23609
-
Janicsillagasz #11869 Kár volt behozni a játékba ezt a hajóteleportálást.... Miért nem volt jó úgy mint eddig... kell egy másik hajód? Menj el érte.... -
#11868 Hogy különböztetsz meg egy "szándékos" sérülést (mérnöki módosítás az ágyún) egy "véletlen" sérüléstől (fegyvertalálat az ágyún)? Honnan tudod laikusként, hogy az a rés, ami a hőleadón van, azt nem a teljesítménynövelés céljából tették rá?
Inkább az a fura (ha már valamire ki szeretnél akadni), hogy hivatalos helyek képesek javítani a mérnökileg módosított eszközöket, hiszen azokon olyan módosításokat végeztek, amik biztosan áthágják a garanciát :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 11:31:03 -
#11867 ...na....és...ez...egy........KOMPLETT ÖKÖRSÉG!! Nem tudom hogy ki találta ki, de ha nem valami reddites vagy hasonló "közösségi" agymenés, hanem hivatalos, akkor egy újabb akkora öntökönrúgása az univerzumnak hogy csak na.. Ha ilyet lehetne csinálni, akkor a játék 90+%-a értelmetlen, mert mindent így lehetne megoldani.
Úgyhogy bízom abban hogy ez csak túl sok idővel rendelkező játékosok ötletelése, de nem kéne terjeszteni... -
#11866 Igen, pontosan ugyanolyan lesz a másolat, még talán a banánhéj is benne lesz a kukában, ha ott hagytad. Atomról atomra szkennelik és gyártják újra. Így tudják biztosítani, hogy a mérnökök által elállítgatott, nem gyári minőségű alkatrészek is ugyanúgy működőképesek maradjanak, ahogy te azt szeretnéd - szabvány szempontból nézve ezek is sérülések, hibásan működő alkatrészek - ezért nem lehet boltban kapni ilyeneket.
Semmiben nem különbözik ilyen szempontból az, hogy ráfestettél egy vigyorgó onionhead logot a hajódra, hogy egy lézer végigvágta az egyik szárnyvéget, vagy hogy egy mérnök az egyik lézeredet elbarmolta, és az attól nagyobbat lő.
Ha kipukkan a hajód, akkor is létre tudnak hozni egy pontos másolatot az előző példányról, most is ugyanez történik.
-
#11865 Ha lenne egy accounton több pilóta, akkor lehetne játszani a kipukkanás után "most elmegy a mentőszolgálat a podért és visszahozza, respawn in 1:50" dolgot, hogy akkor erre az időre foglald el magad a másik pilótával... egyébként így hirtelen nem tudok jó megoldást, ami valós életekkel játszik. -
#11864 Ugye azért érzed, miközben az erőltetett magyarázatot tolmácsolod: LEHETETLEN olyat csinálni, hogy egy random sérült hajót TÖKÉLETESEN olyan állapotúra teremtsenek meg máshol? Így kb a pilótaülés anyagán a kis popsink által kikoptatott foltoknak is ugyanolyannak kellene lennie, ...HAGYJUKMÁÁÁÁÁÁR!!!....
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:11:32 -
#11863 Szó mi szó, van még mit csiszolni a sztorin -
#11862 A klónos dolog az Eve része, itt elvileg escape podos dolog van, az viszont nincs a játékban megmagyarázva, hogy 40 ezer fényévre a lakott világoktól hogy lehet hirtelen visszarepülni a legutóbbi dokkolási pozíciódra VAGY valamelyik kezdőhelyre egy Sidewinderbe. Ez a varázslós része. -
#11861 Mondjuk ez a klon dolog sántit ugy alapbol.
Akkor minek vannak escape podok?
Akkor hogyan van olyan küldi hogy iktasd ki ezteg azt az embert?
Mert ha klon, akkor csak egy hajot pusztitasz el, ő maga még megmarad.
És ki ne használna klont ha lehet?
