23609
1418743729.jpg
  • gregoryan
    ok következő kérdés :D

hogy állítőd megh hogy ne ezerrel lebegjen el tőlem drive likövé után mert igy semmit sem tdok gyüjteni hisz lehagyjuk a cargot és a limpeteket :)
  • gregoryan
    d kár h nem discordozol :)
  • buke
    Gregoryan: akkor nincs gond az anaconda és corvettel sem ha mérnökölt.Több fegyver is van ami esetleg jobb mint a seeker missile, de ehhez még nem értek. PL. láttam ilyet hogy pack hound ??
    Nekem itt jött a legtöbb,de lehet más is: Cupisii, Spokare,
    Utoljára szerkesztette: buke, 2021.01.03. 13:02:59
  • gregoryan
    szia

köszönöm
    én most egy anacondaval próbálkoztam elkapni őket.
    Cutter és Corvettem is van, cutterrel bányásztam, corvette-el meg ugye ...****** :D
    megnézem cutterel ugyanezt.
    amúgy az összes engineer ki vanm oldva, és fel fejlesztve legalábbis a többsége amik nekem kellettek
    mi a te tuti systemed ahol a legtöbbet voltál pirate-kedni?
  • buke
    Gregoryan: a hajók, amiket keresünk nem kell,hogy rögtön jöjjenek, sőt van mikor a 35-45. percben jön az első, de pl. az éppen egy dangerous és pillanatok alatt megszívat valamilyen módon. Csak a te kitartásodon múlik, hogy mikor csípsz el egy zsákmány hajót. Lehet,hogy 2 másodpercen múlik,hogy lescanneld,mert épp kilépett az egyik állomásnál. A te esetednél pedig inkább vigyázni kell a célpont hajóra, mert könnyen elpukkadnak.
    Egy dolgot kifelejtettem: a hajtómű kilövést megelőzi a pajzs lelövése lézerrel, de amint lent van abba is kell hagyni,mert az már a hull-ot csökkenti.
    Pozitiv példákat említve, nekem volt olyan szituáció,hogy 1 órán belül 3 Type-7 is jött, persze ebből csak kettőt tudtam elkapni. Én már csak a nagyobb teherekre vadászom még nagyobb türelemmel,mert utánna nagyobb is a sikerélmény,ha megvan egy 150-300 tonnás szállítmány. Ha bele kalkulálod a kisebb hajókat, nyilván pörgősebb a játék, de kisebb is a fogás azaz kb. 15-40 tonna körüli.
    Itt az egyéb hajók listája a type 6,7,9 kívül, amikben én már láttam LTD-t: Krait MK, Python, ASPX, ASP Scout, Keelback, DBX,DB Scout.
    Én először csak gyakoroltam azaz nem csak a gyanús hajókat ID-ztem ,hanem mindet. Szép lassan belejön az ember. De türelem nélkül nem fog menni.
    Megjegyzés: amatőr szinten, ha a zsákmány mennyiség is fontos és a gyors hajók elkapása is, akkor érdemes unlockolni a Cuttert, mert ez az egyedüli hajó tunning mentesen,ami megfelel a két előző feltételnek egyszerre,azaz Boost: 340 körüli és 300 feletti raktér.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2021.01.03. 12:41:03
  • gregoryan
    Hali
    hát nem egyszerű, egyenlpre nem nagyon találom a megfelelő vélpontokat azokban a rendszeerkben amik a táblázatban vannnak, illetve általában ha van 1-2 bénább azt meg mire kilövöm a driveot. szétmegy a hajója :( ok nem rakéta hanem lézerrel.
    ötlet, hogy mit csinálok rosszul?
  • buke
    Gregoryan: parancsolj !
    pve_kalózkodásra_alkalmas_rendszerek
    A statusznál kiemelten jó a Boom, ezt viszont érdemes a galaxy mapon ellenőrizni, mert ez változni szokott. Akkor odébb kell állni, ha pl. Civil Liberty. Állítólag (olvastam),hogy az Expansion se jó ?? Csak elsődleges gazdaság típusa legyen és persze ipari.
    Még valami: szokás a kifosztás után szétlőni a hajót a materiálokért, állítólag itt ez nem okos dolog,mert hatással van a további bányász forgalomra ??
    Utoljára szerkesztette: buke, 2021.01.02. 18:34:45
  • gregoryan
    Nagyon köszi..

