ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ér ez annyit hatékonyságban mint 3 Medimum helyre pakolható fegyver???..pl egy Viper MkIV-é??
Az értékeket nézem, persze van különbség a nagyon "keliber" javára, de ez a viruális valóságban mennyire érezhető(en jobb)?
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.19. 12:25:03
Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
De látod te is úgy vagy vele, hogy van, amihez keresgélsz "in-lore" választ , van, amihez meg nem, és elfogadod, hogy a játék ilyen, és kész - egyszerűen a játék kedvéért. Miért fejlődne vissza vadnyugatira egy kereskedelmi rendszer, ha csak jobb megoldásokat alakítottunk azóta ki? Azért, mert a játéknak ez tesz jót. Lehetett volna csak olyan kamionozást készíteni, mint valamelyik Truck Simulatorban mostanság, hogy fuvarok vannak, amiket elvállalhatsz, és teljesíthetsz. Közelebb lenne egy kicsit a valósághoz, de egy Elite esetén nem biztos, hogy jobb játékot jelentene.
Az újrafelfedezés védhető a lakatlan rendszerekben - stimmt, minden friss adat jól jön - de rengeteg lakott rendszer is hivatalosan "unexplored", ráadásul potom pénzért (1000 kredit alatt) meg is veheted az adatokat róla (és ezek nem csak anarchiák vagy egyéb furcsa helyek, ahol mondjuk nincs olyan közigazgatás). Ha eltöltöd az időt azzal, hogy végigszkenneled, ennél sokkal többet kapsz érte az Universal Cartographicstól 😊 (2.1-től ha odamész a Nav Beacon mellé és azt szkenneled le, akkor még az 1000 kredit se kell, megkapod a teljes térképet)
Küldetéslista működés mégpontosítás (2.1 előtti állapotokról - még egy kis háttérdolog): a bulletin board instance-hoz kötött. Openben ha sokan vannak ott, akár minden belépéskor másikba kerülhetsz, és másik küldetéslistát kapsz, mert sokan lépkednek ki-be, és megtelnek. Szólóban van egy kb. 15 perces instance törlési arány (nem fix, mert attól is függ, hogy összesen mennyien vannak játékban világszerte), ott általában több idő kell ahhoz, hogy _biztosan_ új világot kapj, új küldetéslistával. Tehát EU esti időszakban sokkal gyorsabban pörögnek a listák, hiszen sokkal több esély van arra, hogy egy instance megtelik Openben vagy az elhagyott Szólót törli a rendszer, mert kell a hely másiknak. Ezzel szemben egy szerda délelőtt sokkal több idő is eltelhet, mire szólóból vagy akár openből kilépve nem ugyanazt az állományt és küldetéslistát kapod vissza, mert semmi szükség egy meglevő, de épp lakatlan instance törlésére, és ha "jön valaki", akkor megkapja azt, amiben pár perccel ezelőtt jelen volt - hiszen lehet, hogy csak leszakadt a net nála, és folytatná ugyanazt, amit előtte művelt.
Az ugrálással (főleg úgy, hogy sokan több privát csoportban is benne vannak, ami még több instance lehetőség) is a játék felépítéséből adódó rendellenességet használják ki a játékosok. Nem fognak érte senkit megbüntetni (amikor a Robigozás beindult, sokan féltek attól, hogy rollback lesz vagy ilyesmi), de a 2.1 már másképp fog bizonyos dolgokat kezelni. De ahogy nézem a nagy kockázatú nagy haszonnal kecsegtető munkák ott is megmaradnak.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Tehát a fejlesztők ahelyett hogy felvilágosítanák őket a pontos arányokról, teljesítik a nagyzolási mániában szenvedő játékosok követeléseit.
