23609
-
#22883 két fő bányászati forma van: az első ami a játék kezdetétől bent van,a sima mining laseres megoldás. itt felraksz a gépre mining laser és a kavics felszinét karcolva potyog a kavics tartalma
a második az újabb módszer: core mining,itt 3 felszerelhető cuccot kapsz: abrastion blaster: a kavics felszínén lévő "dudorokat" tudod szétlőni vele,és pottyan a tartalma
van a subsurface missle,ez felszin alatt cuccot hozza ki,subsurface depositba kell lőni aztán a minijátékkal megfelő időben robbantani,egy lyukba több rakéta lőhető
végül a seismic charge: ezzel olyan kavicsot tudsz széthasítani aminek van mag tartalma,azaz a mag tartalmaz neked kellő ércet. fissureba(hasadékba) kell lőni a hasadék erősségének megfelelően,figyelni kell a megfelelő erősségre amit jobb fent mutat a grafikon. sikeres robbantásnál jó sok cucc a tiéd+ abrastion blasterral szétlőhető cuccok is megjelennek.
érdemes tutorial videót nézni.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.13. 00:35:03 -
Arpad82 #22882 Hát annyi biztos, hogy hatalmas tévedés volt azt hinnem, hogy a bányászatból majd hamar meggazdagszom. Összesen 2-3 alkalommal találtam eddig értékes követ jeges-fémes gyűrűkben, pulse wave és abbrasion használatban (hasítani egyelőre még nem tudok). Mi a különbség a seismic és a másik (nem jut eszembe a neve) hasító raketta között?
Ugyanakkor, amennyire hidegen hagyott az elején a bányászat, be kell látnom, hogy ezzel akkor is baromira jól elszórakozok, ha egyáltalán nem keresek vele. Izgalmas, kutakodós, szép és változatos a környezet, sokszor megtámadnak és menekülőre kell fogni, ráadásul még marketingelni is lehet, hogy hol érdemes eladni a cuccot. -
buke #22881 *egy tévedés javítása : a Rhodplumsite nincs köves gyűrűkben, fémes és fémben gazdag gyűrűkben található.
Az egyes ásványok, fémek bányászati módszereinek táblázata: mining method link másolva: https://www.reddit.com/r/EliteMiners/comments/a61r9s/post_33_list_of_minable_resources/
Utoljára szerkesztette: buke, 2021.02.10. 16:33:36 -
Arpad82 #22880 Köszi mindenkinek! Azt találtam ki, hogy monitorozom egy ideg az árakat ott, ahol éppen vagyok, aztán meglátjuk. Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan változnak. Figyelemmel kísérem az fc-ket is (bár alapban nem szeretem őket annyira). -
Gabo #22879 Úgy látszik valami összehalta magát az Elite szerverek környékén. 2 perc játék után megszakad a kapcsolat és Scarlet Krait hibát dob a játék.
Ahogy elnézem az issue trackert nem csak nálam... Már ha el lehet érni az issue trackert egyáltalán.
Ráadásnak a Steam launcer meg ennyit ír ki:
"The requested page "/en/launcher/elite-dangerous-horizons/en.html" could not be found." -
#22878 igen valóban nincs minden drága érc feltüntetve ott
azonban én továbbra is a platinumot ajánlom a dupla hotspotokban. nyilván kevesebbet ér,de gyorsabban telik a raktér,a legtöbb kavics 30százalék feletti platinum tartalommal bír.
olyan óra alatt simán ki lehet szedni 2-300 tonna platinumot,persze függ hogy milyen hajó,hány lézer,azok hanyasok,legyen power hozzá,illetve mennyi limpet szedi a cuccot..
