23609
1418743729.jpg
  • Logapeti
    Igen, valószínűleg kevertem, nem "lézer" volt, de valami energiára vonatkozó szám, azt hiszem. Mindegy, kicsit magasabb volt, mint a harmadannyiba kerülőnek, de nem jelentősen magasabb. És 1 bines volt mindkettő. És igen, most kereskedni próbálok. Amúgy nektek mennyi játékórátok van a játékban? Még mindig élvezetesnek találjátok?
  • Logapeti
    Köszi. A rakomány súlya számít amúgy ebben a játékban bármilyen tekintetben? Nem nagyon láttam adatot a különböző cuccok súlyára vonatkozólag. Tehát mindegy, hogy 6 cargo sört, vagy 6 cargo gyógyszert viszek?
  • RJoco
    Valamit keverhetsz, a finomítónak nincs lézere.
    Esetleg energiafelhasználásban lehet, hogy volt eltérés, ezt nem tudom.

Mindenesetre a bányászatot kipróbálni bőven elegendő. Ha komolyabban akarod űzni, akkor ahhoz úgyis komolyabb hajó és felszerelés kell. De a metódus ugyanaz marad. Csak több időt tölthetsz a mezőn.
  • phylemon
    nem elegendő az üzemanyagod a célrendszer eléréséhez. 0.60 tonna üzemanyag kellene még hozzá. Menj be tankolni egy stationra.
  • Logapeti
    Köszi mindenkinek, azt hiszem, sikerült megértenem ezt a finomítós dolgot, bár nagyobb finomítót nem tudtam venni, mert csak két fajtát lehetett ezen a bázison kapni, és a nagyobbik is 1 bines volt, csak mintha a lézere kicsit erősebb lett volna. Cserébe 3x-os az ár... A szomszédos naprendszerben meg csak ez a default finomító volt eladó eleve.

Másik probléma, tudom, hogy ez is nagyon alap, de egyszerűen nem értem az angol oldalakról, hogy mi a tököm a baj, illetve a megoldás: "Frame shift cancelled: jump exceeds drive fuel use limit of 0.60 tons". Én azt hittem, hogy túl nagy az űrhajóm súlya, és kidobáltam az űrbe a rakományomat, de így se enged ugrani. Fun fact: Abba a rendszerbe se tudok visszamenni, ahonnan jöttem. Mi a tök van ilyenkor?
  • RJoco
    Ezzel konkrétan nem kell kezdened semmit.
    Ha meglesz a 100%, akkor finomít neked 1 T vagy 1 db, ahogy tetszik, tiszta ércet.
    Ha megtelt a raktered, akkor többet nem tud oda finomítani, viszont, ha a finomítóban 100%-on áll szint és te eladod a rakteredben lévőt, akkor azt az egyet még lefinomítja, ahogy lesz szabad hely.

A finomítóból kidobálható a nem kell anyag, így felszabadítva a futószalagot.

A benne lévő anyagot kiválasztva megmondhatod neki, hogy ez neked nem kell, onnan kezdve ignorálja azt. Így egy szalagos finomítóval is lehet értékesebb ásványt gyűjteni.

Bár ahogy előttem írták, érdemesebb egy nagyobbat venni. A kavicsokban általában legalább két fajta érc van. Egy gyűrűben meg több fajta.
    A legnagyobb finomító tíz szalaggal rendelkezik.
    Ez akár 10T pluszt is jelenthet a raktér kapacitásán felül.
  • Caliph
    pl egy nagyon nagyon alap Adder,16t cargo , 3 bines refinery,1 collector limpettel 240k kreditért hajóval együtt

