ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Viszont sokkal gyorsabb és hatékonyabb a scoop, ha 40-50% tolóerővel keringesz, jóval távolabbról maximummal tölt - csak be kell kapcsolni a zöld karikát, a képernyő szélén tartani, és nem nekigázolni a csillagnak 😊

Egyébként jó utat, ahogy Tuvok is meg én is írtuk, csak nem bírtad "otthon" 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hol lehet beállítani a képmentési gombkombinációt? Mert a sima f10-re megy a normál képmentés, de 8K-s felbontású már nem műkszik a bal aLT+f10-re.... vagy már a kombináció?
Tuvok
😄D

Csak meg kell tanulni hogy hol is van a scoop határ. Könnyen lehet scoopilni (ful sávon) 65% melegség mellett is. És állva kell scoopolni nem menet közben a csillag körül keringeni 😄 Sokkal könnyebb egy helyben állva. Gondolom azért csapódtál a csillagba mert mozgással scoopoltál. (?)
Dzsini
Ugyanolyan mezei halandó, mint te - te is írhatsz a Frontiernek bármivel kapcsolatban. Én is írtam nekik már többször, néha hibát jelezve, néha más okból. Válaszoltak is, foglalkoztak is azzal, amit írtam.

Ahogy látod rajtad kívül a Reddit olvasók ezreit (akik közül sokan a játékkal kapcsolatban igencsak elhivatottak, és sok ezer órát töltöttek a játékban, akár hasonló hosszú felfedezőutakon) pedig nem zavarta - nincs a hozzászólás se lepontozva, és nincsenek a hozzászólók között háborgók. Lehet, hogy "mindenki" fordítva megy az autópályán, de inkább úgy néz ki, hogy te vagy az, aki úgy néz ki túlreagálja a dolgokat. Ez még mindig csak egy játék.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Feltételeztem hogy ugysem birod soká. Én felfedezés előtt probáltam de nem kötött le csak pár napra.

Valamint. Kiv vagyok mennyi lesz az annyi, mert lehet váltok hajot, ha lesz rá.
Kobra kicsit melegszik, meg nem is olyan massziv igy ahogy felszereltem, nem akarom ezt majd 20.000 fényévnyire átélni

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Na jó.... eddig bírtam.... eladtam a Python-t és vettem egy ASP Explorert 😊
Sziasztok! Mentem vissza ki a fenébe! 😄
Jöttömre 5 hónap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől 😄
s_andras
Nem a pénz miatt mondom, az nem számít, hanem a kockázatvállalás egyenlőtlensége, a "szabályok" megszegése, legfőképpen a felfedezési elsőségi névtábla miatt. Sokakkal előfordult már hogy míg úton voltak, valaki más hamarabb leadott egy bizonyos rendszert. Ez az "istenek kegyeltje" ki tudja hány "mezei halandó" Parancsnok elsőségét vette el akkor, amikor SRV vásárlás címén mintegy "véletlenül" leadta az adatait is. És azt az Xezret amit rögzített, más már nem vehet a saját nevére, pedig a halála miatt azoknak is mind szabad prédának kellene lenni. Jó, tudom hogy 400 milliárd és mennyi az esély, de az elv számít.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.03. 10:49:00

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Ha bármit számítana, hogy kinek mennyi pénze vagy bármije van, akkor biztos lehetnél benne, hogy lenne, aki háborog.

s_andras
Messze nem lényegtelen, csak úgy látszik hogy a nagy tömegnek semmilyen igazságérzete nincs.

Dzsini
Volt, akit szülinapjára "hazateleportáltak", hogy meg tudja mutatni családjának az űrhajókat, a bázisokat, amit 60K-ról nehezen lehet megtenni. A Frontier "istenei" kegyesek, néha tesznek ilyesmit, ha normálisan kommunikálsz velük. Ha elolvasod a hozzászólásokat, akkor kb. 1 ember foglalkozott ezzel, lényegtelen részlet.

s_andras
Jól értem, ennek a csókának megengedték azt, sőt rosszabb: a FD maga nyúlt bele a mentésébe, hogy a galaxis másik feléről beteleportáljon egy állomásra, ott leadta az adatait, vett egy SRV-t, és utána visszatették a semmi közepére hogy folytathassa?? Ha ez igaz, az felháborító, és akkor innentől kezdve mindenki úgy "csalhat" ahogy nem szégyell!! Nagyon sajnálom és együttérzek vele amiért elvesztette a felfedezéseinek a felét, de a KORREKT az lenne, ha az EGÉSZET elveszítette volna. Az ilyen belenyúlásokat meg kellene tartani olyan esetekre, amikor a játék hibája (bug) miatt történik ilyesmi.

