ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Na most hogy lejárt a 10 óra, még mindig nincs egy becslésük sem a továbbiakra, úgyhogy lehet menni aludni <#fogmosas>

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

MikX
háát azért jóljön az a plusz. 33as ugróm van, összességében pedíg egy 200at elmegy egy tankkal, és fulescoop is a legnagyobb van, tegát hamar tankolok. De akkoris az a kis plusz az többet ér mint a javító, amit nem is használok konkrétan

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Üzemanyagtank felesleges, a DBX-en hatalmas az alap tartály, nem is fogyaszt annyit, és ha egy picit odafigyelsz, és 1/3 tartály környékén keresel a közelben egy OBAFGKM-et, economiccal még ~50 fényévet simán elugrálsz. Még a külső részekre is elmehetsz, jól felszerelve van bő 32 fényéves ugrótávod.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Hát great annhilator+ sag*a az biztos de megyek én tovàbb is.
A szélső rendszereket is meglesném, ugyhogy akkor már miértne?
Hát üzemanyag tank kettő van, ugyhogy vagy azt veszem ki, vagy az AFMU-t, bár eddig a közel 10e fényév alatt egxszer se kellett, ez nem melegszik el olyan könnyen, meg vigyázok is már.
Bàr voltam már feketelyukhoz 80kmen belül is, mit nekem veszély 😊

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
DBX-nél pont egy hely hiányzik, ami miatt dönteni kell.
ADS+DSS az kettő. Marad kettő, és kellene pajzs, AFMU és rover. Szerintem ha nem világkerülésre mész, akkor az AFMU nélkül megvagy, és az úgy rendben van.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Mondjuk most nagyon jok jottek, találtam nem egy föld szerü bolygot, vagy ammonia vagy viz alapu életet, de terraformálhatot is joszerivel kifogtam névtábla nélkülieket.

MikX
Enis kint vagyok, de horizons ugysincs meg, majd most fizukor megveszem, addigra megint visszatérek, csak nemtudom hogy lesz e annyi felfedezésem h valami nagyobbra vàltsak, vagy hogy fogom a járgányt még belepaszirozni diamondback expo-ba azt nemtudom. Pajzsom igy sincs, màr csak a maintenance cuccot tudom kivenni egyedül

Dzsini
NGC - Új általános katalógus
LTT - Luyten kéttizedes katalógus
a legtöbbet megtalálod, ha rákeresel bármiféle keresőben, a csillagászok szeretik az internetet, jól teleírták a dolgaikkal 😊

... ha nincs sehol szó róla, csak Elite-es oldalakon, az saját név 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.26. 17:47:48

Ok, köszi-😊<#eljen>

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

s_andras
Ezek csillagászati katalógusok rövidítései.

Az elnevezéskenél van jelentősége a rövidítéseknek? Pl ez az NGC, vagy a LTT, vagy COL stb....vagy ez csak így jön/jött?

Dzsini
Azt szokták mondani, hogy ha csütörtökre írnak ki egy megjelenést - patchet - javítást (vagy akár most nem rég a bétát), akkor péntekre vegyél ki szabadnapot, mert addigra menni fog 😊

Én meg majd hétvégén játszom, ráadásul kint vagyok az NGC7822-ben, úgyhogy leginkább az új felszíni textúrákat meg gyűrűket meg ilyesmiket fogom nézegetni, a mérnökök megvárnak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.26. 17:19:08

s_andras
Lassan elérjük a megsaccolt 10 órát, de még szó sincs arról hogy tartani tudják. Jobb lett volna ha ma kivételesen kicsit korábban kezdik a munkát a fiúk, hogy ne pont a délutáni/esti csúcsban kelljen majd mindenkinek egyszerre rászabadulnia. Szép lesz a kliens letöltése is ~10 kb/s sebességgel... Gyanítom hogy ma egyáltalán nem fogunk játszani.

Ezek szerint én ma semmit sem veszítettem, hogy dolgozom és nem otthon vagyok!-😊 Meddig nem lehet még nyomúlni a játékkal???

