ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Neutroncsillag szörfölés kipróbálva 😊 Remek kis móka lesz ez így 😊 Haladós.
Kellemes meglepetés ért abban a viszonylatban, hogy amikor a térképet böngésztem, örömmel vettem észre, hogy az anyahajók egy jelentős része elhelyezkedtek a peremvidék szélén mint verebek a dróton 😊 Úgy tűnik már nem kell aggódni, hogy túl messzire merészkedik valaki és nagyon messze van csak a lakott terület vissza felére is. Egy kis gyorsjavítás és egyéb apróságokat el lehet intézni egy ilyen hajón akkor az már nem is annyira parázós felfedezős körút.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Lehetséges.
Remélem jobban megy a repülés majd mint GTA-ban,ott általában az a vége hogy bumm.<#hehe>

PiszkosFred
Mielott barmit is csinalsz, a traininget nyomd vegig es tanuld meg az iranyitast, felszallast, landolast, harcot, stb.! Itt most tenyleg nem erdemes kihagyni, mert van ra esely, hogy nelkule a banyasz karriered az elso allomasra felkenodve er veget 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.15. 22:37:24

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

http://edtools.ddns.net/expl.php

Jo pénzhozamu explorer köröket lehet tervezni vele
RJoco
EVE-ben a bányászat többnyire AFK meló volt.
Itt nem az.
Keményen oda kell tennie magát az embernek.
Itt a fórumon is rengeteget volt róla szó, meg az általa összekaparható milliókról.
Ha gyors infót akarsz, akkor talán pár yt videó segíthet a legkönnyebben ezen.

Egyedül is jól játszható a játék. Ez nem MassiveMultiplayer. Sőt, solo-ban is játszható, bár a kereskedelmi és egyéb része ettől függetlenül online és kell hozzá a net kapcsolat. Csak más játékossal nem fogsz találkozni.

Egyedül is összeszedheted az összes hajót, "beleszólhatsz" a politikába, miegyebek.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Sziasztok.
Állítólag a játék jövőhéten ingyenes lesz epic-en.
Tervezem hogy kipróbálom,igazából a bányászkodás érdekelne.
EVE-ben is azt szerettem.
Csak érdekelne hogy magányosan játszva el lehet-e érni bármit vagy va-e értelme bele kezdeni.

Lehetséges a painitet áruló fleet carrierekre dokkolni? Már a harmadikat próbálom, de egyik se enged be...
Caliph
nekem a legalapabb csomagom van meg,egy aurorával,ezt vettem pénzért. ezért hozzáférek a az aktuális buildhoz,játszhatok pénzt kereshetek,és ha kész lesz valaha,kapok egy ingyen példányt belőle. valahonann(nemtom honnan de van ingyen) kaptam egy freelancert,és ingame pénzért vettem egy bányászkocsit,most a szállítóval hurcibáloma bányászkocsit,és ha valahol jóféle bányászhely van,leszállok át a kocsiba,bányászok ,eladom van pénz,ami most már meg is marad patchváltáskor is.
ingame boltban elkölthető bármelyik hajóra

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.14. 16:48:34

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MerlinW
Ez az életben is így működik 😊

[merlinw.org]

Meg lehet. Lesz capital hajó, amit csak orgok tudnak fenntartani, azokat nem lehet majd venni (sem ingame, sem valódi pénzért), csak találni és megjavítani. Hidd el, tényleg nagyon más a két játék. Az SC egy fps játék amiben lehet röpködni, az ED egy űrszim amiben lehet (majd) sétálni. SC-ben nagyon kevés naprendszer lesz (ez szinte biztos), viszont mindegyik teljesen kidolgozott és egyedi, az ED-ben meg ... .hát tudod te is. ED-ben kb 10-15 mp és kint vagy az űrben az állomásról, SC-ben 15 mp alatt a hotelszobádból sem keveredsz ki, nemhogy hajóra szállj...<#vigyor>
De ez még csak a PlugIn tudása volt.
A Market Connektor meg azt tudja súgni valós időben, képernyő sarokodban, hogy melyik naprendszerben vagy éppen és azt te elsőként látogattad-e meg ( ilyenkor egy kis csillagot rajzol a System: Rendszer neve mögé) vagy egy kis zöld pöttyöt ha már látogatott rendszerbe léptél. Kiírja éppen melyik állomáson vagy eléred a hajóadatait coriolison keresztül, de be van csatornázva API kulcsok segitségével az EDSM és Inara is.
Más pluginnel meg számításokat végeztethetsz,ugrási távolságra és sebességre. Ezt még ki kell kísérleteznem, nekem is új.