Dzsini
Előfordul, örülj, hogy túlélted... <#eljen>
Tegnap került fel Redditre egy szomorkás történet egy évnyi felfedezési adat szétkenéséről egy bolygófelszínen.

Egyéb híreinkben hónap végén egy komoly 1v1 verseny várható, igen tisztes főnyereménnyel:

Ha valaki úgy érzi otthon van PvP-ben, jelentkezzen.

MikX
No jol megszívtam, tegnap fuelscoop közben tul közel mentem véletlenül, és nagy sebességgel visszaestem a normál térbe, és megsérült a hajó, berepedt a szélvédő is, az fsd 65%, life support 50% és egyéb elhanyagolható rendszerek is megsínylették.
Így irány haza, bár így le tudom adni a community golara az eddígikeket, plusz egy javító kitet berakok akkor már.
Még nagyjából öröm az ürömben, hogy "csak" 3000 fényévre vagyok

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Hogyne, és meg is támadhatod te is és más is a T9-et, és jelenleg egy sima bountyn túl nem biztos, hogy bármi is történik (egy-egy rendszerbeli bounty pedig nem igazán elrettentő erő, de az új AI ezen egy kicsit változtat). Ezért írtam, hogy lehetne jobb megoldást találni (előfordulhat, hogy lesz is hamarosan), de a mostani ha nem is elegáns, de korrekt, és nehezen átverhető módszer.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.02. 13:45:41

s_andras
Hát igen, ez már tényleg a kereskedő problémája lenne, oldja meg védelemmel. Életszerűbb, mint egy nagy lebegő teknő, amibe csak úgy átpattan X tonna áru.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.02. 13:44:21

Roger6
Az ilyen helyeken lehetnének pl. olyan hajók, amik a T9-et őrzik, és ha belenyúlsz az eladott cuccba, megtámadnak.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Nem kötelezően a haverod, bárki beugorhat egy ilyen instance-be ha openben játszol.

s_andras
Ha ezzel akarna valaki csalni, az csak a haverunk lehet, tehát nyugodtan levonhatja a kiszórótól. De nincs értelme ezen ötletelni ahogy írtam. Az van amit a FD akar.

Roger6
Megmondom őszintén amúgy, hogy ez a metódus engem nem zavar. Mármint engem nem zökkent ki a játékból.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Gundark 1 1
Igen. Akkor valahogy dokkolniuk kéne egymáshoz a hajóknak. Vagy átdobni egy csövet 😊 Mindenképp macera, de hátha a jövőben jelölik egy képpel 😊
s_andras
A teleportálásnál mindenképpen jobb lenne, és ha nagyon akarom, tudok rá gyártani magyarázatot: először amikor kifizet, még csak virtuálisan kapjuk meg a fizetséget, mintegy letétbe helyezi a kereskedő az összeget, és csak akkor csapódik hozzá valójában is a számlánkhoz amikor el-FSD-ztünk. Addig bármikor visszavehet belőle annyit amennyit a mókás kedvű próbálkozó játékos visszascoopol. De ebből nyilván úgyse lesz semmi, csak azt nem értem, eredetileg hogy gondolták hogy ilyen abszurd módon oldják meg. Persze mondhatjuk hogy az állomáson is 2 másodperc alatt rakodunk be akár több száz tonnányi konténert, de ott valamennyire el van rejtve, kint az űrben nagyon zavaró, kizökkent a játék valóságából.

