ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma reggel egy alig 2 órás RES lövöldözésből (persze a Gami Musu rendszerben), kicsivel több mint 11 milla jött össze..... hmm... elég jó <#nezze>
s_andras
HÁ! Sidewindert éppen ezért NEM SZABAD lőni! 😊 Csak akkor ha felvetted a piros fegyverbónuszt, és/vagy látod hogy sokan lövik, esetleg pajzs nélkül kevés hullal menekül! <#eplus2> A SW-t kb a 2. vagy 3. szinten meg is adja, de felesleges arra váltani, repülő koporsó!
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.20. 10:56:16

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Roger6
Azért egy Condor F63-at lelövök 6 mp alatt, egy Sidewinder-t meg 30 mp-ig kell ütnöm, az nem mindegy nekem, mert közben én is szétesek 5 mp alatt, ha rám lőnek. <#wow3> Ezt ugye most arra értem, hogy pl. egy ilyen Sidewinder-hez kell a szint.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.20. 10:51:41

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
Higgy nekem, nem elsősorban a szint számít. Amikor majd Prestige1-esen, 2-esen stb leszel újra 1. szintű, addigra lesz annyi pályaismereted és gyakorlatod, hogy sokkal több akármilyen 40+-ost fogsz felaprítani, akik nem olyan jó pilóták mint te 😊 A felszerelés valamennyit tényleg számít, de nem olyan sokat mint gondolnád.
Főleg az a szomorú a csapatelosztásban, hogy állítólag éppen azért nem talál sokáig meccset, mert megpróbál mindenkinek nagyjából azonos tudású partnereket keresni. Majd mindjárt ezután sokszor olyan ostoba módon osztja szét két csapatra a 8 embert, hogy csak döbbenünk. Sokkal jobb lenne ha válogatás nélkül eresztene mindenkit össze ahogy sorban jönnek, de legalább a csapatba sorolást kicsit logikusabban csinálná, pl ahogy utalsz rá, a szintek avagy az XP kiegyenlítésével.

Dzsini
május 26 - és hozzá egy kis árleszállítás a Horizonshoz, 25 euro.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Azért ez az Arena elég érdekes. Nem kiegyenlítetten dobja szét a csapatokat. 1-es szinten már 48-as szintű ellen dobott be Team Death Match-ben, a mi csapatunknak volt összesen 30 szintje, az ellenfélnek meg 120. Kurva fair volt, mit ne mondjak, és az a szomorú, hogy nem egy esetről van szó, hanem volt 5-6 ilyen meccsem is. Ugye azért nem mindegy ez, mert szinttől függően kapsz felszerelést, és lehetsz te a világ legjobb pilótája is, de 1-es szinten nem fogsz soha leszedni egyedül egy 40-es szintűt, teljesen esélytelen. Ma 10-es szintig jutottam, holnap 15 lesz a cél.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Ezután a meccs után 25:1-re nyertünk, amiből én lőttem 8-at, és csak 2-szer haltam, csak nem akartam teletolni a fórumot képekkel. <#wave>

Mint a WoT-ban: defeat forever..... <#vigyor>
Roger6
Életem első meccse, talán lesz belőle majd valami:

<#nevetes1> Klassz!!! Remélem, azért él pár napig a jelölés, mert én max holnap tudok belépni - nem is játszani -....mert..Szóval ez hosszú...Nemtom mikor lesz időm hosszabb időt játékkal is tölteni! De egyszer csak összejön!-😄

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

Ja már tegnap (?) elküldtem a barátjelölést....
s_andras
<sóhaj>... már túl vagyok rajta. Legborzalmasabb tortúra a 4 közül. Éppen azért amit írsz: a gép előtt töltött idő töredéke a játék, a többi várakozás. Próbálj teljesen kilépni és újra vissza, a CTF-et elfelejtheted, váltogasd a DM-et a TDM-mel.

Roger6
Arena-ban szokott játszani valaki? Nekem most 10 percen keresztül nem talált meccset egyik módra sem. 5 percig futott pedig a Team Dethmatch. <#whatever>

De keresés, nem a szkennelésre gondoltam. Ugyanis keresni kell a wanted hajókat sokszor.....
Roger6
Nem keresés, hanem szkennelés. Amit amúgy néztem is, hogy Beam lézer mellé nem fér fel a Kill Warrant Scanner. Ami azért baj, mert egy Anaconda alapból mondjuk 190.000, szkennelés után meg lesz 300.000, ráadásul lövés közben is tudom szkennelni, szóval egyszerre mehet a kettő. De amúgy 300 fölött nem nagyon szokott lenni nálam. A maximumot nálam emlékeim szerint egy Fer-De-Lance tartja 312.000 kredittel, de biztos van feljebb is.

