23609
1418743729.jpg
  • invasive
    Köszönöm, az volt a baj hogy kijöttem SC-ből mert azt gondoltam, hogy ott lesz amit keresek. SC-ben repkedve már jó, bedobta a roncsok helyét. Köszönöm a választ.
  • MikX
    Ott pont nincs res, nav beaconnál néztem, egykettő akadt, egyenlőre 8at lőttem ki, majd holnap folytatom
  • Dzsini
    RES vagy akár a Nav beacon jó hely lehet keresgélni őket.
  • Roger6
    RES-ben esetleg?
  • MikX
    No beadta végre a fed ranking küldit, nyirjak ki 16 kalozt. Ok, de alig vannak, mászkálok sc-ben, egy ora alatt kettőt találtam. De mindegy, van rá 2 napom.
    Amugy kissé tulszerelkeztem, kondát szereltem harcra, elvertem rá 100millát, aztán egy sidewinder id-zett ki :)
  • Dzsini
    A szokásos - support ticket, rákérdezel, megnézik.
  • s_andras
    Úgy tűnik semmit. Ha a transactions menüben a küldetésnél az az égitest van ami mellett repkedsz és nem járt le a megadott idő se (egy nap?), akkor muszáj lenne beadnia egy kék színű "mission objective" (vagy vmi ilyesféle) USS-t, amibe leugorva ott lesznek a konténerek. SC-ban minimum gázzal keringj körülötte nem túl messze, de ne is túl közel! : ne jelenjen meg az orbital cruise magasságmérője, mert akkor a normál térben már imbolyogni fog a hajó mintha valami szél fújna, és ilyenkor szinte lehetetlen felszipkázni a cuccot.
    ---------------------------------------------------------------------
    AMÚGY MEG ÁRULÁS VAN!! : a Jaques CG végre eltűnt, de NEM KAPTAM MEG A ZSETONT!! (Ok, nem mintha különösebben érdekelne rongyos 15 millió.. )
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.01. 18:26:31
  • invasive
    Sziasztok,

Nem vagyok járatos még a játékban, lehet hogy triviális a kérdés de nem tudok tovább haladni a következők miatt. Felvettem egy küldetést, valamilyen trade adatokat kellene megtalálnom és elvinnem valahova. Elmentem a megadott rendszerbe, szkenneltem a nav beacont és ki is írta hogy hova menjek, de a megadott coordinátán csak egy élettelen hold van amire leszállni se lehet és nincs ott semmi még a környéken sem. Mit rontottam el?
  • Roger6
    Váhááá Nemrég volt szó a fegyverek sebzéséről, hát meg lehet nézni, hogy a Fragment Cannon a FAS-on mennyire nem sebzi a Vipert távolról! Amúgy jó hülye fitje volt a FAS-nak, hogy csak közelharci fegyvereket rakott rá (plasma + fragment), a Viperes meg nagyon ügyesen játszik:

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.01. 16:31:34
  • MikX
    Igen igy lenne a legkorrektebb. Lerakosgatom valahivá, azt ha fejleszteni akarok kiszedem
  • TokraFan
    Ez egyébként nagyon jó, hogy jön! Marhára idegesítő volt, hogy akár napokig utazzak vissza egy hajómhoz csak azért, hogy használhassam.
  • Roger6
    Hajót lelet teleportálni, árucikket nem, szerintem ez így lesz megvalósítva. És miért ne lehetne ritka cikkeket felhalmozni? Szóval ez nem gazdasági szimulátor, ahogy te írtad, szóval semmilyen hatással nincs a játékmenetre, ha halmozol bármit is.
  • Dzsini
    Persze, mondták, hogy lesz, csak még ki kell találniuk, hogy ezt hogy lehet túl sok visszaélési lehetőség nélkül összehozni (ritka áruk felhalmozása és kiszedése - mint a teleport kamionozás) - talán csak a mérnököknél lehet felhalmozni oda való dolgokat és nem lesz teleportálás... pár ötlet elhangzott itt-ott, és az is, hogy most 2.2-ben még nem lesz ilyesmi.
  • Roger6
    Nem írtam dátumot, sem semmi pontosat. Azt írtam, hogy tudsz majd, és ez így is lesz.
  • Janicsillagasz
    Teljesen túlvariálják már... annyi lehetőség lesz a játékban hogy eltévedünk benne :D
  • Dzsini
    Cargot 2.2-ben még nem, csak modulokat és hajót.
  • Roger6
    Tudsz majd állomáson tartani bizonyos mennyiségű cargo-t.
  • MikX
    Pedíg valamilyen szinten jó lenne, mert a minap pl nemtudtam ferdére váltani, mert volt nálam egykét tonna mérnökökhöz való cucc, abba meg nincs raktér. Valahogy kikéne ezt találni, persze értemén hogy sokan vissazaélnének vele.
  • s_andras
    ...és azért sem működne, mert a távolsággal arányosan valamilyen függvény szerint nő a költség, Jaques-hoz minimum kb milliárdokba kerülne.
  • Dzsini
    Nem, nem rakhatsz el hajót vagy alkatrészt úgy, hogy a raktérben van bármi. Most se, és ezen nem változtatnak.
    (ez volt az egyik első kérdés, amikor bejelentették a ship / module transfert :) )
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.01. 10:44:29
  • Caliph
    Akkor megoldható lesz a teleport kamionozás? Pl a nemrégi Jaques cg szállítós része: Megpakolom a t9et a kért árúval,aztán fogom a felfedezős Aspom,elugrom töredék idő alatt Jaquesra mintha t9el mentem volna,odateleportálom a t9et és nagy boldogan kirakom az árút anélkül hogy a drága hajóm az értékes cuccal egy másodpercig is veszélyben lett volna,és még cg goalt is teljesítek :)
  • Dzsini
    Azonnal lesz minden ott.

Azzal, hogy bármilyen időkorlátot vezetnek be, azzal egyetlen dolgot üzennek: "most pedig lépj ki a játékból addig, amíg ide nem ér a hajód, amit használni szeretnél". Ez pedig rossz üzenet, bármennyire is nem valósághű és kizökkentő a dolog, hogy sok száz- vagy ezer fényévet átvarázsolnak egy csapásra.
    A pontos "in-world" működést még nem mesélték el, de talán valami 3d-nyomtatós dologról lesz szó, mint az indítható vadászoknál, ahol az alapanyagokat viszi a hajó, és indításkor rakja össze. És az alapanyagok és a szolgáltatás "árát" fizeted ki.
    Az érdekes kérdés ha így van, hogy akkor miért nem lehet ízlés szerinti hajót ízlés szerinti felszereléssel venni bárhol, ahol erre az átszállításra lehetőség van? Miért ne vehetnék egy 7A FSD-t bárhol? Vegyék meg és nyomtassák át ide.

Persze ez valahogy úgy tűnik nem stimmel, de kipukkanás után is megveheted a biztosítás áráért ugyanazt a hajót, ami szétesett alattad, mérnöki cuccokkal, mindennel. És annak sincs semmi "realitása" az égvilágon, hanem a játék egyszerűen így működik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.01. 10:42:25
  • s_andras
    SŐT: azt a félelmetes bakit ugye nem fogják elkövetni, hogy a "varázslattal" olyan hajó is átjut mindenen, ami a parkolóhelyéről ki sem tudna mozdulni ?? 3-4 LY az rengeteg helyen zsákutca!
  • Caliph
    Mondjuk engem az is érdekelne hogy klikkre lesz ott a hajó ahova kéred vagy a rajta lévő fsd minőségével arányosan változó időegység alatt...Értem ezalatt azt hogy egy 50ly ugrásra képes asp hamarabb ott lesz e mint pl egy 10 ly ugrásra képes FDL ha azonos távra hívom őket...
  • Dzsini
    Persze, multirole-ra jó marad, de azért ha van pénz (és az elég könnyen van), akkor sokan úgy fognak dönteni, hogy nem mindenes, hanem keményen specializált flottát fognak tartani - mivel az ugrótávval már nem kell foglalkozni. Lesz végletekig feltupírozott bányászhajó, vadász / csatahajó, ilyesmi - és mindegy, hogy az FDL-nek marad 3-4 fényévnyi ugrótávja, mert úgyis klikkre lesz ott, ahol kell lennie, még az üzemanyagtartályból is elég a 2 tonnányi, amivel másfél-két órát elmegy a hajó.