Dzsini
És ha valaki más van ott, és ő szedi fel? Még a sima limpetes megoldás amit én írtam is problémás ebből a szempontból. (arról nem is beszélve, hogy bárki szét is lőheti)

A jelenlegi, még ha nem is elegáns, de korrekt, és nem vezet egyszerűen végrehajtható csaláshoz.

Roger6
Az árát nyilván nem vonhatják le, mert a te számlád, viszont lehetne érte bounty pl.

s_andras
Pedig egyszerűen és elegánsan meg lehetett volna oldani az elején is: mi kiszórjuk, ő kifizeti, de nem kezdi összeszedni a jelenlétünkben. Ezt a művelet fedje csak jótékony homály. Amikor elugrunk, az egész kis helyszín úgyis elmúlik, ugyanoda nem lehet visszatérni, csak megint generálhat a rendszer véletlenszerűen egy másik hasonlót.
Persze sokan ezután megpróbálnák visszaszipkázni a cuccost, de azt is ki lehet védeni, pl azonnal levonódik a számlánkból az ára, vagy a kísérők megtámadnak stb.

Dzsini
Volt valahol erről szó a fórumokon, ezek akkor kerültek be, mikor még pl. limpetek nem voltak, és csúnya lett volna ha egy T9 nekiáll begyűjteni a neki kidobált dolgokat, és közben átgázol rajtad... most már meg lehetne elegánsabban oldani, előbb-utóbb meg is fogják.

s_andras
Mindig is viccesnek találtam ezt a módot, ahogy átteleportáljuk az egyik hajóból a másikba az árut... <#confused>

Ja fegyvercsempészet....
Dzsini
Van többféle is, ez pl. fegyvereket keres, van technológiát és luxuscikkeket kereső is - ha van a raktáradban, akkor igen jó áron átveszik, függetlenül attól, hogy legális vagy problémás forrásból van.

Roger6
Itt találtam egy videót róla.

A Seeking Weapons jelforrásnál mit lehet csinálni?
Dzsini
Ahogy mondani szokták két lovat egy s... nyereggel nem lehet megülni 😊

Tudom, csak gondoltam közben szedegetek egy kis vérdíjat is. De nem volt jó ötlet 😄
Roger6
Szerintem ne pont RES-be menj, hanem pár száz km-el messzebb, ott egyedül vagy, mégis ugyanolyan kavicsok találhatók.

Sajnos igen, szépen elhullottak a limpetjeim mert elindultak mindenfelé xD
Roger6
Ez jó kérdés <#vigyor3> Nem próbáltam még soha.

Igen.... rájöttem.... 😄
Köszi Dzsini!
Illetve ha RES-ben bányászunk limpetekkel, akkor nem fogja a limpet érzékelni a többi játékos által lefaragott darabkát és elindul érte?
Dzsini
Amint beérsz, elvileg a kis irányjelző rámutat. Amúgy ha angol módra jobboldalt hajtasz be, akkor alattad kezdődik 1-el, és balra forogva sorokban vannak:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.02. 10:16:37

Nincs valami ábrátok róla hogy a belső dokkolású űrállomásokon melyik számú landing pad hol található? Sose találom őket, főleg ha pont a bejáratnál vannak....
Caliph
Volt hogy át kellett váltanom soloba hogy tudjak landolni a sok player miatt 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Tuvok
Valamelyikőtök szokott Open-ban is Robigo-ban járni ? <#vigyor3> Ma jártam ott felvenni pár küldit, de egyetlen playert sem láttam.

Tuvok
Köszi! Tier 5-be ugrottunk és még kitartok top 5%-ban, de ha lejjebb is csúszok, tökéletesen elégedett leszek. 😊

Gundark 1 1
Igazad van, kell egy föderációs korvett. 😊 Nem ugrik nagyot, de végül is egy csata akkor kezdődik amikor a csatahajó megjelenik. Én inkább az anakondát vinném felfedezőnek. Kellemesen nagy, elfér minden gazdagon. És ahogy szoktátok mondani nem kell félnem mikor visszaérkezem a majomketrechez 😊 Számomra van még kontent a játékban. Nemsoká jön a 2.1 és erre az évre még ígérik a többit.