adder

én valami hasonlóval termeltem ki a t6 transporteremet anno

és hajts a drábább ércekre
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.12.13. 11:44:17
  • Caliph
    húúú... na a gond (nem gond és nyilván kezdőként erre volt pénz :D ) hogy 1 bines refineryt vettél
    ez úgy működik hogy felszedsz egy fragmentet,abban van valami nyersanyag a te esetedben cobalt és bauxite. na most a refinerynek 1 binje van,oda berakta a cobaltot,amig az meg nem telik cobalttal,és finomit le 1tonna cobaltott belőle ami majd a hajó cargojába kerül ,addig nem tudsz más nyersanyagot berakni oda. tehát a bauxitot ki kell dobnod(vent)
    több bines refineryt kellene venned,legalább 5-6 bineset,akkor több nyersanyagot tudsz egyszerre finomítani

ajánlott még egy collector limpet modul és hozzá limpet,ami gyorsan összeszedi neked a fragmenteket,nem kell cargo scoppal manőverezni. egy adder pl már képes ilyen modult kezelni,de egy t6 ideálisabb meg persze nagyobb cargo
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.12.13. 11:35:04
  • Logapeti
    Sziasztok! Még egy kezdő kérdés: sikerült vennem bányász lézert, Refinery-t, és elmentem egy gyűrűhöz bányászni. A Home-mal kinyitottam a Cargo scoop-ot(?), és elkaptam a leszakadt fragmentet, majd ezután a bemérő műszer azt írta ki, hogy "Resources unallocated". A Refinery-ben elvileg benne van a kődarab, így:

Kell itt még valamit csinálni, vagy ez most már a gépemben el van tárolva, és vihetem eladni? Mit jelent ez a Resources unallocated, ezzel kell valamit csinálni? Köszi.
  • s_andras
    Én is csak akkor láttam belülről, amikor elindítottam a második pilótámat a plusz energia miatt, visszatérni nem lehet.

FONTOS
    Mától 24-éig minden nap lépjetek be, mert jön a karácsonyi ARX-adag mint tavaly!
  • RJoco
    Ezt nem tudtam. Sosem tértem vissza és sosem kezdtem újra.
    Épp azon gondolkodtam, hogy be kellene szereznem a játékot PS5-re.
    Mivel a PC-s mentés úgysem vihető át, így elölről kellene kezdenem.
    Egy darabig biztos megint lekötne.
  • s_andras
    Csak azért mondtam hogy még nem érdemes használni, mert a lezárt kezdő rendszerekben az egésznek van egy lőtér hangulata, úgy értem mintha nem is a valós világban, éles helyzetekben lennénk, hanem csak bábuk között. Legkirívóbb példa hogy a háborút bemutató csillagnál a szembenálló feleket valahogy úgy hívják hogy alfa és omega valamik, nem emlékszem pontosan, de a lényeg hogy még rendes nevük sincs. És a kereskedelem is faék egyszerű, nem kell nagy számításokat végezni, kb mint az ős-Elite-ben, hogy agrár bolygóról visszük a terményeket az iparira, onnan meg gépeket vissza.
    A kereskedésnél pedig az a legutolsó fejlesztés, ami már majdnem teljesen feleslegessé teszi a külső oldalakat, hogy a piacon az árakat össze lehet hasonlítani egy általad kiválasztott másik állomással, ez hatalmas segítség. Szinte fillérre pontosan kiírja, hogy mekkora haszonnal fogod eladni a másik helyen. Ezzel ugyan nem azt lehet megtudni, hogy mi a galaxisban az éppen legjobb útvonal, de ha valamilyen egyéb okból van egy fix úticélod, és nem akarsz kihasználatlan raktérrel átmenni, akkor a játékon belül pillanatok alatt kiderül, mit kell vinni.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.12. 18:24:55
  • 0Fritz
    Túl sokat szerintem felesleges agyalni rajta, mert ezek a támadások scripteltek.
    Volt már, hogy egymás után háromszor próbáltak meg kiszedni supercruiseból.
    Viszont könnyen megtanulható a minijáték.
    A teljesen megrakott, mérnököletlen Type-9 Heavy-t vezetve sem tudott még kiszedni egy NPC sem, pedig mindhárom méretkategóriában jöttek már.
    A lényeg, hogy szinte mindig használd a hossztengely körüli pörgést a szökési vektor irányába. Utána már csak finomítani kell rajta vertikálisan és minimálisan horizontálisan is.
  • RJoco
    Nekem ment az összes minijáték kivédése.
    A trükkje, hogy a sebességet azonnal be kell húzni kékbe, lehetőleg a közepébe. És természetesen a megfelelő irányba fordulni.