lehet én vagyok vak, de pont ezt a táblázatot az ajánlott helyekkel nem találom :(
    van direkt linked maybe?
    THX
  • buke
    Gregoryan:
    Szerintem ez mehet ide, nem kell PÜ.
    Szia, Megvan a definiciója a jó "lelőhelynek" : Industrial, nem gyűrűs, boom statusz
    és könnyebb, ha anarchi rendszerben keresgélsz. Legyen több állomás, outpost ez logikus. Ilyenek pl. Cupisii, Spokari, Frog, stb van táblázata lásd. link az előző hozzászólásban. 1-1,5 óra alatt jó helyeken és jó időpontban van esélyed több hajó elfogására is.
    A hekkeléshez először tudnod kell, hogy egyáltalán van-e esély arra, hogy LTD-t találhatsz. Scanneld le a hajót és ha van benne bányászlézer akkor már kis esélyed van. Ha van benne finomító is, akkor talán nagyobb a sanszod. Én a mininglaser meglátása esetén egyből ID-zek és ha sikerük kivenni az SC-ből,rögtön kilövöm a hajtóművet seeker missile-vel és utánna máris megy a mannifest scanner , amivel "belátsz" a cargo részbe.Itt a sorrend fontos,mert ha nem bénítod meg akkor elugorhat ha jobb rankja van. Következő lépés a megállítása a sodródó hajónak, több módszer is van...nézz videókat. Ezután kellhet a repair, mert te is és a zsákmány hajó is sérülhetett.Végül kellenek collector limpetek és a fő dolog a hatchbraker indítása. Röviden ennyi lenne. Az eladás ott ahol van blackmarket és látod hogy jók az eladási esélyeid ha van FC-d akkor ráér kivárni egy jó időpontot és helyszínt.
    Nem szoktam multizni ,de nyilván lehet többen is de maga a művelet inkább egyedüli., discordot egyszer használtam egy streamer adás kapcsán. Remélem tudtam segíteni,de majd a többiek kiegészítik ha hiányos a leírásom.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2021.01.02. 17:13:32
  • gregoryan
    köszönöm, ment PÜ :)
  • buke
    gregoryan: "Illetve mi jót lehet még csinálni míg jön az Odyssey?" a kalózkodás bányász npc hajókra nagy türelmet igényel, de talán a legváltozatosabb szórakozást nyújtó játék. Én csak amatőr szinten űzöm, de így is szórakoztató, ehhez viszont legalább 2-3x nagyobb türelem kell a többi tevékenységhez képest. Megtanulni videók alapján nem nehezebb másnál. A végén a csempészés is kelleni fog a lopott LTD, Painite, Osmium eladásához.
    Rengeteg szükséges információt itt találsz : kalozkodás
    UI.: a credit szerzés szempontjából az LTD kereskedelem többszöri nerfelése miatt már nem olyan vonzó,de talán itt nem is a grind a lényeg.Megjegyzés:az FC-k megjelenése előtt 0,9-1,2 mill / t között tudtam eladni a szajrét. Ma ugyanez leesett 0,25 körüli értékre :(
    Utoljára szerkesztette: buke, 2021.01.02. 15:45:10
  • gregoryan
    @Logapeti ha van kedved valamikor együtt tolni velünk, szívesen segítünk pár dologban, az indulásban STB.

Csak privátozz rám :)
  • gregoryan
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni.
    Régebbi motoros Elites vagyok, bányásztam, vadásztam, felfedeztem, picikét kereskedtem is.

Amit még nem csináltam, hogy nem csempésztem cuccokat. Kérdésem az volna:

1, Hol lehet csempész küldetéseket felvenni,
    2, egyáltalkán lehet rendesen küldetésezni benne?

Illetve mi jót lehet még csinálni míg jön az Odyssey?

Annyira játszanék még a gammel, de állandóan dogfight-ba fullad a game haverokkal, és nem szeretném, hogy egysíkú legyen.