legyen óránként 200 tonna,eladva 230k ért egy helyi FCnek ,az 46 milla óránként... -
buke #22877 A miners tool -hoz tenném hozzá kiegészítésként, mert nincs benne, hogy pl. a jeges gyűrűkben a nyomott árú LTD, Void opál mellett ott van a grandidierite és alexandrite is amelyek magasabb áron adhatók el, ugyanígy a pl. a rocky ringekben, ha épp nincs musgravite (ami a legjobban eladható) akkor ott van a monazite, szintén az alexandrite és a Rhodplumsite is, tehát ezeket is lehet gyűjteni. A fémes bolygókat nem ismerem. -
#22876 én ezt használom. ezek az ércek érnek valamit,láthatod hol érdemes bányászni illetve eladni...az eladási ár gyorsan változik,ha valahol jó árat kapsz érte azonnal beugrik egy két fleet carrier és elárasztja a piacot :)
Utobbi pár hétben a platinumra voltam ráállva,elég gyorsan jön és a rendszerben mindig van FC ahol újra tudsz tölteni,illetve megveszik olyan 230-235kért. piacon 290-300k adnak egy tonnáért,szal ez már egyéni döntés elkamionozol e teli raktérrel azért a plusz pénzért,vagy elpasszolod egy carriernek ott helyben és mehetsz is vissza fúrni
Nekem is állt FC platinum hotspotnál,240 ért vettem,pár nap alatt megvolt a 10k tonna,több pénzem nem volt. aztán ugrás eladni,290 és 300k között kamionoztam ki egy t9el saját magam.kicsivel többet kerestem mint fél miliárd úgy hogy pár napot állt a FC bányászhelyen aztán egy óra alatt kikamionoztam eladáshoz.
Fc kb egy pénz nyomda...
ja és a link amit használni szoktam:
miners tool
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.08. 12:50:10 -
buke #22875 Arpad82: szia, itt egy táblázat az ásványok előfordulásáról: minerals mégegyszer bemásolva a cím: https://www.reddit.com/r/EliteMiners/wiki/mininglocations#wiki_where_can_i_find_a_particular_mineral.3F
az eddb.io -on a body-nál kiválasztod a System Reserve alá a Pristine kifejezést, majd jobbra kiválasztod a gyűrű típust a linkelt táblázat alapján és megadod a rendszert ahol vagy viszonyításként. Persze lehet ismert helyekre is menn,de így érdekesebb.
Az eladáshoz én az inara.cz -t javaslom ; rákeresel az ásványokra, fémekre és a Market-nél kiadja melyik ásvány hol adható el magas áron. Csak a legfrissebb időpontok jöhetnek számításba, különben nagy csalódás érhet.
Utoljára szerkesztette: buke, 2021.02.08. 12:48:42 -
Arpad82 #22874 Sziasztok,
Kipróbáltam a bányászatot - a szokásos nehezítésként természetesen az Orca-mmal :) - viszont valamit nem értek. Olyan ásványokat kerestem, amik a wikia táblázat szerint értékesebbek. Eladáskor viszont a Whirling station-ön alig kaptam értük valamit. Ott valami más, kimondhatatlab nevű cucc megy drágán. Kérdés, hogy van értelme a galactic average price-nak egyáltalán? Érdemes kinyomtatni magamnak egy ilyen táblázatot, vagy tényleg ennyire változóak az eladási árak? Mit érdemes általánosan bányászni? (jeges gyűrűben vagyok most) -
Arpad82 #22873 Továbbgondolva szerintem mondjuk ennek inkább praktikus oka van: egyszerűen nem férnének el a játékosok a népszerű állomásokon, hiába ilyen hatalmas az univerzum. Egyszer azért megnézném ezt :) de nyilván sosem fogom tudni.
Utoljára szerkesztette: Arpad82, 2021.02.06. 18:58:13 -
Arpad82 #22872 Ezzel jár. És ez mindegyik pontra érvényes. Én azt mondom, hogy ez egy RPG, ha sokaknak nehéz is elfogadni. Én nem bánom, ha a felsoroltak mindegyike meg is történik velem 1 héten belül (persze azt nem mondom, hogy nem idegesít, nyilván igen), mert ez is egy játékélmény, ráadásul valós. Én szerencsére homokba tudom dugni a fejem más homokba-dugása felett. :)
-
#22871 Lehet, hogy te így látod, de nagyon sokan nem és szerencsére a készítők sem.