A többi dolgon én is el szoktam gondolkodni, és amire tudok, próbálok logikus felmentő magyarázatokat gyártani, például a futárkodás azért kell mert kézzelfogható példányt akarnak virtuális kézfogás helyett; a újrafelfedezés tájékoztatást ad a változásokról, a folyamatokról (a Napot is mióta vizsgáljuk, mégsem tudnak róla mindent - sőt lehet hogy még mindig teljesen félreismerjük); a biztosítás eleve bele lehet építve a hajók és a felszerelés vételi árába, az 5% csak a további "önrész" - ellenben az elhalálozás utáni feltámadásra nincs magyarázat; a kereskedelemre pedig az hogy az egészet kicsit amolyan vadnyugati stílusban kell elképzelni, ott működött úgy (is) hogy egy kereskedő nekiindult egy felpakolt ekhósszekérrel és végiglátogatta a térképre éppenhogycsak felkerült poros kis településeket. Nem abból kell kiindulni ami a mai európai helyzet, hogy a falvak és városok sokszor majdhogynem közelebb vannak egymáshoz, mint amekkora az átmérőjük. A kitermelés-feldolgozás-gyártás is lehet így jó, ha csillagászati léptékben és nem földi viszonyokban gondolkozunk: biztos hogy jó ötlet lenne a számítógépgyárat kitelepíteni a banditák által uralt szinte lakatlan peremvidékre, csak azért mert ott vannak a gazdag lelőhelyek?..
Robigohoz egy friss tapasztalati pontosítás, kiegészítés, ami nem mellesleg általános érvényű:
-a módváltás önmagában nem változtatja meg a küldetéslistát. Ha 5 percen keresztül semmi mást nem csinálunk mint Open-Solo ki-be, attól még maradhat ugyanaz a lista. X időnek mindenképp el kell telnie ahhoz hogy jöjjön valami új.
És egy érdekes dolog az hogy Robigo csak olyan küldetéseket ad, ami a lakott buborék "falában" lévő rendszerekbe szól, annak ellenére, hogy 5 rendszer is van sokkal közelebb hozzá, 2 még egy picit kijjebb, 3 pedig a visszafelé vezető úton.
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.19. 08:34:03
Hasonló módszerek léteznek a birodalmi és a föderációs rang gyors növelésére, az élelmes játékosok megtalálják azokat a pontokat, ahol a küldetésgenerátor tulajdonképpen "sarokba van szorítva", és így sok hasonló küldetést gyárt le, amiket egyszerre teljesítve olyan eredményeket lehet elérni, amit klasszikus játékkal jóval lassabban.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Képzelj el egy olyan játékot, ahol mindegy mit csinálsz, nem változik semmi, semmit nem tudsz módosítani a dolgokon, hiszen te egy végtelen pici homokszem vagy. Sokkal de sokkal több játékos érezné úgy, hogy teljesen értelmetlen amit csinál - kettő meg örülne, hogy "végre, ez valósághű". Ha olvasol fórumokat, vagy akár ezt a topicot, pontosan láthatod, hogy az elvárás sokak szemében az, hogy bázisokat építsenek, kolonizáljanak, óriáshajókat szerezzenek - tehát még sokkal nagyobb befolyást várnak el, mint amit a Frontier megad nekünk.
És marhára nem fontos, hogy bármi olyanról legyen szó, aminek bármi köze lehet egy lehetséges valósághoz. Az Elite világának köze sincs egy "lehetséges valósághoz".
Milyen valóság az, hogy bár az űrhajók simán közlekednek fénysebesség felett, a hírek (GalNet News) még ennél is végtelenül gyorsabban (hiszen a galaxis túlvégén is minden hajóban olvashatod a percre pontos híreket), mégis egy cég befolyása egy bázison azon múlik, hogy te, a játékos elviszel-e egy szerződést innen oda (és lehetőleg 57 percen belül, mert "sürgős"😉?
Milyen valóság az, hogy lakott és aktív rendszerek csillagairól és bolygóiról szerzett felderítési adatokkal (én, mint százhatvanezredik senki is megállapítom, hogy ez a csillag 5300 kelvines és narancssárga) komoly pénzeket keres? Ki fizet nekem azért, ha megmérem a Duna hőmérsékletét a Margit-híd alatt?
