23609
-
#11829 Biztosan van valami hard cap, ami alá nem lehet csökkenteni a sebződést (valószínűleg százalékban), hiába tornázod fel az összes lehetséges módon. -
#11828 Aham.. köszi. Akkor ők nem úgy csinálják ahogy én gondolnám, illetve itt a 100% védelem egészen mást jelent mint "nyelvtanilag". -
#11827 Nos, az Elite-hez ezen a szinten nem értek, de pl EVE-Online-ban a következőképpen működött: ha 50% volt a pajzsod ellenállása alapból, és arra feldobtál egy 50%-os erősítőt, akkor a fennmaradó érték 50%-ával nőtt a pajzsod, tehát 75% lett. Ily módon nem lehet elérni soha a 100%-ot. Elite mondjuk biztos máshogy használja. -
#11826 A százalék növelés szorzó szerű, nem összeadódó - tehát a 100% úgy néz ki megduplázza az alap resistance-t.
itt beszélgetnek róla, ennél úgy néz ki kicsit bonyolultabb a dolog
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 20:37:19 -
#11825 Feltűnt valami: a kinetic, thermal, explosive resistance is százalékban van megadva. Bizonyos hajóknál könnyedén megoldható ezeknek az értékeknek a felvitele 100%-ra. Vajon egy ilyen hajó innentől kezdve nem csak képletesen hanem szó szerint sebezhetetlen lesz??
Lehet hogy kezdhetem elölről a pajzstuningot..? -
#11824 Nem buta ötlet, hogy feldobták szavazásra. És sok érv szól mindkettő mellett. -
#11823 Szavazzatok arra hogy legyen késleltetés a hajószállításban:
https://www.elitedangerous.com/en/shiptransfer-vote/ -
#11822 Vagy 15 éve X52-őt használok minden szimhez. (előtte volt pl MS Sidewinder 1-2) Nekem a thrusterek a gázkaron vannak a 3. POV HATon. Jó :)
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.09.07. 20:16:43 -
TokraFan #11821 Egy HOTAS-al egészen más világ lesz a game. Mondjuk én 20éve használok ilyen rendszert és nem volt nehéz rászokni a jóra.
A TFHX belépőszint, annak viszont egyáltalán nem rossz, sőt! Kicsit könnyű anyagból van és nyikorgásra is hajlamos, de ezt leszámítva absolute teszi a dolgát! Harcnál én már el sem tudom képzelni HOTAS nélkül, olyan szinten precízen lehet vele manőverezni, főleg persze a külön gázkar miatt amivel nagyon precízen vezérelhető a tolóerő, ami ugye fordulásoknál, célkövetésnél nem utolsó szempont. -
#11820 Nekem az van, és imádom, amióta megvettem. Én csak bátorítani tudlak ezzel kapcsolatban, mert egész más világ tárult elém manőverezésben, amióta ezt használom. Persze műanyag, meg néha nyikorog, de fülessel játszom sokszor, szóval nem hallom
Esetleg ha Győr közelében laksz, akkor kölcsön tudom adni pár hétre, hogy kipróbáld. -
#11819 van pár lehetőség - a throttle gombokra lehet tenni, lehet a hat switchre (és egy váltóval azzal nézel körbe ugyanúgy, mint kontrollerrel) - ahogy neked tetszik :) -
#11818 Hát lövöldözök is, igen.
Igazábol ami nem annyira világos, hogy a vertical thrustereket hogy használom menet közben?