Aki egyedül akar játszani, az had játszon egyedül. Téged nem zavarnak vele.
Akik meg privát akarnak játszani, azok is megtehetik, ők sem zavarnak téged.
És szállítmányozásnál engem sem zavar senki, mikor a 100 körnél nem tudok leszállni az ouptost-ra, mert nincs hely és a kedves játékos lehet, hogy elment levinni a szemetet vagy bevásárolni, esetleg vacsi-pancsi estet tart, de úgy hagyta a gépet, mert utána folytatni akarja.
Szóval nagyon is jó dolog ez. És akkor a kalózokról/rendőrökről nem is beszélve. Az hiányozna még, hogy az NPC-k mellett a játékosok is kiszedjenek SC-ből.
Vagy pl. mikor egy romnál tanyázol és keresed az információt, de valami barom azzal szórakozik, hogy az ott lévő hajókat kilövöldözi. Hát ez sem hiányzik.
A sötét oldal soha nem alszik. -
Arpad82 #22870 Jut eszembe, éppen a kolónián gyűjtögetek pénzt azzal, hogy az experimental habitat-okra viszek embereket. A környéken kivétel nélkül mindenki ezzel foglalkozik, csakis Orca-k és Dolphine-ok urallják a terepet. Mégis állandóan ki akarnak szedni SC-ből. Mi a fenét akarnak egy szerencsétlen személyszállítótól? Egy kis addon, hogy az utasok többsége illegal passenger, ezért fizet jól. Lehetséges, hogy authority vesselek próbálnak megállítani?
Én mindig csakis Open play-ben játszok, aki nem így tesz, szerintem egyszerűen becsapja magát. Nem is értem, hogyan lehet benne gyárilag egy olyan cheat, ami egyenértékű azzal, mintha mondjuk a Starcraftban elfelejtenéd betölteni a pajtásokat vagy az ellenfelet. Ez adja a játék izgalmát. Amikor megérkeztem a Jaques-ra, sorba kellett állni a dokkolásért, olyan élet és nyüzsgés volt ott. Sosem felejtem el. Az, ha valaki ezzel párhuzamosan ott van egyedül úgy, hogy senkit sem lát, szerintem eléggé odavág a realizmusnak. Szóval remélem, a jövőben ki is iktatják ezt a funkciót. A coop szintén felesleges, simán és elegánsan bele lehetne az Openbe integrálni egy plusz menüponttal. -
#22869 Koszi a hozzaszolast! En is pont emiatt / ezek miatt gondoltam erdekesebbnek az open playt, de van egy tapasztaltabb haverom a jatekban; o mindig privat sessionben jatszik es intett az open playtol, de a leirtak alapjan abszolut nem veszes, sot, meg jobban is hangzik ;). -
Gabo #22868 Az agresszor játékosok többnyire a community goal-ok, Powerplay hatalmi központok és a mérnökök rendszereiben koncentrálódnak. Ezektől eltávolodva már jóval ritkábban akadsz össze velük vagy más játékosokkal. Ha megtanulod, hogyan kell elmenekülni, amikor valaki ki akar szedni, vagy sikeresen kiszed SC-ből, akkor kezelhető a dolog. Ha nem akarod az idődet vesztegetni, és nem akarod nekik megadni az "örömöt", hogy rá támadnak, akkor marad a private group vagy a solo, amikor ezekbe a rendszerekbe kell betérned.
De igazából pont a többi játékos jelenléte az ami ad némi kiszámíthatatlanságot, és így izgalmat a játékba. Az npc-k elég sablonosan viselkednek, de amikor látod, hogy egy másik játékos is van a rendszerben, akkor akarva-akaratlanul szemmel fogod tartani, és azon fogsz gondolkodni, hogy vajon mi járatban lehet.