A wingről mondanék pár szót - amúgy max. négyen lehetnek wing-ben. Az igaz, hogy eloszlik a fejpénz, de egyedül az ember megunja tegyük fel egy óra alatt, ha viszont haverokkal megy, akkor 4-5 órát simán ellövöldözik. Nem akarom reklámozni a másik játékot szóval a nevét nem írom le, de ott is ha fleet-ben voltunk, akkor simán 3-4 órát küldizgettünk, közben TS-en dumáltunk, ezzel ellentétben egyedül óránkét szünetet tartottam.

Na akkor már leszünk négyen is! 😄 Hány fő lehet max egy wingben?
Egyébként én nem vesződtem a kereséssel, aki wanted, már lőttem is. Nem érdekelt hogy ha csak 20.000 van rajta, az is pénz! 😄 Meg ahogy észrevettem a fejpénz arányos a tudásával, ergó a kis pénzeseket hamarabb ledaráltam és mehettem a következőre....
Ma este köbö fél 9-től leszek gépnél, egészen éjfélig. Holnap reggel 6-tól köbö 13-ig leszek online, végre szabadnapos vagyok, és lehet tolni <#violent> De utána húzok Szolnokra jogsizni 😛
Ja és mi befolyásolja egy RES-ben lévő hajók mennyiségét? Sokszor van olyan hogy úgy érzem mintha egy CZ-ben lennék, mindenfelé sárga háromszögek a radaron, de sokszor van olyan is hogy negyed órát kell keresnem mire találok valakit..... és az meg a legtöbbször bányász xD
Még csak a radaromra se lehet fogni hogy kicsi a hatótávja, mert A-s modul, ~7km hatótávval....
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.19. 19:26:48
Dzsini
Az egész signal source rendszer megújul.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Gundark 1 1
Na elnézek én is abba a musuba 😊 A kondán van két kicsi két közepes pulse turret, és 4 gimballed nagy pulzus. Mivel kevesebbet eszik mint a beam-ek, több pajzserősítőt tehetek fel a jelenlegi reaktorral.

Dzsini, a distress callt is javítják? Mert szerintem az most elég gáz. Dőlnek be sorban a gonosz hajók és lövik azt aki segítséget kért. Beugró négy elite anakondáig bírtam akkor leléptem 😊 De jó lenne ha megcsinálnák, szívesen segítenék bajba jutottakon.
Na ez így elég jól hanguzik!!!!!<#nyes><#ravasz1><#nyes>....akkor az Eagle is jó lesz a Gami Musu-ba!-😄DDD

Dzsini
Ha jól olvastam jelenleg ez a helyzet:
Minden wing tag, aki részt vett a hajó lelövésében (utolsó 10 másodpercben eltalálta), egyenlő részben osztozik a bountyból. A szkennelt információ minden wing résztvevőre vonatkozik, tehát ahogy olvastam azt szokták csinálni, hogy (pl. 3 főnél) van egy kis, gyors szkenner hajó, amelyik megtalálja a jó pénzt érő célpontokat, és van két erősen sebző, akiknek nem kell szkenneléssel foglalkozni, csak odamennek a kijelölt célponthoz, és széttépik. A "kicsi" megkapja a részt a vérdíjból (olyan hajókért is, ami ellen egyedül nem lenne esélye), a nagynak pedig nem kell vesződnie a keresgéléssel és szkenneléssel, így gyorsabban halad, viszont a bounty egy részét "leadja" a wingtársnak.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.19. 18:02:34

Ha wing-ben megy az ember gyereke vadászni a "rosszakat", akkor eloszik a fejpénz, vagy aki utoljára viszi be a találatot az kapja?

Vasárnap lehet élek az alkalommal ma csak 1 órám van. Még csak szemezgetek a vulture-val még 4millán van csak, illetve 2 milla csücsül a viper mk3ban
Jani, ha tudsz vegyél fel "spannank" a játékban _ANDAXIN_ néven futok. Ha végre egyszer oda érek akkor nyomhatjuk wing-ben...csak nemtom mikor lesz végre időm játszani is-😄

<#nezze>-😄 jaja szinte ugyenezt a kérdést tettem fel én is pár hozzászólással lejjebb!<#nyes>

Én hónapok óta csak Vulture-t használok a harcra, 2 okból: sokkal de sokka ljobb a 2 large fegyver mint 4 med, és mert nincs pénzem másra 😄
Egy Hazardous RES-ben fél óra össze lehet kapni több mint 2 millát vele, de persze elengedhetetlen a katonai páncél és a nagy pajzs. Az én Vulture-om 22 millából készült. De már több mint 40-et kerestem vele 5-6 órányi RES harccal. Ha benne vagy egy wing harcban akkor gyere a Gami Musu rendszerbe, én ott pofozkodok már egy ideje 😄
😊 az oldal feléig nem olvastam vissza leragadtam a kettővel ezelőtti videón 😛
Dzsini
Egy próbát lehet, hogy megér, ha elolvasod mondjuk a mai hozzászólásokat...