Milyen valóság az, hogy egy biztosító (az emlegetett Bank of Zaonce) egy hajó értékének 5 (öt!) százalékáért teljes kárpótlást nyújt (és hazahoz bárhonnan egy bázisra gyorsabban, mint bármilyen létező közlekedési mód)? Ha a tízmilliós autóm leég (tegyük fel túlélem valahogy), akkor nincs egy olyan biztosító se, amelyik félmillióért egy ugyanolyan, ugyanúgy felszerelt autót ad. Ja, és mindezt úgy, hogy sehol nem látom, hogy milyen a bevételi oldala annak a banknak? (ja, és a Mérnökök megjelenésével az általuk teljesen egyedileg moddolt alkatrészeket is tökéletes állapotban újragyártják nekem - valamit nagyon tudhatnak, ha ezt maguk a mérnökök se képesek nekem megoldani)
Milyen valóság az, hogy - ha már emlegetted a kamionosokat - egy kitermelő rendszertől sok fényévre telepítik a feldolgozást, még odébb a gyártást, hogy óriási költséggel (és a játékos részére profittal) fuvarozni kelljen az árukat? Már a Földön is próbálják ezeket a szállítási költségeket minimalizálni, pedig itt nincsenek távolságok.
Egyáltalán mi ez a szabadpiac jellegű dolog? Van olyan magánszemély vagy cég a Földön, aki odamegy a Dunaújvárosi vasműhöz, megvesz náluk 30 tonna acélt, majd elindul a teherautójával Európában és megpróbálja valahol eladni? Az egész kereskedelmi rendszer (nem csak itt, gyakorlatilag minden kereskedős játékban) alapjaiban véve butaság.
Összefoglalva: egy játékban távolról sincs közünk semmiféle valósághoz hasonlító következetességhez. Lehet ilyesmit elvárni, de igazából felesleges, mert nagyon gyorsan kiderül, hogy a király meztelen. És ez nem működik úgy, hogy "de legalább ez a része hasonlítson..." - a jó, élvezetes játék design szempontból mindig fontosabb, mint a "valóság".
Sokszor írja, hogy ez vagy az tiltott náluk. Viszont ha nem lehet leszállni, akkor hogy kereskednek? Vagy ha nem kereskednek, akkor meg minek írja ki, hogy mi tiltott<#miaz>#miaz>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.19. 01:13:27
iSS!
Ahányan most amekkora összteherkapacitással játsszuk az E😄-t, kérlekszépen a FÖLD MAI gazdaságát sem tudnánk befolyásolni, nemhogy több tízezer bolygórendszert! Kb csak Horváth Rudolfnak több a kamionkapacitása, mint a világ összes CMDR-ének! <#nevetes1>#nevetes1> (ok, ennek nem számoltam pontosan utána csak egy hasraütéses példa volt, de ezzel úgysem mondtam túl sokat, azaz keveset, ha mégis, akkor csapjunk hozzá még 2-3 vállalkozót a ~hetvennyolcmillióból)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 21:16:13
Ha te egy kisebb erőt támogatnál, akkor ezt a folyamatos nyomást kell ellensúlyoznod és meghaladnod például feladatok teljesítésével, vagy a kormányzó erő szándékos rombolásával.
Mivel egy rendszerben 10 frakció lehet jelen, ezért ha a szomszédból expanzióval bekerülne egy 11. az kirúghat a sor végéről valakit - ha az nem az utolsó rendszere annak a csoportnak, tehát a terkjeszkedés "visszacsinálható".
Nagyon sok ember él a buborékban - hányan is tagjai a Pilóták Szövetségének? Tudod, az a csoport, akik a legnagyobb rabszolgacsempészeket fogadják a Jameson Memorialnál 😊 Akiknek van saját hajójuk, és akár olyan feladatokért is pénzt kapnak, hogy vigyenek el egy szerződést valahonnan valahova - bizonyára azért, mert nincs rendszeres és hivatalos postaszolgálat, vagy ha van is, olyan lassú, hogy nem éri meg használni. És a személyszállítás még csak most jön a Horizonsban.
Farmer Józsi soha nem fog űrhajót vezetni és kereskedni vele. Pár hete beszéltünk itt a játék kezdetéről, hogy mi a "háttérsztori". Igen, a játékosok tömegesen alakítják a világot. Egyesével nem, ahhoz kicsi krumplik vagyunk. De csoportosan igen - ezért működhetnek a játékosok által alapított frakciók.
