2056
Nexus: The Jupiter Incident
-
#1013 Nah végigvittem... lehetett volna valami bombasztikusabb videó a végére :D -
#1012 Hát én nemtom melyik milyen, ebben a szöveg, a dumálás angol, de minden szöveg magyar . -
#1011 De még patch-t sem találok hozzá a honlapjukon :(
Milyen verzióval játszol? (angol, magyar) -
#1010 Én azt se tudtam hogy lehet állítani, szal... :P :D:D:D
Értem... szal akkor mindegyiket érintsem... jó tudni. -
Braveheart #1009 Azt egy szóval sem mondtam hogy az én taktikáim egyszerűbbek... nehezebb fopkozaton elég lenne kicsit megnövelni a rendszerek energiáit, ugyanúgy működnének... nekem ugyanis alig kellett 1-2 helyen 150-re vagy 200%-ra raknom őket. -
Braveheart #1008 érdemes érinteni őket, erre a saját káromon jöttem rá :) -
#1007 Najó... az utolsó küldetésnél mit kell csinálni ? :D
A Nav pointokon kel csinálni valamit vagy elég csak érinteni őket aztán tovább menni. Csak a szinesekhez kell vagy mindegyikhez? -
Tom911 #1006 Nem tudja valaki, hogy van e már valami jó kis MOD a játékhoz, vagy legalább készül valami? -
#1005 Konkrétan ez nincs, de ha visszaolvasol, látod, hogy nekem már millió féle hasonló volt, nemtom mi a franctól van ... -
#1004 Hát ez a taktika sem sokkal egyszerűbb...
Nekem pl az idióta hajóim persze hogy bemennek abba a térkapuba aztán tűnnek el a hajóim harc közben... -
#1003 Senkinek sincsen ilyen problémája?! :( -
StarFist #1002 Mint írtam, ez a legnehezebb fokozatra vonatkozott. Mediumon biztosan lehet egyszerűbb taktikával is nyerni. -
StarFist #1001 Ez a játék kb. 2 hónapja megjelent (üzletben). Picit le vagy maradva. -
#1000 ez mar megjelent?:o -
StarFist #999 Kiválasztod a hajót. A bal alsó sarokban megjelennek a hajó főrendszereinek (fegyverek/pajzs/hajtóművek) energia ellátását jelző kék csíkok. Három részre vannak osztva (100/150/200%). Az alapbeállítás a 100%. Ezeken a csíkokon belül az egérrel kattintva lehet beállítani az energia igényét a kérdéses alrendszernek. -
#998 No, végre volt időm játszani a game-el. Megkövetem magam, nem HomeWorld-ös! Haegemonias :) Naggyon jó!
Viszont számomra furcsán viselkedik a gamma a hajók fejlesztésénél?! Néztem a website-ot, de patch-t nem találtam hozzá :( Eredeti magyar nyelvű gammám van, szal crack hiba sem lehet.
Az van, hogy felpakolok bizonyos fegyvereket, majd a többi huss inaktív lesz és vonhatom vissza a parancsokat :(
Nálatok nincs ilyen probléma?! -
Braveheart #997 hát én sokkal könnyebben megcsináltam ezeket a pályákat mediumon...
majd ha lesz kedvem leírom az én taktikáim, végig beválltak :)
(persze Starfisté ettől még lehet jó) -
#996 Őőőő... Hol lehet állítani a pajzs és a fegyver %-át? :D
Mert az jó hogy 200%-ra húzzam, de ennyire nem figyeltem meg hogy ilyet is lehet :D -
#995 -
#994 Varjatok mar? Mikor jelent meg ez a jatek? Boltban kaphato vagy csak letoltheto ?!?! -
#993 Noxon!
Pont tegnap csináltam azt a küldit profi szinten, így még jól emléxem :) Az IP blokkoló az egyik hajón van, nem tudom melyiken mert kilöttem párat és egyszer csak megköszönte a segitséget a ghost hajó és elment. a küldit lehet tovább folytatni és kinyirni az összes hajót. Nos ami nekem bejött: teljes gáz az egyik hajó felé és nyird ki. utána a következőt. ha alapos akarsz lenni nézd meg melyiken van az ip blokkoló :) -
StarFist #992 Egy kis hátszél azoknak, akik nem boldogulnak az utolsó előtti és utolsó küldetéssel:
1. A hajók felszerelésénél ne vesződj a pajzsbontó fegyverekkel és rakétákkal/torpedókkal, csak nehéz lézereket és plazma ágyúkat tegyél a hajókra. Lehetőleg minden hajón integrity pajzs legyen, legalább két hajóra (ebből az egyik az Angelwing legyen, a másik pedig egy nehéz cirkáló) tegyél anti matter hajtóművet. Skeeter-ek nem kellenek, itt már nem kell mechanoidokkal küzdeni, a Colossus antimecha pajzsa miatt nem férnek hozzá a flottához, csak keringenek a környéken. Minél több és jobb cella legyen a hajókon.