Kiszámolja egy adott naprendszerben a "lakható zónát" és osztályozza a bolygókat azokban naprendszerekben ahol éppen vagy. Megmondja melyik és mennyi olyan bolygó van amit érdemes "feltérképezni" még több lóvéért mert Eart-Like és/vagy terraformable.
Nem maradnak ki az értékesebbje, ha éppen nem figyelsz annyira egy 25-45 bolygós naprendszerben.

De azt is ki tudja listázni, és durván felvázolni a határait, hol találhatók meg a nem terraformálható vízi bolygók, ammónia, és fémben-gazdag bolygók. Tehát mindazokat amikért a legtöbb lóvét lehet kapni. Ezért kapta azt a nevet : HabitatZone

s_andras
Sajnálom, de ezeket sosem próbáltam. Mit tud egyáltalán?
-----------------------------------
Az ingyenes Eliteből meg már csak azért is érdemes behúzni +1-et akinek nincs, mert a második pilótával együtt repülve kapunk még egy energiapöttyöt, ami nagyon-nagyon sokat számít. Pl 4-es azaz maximális pajzserő mellett lehet harcolni úgy hogy még mindig marad 3 a fegyverekre, hajtóműre. Igaz hogy kell hozzá egy második PC, de az lehet akár a leggyengébb régi hardver amin épphogy elfut.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Azért vannak érdekes különbségek a küldetésekben. Passenger küldetéseket csinálok ugyanott, ugyanannak a frakciónak. Az egyik a sima turistás volt, két helyre elvinni, a legtávolabbi is csak 270ly volt. Semmi extra kívánságuk nem volt, jöttünk-mentünk és 10M adott érte. 20 perc alatt megvoltam vele. Ugyanakkor egy másik passenger küldetés ugyanennyit kínált, de a komát 7700ly-re kellett volna elvinni. Akárhogy is nézem az minimum 400 ugrás oda-vissza. Hol van ez egyensúlyban egymással?
Azon nem vitáznátok szívesebben, hogy a Market Connektorban hogyan tudom a HabitatZonás plugint aktiválni ? 😊)))))

MerlinW
Csak a nagyobb címeket írtam, volt ott Torchlight-tól kezdve minden. De jah, többnyire minőségi játékokat adtak. Az hogy téged nem érdekel a 80%-uk, nem jelenti azt, hogy rosszak vagy hogy senki nem adna értük pénzt. Arról ne is beszéljünk hogy gyakorlatilag kivétel nélkül jó kritikákkal rendelkező játékokról van szó. De ha akarsz, vitatkozhatunk még ezen.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.13. 19:07:48

[merlinw.org]

0Fritz
Amennyiben az eddig akciózott, megközelítőleg 150 ingyenes programból 23-ért adnál pénzt, akkor most csak megerősíted az általam írtakat? Öööö..
MerlinW
"bár legtöbbször olyasmit, amiért senki sem adna pénzt." Öööö..

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Total War - Troy
Ark: Survival Evolved
Borderlands: The Handsome Collection
Civilization VI
GTA V
Amnesia: The Dark Descent
Just Cause 4
Sherlock Holmes: Crime and Punishments
World War Z
Assassin's Creed: Syndicate
Kingdom Come: Deliverance
Sundered - Eldricht Edition
The Talos Principle
Shadow Tactics: Blades of the Shogun
Superhot
The Wolf Among Us
Rayman Legends
Batman Arkham Collection
For Honor
Alan Wake
LIMBO
Torchlight
Subnautica

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.13. 16:29:00

[merlinw.org]

s_andras
Vastagon aláhúzom amit PisztkosFred írt: semmit sem vesztünk az eredeti játékból azzal hogy lesz FPS. Teljesen figyelmen kívül hagyhatod az egész Odyssey-t. Ugyanúgy romantikázhatsz órákig szuperkrúzolva. Én azt szoktam mondani, hogy egyetlen dolog miatt baj ha ilyen irányba IS fejlesztenek: az energiák elaprózódnak. Amit most ebbe befektettek, ahelyett meg kellett volna (már rég) csinálni a Földszerű bolygókra leszállást.

