23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Első nap, mikor meglett, én is ott voltam a keresők között, akkor egy nagyon kultúrált és jo társaság jött össze, ment a roleplay rendesen szerencsére.
  • Fenimor
    Elugrottam megnézni a lezuhant Alien masinát, hááát volt ott bőven katasztrófa turista! Rallyztam én is körülötte, rajta, ahogy a többiek is...
  • Fenimor
    Én voltam a Maia-ban, de ott sem tudtam venni! A Merope 5C is ki van fosztva.Én már feladtam!
  • PanzerWolf
    Még sincsen meg.Benéztem.Maia systemet találtam de,az meg rohadt messze van.
    Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.09.03. 21:59:36
  • PanzerWolf
    Megvan már,hogy hol tudok venni.
  • PanzerWolf
    Meta-Alloyst hol tudok vásárolni?Vagy csak bányászni tudok?
  • Dzsini
    Ma esti pihenőhely egy érdekes fekete-fehér mintás bolygó, háttérben a neutroncsillag, ami körül kering:
  • MikX
    Hát az ilyen az rulettkerék...
    Én ezért is vagyok így sok engineer cucal, hogy nem megyek rá egyből, mert akkor sokmindent kell keresgélni, inkább várok míg összehalmozom.
    Persze ezt a cargo helyet foglalókkal nemtudom sajna.
  • s_andras
    Tudtok jó "Untypical Shield Scans"-lelőhelyet? Inara szerint: "Ship Scanning (Combat ships)", csakhogy nekem egyetlen alkalommal jött ilyen egy CZ-ban miközben már egymillió kreditnyit lőttem össze...
  • Janicsillagasz
    Hát én most nagyon nem akarok kipukkanni, mert kint vagyok immár 4 hónapja :D
    Eddig tyúklépésben haladtam, nem rohantam befelé, max 2-3x volt olyan hogy nem érdekelt semmi csak ugrottam, ugrottam és ugrottam.... eddig én választottam ki a célt, átugrottam, szkenneltem, és úgy mentem a következőre. Szóval eddig tyúklépés. Most elértem egy hatalmas OBA felhőt, kegyetlen sok a kék-fehér csillag és kezdenek lassan sűrűsödni a neutron csillagok is. Viszont már honvágyam van, mennék haza rangolni, bányászni meg harcolni :( Nem tudom mi legyen :( Csak meg kellene várni egy felfedezős CG-t....
  • MikX
    Aaah semmiség. Nekem visszafelé a dbx 60 on volt, az fsd is! Ami azt eredményezte higy 10 ből 2x töltés után fail. Kellemes. és akkor volt még hátra 18e ly.
    De aztán egy bugnak vagyminek "hála" kipukkantam, ticket, és visszakatam mimdenem szerencsére és pluszban a moduljaim is 100% osak lettek
  • s_andras
    Íme még egy fordított rendszer: V1581 CYGNI
    Az A csillag 0.0664 SM, a B viszont 5x nehezebb: 0.3477
    Peary Dock a (f)első sorban kb 17ezer LS-re van, pedig a csillaghoz közelebb van mint 0.01 AU
  • Dzsini
    95% az még szinte tökéletes - majd 60-70% környékén kezdhetsz figyelni, és 40% körül egy kicsit aggódni, és elgondolkodni valami dokkolási lehetőségen :)
    (nekem 89 harmadúton visszafele Beagle Pointról)
  • Janicsillagasz
    Már elhiszem hogy sokan miért visztek magatokkal heat sink cuccot.... már harmadjára sütöm meg a hajót egy többescsillagon való keresztülugrásnál Már csak 95% a hajótest
  • MikX
    Hát jelenleg épp a gyorsasága miatt csinálom igy, mert egyszerű, egyet kell ugrani, és váltogatással hamar összejön egy állomáson is. Lehet lassulni fog, gondolom egyre magasabb szinten egyre több rep. Kell neki. Viszont nagyon kell aza corvette :)
    Utána kezdem előről a birodalomnál, és ha belekostoltam mindegyikbe. Akkor talán powerplay, vagy elindulok felfedezni ismét.