Sziasztok mit gondoltok a Vulture hajóról? PVE-re (RES-bountyzni) kellene csak(amit angolból kisilabizáltam kb csak arra jó)
Jobb lehet a 2 heavy pont a Viper MK3-as 2med és 2 light pontjánál?
Dzsini
Ez mindig ennyi volt - tényleg mindig, az elejétől fogva a fixek komoly sebzéselőnyben voltak a gimballed - turrethez képest. A kiírt számok nem túl pontosak - ezen is javítanak a 2.1-el, de a kinetikus fegyvereknél (multicannaon, ilyesmi) akár 50% is lehet a turret hátránya a fixhez képest.
részletes elemzés sok sok táblázattal.

<#hawaii>...akkor ideje profivá vállnaom...<#hawaii>

s_andras
Jujj, ez is valami friss "kiegyensúlyozás"?? Még a 85% is nagyon csúnya nerf, korábban nem volt ekkora különbség (és nem is indokolt)! Emlékszem, amikor az outfittingnél figyeltem a változásokat, ugyan tényleg megjelent a lefelé mutató piros nyíl, de a kis vonalak a Damage és a DPS-nél mindig ugyanazon a szinten maradtak, tehát biztosan 10% alatt volt a különbség.

Egyébként garantált hogy így is a vegyes összeállítás a legjobb, pl a pitonomon a 3 db L helyen fix beam van, ezekkel lőtávolon belül ha még nincsenek túl közel, a kis hajókat elég 1-2x megsuhintani és pukkannak, a nagyokról pedig legrosszabb esetben 1+1 ráfordulással le lehet kapni a pajzsot. A 2 M helyen pedig ott a célkövető beam, amikkel mint a sebészkésekkel ki lehet hegeszteni az erőműveket, vagy a közel kerülő kis hajókra lehet sokkal nagyobb szögben lőni mintha csak előrefelé néznének.

Roger6
Subsystemet akkor sem lősz vele hajón, az annyira kicsi célpont, és hiába van akár 35% sebzéselőnyöd, ha hull-t le kell lőnöd végig pl egy Anakondán. Ez NPC-kre vonatkozik, PVP-re biztos jobb.

Bár nem vagyok profi, de ma felrakok fix beam-eket is, aztán videóra felveszem. HOTAS van, már egész jól kezelem.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.19. 14:34:51

Dzsini
Pedig rendes joystickes irányítással a fix fegyverek hatalmas előnyt élveznek - 100% sebzés a gimballed 65-85%-hoz képest (fegyvertípusa válogatja), és alacsonyabb hőtermelés/fogyasztás. Aki profin tudja manőverezni a hajót, annak vétek a gimballed.

Igen, a fix fegyverzet szerintem eleve hátrány, ha nagyobbat sebez ha nem....Én eleve nem is érdeklődöm irántuk. A tornyos fegyverkialakítását még nem próbáltam....eddig a gimbaled ami nekem bevált.
Végülis tényleg nehéz eldöntni mi a "legjobb" ha van egyáltaln ilyen.....Ha azt veszem a 4 Multi-cannon is szépen sebez, a 4 Cannon-ról nem is beszélve, de azokat meg utánkell tölteni...míg a laser azért ott van ha kell(ha nem)-😄

Roger6
Pulse nekem a legjobb, és összességében több sebzést tudsz leadni azzal, hogy nem kell várni a feltöltésre. Sokan fixet használnak, mert ugye az még nagyobb sebzés, csak éppen fix-szel nem tudsz subsystemet lőni (vagyis nagyon körülményesen), a nagy hajóknál pedig ez sorsdöntő. Nem kell lelőni a hajó egész hull-ját, mert jóval előtte felrobban.