A játékosok többsége egyébként alapvetően normális. A legtöbben mennek a saját dolguk után, esetleg rád köszönnek. Ha kérdésed van, szerintem akadnak szép számmal, akik szívesen segítenek is. Akadnak olyanok is, akik szerepjátékra is használják a játékot. Szóval ha valaki kiszed SC-ből, még nem biztos, hogy azért teszi, mert éppen szét akar szedni. Lehet, hogy az adott rendszerben járőrözik, és csempészekre, kalózokra vadászik, és ezért ellenőrizni fog téged is. Meg persze akadnak vérmes, sidewinderes kalózok is, akik néhány tonna áruért cserébe elengednek. Nem minden esetben az azonnali támadás a megoldás. Akadnak olyanok is, akik a fent említett rendszerekben kimondottan a bajkeverőkre vadásznak, és jó esetben a segítségedre lesznek, ha valaki rád támad.
A ganker-ek, griefer-ek szinte mindig falkában vadásznak. Ha a másik játékos aki ki akar szedni, vagy kiránt SC-ből wingben van, akkor lehet gyanakodni.
Egyébként pont ezek a találkozások fogják a legmaradandóbb élményt jelenteni a játékban. Sose fogom elfelejteni, amikor még kezdőként a vadi új AspX-mel a San Tu rendszerben kiszedett egy másik játékos. Az anacondájával úgy körözött körülöttem, mint egy macska (egy nagyon nagy macska) az egér körül. Az adrenalintól remegő kézzel már kiválasztottam egy közeli rendszert a meneküléshez, és ott tartottam az ujjamat a FSD gombja felett. Közben ő leszkennelte a hajómat, majd némi csalódással megállapította, hogy se rakományom, se frakcióm, így nem is érdemes szétlőnie. Én meg csak annyit bírtam kinyögni, hogy nem is. Elvégre ez csak egy felfedező hajó...
A lényeg, hogy néhány idióta miatt még nem mondjatok le az open-ben való játékról! Elvégre másként hogyan találkoznátok jó fej parancsnokokkal, akikkel esetleg érdemes együtt lógni néha? De biztos ami biztos, legyen elég cr a hajótok visszavásárlására! -
#22867 koszonom!
-
Alanw #22866 Itt az összefoglaloban találsz leirást
https://prohardver.hu/tema/elite_dangerous/hsz_1-50.html -
#22865 Hello, par napja kezdtuk a jatekot az egyik haverommal, en visszatero jatekos vagyok, de full kezdo, igazabol sosem melyedtem el ebben a jatekban. Az open play mennyire “dangerous”? Igazabol a par nap alatt nem vettunk eszre semmi kulonbseget.
Egyelore odaig jutottunk hogy osszeszedtunk eleg creditet mindkettonknek egy-egy MK III-ra.
Vannak valahol megyar nyelvu leirasok, tippek esetleg, hogy ne kelljen mindent forditanom a tarsamnak? Thx
-
Gabo #22864 Ami szerintem egyértelműen hasznos hosszú távon is, ha az ottani mérnököket is kimaxolod, és kitűzöl náluk néhány olyan tervrajzot, amiket nem akarsz sűrűn váltogatni. Még ha ez most ráfizetéssel is jár, a potyára legyártott alkatrészek miatt. -
Arpad82 #22863 Sziasztok,
A Colonia környékén melyek azok a rendszerek, amiket érdemes meglátogatni? Akár szépsége, akár haszna miatt. Mit érdemes csinálni arrafelé, ami esetleg még jól jövedelmez is? -
igor1 #22862 Szorri...fórumot tévesztettem... -
igor1 #22861 Csúnyán sírni fogok ha bármim elveszik a játékban.... -
Gabo #22860 Útvonal tervezéskor a legrövidebb, leggyorsabb útvonalat próbálja összeállítani a rendszer. Ez nem jelenti törvényszerűen azt, hogy minden neutron csillagot belevenne az útvonalba. Csak azokat fogja betervezni, amelyek kisebb kitérővel elérhetőek. Néha egy neutron csillagot elérni, és onnan boostolva ugrani több ugrást jelent, mint ha egyenesen haladnál a célod felé. -
Arpad82 #22859 Igen, így szuperül működik a dolog, köszönöm! Viszont minden egyes új neutronozáskor ki-be kell kapcsolni a boostot, akkor vezet csak. neutroncsillaghoz a planner (már ha van). Ez kicsit kényelmetlen, jó lenne rá valami gyorsgomb pl. -
Arpad82 #22858 A jet cone boost nem volt bepipálva! Azt hittem, ezt csak akkor lehet, ha már megvolt a pancsi a jetben, és tervezni kell az új útvonalat. Kipróbálom mindenképpen!