Szerk: háttemeg rosszalkodtál? Xd
  • TokraFan
    Nekem ez a megoldás is jo lenne, csak a jelenlegi szűnjön meg. :)
  • nibron
    mondjuk a wo-nál már lassulnia kellene rendesen. na akkor te tudsz valamit amit én nem. mondjuk én nem váltogatok a módok közt (nem is szeretnék). van 3 állomás két rendszerben mindegyiken ugyanaz a társaság (asszem unity). a ceosban tőlük max. 3-4 levelet tudok felvenni ha szerencsém van, azt átviszem a sothisba a két állomásra ahol ha szintén szerencsém van a ceos-ra vissza tudok hozni 2-3 levelet. és ekkor nő a rangom 1-2%-ot. mondjuk a ceos-sothis annyiból könnyebb, hogy mindig ugyanazt az útvonalat leírva, nem kell túrajáratot számolni és nem is id-znek. de én pölö nagyon nem bírom, ha ugyanazt kell csinálnom állandóan. a bubi közepén legalább el lehet menni mást is csinálni.
  • MikX
    Hát nézd, ott max 10 perc alatt megvan a 20 küldi, ugrok egyet, leadom, vissza ugyanez. Most befejeztem a ranglépős küldit, most már 45% on áll azota a Warrant officer, és max egy 2 órája játszok, de közben ezazamaz, cigikv, kaja, netezek, szóval max egy óra játék van benne. nemtudom mivel lenne máshol gyorsabb, tökmindegy szvsz milyen minor factionnél veszed fel a küldit, akkor sem ad többet.
    És továbbra is működik a solo-open, konkrétan most is frissült minden a váltogatással, így tényleg max 10 perc a 20 küldi felvétele.
  • nibron
    szóval ha most star citizens felület lenne, akkor kétféleképpen is megoldható lenne:
    1. állomáson van teleportfülke. odasétálsz, bedobod a pénzt, kinyitod, belépsz, bezárod, visszaszámol, levegő visszatart, aztán elkábulsz meg mindenféle csodás effekt ahogy atomizálódsz...magadhoz térsz a célállomás fülkéjében, kisétálsz, játszol tovább...
    2. vannak olyan állomások ahol vannak buszmegállók (hogy ne lehessen mindenhonnan). állomáson check-in pult, befizeted az utat, kisétálsz, beszállsz, leülsz a passenger cabin-ban a helyedre, hajtóműindítás, kidokkolás, hiperugrás....bedokkolás, felálsz, kiszálsz, bemész állomásra, megkeresed a hajód vagy bármi.
    egy ilyen dolgot manapság kb. így kellene megcsinálni.
  • nibron
    hát ebben semmi labda nem volt. max. a felvetett probléma. de ezt a szálat hagyjuk.
  • nibron
    nekem eddig nem volt gondom az uknown signal-al. sőt amikor azt a rohadt chemical manipulators kerestem, még jól is jött, hogy kiírta, hogy van-e bent tx jármű. mondjuk szerintem hülyeség, de hozzálehet gondolni némi logikát.

pont az ilyen temporális jármű vásárlást küszöbölné ki. ha középről mondjuk ki szeretnék menni a ceos-hoz, na az nem két perc. perpill. elég lenne annyi, hogy kijelölöd a hajót amiben szeretnél lenni, azután mondjuk hiperugrás, a szokás szerinti homokóra, és már ott is ülsz a másik hajóban. a feltételek a rakomány miatt ugyanazok lennének, mintha állomáson belül ülsz át. és ezzel a visszaéléseket is ki lehet küszöbölni. azért ez nem ugyanaz, és azért a gyakorlati haszna nálam nagyobb lenne, mint a hajók ráncigálása.
  • Dzsini
    igazán rájöhetnél, hogy ha egy kicsit is úgy néz ki, hogy feldobsz egy labdát, akkor azt le fogom csapni ;)
  • nibron
    már igazán megtanulhatnál szöveget értelmezni. iróniát illik észrevenni. na de most komolyan úgy gondoltad, hogy el lehet állítani bármit is?
  • Dzsini
    " mint az, hogy akármelyik kókány pilóta elállítgassa az üléseimet a hajókban." - van egy jó hírem: senki nem állítgat semmit el a hajódon. Az áthelyezéshez ugyanazt a technológiát használják, amivel a Pilóták Szövetsége a mentett állapotból előállítja neked kipukkanás után a biztosított járművedet.
  • s_andras
    "kiírja hogy mi van benne": a kedvencem az amikor egy degraded 0 threat-ben egy falkányi kalóz van..