Galactic POWER dolgot még annyira nem néztem, mindössze a megfelelő cuccok kilockolása miatt meriteztem picit.

Utolsó kérdés:? Van valami jó kis Discord közösség ahova lehetne csatlakozni, és nem elvetemülten, de kényelmesen lehetne játszani együtt COOP-ban??

Köszönöm a válaszokat!

BUÉK mindenkinek

• Yag
    Magyar bányász videók :
    Elite: Dangerous - Beyond - Bányászat / mining tutorial (HUN)
    Elite: Dangerous (HUN) Xbox, mag bányászat (deep core) - 1. Rész (olvasd el a leírást)
    Elite: Dangerous (HUN) Xbox, mag bányászat (deep core) - 2. Rész (olvasd el a leírást)
  • TheRainmaker
    Köszönöm a választ.
  • Yag
    Ne feledd. Ezeket egy éve irtam. Az árfolyamok azóta biztos változtak. Ezt számold bele. A módszer működik kisebb hajóval is, csak fel kell pakolni rá a megfelelő limitált de szükséges eszközöket.

• Yag
    Azt ne feledd, hogy két fajta bányászat van. Vagyis két technika. Van az aszteroida bányászás, és van a Core Mining.
    Az aszteroida bányászás lányegében egy felszini kapirgálás bányász lézerrel. Lövöd, fragmentek szakadnak le és begyűjtöd.
    És van a Core Mining vagyis a Mag bányászás. Ehhez más eszközök kellenek és más a módszer is.
    Mindkettő helyszine egy adott bolygó gyűrűje. Attól függően mire mész rá, kell majd gyűrűt választanod. Sziklás, Jeges, stb. és mindenképpen Pristine legyen.
    Elöbb szkennelsz, vizuálisan azonositod a megfelelő sziklát és utána lövöd ki rá a prospector limpetet, azonositod hogy van e a magjában értékes érc és "szét kalapálod" .. vagyis robbantod a megfelelő eszközökkel.
    Most nem lesz rá időm részletesen leirni de kb. egy éve irtam egy részletes anyagot arról, hogyan lehet maximalizálni a sikert a mag bányászásban. Rákeresek belinkelem. Addig is ha videókat nézel akkor az alábbiak alapján keress :
    Elite Dangerous Core Mining
  • Gabo
    Amit keresel az a Pulse Wave Analyser.
  • TheRainmaker
    Ok kösz az infot, több órányi tutorialt megnéztem de aszteroida scanellés ról még nem hallotam. Azt hogy kell? Milyen gombot kell nyomni hozzá?
  • TheRainmaker
    Én valami nem értek a bányászásban. Találtam Void Opal Hotspot ot. Na most ahoz hogy megmondham mi van az aszteroidában tehát hogy van e benne Void Opal. Prospector Limpit et kell belelöni de a hajomban van kb 6 db. Tehát összesen 6 probálkozásom van hogy találjak egy olyan aszteroiádt amiben void opál van? Igy sose fogom megtalálni. Nem lehet több prospector limpitet belerakni a hajoba? Adder hajóm van.
  • 0Fritz
  • Gabo
    Ha kell ötlet, tanács a hajó tuningolásához, szerintem nyugodtan kérdezz!
  • 0Fritz
    https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/22484
    https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/22485

https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/22488
  • Gabo
    Vannak dolgok, amiket jobb nem kapargatni. Ilyen a mérnököléshez szükséges nyersanyagok kezelése is. Egyszerűbb elfogadni, hogy ez csak egy játék, és így kevesebb fejfájást okoz az embernek amikor logikai bukfencekkel szembesül...

És igen, jól látod, ezeket az anyagokat is úgy kell összegyűjteni. Ezért javaslom mindenkinek, hogy már az első perctől fogva scannelgesse az összes szembe jövő hajót sc-ben, vagy éppen az állomásra való leszálláskor/felszálláskor. Ugyan így érdemes a roncsokból kipotyogó apróságokat is gyűjtögetni, pl. res-ekben való kallóz vadászat során. Vagy éppen a küldetésekért járó fizetségek közül is néha érdemesebb a tuningoláshoz használható cuccokat választani a kreditek helyett. Így mire az ember eljut oda, hogy a mérnökökkel dolgoztasson, legalább már rendelkezésre áll néhány dolog.

