23609
1418743729.jpg
  • KiruHoshino
    Elite Dangerous Odyssey - Exkluzív Gameplay bemutató a The Game Awards-on December 10.-én
  • ToMy_
    Amúgy VR-ben nagyon durván immerzív, talán az Assetto Corsa és az XPlane mellett ez a 3., amivel maximális az "ottvagyok" faktor.
    Konkrétan egy-egy dinamikusabb dokkolás után kell pár másodperc, mire IRL is megvan, hogy merre van a fent meg a lent, és néha a tankolásokkor már érzem, hogy süti az arcomat a napocska melege... :)
  • ToMy_
    Persze, hogy lehet. Van pár predefiniált profil, válogathatsz, melyik a legjobb alap, aztán azt lehet finomhangolni, ha akarod.
    Én konkrétan csak akkor nyúlok billentyűzethez, ha név szerint keresek valamit a galaxisban. Minden más megy a kontrollerrel, kombókkal.
    Jó, mondjuk a tanulási görbe így kicsit hosszabb volt, pláne nekem - fifában se tudtam sosem cselezni... :) - úgyhogy volt amikor FSD helyett a landing gear-t raktam ki, aztán a cargo scope-ot, végül meg átváltottam combat mode-ba, de most már egész jó, készségszinten megvan minden kontroll.
  • Arpad82
    Nem mindig ED pilóták állítják össze a holdraszállásos videókat. De amikor igen, az ilyen :)
    China moon landing
  • SötétBarom
    360 persze hogy beletartozik, azzal nyomom.

Ami rossz, hogy a fsd-hez meg a cockpit módhoz ki kell nyúlni a billre.

Kombozni lehet bármit, bármivel? Mondjuk dpad le+RB lehet az FSD például?
  • ToMy_
    Hát lehet hogy röhejes, de nekem pl. az Oculus 2 kontrollere is elég mindenre, de a megszokás miatt maradtam az X360 kontrollernél, és azon is megvan minden, amire szükség van.
    Ha standard gamer perifériába beleértendő az X360 gamepad, akkor a predefiniált sémák közül is tudsz olyat választani, amiben kb. minden funkció megvan.
    Én személy szerint VR-ben bekapcsoltam, hogy a Messaging meg a középső-alsó panel (nemtom mi a neve) megnyíljon, ha ránézek, a bal- és a jobb panelek meg a (B) + DPAD-L / DPAD-R kombókra jöjjenek elő.
    Navigálás DPAD-dal, hajóirányítás a két stick-el, throttle a bal-jobb tűzgombokkal, tüzelés a jobb-bal triggerekkel. Kombózva a gombokat mindent tök jól és logikusan el lehet rendezni, és egyáltalán nem kell máshoz nyúlni menet közben.
    Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2020.12.07. 09:59:35
  • Dorgal
    A fuel scoophoz még egy kis kiegészítés,bár sokan azt mondják,nem túl elegáns.A beállítások között van egy olyan lehetőség,amit ha bekapcsolsz,látni fogod a bolygók röppályáját,ami tényleg nem sok vizet zavar,viszont mutatja a nap körüli gyűrűt is.Ezen kívül óvatosan,de nyugodtan scoopolhatsz. Lehet belül is,ha olcsóbb hajóban ülsz....
  • Gabo
    Annyit még hozzá tennék a fuel scoop használatához, hogy az egyes hajó típusoknak eltérő a hőháztartása. Vannak hajók, amikkel vígan napfürdőzhetsz, míg mások ugyan olyan közel a csillaghoz már főni kezdenek. A felderítésre szánt hajók általában jól bírják (pl. asp ex.). Viszont pl. a mamba hírhedten rossz ilyen szempontól. Szóval csak óvatosan a megszokásokkal egy hajóváltás után!
  • s_andras
    A kérdés nagyon jó, de a válasz egyrészt sajnos az hogy szinte sehogy ha szigorúan vesszük, kompromisszumok nélkül, másrészt viszont elég egy olyan egér, amin van +6 gomb. Én pl egy Bloody T70-et vettem emiatt 6ezer körül, nagyon megérte. WASD körül vannak funkciók, meg a numerikus blokkon beleértve a nyilakat és az Ins-Del-...csoportot. Viszont most hogy így jobban megnézem, talán lehetne extra egér nélkül is úgy átcsoportosítani, hogy sokkal jobban kihasználom a jobb oldali számokat, mert konkrétan azokon nincs még semmi nálam, csak a /*-+ bír funkcióval. Elég kényelmetlen lenne állandóan elengedni az egeret, de talán ha a WASD körüli dolgokra tennéd a legeslegfontosabbakat, akkor összejöhet.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.07. 08:48:41
  • SötétBarom
    Ha esetleg valaki tolja VR-ban, van valami tuti tipp, hogy miképp lehetne elég gombom standard gamer perifériák birtokában?
  • Arpad82
    Kutyafáját, tényleg működik a scoop "megállásban" is! Ahogy nézem, nem is változik a hő közben, ha stabilan sikerül beállni (legalábbis B csillagnál tesztelve, ami elég forró pite). Köszönöm!
  • 0Fritz
    Úgy szoktam csinálni, hogy belépek a rendszerbe, majd ráteszem a hajót a töltőre úgy, hogy meg is állok supercruiseban.
    Ezután elkezdem beszkennelni a látható égitesteket. Majd körpályán kicsit arrébb megyek, megint megállok és azokat is szkennelem, amelyeket esetleg eddig kitakart a csillag. Ez idő alatt folyamatosan jön az üzemanyag és lehet felfedezni is.
  • Arpad82
    Igazából nem, hanem mindig haladok szabályos körpályán a csillag körül (álalában 0.1C körüli sebességgel), hogy gyorsan el tudjam húzni a csíkot, ha szükséges. Vagy ez felesleges?
  • 0Fritz
    Csak a biztonság kedvéért: Amikor fuel scoopnál elérted 60%-65%-70%-átsült hőmérsékletet, akkor ugye megállítod a hajót supercruiseban?
    A töltéshez nem kell sebességben lennie a hajónak (bár így is halad, de lassan), csak az, hogy a supercruise legyen aktív.
  • Arpad82
    Köszönöm mindenkinek. A H-persei sectorban járok, az ikerhalmazok (NGC 884 - NGC 869) volt a célpont. Elindultam, óvatos leszek, utána esküszöm hogy lerakom az explorationt. 100 milliónál még biztos nem tartok :) csak a High metal content és afelett térképeztem (abból sem mindet), hazafelé már csak Ammonia és Earth like. A kavicsokat még FSS-el sem javarészt. De persze majd kiderül.