Az Angelwingen legyen két Flash vadász raj és egy Scythe bombázó raj (ez itt nem fog kelleni csak a végső küldetésben a Nexus-ban, de ott nagyon és ugye a Nexus előtt nem lehet a hajót újra szerszámozni). Ha van tudományos szkenner a hajókon, szedd le őket, ebben a küldetésben és az utolsóban már nem lesz rá szükség, inkább nehézlézereket tegyél a helyükre.
2. A flotta megérkezése után párosával lesz a környéken kb. 8-10 pajzs nélküli földi hajó, a relé állomások felé tartanak, hogy kilőjjék őket. A legtávolabbi állomás kb. 70 km-re van, csak ezt tudod megmenteni (legalábbis a legnehezebb fokozaton én csak ezt tudtam), de legalább egynek épségben kell maradnia.
A két anti matter hajtóműves hajót kapcsold 200% hajtómű teljesítményre és lóhalálában vedd üldözőbe a földi hajókat és lődd ki őket. Ha ez megvan, az Angelwing kivételével kapd össze a flottát és menj a közelben levő féregjárathoz egészen közel, ott üss F3-at a hajóknak (tartsák a pozíciót), de előbb tedd a hajókat 4-es üzemódba (csak a feladatra koncentrál), különben a barmok szépen belépnek a wormhole-ba és keresztet vethetsz rájuk (lévén a wormhole közvetlenül a Nexus-ra nyílik, ott pedig csak az Angelwing életképes). A Colossus-t kicsit hátrébb parkold le, ui pajzs nélkül nem igazán bírja a gyűrődést.
3. Miután elrendezted a flottát csinálj egy mentést és mormolj el egy imát, hogy keveset kellejen majd visszatöltened. A hajók pajzsát kapcsold 150%-ra, a fegyverzetet pedig 200%-ra.
Az Angelwing-el menj az épségben maradt reléhez, amint befejeződik az átsugárzás, a wormhole-ból megindul az invázió. Ekkor, mint a mérgezett egér, indulj vissza az Angelwing-el a wormhole-hoz, mert szükség lesz az Angel tűzerejére.
Az első hullám gorg hajókból áll. Kb. 15 sec-ig nincs pajzsuk a beugrás után, így lehet tarolni közöttük (ezért fontos, hogy minden hajón legyen legalább 2 plazma ágyú a legerősebb típusból, a küldetés sikere múlik a rövid idő alatt bevihető minél nagyobb hulldamage-en). Célszerű a legnagyobb hajóegységet (egy csatahajó) célba venni és kilőni + mellé befér az időbe egy-két kisebb egység. Az invázió elején beugrik a rendszerbe egy szövetséges gorg hajó, aminek a béketkötéskor megvédted az irháját (persze minél távolabb, nehogy azonnal hasznát lehessen venni). Ezt te irányíthatod, kapcsold 200% hajtómű teljesítményre és irányítsd a flotta felé, ezután akár el is felejtkezhetsz róla, mert a 3. hullámnál nem ér oda hozzád hamarabb.
Miután kilőtted az első hullámból a csatahajót, jön a második hullám 8 emberi nehézcirkáló képében, ezeknek kb. 5 sec-ig nincs pajzsuk. Amint megjelennek, azonnal vedd célba őket és igyekezz kilőni az összeset. Jutalmul néhány bazi nagy robbanást kapsz (a hajókon rengeteg rakéta van), amik jó eséllyel elpusztítják az első hullám maradékát is.
Ekkor jön a 3. hullám (gorg-ok), ebben már két csatahajó van egy rakás kisérő egységgel együtt. Ha jól csinálod, akkor egy csatahajót ebből is ki tudsz lőni, mire a többi feltölti a pajzsait.
Ekkor kezdődik az igazi menet, ha az Angelwingről nem felejtkeztél el, ekkorra visszaért hozzád.
Megcseréled az energia sorrendet, 200%-ra teszed a pajzs töltést és 150%-ra (kisebb hajóknál 100%-ra) a fegyver töltést.
A pajzsbontó fegyverek hasznavehetetlen szarok a játékban, ezért kellett a nehézlézereket favorizálni. Kijelölöd a másik csatahajót, kiválasztod rajta az összes fegyvert és a lézerekkel elkezded kilőni őket. Az Angelwingen levő egységek kivételével ereszd ki az összes vadászt és bombázót a hajókból (kivétel az Angelwing!), ezek is pusztítsák a fegyverzetet (szinte az összes el fog pusztulni, de no problem, az uccsó küldetésre úgyis csak az Angelwing és 3 szakasza megy veled). Ezt eljátszod az összes hajóval. Ha fegyverekkel végeztél, jöhet a pajzs generátor, utána pedig a hajótest. Időközben be kell futnia a szövetséges gorg hajónak is, vond be a buliba.