Ha valaki megadná magát ("0" sebesség), akkor is a menekülési irány felé kell tartani. Ilyenkor normál hűtési ideje van az FSD-nek, ami talán 10s. És máris mehet az SC. Addig meg boost.

Ha szerencséje van az embernek, akkor odaér az állomásra, mielőtt megint utána erednének.

Amíg padlógázon repeszt valaki SC-ben, addig nem szokták kiszedni, csak mikor lassítani kezd a kilépéshez.

Figyelni kell a radart és nézni a hajókat. Ha valaki beszól, akkor azt mindjárt megkeresni és figyelni, merre tart, mikor kerül mögéd.

Ha esetleg már a rendszerbe lépéskor megjelenik az illető, akkor érdemes a csillagnak hátat fordítani, viszont csak az alap sebességen. A támadó megpróbál mögéd kerülni és túl közel megy a csillaghoz...

Mondanám, hogy elméletileg le van rázva, de korábbi tapasztalataim alapján a játék egyszerűen spawn-oltatja őket, nincs életszerűség benne.
    Így lehet, hogy amikor már azt hitted, hogy leráztad, akkor a célállomásnál még megjelenik.
  • Yag
    Egyetértve az előttem szólóval, az a legjobb védekezés ha nincs közvetlen konfliktus. A supercurse-ból kiemelős minijátékot 10ből kilencszer meg lehet nyerni. Lehet gyakorolni kell vagy jobban oda kell figyelni de az a legjobb ha odáig el sem jutunk, hogy farkasszemet kelljen nézni egymással.
  • Arpad82
    +1 dolog, ami eszembe jutott: üljön át a párod átmenetileg egy Sidewinderbe, hogy ne vesszen el az ASP! Azzal az is kiderül, hogy a hajóval van-e a gond. Ha akkor is lockolnak, akkor az is lehet, hogy az adott állomáson szedett össze nagyon rossz hírnevet vagy influence-t.
  • RJoco
    Igen, a külső oldal sokat el tud venni a játékból. Vagy épp sok nyűgtől szabadít meg. Attól függ, hogy ki, mit élvez.
    Illetve mostanában nem tudom, hogyan módosult a kereskedelmi része a játéknak.
    Én régen bejártam pár állomást, pár rendszerben és összeírtam az árakat, amikkel lehet kereskedni. Papíron. Ehhez nyomtattam pár üres formanyomtatványt.
    Majd megnéztem, miből profitálhatok a legtöbbet és melyik kör a leggyorsabb. Nekem ez is élvezetes volt.
    A Sidewinder-t hamar lecseréltem egy T6-ra, majd azt egy Asp-re. Akkoriban csak egy volt, szóval az Explorer-re. Felszerelést is azonnal tudtam rá venni.
    Ez még a játék leges legelején volt, a megjelenéskor.
    Később észrevettem, hogy a térkép nézet filter fülén be tudok állítani egy csomó mindent. Pl., hogy adott rendszerből milyen jellegű árú hova megy, és milyen jellegű árú jön.
    Illetve adott állomáson az áruknál már írja, hogy hova exportálnak, honnan importálnak.
    Ha ezt még továbbfejlesztették, akkor annak utána kell nézni, hacsak nem írja le valaki.
    A fenti oldal ettől függetlenül később is nagyon hasznos lehet.
    Kiszemelt modulok fellelőhelyeit lehet keresni, vagy épp a lebányászott cucc legjobb eladási helyét. Én leginkább erre használtam.
  • s_andras
    De, mind helyes. Ludowyc, figyelmezz RJoco soraira is.