Mert kontrollerrel faszán ki tudom használni egy fordulóban, de joy-al? -
#11817 Az a csomó nem hiszem, hogy mind papírvékonyra mérnöközött zérófittes 120 fényéves anakondával csinálja, jó kell legyen oda a "csak" 100-as ASP is. Az enyém (amin még fognak könnyíteni) is tudna 100-at koktéllal, pedig van benne SRV, pajzs, és DSS is. Ha valami sztorival kapcsolatos dolgot kitesznek 100-nál messzebbre direkt azért, hogy csak egy rekorder konda tudja megugrani, akkor elmehetnek a sunyiba... Az még beleférne, hogy muszáj legyen összeszedni az elemeket egy oda-vissza ugráshoz ami több mint 60, mert azt bármilyen átlagos (khm.. G5-ös fejlesztésű FSD ) felfedezőhajó megteheti. -
#11816 Ha lövöldözöl és kihasználnád a lehetőségeit, akkor redditesek nagyon jó belépő hotasnak tartják. Nem a világ legtartósabb cucca, de ha nem téped ki a helyéről biztosan jól szolgál :)
De megcsinálhatod azt is, hogy használod a Logitechet, és mellé bekonfigurálod egy kézre a kontrollert.
-
#11815 Thrust T flight hotas X-el valakinek valami tapasztalat? Igazábol tökjol megvagyok a xone kontrollerrel, csak azé mégis tán immerzívebb az élmény. :)
Ennél többet viszont nemigen szánnék rá.
Mert ugyan van egy logi extreme 3d pro-m, de a gázkar elhullott benne, semmit nem érzékel, meg az nemis hotas -
#11814 Te turistázol, stimmt, nem is írtam, hogy ilyet kell használnod (én se tenném). :)
De vannak csomóan, akik pl. a Formidine riftet térképezik fel felfedezőként, az egy igen ritka vidék, ott szükség van az ilyen megoldásokra, és az se grind, hanem tudományos munka, és kutatás a sztori további szálai után. -
#11813 +1
Az egy vicc, hogy SC-ban milyen csigalassan fordul. Ki nem mozdulnék vele a buborékból. Még a Cutterről sincsenek ilyen rossz "emlékeim". -
#11812 Nem azt mondom hogy nincs értelme, hanem hogy nincs azaz isten hogy én azzal messzebbre elinduljak.
Főleghogy ilyenkor szeretek bámészkodni, abbol meg nemlehet.
Felfedezés az nekem nem grind, azt nem hamarkodom el, nem sietek, van hogy orát töltöttem egy-egy rendszerben, fordultam, arrébbmentem higy tidjak egy jo képet lőni egy érdekesebben helyezkedő 3-4es rendszerről, napfogyatkozást fotozni, meg ilyesmik, és azzal a döggel utálatos számomra mozgolodni, egyenesen jol megy, meg nagyot ugrik, kivülről is szép, de nekem itt ennyi a konda. :) -
#11811 Jumponiummal 55x2 az 110, 45x2 az "csak" 90 - és még most jönnek a neutron/fehér törpe boostoltugrások, amik egy nagyobb hajót valószínűleg kevésbé viselnek meg.
Nem minden az ugrótáv, de tényleg van helye ennek a típusú felderítőkneknek. Amúgy 42-43 most az ugrótávom az Aspommal, el tudtam menni majdnem "egyenes" úton Beagle pointra, de azért a ritka részen néha párszáz fényévnyit kellett oldalazni előrehaladás helyett, és voltak olyan csillagok, amiket ezzel a hajóval nem lehetett elérni egy irányból se. És ez még nem is az igazán ritka része a galaxisnak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 13:20:41 -
#11810 Jo vannak extrém példák, sw beagle pointon s egyebek, de a realitások közt maradva az Asp erre termett, a legkényelmesebb -
#11809 Szerintem a negyvennéhány az pont mindenre elég. Peremre még a 60is kevés, ha annyira az lenne a cél, bár nemtudom mivel érdekesebb ott mint beljebb :)
Hátmondjuk kinekmi, én inkább ugrok 100-al többet, de lássak ki rendesen, meg ha megkell fordulni scben egy jobb bolygo felé ne rágjam a körmöm csontig mire megmozdul.