Egyébként szerintem a Space Legsről mint funkcióról senki sem gondolta vagy csak nagyon kevesen az elején hogy egy ilyen összetett játékmódot kellene hogy magával hozzon. Mindenki csak azt szerette volna, hogy lehessen sétálgatni a hajók belső tereiben meg esetleg az állomásokon a leszállóhelyek környékén. Magyarul lehessen csodálni a hajókat kívül-belül.

Diopapa: ha azt mondod hogy egyetlen kezdőhajó megvétele után MINDEN MÁST meg lehet szerezni játékkal és soha többé nem kell a kasszába csengetni, akkor <#eljen> Azért az alma-körte viszonylatnál itt erősebb kapcsolat van, ez inkább jonatánalma-starkingalma 😉 a körte meg egy másik zsáner pl az RTS műfaj.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.13. 15:38:32

Hexex86
Szerintem ahogy az SRV-sem csak egy shoot-em up lett, így azt gondolom, hogy ha ráveszi magát a régi űrkalandor, hogy kilépjen a hajójából akkor akár egy jó kis régészeti felfedezést is tehet majd. Ki tudja, lehet nem csak a puska lesz az egyetlen eszköz az emberünk kezébe.
Én szívesen megnéznék olyan dolgokat mint mondjuk egy thargoid hajó belseje vagy egyéb lezuhant hajókat átnézni. Nem feltétlenül a lövöldözés miatt, hanem a felfedezés öröméért. Persze embere válogatja kinek mi tetszik, de szerintem lennénk egy páran akik hasonló élményekkel szeretne gazdagodni. 😊
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.11.13. 15:32:47

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

Annyira "kérik", hogy a bétámhoz adott digital artbookban vannak conceptek állomás belsőről meg sétálgató emberekről, kb a megjelenés után 1-2 évvel jönnie kellett volna, ígéret volt rá, csak elmentek Rollercoastert meg mifenéket fejleszteni, a játékosok meg kapják be....
Nekem sajna nincs időm sokat SC-zni, meg igazából rengeteg minden hiányzik belőle (lévén alfa, évekre a megjelenéstől), de van haver aki talán az 5. hajót veszi ingame megkeresett pénzből. Szóval röviden elég megvenni a kezdőcsomagot és úgy mint az ED-ben, ingame termelheted ki a többi hajó árát. Ami félreértésre adhat okot az az, hogy amit látsz a táblázatban, azzal támogathatod a játék fejlesztőit, amivel kapsz "köszönetképpen" a fejlesztőktől hajókat meg minden bizbaszt. Mondjuk szerintem a játék lényegét veszíti el az, aki megveszi a rakás hajót valódi pénzért. ED a béta óta megvan, van lifetime passom is, SC csomagom 2013 óta, szóval látom honnan indult és hova ért el a két játék. A spacelegs pedig már most sokkal részletesebb SC-ben mint ED-ben valaha is lesz, de nem is hiszem, hogy ez az ED célja. Almát a körtével....
PiszkosFred
Hiszed vagy sem, de a space legs lehetoseget evek ota kerik a fejlesztoktol, nincs olyan kozossegi kerdezz-felelek, ahol ne lett volna felteve a "mikor lesz mar?" kerdes. Nem vagyok benne biztos, hogy a Star Citizen miatt kerul bele, hiszen van ilyen a NMS-ben is, az ujkori X-ben is, stb. Ha pedig mar van benne FP nezet, akkor gondolom nem akartak parlagon hagyni ezt a dolgot, es raktak bele nemi lovoldet is, amely - ahogy minden az Eliteben - opcionalis. Lassan a repules is az, ahogy lentebb vki irta az Apex erkezese miatt 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.13. 15:05:27

