2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • DreamR
    Egyébként Mediumon nyomom...
  • Bandy
    tudom csak megerősítettem az álláspontodat :D
  • DreamR
    Helyzet, 2 naszád osztag, és ip blokkoló még mindig ép, pikkpakk leszedték őket pedig lopóztam nagyon, meg se szólaltam, még tesómat is elhajtottam, hogy egy apró zörej se legyen, de semmi haszna...
  • Hmuda
    Közel kell kiengedni őket. Lopózz oda amíg csak tudsz úgy, hogy még ne vegyenek észre, kiengeded a madarakat (ekkor rádlőnek párat de nem vészes) és olyan közelröl már pillanatok latt szétkapják a cuccot.
  • [NST]Cifu
    Próbálj két naszád osztagot kiküldeni. BTW milyen nehézségi szinten nyomod, nekem Easy-nél két naszád osztag nemcsak az IP blokkolót, de az erődpajzsot is kényelmesen lenyomta...
  • DreamR
    És mellesleg nem tudok, úgy odalopakodni, hogy ne vegyenek észre...
  • DreamR
    Hehe, az már megtörtént, de mire odaérnek már mindegyiknek vége...
    Van egy cirkáló, az pedig állandóan tőlm 1000m-re van, arrébb megyek 2 perc múlva ott van mellettem.
  • [NST]Cifu
    Ezt írtam én is. :)))
    Úgy 2-3 hajóig még elmegy, utána viszont már átlátni is egyre nehezebb, nálam megesett, hogy egész egyszerűen "kimaradt" az egyik rombolóm egy csatából, egész egyszerűen nem húztam le teljesen a baloldali menüben a csúszkát, és a harc hevében nem is tünt fel a hiánya... :)
  • antijedi
    jah, ezt montam én is :P
  • Bandy
    Nekem az irányitás nem tetszik mikor megkapok egyszerre 4-5 hajót az már katasztrofa szinten megy :) többet vagyok pause-ban mint rendes játékmenetben.
  • [NST]Cifu
    Spoiler - Végitélet

