23609
1418743729.jpg
  • KiruHoshino
    Az ilyen apróságok miatt imádom annyira az Elite-t.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha egy olyan bolygó/hold felszínén állsz ahol extrém magas a hőmérséklet akkor az alábbit tapasztalhatod.
    Ha a napon kint állsz akkor a hőmérséklet és egyben emiatt a ruha energiafogyasztása magasabb mintha az árnyékban állnál.

• Arpad82
    Esküszöm felkötöm magam, ha most az Overwatch mode mellé még azt is kitalálják, hogy építhetsz Protoss (ergo Guardian), zerg (ergo Thargoid), meg emberi (nem intelligens faj) bázisokat is, majd a Python-aidat legyártva duplakattal ráküldheted a ​thargoid interceptorokra.
    Akkor már csak a tetris, meg egyéb logikai minijátékok hiányoznak kifestőkkel, és le is van fedve az egész játékospiac.

A "focus on making money" - remélem jól idéztem - rész azért elég pragmatikusan megmagyaráz ebből elég sokmindent.
  • Caliph
    szvsz fleet carrierrel okafogyott a bolygón építendő bázis kb :D
  • KiruHoshino
    Adatbányászat 3. kör.
    2019-ben a 4chan fórumán megjelent egy szivárgás, hogy miken dolgozik a FDEV.

A szivárgás szerint a kiegészítő, FPS gameplayt ígér (amit meg is kaptunk), hús-vér Thargoidokat (??? Vannak rá nyomok) és bázisépítést (Ezt nem erősítették meg mint tartalom az Odyssey-ben). Viszont most az adatbányászok mégis ennek nyomaira bukkantak amit láthattok is lentebb.

OnBBClaimLandSelected --> Terület elfoglalása
    OnBBConstructionModeSelected --> Építési mód kiválasztása
    OnBBManagementModeSelected --> Menedzsment mód kiválasztása
    OnBBMoveModeSelected --> Valamit lehet mozgatni
    OnBBDemolitionModeSelected --> Valamit lerombolni
    OnBBMoveCurrentBuildingSelected --> Kiválasztott épület mozgatása
    OnBBDemolishCurrentBuildingSelected --> Kiválasztott épület lerombolása
    OnBBConfirmDemolishBuildingSelected --> Kiválasztott épület lerombolásának megerősítése.

Persze ezek lehetnek akár DEV eszközök is, de a remény megmarad, hogy egy nap lesz egy saját bázisunk is. :)
  • KiruHoshino
    Adatbányászat 2. kör. :)

Panther Clipper leírása a fájlok között.
    "The Panther Clipper LX is one of the largest ships likely to be owned by a private individual. It is also the largest ship that will fit in the internal docking bays of space stations. Piloting one requires real skill. Its cargo carrying capacity is massive, although like most transport ships it is lightly armed and poorly armoured." 5780C253h,35h,This ship requires a large sized landing pad to dock."

Mercenary rangok:
    53650B33h,7h,Elite I
    53650B43h,5h,Elite
    53650B53h,7h,Deadeye
    53650B63h,9h,Gladiator
    53650B73h,7h,Warrior
    53650B83h,Ah,Gunslinger
    53650B93h,7h,Soldier
    53650BA3h,6h,Rookie
    53650BB3h,Bh,Defenceless

Biology rangok:
    5368CB53h,7h,Elite I
    5368CB63h,5h,Elite
    5368CB73h,Ah,Geneticist
    5368CB83h,9h,Ecologist
    5368CB93h,Ah,Taxonomist
    5368CBA3h,Ah,Cataloguer
    5368CBB3h,9h,Collector
    5368CBC3h,8h,Compiler

Pár érdekes szöveg
    577287C3h,18h,There's a thargoid here!
    577287E3h,15h,"Aw hell, a Thargoid?!"
    57728DE3h,17h,Firing on the Thargoid!
    57729183h,15h,Thargoid! Over there!
    577291A3h,18h,"Kill that Thargoid, now!"
    5772CBB3h,14h,Thargoid terminated.
    5772CBD3h,15h,Thargoid neutralised.
    57753D93h,1Bh,That's one less Thargoid...