A fix sebességbeállítás nagyon jó ötlet, köszönöm! Ezt még nem ismertem eddig. Általában 70% fölött már mindig húzom is ki a koronából a gépet, nagyon ritka, amikor nem. Az alacsonyabb hőjű, pl. M csillagok a veszélyesebbek, mert ösztönösen közelebb megyek hozzájuk, lévén hidegebbek is ... emiatt sokkal könnyebben leold a supercruise, akkor is ha nem hevülök fel. A csillagfelszínen lévő flare-ek és protuberanciák viszont nem dísznek vannak. Ezen nagyon meglepődtem, de tényleg lemodellezték: ha belerepülök egy anyag-kidobódásba, azonnal felviszi a hőt, nagyon vigyázni kell ezekkel is.

• MerlinW
    A hull állapota nem befolyásolja a repülést, a modulok állapota és az integrity igen.
  • 0Fritz
    Az elején mindenki rendesen megpörköli a kávét, ezért ajánlott a javító cucc. Idővel ez sem lesz gond.

Három fix sebességbeállítást használj mindenképpen az adott perifériádon: 0%, 10%, 75%
    A 75% akkor kell, amikor nem használsz supercruise assistot. Amikor 7 másodpercre vagy a céltól, akkor tedd 75-re és sosem fogsz túlfutni és ez
    gyorsabb, mintha asszisztenssel mennél.
    A 10%-ot fuel scoopnál használd. A csillagot körülvevő sárga kör külső szélét (+pár centi kifelé, majd kitapasztalod mert felbontás függő) célozd meg.
    Így szépen kontroláltan kezd emelkedni a hőmérséklet. Amennyiben biztosra akarsz menni, akkor úgy 65%-on állj meg. Ez nem a leghatékonyabb töltés, viszont bármeddig el tudsz menni sérülés nélkül. Vedd figyelembe, hogy vannak forróbb csilllagok, ezért ne a töltés mennyiségét figyeld, mert a vége elég égő lehet.