[i]A játék története kicsit kiábrándított, úgy az első 1/3-a még tökéletes, a hangulat ott van a szeren, sablonosnak még véletlenül sem nevezném, egyszóval ha csak ez alapján kéne megítélni, csillagos ötös lenne. Aztán a Mechanoidok megjelenése után kezd szétesni az egész, kapkodóssá és sablonossá válik, "természetesen" veszélybe kerül a Föld, és csak mi menthetjük meg... hát azért ennél többet reméltem...
    Némi üdító szinfoltot jelent a Noah Véderők beképzelt Admirálisa, no meg az, hogy az ellenség bármit is vet be ellene, nem tudják megölni, terminátor, arany vállappal. :)) Hasonlóan üditőek a naplóbejegyzések, tetszett, amikor Sweetwater parancsnoktól kiborulva irkál főhösünk. :)
    Ezek a kellemes oldalvágások azonban nem javítanak a történet gerincén éktelenkedő sebeken, összehasonlításul mondjuk a Starlancert lehetne felhozni, ahol sokkal összeszedettebnek és kidolgozottabnak tünik az alaptörténet fűzése. Emiatt csak gyenge négyest adnék Nyúléknak, ami persze (sajnos) még mindig dicséretes a piacon - messze jobb történetett kerekítettek, mint pl. a Relic csapata a Homeworld 2 esetén.
    Ami a játékmenetet és a küldetéseket illeti, szintén van mit kritizálni. Kezdődik ott, hogy a küldetés elötti felkészítés erősen behatárolt, gyakorlatilag csak a hajók felszerelését és fegyvereit szabhatjuk meg (ráadásul egy inkább hátránynak, mint előnynek tekinthető pontrendszer alapján), de semmiféle beleszólásunk nincs abba, hogy milyen hajókat vigyünk, sőt, abba sincs, hogy melyik hajókon ki legyen a parancsnok. A fegyverek terén is az egyszerűségre törekedtek, ami talán nem is baj, mert a sokféle fegyver csak megzavarhatja a játékosokat, de azért örültem volna, ha nem ilyen élesen lépcsőzetes a fejlődés, ami ugye annyit tesz, hogy mindig csak a (az adott fegyverfajtából) legújabb fegyvereket/felszerelést éri meg felszerelni... (erre lenne ellenpélda, ha pl. a hajóink kisugárzásának minimalizálása, de úgy vettem észre, hogy nincs igazán kézzelfogható előnye erre építeni, max. érdekességképpen)
    Ez persze viszonylagos probléma, de én imádok az eféle beállításokkal szórakozni, és az én szájízemnek kicsit pórias a NEXUS megoldása.
    Szintén problémás a fegyvereknél a taktikai fegyverek esete. Ahoz, hogy valóban képesek legyünk "kimagozni" egy ellenséges hajót, sok lézerfegyver kell, és még így is lassan fog menni, szóval (mindig) többre megyünk a hagyományos pajzsromboló/hajótestromboló fegyverpárosokkal, mint a taktikai fegyverekkel. Egyetlen ellenpélda ugye az ellenség, amely a lehető legidegesítőbben képes használni, és a legképtelenebb pillanatokban fognak a fontosabb eszközöktől megfosztani. A vadászok/naszádok megoldása tetszett, csak éppen a felszerelésekre elkölthető korlátozott pontszámok miatt hatásfokuk legalábbis megkérdőjelezhető (kivéve egyes eseteket, ahol létfontosságú használni őket). A kommandók/kiborg osztagok esete szintén megkérdőjelezhető, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk, akkor használhatattlanok, mert az ellenség vadászai és flak-lövegei pillanatok alatt szétszedik a hajójukat.
    A küldetések igazán változatosak, de nem ritka, hogy gyakorlatilag egyetlen taktika vezet csak (elfogadható) eredményre. Ettől függetlenül a küldetések többsége jól kidolgozott és tetszetős. Az irányítás és az AI már kicsit más kérdés. A kezelőfelület és az irányítás igazából 2-3 hajóig követhető és kezelhető, ennél több esetén már sűrűn kell (vagy legalábbis nekem kellett) a pause segítségét kérni. Az AI sem kápráztatott el, maguktól a hajók harcértéke minimális, szana szét lőnek mindenre körülöttük, ami csak 1000 esetből 1x vezet valami eredményre. Hasonlóan ostobák a hajók kapitányai, még védekező módban is ott sündörögnek az ellenfél hajói között akkor, ha nincs pajzsuk, és a legénység a puszta kezével próbálja összefogni a hajótestet, hogy szét ne essen, miközben az elemlámpánál bonyolultabb fedélzeti rendszerek már ripityára vannak lőve. Méltányoltam volna, hogy az ilyen esetekben magától kiválna a hajó a hadrendből (legalább védekező módban), de sajnos nem ez a helyzet.
    A grafika bizony szép, az űrhajók kinézete tetszett, és az effektek (különösen a robbanások, és hajtóművek lángjai) nagyon megdobták az egészet. Sajnos az "űrködös" világűrábrázolás bejátszik, de legalább nem olyan undorító módon, mint a Haegemonia esetén. A hangok szintén jók (bár ugye az űrben nem terjednek a hangok...), a zenék viszont nem ütöttek sziven, ennél a Homeworld, de még a Haegemonia is jobb zenékkel bírt...

Noha fent főleg sirámaimat tettem közzé, összességében nagyon kellemes játéknak tartom a NEXUS-t, mostmár csak a különféle MOD-okat várom hozzá. :)
  • Bandy
    okok thx kipróbálom ma :) de most kicsit nfsu 2özök :) aztán délután visszatérek a nexusba :D.
  • Ridley
    utsó pálya spoiler.

hi!

angel csak akkor jön mikor már legyőztél mindenkit :)
    amúgy utolsó elötti pálya.(a földi csata)

az elején a két kissebb hajót (rombolók-at)küld el az egyik rádióállomás védelmére (nekem a gamma jött be)
    mivel a földi ellen hajóknak nincs pajzsa elég hamar szétkapják a párosával cirkáló kötsögöket.

