól tanulni, akik sok száz, néhány ezer ember tudását gyűjtik össze és adják át)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 13:55:30
  • nibron
    ez az ami már a hülyeség kategória. azonnal kiszúrom, sokat láttam már ilyen "taktikát" (utóbbi időben npc is csinál ilyen lerohanásokat :lol). elég rövid küzdelem lesz, és még el is küldöm ahová amúgy nem menne magától.
    egyébként harcban a hull-ok csak akadályozzák az embert, mivel igencsak romlik a manőverezhetőség, már rájöttem, hogy inkább a manőverezhetőség, mint a tömeg. régebben használtam, de mióta nem könnyebb is az életem. nem kell mindig beszerezni/átszerelni és maga a közlekedés is könnyebb. azért orca-ra rakni elég morbid. csoda, hogy betalál vele a mailsloton. bár ha van dc, az bevisz bármit
  • nibron
    látszik, hogy sokat vagy a buboréktól távol.
    szóval nem így szokás menekülni. alapból 4 pötty az engine-n, két pötty a sys-en. fegyverre nem kell, az fel van töltve és így el is van magában. ha id-znek, kényelmesen gázt vissza, tartani a kijelölt irányt, hogy ne pörögj meg amikor kiesel. mihelyt normál sebiben vagy, boost (felveszed a leggyorsabb tempót), az ellen úgyis kissé később esik be. a lényeg, hogy elég szép távolságban leszel mire beesik. megnézed, hogy ki az, eldöntöd, hogy lesz-e harc. ha nem, el tőle boostal és megnyomod az ugrást. azért nem megyünk hozzá közel, mert a tömegével nem fog engedni ugrani. minél nagyobb annál jobban nem. na most ha harc, akkor boostal megfordul fegyver elő, distributor harci helyzetbe, és kezdődhet a móka.
  • Dzsini
    Egy olyan harcmodor van, ahol a jól felturbózott pajzsokkal legázolod az ellenfelet, és a fegyverek csak rakéták-torpedók mellé (hiszen azoknak kvázi 0 a fogyasztása a disztribútorból, úgyhogy 4pajzs, 2engine, 0 fegyverrel mennek) :)

Szórakoztató látvány, és egyszer lehet, hogy kipróbálom. Ennek másik változata az Orca csurig rakva hull reinforcementtel, 4 pip a motorokon, és egy kis pajzs, csak az illem kedvéért.
  • nibron
    hát ugye 4 pöttyel nem harcol az ember. mert nem lehet. egyébként sincs olyan nagy különbség a pajzs leamortizálódásában. még akkor sem ha mondjuk 4db upgradelt booster plusz tolja neki a cuccost. ha a pajzsnak már töltenie kell, akkor a distributorból csak annyit tud felvenni amennyi a pajzs töltési energiája (ebbe nincsenek benne a boosterek azok külön egységek és a distributortól függetlenek). így a pajzs energiájának ill. a distributor kapacitásának fenntartására elég egy pötty. de amikor a pajzs elkezd tölteni a felvett teljesítmény meghaladja az egy pöttyös distributor töltési teljesítményt. ezért a kapacitás elkezd csökkenni. én ált. mikor már csak 2-3 csík van, akkor teszek rá még egy pöttyöt, az elég arra, hogy ezt a kapacitást szinten tartsa. ha vége a harcnak, akkor már el lehet venni a fegyverekről és fel lehet tölteni a kapacitást. de sokan azt hiszik, hogy ha 4 pötty van a sys-en jobban járnak. és hát azzal, hogy ezzel elveszik a fegyverekről ill. az engine-ről saját magukkal csesznek ki. nem kicsit. részemről a pajzsot úgy szoktam erősebbre venni, hogy egy mérettel nagyobbat rakok bele. viszont így sokkal lassabban töltődik vissza. a ferde még ebből a szempontból is egy kuriózum.
  • Dzsini
    A pöttyök a pajzson az aktuális pajzsszint sebződését csökkentik, 4 pöttyön majdnem 60 százalékkal (6-12-25-58). Ez egy teli pajzsnál kvázi dupla pajzsteljesítményt jelent, viszont ha már nincs sok belőle, akkor igazából nem segít, mert 2 lövés + 50% az is csak 3. Ha azonnal menekülőre fogod egy ID után, akkor éri meg 4 pip a pajzsra, 2 a motorra, szembefordulni az ellenféllel, és boosttal elhúzni mellette (azért felé indulva, mert akkor neki egy csomó idő, mire utánad fordul). Utána tölthet az FSD.