Valószínűleg összefutottál egy rádióforrással, pulzárral :) tervezek írni egy hosszabb össszefoglalót egyébként a játékról csillagász-szemmel az eddigi tapasztalatok alapján, ehhez minden ilyesmi nagyon jól jön. -
Gabo #22857 Egyébként pont Coloniáról visszafele volt szerencsém egy elég extrém neutron csillaggal összefutni. A kiáramlási csóvája legalább 40 fok széles volt, de lehet, hogy nagyobb, és kb. egy stroboszkóphoz hasonlóan vibrált, a szép lassú spirális áramláshoz képest, amit a legtöbbnél látni lehet. -
Gabo #22856 Ha csak a Non Sequence csillagokra szűrsz, akkor látszaniuk kell, viszont ettől még ritka jelenségnek számítanak. Arról nem is beszélve, hogy akad jó néhány bináris rendszer, ahol nem a neutron csillag a központi csillaga a rendszernek. A galaxismag közelében nagyobb az előfordulásuk, illetve csillagközi ködök területén is akad belőlük több.
Ha az útvonal tervezésnél bekattintod a jet-cone boost használatát, akkor a rendszer biztos, hogy betervezi az útvonalad közelében lévő neutron csillagokat és fehér törpéket.
Viszont a jet-cone boostot érdemes ésszel használni egy hosszabb út során, mert minden ilyen ugráskor sérül az FSD.
Ezen kívül a fehér törpék szerintem gonoszak. A kiáramlási csóvájuk alig nyúlik túl a csillag kizárási zónáján, így könnyen megeshet, hogy amikor belerepülsz a csóvába, és dobálni kezdi a hajót, belesodródsz a zónába. Ha ez megtörténik, lényegében annyi a hajódnak. Kidob sc-ből, hánykolódik a hajó és közben a sugárzástól sorban pusztulnak le a modulok. Valószínűleg az FSD-t újratölteni sem fog sikerülni, és ha mégis sikerülne, a hánykolódás miatt a menekülési vektorra nem fogsz tudni ráállni. A chieftaint kétszer vesztettem el így. (Csatában egyszer sem.) Az első alkalommal 20 percig küzdöttem a hajó megmentéséért, a második alkalommal már inkább az elején megnyomtam a nagy piros önmegsemmisítés gombot. Azóta a fehér törpéket kerülöm. -
LiveMan #22855 Pedig Colonia közelében van is neutron field. Meg SagA környékén is. Régen aki explo-ból akart lóvét keresni ide járt farmolni. Keress rá. Be is van könyvjelzőzve nekem a játékban, megnézem ha elé kerülök. -
Arpad82 #22854 Sziasztok,
Félúton a Colonia felé még egyetlen neutroncsillaggal sem találkoztam. Hogyan lehetne növelni az esélyét ennek? A térképen be van X-elve a non-sequence, valamint néha megállok és a térképen manuálisan ki-be kapcsolgatom őket, sasolva, hogy nem villog-e valahol. De eddig semmi. Igaz 65-ösével veszem a fényéveket, lehet hogy pusztán statisztikailag túl nagyokat ugrálok és elhúzok mellettük?