Hajó, SRV fájlnevek
    4EA1C053h,43h,Win64/Items/Ships/MiningPod_Fighter/MiningPod_Fighter_Textures/Data
    4EA1BFF3h,3Dh,Win64/Items/Ships/Raider_Fighter/Raider_Fighter_Textures/Data
    44A8F093h,23h,paintjob_feddropship_mkii_militaire Fed Dropship mk.II?
    44A8AE13h,23h,mega_lynxbulkcarrier_001_audiolayer
    "small-calibre, SRV mounted missile launcher on a turret mount."
    Ammunition_SRV_FlareCannon_Impact_PlanetaryDirt
    4B1E1DC2h,9h,MEV_Rhino
    47054F0Ch,23h,thargoncraft_cockpit_previewcockpit
    4AA3D6F2h,18h,ThargonCraft!Pilot_Chair
    4AA40524h,21h,UnknownSaucer_Cockpit!Pilot_Chair

• Caliph
    én tökre örülnék egy személyes mini carriernek,reload refuel repair funckiókkal meg egy 5000k tárhellyel ..
    bár FCt sem nehéz fenntartani ha egyszer összejött az 5 miliárd...
  • Caliph
    új srvnek ideje volt,remélem lesz rajta collector limpet :D
    Panther clipperre meg nemtom mekkora lenne az igény t10 után :) vagy mit fog tudni többet
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.03.31. 19:23:53
  • Yag
    Értem. Köszönöm a válaszokat. Akkor várás és barátkozás :)
  • Hexex86 #22995
    Huha. Jönni fognak akkor az thargonauták?!
  • KiruHoshino
    Úgy látszik az Odyssey-ben fog végre megérkezni a Panther Clipper
    Ez egy nagyon régóta várt hajó. Talán a legnagyobb lesz a játékban
    Ami képes landolni űrállomáson
    Ezek az adatok mind adatbányászatból vannak.
    Thargoid anyahajó ami Titán kódnevet visel.
    Glaive Interceptor - Újabb variáns lehetséges thargoidból
    Új SRV, "SRV Scorpion"
    2 másik hajó. Imperial Trader és Mamba light
    Thargoid dolgok!

BD8E3647h,20h,AllowAccessAliens:ThargoidRegent

BD8E366Fh,21h,AllowAccessAliens:ThargoidSoldier

BD8E3697h,20h,AllowAccessAliens:ThargoidWorker
  • KiruHoshino
    Lentebb látható videóban látszik az FPS. Ultrán van a beállítás, csak a shadow van low-ra állítva valamint a motion blur van kikapcsolva.
    CPU: AMD Ryzen 5 3600
    RAM 16GB DDR4
    GPU: Radeon RX 580
    SSD-re telepítve
  • Hexex86 #22992
    Mondjuk egy streamernél is láttam tegnap akinek elég jó gépe volt. Neki egy elhagyatott bázison volt 20 fps-e. Lehet valami memory leak vagy ilyesmi.
  • PiszkosFred
    17:30-kor megint élő stream aktív twitch droppal, ezúttal ilyen lilás pilótaruhát lehet behúzni