A jó hír viszont az, hogy ilyen távolságnál inkább már 100 millió felett jársz az adatokkal.

Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2020.12.04. 21:01:06
  • s_andras
    Konkrétan soha többé ne hagyd hogy tankolásnál a hőmérséklet 80egynéhány% fölé menjen. Nem véletlenül kezd szirénázni ilyenkor a fedélzeti számítógép. És tényleg vedd az irányt nyílegyenesen a legközelebbi javítóba.
  • Yag
    Óvatosabban kell kerülgesd a Napokat az biztos. Szerintem egyben marad a géped, 30% már aggályos lehet.
    Javitó limpetjeid gondolom nincsenek ... pedig pont ilyen szitukra lettek kitalálva. Merre jársz ? Akadnak bizonyos területeken aszteroida-bázisok is, azok is kisegithetnek a bajból. Nem kell mindig a buborékig "menekülni".

POI Markers + DSSA Carriers

• Arpad82
    Srácok, SOS kérdés. Hány %-os hull damage-nél kezdhetek komolyan aggódni? Mennyi az a %, amin még stabilan elmegy a gép? Sajnos az Intel chipset grafikai glitch-e miatt sikeresen odavertem egy bolygófelszállásnál a gépet a talajhoz, és most 42%-on állok, 7500Ly-re az otthontól. :( A nálam lévő adatok legalább 50 milliót érnek. Keresek egy carriert (eddig nem vettem igénybe semmilyen külső oldalt segítségül, de azt hiszem most kivételt kell tennem). Többet ilyen messze nem is landolgatok hobbiból, az biztos. A komolyabb aggályom az, hogy pár 10 fuel scoop után is veszít a hull alapban 2-3%-ot.
    Köszi előre is!
  • s_andras
    Most pont egy békés rendszerben parkolok, nincs mészárolós/tömeges kalózvadászós, csak egy-egy nevesített bűnözőt likvidálós változat, azoknak a díjazása nem úgy tűnik hogy növekedett volna. Szokásos 1.2-től 4-5 millióig adja, de most láttam először egy közeli börtönkolónia jelenléte miatt szökevények kilövésére szóló típust, azok 6M fölött fizetnek. Lehet hogy csak az alap vérdíj emelkedett.

Ez más, erre tud valaki értelmes magyarázatot?? 6. hete vagyok Arissa zsoldjában, mert nem léptem ki a 4. végén, hagy jöjjenek a heti bónuszok amíg el nem fogy a merit. Azt hittem, hetente lefeleződik, erre most ezt a teljesen nullás egyenleget látom. Ez nem is lenne baj, mert mostanra már csak 100-200 körül kéne lennem, de miért vagyok mégis 2. fokozatban? És ami még furcsább, miért kaptam 5.000.000 osztalékot, ami meg a 4. szint heti jutalma?? (ez nincs a képen, azt a Power Contactnál gyűjtöttem be ma)
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.12.03. 14:55:20
  • Caliph
    állítólag megtolták 4 meg 10x a harci küldetések pénzjutalmát,valaki próbálta már?
  • s_andras
    Az egy Capital Ship volt, méghozzá egy Farragut csatacirkáló, mivel a Föderációval vagy. Ha a birodalmi oldal is részt vesz, náluk meg ún. "Majestic Class Interdictor" jelenhet meg. Amikor az ellenfélnek van ilyenje, akkor ki kell lőni rajta az összes Heat Relay-t, ezzel elzavarjuk, mert felrobbantani nem lehet.
  • phylemon
    A lényeg hogy mondtad, különben az idők végezetéig se jöttem volna rá. Régen mikor játszottam még valóban nem így volt. Azóta sikerült is feltornászni a bondot. Az egyik CZ-ben volt egy hatalmas mozdulatlan hajó, hozzánk tartozott. Az rendesen pörkölte az ellenséget, sokat segített a tűzereje.
  • s_andras
    Naja, ez különben nekem is hamarabb eszembe juthatott volna, de annyira alapvető, hogy máig nem is gondoltam rá... Pláne mióta kirakták a Commsra, és azonnal a képünkbe tolja. Korábban semmi ilyen nem volt, hanem valahol a jobb panelen kellett az egyik fülön választani.
  • Gabo
    Arra azért nem árt vigyázni az oldal választás után, hogy a saját társaidban ne tegyél kárt. Kínos, mikor a csatatér kellős közepén azt veszed észre, hogy mindenki pirosra váltott és téged lő.
  • phylemon
    Hát most mondtad meg a tutit. Eddig csak simán kiválasztottam a célpontok közül a megfelelőt és rálőttem. Így meg lett az oldalválasztás. Eszembe se jutott hogy előtte kéne választani mikor megjelenik az a panel odafent... what a noob... :(
  • s_andras
    Röviden: ugyanazt mint a Nap környezetében, csak sokkal-sokkal kevesebb rendszerben, mínusz Powerplay. Ja meg azt hiszem, ott a közelben nincs se Thargoid, se Guardian akciózási lehetőség. Ilyen fogadalmat hogy "végleg elhagyom", ne tegyél, mert úgysem fogod betartani :) Legalábbis ha folyamatosan tolod, biztos hogy előbb-utóbb vissza fogsz jönni. Bázisnak meg különben is a Jameson Memorial az alap (majdnem minden kapható, 10% kedvezménnyel), ha már van egy Elite rangod (nyilván a felfedezés lesz az első).
  • Arpad82
    Sziasztok,