Érdekes lesz látni, hogy milyen változást hoz ez.

És az Asp még mindig nem betűszó
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.01. 10:34:36
  • s_andras
    Azért ahogy elnéztem egyrészt elég drága mulatság lesz ez a varázslat (szerintem nem is fogom túl sűrűn használni, pár perc alatt át lehet szelni a bubit), másrészt nem a hadihajóról beszéltem hanem a fő-multi kedvencről az ASP-ról amit most ilyen szempontból leváltott a piton. Persze felfedezésre még mindig az ASP a király az 50-es ugrójával
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.01. 10:31:27
  • Dzsini
    Alapvetően a háborúra felkészített hajóknál feleslegessé válik az FSD-vel foglalkozni, mert bármelyik shipyardos állomásra odavarázsolhatod a teljes flottát.

Hadihajók mellé kell egy DBX 40+ fényéves ugrótávval, és máris spórolhatsz az FSD-n a csatahajókon - megy rá a D kategória, ami alig fogyaszt, kevés a súlya, stb.
  • s_andras
    Ennek ehhez nincs köze, ha valaki csak egyetlen hajót birtokol, akkor is rengeteg időt takarít meg a nagyobb ugrótávval, és a pitont csak a régi kicsi hatótávja miatt nem használtuk pl Robigonál.
  • Janicsillagasz
    Hé kilökött játék közben, most meg nem enged vissza. Remélem nem döglök meg mert éppen fuel scoop-oltam!
  • Dzsini
    Hajó szállíttatás az egyik bejelentett funkció.
  • s_andras
    Miért is?
  • Dzsini
    Aztán jön a 2.2, és az ugrótáv egy utazóhajó kivételével majdnem érdektelenné válik :)
  • s_andras
    Ugye ha el van tárolva egy hajó és ott nézegetjük a statisztikáit, akkor a pajzs rovatban ugyanazt a MJ értéket írja ki amit a coriolis.io a pajzs erő alatt? Mert ez esetben a piton "gyári" 855-ből - kérem kapcsolják be biztonsági öveiket! - : 2041 (nem elírás: kétezer-negyvenegy) lett a G5 reinf. SG és a 4 db A-s G5 heavy duty SB fejlesztés eredménye!
    És még "csak" 20 próbálkozásom van rajtuk, a 4-ből kettőn tudna még húzni egy picit DIDI, ha megerőltetné magát és nem csak a Lavian Brandy-t
    Az sem semmi, hogy a 4 SB tuning az aktuális 94%-ról csak 96%-ra vitte fel az energiafelhasználást, miközben szintén csak (még picit kevesebb is mint) EGYETLEN fényévet vesztettem az ugrótávból a tömegnövekedés miatt. Ha ez így marad a beam-ek tuningja után is, még az is lehet hogy az erőművet vissza tudom fokozni 2-es szintre..

Amúgy mondtam már hogy a piton egyben az új ASP? Legnagyobb rakterű M hajó, a FSD növeléssel bőven elegendő ugrótávval, akár átszerelgetések nélkül is jó MINDENRE, én most az anyaggyűjtögetés miatt egyszerre tudom az összes küldetésfajtát csinálni a háborúban való részvételtől kezdve a futárkodáson át bányászatig bezárólag.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.01. 10:00:54
  • Janicsillagasz
    Ez most valóban nem tartott sokáig :)
  • Dzsini
    Mivel most már a 2.2 bétát készítik elő, "csak" a rendszerváltások és a CG-k alakulnak, működési változás meg patch nem lesz. Belefér, hogy 1 órán belül végeznek vele, volt már rá példa.
  • Janicsillagasz
    Hmm.... a játéküzenetben 40 percnyi leállást írnak... na erre kíváncsi leszek.... remélem nem este 8-kor kapcsolják vissza.
  • Dzsini
    Már nem nagyon, 1-2 órán belül lelövik a szervereket.
  • Janicsillagasz
    11.000 fényévre vagyok tőle.... odaérhetek még? xD
  • MikX
    Bizonny
  • Janicsillagasz
    őőőőő..... javítsatok ki de most CG van a Jaques állomáson hogy lehet vinni a felfedezési adatokat? Holnap lesz vége?