Egyébként az említett nyersanyagokat bizonyos bolygók felszínén a legkönnyebb begyűjteni. Használd az eddb-t. Keress olyan bolygókat, amik vulkanikusan aktívak, gejzírek, lávafolyások találhatóak rajtuk. Elrepülsz az adott bolygóhoz, majd surface scannerrel feltérképezed. A térképezés végén nagy valószínűséggel fogsz találni geológiai jelforrásokat. Tedd le a hajót a közelben, majd az SRV-vel gyűjtsd be a jelforrás környékén lévő füstölőkön, gejzíreken lévő kristályokat. Ha az egyiknél végeztél, lehet átmenni a másik jelforráshoz.
    Ha egy bizonyos anyagot, pl. arzént keresel, akkor add meg ezt is szűrési feltételként az eddb-n, és válassz olyan bolygót, ahol magas a koncentrációja az adott anyagnak.
    Csillagközi gázfelhőkön belül, ugyan ilyen módon, biológiai jelforrásokat is lehet találni, és azok is hasonló nyersanyag forrásként működnek.
    Egyébként a jelforrásnál található képződményeket érdemes scannelni is, ezzel ugyanis codex bejegyzéseket, és némi mellékes kreditet is lehet gyűjteni.

Egyébként a fenti módszer nagyságrendekkel gyorsabb, mint ha random sziklákat hasogatnál bányász lézerrel a gyűrűkben, vagy az SRV-vel lepotyogott meteoritokat kergetnél vaktában. Ráadásul kevésbé idegőrlő, mint a lezuhant anaconda roncsánál, vagy éppen az elhagyott településnél ki/be logolva darálni...
  • Arpad82
    A navigációs pont mindig csak az elméleti helyét jelöli a beaconnak, de a valódi helye mindig kicsit arrébb van. Az esetedben fehéren virít a radaron a bal oldaladon, ha kinézel a hajón oldalra, még biztosan láthatod is. :) a radart mindig érdemes figyelni és megtanulni, mi micsoda rajta.
  • TheRainmaker
    Hello elég kezdő vagyok de felmerült bennem egy kérdés, elméletileg minden rendszerben van Navbeacon amit ha betargetelek akkor meg tudom töle a rendszer összes adatát, de többször belefutottam már, hogy nem látom ott a navbeacont ahol lennie kéne. Küldök egy képet példának: https://imgur.com/Q2al8wN itt látszik 12 méterre van de nem látszik a beacon, de miért?
  • Arpad82
    Bocsánat, muszáj voltam közbevetni a fiamról elnevezett hajómat :)
    Igen, a modul pakolgatásra rájöttem, csináltam is szorgalmasan. A grade-ek fejlődése is tiszta már, köszönöm! Elég nagy bakiba estem: azt hittem ugyanis, hogy a drága pénzen megvásárolt fémeket majd szépen becserélem a material tradernél arra, amire akarom. Nagyon meglepett, hogy egy sincs nekem azok közül, amikkel cserélni lehetne - jelzem, a fém nem anyag? :))
    Gondolom, akkor ezeket ugyanúgy bányászni meg guberálni kell, mint az épített alkatrészeket a salvage-ból...
  • Arpad82
    Köszönöm a Karácsonyt, Frontier! :)

• Gabo
    A legtöbb modulnál a mérnökölésnek 5 szintje van grade 1.-től grade 5.-ig. Az egyes szinteknél elérhető maximális módosítást több körben éri el neked a mérnök. Az egyes gradeken belül eltér, hogy milyen nyersanyaggal dolgozik. A magasabb szintekhez ritkábban, nehezebben elérhető nyersanyagokat használnak. Ha valamelyik grade-nél elér a módosítás egy bizonyos szintet, megnyílik a következő grade. Ha úgy gondolod, hogy az adott módosítás elég neked, vagy nincs elég nyersanyagod, akkor a töredék módosításokkal is használható az adott modul.
    Egy modulra csak egy módosítást és egy kísérleti effekt pakolható. Magyarul az FSD-t vagy ugrótávra vagy boot időre vagy védettségre tudod fejleszteni, ezek nem kombinálhatóak egymással. (FSD esetében az ugró távnak van szerintem csak értelme.) Ha másik módosítást akarnál rárakni, akkor elölről kezdi a tuningot, figyelmeztet is, hogy leszedi az előzőt. A kísérleti effektek viszont cserélhetőek. (Bár FSD esetén csak a Mass Manager az aminek van értelme.)