Dzsini
livestream az időt elütni - kérdések, válaszok, ajándékozósdi, ilyesmik...

Dzsini
Igen, a Horizons előrendelésnél múlt év nyár végén-ősszel. Akkor 4x40 fonttal számolva (Horizons és még legalább 3 szezon) már olcsóbb volt (és ED tulajoknak 120 font volt, ED nélkül volt 130), 30 fontjával számolva még 4 szezon kell hozzá.

Ha most adnák ki, valószínűleg hasonló áron lenne - és elgondolkodnék rajta, hogy egyben kifizetném-e azt, amit az évek során ki fogok ha megmaradok a játék mellett. Persze előrendelőknek olcsóbb volt anno, hiszen ott egy komoly bizalmi tőkét jelentett, hogy még meg sem jelent játék be sem jelentett kiegészítőit előre kifizeted...

s_andras
Valamelyik kieg. bevezetése előtt 1-2 hétig lehetett újra venni közkívánatra, 130£ volt <#wow2> (igen: egyszázharminc, nem írtam el)

Dzsini
Annak, aki úgy gondolja, hogy annyit fog játszani vele, hogy több, mint 2 kiegészítőt megvásárolna a megjelenéskor, annak igen. Ha valaki mostanában száll be, és esetleg pár hónap játék után távozik, annak viszont még a Horizons se feltétlenül kell 😊

(kíváncsi lennék, ha újra elkezdenék árusítani a lifetime passt most, annak milyen fogadtatása lenne - és milyen áron kellene adni, hogy a további tervezett legalább 3-4 season pass megvételével szemben csábító legyen a játékosoknak)

s_andras
Feldob a bolygó fölé az űrbe.

DLC-téma: látjátok, ezért kellett megvenni még a megjelenés előtt a 35 fontos Lifetime pass-t <#nezze> <#bee1> <#banplz>

Dzsini
Visszadob a bolygó körüli térbe - ez az ajánlott módszer arra, ha valamilyen okból beleragadsz a felszínbe, vagy beesel alá, vagy valami ilyesmi probléma történik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.26. 12:31:14

Utalva #9065-ra, is...ez így végülis elég logikus dolognak tűnik .... Köszi az infót!<#eljen>

Igazából úgy oldották meg, hogy minden bele van pakolva az alapjátékba, és a DLC-ket csak engedélyeztetni kell. Tehát ha valaki megveszi az alapjátékot akkor is letöltésre kerül a horizons csak nem engedi használni. Ha utána megveszi a horizons dlc-t, letölteni már semmit sem fog, csak kapsz egy kulcsot, és azt engedélyeztetni kell. És ez így a fejlesztés szempontjából teljesen ideális mert csak egyfelé kell figyelni.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ha horizons-al leszállok bolygóra, kilépek, majd vissza már a horizons nélkül, akkor mit csinál.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.26. 12:16:44
Dzsini
Régen (februárig talán) lehetett külön venni a Horizonst, és akkor járt hozzá az alapjáték, aztán mivel kb. itt a fórumon is hetente kellett elmagyarázni átálltak a normál "alapjáték+expansion" rendszerre. Mintha nem lett volna már ilyen tucatnyi MMO-ban (Guild Warstól kezdve a World of Warcrafton át...)

De ezekszerint még mindig túl bonyolult a dolog 😊

Igen, le tud. A társa természetesen nem. Csak végignézheti. Technikailag példul ez úgy van megcsinálva, hogy akinek nincs horizons, az is meg tudja közelíteni a felszínt, de egy adott pont után nem tud tovább süllyedni. Nem olyan ördöngősség.
Tehát arror így is úgy is 50 Ajróóóó az ára.........viszont ha most akkor az új freissités után valaki csak az alapot veszi...lemarad dolgokról amiket a komlett cuccot vásárlók megkapnak..????...és még így is kompatibilis a 2 ha open-ben összefut 2 játékos?
Az egyik le tud szállni az adott bolygóra amíg - a WING társa - meg nem tud???? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

VO101Tom
A Horizons volt egyáltalán valaha az alapjátékhoz csapva? Amikor én vettem csomagban a Deluxe Editiont, akkor együtt voltak ugyan, de 53 Euróba került.

www.pumaszallas.hu

<#confused> Klassz....Köszönöm az infót!!!<#worship>

Dzsini
Nem, a Horizons most már klasszikus DLC/Season pass, és nem lehet megvenni az alapjáték nélkül.