Tényleg nem ártana megnézned azt a műsort a háttérszimulációról 😊
Plusz vagy egy picit legalább vagy ismerd meg a játék hátterét, vagy hagyd teljesen figyelmen kívül, mert az előbbivel legalább megalapozottabban idegeskedhetnél dolgokon, az utóbbival pedig egyáltalán nem, de legalább nem ennyire összevissza 😊 Egy részéről hallottál a dolgoknak, egy részéről van valami halvány elképzelésed, és ez alapján összetákoltál valami inkoherens dolgot, amit támadsz, pedig nem is úgy van 😊
(a kedvencem a "természetellenes" szó egy kitalált világ szimulációjánál - ők találják ki mi a természet, milyen módon működik, akkor hogy lehet természetellenes? úgy, hogy te másképp találnád ki? de ebben a játékban ez a természetes - az EVE-ben egy másik, a SimCityben egy harmadik, a Black Desertben meg egy negyedik...)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 21:09:19
"játékosokhoz képest elég alacsony számú npc":
1: WTF?!?! Alacsony számú NPC?? Na ne vicceljenek már! Hány száz milliárd ember is él a buborékban?? Már megint az a mánia jön elő hogy "ti alakítjátok a világ sorsát" PFFFF....
2: tehát mégis van egy visszacsorgató hatás? Most legyen akármekkora mértékű, de CMDR beavatkozás nélkül x idő alatt szépen visszaáll minden, helyes. Azt hidd el, hogy amikor találomra elmegyünk egy teljesen jelentéktelen helyre ahol a kutya se jár, és ott picit megborítjuk a viszonyokat, egy idő után helyreáll az eredeti egyensúly, amelyet a NÉLKÜLÜNK is létező folyamatos hatások eleve kialakítottak.
De erről eszembe jutott hogy a terjeszkedés talán az egyetlen, amit nem lehet visszacsinálni, mert ha egy frakció megjelent egy rendszerben az Expansion fázis során, az már örökre ott marad az új helyen is, még ha csak 0%-kal.
Én speciel fontosabbnak tartom azt, hogy megtanuljam jól kezelni a hajómat. Lehet így is milliókat keresni, de pénzen nem vehetem meg azt a tudást, amit harc közben hosszú órák alatt tanultam meg / tapasztaltam ki a manőverekről. És nekem ez okoz örömet most. Ha nyugiban akarok harcolni, akkor Hazardous RES, ha meg durva akciót, akkor War - Conflict Zone, ami ugye sokkal pörgősebb. Most már egy Condara vagy Pythonra rá tudok állni úgy, hogy szinte meg sem tud lőni (Vulture-al), végig tudom lebegtetni mellette a hajómat.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Feltételezem valami bug.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Szinte soha nem fordul elő a játékban, hogy egy hatalomátvételt nem játékosok indítanak meg - hogy akarattal vagy anélkül, az más kérdés.
Így van értelme játékosoknak saját frakciót létrehozniuk, hiszen egyértelműen befolyásolhatják, hogy milyen ereje legyen a csoportjuknak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 19:26:08
Robigon a vezető cég birodalmi, úgyhogy a sokadik pozitív mellékhatás az hogy 100%-ra felmegy a haveri mutató a Birodalommal, ez mindenképpen támogatás a részükre. Másfelől én nem hiszek abban hogy a játékosoknak igazán komoly hatása van a folyamatokra. Szerencsére túl nagy a lakott bolygók gazdasága ahhoz, hogy párszázezer(-millió? mindegy) körömpiszoknyi űrhajó érezhető változásokat okozzon. Magyarul nem kell amiatt aggódni, hogy ilyen vagy olyan tevékenységünkkel "rossz" irányba visszük a dolgokat.
Janicsillagasz: pedig az úgy jó. Nekem még cifráznom sem kellett soha, elég ha 5 km-ről boost nélkül elindulok befelé. Ha beérsz, megszakad a scan, nem baj hogy belekezdtek. Vagy nem vállalsz csak outpostra, az említett military típus azért elég ritka.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 19:22:06
Lore oldalról nézve pedig a rabszolgaság része a Birodalomnak (bár ebben se egyeznek meg a birodalmi Powerek se), és pontosan emiatt szerintem a szabad kereskedelmüket kellene előmozdítani, nem pedig a csempészetet támogatni.