4. Ha ezzel a hullámmal végeztél, még mindíg nem lélegezhetsz föl, ui jön a negyedik hullámban 4-5 hajó, ezekkel szintén el kell játszanod az előbbi fegyver/pajzs/hajótest játékot.
Ha ez is meg volt, az Angelwing belép a wormhole-ba és jön a final mission (megnyugodhatsz, az előzőhöz képest sétagalopp).
5. Az utolsó küldetésben az Angelwingnek be kell zárnia a Nexusból nyíló féregjáratokat egy feketelyuk körül. Bosszantásodra jön egy darab hajó, ami újra megnyitja majd őket. A hajó rögtön az első féregjárat bezárása után megérkezik, várd be és semmisítsd meg (jobb minél gyorsabban túl lenni rajta). A hajó gunship-eket indít, amik a hajtóműveidet célozzák (nem véletlenül). Indítsd a két vadász rajt és utasítsd őket az Angelwing védelmére. Indítsd a Scythe rajt jelöld ki célpontnak az ellenséges hajó hajtóműveit. Ez a leggyorsabb módszer az elpusztítására, ui hajtóművek nélkül a hajó belesodródik a feketelyukba és elpusztul. Ha sok nehézlézered van, akkor az Angelwing is lőjje a hajtóműveit. Ha inkább a pajzs+hull romboló kombinációt választottad az előző küldetésben, akkor nem tehetsz mást, lövöd a hajótestet, ami nem probléma, mert a Nexusban nem működnek az ellenséges hajó pajzsai (de az Angelwing pajzsai sem).
Amire ügyelj:
- minden sikeresen visszavert hullám után mentés, de ne az előzőre, hanem külön slotba, ui. egy jónak tűnő állás, pár pillanattal később hatalmas szívásnak bizonyulhat. Én csak tudom, kb. 18 visszatöltésből csináltam meg ezt a csatát a legnehezebb fokozaton (ebben benne volt több fegyver összeállítás kipróbálása miatti küldetés újrakezdés is).
- ha elveszítesz egy csatahajót/nehézcirkálót, tölts vissza, mert a hiányuk garantált vereséget jelent (egyszerűen érvényre jut az ellenség számbeli fölénye és lenyomnak, mint a bélyeget).
- a Colossust minden áron meg kell védeni, ha kilövik vagy elveszíti az antimecha pajzsot, akkor rád szabadul az összes környéken lebzselő mechanoid és game over. Ugyanez történik akkor is nagyerejű pajzsromboló cucc találja el (pl. Rad Bomba), ami blokkolja az antimecha pajzs működését. Ez akkor fordulhat elő, ha nem a wormhole közelében kezded a csatát, hanem megvárod, hogy az eggyes hullámok eyenként érjenek oda hozzád. Ilyenkor ui. először a rakétákat/torpedókat fogják nagy távolságból elereszteni és a flakrendszer/vadászfedezet ellenére néhány bizony be fog találni (ezért kell mindenáron a közelharcot erőltetni kezdettől fogva).
Természetesen ez csak egy megoldás, lehet van még több is, jobb is. Sok space-el és odafigyeléssel ez nekem működött a leírt fegyver összeállítással.
-
noxon #991 Csáó!
Elakapdtam a 10. pálya környékén ahol egy felderítő hajót kéne megvédeni, de bármit csinálok mindig lelövik, vagy vége lesz a küldetésnek. Meg valami ip blokkolót kell megtalálni. Mi a megoldás? PLíz help!
Köszi! -
#990 Nos... belekezdtem az ?utolsó előtti? küldetésbe ahol Angelt be küldjük a földre, és ugyebár jönnek az ellenséges flották... Eléggé érdekes, hogy megvédtem a relay stationt is, és még harcoltam a flottámmal, amikor is azt látom hogy vége. Nézem mi a rákért. Azt mondja Meg kell várni angelt!
Hát én nem mentem sehova mert épp harcoltam.
Colossus must survive... a veszteséglistában elég erősen nem volt egy hajó sem csupán a warcry, amit mellesleg a Noah flotta fél pillanat alatt szétszedett ergo nekem mennyi sanszom lesz a túlélésre??
Úgyhogy ez igen kellemesen érintett :D -
#989 Amiben nem csalódtam az a 4 burningfish nehézlézer+2 magma.