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.30. 14:41:21
  • Diopapa
    Nem tudom mi az oka, az egyik űrállomáson az ablakon kinézve folyamatos a játék, visszafordultam az npc-kkel teli terem felé, ott meg a játszhatóság határát súrolta alulról. Az SC is nagyon zabálja a processzort, de a legtöbb állomáson jobban fut mint ez és sokkal szebb és nagyobb terek vannak. Szerintem a Cobra engine nem erre való, vagy valami háttérben futó telemetria rögzítés vagy csak valami bug. Remélem.
  • Hexex86 #22989
    Ajaj. Akkor a régi 1060-am az megizzadhat. Bár a Star Citizent meg az Elite-et is elgyőzte eddig. Reméljük optimalizálás is lesz.
  • BEAST #22988
    Ez azért egy kicsit elszomorít, de gondolom csak optimalizálnak rajta még valamennyit a megjelenésig.
  • Diopapa
    Nekem 3770+1070+16gb ram+ssd az állomáson ha több npc van 3-nál, akkor roahdtul akad.. Amúgy szépen fut, az űrben pedig eddig sem volt gond.
  • Hexex86 #22986
    Akkor elég gyorsan reagáltak a fejlesztők.
    Egyébként mennyire valós a gépigény ami a hivatalos kiírásba van? Remélem azért nem zabálja meg a kicsit régebbi gépeket.
  • KiruHoshino
    Tegnap volt egy gyors update amiben fixáltak pár hibát és crasht. Patch után már találtam olyan küldetést amihez se gunplay, se speciális eszköz nem kell. Egyedül a taxizás ami időigényes a 10 perces utazásokkal. Szedtem össze annyi pénzt, hogy megvegyem a Maverick ruhát. Ez tartalmazza a lézervágót. Így már sokkal könnyebb lesz megoldani a jól fizetős küldetéseket.
    A ruhák és a fegyverek fejleszthetőek. Senkinek nem kell megszakadnia és egy halom pénzt költeni a fegyverekre mert semmi sem olyan húú de drága.

Az egyetlen gondom az ez: Amint beszélek az Apex npc-vel a grafikai beállításom valahogy mintha elveszne. Ugyan ez mikor landolsz egy bolygóra és kidropol téged supercruise-ból.

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.03.30. 11:27:17
  • Micsu
    Hát nemtom, ez a gunplay elég gagyi.
  • Arpad82
    Amúgy szimplán sokkal jobban hangzik az, hogy CMDR Deluxe Alpha Edition, mint az, hogy Beta ... :)
  • Arpad82
    Alfa teszt esetén a felhasználók egy szűk köre - leginkább a fejlesztők - tesztelnek. Játékosok esetében nincs a fejlesztőkkel külön kapcsolat, kizárólag a lejátszott játékmechanika alapján történik a bugkeresés, javítás. Beta teszt esetén a felhasználók körét pár játékossal is bővítik, akik különböző fórumokon, kapcsolatokon át jelenthetik a fejlesztőknek a talált hibákat. Ez a lényeges különbség az alpha és beta teszt között.

A Frontier ezzel szemben - mai divatos szokásként élve egyébként - azt húzta, hogy az alpha emelt összegért elérhető lesz a játékosoknak is, akik így úgymond anonim hibajavítók lettek. Nem kell külön a beta tesztre energiát/pénzt/belső forrást fordítani, mindenkinek megéri. Ilyen esetben nem biztos, hogy szükség van egy külön beta fázisra is, hiszen az alpha már játszható, tesztelhető, a lent említett fázisokban. A fórumok pedig pörögnek, ahol visszajelzéseket lehet adni. A streamelők közül többen is rendelkeznek developer kapcsolattal, többször szóltak is közben, hogy szóljunk, ha erre-arra látunk megoldást. Így valószínűleg utána már a végeredményt kapjuk, mert ez már egyfajta beta teszt is egyben.
  • Gabo
    Béta az minek? ED esetében kiteszik élesbe, aztán majd foltozgatják, tekergetik a beállításokat hónapokig...
  • Hexex86 #22980
    :D Még estefele néztem valakit és valami 3-4 óra után sikerült egy küldit megcsinálnia. xD
    Szerintem egy újabb érdekes alapkövet fektetnek le ezzel a kiegészítővel amit majd építgethetnek szépen.
  • KiruHoshino
    Konkrétan még egy küldetést nem tudtam megcsinálni. 2x haltam :D Szóval igen. Elég nehéz :P
  • Hexex86 #22978
    Jó nehéznek néz ki egyébként. Van aki megosztaná a személyes tapasztalatait? Minőséginek néz ki egyébként amit eddig láttam. A fegyverek valamilyen szinten fejleszthetők lesznek és ismét sikerült egyedire alkotni a játék menetet. Nem egyszerű megcsinálni őket.
  • KiruHoshino
    Az alfa 6-8 hétig fog tartani. Nem hiszem, hogy lesz BÉTA. Május végére van ütemezve a megjelenés.
  • Yag
    "Support Notice : Elite Dangerous: Odyssey Alpha! "