Dzsini
Nem hetente, hanem maximum 24 óránként van a "vödrök" feldolgozása, és ha nagyon sok van, akkor van, hogy gyakrabban is lefuttatnak egy-egy söprést.
Úgy működik, hogy bármit teszel (kereskedsz, küldetéseket veszel fel és teljesítesz/elbuksz, kalózkodsz, bountyt vadászol, felderítési adatokat adsz le, stb.) az több frakcióra is lehet valamilyen hatással - pozitív és negatív irányban is. Ezek egy-egy vödörbe kerülnek a többiek összes hasonló cselekedete mellé. A söpréskor megnézik a vödröt, összeszámolnak benne minden pluszt és mínuszt (súlyozva azzal, hogy éppen mi az, ami jobban hat, és mi az, ami kevésbé - egy éhező frakciónak hozott felderítési adat kevésbé hasznos, mintha ételt hoznál nekik), és ezek alapján módosítják az adott rendszerben, állomáson a frakciók állását és helyzetét, és ha úgy alakul, akkor megindítják a speciális helyzeteket (polgárháború, terjeszkedésre készülés, stb.).

És igen, azzal, hogy te felveszel egy csomó küldetést, amiket módszeresen elbuksz, azzal rontod annak a frakciónak a helyzetét - és a reputációdat is náluk. Ezek sokkal nyilvánvalóbbak lesznek ma estétől.

....munkahelyi gépem nem enged betekintést a Steam-be.....

Tehát akkor, ha jól értem, a Horizons - ami tartalmazza az alap játékot is ugye - 25 "ajró"?...a STEAM-en?
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.26. 11:39:18

Eszembe jutott egy kérdés a játékmenethez kapcsolódóan. A én elkezdem szolgálni xy Frakciót - és az általa birtokolt/irányított rendszeben -, az ott felvett (teljesített és/ vagy nem teljesített) küdetések ugye a heti "elszámolásnál" befolyásolják hatással vannak arra? (Vagy nem jól értelmeztem az ezzel kapcsolatos leírátokat?)
Viszont ha igazából én nem is azt a Frakciót szeretném erősíteni vagy éppen egyengíteni hanem YX-t, és XY-nál fevett számos küldetést, "véletlenűl" mind elbukom....??? Quasi szabotálom - mint egy titkosügynök - a Frakció munkáját így? És mindezzel elő tudom segíteni amásik - igazából - szimpatius frakciót?

Dzsini
Most nincs akció, 25 euro az alap, és múlt hét óta 25 euro a Horizons.

<#integet2>...és akkor most van rá leárazás valahol, vagy nincs? Haver meg akarná venni?
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.26. 11:28:56

MikX
Lehetett, de nem követtem 😄

Na én viszont az vagyok. Akkor majd este, vagy holnap délután. <#awink>
És most az egyszer pont nem vagyok szabadnapos <#nevetes2>
Hogy lehet ez...
Dzsini
Tényleg - múlt péntek óta lehet tudni, hogy ma jön a nagy frissítés, és mivel este livestream lesz a 2.1 tiszteletére, így várható volt, hogy napközben lövik ki a dolgokat, hogy este ne azt nézzük, ahogy a stúdióban beszélgetnek 😊

MikX
No és elvileg jöna peccs, azt írja a launcher hogy lehet 10+ óra is a leállás. Most tényleg? Épp lenne időm

Dzsini
Jelenleg a Frontier üzleti jelentésében legalább további 5 évre számolnak a játékkal, folyamatos frissítési és fejlesztési procedúrával (minimum 4-5 szezonra való ötletre mondták azt, hogy "igen, ez a tervekben van"😉.