Az óriási autocannonokat pedig már most szeretem 😊
MikX
No énis irok egy rovid helyzetjelentést...
Szép szerivel belefutottam egy kék csillag mezőbe, ahol nagyonsok felfedezetlen jo kis rendszert találtam, de sajnos fekete lyukat semerre nem lelek, hiába szükitem nem akadok rá. Neutroncsillagot egy névtáblásat találtam, most becéloztam 3000fényévre egy csillagködöt, de csak nem megy hogy csak ugràljak, hanem mindig nyomok egy szkent, akkor meg màr ni itt ezt behuzom ott is egy igeretes bolygo...
Hoaszu ut lesz 😊

Caliph
Nekem a következő cél a corvette és hozzá a rang. Ez lesz felszerelve csatahajóként,főleg ha jönnek majd a huge autocannonok.
Conda megmarad bányásznak az asp meg smugglingnak. Szeretnék még agy fed gunshipet is Bolygó bázisok feltörésére,rakéta modulokkal.
És még valamit ezek után felfedezésre,megcélozva a galaxis peremét ,nem a közepét 😊
Ezzel úgy meg is vagyok erre az évre 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Gundark 1 1
Valóban a kulcs, az hogy nem nagyon szednek ki. Egy A-s pitonom van erre a célra. Kényelmesen utazok a robigoról haza a cuccokkal. Jelenleg a tuti befutók a földi állomások, ott nem szkennelnek. Az outpostok dettó. A legnagyobb orbisok is okésak ,ott túl nagy a forgalom. Mire okoskodni kezdenek már benn vagyok. A gázosak a coriolisok. Se nem kicsi se nem nagy 😊 Szerintem ez is változni fog a 2.1-el. Én nem használok silentet. Ha coriolisra megyek és fontos mert sok pénzt hoz akkor heatsink. Biztosít elég időt hogy közelebb jussak. Egyébként meg semmivel nem hívom fel magamra a figyelmet. Időben jelentkezem dokkolásra, és lazán megyek mint aki csak repked <#awink> Tényleg jól lehet keresni a csempészettel, de az üldözés miatt az igazi. Volt hogy két föderációs korvett rántott ki a hiperből. Ők pl nem túl gyorsak, némi lövöldözés után leléptem őket. Nem szkenneltek viszont kicsit mérgesek voltak. 😊 Rendőröket nem lövök szét ha valahogy kiszednek, elég csak lőni rájuk és hagyni meglépni őket. A többi kalóz nem nagyon izgat ha már kiszedtek akkor legyen harc. <#crazya> A piton 5 lőállassal gyorsan megoldja. A gond 4nél vagy 5nél kezdődik, ha elitek. De a katonai páncélzat sok mindent megold és ha lehűlt a drive akkor adios amigos 😊

De a kondával is szépen lehet keresni. Azzal inkább powerplayt játszom. Ott egy kör (kb 6-8 perc) kb 1.2 1.6 milliót hoz. De az "csak" kamionozás, nincsenek kalandok. Szeretnék egy cuttert, mert szép. Most ezen dolgozom a birodalomnál.
Caliph
én hasonló felszereléssel használom,a leglényegesebb különbség hogy csak 32 t a cargo(bőven elég ha jó küldiket kapok) több a fuel tank,és nincs scoop mert bőven elég az üzemanyag a teljes körre.

Scan ellen az ecm hatásos,semmi más. illetve ha rálősz a scannelő hajóra.
Ecm úgy működik hogy tartod a gombot minél tovább annál nagyobb az ecm hatótávja. hátránya hogy feltöltést igényel és ha nem tudsz elugrani ujra elkezdenek scannelni

Roger6
Okés, köszi, ezért kérdeztem! <#eljen>

Szép eredmény.
A top 5% miatt ne aggódj! A februári eventen a legjobb 30%-ban kezdtem és a legjobb 15%-ban lettem a végére. Úgy, hogy az indulás után nem sokkal értem az állomásra. Akkor 300 rendszert adtam le, aztán még 70-et. De mielőtt leadtam az utóbbit, már megvolt a legjobb 15%. Ha jól rémlik ki is lett fullozva az event.
Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.05.01. 17:42:29