Egyébként a "robigózás" az összes eddigi rangszerző tevékenységemmel összehasonlítva a legkevésbé "lelketlen grind"! Én mind a 4-et baromira untam, de ez van annyira változatos, hogy nem tudtam belefásulni! Van benne felfedezés (eddig minden egyes fuvarnál voltak számomra új, ismeretlen rendszerek, pedig egy eléggé szűk kúpban adja a célokat), harc, állandóan ID-znek, lopakodni kell, tankolni, mindenféle állomás jöhet pl military outpost is ami azért izgi mert az az egyetlen outpostfajta ahol szkennelhetnek stb.
Egyébként úgy látom hogy ez a csempészet egyik statisztikámba se számított bele, tehát emiatt nem kapunk semmilyen rangot.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 19:01:47
(arról nem is beszélek, hogy esetleg van, aki arra is figyel, hogy mit csinál a játékban, és kinek dolgozik - mert neki a sztori is érdekes, nem csak a kreditszámláló meg a rang - és például nem fog minden CG-ben részt venni csak azért, mert fizetnek)
Ahogy azt már sokszor leírtam - a játéknak nincs beépített célja, senki nem versenyez senkivel, magadnak kell megoldani, hogy legyen mit csinálnod hosszú távon is. Túl nagy feszülés nélkül kis utánaolvasással pár hét alatt át lehet ülni a kezdő Sidewinderből egy A kategóriás Cutterbe. De minek?
És még jobban fogok örülni, ha a megérdemelt felfedezői munkámért kapok meghívást a Founders Worldre, mint Elite rangú, mintsem azért mehetnék oda, mert 80000 rabszolgát csempésztem innen oda.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 18:48:41
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 18:40:19
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Ezért mindenkinek az a javaslatom ha pénz kell jobb hajóra, hogy ROBIGOZZON amíg lehet, ki tudja mikor nerfelik. Minél magasabb a kereskedő rang, annál jobb küldetéseket lehet kapni. Ha először ráhajtasz a Trader ELITE rangra már ez önmagában 1 milliárd, és a Cutterrel egy jó helyen 2-3 hét. Ezzel a Founders World engedély is megvan, ahol ráadásul MINDEN hajó és felszerelés kapható 10% kedvezménnyel. Nem is értem, miért nem ez az első dolga mindenkinek <#beka3>#beka3>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 18:26:55
Ezt tudom felmutatni jelenleg.Én kb engineer pacht-kor érek vissza valszeg a buborékba.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Szóval - egyenlőre én úgy tervezem, nekem A Fer-de-Lance az elérendő cél max. Előttem meg az ICourier-😊
Ja és a 100 millából 75-öt felfedezéssel kerestem, és még van egy 20 millás ASP X meg egy 22 millás Vulture a garázsban.... Most épp koplalok a harcos Pythonomra. Már csak 50 milla kell 😊
De akkor Jani Te szerencsésebb helyzetben vagy. Mert ha összeadom a két meglévő hajóm értékét akkor tartok kb. 3 000 000 cr-nél. Amiből kb. - ha az emlékeim nem csalnak - olyan 600 000 cr a kézpénzem.
Egy EAGLE-el meg egy COMBRA MkIV-el azért nem fogok világot megváltani, de most eldöntöttem, hogy megyek a Tawilo Redszerbe és csatlakozom a SSL-hez. Zakary "bácsi" biztos nem lesz boldog, de talán nem fogok neki olyan nagy veszteséget jelenten!<#wave>#wave>
Nekem már több mint 450 órám van a játékban, igaz én karácsonykor vettem meg és nincs sok időm játszani, heti 7 napon dolgozok, napi 14 órát.... na ha ezt így kiszámoljuk akkor szerintem egész jó arány a 450 😄
Szóval Frango úgy készülj hogy ha ráharapsz és megérzed az ízét, akkor alig fogod kibírni megvárni a suli/munka végeztét <#nyes>#nyes> <#email>#email>
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.18. 15:38:59
Ha lenne nagyobb wing jobban örülnék mert akkor többen is lehetnénk egyszerre egy helyen.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Néhány levélváltás után ha mindenben megegyeztek, a következő patchnél beforgatják a szimulációba az új csoportot.
Persze vannak megkötések - védett rendszerekbe nem lehet betelepülni (pl. Sol, Achenar), nem lehet teljesen a lore-nak ellentmondó a közösség, stb...