Az ugrótáv önmagában szerintem nem a lelke a felfedezésnek. -
#11808 Na jó, csak a negyvennéhányhoz képest, amit az Aspból ki lehet hozni, a majdnem hatvan fényéves ugrótáv több felfedezési elfoglaltsághoz (határvidék böngészése pl.) lényegesen jobban használható. És persze kellemes látvány lehet, amikor az 1000 fényéves útvonalat 19-21 ugrásból összehozza :)
A feljegyzett rekord Asp Explorerrel 51.26 (teljesen lecsupaszítva, reálisan 45-47), Anacondával pedig 62 (ami kb. 55-57)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mindezek mellett "hobbifelderítésre" én is egyértelműen az Aspot, vagy a Diamondback Explorert ajánlom (ebből 49-et hoztak ki, ami 42-43-at jelent), de már most is megvan a helye az ExploraCondának, és ha majd fegyvereket is kell vinni, esetleg több különféle funkciójú SRV-t... -
#11807 Kondával ne akarj felfedezni, de tényleg. Asp a lehető legfökéletesebb erre. Nagy lomha, és mire fordulsz egy 180-at megőszülsz. Plusz kilátni alig lehet, tolod magad előtt a hosszú orrát, ami még kivesz a szűk kilátásbol.
Fuvarozni jo bubiban parat ugralni, de ennél hosszabb időre nemtudom elképzelni.
Amugy most még ok, de ha meglesz a cutter, amit kereskedni szànnék nemtudom mi lesz a sorsa. Tetazeni tetszik, sokszor rakom le valahová és srv-vel mászkálok körülötte, nagyon kijön mekkora is, meg fotozom sokat. :) -
Janicsillagasz #11806 Nekem nincs Horizontom, így rám nem érvényes :( -
#11805 Ha olvastad amiket itt nemrégiben írtam, a max A-s erőmű G3-as tuninggal simán elviszi az olyan hajót is, amin legnagyobb pajzs+összes A SB+fullbeam konfig van, minden szanaszét fejlesztve. Szintén friss tapasztalat, hogy a pajzsokat ilyen állapotukban nem szükséges visszatölteni, mert nem (vagy alig) tudnak lenullázódni. -
Janicsillagasz #11804 Amúgy nem vicces hogy az 1000MJ fölötti pajzsokhoz már jó negyedóra (meg több is) kell mire visszatölt? Addig valahogy nem poénos a kopasz harc
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.09.07. 10:56:15 -
Janicsillagasz #11803 Hát én még mindig ott vagyok amit elterveztem játékcélnak: Minden játékszerepkörhöz (kereskedelem, bányászat, harc, stb...) mindre 1-1 külön hajó, melyek lehetne a nagy monstrumokból is. Pl konda felfedezni, Kutter kereskedni, Corvette harcolni, stb.... De ehhez bizony sok milliárdnyi lóvé kell xD -
#11802 ... és akkor nemsokára jön a Beluga negyediknek, és lehet újraszámolni a kinek mi mire jó pályát :) -
#11801 Remélem egy pecsben megoldják majd hogy egy gumicsővel be lehet nagy hajóval is dokkolni egy állomásra :) Én is a korvettre hajtok, mert szép :) Bár a kutter is szép, de az az utána való cél :) Egyébként szépen meg lehet pakolni a korvettet is rakománnyal. Nem tudom hogy a fejlesztett FSDkkel mennyire megy el, gondolom nem egy konda, de ha 20 egynéhány fényév megvan az a buborékban már nem rossz. -
Janicsillagasz #11800 A 100 fölötti DPS-hez fix beam kell minden HP-ra, amit azért valljunk be, nem gyerekjáték se energiával táplálni, se hűteni a hajót :D -
#11799 Na igen, meg a 666-os páncél, kicsit sem célzás az űr-USA-t irányítókra, he-he-he...
Amúgy a pl lézerből 100 fölé kihozható DPS (konda-kutter ~70) a két huge miatt nyilván a legnagyobb tűzerejű géppé teszi.
