23609
-
Gabo #22745 Ha valaki mérnökölésen törné a fejét:
https://www.elitedangerous.com/news/galnet/article/engineers-boost-ship-module-upgrading -
#22743 1 órája vittem 7 csapat kukkoló turistát meg 12 curier-t Sothisra. -
phylemon #22742 High grade emission-öket hol érdemes keresni? Van ahol jellemzőbb az előfordulásuk, vagy ez teljesen random dolog? -
Arpad82 #22740 Kis változás a játékban:nem lehet többet Ceos-Sothis között grindelni, vissza a bubiba szól a küldetések túlnyomó része. Ezt tehát úgy tűnik észrevették és javították.
Lehet viszont 14 millióért cuccot hazavinni, még 14 ugrás és lépten-nyomon kalózok a nyomomban. Egészségesen be vagyok sz@rva :D -
#22739 Nem tudom, annyira nem erdekel, hogy elgondolkodjak az okokon. Masfel orat ment a hatterben 160p-re butitva a meloban, ennyit megert, gondoltam szolok. Akinek kell, behuzza, akinek nem, nem. :) -
#22737 Na, közben meglett a három darab csomag is a twitch dropból. Ne felejtsétek el behúzni, semmi más dolog nincs, csak összekötni a frontier accot a twitch-csel, nézni másfél óráig bármelyi elite streamet, ahol aktív a drop és kész, a dropok jönnek 30 percenként.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#22736 -
Yag #22734 Gyanúm szerint pont a még fel nem fedezett százalékos arányt akarják igy "javitani" - ami valljuk be a maga 0.012129% százalék (2020. februári adat) körüli arányával elég vékony! - Ezért bázisként szolgálnak a DSSA Carrirek amik ha szétspirccelnek a galaxisban, akkor a segitségükkel egységnyi idő alatt több ideig lehet "kint" lenni a mély-űrben ellenben azzal, hogy mindig vissza kellett menni a bubiig vagy legalább is az első lakott szikláig a térképek eladása miatt. Igy meg már nincs visszatérési kényszer. Addig maradsz az adott szektorban vagy régióban amig akarsz. Megkockáztatom, hogy pár Carrier környékén újabb lakható aszteroida kolóniák fognak kiépülni, azokból meg akár több bolygós közösség stb-stb. Elite Evolution :) -
Yag #22732 Talán azért fogyhatott el, mert már lassan egy éve kóborlok a Zűrben. Végre elérem a peremet, igaz nem is kapkodtam el a haladást ... Leparkoltam a Gongae QW-L c24-0 rendszerben, mert én is kiszúrtam ezt a szép kis Glowing Green Gas Giant-et :)
Horizonton pislog a Giant.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igazad van. Magát a HSL-t után lehet tölteni amiben van két töltet. Az olyan bal@szoskodás mint amit tegnap elkövettem, juttatta eszembe hogy azért kopik ez a komponens akáremnnyire is használaton kivül van időnként. Szintézishez jobb ha van alapanyagom pluszban. -
Yag #22730 Akkor ez szivatós lesz. Vagy tovább megyek h.sink nélkül, vagy vissza fordulok bubi felé és keresek h.feltölthessem szintézishez ... hm. -
Yag #22728 Tegmap este majdnem felrobbantam. Egyik bolygó-felszini felszállás után "véletlenül" benyomtam a silent runing gombot és kikapcsolt a pajzs. Ez még annyira nem is zavart, de meglepetésemre elkezdett melegedni a gép. Elősre nem tudtam mi romlott el, igy H.Sink, lehűt, és vár de továbbra is melegedett. El sütöttem legalább 5 H.sinket mire rájöttem, hogy mit rontottam el, kikapcsoltam a silent runing-ot és próbáltam megnyugodni. 10.000Ly járok Sol-tól nem hiányzott egy visszakanyarodás az utsó aszteroida bázisra.
Tanulságként : ha nem kell ne is kalibráljátok billentyűre a Silent Running-ot. (már levettem) Legyen elég alapanyag a sintézishez, hogy vészhelyzetben legyen mihez hozzányúlni.