Sgival szerintem inkább mi magunk ülünk abban a hajoban. -
#11860 Akkor idézek a hozzászólásból:
"beszkennelik és bedarálják a hajódat (matéria lesz belőle másoknak), és helyben a raktáron levő matériából előállítják neked az ottani hajód pontos másolatát"
és
"a shipyardban a helyben rendelkezésre álló "üres" modellek tervrazai alapján nyomtatnak neked egy új hajót, ha épp azt vásárolnál"
-
#11859 Neeeeeem, az előbb még azt mondtad hogy tervrajz alapján fossák sorban a típusokat. Arról nem is beszélve, hogy ilyen módon CSAK pénz kérdése lenne az hogy mindenki akárhol akármilyen csúcstechnológiás full-A-s hajókat vehessen.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:05:09 -
#11858 Nem teszik tönkre, tökéletes másolatot készítenek az ottani változatról. -
#11857 Azért a leborulás előtt még várjuk meg, mi a magyarázat a tubusból kinyomás utáni szándékos tönkretételre
Vagy ha nem így lesz, máris megvan az olcsó javítás: elugrunk 4 fényévre egy másik hajóval, és magunk után hozatjuk a roncsot.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.08. 11:02:04 -
#11856 Köszönöm, ezzel nem voltam tisztában! -
#11855 Egészségükre. Nem játszom azzal, nem érdekel.
Vajon ez a "technológia" hogyan magyarázza meg azt, hogy az ideteleportált hajó (vélhetően, még nem tudjuk) olyan sérülési fokon lesz, amin letettük távolabb? Direkt elrontják, meg megkarcolják a fényezést? Ugyanmár... -
#11854 Ezt a technológiát használják a vadászok, limpetek indításakor is és szintetizálásnál is - nem a konkrét vadász, limpet van a hajón eltárolva, hanem egy tubus 3d nyomtatáshoz használható "anyag".
Szintetizáláskor a begyűjtött matériákból "nyomtatsz" ágyúgolyót.
Limpet indításkor a limpetmatériából "nyomtatsz" egy collector / prospector / akármilyen limpetet, amire épp szükséged van.
Vadász indításakor a vadászmatériából "nyomtatsz" egy vadászt, amelyiket utána irányíthatsz, vagy rábízhatod a felvett pilótára.
Minden állomáson (még outpostokon is) van "hajónyomtató", akik kipukkanáskor a hajómatériából létrehozzák a hajódat, a biztosítás ára pedig állja a matériaköltségeket. Ezekkel gyártják a helyi rendőrök hajóit is, hiszen azok kvázi kifogyhatatlanok.
Most ezt a hajónyomtatót teszik használhatóvá hajómozgatási célból a nagyobb állomásokon, ahol a költséget a pénzed mellett azzal állod, hogy az indulási helyen beszkennelik és bedarálják a hajódat (matéria lesz belőle másoknak), és helyben a raktáron levő matériából előállítják neked az ottani hajód pontos másolatát (így tudják biztosítani, hogy a mérnöki módosítások, és a festés, a matricák is ugyanolyanok maradnak - még a sérülések is).
Emellett a shipyardban a helyben rendelkezésre álló "üres" modellek tervrazai alapján nyomtatnak neked egy új hajót, ha épp azt vásárolnál. Nincs sehol raktáron 150 Anaconda.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 10:38:53 -
#11853 Ööö... klónt gyártani? Mi van? A klón teste mindig más, csak a tudata a tiéd, EVE szerint ezekből tonnányi van minden állomáson. Meghalsz, a tudatod áttöltik egy másik klónba, kész. Pár mp az egész, ami itt is működhetne, ha bele lenne írva a játékba.