Kérdés :
    Ha most ez "Alpha" akkor ez után jön még "Béta" is vagy amikor az Alpha állapot vége, már meg is jelenik és játszhatunk vele ala nagyközönség ?
  • Hexex86 #22975
    Eddig jónak néz ki csak nem nagyon tudják mit kell csinálni. Ugrálnak jobbra balra. Legalábbis amit én láttam. :D
  • Arpad82
    Légyszi írjátok meg, milyen!!!
  • 0Fritz
    Az egyik élő adás:

• Hexex86 #22972
    Kiváncsi leszek rá. Még filózok, hogy az alap verziót vegyem meg vagy a deluxe változatot. Infózzatok majd akinek van hozzáférése.
  • KiruHoshino
    Elkezdődött az alfa!

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.03.29. 14:21:07
  • KiruHoshino
    22946 - Ajánlott elolvasni az teszt menetét amit lentebb leírtam. :) Egybegyúrás megjelenéskor lesz. Előbb nem ami kb május végére van ütemezve. De ez változhat.
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.03.28. 14:14:23
  • Orbancapitan
    Igen mert csak tesztelik hogy hol vannak a hibák, milyen megoldás jött be az egyes gameplay menetek közül.
  • Arpad82
    Világos, gondolom akkor majd sokkal később lesz egybegyúrva a Horizons-al :)
  • LiveMan
    Ez egy alpha teszt. Ez azt jelenti, hogy semmiben sem módosul a jelenlegi játékod. Gyakorlatilag egy új játékot töltenek le a tesztelők és abban játszanak. Az ott megszerzett javak nem is hozhatóak át a normál játékba.
  • Arpad82
    Holtidő? Hiszen erről szól a játék 60%-a a jelenlegi felállásban. Hatalmas lehetőségek vannak valóban a kihasználásában.
    Direkt mentem egy pár kört tegnap, hogy teszteljem ezt: gyakorlatilag ha 5000Ls-nél messzebb megyünk supercruise-ban, már érdemes lenne kiszállni az ülésből akár lecsekkolni a modulokat a saját helyükön, inni egy kávét a crew tagokkal, vagy egyszerűen csak kinézni az alvókabinunk ablakán, hogy mizu. Szerintem ez a multicrew egyenes kiterjesztése: maga a tény, hogy most üres üléseket látunk a multicrew megvásárlása esetén IS, arra enged következtetni, hogy ezt egy az egyben egy későbbi bővítőmodulnak szánták a fejlesztők. Komikus, hogy ott az ajtó az anacondám ülése mögött, de nem tudok kimenni rajta, amit gondolom nem csak én szeretnék nagyon. :)
    Hadd idézzek tőled: Ezt hívják MULTICREW rendszernek. Nem azt, ami jelenleg zajlik, ez szerintem rendkívüli módon érződik.

Amit viszont a nem-Odyssey-seknek is érdemes figyelni, az az, hogy változik-e a planeg generation 2 nap múlva, 1-2 egyéb apróság mellett. Ebből ugyanis elvileg mindenki megkapja a new look-ot, persze más kérdés, hogy az atmosperic landing előtt nekem ugyanúgy le fog oldani a supercruise, ti pedig mentek tovább lefelé. :) Vagy ez most még nem tervezett egyelőre az alpha fázisokban? Mit lehet tudni erről? Lehet, hogy ezt is fokozatosan vezetik be majd?

• Hexex86 #22965
    Ez rohadt jól néz ki! Tuti ez lesz az egyik kedvenc a másik meg a Remlock Maverick Suit. Legalábbis kinézet alapján.
  • KiruHoshino