A hajószállítás tényleg logikusabb lenne pilótautazással, de az meg már majdnem ugyanaz mint ami eddig is volt: mindenhol kapható SW esetleg Hauler-taxi lecsupaszítva + legnagyobb kapható FSD. Nem hiszem hogy olyan nagy tragédia néha átugrálgatni a másik hajóhoz. És ezt az mondja (én), aki éppen egyszerre 7 hajón tuningol 9-féle modult. Nem is értem, minek rakják bele ezt.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.02. 14:23:39
  • nibron
    én pölö sokkal jobban örülnék annak, ha én teleportálhatnék (személyszállítás) valamennyiért, ugyanis a feladatok fajtája miatt más helyen más hajókkal hajtom végre az adott feladatokat. ez a valós életben is így működik, tehát ha nevadában tesztelünk valamit, akkor nem a repülőgépet hozzák budapestre, majd azzal megyünk tesztelni, aztán ugyanazzal vissza, hanem szépen kiutazunk, tesztelünk, azután hazajövünk. és ez így van az összes külső helyszínnel és masinával. ha tehát én tolni szeretném a coes-sothis vonalat, és van ott gépem (ez mondjuk lehetne feltétel), akkor tudjam odavitetni magam. ha todnak szeretnék bountyt vinni, és van ott hajóm, akkor oda. birodalomnak, fednek, akárkinek dolgozni, stb...
    így számomra sokkal logikusabb lenne mint az, hogy akármelyik kókány pilóta elállítgassa az üléseimet a hajókban. természetesen lehessen hajót is "bérpilótával" átvitetni, de én biztos raknék bele időzítést és ezzel előidézni egy olyan helyzetet, hogy a játékosnak kicsit előre kelljen gondolkodnia. a játékos szállításához is raknék, bár nem 1:1-est, de ahhoz meg valami szórakoztató animációt is kellene gyártani. azt meg már tudjuk, hogy a frontier ilyet még véletlenül sem csinál. ők minimálban gondolkodnak, legalábbis a megvalósításban.
  • nibron
    ranghúzásra nagyon rossz helyen vagy. de majd rájössz amikor 3-4-5 levél után kapsz 1%-ot és még a corvette szükséges rang még sehol sem lesz (én perpill. ott tartok, elég nagy szívás). a helyedben bemennék valamelyik federációs hq-ba, és ott degeszre tömheted magad küldikkel. és a ranglépéshez is kapsz egyszerű gyors küldit, azzal sem kellene napokat pöcsölni. a ceos-sothis vonalon annál az egy pici társaságnál inkább csak ki fogsz égni. amúgy ha ott wantedeket vadászol, a sothis nav beaconja kielégítő. de vannak ott ilyen unknown signal-ok, abban is lehet találni. de ott akár 4-5 is lehet egyszerre és amikor beugrassz, lehet rögtön neked esnek. mielőtt beugrassz, most már kiírja, hogy mi várható benne.
  • nibron
    amikor még használtam, akkor társaságnak csak az aktuális rendszerét kaptam meg. pl. ha federációs rendszerben voltam, akkor kaptam a federációtól, a helyi társaságoktól, és a külsőket nekem mindig csak a frakciókra tette (birodalom,szövetség). ezért felvenni csak el kellett menni egy olyan rendszerbe ahol a keresett frakció dominált. társaságot sohasem kellett megkeresnem.
    amúgy én sem használom, mert alapvetően nem fér fel. a utilityknél a fontossági sorrend nálam a következő: pd, sb, chaf, kws, wake scan...
  • Roger6
    Kicsit off (Space X baleset):

• Dzsini
    Felfedezéshez: #10981 #10985 #10999 #11036

TokraFan 1171-es buildje nem rossz, de scoopot és az AFMU-t B kategóriára cserélve (esetleg a kis AFMU-t hangárra hogy lehessen ralizni), és máris egy pár milliót meg lehet spórolni a költségeken.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.02. 05:45:47
  • MikX
    Felfedezéshez minden hajot lehet használni, persze van amit nem érdemes. Egy jó 20-as ugró mindenképpen kell, deminél több, annál jobb.
    De szvsz amennyiből TorkaFan összeirta, annyiból én bőven kihoztam anno a DBX-et, sőt. Asszem valami 6-7m volt max.
    Én csak ajánlani tudom, ha nincs pénz AspX ra.
  • TokraFan
    Mennyi pénz van rá? Mondjuk explore-ra ez?
  • Roger6
    Köszönöm, erre voltam kiváncsi, uraim! :)
  • invasive
    Cobra MkIII-mat lehet fittelni felfedezéshez? Vagy mondjuk egyszerűbb levadászós harci küldetésekhez? Még itt tartok és nem tudom merre induljak el. Bányászat nem tetszik, limpetek és refinery nem kell rá. Fuel scoopot tettem eddig.
  • MikX
    Naja én is pont emiatt szoktam le róla. Pénz igazán nemszámit, és rohadtul nem akarom keresgetni hogy holmerre tudom felvenni a vérdijakat.
    Nemrég buktam el vagy 3-4milliot mikor kipukkantam, mert az ittott lévő vérdijakat nem szedtem be. Azok csak gyűltek. De legalább igy szép átláthato lett a küldis panel a hajoban :)
  • s_andras
    Kipróbáltam, macera: lassú, foglal egy helyet, zabálja az energiát. Ráadásul el is kell utána kirándulni azokba a rendszerbe, ahol fel lehet venni a jutalmakat. Mondjuk ez utóbbi már nem lesz aktuális a köv. frissítéstől.
  • Roger6
    Ööö... azt hiszem nem értetted a kérdést. Nem a felszerelés hivatására voltam kíváncsi, hiszen hónapok óta használom, hanem SAJÁT véleményre tőletek.
  • Amergin
    Persze hogy megéri. A vérdíj sokkal nagyobb lehet, ha használod. Ha nem használod, akkor csak az adott rendszerben kitűzött vérdíjat kapod, míg ha használod, a többi rendszerben rá kitűzött vérdíjakat is.
  • Roger6
    Kill Warrant Scanner-t használtok RES-ben? Én eddig mindig használtam a nagyobb hajókon, de nem tudom, hogy valóban megéri-e.
  • Janicsillagasz
    Irány az egyik a sok közül.
    Még a galaxistérképen is zavarba ejtő a sok OBA csillag kuszasága.