23609
-
#11588 A keringési vonalak / veszélyzónák kikapcsolásával (van rá gomb) nem tűnik el az is (most hirtelen nem rémlik, nekem szinte mindig be van kapcsolva)? Amúgy szerintem a közeledési "sebességet" próbálják azzal egy kicsit látványossá tenni, hogy az 1 pixelből 2 pixeles "növekedés" mellé valami fogódzó legyen, plusz segít a célzásban is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 11:47:00 -
#11587 Azt írják olyan 90-100ezer ls körül van a két csillag egymástól. -
Janicsillagasz #11586 Amikor közeledünk egy bolygóhoz, mit jelezne a növekvő, majd eltűnő kék karikák? Illetve hogy lehet kikapcsolni? -
nibron #11585 na ezt a rendszert ismerem. ide sokat jártam, de ezzel kapcsolatban viszont nem rémlik a dolog. itt volt cg is, hordani kellett új állomáshoz a cuccot, meg védeni is kellett a szállítókat. lehet itt nem annyira nagy a különbség, mert mondjuk a két csillag közel van egymáshoz. -
#11584 Annyira igen, hogy megnézegetem legalább a csillagokat, és idáig nem rémlik, hogy nem úgy lett volna, hogy a legnagyobb tömegű (tehát az ugrópont) a bal felső.
Viszont így, hogy emlegettétek, hogy a lakott részen van ilyen, kis keresgélés után meg is találtam az (egyelőre úgy néz ki egyetlen) kivételt:
LHS 3447, ahol az érkezési pont az alsó csillag, a Gliese 748.2 B, ami a nagyobb tömegű, mint a főcsillag.
Mentségére legyen mondva, ez kézzel gyártott rendszer, a tippem az, hogy anno generáláskor elírták, aztán úgy maradt, most már csakazértis.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 11:37:39 -
nibron #11583 nem előfeltételezés miatt növeltem meg a távot. ha az enyém hosszabb akkor én előbb tudok lőni. ha 3km-en kívül tartom, de az enyémen belül akkor csak én tudok lőni. és az nekem jó. ha ő is lő az nekem nem jó, mert a könnyített gépet elég hamar le lehet irtani. viszont megnövelt hatótávú ellenféllel eddig nem találkoztam. elég régóta használom már így.
a fragment ágyút játékossal szemben a saját bőrömön tapasztaltam. pillanatok alatt kinyírt, csodálkoztam is, hogy ilyen messziről ilyen hatékony, aztán kipróbáltuk haverrel. -
#11582 Na okés, ha adtok egy rendszert, délután odamegyek, és a pajzsot lelövitek rólam először 2,5 km-ről, aztán 1,5 km-ről, a végén meg 500 méterről. Felvesszük videóra, téma megoldva. -
nibron #11581 jó, de be is tájolod magad? amit andrás írt ilyenbe már én is belefutottam, de nem ellenőriztem le, hogy hová ugrottam be. betudtam elírásnak és kis anyázás után mentem tovább. a buborékban van pár ilyen. de még az is lehet, hogy nem ez az oka. -
#11580 Igen, minden ugrásnál nézek system mapot. -
#11579 Nekem olyan 6-700ls-re volt már fekete lyuk körüli leszállható - semmi különös, sajnos az is túl messze van, hogy bármi izgalmas legyen. Csak nagyon sötét van. -
nibron #11578 mármint a bolygóról lásd a feketét? mert fordítva érdekesebb lenne -
nibron #11577 honnan tudod? leellenőrizted mindegyiket? amúgy az a logikus amit írtál, de hát ez is csak egy technikai sport. -
#11576 Azt értem hogy az előfeltételezés miatt megnövelted a hatótávot, de valószínűleg valami placebo-hatás lehet, VAGY olyan szerencséd van, hogy bug miatt a lézereid nem gyengülnek! Ahogy írtam, meg Dzsini is, meg sokan, azt tapasztaljuk hogy csökken a sebzés a távolsággal. Konkrétan teljesen értelmetlen energiapazarlás kb másfél km-nél távolabbra lőni, szinte elenyésző a sebzés. -
#11575 Én olyan rendszert kerestem ahol egy fekete lyuk körül (látótávon belül) legyen egy leszállásra alkalmas égitest.nem volt eddig :) -
nibron #11574 lentebb leírtam egy módszert. ezért növeltem meg a beam hatótávját (amivel egyébként a sebzés globálisan csökken), hogy a megnyújtott hatótáv határán tudom leirtani a tagot elég hatékonyan. viszont csak lézerrel működik, a multican teljesen hatástalan ezen a távon. de nem az npc-nek. így már érthető? -
#11573 Nekem az eddigi 8000+ rendszerben nem volt, hogy nem a bal felső csillaghoz érkeztem... nem is hallottam idáig ilyenről. -