(Mellesleg a használhatóság szempontjából M-esekben kell gondolkodni, mert azok mindenhol le tudnak szállni.) -
#11798 Ahogy olvasom pontosabb az, hogy lesz ingyenesen játszható része a játéknak: "The Alpha Clone State is the new base state for all clones and it will be available to any character in New Eden at any time. Clones in the Alpha state will be able to train and use a specific set of skills including tech one Frigates, Destroyers and Cruisers for your faction along with essential weapons and modules. Alphas will also train skills at a reduced rate compared to Omegas.." - ami ettől függetlenül jó hír, legyen csak minél több aktív játéklehetőség bárkinek.
Én azt hiszem maradok továbbra is "itt", alkalmankénti kiránduláshoz pont jó az NMS.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 09:56:22 -
#11797 Jajjj neeee... van egy 6 éves karakterem 110+ Millió Skill Pointtal... De nincs annyi időm, hogy mindkettővel játsszak. -
TokraFan #11796 Bocs az OFF-ért, de hátha valakit érdekel: Free to play lesz az EVE!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.07. 09:32:20 -
#11795 Na igen, aláirom, rosszul fogalmaztam, általunk ismert legnagyobb igen.
Amugy a játékban
-
#11794 Hát mind szép, és épp ezért nekem mind kell :)
Bár cutterral nemhiszem hogy lődöznék, az olyan békés ábrázatú :)
Corvette viszont egy egy hadigép, egy bébi farragut class :)
Konda az fuvaros most nekem, bár cutter lehet jobb llenne erre, csakhát hiányozna a hatalmas ugro.
Mindegy, beprobálom majd, de továbbra is tartom, hogy lődözni nekem a vadállat FDL nél nemkell nagyobb, ebben elég erős befolyásolo a hangja is :) -
#11793 Mivel mindenki a Corvette-et ajánlja (reálisan tekintve én is azt tenném), ezért inkább ajánlom a Cuttert - egyetlen okból:
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 07:07:47 -
Janicsillagasz #11792 Még valamikor régen, év elején, totál kezdőként csináltam egy összehasonlítást a három gépről, itt van: #6664
Hát a fene se tudja hogy melyiket választanám... mind szinte ugyanolyan a képességekben, de mind különbözik valamiben. A Cutter a leggyorsabb és a legerősebb pajzsú. Anakonda a legpáncélosabb. Corvette a legerősebb fegyverzetű... franc se tud választani :D De kinézetileg én a Corvette-t szeretném :P
Bár lehet hogy a Corvette-re szavaznék, inkább a tűzerő miatt. Ha valaki kikezd vele, akkor gyorsan kilövöm mielőtt még leáll velem pofázni -
Janicsillagasz #11791 Ahhoz képest nem nagy. A VY Canis Majoris sokkal nagyobb. Persze a valóságban nem ismerünk a VY CM-nál nagyobb csillagot (kicsivel több mint 3 milliárd [3.063.000.000] km átmérőjű, azaz ha betennénk a Nap helyére, még az Uránuszt is (!!!) elnyelné. Ez 10.210 Ls átmérőt jelent! Nem tudom hogy a játékban mekkorára készítették....)
A legtöbb S tipusú csillaghoz kb 125 Ls távolságra dob ki a hipertér, szóval azok kicsik a VY CM-hez képest :D
Amúgy a VY CM csak az ismert legnagyobb. Elég sok helyre nem látunk oda. Rengeteget kitakarnak a ködök, maga a Tejút. onkrétan a Tejútrendszerünk túloldalára nem látunk át. A fene se tudja mi van ott. Lehet hogy van ott olyan hipercsillag, ami kiröhögi a VY CM-et :D -
#11790 Ja és corvetten van 2 huge, 1 large HP, kondán meg 1 huge 3 large, a többi ugyanaz.