A hajó újragyártása az, ami kérdéses. Bár ha azt nézzük, hogy ha egy állomáson van egy fajta hajó, akkor abból végtelent vehetsz, akkor én ezt úgy képzelném el, hogy a legyártás sem telik hosszú időbe, egyszerűen olyan hajókat gyártanak, amilyen tervrajzai vannak az állomásnak. Mivel te mindig egy állomáson ébredsz a hajódban halál után, talán magyarázat lehet, hogy a saját hajód tervrajzait mindig lepasszolod az állomásnak dokkoláskor. Csak ötletelek. -
#11852 Nem rugózunk, beszélgetünk róla - mert tényleg vannak indokok és érvek mellette és ellene is, és ha már szavazásra bocsátották, akkor érdemes mindenkinek szavaznia, és megalapozott döntést hoznia. Ahhoz pedig jó meghallgatni és megérteni mindkét álláspontot. -
#11851 Aham. És 1mp alatt kapsz egy uj klónt egy uj ugyanugy felszerelt hajot.
Gondolom akkor akinek akkora törést okoz, az ha kipukkan kiszámolja hogy mennyi idő alatt épitenek neki egy ugyanolyan hajot, a benne lévő összes materiallal, és mennyi idő egy uj klont legyártani, es kivárja a menüben, majd utána lép csak be, mert kiesik a szerepéből.
Olyan felesleges ezen rugozni.
Legyen instant, aztan akinek nem tetszik, az vár mig átül magának. -
#11850 Az Eve mégis mesét gyártott az újraszületésre is, és az egy egészen korrekt, a játékba jól beleilleszthető módszer. -
#11849 Itt is kvázi egy "biztosítás" díjat fizetsz arra, hogy az odaát "elpusztult" hajódat itt tovább használhasd. Nem szállítás történik a játékban, hanem ugyanaz az újragyártó technológia, amit akkor alkalmaznak.
És ez a technológia élettelent létre tud hozni minta alapján, élőt nem.
Az escape podot pedig jótékonyan homály fedi :) -
#11848 Ezért írtam hogy "...de minél kevesebb az irreális...".
Az újraszületésre teljesen felesleges mesét gyártani, ez nem "technológia", hanem alapvető MMO szabály. Offline játékokban vannak mentett állások, bármikor visszatöltjük a halál előtti egyik állapotot és onnan folytatjuk. -
#11847 Nem, mert a halál lehet más módon is elképzelhető, amit már írtam: klón formában vagy jelen, és a klónt irányítod, ő hal meg, nem te. A hajón pedig biztosítás van, ezek számomra "valóságosak" lehetnek. De ha én nem tudok ugrani 300 fényévet, akkor a hajómat se hozzák oda 1 mp alatt 300-ról. -
#11846 Minden halál után megvan a "valóságtörés" a hajód rendkívül olcsó újragyártásával és az azonnali visszatéréssel, akár egy outpostra is - ehhez legalább Shipyard is kell majd, de ugyanazt a technológiát használja. Teljesen ellentmond mindenféle dolognak, nem kell az escape poddal navigálni, és akár a galaxis túlsó végéről is egy villanás alatt otthon lehet lenni. Sokan így jöttek "vissza" Jaques-ról, hogy ott eladták a hajót, vettek egy suicidewindert, odacsapták, és kérték a Buborékos Sidewindert. Hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok :)
Eddig nem volt hajómozgatásra lehetőség. Ha már bevezetik, akkor szerintem jobb döntés nem időkorlátot állítani a játékosok útjába, mint megtenni azt.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 10:11:49 -
#11845 Nem beszéltem mellette egyáltalán, teljesen félreérted. Én arról beszéltem, hogy mennyire furák tudnak lenni az emberek, akik nem tudják elfoglalni magukat 20 percig, ha arról lenne szó. Számomra ez szánalmas, hogy ha várni kéne 20 percet, akkor kilép az illető. Én erről beszéltem, semmi másról.