Ebből adódik is a kérdésem, hogy: Ezzel a H.Sink mókázással el is fogytak a konduktoraim, de lakatlan zónában, a galaxis peremén nem nagyon tudok lelőhelyet ... hogy tudnám pótolni a szükséges szintézishez az alapanyagokat? Esetleg valamelyik "pár ezer" fényévre lévő Carrieren van remény Material Traderre, hogy nála bármilyen anyagból ami éppen van, becseréljem szükségesekre vagy ezek a manusok csak lakott területen elérhetőek és vissza kell battyognom a BuBi-ba feltölteni a készleteimet ?
-
Yag #22727 Van kéte Carrier a galaxisban (van több is csak a képlet miatt kérdezem: EDastromapon nézem : https://edastro.com/galmap/
ZÖLD:
DSSA Argonautica [KBB-34Z] (Achilles's Altar)
Fedgie FN-Q d6-45
(Repair, Armoury, Shipyard, Outfitting, UC)
(DSSA Fleet Carrier)
13,664.26 ly from Sol
PIROS:
Shinta's Respite [DSSA#111] (Achilles's Altar)
Ouchoxy XX-U d2-20
(Refuel, Repair, UC)
(NOT DEPLOYED - DSSA Fleet Carrier)
21,558.00 ly from Sol
Mi az alapvető különbség kettő működése közt azon kivül, hogy az egyik DSSA Fleet Carrier a másikba NOD DEPLOYED van irva ?
Vagy ettől az egy paramétertől függ hogy piros vagy zöld ?
Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.12.15. 16:46:24 -
Gabo #22726 Ahogy az előttem szólok is említették modul prioritás! Nem lehet szerintem eléggé hangsúlyozni.
Ha nagyon ki van számolva a hajód energia háztartása, akkor ez életbevágó. De még akkor is érdemes beállítani a prioritásokat, ha egyébként elég energia van az ellátásukra. Ugyanis ha csatára kerül a sor, és sérül az erőmű, akkor az energia ellátás is csökken. Ez pedig vezethet kínos helyzetekhez. Márpedig a modulokat lehet célzottan támadni, és pvp-ben szinten mindenki ezt teszi.
A prioritási csoportokat a következő szerint javasolt beállítani:
1. Az alapvető életben maradáshoz szükséges modulok. Ezeket érdemes úgy összeválogatni, hogy 50% alá esett teljesítmény esetén is működő képesek legyenek. Ide érdemes pakolni mindent, ami ahhoz kell, hogy a hajó mozgásban tudjon maradni és ugrani tudjon, és talán a szenzorok sem ártanak. A life support vagy ide, vagy a 2. alá.
2. Önvédelemi rendszerek. Pajzs generátor, chaff, heat sink, stb...
3. Harchoz szükséges rendszerek. Fegyverek, shield boosterek, shield cell bank...
4. Minden, ami harc közben nélkülözhető. FSD interdictor, cargo hatch, planetary vehicle hangar, stb...
Szóval aki még nem tette, annak érdemes megkeresni ezt a beállítást a jobb oldali panelen. Ha új modul kerül a gépre, vagy mérnökölésre kerül a sor, akkor is érdemes újra átnézni a prioritásokat. -
#22724 Túl nagyok az elvárások.
Nálam is ez volt. Le kell szokni róla.
Ma már nem elég a tutorialt megcsinálni. Ha egyáltalán van tutorial.
Főleg egy kezdetleges (EarlyAccess, Kickstarter, Alpha...) játéknál.
Szóval az első dolog, amit az ember megtehet, hogy átnyálazza a controls beállításokat.
Ott egy csomó hasznos dolgot felfedezhet, amiről amúgy még sejtése se lehet az embernek.
Pl. a Shield Boost, ECM, Chaff ráállítható egy-egy gombra.
A vadásznak sem kell menüből parancsot adni, gombnyomásra visszahívható, támadásra küldhető, stb.
Sajnos a modulok kapcsolgatására nincs lehetőség gombnyomásra, ott a menüt kell használni.
De a világítást, éjjellátást szintén gombnyomásra lehet állítani.
Ahogy a beállított útvonalhoz való visszatérést is, ami nagyon hasznos, mikor az ember felfedez. Leszkennel pár égitestet, de a becélzásukkal eltűnik az útvonal következő állomása. És akkor vacakolhat a menüvel. Vagy megnyom egy gombot és máris ott a kijelzőn.
Szóval a controls-t mindenképp érdemes átnyálazni. -
#22723 A birodalmi szolgák a föderációban illegálisak. Esetleg ezzel lehet megpróbálkozni.