Meggyőző!-😄
Találtam én is egy összehasonlítást: https://www.youtube.com/watch?v=0C7hofFggOw Azért a olyan irdatlan nagy különbség nincs, de mégis van...és továbbra sem tudom melyik lenne jó!-😄DDD Mondjuk a Brust meg a Pulse Laser tényleg láthatóan kevésbé szlopája az energy-t mint a Beam!!!!
De a 4 Multi-cannon se semmi!!!
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.19. 13:58:04

Roger6
Itt csináltam egy videót, ahol pl. a Burst Laser-t csekkolom, de az túl gyorsan meríti le az erőművet. Azért láthatod, hogy egy 40.000-es bounty-s MkIV 25 mp alatt elesik, mondjuk elég szarul repültem rá sajnos.

Roger6
Vulture-ban nem fogsz csalódni, atom jó hajó. <#violent>

<#eljen>ahogy mondod!!!

Én az Eagle-t szeretném majd leváltani a Volture-al, a Viperát meg a iCourier-el!-😊....azt jó ideig nem is kell másik hajó. Aztán majd egy Python, és/vagy Fer-de-Lance....

Roger6
Ezért szép ez a játék, mert mindenki megtalálja benne a saját ízlésének megfelelő játékmódot.

Dzsini
Nekem sose volt Vulture-om... sose érdekelt a lövöldözés annyira, hogy egy DBS vagy egy iCourier ne lett volna elég az alkalmankénti pittyputtyhoz.

Hát igen a Volture nekem is az elérendő gépek között van-😊))) Nagyon tetszik, nem csak a tulajdonságai miatt, hanem a kinézete is-😊
Persze izlések és pofonok....Olyan ez mint az A-10. Van aki szerint ocsmány (varacskos disznó), szerintem meg brutálisan jól néz ki!-😊))

Roger6
Igen, én is nyomattam Dropship-el, ahol volt 1 large és 4 (!!!) medium fegyver, de mégsem voltam olyan ütőképes, mint a Vulture 2 nagy fegyverével.

Jobb a 2 nagy, próbáltam már sok hajót, de eddig a Vulture jött be a legjobban.... Large fegyverzet alá nem fogok menni, mert összehasonlíthatatlan a különbség.
Dzsini
Ha meg alacsony az fps, vagy lag van, akkor azt rá lehet fogni a valós test és a klón közötti hiperkommunikáció hibájának 😊

Roger6
Ez nem egy másodpéldány belőled, aki saját döntésekkel rendelkezik, hanem a te tudatod irányítja, össze vagy kapcsolva vele 0-24. Te irányítod a klónod, nem a klón önmagát.

Magyarázat angolul EVE-hez:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Clone

Cloning is the technology that makes New Eden's capsuleers (i.e. EVE players) immortal. It consists of two main technologies:
Medical clones act as a new clean (no implants) clone, which are only activated when your current body is killed. This clone is always located at your set Home Station. This should not be confused with the current clone you are in, regardless if you have jump clones.
Jump clones, which are additional bodies (often scattered all over the galaxy) into which you can jump your "consciousness" at will

TOVÁBBI LINK.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.19. 12:39:11

Roger6
Sokkal többet ér, mint 3 medium. De tényleg, a kis hajókat nem tudom leszkennelni sem (10 mp ugye a warrant scan), mert szétesnek a szken vége előtt (pl.: Eagle, Sidewinder). Az Adder-eket is úgy kapja szét, hogy épphogy befejezem a szkennelést, szóval tényleg darál, elég brutálul. Én Pulse lézerrel használom, így nem fogy el a töltés sem jó ideig, nem kell "kényszerpihenőt" tartani, mint Beam lézer esetén, és nagyon szépen szedi a hull-t, vagy a befogott sub systemeket is. Pl. Anakondát max. 70%-is lövöm hullba, és már mozgásképtelen (power plant-et célzom ilyenkor), de sokszor már 80%-nál előfordul ez. Ez mondjuk baromi nagy előnye egy fix lézerrel szemben, hogy elég gyorsan mozgásképtelenné lehet tenni a nagy célpontokat.

Dzsini
A kicsi és közepes fegyverek a nagy hajók ellen csökkentett sebzéssel működnek - a nagyok már nem. Ezért számít igazán a 2 L hardpoint.

A fegyverek terén komoly átalakítások lesznek, tehát minden amit leírok az a jelenre vonatkozik, a 2.1 sok mindent át fog balanszolni.

Dzsini
Nem tudni még, nem mondtak fix időpontot, és a béta 3. szakasza se kezdődött még meg. A legtöbben június elejét tippelik.

@Roger6: és honnan tudják, hogy "meghalt" a klónod? Mi tart vissza bárkit attól, hogy 32 példányt állítson elő önmagából? Hogy kerül vissza a klón tapasztalata az induló testbe, hogy az újonnan gyártott lény a klón emlékeivel is rendelkezzen?