De ha mellette kéne szólnom, talán pont azt emelném ki, hogy ez egy hárdkór űrszimulátor számomra, és az ilyen hipp-hopp varázslatok nem igazán illenek bele a játékmenetbe nálam. Mindenki tudja, hogy itt nem egy csapásra mennek a dolgok, ezzel kalkulál. Számomra egy átlag Elite játékos megfelelő intelligenciával rendelkezik, aki elfogadja, hogy nem csodák csodájára terem ott egy hajó kénye-kedve szerint, hanem azt bizony le kell logisztikázni, számolni kell azzal, hogy időbe fog kerülni, és így rakja össze a hajó eljuttatásához a tervet. Bocsánat, de máshol sincs ilyen csuda teleport, ezzel kb. belegázolnak nálam az Elite arcába. Hogy használni fogom? Jóhogy, ha már mindenki használja, én is, de én nem lépek ki, ha egyszer úgy döntenek, hogy időbe kerül a szállítás. -
#11844 A helyes megoldás még "durvább" lenne: annyi idő alatt jönne oda egy hajó, amennyi egy gyors, elnagyolt számításból a valós útvonalterv alapján következik, beleszámítva az ugrótávját, és a tankolásokat is. Ha nincs rajta scoop, akkor köztes állomásokon dokkolással együtt. És még így is megspóroljuk az odautat érte.
Arra az időre pedig lehet elfoglaltságot találni, annyira ne legyünk már megszeppenve...
Rendben hogy játék, de minél kevesebb az irreális valóságtörés, annál jobb. -
#11843 Összesítve akkor mik az érveid játékügyileg az átmeneti idő mellett, amitől jobb lesz a játék szemben azzal, mintha azonnali lenne? -
#11842 Nem, én azzal tölteném ami érdekel (mert az általam felsoroltak számomra egyik sem láblógatás - a station-ön ülve hülyegyerekként lenne amúgy az), és nem rinyálnék, meg duzzognék, hogy ha nincs itt a hajóm, akkor kilépek. Gyerekes. Eve-ben sem pikk-pakk vannak ott a hajók, mégis 13 éve működő játékról van szó, és én életemben nem hallottam olyat, hogy valaki ilyen hülyeség miatt lépne ki. -
#11841 Tehát kvázi csak olyasmit csinálsz, ami arról szól, hogy teljen már el a köztes idő - na pont ezért nincs szükség a köztes időre, hogy a játékkal töltött idő játékkal teljen, ne láblógatással.
Ha van mondjuk 2 órád játszani este miután a gyereket már letetted és még nem mész aludni, annak a negyedéről van szó.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 09:29:04 -
#11840 :D Dzsini, ha ennyi sütnivalója nincs egy embernek, az lépjen is ki. 25 perc, húha, amindenit. 1 hetes a CG, hát kurván leszarnám, hogy 25 percet kell várnom, addig landolok egy bolygón, megnézem a felszínét, megnézem a marketet, olvasok a rendszerről, stb. -
#11839 Ott egy lövöldözős CG, amiben részt szeretnél venni, benne ülsz a szállítóhajódban, és várod a Fer-de-lance-odat, ami 25 perc múlva ott van. Mit csinálsz addig, ami nem arról szól, hogy "csak teljen már el az a 25 perc, hogy végre mehessek lőni"? -
#11838 Bocsánat, hogy megint EVE. Ott sincs ilyen lehetőség, mégsem lépnek ki a játékosok. Bár ott van autumata utazás, szóval lehet AFK is cipelni hajót. Én biztos nem hagynám ott a játékot azért, mert nincs a helyszínen az XY hajóm, hanem addig keresnék valami érdekeset a közelben, akár a saját rendszerben. -
#11837 Mind két oldalt meg lehet védeni, bár az időkorlát nélküliséget egyszerűbb:
Egyrészt, ahogy már lent is volt róla szó - azzal, hogy a rendszer azt mondja, hogy "most akkor várj X percet/órát", azzal a legfőbb üzenet úgy tűnik az, hogy addig lépj ki a játékból, hiszen nem csinálhatod azt most, amit szeretnél. Vagy üldögélj ott az állomáson nézve, hogy számol vissza a számláló, ami nem igazán játékkedv növelő hatású. Miért töltse bárki a játékidejének értékes részét azzal, hogy vár?
Emellett ha mondjuk van egy küldetés a mission boardon, ami nagyon tetszetős, és van is hozzá hajó valahol, akkor az áthelyezési idő csak arra ad plusz esélyt, hogy az a küldetés eltűnik addigra, főleg ha ki is lép a játékos, és ezzel még plusz frusztrációt okoz.