Korábban minden, az űrben talált és összeszedett dolog illegális volt.
Pl., ha találtál egy hajóroncsot és összeszedted az elhullott dolgokat.
Azóta mintha történt volna némi változás.
De így is vannak dolgok, melyeket csak a fekete piacon tudsz eladni.
Ezt úgy tudod kiszűrni, hogy minden, amit a marketen tudsz venni, az legális (birodalmi szolga kivétel). És ezeket a dolgokat itt el is tudod adni.
Ami nem tartozik ide, az megy a fekete piacra.
Olyannal még nem találkoztam, hogy a fekete piacon venni tudtam volna valamit. Az inkább eladásra van.
Vagyis gyűjtögetned kell. -
#22722 Alapból szerintem egy modul sincs kikapcsolva.
Viszont lehet, hogy bekerült már a játékba egy olyan, ha nincs elég energiakapacitása a hajónak, akkor automatikusan lekapcsolgat dolgokat. Vagyis előre beállítja neked.
Ez nem biztos, majd András megerősíti vagy megcáfolja.
Az biztos, hogy régen ilyen nem volt. Ha nem figyelt az ember és kirakta a fegyvert, akkor leállt a teljes hajó, ha nem volt kakaó.
Egy támadás esetén ez igencsak kellemetlen tud lenni.
Nekem egy Thrustmaster HotasX-em van.
A játék kezdete óta. Nincs vele semmi gondom, pedig már szedtem szét is kábelhosszabbítás miatt.
Korábbról van egy Logitech Joy-om, ami elhúzott. Dead zónával viszont lehetett korrigálni.
A te esetedben lehet, hogy a potméter fordult el a helyén. Ha garis, akkor én visszaküldeném.
A Saitek Logitech. Sok jót nem olvastam róla. De mindig akadnak kivételek. -
Logapeti #22721 Az az igazság, hogy nem kifejezetten a játék a nehéz (az elején), hanem az, hogy a tutorial egy csomó dolgot nem mond el. Egyszerű dolgok pl: hogy mivel lépkedsz a menükben, vagy, ha jól emlékszem, az útvonal tervezés sincs benne, hanem valami előre betáplált célrendszerbe van csak hiperugrás. Amúgy szerintem nagyon röviden össze lehetne foglalni azt a minimum pack-et, amit elolvasva meg lehet úszni a kezdeti szopások 90%-át. -
phylemon #22720 Honnan lehet azt megtudni hogy melyik rendszerben/állomáson mi az illegális rakomány? Ki szeretném maxolni azt a mérnököt amelyiknek a feltétele az 5 black markettel való kereskedés. De a bázisomon ahol a vezérfrakcióval ally vagyok, nem lehet vásárolni semmit a black marketen. Azt hittem ez is olyan mint a sima commodities market, csak annyi különbséggel hogy ha ezekkel scannelnek akkor bukta van. De ha jól sejtem akkor az a lényege, hogy egy adott dolog egyes rendszerekben legálisan vásárolható a commodities marketen, máshol viszont csak a black marketen tudom eladni ugyanezt, mert ott illegális. Jól sejtem? -
Arpad82 #22719 Még egy jópofa dolog: ha menet közben elnyomkodod a célt, érdemes egy gombra rátenni a "Target next system in route"-ot is. Hülye helyen van, mert a targeting csoportba tették a controls-nál.
Valahol az a nagyszerű ebben a játékban szerintem, hogy a folyamatos monotóniát egy vérbeli szimulátorral ötvözi. Itt nincs "kikapcsolom az arcade módot és átváltok szimulátor módba"-dolog, hanem mindig ugyanazt hozza. Ugyanazt az élményt is ezáltal.
Anno hónapokon át voltam a magyar század tagja az IL-2-ben, hidd el, az a játék nagyságrendekkel nehezebb ennél. Szóval minden nézőpont kérdése, persze így itt nincs semmi problémám egy dokkolással mondjuk. :)
Nekem - arra is és erre is - a Saitek Cyborg Evo vált be, meleg szívvel tudom ajánlani.