A kereskedésről: szerintem abban pár kezdő rendszerben még nem érdemes a külső oldalakat használni, jobb kiismerni a játékon belüli lehetőségeket. A piac már képes kimutatni hogy egy adott állomásra mit érdemes vinni.
  • RJoco
    Régen jelezte a tank fölött, ha valami rosszban sántikáltam.
    PowerPlay-nél Hostile volt kiírva, ha ellenséges frakció területére tévedtem.
    Wanted volt írva, mikor olyan rendszerbe érkeztem, ahol köröztek. Vagy ez modulok esetén nem működik?
    Illegal, ha valami nem legális dolgot csempésztem.
    Sőt, ezt módosították úgy, hogy már az ugrás megkezdésekor kiírja középre, hogy mi várható a rendszerben. Így akár még le is állíthatom az ugrást.
    Esetleg ez már nem így lenne?
  • RJoco
    Kereskedj.
    Egyik állomáson megveszed, másik eladod.
    EDDB nagy segítség lehet abban, hogy a közelben menj pár kört és máris fel tudod szerelni a hajód, vagy nagyobbat venni.
    A vett modulokat vételi áron bármikor eladhatod, így lesz pénzed az árura, esetleg nagyobb raktérre.

A másik egyszerű megoldás az adat szállítós küldetés. Ide még raktér sem kell.
  • s_andras
    Helló, a bányászati feladatok olyan hosszú ideig érvényesek, hogy bőven lesz időd más küldetésekkel pénzt csinálni a felszereléshez. De annak se lesz semmi komoly következménye, ha ott a zárt kezdő rendszerekben nem sikerül valami. Tulajdonképpen büntetlenül el lehet követni bármilyen hibát, épp arra való a hely hogy meg lehessen tapasztalni a fő dolgokat, működéseket.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.11. 21:37:38
  • Logapeti
    Sziasztok! Nemrég kezdtem el játszani, egyelőre elég nehéznek és bonyolultnak tűnik a game. Megcsináltam az alap tréningeket, és elkezdtem az "igazi" játékot. A Dormi rendszerben vagyok, mert hogy ide szólt az első küldetés 10e pénzért. Itt elvállaltam egy egyszerű mining küldetést (3 Lepidolit), de szép lassan rájöttem, hogy nincs se Refinery-m, se megfelelő lézerem a bányászathoz. Viszont a jelenlegi pénzem (11.000) csak a Refinery-hez volt elég, a lézerhez már nem (Jelenleg csak 1G pulse lézerem van). Mit tegyek?
  • Ludowyc
    Még viszonylag kevés helyen voltunk.
    ECHATL a bázisunk ennek max 30ly körzetében voltunk. Lehet akkor végiglátogatjuk ujra mindet és hátha kiderül valami.
  • s_andras
    Outfittingnél. De ha cleannek látod, akkor ott se nagyon lesz semmi, kivéve kis eséllyel akkor ha már olyan rendszerben vagytok ahol nincs jelen az a csoport akinél a feketepontokat szerezte.
    Innentől kezdve rejtélyes a jelenség.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.11. 17:59:53
  • Ludowyc
    A transactions fül üres, a contacts-ban semmit nem kell fizetni egyik embernek sem azt hogy vérdíj van a hajón ezt hol lehet megnézni. Mert ha én befogom ott iss clean.
  • Gabo
    Ahogy az előttem szólók is írták, érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e érvényben körözés a hajóra.
    És igen, nem árt a küldetés apróbetűs részét is elolvasni.