fontos,hogy minden hajón legyen elegendő áramellátás.gyors pajzsbontók (deflektor..asszem)és anti sg ágyú vagy mi(hajótörzs ellen),pontos rakáták

az angelwing és a colossus a kulcs szereplő mert ha kilövik vmelyiket akkor annyi.(objektben is benn van)
    próbáld mindig a nagy hajókat elintézni elösször.(a vadászokat tartogassátok)

indulj el a gamma felé miután lenyomtál pár ellent.(fő hadtestel)
    Fontos,hogy mikor a rakétás korvetek megjönnek minél hamarabb iktasd ki őket mert különben nem lehet megcsinálni(elsődleges priorítás-az öszes vadászt rájuk,és a gyorsabb hajók)
    ha ezek megvannak akkor már a többi hajó nem okoz túl nagy gondot.

persze veszteség azért lesz de a nagyobb hajók megmaradnak ill. kapsz közben segítséget te is (4 alkalommal-bár az utsó nagyon a végén jön)

ha a 2 kritikus hajódat nagyon kezdenék szétlőni távolodj el velük a csatából ideiglenesen.

mentsetek sokat :)

üdv
  • Titan
    Ismerős!! Hehe Én is ott szivornyázok mire lőtávolba érnék kampec, de talán ma sikerűl...
  • Hmuda
    Küldjél rá egy csapat gunboatot és annyi (csak ne felejtsd el kijelölni az IP-blokkolót célpontnak).
  • DreamR
    Hi

Eltudná nekem küldeni valaki a titán pálya IP blokkoló megsemmisítése utáni állapotot? Teljesen kiakaszt.

[email protected]

thx
  • Bandy
    Sopiler--- a végén (gondolom ez a vége) meg kell menteni a földet de iszonyat sok hajó jön ellenem :) valaki megcsinálta ezt a pályát? Meg lőnek rám ilyen iszonyat erős rakétákkal is néha csak pilláztam mikor az egy-két hajom csak ugy eltünt :).
  • Mester01
    Jah sry a CDn volt ott nem neztem meg!

Nem mondtam semmit :)
  • Mester01
    Sziasztok!

Ne tudtok adni egy CDkulcsot?

Visszaolvastam nem talaltam,DC++ on nem volt,es ahonnan leszedtem onnan sem volt
    Kossz elore is.
  • Hmuda
    Azt az álcázott hajót kell megvédeni. Miért kell feltétlen ott lennie annak akit meg kell menteni? Gyilkolj halomra mindenkit és minden megoldódik.
  • WarCow
    Hali mindenkinek!

Vki plz segitesen
    van 1 palya ahol 1 idegen hajot meg megvedeni az aszteroida mezoben..
    alapbol talalok par ellenfel hajot, de amit meg kell menteni sehol nem talalom
    jah es vmi atlatszo hajot is talalok de az eltunik :)
    Szal vki plz adjon 1 tippet
    thx
  • Bandy
    Zsir aktiváltam a blokkoló generátorokat már csak ki kell nyirni a hajokat meg azt a nagy gömböt de a geci hajok mind az exterminátort támadják :P
  • Randal
    ti már kijátszottátok a full gammát?
    és jó?
    Mit alkottak Nyulászi zsolték?
  • John McLane
    spoiler titánhoz:)

ha már megoldja az ember az IP blokkoló kiiktatását ( mind1 hogy) a következő nehezebb dolog az ostromlézer, 3 gorg hajó összeáll és lövik a Balthazart. ekkeor adják át a parancsnokságot, mert szegény sok lövést bír ki, namármost, kilövöd IP blokkolót, nem kell azonnal eltépni a helyszínről, gyepáld szét az egyik kisebb hajót (Hammer pl), és csak utána spuri, a 2 hajóból álló ostromlézer nem sokat ér, így veszteség nélkül meg lehet csinálni a küldetést, és még az a féreg norbank sem sérül meg
  • Ridley
    hi!

nah tegnap este azaz ma sikerült végig vinni a gamét.

hát aki bajban volt (elég sokan)a titános küldetésnél(speciel nekem kb 2 ra sikerült)az a végén is sz@rban lesz.

nah ha vki oda ér és nem sikerül neki a pálya akkor szívesen elmondom,hogy tudtam kivitelezni.

az egészről: jó volt csak egy kicsit rövid volt :)
  • erdos
    Navpontokat tudsz vele kiadni. Én sokat használom, mivel a hajóknak kell adni valamit ami felé mennek. Az elején mindig tölti a pajzsot, lehet ezért nem volt energiád. Mostanság a két rombolómra lézereket tettem, nem olyan rossz az. Simán szétszedik a generátorokat egy nagyobb hajón is.
  • Titan
    Rájöttetek már, hogy mi a rák az, ha nyomvatartom a SHIFT-et?? Ilyen kék karikák jelennek meg!