Az időkorlát beállítása ezzel szemben egy kicsit tudatosabb tervezést igényel a játékostól, odafigyelést, ha valaki úgy érzi, számára növeli a beleélési faktort, és az időtartammal együtt a költségeket is lehet csökkenteni, ami egy ideig (amikor már több hajó van, de még nincs kényelmes pénztartalék) jól jöhet.
Ha nincs időkorlát, de valaki szeretné, hogy legyen, még mindig dönthet úgy, hogy az átszállítás után saját maga tetszés szerinti ideig nem száll be a hajóba :)
A gép mozgatása "technológiailag" ugyanaz a módszer, mint amivel a kipukkadt hajót pótolják - ott sincs időkorlát ahhoz, hogy "újraszülessen" a játékos, és a hajóra se kell várni, tehát nem szállításról van szó.
Összesítve én az időkorlát ellen vagyok, és így is szavaztam. Nincs rá szükség a játékban, csak kényelmetlenség egy igazából minimális "beleélési faktor" miatt. -
#11836 Sztem hülyeség az egész,most tényleg kell nekünk még egy önszopatás, ha már lesz ilyen funkcio? -
EFRM #11835 sztem:
nekem az alapotlet nemtetszik (hajotipus es tavolsag fv-e hogy mennyibe kerul es h milyen hosszu a szallitas 5-100perc)
sztem fix 5-10 percnek kene lenni, az ar meg legyen a hajo es tavolsag fuggvenye, foleg a tavolsage..
-
#11834 Üdv. Ez a szakadék dolog nem teljesen igaz, ha viszonylag olcsó, jó Joyt keresel, akkor a TM T16000m joyt is nézd meg, igazából egyetlen, de fontos érv lenne a hotas x ellenében, hogy ez Hall-sensoros, ebben nincs mechanikus kapcsolat az érzékelő mozgó alkatrészei közt - apró mozgásoknál is nagyon pontos, és mivel nem kopik, nem lesz pontatlanabb, bármennyit használod (az összes új, felső kategóriás joyban is hall sensor van, aminél mozog a joy). Gázkar és pedál tengely is van rajta, igazából minden alapvető dolgot tud, amire ED-ben kellhet. 15-16e Ft körüli áron már meg is lehet kapni, ahogy nézem hotas x is kb ennyi, a hall sensor miatt tuti, hogy én ezt venném... -
#11833 Nyilván nem lehet összehasonlítani egy 50 rongyos hotas-szal, de ennyiért szerintem kiváló választás. Ezt rajtam kívül sokan mondják, szóval nézz róla videókat, és reggel úgy fogsz kelni, hogy még meló előtt megrendeled a HOTAS-t -
#11832 Hát végülis BP győr mellett van :p
Az hogy műanyag, hát nabumm. Inkább a felbontás ami zavaro ha alacsony. De ha aztmondod szép preciz a mozgás, akkor oké. Kényelmesnek is tünik.
Logi még régről maradt, de sajna időközben elhullott. Utoljára kb il-2, lock on időkben repültem sokat.
Ennek az ára is tetszik, meghát sok alternativa sincs, itt van egy szakadék és csak 40-50e től van hotas e felett, vagy csak rosszul keresek :p -
#11831 Hát nemtom mié jo ha várni kell? Nemértem. Engem nemigen pont ez zökkentene ki az élményből. Más értelmét nemlátom.
Meg pont hidegen is hagy, max néha ha hirtelen mas hajo kellene, akkor nem idegelne hogy 209ly re van. -
Janicsillagasz #11830 Ez tök érdekes.... a valóságban egy neutroncsillag és egy K tipusú csillag egymáshoz ennyire közel, már egzotikus látványt nyújtana: a neutroncsillag elszívja a nagyobb csillag tüzét. De megnéznék egy olyat élőben is :)
Bár a következményei elég vészesek.... többnyire kataklizmikus változók, vagy szupernóvák lesznek belőlük....