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nézzétek ez olyan dolog, hogy a Boeing is dícséretet kapott az Airbustól az 50. szülinapján, mondván a konkurencia nélkül mi sem lennénk sehol 😊 biztos, hogy az ilyen dolgok kölcsönösen húzzák a csapatokat.
De hogy miért kell ugyanazt a buta Halo-s CoD-os vonulatot felvennie ennek a remekműnek, mint a többiek, azt egyszerűen nem értem. Nyilván a profit reményében szeretnének nagyot dobni, és kitörni a rétegjátékból, de pont a lényeg vész el. Szerintem épp abban van a romantika, hogy mész egy állomás felé, ami 500.000Ls-re van, és csak bambulsz supercruise-ban, majd amikor odaérsz, megvan a katarzis. Ezt adják le pár dollárért a Frontiernél.
s_andras
Nem állt szándékomban, és "bevallom", nem is ismerem mélyen a SC-t. Amit olvastam róla, abból viszont azt szűrtem le - lehet tévesen - hogy ha szeretnék egy olyan űrhajóflottát mint amit itt az Eliteben ingyen megszerezhetek (az összes hajó kimaxolva a végletekig), akkor arra ott ingem-gatyám rákölthetném. Lásd pl itt. Ha én ezt a táblázatot jól értelmezem, akkor azt kell mondanom hogy a pofám leszakad.

Hexex86
A konkurencia a fogyasztó számára csak jó dolog. Így nem kényelmesednek el a fejlesztők.

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

Nem kell hangulatot kelteni.. Miért kellene folyamatosan "tízezreket beleölni" a Star Citizenbe? Nem jó nekünk, hogy két remek űrhajós játék is készül(t)?

Caliph
nekik is úgy kellett volna mint itt,kiadni egy erős alapot,aztán tolni bele a tartalmat,hajókat,új rendszereket stb
de mindent egybe akarnak,aztán még mindig raknak hozzá ezt azt és lassan haladnak citizenék

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Hát igen... ezt egyértelműen a Star Citizennek köszönhetjük. Nagyon erős konkurencia voltak, mert sokan nem olyanok mint mi, sokan szeretik vegyíteni a két játékmódot. De most kb mindenki, aki átcsábult oda vagy eleve azzal kezdett, erősen el fog gondolkozni hogy akar-e tovább kockáztatni és folyamatosan tízezreket beleölni egy ki tudja egyáltalán valaha elkészülő játékba, vagy inkább behúzza ingyen az E😄-t (vagy már megvan korábbról), és megveszi egyszer hozzá az Odyssey-t. Ezzel visszatér a 400 milliárd csillagos / 20000 lakott rendszeres galaxisba, és megkapja a gyalogos módot is. Azt hiszem a Star Citizen ezzel lehúzhatja a redőnyt.

Köszönöm, pont erre gondoltam. Megspóroltál nekem ez halom pénzt 😄 ez tuti, hogy nem az Elite: Dangerous. Tucatszám van ilyen lövölde...
s_andras
Az Odyssey-t aki akarja, fogja tudni úgy játszani, hogy soha nem vezet űrhajót, csak a gyalogos módban tolja. Az Apex az a szolgáltatás, amivel utazni tud a rendszerek között, kb taxivállalat.

Az FPS gyilkosságok tuti ugyanúgy lesznek kezelve, mint az űrben. Tehát ha egy nem anarchikus rendszerben megtámadsz valakit, akkor azonnal jön a vérdíj a fejedre, még akkor is ha ketten voltatok az egész lakatlan bolygón.

0Fritz
Képek az Odyssey-ből:

Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2020.11.13. 11:07:35
El sem bírom képzelni egyelőre az Odyssey világát, ez egyelőre kb. olyan szinten felfoghatatlan számomra, minthogy most éppen a Sas-köd felé megyek, 1 éve meg még csak lefotóztam a távcsövemmel. Szerintem egész egyszerűen túl sokat vállalt ezzel a Frontier. Mindenesetre engem egyáltalán nem vonz az FPS vonal, olyan mintha kiesnék vele ebből az egész illúzióból, ami most a játékban van. Ez nem egy Jedi Night 2, hanem a világ egyik legjobbja, könyörgöm. Persze majd kiderül...