Ezen kívül érdemes magasabb biztonsági besorolású rendszereket választani úti célként. A küldetés elvállalása előtt is ellenőrizni lehet a cél rendszer besorolását.
    Ezen kívül érdemes jó kapcsolatot kiépíteni az adott szektorok vezető frakcióival. Cserébe ha mégis beüt a baj, sokkal hamarabb és sokkal nagyobb erőkkel fognak kiszállni a helyszínre.
    Békés kereskedőként érdemes kitanulni azt is, hogyan lehet az interdiction mini játékot sikeresen végig vinni, hogy ne szedjék ki az embert sc-ből. Az Asp X ilyen szempontból egy elég mozgékony hajó, így sokkal könnyebb vele eleve elkerülni a kiszedést. A nagyobb, lomhább hajók messze nem fordulnak ilyen jól sc-ben. (Persze az a npc kalóz a bolond, aki az anacondámat prédának néz...)
  • s_andras
    Neked aki most kezdted az alapjátékot, bőven van időd kivárni még akár azt is hogy ez az új is ingyenessé váljon ;) Na jó, ez talán túlzás, de az első 75%-os leárazásig hidd el, mindig lesz tennivalód az E:D+Horizonsban.
  • Arpad82
    Hát nem tudom... hogy az ED-ből hogyan lesz Overwatch, számomra még mindig rejtély. Ha majd le lehet szállni Miskolcra és felsétálni a Bükkbe túrázni az őszi erdőben, akkor majd kifizetek rá akár 100 fontot is. Így viszont maximum akciósan képzelhető el nálam a dolog.
  • s_andras
    Ha csak ártalmatlan adatszállítós küldetés lenne, nem jönnének. Valami lesz ott még a Transactions fülön, akár egy korábban elbukott, de nem kifizetett megbízás. Ok nélkül ez nem történik meg, csak így látatlanban nehéz találgatni. Csekkoljátok ezt a menüt, legyen minden kibefizetve, letudva, tűnjön el onnan minden. A másik hogy ezek tuti kalózok, és nem másfajta ellenségek, pl fejvadászok, ellenséges hatalom ügynökei stb? Meg kell nézni, nincs-e a hajón vérdíj, akár csak egy alkatrészén. Ha valaha bebűnözött, és az nem lett feloldva, akkor szerintem ez is okozhat folyamatos zaklatást. Biztosra azért nem merem állítani, mert én ezeket mindig csírájában elfojtom, ha pl muszáj egy privát adatpontot begyűjteni küldinél, azonnal megyek IF-hoz befizetni.

PiszkosFred: ez azért nem működött igazán soha, mert így az ellen azonnal ugrik utánunk, és 5 mp-en belül újra jön az ID... Csak nagyon kicsiket vánszorogva lehet haladni.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.11. 15:14:43
  • PiszkosFred
    Hat, regebben mukodott az a modszer is, hogy amikor meg akar csaklyazni a kaloz, akkor hagyd a fenebe a minijatekot, vedd le a sebesseget nullara, manualisan lepj ki a SC-bol a normal terbe. Ekkor az FSD kap egy kis cooldownt (fel perc, egy perc? - mar nem emlekszem), addig minden energiat nyomj a pajzsokra es a hajtumuvekre, padlogaz elore es kozben el-elnyomod az utanegetot abban a masodpercben, ahogy elerheto. Aztan ahogy letelt az FSD cooldownja, gyorsan vissza SC-be.
  • Ludowyc
    Raktér üres, küldetés pedig csak courier.
    Szétlövik a hajót, ujraéledés után az első supercruz és megint ott van a kalóz, már ki sem mer mozdulni, mert elfogyott a pénz.
  • s_andras
    Ha olyan küldetést vesz fel, ami fejvadászokat vonz, vagy van valami értékes áru a raktérben, akkor garantált a támadás. Egy mérnököletlen Asp valóban nem ellenfél ezeknek (de egy mindenből 5-ös szintre fejlesztett is tapasztalt pilótát kíván), viszont az interdictiont ki kell tudni vele védeni. Ez a legjobb megoldás, mert így az ellenfél esik vissza a normál térbe széthullott FSD-vel, és mire összekaparja magát és megint utánunk ered, mi már messze járunk.
  • Ludowyc
    Nemrég kezdtünk el párommal játszani. haladunk szépen, küldik, bányászat, felfedezés, stb. Asp explorer van mindkettőnknek.
    Viszont van egy idegesítő dolog: npc kalózok, persze jó táposak, állandóan betámadják a párom. Gyakorlatilag már semmit nem tud egyedül csinálni, mert egyböl jön az üzenet a kalózoktól és már szedik is ki supercruise-ból. Ha ott vagyok akkor sikerül néha elkergetni a pythonokat le tudjuk szedni, de az anakondára mire ráfordul már vége is. 5A pajzs, military váz stb. És semmit nem ér. A poén, hogy engem sosem támadnak ilyen kalózok...
    Mit lehet csinálni, hogy legalább egy kicsit békén hagyják?
  • Yag
    Igy igaz, egy landolás is sülhet el balul.Hiába a tapasztalat. Egy félrenézett, nem ellenőrzött gravitáció tud csúnya dolgokat okozni, aminek természetesen pukkanás a vége. Teleport vissza az utsó csekkolós bázisra és megy a levesbe több ezer Ly távolság-óra játék-térképérték.