Köszönöm!
-
LV 426 #22853 Köszönöm. Tényleg így volt. Csak elkapott a para, hogy nagynehezen gép elé ülök 10 pecnél több időre, erre szívat... -
Gabo #22852 Kb. 15 perc után helyreállt a szerver. Mostanában ez náhány naponta előfordul. -
LV 426 #22851 Most lenne időm játszani, erre offline a szerver... Másnál is ez van? -
phylemon #22850 Hát, azt továbbra se tudom hol miért lőnek, de rájöttem arra hogy ha a harcolós hajómmal megyek egy settlementhez és kinyiffantok mindent és mindenkit, akkor hiába sípol a riadó, nyugodtan lehet menni scannelni a data pointokat. Viszont a nagyobb settlementeknél van egy ilyen energiaelnyelő kapu, vagymi, és ahhoz az összes generátort ki kell iktatni hogy oda is felmenjek az srv-vel. Viszont nagyon hamar újraindulnak a generátorok és ha nem sikerül időben lescannelni azt az egy data pointot a kapu mögött akkor lehet kezdeni az egészet elölről. Illetve a defence turretek is újraindulnak egy idő után. -
phylemon #22848 Nem is a büntetés érdekes, hanem az hogy szétlőnek mire megtalálok egy data towert a négyből. Próbálgattam, mindenhol ugyanezt csinálják. Fogalmam sincs mit csinálhattam hogy sikerült simán az első alkalommal. És azt meg lehet valahonnan tudni hogy melyik settlementnél van public tower és melyiknél private? Mert még ezt kipróbálnám akkor, hogy ettől függ-e a dolog. -
phylemon #22846 Olvastam az elite wikin, hogy ritkább encoded materialokat lehet szerezni surface installation-ök data pointjaiból, high és medium securitysekből. Na, le is szálltam egyiknél, egy mediumnál. Előjöttek ugyan a skimmerek, de nem kaptam semmilyen büntit, nem lőttek rám, és simán aktiválni tudtam a négy data pointot. Meg is lett néhány ritka encoded material. Na ezen felbuzdulva leszálltam egy másiknál. Mondanom se kell hogy halomra lőttek. Egy harmadiknál már nem vártam meg, elhúztam a csíkot a figyelmeztetésre.
Szóval mitől függ ez hogy hol lőnek rám és hol nem? Mindegyik frakciónál semleges voltam egyébként, bár a legelső sikeres kísérletnél nem biztos, azt nem tudom, mert már a rendszerre sem emlékszem hogy hol volt. Viszont a sikerteleneknél biztos hogy semleges voltam. -
Gabo #22844 A CQC nem érdekel különösebben.
A matrica már fel is került az új hajómra, amiben az esemény alatt is ültem éppen. A hajó neve is ennek köszönhetően dőlt el, a Vulture ezentúl Unholy Trinity néven fog járőrözni a rendszerekben. Napok óta azon rágódtam, milyen név illene hozzá. Ez végre a gyorsaság, manőverező képesség és a nagy fegyverek háromsága miatt is passzol rá.
Én a magam részéről az Odyssey-vel várok majd egy kicsit. Pár hetet? Hónapot? Egy fél évet? Mire kijavítják a főbb hibákat benne. -
Arpad82 #22843 Nem tudok nem elképzelni olyan szcenáriót, amit ha valaki elér, akkor kap egy üzenetet, hogy "Game Completed, please exit and start Credits fom the menu". :) csak még senki nem találta ezt meg. Najó, mára befejeztem a trollokodást. -
Gabo #22841 Ezek valamilyen tervezett karbantartások szerintem. Múltkor pontba 22:00-kor, most pontban 21:30-kor állt le. És ahogy múltkor is, most is kb. 20 perc után újra indultak. -
phylemon #22840 Botrányosan működnek mostanában a szervereik. Minden este felbaszom az agyam rajta hogy nem tudok legalább egy kicsit játszani...