A bolygófelszín térképezés + bolygófelfedezés miatt önmagában megérte megalkotni a Neumann-elvet. Legutoljára a The Witness-re mondtam ilyet, azelőtt meg a Giana Sisters-re (C64). Zseniális.
És mi az az Apex ?
Azt el tudom képzelni, hogy minden új játékos továbbra is kap egy kezdő SideWinder-t abba már bele lehet tenni SRV-t így szinte boritékolható, hogy fejlődés technikailag minden ugyanúgy fog menni mint eddig csak lesznek mászkálós részek, aki akar találkozgat a másikkal a bázisokon, van bőven. Gondolom mint eddig is a hajók-a Userek OpenPlay-ben láthatták egymást így itt is valós időben lehet majd troll-kodni. A kérdés már csak az, milyen etikai kódex szerint fog működni a "társadalom" ? Mint a vadnyugaton ? Előkapok egy flintát aztán durr ? Vagy viszik tovább ED saját Etikai rendszerét, ha "bűnt" követsz el vérdíjat tűznek ki rád és fejvadászok el is kaphatnak ? Ha kiderül. És ha "nem látja senki"? Valakit lelövök egy holdon mert éppen el akarta orozni előlem az egyik valamit ? ....

Szerintem ....
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
EpicStore az aki le akarja igázni az összes többi Steam-hez hasonló szolgáltatót. És a Steam-et is 😊
Sokan szeretik sokan nem. Egy biztos, valóban ingyen adja a játékokat és nem csak demókat mint legtöbbször Uplay, hanem örökre. Mintha vetted volna. Valószínűleg nagyon sok befektető van mögötte, mert pár hónapja, megcsinálta azt, hogy TotalWar Saga Troy, vadi új megjelenést adta 24óra ingyenesen (17K) boltban. Ehhez jár neki , egy év exclusive Epic értékesítés + DLC kiadása (ingyenes és fizetős) és csak utána tud majd Steam eladni belőle amennyit még igényelnek az emberek. Potom 7,5millióan töltötték le a Free 24-ben. Ezt Epic kp. kifizette Creative Assembly-nek a 7,5milla szor amennyibe került a játék mondjuk 50dodóval számolva. az sacc/kb. olyan 350milla feletti forgalom, és eladási rekord, mert még a TW3K-ból is csak 1 millát adtak el belőle egy hét alatt 60dolcsiért. Persze lehet occóbban állapodtak meg, de akkor is. Van ott lóvé bőven. Most lepromózza ED-t EpicStore-ban és majd - gondolom - az Odyssy-t Epicen lehet megrendelni - egy ideig. Szerintem. Vagyis az az érzésem, lesz vagy 20Euro vagy Dollár ez a kiegészítő, ha nem több. Egy szinte teljes értékű játékként eladják. Amennyivel többen most letölti majd az ingyen promó egy hétben, annyival több Odyssy kieget fognak eladni, mivel mindenki akarni fogja az új tartalmat. Ha az újak meg is elégszenek az ingyenes tartalommal, egy idő után úgy is rákapnak a Kiegre is mivel tel lesz a Youtube játszós videókkal ami mind arról fog szólni mekkora móka ED FPS. Star Citizen meg vakarhatja a fejét, miért nem hajtott jobban a fejlesztésekkel 😊

s_andras
<#eljen> Odyssey-vonal logikus, értem. Ennek ellenére azért kicsit furcsállom, mert Odyssey nélkül is egy HATALMAS játékról van szó.

Yag: SRV-ből nem biztos hogy ki lehet majd szállni, mert mi van ha annyira elbóklászik valaki, hogy nem talál vissza? Az űrhajó-SRV reláció rendben van, mert a hajó felszáll, és akárhonnan le lehet hívni. De az SRV-ről nehezen tudok elképzelni egy hasonló működést. Az meg a másik, hogy ha valaki csak Apex segítségével közlekedik, tehát nincs saját hajója, akkor saját SRV-je se lehet, ebből adódóan csak a leszállóhelyekről tud kiindulni. Ez viszont eléggé leszűkíti a bejárható területet, mert ki fog több ezer kilométert gyalogolni heteken-hónapokon át csak EGYETLEN holdon?? <#fejvakaras> Szóval valami itt nem stimmel, muszáj lesz tudni akárhol megjelenni egy bolygón. Talán az Apex képes lesz letenni bárhol..? Vagy a bázisokon lehet mégis SRV-t bérelni? De azzal sem lehet ám túl messzire menni, a méretekhez képest nem annyival gyorsabb a gyaloglásnál.
Űrhajóbejárás a kezdésnél még biztosan nem lesz, ezt írták.
A gravitáció biztos úgy hat a gyalogosra is mint az SRV-re, meg a szétrepülő kavicsokra.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.13. 10:21:12