A játék szezon alapon működik, a mostani a 2. szezon, ami "Horizons" néven fut, és az idén megjelenő új játékfunkciók eléréséhez szükséges a Horizons megvásárlása. Ez tulajdonképpen egy "éves díj" jellegű felépítés.

A játék a Horizons nélkül is jól működik, és nagyon sok tartalom benne van abban is, és a játék alapjaiban történő változtatások (pl. a ma debütáló új küldetésrendszer, az új fegyverek, a grafikus engine és megjelenítés javításai) az alapjátékba is bekerülnek, de az "új területek" a térképen (bolygófelszínek) és az azon elérhető pluszok csak a season pass tulajoknak elérhetők - de minden játékos ugyanott játszik, össze lehet futni a többiekkel.

Későbbiekben további szezonok lesznek, és a régebbiek ára valószínűleg folyamatosan csökken, esetleg be is épülnek az akkor kapható alapjátékba, ezt még nem tudni pontosan, hogy hogy tervezik.

Yag erről az account eladásról írtam neked egy privát üzit.
s_andras
Nem tudom, mennyit léptél előre, de én már nem egyszer nem kétszer botlottam bele olyan fórumüzenetekbe amik arról szóltak hogy "eladnám E😄 acc-omat" stb, egy okos kereséssel talán találsz ilyeneket. Mondjuk azt nem tudom, a teljes árhoz képest mennyiért lehet "használtan" hozzájutni. Az Arénánál így sem lesz olcsóbb, sőt. Bár az is igaz, hogy az Aréna kb SEMMIT nem mutat meg a lényegből.
Konfigokról annyit hogy i5, 8G rendszer-ram, és 2G videómemóriás kártyákon már jól játszható lesz.
A tartalom folyamatosan bővül, már most többszöröse az indulónak (persze mindig meg kell venni az újabbakat).
Be van ígérve az is, hogy ha valaha leállnak a szerverek, akkor kijön egy offline-osító végső patch hogy mindenki tudjon egyedül örökre játszani.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.26. 09:59:37

Hát ja. Ízlések kérdése. Vettem már használt steames játékot és valahogy nem volt ilyen érzésem 😊 Az óta is jókat játszom vele. Simulátor tehát részemről 5-6 évvel később is előkerülhet. Ami persze előrevetíti, hogy ha mondjuk Elite megunási fázisba kerülne akkor pár évvel később majd újra előkerülhet. Egyébként mi a perspektíva erre a vonalra ? Ha pár év múlva veszi elő valaki mivel kell majd szembesülnie? Gondolom nem azzal hogy nincs játéka ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Értem. Ennek okán egy próbát megérhet.
Ha már a belépéshez is segítség kell nem tudom mennyiben lesz az én játékom ez.
Ettől függetlenül meg kell kérdezzem és ha valaki tudja segíthetne is :
Azt olvastam, hogy a Client-Installer.exe telepítésével legalább annyit meg lehet tudni, hogy a konfiggommal mennyire fut majd akár elfogadhatóan és játszhatóan a játék. Telepítettem, reggeltem. Ettől függetlenül nem tudtam belépni. A Verification Code: beírása után nem történik semmi. Vagyis annyi, hogy a LogIn panel megint megjelenik. Ilyenkor mi lehet a teendő ?

tutituti
Van demo.redditen tessék keresgélni.igaz csak a tutorial de ott is rálátást kapsz az alapokról.irányítás harc stb. Aztán ha az nem jön be és itt vagy gamepodon visszaolvasás után se akkor ne vedd meg.Itt Dzsini sok sok összefoglalót írt meg mi is szinte minden témát kiveséztünk. A demo már elég elavult.talán 1.3 lehet(ma jön a 2.1)

Az account eladás meg olyan fura dolog.Én nem tudnék más játékával játszani,mint ha kimosatlan gatyáját venném fel másnak.Ja és ez a játék megérdemli hogy a frontier oldalán vedd meg ne a steamen vagy kulcsos oldalon mert így a teljes árat megkapják

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Dzsini
Digitális terjesztésben a játék sehol nem a tulajdonod, használati szerződésed van, amit nem értékesíthetsz tovább. Ez a szabály - ha nem tetszik, nem veszed meg.