Egy csomószor előfordúlt, hogy a kűldetés indulásakor kiadom a parancsot a hajónak, hogy indúljon el és csináljon is valamit, akkor közli, hogy nincs energia és áll egyhelyben...:(hiába nézem, de semmi szokatlan dolgot nem látok, amiért nem kéne mennije...
    Vagy ha menetközben parancsot váltok, akkor néha szintén megáll gondolkodi a nyomorút és közben értékes másodperceket vesztek...

A fegyverzetről csak annyit, hogy ezek a taktikai fegyverek sztem 2 forintot nem érnek. Nagyon gyenge a hadászati hatásfoka!
    Ahoz, hogy precíz találatot vigyen be az ember nagyon közel kell menni és mire odaérek jól megsoroznak vagy ha kijelölök neki célpontot, akkor az se mindegy, hogy milyen helyzetben van az ellenséges hajó és naná, hogy a másik felét mutatja, mint ahol a célpont lenne és hába tüzelek a találat nulla! Csak eszi az energiát és semmi találat nincs!
    Szal Én is csatlakozom az előttem szólókhoz! Pajzsbontó és romboló kombináció 50-50% elosztásban! RULEZ!
    Támadási taktika: Falka, deffenzív! F5, F7...VAHAHAAA
  • Titan
    Olvastam, hogy sokan szívtak a Titan küldetéssel....nos Én is többek között! Vagy 30-szor futottam neki és ráment 1 egész napom, hogy szinte az összes kombinációt kipróbáljam...