-
Logapeti #22718 Köszi a válaszokat neked és RJoconak is! 1 nap alatt sokat javult a játszhatósági élmény, rájöttem az útvonaltervezésre (addig csak "Select"-tel próbáltam kijelölni szomszédos naprendszereket, és néha pont túl nagy volt a táv, csak nem tudtam róla, ezt oldja meg ugye a Route pl. két lépésben), valamint azt is sikerült kiszúrnom, hogy a SuperCruise Assist akkor kapcsol be, ha kb. irányban van a géped a cél felé, és 0-n van a hajtás... De amúgy ja, fun a SuperCruise is.
Szóval azt hiszem, kb. meglett az alap komfortélmény a játékkal. Most csináltam egy ilyen adatbegyűjtős küldetést is, jópofa volt. Mondjuk a Scannerem ki volt kapcsolva alapból a modulokban, gondolom, csak azért, hogy egy kicsit azért kib***szanak velem a készítők, de erre elég gyorsan rájöttem :)
Viszont a Thrustmaster X-szel megszívtam: 1 hét játék után konstans jobbra rotál gyakorlatilag már arra is, ha hozzáérek a joy-hoz... Balra meg lett egy jó nagy dead zone (tehát nem a balra-jobbra húzás, hanem a rotálás). Vissza lehet ezt valahogy kalibrálni, vagy küldjem vissza (14 napon belül vagyok), és vegyek valami minőségit? Ha az utóbbi, akkor mit javasoltok, ami minőségi, és mondjuk 50 körül azért megáll? -
#22717 Onnan érdemes kezdeni hogy a bányászat leginkább bolygók gyűrűjében zajlik, ezek pedig háromfélék lehetnek: fémes, köves, vagy jeges. Ezt az információt megadják a gyűrű tulajdonságánál a rendszertérképen. A begyűjtendő anyagról pedig elvileg neked el kell tudnod dönteni, hogy melyik kategória, pl az arany nyilván fémesben lesz, a low temperature diamond meg jegesben. És ha nem használsz külső keresőt, akkor igen, neked kell bogarászni a térképen, hogy hol van megfelelő gyűrű. De kb minden harmadik rendszer jó, mert ha van 2-3 gázóriás, azoknak eltérő típusú gyűrűi vannak, egynek akár többféle is. Még fontos, hogy a fémeseken belül van két alcsoport, a normál, és a fémben gazdag. Nyilván az utóbbi a nyerő. További kategória az hogy mennyire van kiürítve egy lelőhely: a depleted már teljesen ki van fosztva, a pristine pedig érintetlen, a kettő közt néhány fokozattal.
Más, Odyssey elmélkedés: vajon akik csak Apexet fognak használni utazáshoz, saját űrhajó nélkül, azok milyen gyorsan fognak eljutni A-ból B-be? És el fognak tudni menni nagyon messzire is? Pl valaki kér egy fuvart a Beagle Pointra, mert ott szeretne sétálni, az mondjuk két hétig nem tud belépni a játékba, mert éppen viszik? -
Arpad82 #22716 Sziasztok,
Lassan mindenre jó lesz a Pythonom, még hagymát szeletelni is (utalnék az alább említett jutalomfaktorra), és elvállaltam egy bányászos küldetést 3 millióért. Kérdésem, hogy honnan a bús szentgalaxisból tudom meg, hogy hol tudom ezt kibányászni? Azt tudom, hogy anyag szerint szűrni lehet a rendszereket a galaxistérképen, de ezen belül, komolyan végig kellene szkennelni őket egyesével? A Codex se írt sokkal többet ennél. Nyilván tudom, vannak külső oldalak, amik megmondják. Engem viszont az érdekelne, hogy a játékon belül hogyan gondolták ezt pontosan az alkotók? :) -
Gabo #22715 Egyszer egy outpost leszállásnál megkaptam az engedélyt, erre egy nagyon lelkes másik játékos elém vágott a haverjával együtt, hogy akkor ő ott leszállna. (Persze engedély nélkül...) Az állomás első figyelmeztető sortüze után azért kapcsolt és gyorsan odébb húzott. Én meg csak hátradőltem, és magamban kuncogva néztem a showt.
Arra is rászoktam, ha outpostnál van dolgom, és látom, hogy más játékos is vár a sorára, akkor felszállás után a helyi csatornán jelzem, hogy felszabadult a leszállóhely. -
#22714 Ezek szerint akkor én jó rég nem játszottam vele rendesen.
SC assist-ról nem is hallottam.
A DC is csak az Anakondára került fel először. Azon volt hely neki.