Demónak ott van 5 euroért az Arena - azzal kipróbálhatod, hogy a géped viszi-e, az irányítással meg tudsz-e barátkozni, és ha igen, akkor beszámítják az árát a teljes játékba.

És ha már "ráköltöttem"-ről van szó:
6000 forintról van szó, egy átlagos játék árának a fele, vagy még kevesebb (a Doom most boltban 18 ezer). 2 órán belül "ingyen" van (ha a Steamen veszed, ott van visszaváltás), de ha egy hónapot játszol vele, akkor már nem rossz ár az élményért, ennyiért párszor elmész moziba, vagy egy koncertre, ami egyszer 2 óra. És ezt bármikor előveheted később is, tovább csökkentve az egy órára eső költséget 😊 (ha meg sokat játszol vele és még ugyanennyiért megveszed majd hozzá a Horizonst, azzal kapsz még egy nagy vödör játszanivalót)

Ha most úgy érezném, hogy többet nem akarok az Elite-el játszani, akkor is kb. 450-500 órám van benne, tehát visszaosztva óránként kevesebb, mint 100 forintért igen jól szórakoztam karácsony óta. Ezt a költséget csökkentsem még azért, mert nem tetszik, hogy van egy accountom, ahol a játék üldögél?

Nem szívesen mennék bele hogy mire valók a szabályok ... azért bevallom az nem nagy szimpátia növelő számomra, hogy eszed-nemeszed vedd csak meg aztán "jó lesz ez neked örökéletedvégéig. Persze, fizetni mindenért kell, ne ezen túrázzunk lécci. De. Szívesen elfogadnék pl. egy demót.
Egyszerű halandóként kedvet kaptam a játékhoz videók és a leírtak alapján. Ettől függetlenül még semmi garancia arra, hogy ez lesz életem kedvenc játéka. Én mint önálló indivídum, elképzelhető hogy bár van 5millió akárhányszázezer ember aki szereti ezt a játékot, nekem valami miatt fél óra múlva még se tetszik. Ne kérdezd miért magam se tudnám megmondani ... de ha még is ? Ráköltöttem x ezret sosem fogok ránézni többet, azt tegyem a "fiókba" ? Persze az én bajom, midnenki mondhatja, ettől függetlenül nem szívesen növelném a kidobott pénzek táborát. Ezen gondolatmeneten araszolva talán érthető, hogy számomra minden egyszerű és költséghatékony megoldás előnyös lehet. Mert ? : Hátha járt már más is hasolnóan. Megunta, született egy kinder, eladta a PC-t, beállt szerzetesnek, bármi tényező bejátszhat ami miatt a hőn áhított digitális játékot még is "el szeretné adni" és akadhat egy alig használt game féláron pl. számomra.

Dzsini
Stimmt, de ezért írtam, hogy accounthoz kötött, így a továbbértékesítése problémás lehet.
20 euro mindenhol a normál ára, kulcs (viszont)eladói oldalakon 17-18 euro körül lehet kapni (karácsonykor volt akcióban olcsóbban ennél, de az akkor kereskedőkhöz került kulcsok már valószínűleg elfogytak). Ha elsősorban a PvP érdekel, akkor az Arénát 5 euroért megveheted. Ha Steamen veszed, akkor 2 óra játékidőn belül vissza is válthatod. Rengeteg lehetőség van arra, hogy teljesen tiszta módon kipróbáld a játékot.

Dobtam egy P.Ü.-t.
MikX
Akkor ne vegyél digitàlis játékot. Az a tiéd, mikor megveszed elfogadod hogy nem adhatod tovább és kész.
Minden mögé lehet elméletet gyártani, de vannak szabályok.