#11572 Ja kérlek, az hogy az NPC-k csalnak, és náluk nincs gyengülés, az egy más kérdés! ;) Mi arról beszélünk, hogy a saját fegyvereink hogyan sebeznek. Csináld meg ezt a kísérletet fordítva: egy nagy dögöt amit könnyű 2.9 km-ről is telibe találni (tipikusan konda), lőjj messziről, látni fogod hogy alig halványul a pajzsa. Közelről viszont rohamosan. -
nibron #11571 én meg azt mondom, hogy nem annyira észrevehető. de nagyon egyszerűen kipróbálhatod. összejössz egy lézeres npc-el. picivel a lézer hatótávján belül maradsz. megláthatod milyen gyorsan ledarál. egyedül a kinetikus fegyvereknél vettem észre sebzéscsökkenést, de valszeg az a szórás miatt van. de az npc 4km-ről is simán ledarál.
egyébként a szállítós pitonon pont ezért kókányoltattam a beam-ekre hatótávnövelést. mert azon a masinán minden modul könnyítve van, ezért aztán eléggé sebezhető, harcra nem igazán való. -
#11570 Lézer-téma: szerintem is gyengül a távolsággal (tapasztalat).
Kettőscsillag-téma: láttam már olyan rendszert, ahol a bal felső csillag volt a kisebb tömegű, így a másodikhoz ugrottam be. Anyáztam is rendesen, mert egy küldetést úgy vállaltam el hogy előtte ellenőriztem az állomást, láttam hogy az első sorban van, de nem vettem észre hogy az érkezési távolság több tízezer LS! -
#11569 A módszer bizonyára működik, hiszen használod te is, más is, ahhoz nem szóltam hozzá.
Ahhoz szóltam hozzá, hogy állításoddal szemben a lézerfegyverek falloffja gyakorlatilag, többször kimérten és fdev által is alátámasztottan létező dolog, és nem nulla. -
nibron #11568 bocsi, de leírtam egy működő módszert. és ez elég jól működik. azonkívül elég sokszor találkoztam már célpontként is velük. ugyanígy a fragmentekkel is. nem annyira téves információ az. csak gyakorlat. -
#11567 Mindig a bal felső égitest az "ugrópont". -
nibron #11566 ja értem. azt hittem, hogy a sárga csillag az ugrópont, de így már izgalmasabb. naná, hogy a neutronba. -
#11565 Engem meg jelen esetben az érdekel, hogy ne terjessz cáfolhatóan téves információt ("a lézerek is olyanok, hogy max. sebzést visznek a hatótávjukig, de utána már egy méterrel semmit sem"), vagy ha ez az információt valósnak tartod, akkor támaszd alá. Bármivel. Ne azzal, hogy "biztos szerencsém volt".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 10:45:28 -
nibron #11564 figyi, leszarom a táblázatokat. engem csak az érdekel, hogy ha van egy helyzet azt hogyan tudom megoldani. és ha kiszed egy nálam gyorsabb hajó, aki sokkal jobban felfegyverzett, és nem tudok biztonságosan elugrani, csak ez marad. és ez jól működik. számomra ez a lényeg nem a táblázat meg hogy ki mit pofázik. majd ha mondjuk az arma-val játszok ott tényleg számít, hogy mi mennyiről mit sebez. -
Janicsillagasz #11563 Bocsi, "neutron csillaggal"-t akartam írni :) Erre a rendszerre szép összeget kaptam :) -
#11562 Az a 7300 az érkezési ponttól (a neutroncsillag) van, nem a saját csillagjától. A saját keringési távolsága (semi-major axis) 1.13 AU, vagyis kb. 560 ls
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 10:43:03 -
#11561 Légyszíves táblázatot készíts akkor ezekről a mérésekről, hogy azt lehessen linkelni másoknak, mert ezekszerint az teljes közösség félre van vezetve az eddigi mérések és a Frontier által is, akik többször emlegették, hogy az energiafegyverek falloffja igencsak masszív. -
nibron #11560 ez nem azt jelenti, hogy a bolygók a nap körül keringenek, de a nappal egy pályán kering egy neutron is? mindenesetre szép méretes lehet az a napocska, ha 7300ls-re van tőle élhető bolygó. már amennyiben a neutron ezt engedi. -
nibron #11559 ja akkor biztos szerencsém volt amikor 3km-ről hátramenetben daráltam le az ellent kb. ugyanannyi idő alatt mintha közel lettem volna. csak így volt esélyem. mihelyt belépett a hatótávba már kapta is. az elite nem katonai szimulátor. jobb is -
Janicsillagasz #11558 Ez egyébként csak vízvilág, nem Föld-tipusú bolygó ;)
Nekem a rekordom 3 db Föld-tipusú bolygó egy neutron csillag körül....