0Fritz
Az Epic Games olyasmi, mint a Steam. Itt is egy közös platformról veszed meg a különböző játékokat.
Minden héten adnak valamit ingyenesen, bár legtöbbször olyasmit, amiért senki sem adna pénzt.
Egy hétig ezekhez ingyen juthatsz hozzá és utána is a felhasználói fiókodban maradnak, bármikor megint letölthető és használható, mintha pénzért vetted volna.
Ez a Frontier Developments promóciója lesz, hiszen egy hat éves programról beszélünk, amiből már sok pénzt nem lehet kiszedni az eladásokból.
A hamarosan megjelnő kiegészítőnek viszont jó alapot biztosít arra, hogy többen megvegyék.
Caliph
én ezt a vidit használtam ha kellett valami material engihez. t5 materialok,amit aztán material tradernél beválthatsz bármi másra

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.13. 09:33:24

s_andras
Egy fontos kiegészítés jutott eszembe: természetesen kezdetben, sőt nagyjából később is az egész neutron-móka MINIMUM gázon történik, egyedül a végén amikor kifelé tartunk a csóvából, akkor lehet nagyobb sebességre kapcsolni.

Más:
Ezt az egy hét ingyenességet hogy kell érteni? Ez egy bolt, ahol most ingyen adják a játékot örökre, vagy egy szolgáltatás, aminek a keretében egy hétig lehet játszani a teljes játékkal? Persze nem vagyunk érintettek, csak érdekel hogy ha az első eset az igaz, akkor ez hogy éri meg nekik?? Kb a bolygó összes játékosa benevez, és többé nem vesz senki alapjátékot?

Odysseyhez: az Apexről már mondták, hogy ezzel lehet játszani az FPS módot úgy is, hogy életedben egyetlen egyszer sem vezetsz saját űrhajót.

phylemon: tényleg a legjobb a Dav's Hope, de ha ragaszkodsz a hagyományos módhoz, akkor a térképen tudod beállítani azt a szűrőt, hogy az anarchiákat, outbreak rendszereket mutassa. Az anarchia azért "kötelező", mert ott büntetlenül lehet aprítani a Clean hajókat is. Egyszerűen odamész bármelyik USS-hez, és a szállítókat támadod. Ha csak magukban vannak, akkor is jó, de ha éppen egy kalóztámadás történik, az se baj, csak most nem a rosszfiúkat kell lőni, hanem az ártatlan áldozatokat. Szerintem ez a 4-es szintű cucc csak egy bizonyos hajótípusból fog kiesni, méghozzá valami nagyból és ritkából. Tehát ha a tizedik T6-7-es sem adott ilyet, akkor ezeket nyugodtan békén lehet hagyni, rá kell menni a T9-ekre stb, nem tudom szerepelnek-e T10-esek, anakondák stb...

Viszont ... eddig volt türelmem babrálni vele ... Hiába minden újratelepítésnek, valami miatt nem működik még mindig a Market Connektor - Habitat Zone - Plugin-je. Mindenből az utsó frissítés van telepítve GitHubról ... de semmi.
Aki használja kérem súgjon hogyan kell aktiválni, mert amit eddig felleltem videókat róla, hiába másolom, nekem nem aktív és nem mutat semmit. Pedig jól jönne egy-egy naprendszerben ha jelezne. köszi.

Tehát ... Ez az Odyssey kieg, rá lesz frissítve mindenre, vagyis ha én éppen egy bolygó felszínen ülök az SRV-ben, frissítés, másnap, bejelentkezek, akkor már ki is szállhatok és körbesétálhatok akár a bolygón akár a Zűrhajóban ? Minden leszállható bolygón lehet majd kóvályogni és még azokon is amik azok lesznek (légkörös bolygók) legalább is azok a halvány kék burok szerű hatások engem arra engedtek következtetni hogy ha nem is normál légkör hanem valami hasonló azért lesz ... és azokkal a 0,5g vagy egyéb mértékű gravitációs bolygókon ugrálva lehet majd közlekedni ? Vagy csak az 1.0G bolygókon lehet majd walking-olni?