Nagyjából kialakultak a játékkal kapcsolatos végső terveim. Ha hazatérek a nagyobb exploration körömről, addigra valószínűeg sajnos meg is unom a monoton felfedezést. Szeretnék federal rangban magasabb szintet elérni, majd a Sol-ról egy Anacondával nekivágni a Colonia-nak, hogy ott "telepedjek le". A kérdésem: mivel jár pontosan, ha odaköltözök és végleg elhagyom a bubit? Miket lehet ott csinálni? Köszönöm :)
  • s_andras
    Egy fontos dologról még nem beszéltünk: amikor leugrasz a CZ-ba, mielőtt elkezdesz lövöldözni, választasz oldalt a Comms panelen? Ha ez megtörténik, akkor anélkül hogy egy lövést is leadnál, bezöldülnek az egyik fél hajói, és bepirosodnak a másikéi a radaron.
  • phylemon
    Hát most már tényleg feladom... Kiválasztottam olyan rendszert ahol a polgárháborúban az egyik fél szövetségi, a másik pedig független. A rendszerben a vezető frakció természetesen a szövetségiek. Beálltam az oldalukra a conflict zone-ba, lenyomtuk az ellenfelet, három hajót lőttem ki, és sem a bal panelen a transaction alatt nem jelent meg semmi, sem a frakció által uralt állomáson nem tudtam beváltani semmit...
  • s_andras
    Mivel hordozókról beszélünk, amiket játékosok irányítanak, az égvilágon semmire sincs garancia. Nincs olyan hogy "hogyan működik", mert bármi megtörténhet velük.
    Azt hogy a tulajdonosnak mik a hosszútávú tervei ("merre tart"), csak tőle lehet megkérdezni. A bárka menüjében legfeljebb a következő kijelölt célpontot lehet talán látni, legkésőbb akkor, amikor elkezd készülődni az ugráshoz, bár akkor már késő, mert ilyenkor elhagyni már nem lehet.
  • Arpad82
    Sziasztok,

Ha az Edsm-ről kinéztem magamnak egy közeli carriert, ahol eladhatom a térképadatokat, az a hajó holnap is ott lesz, vagyis fix? Azt tudom, hogy 15 percenként tudnak 600ly-t ugrani, de ezek az edsm-esek vajon fixek? Illetve ha nem: ha leszállok egyre, honnan tudom meg, hogy merre tart? Tényleg lehet, hogy 5000ly-vel arrébb ébredek fel, ha pár napig kikötök egyen? Hogyan működik ez pontosan?
  • s_andras
    Itt most kifejezetten a katonai űrhajókról van szó, ilyenek csak CZ-ban vannak. Yurinak pedig ráadásul csak Föderációs csoportok ellenségei jók.
  • RJoco
    A vérdíjak elvesznek meghaláskor.
    És a számláló sem számlálja, ha meghalsz.
    Ezek szerint akkor 50 hajót kell kilőni és utánuk felvenni a jutalmat. Akkor számolva van.
    Viszont a kérdésem az, hogy csak bizonyos hajók vagy a vérdíjas hajók is jók?
    Mert ez esetben esetleg egy RES vagy Nav is jó lehet vadászmezőnek, üres raktérrel. Akkor te válogathatsz a célpontok között.