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.31. 10:32:41 -
#11557 A DSS automata, részletesebb információkat ad a leszállható bolygókról (milyen ásványok vannak rajta), plusz megnövelik a felfedezésért járó díjat minden égitestnél. -
nibron #11556 automata. közel mész a kijelölt objektumhoz és teszi a dolgát -
#11555 A lézereknek is van távolsági sebzéscsökkenése - a linken a 2.1 előtti állapotok vannak, azóta egy kicsit változott, de a lényeg nem (pl. a Cannon falloffja teljesen eltűnt).
hozzászólás sebzésnövelő modok vs. távolság témában - a lézerek 500 méteren belül 100%-osak csak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 10:30:02 -
bootsector #11554 Köszi minndenkinek, nagyon hasznos tanácsok. Akkor még 1 kérdés csak:
A Detailed Surface Scanner hogy működik? Valahogy aktiválni kell, vagy automatán felfedezi a bolygófelszínt, vagy a Scarab-on van?? -
nibron #11553 hát nekem is van ilyen 1-2. van 1 hármason is ahol kettő kb a föld-hold távolságban kering egymástól. és én még csak fel sem fedezek. a buborék egyébként tele van ilyenekkel. pl. a sol-ban a föld és a terraformált mars. -
Amergin #11552 Most fedeztem fel egy rendszeren belül 2 db föld-tipusú bolygót élettel 2-es, 4-es.
Nem tudom, ez mennyire gyakori?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.08.31. 10:26:49 -
nibron #11551 hehe, ez lett volna a következő mondatom, hogy a rof*dmg gyakran != dps.
szóval még mindig ott tartok, hogy a dps-t veszem alapul. az elite-nél már megszokhattuk, hogy a frontiernél nem igazán tudnak számolni a fiúk.
ahogy dzsini is feszegeti a sebzésnek elég soktényezős valaminek kell lennie (régebben csináltam lövöldés játékot), és az eliteben bizony a frag cannon is borzalmasat üt távolról. a lézerek is olyanok, hogy max. sebzést visznek a hatótávjukig, de utána már egy méterrel semmit sem. vicces de ez van, elég sok játékprogramban. az egyik kedvencem az egyikben az rpg volt. odaálltál a hatótáv után 1-2 méterrel, rádlőttek, amikor a töltet elérte a hatótávot felrobbant a levegőben tulajdonképpen szinte az arcodba és nem lett semmi bajod.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.31. 10:24:27 -
Janicsillagasz #11550 Nekem a füles mellett a szobába van bekötve (és behálózva vele) egy 7.1-es Creative hangrendszer, térdemnél a mélyládával. Külön hangkártyát is vettem hozzá a gépbe hogy kezelni bírja.... Ezzel együtt odabaszós hangja van a játéknak :D -
#11549 Plusz vas vagy pajzs elleni dps, plusz távolásgtól függő sebzéscsökkenés (ami fegyverenként változó) plusz ezer más - valószínűleg azonos kategórián belül viszonyszámként használható, de azon túl nem biztos, hogy bármit is számít.
(ott van a frag cannon irgalmatlan magas DPS-e, dehát találj be az összes shotgun söréttel, ezzel szemben a cannon kisebb, viszont még maximum távolságon is a teljes sebzést beviszi, ha talál)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 10:12:00