2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • Braveheart
    Tehát. 1. A játék ugyanúgy kifagy szabálytalan üzenettel mint a demo
    2. Ha jól láttam nincs skirmish
    Jól indul...
  • John McLane
    hmm télleg ezt nem is tudtam, hogy ezt is lehet külön pakolni, nagy nehezen megtaláltam:)
  • Garfield
    De.

A legalapvetőbb cuccokat mindig megkapod a géptől, tehát nem a mission közepén kell rádöbbenned, hogy hopsza, talán másképp kellett volna.

Nem tartok annál a küldetésnél, de van egy tippem.

Amikor a burkolat 40-50%-on van, általában ki szokták üríteni a hajókat és ilyenkor a lifepod-ok szoktak bedokkolni. (Persze, ha aggresszív módban mennek a hajók, akkor ezeket a lifepod-okat atomjaira bontják le.)

Tipp: valami burkolatbirizgáló fegyverrel ess neki, hogy evakuálják a hajót.
  • Hmuda
    Akkor rakj a hajóra. :P
  • GaVino
    nem kaptam a küldetés elején kommandós egységet

Mert neked kell a hajót felszerelni a poálya elején! Ha nem raksz rá, akkor nem is lesz.
  • John McLane
    nem kaptam a küldetés elején kommandós egységet
  • John McLane
    nincs kommandóm
  • ceas
    Vigyázz előbb szedd le a flak lézereit, nem biztos, hogy látod a fegyvereknél, de van neki
  • I.C.ram
    Erről jut eszembe. A kommandó jó valamire, azon kívül, hogy a direkt ilyen küldikben át kell őket küldeni? Lehet velük elfoglalni hajót? Próbáltam, hogy kilőttem a falanx lézerjeit az ellenségne (légvédelem), és akkor átküldtme a kommandót, meg is érkeztek, de semmi... :/
  • I.C.ram
    Commandót próbáltál már rájuk küldeni?
  • Hmuda
    Küldj át egy osztagot.
  • Hmuda
    Ez csak agresszív módnál van, én mindig focused modot ahsználok mert akkor kevesebb energiát ahsználnak, mivel pl csak a pajzsra, csak a device-okra csak a hullra mennek, ahogy én akarom.
  • John McLane
    Hi!
    A visszatérés a Földre c. küldetésben hogy lehet a Razor legénységét kimenteni?
    Kilőttem a másik két hajót, a Razor fegyvereit és hajtőműveit, de nem tudtam rájönni mi a mgeoldás.
  • I.C.ram
    Én arra jöttem rá, hogy sokkal hatásossabban lehet írtani, ha nem adsz ki nekik támadási parancsot, hanem csak odamozogsz az ellenség mellé. Mikor kiadta a támadási parancost, ali lötték, mikor lestopoltam a támadást, hirtelen elkezdték minden létező fegyverrel lőni.

Ha meg deviceokat akarsz lőni, akkor csak rá kell kattani, de ekkor sem szabad kiadni a támadást.
  • Braveheart
    up
  • Braveheart
    De nincs skirmish sem?
  • Hmuda
    Ja és elég kiszámíthatattlan a pályaeditor. Van hogy órákat szórakozok egy naprendszer építgetésével, van hogy már töltésnél kiakad.
  • Hmuda
    Hát én destruktív elem vagyok, és mindig arra machinálok, hogy szétkapom a pajzsot és gyorsan leamortizálom a burkot. :-)
    Nekem jelenleg két bubble akármi bontja szét a pajzsokat és két heavy ágyú amortizál és elég gyorsan megvannak a dolgok. :-)
  • [NST]Cifu
    A törtel nem sikerült multizni (connecting to master server...), a teljes játék meg még nem kapható (legalábbis én eddig nem láttam sehol...)
  • Braveheart
    Van a teljesben skirmish mod? Tudtatok vele multizni?
  • [NST]Cifu
    Na, tegnap én is elszórakoztam vele egy órácskát, grafikailag nagyon szép, és egy hajót még tényleg tökéletesen el lehet irányítgatni benne, úgy, hogy közben még a grafikát is ki lehet élvezni. A történet is jónak tünik (eddig), és végre szépen, alaposan kidolgozott tutorial/tanítás is van, szóval egyenlőre pozitív az összkép.