Add meg a célpont pajzsát és figyeld mikor lő minnél több burning egyszerre. Nos ekkor állitsd meg a hajót ne forgolódjon. Ha már a célpont arréb kosszált ugyan ezt csináld elölről. Neked szerintem valami ilyesmi problémád lehet... ha már minden fegyvert kipróbáltál. -
#988 Jajj asszem vágom...
AMúgy nem rossz az, szal a Valianton már csak picit kéne sebezni és evakuálják.
Az Avalanche jó hajó, én úgy cinsáltam hogy felpakoltam rá 3 eliminator torpedot, az kb 120 töltény ami bőven elég egy csatahajó leszedésére, és a pajzson is áthatol, valamint kivédeni se lehet.
Korlátozott lőszeres igen, de nagyon hatásos... -
#987 #955-ben van 1 kép, azok + 2-3 'Quicksilver' típusú űrladik, amiket már elvesztettem :D
Ez a torpedó korlátozott lőszeres ? -
#986 Eliminator torpedo az jó fegyver :)
Hány hajód van annál a küldetésnél amit irányíthatsz? -
#985 Elég, ha ajánlotok valami HATÁSOS fegyvert, bár már mind kipróbáltam
Lehet valami patchet kéne megvárni, hátha javítana az AI-n :| -
#984 3 sörért én is megcsinálom :D:D:D:D
Vagy inkább elküldöm az elmentését a következő pályának :P :E -
Braveheart #983 biztos simán meg lehet csinálni azt is...
kár hogy szombathelyi vagyok :D Istenbizony megmutatnám hogy kell megcsinálni... vagy felvenném fraps-el ha nem foglalna annyi helyet... -
#982 Akkor gyere ide, és csináld meg nekem ezt a nyomorult küldetést, vagy csinálj valamit, hogy egyáltalán sebezzem az ellent !
Kapsz cserébe 3 üveg sört -
Braveheart #981 Nemtom mi a bajotok, nekem mediumon egész jól ment a játék...
mármint 1 ellenfél sem okozott nagyobb nehézséget. -
#980 :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Jah ezért nem használtam énse torpedókat meg bombákat, merthogy elfogy aztán mivan ha 6x akkora az ellenség... de jó cuccok azok. -
#979 Azt én is észrevettem, hogy nehezen fogják a dolgokat :/ Kicsit ostoba az AI ez tény... mondom neki Hull damage fegyverrel lőjék, erre elkezdik a pajzsát leszedni, ahelyett hogy torpedóznák. Meg a Siege lézer formáció... nah az egy Vicc. Már rég lőtávon belül van, de persze elkezdenek keringőzni a hajók ahelyett hogy megállnának már és lőnének... azt de utáltam... nem is használtam. -
#978 Ja meg találtam egy fasza fegyvert, áh mondom ezzel szarrálövöm :)
Lőttem egyet, pukk, pajzsa fele oda, csúcs, lövök mégegyet, pajzsa nuku, erre "Weapon out of ammunition" -
#977 Na igen, meg az ellenfélnek 2-3 lézer, ilyen torpedó, olyan löveg, amolyan ágyú, én meg a 3-4 kis szarommal mehetek ellene ...
Ez a pajzs dolog nálam is volt, az AI néha eszméletlen dolgokat csinál, volt, hogy fogta magát, bekapcsolta az IP hajtóművét és elugrott ... Pajzsot ki-be kapcsolgatja, meg nagyon sűrűn van, hogy megadok célnak egy hajót, koncentrált össztűz, és 1 max 2 fegyverrel néha odapörcent, sőt, volt hogy nem is azt a hajót támadta amelyiket megadtam ... meg elkezd összevissza kanyarogni a hajó, hátat fordít az ellennek, nem lövi, vagy simán hagyja magát kilőni ... -
#976 Nah azt énse vágtam :D
Elején felszereltem csak nehézlézerrel a hajókat, mondom dejó, mint a star trekbe majd megzúzom az enemyt...
Hát persze hogy szét lőttek :D -
#975 Na mondjuk jó lenne tudni melyik fegyver mire jó egyáltalán, meg hogy melyik milyen erős, mert avval a pár kis rublikás jelzéssel lóf*szra nem mentem, néha az alap (narancssárga) lézer tök jól bevált ott, ahol nehézlézer meg semmit semmit se hatott, szal totál nem értem .
Na mind1 is ... -
#974 Olyankor jó módszer megnézni az ellenség fegyverzetét
Eliminator Torpedókkal és Magma cuccal voltak felszerelve... Persze én is hasonlóval, de közel sem tudtam akkorát sebezni rajtuk :/
Jah amit viszont baromira utálok... feltöltöm mindegyiknek egyesével a pajzsát, majd mondom nekik hogy menjenek oda... erre olyan marhák hogy leszedik a pajzsukat... persze az ellenfélnek már fullon van, ők meg kezdhetik megint töltögetni... eszem megáll olyankor.