Valószínűleg azért csak a FSD Boot time-ot látod, mert az lett kitűzve. Ezt jobb panelen a mérnök adatainál is meg tudod nézni. Rossz hír, mert ezek szerint újra el kell zarándokolnod Felicity nénihez.

Egyébként a mérnökölt alkatrészeket érdemes átmenteni egyik hajódról a másikra. Szóval ha eladni készülöd a régi hajódat, ne felejtsd el a raktárba pakolni a mérnökölt cuccokat! Még a belső modulok, mint az FSD esetében is van erre lehetőség, ki fogja cserélni a default darabra az állomás készletéből megvéve.
  • Arpad82
    Sziasztok,

Mérnökléssel kapcsolatban kérdeznék, Felicityvel elkezdtem turbózni az FSD range-et. Csakhogy pl. az 1. szintet egymás után többször is végre lehet hajtani, nem csak egyszer. Ennek mi az oka? Ilyenkor újra megtolja a range-et, vagy ez csak egyszer történik meg?
    Valamint nem látszik a kirakott blueprint egy másik állomáson. Helyette egyedül az FSD Boot time-nak látom a blueprintjét, arra viszont nincs szükségem. Ennek mi lehet az oka?
    Thx as always! :)
  • Gabo
    A Lakon hajóira 30% kedvezmény van dec 30.-ig. Ugyan így a FAS, FD, FG háromságra 20% kedvezmény.
    https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Discounts

És úgy nézem ez összeadódik a Li Yong-Rui féle 15%-os kedvezménnyel (plusz az Elit rangok kedvezményével), legalább is a T-10 72 millió és egy pici a Fiden rendszerben, szemben az alap 124 millióval.
  • phylemon
    küldetést ugyan nem kellett csinálni hozzá, de valóban ott volt a küldetéseknél egy opció amire rá kellett csak kattintani. Erre azért nem gondoltam mert tök logikátlan, hisz ha már elérem a státuszt akkor akár adhatná magától is.
  • Dzsini
    régen úgy volt, hogy onnantól megjelenhet küldetés, ami odaküld abba a rendszerbe, azzal kapja meg a permitet - nem tudom mostanában úgy van-e még
  • RJoco
    Nem lehet, hogy kell hozzá még egy speciális küldetés, aminek a jutalma az engedély?
    Mint ranglépésnél. Nem elég a szintet elérni, meg kell csinálni egy küldit, ami megadja a rangot.
  • phylemon
    Sikerült feltornásznom az Alioth Independents frakciónál a státuszomat alliedre, viszont mégsem kaptam engedélyt az Alioth rendszerhez. Ki és beléptem a menübe, de semmi. Sőt, a játékból is kiléptem majd vissza, hátha, de mégsem. Mi lehet az oka?
  • Mozes
    Sziasztok! Nem tegnap kellett volna kijönnie a patch-nak, ami a Puse wawe scannert is többek között javítja?
  • RJoco
    Nekem ez a TW dolog már hónapok óta nem működik.
    Be akarok lépni, de sosem léptet be, mindig a kezdőoldalra küld.
    Egy ismerős miatt regeltem be, de aztán jobbnak láttam nem nézni a videóit.
  • MarkBlade
    Bakker ott a pont csak nem láttam mert semmi üzenet nem jött róla! Köszi!!!
  • PiszkosFred
    Én a Frontier Anniversary streamet néztem tegnap. Lépj be a raktáradba és nézd meg, hátha megkaptad te is, csak még nem vetted át (claim)!
  • MarkBlade
    Szió! Kit néztél mert én a hivatalos TW-t néztem de semmi drop nem esett.. :( összekötöttem.. ott be is írta mégsem esett semmi..