Szerintem is nagyon jó dokkolni és nem bonyolult művelet. Sem egérrel, sem joy-jal. Ezen felül gyorsabb is mint a DC.
Viszont csempészésnél nagyon hasznos tud lenni, mivel csak 100 m/s alatt kapcsol be. Így mikor a levélbedobó felé boost-olok, majd azt elérve visszaveszem 0-ára a sebességet, a DC átveszi az irányítást 100-znál és nagyon szépen leteszi a ladikot a leszállóra. Így még sosem koccoltam a szemközti falat és nem kellett forgolódnom sem az állomáson belül, hogy merre is van a leszállóm, mert a DC egyszerűen visszatolatott.
Úgy néz ki, hogy te Outpost-ra akartál leszállni. És valószínű, hogy nem volt rajta üres hely. Ilyenkor türelmesen várni kell és idegesen nyomkodni az engedélykérőt, míg meg nem kapod. :D -
#22713 Kaptál már válaszokat, de azért megvilágítom más szempontból is a dolgokat, hátha segít:
-"jump exceeds 0.6 T": ha előbb tervezel útvonalat, és ezután BÁRMI miatt megnövekszik a hajó tömege egy kritikus ponton túl, akkor jön ez az üzenet. A megoldás az útvonal-újratervezés.
-cargo: itt (is) van egy erős egyszerűsítés a játékban, mert a térfogata és a súlya is egyforma minden szállítható árunak. Azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy vajon az árak ezt kiegyenlítik-e, de nem hiszem. Szóval ha 1 canister-t 1 köbméternek veszünk, akkor az vízzel tele pont 1 tonna, de ha pl arannyal töltjük meg, akkor az 20 tonna lenne. Ezért aranyból a tartályban csak 50 köbdeciméternyi lötyög, míg 950 dm^3 üresen marad. Ez nagyfokú helypazarlás, de efölött nagyvonalúan elsiklunk :)
-játékóra, megunás: emberfüggő. Az én példámból ne vonj le következtetéseket, a megjelenéstől kezdve nyolcezer óra fölött járok, és folyamatosan tolom. Nem is nagyon fogom abbahagyni soha, csak néha vannak kisebb-közepesebb szünetek.
-dokkolás: nem kizárt, hogy a Pilot's Federation által kijelölt és a régi játékosok számára elérhetetlen kezdő rendszereken kívül nem is tudsz leszállni, csak egy bizonyos küldetést felvéve. Ezt sosem próbáltam, mert a második pilótámmal nem hagytam el ezt a részt.
-SC assist: javaslom hogy már most szokj le róla, elfoglal egy modulhelyet, energiát fogyaszt (bár nem sokat), és ahogy a dokkolás, úgy a SC repülés is élmény, plusz gyorsabb kézzel, ha ez is olyan béna mint az auto-dokk.
-
Gabo #22712 Ilyen esetben mindig menj be a csillagtérképre és tervezd újra az útvonaladat. Ezt általában automatikusan meg is teszi, ha már volt kijelölt úti cél előtte, amikor belépsz a térképre. A térképen bal oldalon több opciót is találhatsz arra vonatkozóan, hogy hogyan tervezze meg az útvonalat. Lehet gyorsaságra, gazdaságosságra optimalizálni. Be lehet állítani, hogy neutron csillagokat is betervezze vagy sem...
A rakomány tömege, az üzemanyag tömege és a hajó alkatrészeinek tömege mindegyik befolyásolja a hajó ugrótávját. Értelem szerűen a jobb FSD nagyobb ugrótávot biztosít. Egy könnyitett felfedező hajóval messzebb lehet ugrani, mint egy agyonpáncélozott harcra optimalizált géppel.
Ne hagyd, hogy a frusztráció elvegye a kedved a játéktól!
A játék valóban elég összetett, és a tutoriálok után lényegében nagyjából elengedi a kezdet. (OK, a kezdő körzet még viszonyleg irányított, de azon kívül...) Ennek ellenére messze nem olyan bonyolult, mint pl. egy jobb repcsi szimulátor. A játékmenet is valamivel visszafogottabb, és nincs azonnali jutalmazás. Vagy inkább úgy fogalmaznék, több apró jutalom van, ahogy haladsz. Jutalom, mikor először sikerül egy raktérnyi ércet összeszedni és jó áron eladni. Jutalom, mikor sikerül az első komolyabb küldetésedet összehozni. Jutalom, mikor összejön a pénz egy komolyabb hajóra. Jutalom, mikor sikerül a hajót az igényeidhez igazítani. Jutalom, amikor rájössz, hogy mérnököléssel sokkal többet is ki lehet hozni a cuccokból. Jutalom, mikor visszatérsz az első hosszútávú felfedező utadról. Jutalom, mikor pár hasonszörű parancsnokkal együtt bandázva, egy csatatéren belefuttok az első cap. shipe-be és valahogy sikerül a dögöt megfutamítani.