0Fritz
Pontosítok:
- Dav’s Hope-nál manufactured materialt tudsz gyűjteni.
- Crashed Anaconda-nál pedig raw materialt.
0Fritz
A két "csalós" material gyűjtési hely:
- Dav’s Hope (Hyades Sector DR-V C2-23, Planet A 5) - itt könnyebb, sima a terep
- Crashed Anaconda (Orrere, Planet 2 😎 - domboldalban vannak az anyagok és először ki is kell őket lőni. A sima rakománnyal ne foglalkozz.

Hajót letesz, materialt összegyűjt, menüne kilép és utána vissza a játékba.
Minden material újratermelődik.

Gyűjtögess, majd ha még hiányzik valami, akkor a manufactured material tradernél elcseréled arra, ami neked kell.
https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Material_Trader
Szeretném felturbózni az FSD-t a hajón Felicity Farseernél, de elfogyott a Chemical manipulator.Azt írj ák a wikin hogy teherhajók salvage-jában szokott lenni, illetve anarchy és/vagy outbreak rendszerek signal source-jaiban. Hol tudnék ilyenekre bukkani, lehetőleg úgy hogy ne lőjenek szanaszét a hatóságok?
0Fritz
Az Odyssey kiegészítővel érkező új NPC-k:

Pioneer Supplies — General outfitters of weapons, spacesuits, and related consummables.
Inter Astra — A shipyard, where players can preview and purchase starships.
Frontline Solutions — A mercenary outfit, which will allow players to explore combat scenarios without necessarily aligning with any given faction in the game world.
Apex Interstellar Transport — A taxi service, capable of transporting players throughout the Milky Way.
Vista Genomics — An exobiologist, to whom players will be able to sell genetic information from newly discovered life forms encountered while on foot.
The black market — While black market contacts already exist in the game, this is where players will be able to fence the new kinds of stolen and illicit goods available in Odyssey.

A taxizás elég sok kérdést felvet, feltételezhetőleg a gyalogos játékmódhoz lesz kötve.
0Fritz
Az Epic Games-nél November 19-től egy hétig ingyenes lesz az Elite: Dangerous.

(Szerk.: Látom elkéstem <#awink> )

Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2020.11.12. 19:12:04
KiruHoshino
Jövő héten ingyenes lesz az Elite az Epic Games Store-ban.

Valamint a PCGamer újság karácsonyi számában 6 oldalas cikk az új kiegészítőről.
https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/jrky59/this_months_pcgamer/

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

s_andras
Semmi különös nincs benne, másold le amit bármelyik bemutatóban láttál: érkezés után azonnal ki kell fordulni a csillagtól, nehogy túl közel kerüljünk hozzá. Aztán irány az egyik csóva vége, abba bele lehet merülni addig, amíg ki nem írja hogy a hajtómű supercharged lett. Ekkor ki kell iszkolni belőle - persze előtte is végig figyelni kell, nehogy a csillag felé forduljon a hajó -, és lehet ugrani. Épp azért veszélyesek a fehér törpék, mert nagyon kicsi a csóvájuk, túl közel kell a túltöltést csinálni, nagyon könnyen "beszív" magához a halálos zónába, és onnan LEHETETLEN kijönni. Tudom, mert már megjártam. A neutronoké nagy, a csóva végén a ritkás közegben csak billeg egy kicsit az irányítás, de simán el lehet evickélni. A tervezőnél ha bejelölöd a neutron pöttyöt, automatikusan beépíti az útvonalba, ez is egy újabb képessége. De vigyázni kell, mert nem tesz különbséget a neutron és a fehér törpe között, ezt a másik szűrőnél érdemes beállítani, hogy FT ne legyen. Vagy ha mégis akarod mert ritkaság és sokat ér, akkor vagy végig kell nézni az útvonalat hogy melyik lesz FT, és arra rákészülni hogy ott újratervezés van, vagy minden érkezéskor azonnal 0 gáz, és figyelni hogy neutron vagy FT.
Sok neutron gyakorlattal a hátad mögött majd később megpróbálhatsz egy FT töltést is, de csak a bubin belül, az addig megszerzett adatok leadása után javaslom 😊 Egyébként nem olyan szörnyű mint itt leírtam, én is csak azért szívtam meg, mert elfelejtettem hogy ehhez is kell Fuel Scoop, és túl sokáig vergődtem a csóva tetején és csodálkoztam hogy az Istennek sem akar már túltöltődni, aztán soktíz mp után végül valahogy maga felé fordított és helló. Ez értelemszerűen nem felfedezőúton történt FS nélkül, hanem bubin belüli bányászatnál, úton az eladóhelyre.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.12. 17:00:26