Az űrhajók viselkedése ugyan nem követi a newtoni- / kepleri-fizikát, de még mindig messze jobb, mint amit a Star Wars / Star Trek / Haegemonia / Homeworld filmekben / játékokban láthattunk. Kicsit zavar, hogy sajnos a Mithisnél is "trendiek" akartak lenni, ezért a naprendszerben 'kinézve' szines ködök "díszitik" a világűrt, de ez is jobb egy fokkal, mint a Haegemonia Hubble-képekkel "kitapétázott" világűr-ábrázolása (különösen az tetszett, hogy amikor ez szóba került, akkor egy DR-es emberke nekiállt pattogni a Hardwired fórumán, hogy "de nézzétek meg a Hubble képeket"... hát igen, sajnos a csillagászati ismerete még az alapvető szintet sem ütötte meg...).

Remélem lesz hozzá pár ütős kis MOD, mert tényleg nagyon kellemes dolgokat lehetne kihozni ebből a játékból...
  • [NST]Cifu
    Ez a játék viselte anno az IG3 nevet, így pontos.
  • Garfield
    Addig, amíg ki nem próbáltam, mindig heavy lézereket raktam a hajókra, mert azok hűű, de nagyokat sebeznek. Aztán valahogy sosem akartak azok az eszközök megpurcanni.

A Crystalpin ugyan gyengébb, de sokkal pontosabb és a tüzelési rátája is magasabb.
    A pontosság különösen fontos, mert amint megjelennek az ellenség hajóin is az fő- és a tartalék hajtómű mellett a különféle combat hajtóművek, még nehezebb az eszközöket leszedni.

Arra kiválóan alkalmas - főleg 2-3, pl. az Angelwingen -, hogy a legfontosabb eszközöket (hajtóművek; pajzs; ellenség pajzs elleni fegyverei; speckó eszközök, mint pl. az ostromlézer vagy az erődpajzs, esetleg ostromlézer-formáció megbontása) rendkívül hamar szétkapja. (Jó, nemcsak a legfontosabbakat, hanem mindet, a lényeg a "rendkívül hamar"-on van.)
  • Yoyoyo
    Ez tulajdonkeppen az Ig3??
  • 3P
    Hát az a furcsa érzésem támadt a játéktól, mintha nem lenne megfelelően kidolgozva a játékmenet. Gondolok itt a nyögvenyelős küldetésekre. Nálam ez sokat ront az élvezhetőségen, így az összképen is. Sajnálom, de ettől jóval többre számítottam... :(
  • I.C.ram
    Na sikerült a Titán is.

Most megyek majd a Mech roncsért. De ez marad szvsz holnapra.
  • Hmuda
    Amúgy lejebb nagyon dicsértétek a Crystalin lézert. Az adatok alapján taktikai lézet (device-ok ellenhatásos) és a sebzése is csak közepes. Tényleg olyan nagyon über?
  • Garfield
    Ja, és a pajzson nem tudsz átmenni.
  • Garfield
    A nagy hajóknak, főleg az Adamantnak (vagy hogy hívják) vannak kifejezetten pajzs elleni fegyverei.

Előtte szerintem nyírd ki a bázis körül mászkáló hajókat, utána menj a bázisra.

A pajzsra mindenből tüzelj, amit csak pajzs ellen szántak, legyen még az pici fegyver is.

Készülj egy hosszú csatára.
  • I.C.ram
    Én is ezen a pályán vagyok. Miután az egyik nagyhajóm súlyos találatot kap, elmenekítettem IP driveval. A maradék flottámmal meg kilőttem a külső hajókat. Most megyek a Titanra, de időközben újratermelte a pajzsát a Titán. Hogy a francba tudom újra szétkapni? Át tudok haladni a pajzson?
  • Garfield
    Végigcsinálta már valaki? Valami értelmes vége lesz? Mert a féregjáraton átlépve az ottlevő 2+1 faj után újabb 2 jött elő és a történet szép lassan kezd elaprózódni.

Most éppen kísérteteket mentek meg bogaraktól és a főbogarakat kell kinyírni, de már előre látom, hogy atomszopás lesz ez a küldetés is és valahogy elveszi az ember kedvét az ilyen.

U.i.: A bogarakhoz annyit, hogy aki nem akar szopni egy nagyot, az fejlessze fel a flak-rendszerét minél hamarabb. Főleg ha mech-vadászatra megy.
  • Hmuda
    Na most érdekes dolog volt. Újrakezdtem mediumon és gyorsan eljutottam addig a küldiig mikor a scoutot kel megmenteni. Lenyomom az első két ellenséget, egyiken se találom a blokkolót, ok. Elindulok a két másik hajó felé, erre félúton fogja magát a két kisebb hajóm és felrobban minden átmenet nélkül. Se nem lőtték őket, se aknák nincsenek azon a pályán. Lehetséges, hogy a hajók generátorai túlterhelhetőek és amiatt robbantak fel vagy csak símán bug?