És folytathatnám még sokáig... -
Alanw #22711 Ja,mint a logoutnál....
https://m.logout.hu/tema/elite_dangerous_tema_osszefoglalo/hsz_1-50.html -
#22710 Boldog Karácsonyt Kiru.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2020.12.13. 23:27:55 -
Logapeti #22709 Köszi szépen, meg fogom őket nézni! Nem adom fel :) -
Yag #22708 Ezek a linkek akár állandó linkekként is ki kerülhetnének ide a fejlécbe ... nem 'tom ki tudná beállitani, de pár adatbázis és segédlet videó csoport ha fel lenne ide vésve talán gyorsabban tanulnának az újoncok is az ED módszerekből :) -
#22707 Akár szeret valaki videózni, akár nem, Cooper videóit szerintem is muszáj megnéznie, nagyon sokat segíthet minden információ, amit ott hall (és ezáltal megtanul). -
Yag #22706 @Logapeti : Ha van időd pillants bele ezekbe a videókba. Cooper mester volt olyan kedves és pár dolgot vizuálisan lemodellezett "nekünk". Van ott pár "Elite Dangerous Pilótaképző 01-02-03 stb." videó . Én is inkább vizuális tipus vagyok tehát sokat tanultam belőle. Persze nem mindenki szeret videó segédleteket nézni, mert kicsit olyan mintha spoilerezés lenne - egyesek szerint - de szerintem fusztráció ellen jó orvosság ha le tudja másolni az ember amit máshol lát :) Sikerélménynek hijják :)
Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.12.13. 20:51:02 -
Logapeti #22705 Igen, megcsináltam, csak akkor még kb. fingom se volt, hogy mit miért csinálok. Most mérgemben újrakezdtem a játékot, ami ugye egy alap tutoriallal indul, és most elég egyértelmű volt minden. Nem tudom amúgy, miért nem kaptam engedélyt, a 7.5km-t mindig kiírta nekem is, itt most, úgy emlékszem, nem írt ki ilyet, inkább valami olyat, hogy nincsenek meg a megfelelő engedélyeim. Az igaz, hogy ez egy kicsi állomás volt három külső dokkolóval. De most már mindegy is.
A jobb oldali panellel már kicsit ismerkedtem, egyrészt itt kapcsoltam ki az auto dockingot, mert az egyik legjobb dolog szerintem a dokkolás, vagy legalábbis én még élvezem (most már, hogy tudom, hogy hogy kell... hát nem úgy, ahogy egy youtubeos videóban mutatták, de ezt hagyjuk is), másrészt itt találtam rá a Refinery-mre, és próbáltam megfejteni, hogy mi a tökömet csinál a benne levő fragmenttel. Jellemző, hogy amikor megcsináltam a mining tutorialt, akkor még az irányítással voltam annyira elfoglalva, hogy valszeg nem volt kapacitásom a refinery működéséről való értekezést hallgatni - már ha elmondták közben.
Amit még mindig nem bírtam felfogni, az az, hogy mikor kapcsol be a Supercruise Assist. Van, hogy véletlenül sikerül, de sokszor meg csak Supercruise van, és nekem kell manuálisan visszalassulni (ez is volt valamelyik tutorialban). Néztem neten erre vonatkozó leírást, de az sem egyértelmű nekem.
Biztos vannak ennél bonyibb játékok, én nem vagyok egy nagy gémer, most vettem meg az első dedikált videokártyámat... Steam akcióban bevásároltam pár gémet, és most próbálkozom :) Gyerekkoromból a EOB1 és 2 nagy kedvenceim voltak, ezért párszor végigtoltam a LoG1-et és most a LoG2-t is, azok azért egyszerűbb gémek voltak, mint ez az Elite. És hát ugyancsak régen nagy kedvencem volt az Elite 2, ezért is vagyok itt. Az se volt túl egyszerű, de nem emlékszem arra, hogy ennyire összetett lett volna. -
#22704 A tutorial feladatokat megcsináltad?