Ha már sérült a pajzs, akkor a SYS kapacitorból kezdi el magát újratölteni, és ha gyenge a disztribútor, vagy kevés a pötty a SYS-en, akkor az utántöltődés lelassulhat-megállhat (ez főleg Bi-Weave pajzsoknál fordulhat elő, amik többet fogyasztanak) - ezért ahogy nibron is írja, legalább 1 pöttyöt érdemes rajta hagyni, hogy ne merüljön le a SYS tartályod.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 13:10:29
  • Roger6
    Köszönöm a tippeket, azért nagy részével tisztában voltam
  • nibron
    a harcnál nagyon sokat számít a distributor. fogyasztásban a beam viszi a pálmát és ez a fegyver forralja fel legjobban a masinát. kell belőle, mert pajzsra a legjobb, egyébként is univerzális fegyó. annyit kell feltenni, hogy a distributoron 4 pöttyös beállítással folyamatos tűz mellett mire lemerül, fűtse fel a hajót, hogy figyelmeztessen. kb. ekkor a legoptimálisabb a használata. ezután jöhetnek a kisebb fogyasztású cuccok. ebből szintén univerzális a multicannon. keveset eszik, nem melegszik annyira, tehát ha lemerül a distributor átkapcsolok erre, és míg visszatölt ezt használom. aztán el lehet dönteni, hogy kell-e a továbbiakban a beam, vagy már elég a mc. a további két pötty közül az egyiket az engine-re, a másikat a sys-re. az enginere azért kell, mert a pöttyök befolyásolják a manőverezést, a sys pedig gondoskodik a pajzs fenntartásáról. ha a sys kapacitása lemerülőben van rá kell tenni még egyet, hogy legyen a pajzson töltés. több nem kell neki (nagyon sokan elrontják és vészhelyzetben ráteszik mind a 4-et, ami inkább öngyilkosság). egy tipikus alap harci beállítás így néz ki, az összes többi már a te mentalitásod kényelmed stb szerint.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.31. 12:58:01
  • Roger6
    Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek!
  • Dzsini
    itt az "EPS" oszlop a kapacitorból fogyasztás másodpercenként, a PP termelését és a PD kapacitást-utántöltési lehetőségét pedig akár a coriolis.info-ról is veheted (a mérnöki modok sehol nincsenek beleszámolva)

szerk: és igen, a legegyszerűbb, ha a számolgatás után kiviszed a gépet pár kilométerre az állomástól, és ott a nofire zónán túl békében puttyogtathatsz a semmibe :)

És nagyon sokat számít, hogy hány pötty van a disztribútoron a fegyverekre téve.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 12:44:55
  • nibron
    megvan adva minden fegyver fogyasztása. és a power distributornál is meg vannak a tárolási és töltési adatok. utána jön a generátor. simán ki lehet számolni. de én mindig kimegyek néhány próbalövésre szerelés után. csupán a komfortérzet miatt. a distributor fejlesztés az egyik kedvencem harci hajón, és hát természetesen a weapon iránaában.
  • Roger6
    Gondolom elegetek van a kérdéseimből, de van arra valami táblázat, hogy a fegyverek mennyi energiát zabálnak másodpercenként? Úgy akarok összeállítani hajó fitteket, hogy utána ne kelljen visszamenni a bázisra, mert lemerül 2 lövés után az "akksi".
  • Dzsini
    Amúgy valamennyire dinamikus a dolog, mert ha lassan haladsz, akkor leveszi a keringési pályákat a becélzott rendszertől eltekintve (főleg akkor, ha egy gázóriás holdjait szkennelgetem, akkor tűnik fel) - van már egy-két ilyen kényelmességi dolog benne, de még van bőven "user experience" javításra lehetőség.
  • nibron
    ez már bennem is felmerült. bár engem inkább a hud testreszabása érdekelne. baromira zavar amikor egy "golyó" mellett elsuhanva "zárójelbe" van téve. ezenkívül a kijelölt célpontot is kissé diszkrétebbre venném. a pályavonalakat általában nem szeretem, mert vízszintesen inkább zavaró, tényleg ritkán van amikor ilyen szép mint amit linkeltél, és nincs simítva és úgy még randa is. el tudnék képzelni egy olyat is, hogy a kijelölt objektum keringési pályája jelenjen meg csak.
  • Janicsillagasz
    De azzal eltűnik, de a pályavonalakat viszont szeretném megtartani....
  • Janicsillagasz
    Ritka amikor ennyire merőlegesen érkezek egy csillagrendszerbe :)
  • nibron
    jó mindegy. majd ha legközelebb belefutok, megnézem az új infók ismeretében a problémát. ha vándor küldizek elég gyakran előfordul.