Azért erre a moon walking-ra kiváncsi leszek, még azt is el tudom hinni, hogy ezzel a fejlesztéssel az exobolygók is előkészülőbe kerültek. A kopár bolygók után akár a növényzettel és egyéb felszíni változatosságokkal is meglephetnek minket a fejlesztől a jövőben. Akár egy procedurális végtelen random generált felület váltakozással, kivédve az egyforma helyek vagy felszinek elöfordulását. Ezek után akármit fejleszthetnek úgy is el van adva vagy meg van véve :) Epic gondoskodik róla :)
  • s_andras
    A felfedezés éppen azért veszélyes, mert a monotonitása és a 99.x%-os biztonsága elaltatja, eltompítja az érzékeinket, és amikor hirtelen jön egy hiba vagy szokatlan dolog, akkor annak végzetesek a következményei.
    Hát igen, sajnos vannak olyan "emberek", akiknek az a szórakozása, hogy minden ok nélkül nekimennek bárkinek aki eléjük kerül. A magyarázat erre valami agyi rendellenesség. Solo vagy PG a megoldás.

phylemon: igen, ha bármit teszel, ami egy szuperhatalom alá tartozó kisebb szervezetnél tolja a reput, azzal együtt megy a nagyé is.

Nem lesz rossz ez a lövölde egy kis változatosságnak, de abban biztos vagyok hogy nem fogok Doom meg CS stb helyett erre átállni. Ha lesz bármi, amit csak így lehet elérni, azt megcsinálom és ezzel vége. Az exobiológusságból is jó lett volna látni valamit, ha már lesz hozzá újabb Elite ranglétra.

Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.11. 09:36:23
  • MasterMason
  • Dzsini
    Felkerült a boltba a preorder - 30 font a normál, 40 a Deluxe verzió (béta tesztelés + OST jár hozzá)
    szerk:
    Steames link
    Epices link
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.12.11. 05:51:06
  • Hexex86 #22660
  • phylemon
    A superpowereknél hogyan lehet növelni a reputációt? Reputáció és/vagy influence növelő küldetéseket kell csinálni olyan frakcióknak amelyek az adott superpowerhez tartoznak?
  • Arpad82
    Méghogy a felfedezés veszélyes ... épp Ceos és Sothis között cirkálok, de eddig a 3. alkalommal durrantották le a vadonatúj Python-omat. Jó, ebből 1-szer véletlenül felvontam a fegyvereket dokkolás közben, de a másik 2 alkalom sima szemétség volt. Nyilván nem fogok mégegyszer betolakodni egy Anaconda és egy Ferde lánc közé (bringások kedvenc hajója amúgy, tudtátok?? muhaha), de akkor is.
    Annak mi lehet a konkrét oka, ha egy játékos simán szó nélkül kinyír egy másikat? Rakomány, érték nem volt nálam.
    Sothisban amúgy éppen zavargások vannak, rengeteg a kalóz mindenfelé. Még jó, hogy nem csábultam el itt leadni az adatokat hazafelé, 400 fényévvel lett volna közelebb, mint az otthon. Éreztem én...