------SPOILER! TITAN KŰLDETÉS RÉSZLETES!!!----SPOILER----------------

Nos próbálkoztam azzal, hogy egy faintos fegyverkombinációval elcsalogatom a hajókat és szépen végzek velük..eredmény a legjobb esetben is döntetlen lett a vége, tehát csak lőttük egymást 20 percig és sehogyan se bírtunk egymással, hiába a BUBBLE és az Energia Bomba, a pajzs max félig ment le, de mire újra lőhettem volna ismét felment maxra és kezdhettem előlről! Szal a szétcsapom az arcod taktika nem jön be!
    Marad a lopakodós, sunnyogós taktika...nos itt se mind1 az útvonal! A lényeg, hogy mikor eléri az ember az állomást, akkor az állomás elején kell lenni!!! Itt két lövés az IP Blockkolóra és kész is!
    A tűzparancs kiadásával egyidejűleg kiad om a parancsot a pajzsfelhúzására és max energiát adok neki! Aztán ezerrel vissza a megérkező flottához! Érdemes a leggyorsabb hajtóművet rakni a hajóra és kézzel rákapcsolni és plusz energiát adni neki, mert a birka csak cammog és nagyon hamar ki kell kerűlni a tűzvonalból!
    Ahol belépnek a térbe a társak, ott mindjárt van 1 roncs, mikor megkaptam a parancsnokságot, akkor minden egységet oda rendeltem vissza. Asszem a Brutus nagyon ramaty állapotban szegénykém, ezért a pajzsát maxra húztam a védelmére kűldem néhány gyors hajót és ezerrel visszavontam az előbb említett találkozási pontra! Persze minden hajó deffenziv módban mozgott!
    Innen már pofon 1xű volt szépen odaszállingóztak az ellenséges hajók, amiket úgy széttéptem, mint foxi a lábtörlőt!
    A lényeg, hogy ne legyek a bázis lőtávolságában, mert így az enyém a nagyobb tűzerő!;)
    Mikor elfogytak a hajók, akkor két csatahajón van olyan "húbazznekérdezdtorpedó", ami széttépte az erődpajzsot(egyik 2 a másik 3 torpedót lő ki) Innen sztem már gyerekjáték!
    Erődpajzs szétesik, témadás hull-ra és kész is...
    Végső eredmény:
    Veszteségek 0!!!! :D
  • erdos
    Szevasz Gege...
    Ha nem hardon nyomod akkor szét tudod lőni a három hajót egymás után. Ha hardon akkor már egy kicsit nehezebb...
    Kezdésnél rakj egy heavy lézert a hajódra. Álcázó be (hajtómű is lopakodó módban) és minden más kikapcs. Amint bekapcsolsz valamit (lézert feltöltöd, ecm, ilyenek) könnyen lebuksz. Lefelé alattad van egy hajóroncs, először arra menj. Utána az állomástól jobbra is van egy, irány arra. Onnan sétagalopp az állomásig, ha lőtávolba vagy akkor feltöltöd a lézert és két lövésből kiszeded a blokkolót. Ha végeztél lopakodó visszaállít, minden kikapcs és lefele elsunnyogsz majt tűz a flottához. Onnan sétagalopp.
    De mostmár mars BF-ezni, ma meccsünk van...
  • erdos
    Jaja, aszthiszem valamelyik hátsó dögön van a lényeges adat. Ott már ha jól tudom van energiaelszívód, tegyél egyet az cirkálóra is. Ha mész szkennelni akkor figyelj arra hogy ne a rombolód érjen oda elsőnek mert le kell engednie a pajzsát hogy szkenneljen. A kis gesznyó mechanoid mindig fel fog éledni, mert löveti magát a Vadrag hajókkal. Olyankor mindig el kell venni az energiáját. Ebben a küldiben nem fogod tudni szétlőni a Vadragokat, kár is rájuk a lőszer. Majd a kövin..
  • antijedi
    az kivételesen magyarul se votl olyan borzasztó :P
  • Hmuda
    Angolul kell megnézni a naplóbejegyzéseket mert néha vannak benne olyan beszólások amit magyarul csak fapofával lehet végigolvasni (pl mikor nem tudja, hogy hol van "Tokajhegyalja" :D).
  • [NST]Cifu
    Én sajnos magyarul kezdtem, és úgy belemelegedtem, hogy már nem volt lelkierőm addig kilépni, hogy visszaállítsam. De holnap, ha folytatom, az első dolgom lesz visszarakni angolra...
  • Bandy
    A királynőt én is gyorsan kinyirtam nem volt nehéz egyből ráküldtem az ostromlézert. Most az alpha kapu küldetésnél tartok nost itt hogyan tudok tovább jutni? scennelni kell az öszes hajót?
  • antijedi
    igen ez a legnagyobb gáz a felirattal hogy nekem nagyon erőltetettnek tünt... :/
  • Hmuda
    Aham. Amúgy én vagyok az egyetlen aki még megnézés szintjén se váltott át magyar feliratra? Valahogy az ezt megelőző magyar játékok nyelvezetére visszagondolva meg se mertem kockáztatni, de látom jól tettem. Főleg hogy mindig elolvasom a naplóbejegyzéseket és van mikor jókat rötyögök rajtuk, de el se tudom képzelni, hogy hogyan lehetne viccesen átültetni magyarba, hogy ne legyen eröltetett.
  • antijedi
    openoffice-val néztem és ugy nincs áthuzva...
  • Hmuda
    Valaki léci nézze már meg, hogy át van-e húzva a magyar mod-guide nagy része. Nekem csak wordpadom van és abban a guide minimum 4/5-e át van húzva.
  • Hmuda
    Energia: közvetlenül a négy energiaszint állító felett van a hajó aktuális tartaléka, ami folyamatosan töltődik, ha épp lehetőség van rá (van olyan rész ami nem 100%-on üzemel).

Lőszer: csak rakétás és torpedós fegyvereknél láttam eddig lőszerszükségletet, annak a mennyiségét meg kiírja az energiaszint állítók alá oda, hol engedélyezni kell a lőszerek használatát.
  • Hmuda
    SPOILER!

Érdekes, nekem abban a küldiben Angel sorban baszkurálta az ellenséges hajókat a Mechanoidról (lelőtte a hajtóműveket, kikpcsolat a pajzsot, átállította őket hozzám, bekapcsolata az Ip-t és így kitessékelte őket a pályáról, stb).