Ja és máris van egy bug. Ha egynél több save-t akarok törölni, akkor kivág a game. Kénytelen voltam törölni a user könyvtárát, hogy leszedjem a saveket.

Ja és a küldetés-térkép-miegymás szerkesztő is totál instabil.
  • ceas
    Nah ezzel a Titános pályával valszeg be is fejeztem ezt a szart, eddig se volt problémamentes, utálom, ha egy küldetést centiről-centire a készítők gondolatmenete alapján kell megcsinálni, különben vagy nem sikerül az egész vagy csak a secondary objectek valamelyike nem sikerül. Ott állok a Titán mellett 5 km-re, a tiszt beszól, hogy lőtáv, de hogy a p...-ba lőjjek ki egy cuccot egy hajóról, amikor az alapból percekig is eltart, itt meg, nemhogy lőni nincs idő egyet, de ahogy aktiválom a fegyverrendszert máris kész. Szal ekkora ökörséget, lehet van valamilyen megoldás, de több órányi szarakodás után, valahogy már nincs kedvem kitalálni azt az egyet, hogy mire is gondoltak a játék készítői:PP
  • antijedi
    szerintem nincs
  • 3P
    #536 -ra senki? Nincs időgyorsítás a játékban?
  • Garfield
    Nna, megvan a Titán talán legkritikusabb része, az IP-blokkoló kilövése.

Az én taktikám:

A bázis körül egy csatahajó két cirkáló meg pár romboló van.

Amikor kilépsz az űrbe, van melletted néhány gorg hajóroncs. Kezdd el lőni a kegközelebbit, ez odavonzza a gorg hajókat. Az a legjobb, ha az egyik cirkáló kerül hozzád a legközelebb. Amint elkezdenek lőni, álca fel, lopakodó bajtómű be, oszt hajrá.
    A cirkáló mögött jönnek a rombolók. Látszik a mozgásukon, hogy amint elvesztik a nyomodat, visszafordulnak a bázis felé. és amúgy is a bázis két oldalán fognak cirkálni. Ahogy haladsz előre, figyeld a rombolók mozgását. Amint elkezdenek a bázis, illetve feléd haladni, azonnal állj meg, mert valszeg nemsokára felfedeznek. Ha megállsz, a rombolók mozgásán látszik, hogy ők is visszafordulnak. Ha ez megvan, repülj tovább álcázva. Akkor vagy a legjobb helyzetben, ha látszik az ellenséges hajókon, hogy leeresztik a pajzsukat. Amint lőtávolba értél, tüzelj a bázisra, mert annak az egyik eszköze az IP-blokkoló (jelöld ki úgy, mintha sima hajó esetén tennéd; nem kell másra tüzelned). Elég gyorsan meglesz.

A rázós rész az, amikor kilépsz az álcázásból, illetve amikor az IP-blokkoló kilövése után megjelenik a flotta és te megpróbálod magad átrágni az "ellenség+bázis" - "te" - "ellenség" - "a te flottád" szendvicsen.

Na, most egyesültem a flottával, megyek vissza lenyomni a maradék gorg hajókat.
  • Hmuda
    Nyugi, haladj a küldivel, csak akkor van kritikus hiba ha rögtön mission failed.
  • kHares
    Most kezdtem el azt a pályát, mikor visszamegyünk a Föld mellé és Angel letranszportálja magát. Ugyan mit lehet tenni a relay stationra kilőtt rakétákkal? Van 2 laser ring flak system-em, de mindig átcsúszik 1 missile. Most mi van?
  • Garfield
    Bazze, az egyik próbálkozásnál eljutottam álcázva egészen a bázisig, szólt is a tiszt, hogy lőtávolban vagyunk és jó ideig nem fedeztek fel, de valahogy elszúrtam a szitut. Ezt próbálom reprodukálni...

Ezen kívül eddig akkor jutottam a legmesszebbre (értsd: legközelebb a bázishoz), ha nem rögtön az elején kapcsoltam be az álcázást, hanem valahol félúton (addig hót pucéran repültem), amikor először kezdenek rám tüzelni.
  • antijedi
    hát ez az irányitás valami katasztrófa..., egy hajóval még ok lenne de többel...
    elöbb is csak amiat volt veszteségem mert kb a csata felénél jöttem rá hogy a 4 hajóm nem kegyeskedett odafáradni az ellenséghez több parancs után sem és távolrol szemlélték a csatát...
    szvsz ha még sok iylen több hajós szarakodás lesz akkor nem hogy nem fogom megvenni eredetiben de olyan del lesz mint állat ://