A Chaff és ECM sem megy magától. Beállítható rájuk gomb.
    Bár én is inkább pajzs erősítőt használnék.
    A Chaff csak akkor hatásos, ha gimbalos fegyvert használ az ellen.
  • s_andras
    Ebből a 8/50-ből arra következtetek, hogy mégis darabra megy, kb mintha lenne egy aktív mészárolós küldetésünk. Én ezt régen megcsináltam, lehet hogy akkor még nem így volt, vagy mire a mérnök megjelent, nekem már eleve teljesítve volt a feltétel.

Chaff, ECM-t szerintem aktiválni/elsütni kell, nem automaták.
  • phylemon
    Én sem értem, ezt írja az inara is:
    "MEETING REQUIREMENTS
    Earn more than 50 federal combat bonds." Emellet nekem 8/50-et ír, de ez még régről van.

A chaff és az ECM nem magától működik?
    Utoljára szerkesztette: phylemon, 2020.11.29. 21:10:44
  • s_andras
    Nem annyira rossz ez, kezdetnek megteszi. Nem tudom, mennyire használod ki a chaff és ECM-t, én inkább azok helyett is pajzserősítőket tennék, de 2-t már most azonnal.
    Azt nem is értem, mi az hogy "50" bond kell neki, 50 mi? Ez olyan mintha darabra vagy tonnára mérnénk, mert nem hiszem hogy 50 kreditnyit kell szerezni, de az előbbiek sem értelmesebbek... Csak a massacre típusú küldetések számlálják a kilőtt hajókat darabra, a combat bond ugyanúgy mint a vérdíj, pénzben mérendő, nem?? Valami változott amiről lemaradtam..? Az se semmi, hogy inara.cz alapján ismeretlen tényezőtől függően 100ezer vagy 1 milla bond kell neki a megnyíláshoz.

Az mondjuk könnyen lehet, hogy a meghalás viszi magával az addig gyűjtött beváltatlan összegeket, mint az explo adatokat. A bal panelen a transactions fülön ott van a beváltatlan összeg mindenből, ha ott látszik valami, azt az állomás menüjében is le kéne tudni adni.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.29. 21:05:10
  • phylemon
    Jól sejtettem akkor hogy gyenge leszek én oda. A Federal assault shipen van két 3C multi cannon, ebből az egyik van megmókolva 5ös szintre, overcharged fajtára. Illetve van két alapszintű 2D beam laser. Alap ECM és Chaff szóró. 1A military grade composite, 6A power distributor megmókolva 3as szintre, enhanced charge-ra. 5A shield generator 3as szintre mókolva, reinforced shield tipusra. 5A shield cell bank, és egy-egy 4D-s hull reinforcement és module reinforcement package. A többi nem releváns a harchoz. A kisebb hajókat is elég nehéz volt egyébként lebontani, a nagyobbakba nyilván nem mertem belekötni, de ők sajnos néha igen...
    Egyébként a Yuri Ishmakot szeretném unlockolni, neki 50 federal bond kellene. Az állomáson pont az a frakció a főnök, akik mellett harcoltam, és hiába ott a combat bond contact, semmit nem tudok beváltani. Vagy meg kéne várni hogy elpusztuljon az összes ellenség? Egyszer kiírta hogy a csatát megnyertük, de azóta már egyszer kinyírtak és szerintem a bond is veszik olyankor. Egyébként pedig ki szoktam válni a harcból mert már eléggé le vagyok rongyolódva és visszamegyek a bázisra javítani.
  • RJoco
    Ez nem az a mérnök, ahol 500k értékű fejpénzt kell begyűjteni, majd a mérnöknél leadni?
    Vagy melyikkel keverem?