Ebben maximálisan egyet értek veled.
Ha valaki csak úgy halad a megszokott tempóban a kijelölt útvonalakon viszonylag könnyű töltő csillagokra ugrálni. Sőt, szinte mindig lehet találni. Akkor kell észnél lenni, amikor letérünk a megszokott utakról, hogy elsős felfedezős naprendszereket találjunk, bemegyünk a susnyásba. A középhez képest felfelé, vagy lefelé ásni a naprendszerek közt. Vagy a Galaxis pereme. Na ott is majd még észnél kell lenni merre és mennyit lehet ugrani 😊 Valamikor elérek oda is 😊

Apropó csillagok. Most vettem észre, hogy ezen a környéken nincsenek is olyan ritkán a neutron csillagok. A nautron csillagos ugrós mókát, hogy lehet vagy érdemes gyakorolni? Nem szeretnék elpukkanni, de jó lenne kipróbálni vagy tudni, hogyan kell csinálni hátha éppen szükség lenne rá és bevethető lenne amikor itt az ideje. Videókat néztem már róla, de valahogy úgy érzem még nem tudok mindent ahoz, hogy egyáltalán elkezdjem gyakorolni.

s_andras
Arra NAGYON figyelni kell, hogy ne kerülj tankolásmentes rendszerbe az utolsó csepp üzemanyaggal! Akkor két lehetőség marad: önmegsemmisítés, vagy meg kell kérni valakit hogy jöjjön feltankolni. Ez a bubik közelében laza művelet, még mi is meg tudjuk csinálni secperc alatt, de nagyon messze még azoknak is nagy erőfeszítés, akik erre szakosodtak (Fuel Rats). Arra különösen kell ügyelni, hogy a ma tárgyalt extra ugrásnövelő módszerekkel nehogy olyan rendszerbe sikerüljön az ugrás, ahonnan normál módon nincs visszatérés. Ez elsősorban a galaxis "felületén" vagy peremén lehetséges, ahol nagyon ritkán vannak a csillagok, eleve csak a koktélokkal lehet haladni. Ehhez többszörösen be kell tárazni a szükséges elemekből.
A tervező ebben segít (korábban nem volt így), mert megjelöli az útvonaladon azt az utolsó csillagot ahol muszáj tankolnod. Azt hiszem odatesz egy "Fuel star" feliratot. Ez ebben az esetben nem azt jelenti, hogy csak annál lehet tankolni, hanem az az utolsó ahol lehet. A célig tartó csík addig folytonos amíg az aktuális benyád kitartana ha nem tankolnál, onnantól szaggatott, de erre már biztos rájöttél. Ezzel együtt vigyázni kell, mert a több helyen látható segítségek ellenére simán be lehet ugrani egy olyan rendszerbe ahonnan nincs tovább. Szerencsére általános esetben ilyenkor még mindig lehet hogy csak kiesel az eredeti tervből, és kell tenni egy miniugrást egy pár fényévre lévő szívható csillaghoz, mert az nagyon ritka, hogy az utolsó ugrásoddal éppen sikerült szárazra üríteni a tankot. A max ugrótáv sokat zabál, ezért a végére egy ilyen teljes ugráshoz szükséges nafta legalább 1/4-e mindig megmarad, amivel kisebb ugrásokkal gazdaságos módban még akár több rendszerrel is odébb lehet haladni.

Yag: volt egy felszínfejlesztés a kezdetekhez képest, de szerintem még régebben, nem mostanában. Nem lehet hogy a grafikán vagy a részletességen állítottál és így lett szebb? 😉 Barlangokat szvsz nem generál.