Lehet, hogy nem ártana. Vagy akár még egyszer nem ártana.
Általában nem szokott galiba lenni.
Ne frusztráljon a dolog.
Ez is olyan, mint más játék. Meg kell tanulni. Sőt, vannak ennél sokkal bonyolultabb játékok is.
Én úgy emlékszem, hogy ki szokta írni, ha túl messziről kérem a leszállási engedélyt.
Nem emlékszem olyanra, hogy megtagadták volna. Hacsak nem tényleg egy Outpost volt a célállomás és M-es hajóm volt.
Mivel ezeknek csak 1 M-es leszállójuk van, így gyakran előfordult. M-es helyre úgy emlékszem, hogy S-es hajó is leszállhat, ha játékos. És az ki tudja, hogy meddig lesz ott. NPC csak az adott nagyságú helyre száll le.
Egy nagy állomásnál még sosem volt gondom a leszállással vagy az engedéllyel.
Pedig nem egyszer 10 km-ről közelítettem az állomás felé 200-zal+boost. 8 km körül elkezdtem az engedélykérést, amit mindig meg is kaptam, majd beszáguldottam a levélbedobón és imádkoztam, hogy megálljak az állomás faláig.
Ezt csempészésnél csináltam.
Amúgy a moduloknál (jobb panel második fül) érdemes lehet megnézni, hogy be van e kapcsolva a sensor. Hátha véletlen kikapcsoltad.
Nem tudom, mennyire tudod eme panel jelentőségét, de majd ezzel is meg kell ismerkedned egyszer. Akár a hajód sorsa is múlhat a dolgon. -
#22703 Általában két ok miatt szokták megtagadni a landolást:
- Nem vagy 7.5 Km-en belül, amikor megkéred az engedélyt.
- A kisebb outpostoknál előfordulhat, hogy éppen foglalt a leszállóhely. Várni kell, amíg felszabadul.
Nagyon ritkán az is előfordulhat, hogy megsérül a szenzor és ezért nem lehet engedélyt kérni. Ekkor kell csinálni egy hajó újraindítást.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Logapeti #22702 Igen. Most már látom, hogy a térképen meg lehet nézni bal oldalt alul, hogy milyen távra jó a gépem, és hogy ha terhelem, akkor ez hogy változik. Sikerült valahogy a föderáció rendszerén kívül kerülnöm (nem is volt bonyolult amúgy, 1 vagy két ugrás volt), és csak most olvastam, hogy nincs visszaút. Így megpróbáltam ezen kívül kalandozni. Elrepültem egy aktuálisan szomszédos rendszerbe, ahol két stationre próbáltam leszállni, mindkettő megtagadta a leszállási engedélyt, részletes indoklás nélkül. Őszintén szólva kezd kicsit sok lenni a frusztráció. -
#22701 Nott a ladikod osszsulya az utvonaltervezes ota.
A tervezeskor a masodik ugrasnal a csokkentett tankkal szamolva el tudtal volna addig ugrani (hataron mozogtal igy is valoszinuleg), de megtankoltal es igy meg inkabb nem tudsz. Vedd kette az ugrast, akkor menni fog. (vagy dobj ki valamit a rakterbol, ha van felesleges es olcso holmid)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.13. 16:44:32 -
Logapeti #22700 Bementem tankolni. Ha minden igaz, fullon van a tankom. Mégis ugyanazt az üzenetet kapom:
Szóval... mi ez, és mit kell csinálni? :) -
#22699 Mindennek egységsúlya van.
Vagyis mindenből 1T-t veszel/viszel/eladsz, mindegy mi az.
Az outfittingnél láthatod az ugrási távot üresen és tele.
A finomító lehet, hogy gyorsabban finomított, ezért több energiát igényelt. De csak találgatás.
Nekem 400 fölött van a játékórám. A játék még mindig élvezetes lenne, ha leülnék elé. De mostanában más játékok kötnek le.
Egyszerűen nincs elég idő és temérdek a játék, amely érdekel. És ott van még az élet is. -
#22698 Elindult az idei 12 napos ARX ajándékozás, ne felejtsetek el belépni és bezsákolni a napi adagokat! :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.13. 13:59:21