2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • maniac001
    Okay, de nyílt harcban melyik módot használod?
    Jó lenne a fókuszált, de sajna akkor a pajzsokat nálam manuálisan kell kapcsolgatni.
    Én nem értem hogy fókuszált módban miért kapcsolja ki új útvonal megadásánál a pajzsot. Semmi különösebb utasítást nem adtam neki.
    És mi az F1-es parancs? valami automatikus irányítás???
  • erdos
    De tud lőni lopakodóban is, de könnyeben lebukik ha elkezdi tölteni e fegyvert. Én amikor kilőttem a blokkolót akkor lekapcsoltam az összes csúzlit és el tudtam tűnni a szemük elől. sétaút volt végig. A hármas a magasabb prioritású javítás.
  • maniac001
    Lopakodó módban nem tud lőni nem?
    Ebben a módban kell álcázó is?
  • balty
    Ha jól rémlik van lopakodó üzemmód. Használd inkább azt. A prioritási sorrendet passzolom.
  • [NST]Cifu
    Nekem még jobb: egyes esetekben simán nem kapcsolata be a pajzsot, méghozzá Agressive módban! Noha elvileg az ellenfél pajzstámadását jelölöm ki, és így be kellene kapcsolnia, simán megy előre pajzs nélkül a kis butus. Kénytelen vagyok ilyenkor kézzel bekapcsolni... Sajnos már nem 1x találkoztam ezzel a prolémával...
  • maniac001
    kikapcsolja.
    Feltöltöm állás közben és ha mengindul, eltűnik a pajzs de újra lehet tölteni. De ha megadok egy másik célt, megint kikapcsolja.
    És a javítás dolog?
    Melyik az elsődleges? Ha 1-re vagy ha 3-ra állítom?
  • Bandy
    nálam is előfordúlt hogy néha kikapcsolta :P
  • John McLane
    kikapcsolja? nálam nem szokta fókuszált módban kikapcsolni a pajzsot.
  • maniac001
    HELLO!
    Lenne 1-2 kérdésem:
    javításnál van 1-2-3 szint. Azt javítják gyorsabban ami 1 vagy ami 3?
    Elvileg ez prioritás, és az lenne az értelemszerű ha az 1-es lenne a fontosabb. De alapból minden eszköz 1-esen van.
    Ha fókuszált módban van a hajó MIÉRT kapcsolja ki a pajzsot ha megadok neki egy célt???
    Így hogyan mozgassam ellenséges tűzben? Tegyem védekező módba?
  • erdos
    Én felhasználtam a Balthazart is hamár ott volt...
    Most éppen Három böszmenagy Vadrag hajót kéne szétlőnöm mielőtt elérik a férgjáratot. Majd meglássuk mi lesz... :-)
  • [NST]Cifu
    Ha már a szinkronnál tartunk, meg kell jegyezni, hogy az angol szöveg, és alatta a magyar felirat sok esetben mégcsak köszönő viszonyban sincs egymással. Kezdve ott, hogy a 'Commodore' és a 'Vice Admiral' rangokat egyaránt Ellentengernagynak fordítják (a Commodore kb. Parancsnokot jelent, azokat a Sorhajókapitányokat hívták így hajdanán, akik egy hajórajt irányítottak), egészen Angel verseiig....

Amúgy a történet tényleg nem rossz, sokkal kevésbé sablonos, mint egy átlag amerikai játékban lenne (bár az intro egy kicsit ilyen utánérzésű lett...), de ahogy korábban valaki írta, sajnos nagyon szerteágazó, és kevésbé követhető lesz, ahogy halad előre...

Személy szerint nekem legjobban az induló naprendszeri küldetések és történet jött be, ahol még nincs pajzs, nincs IP drive, és napokig-hetekig tart az egy-egy út a holdak, és hónapig, évekig a bolygók között. Szvsz ez a legfeelingesebb része az egész játéknak.

SPOILER - Titán küldetés

A Titán küldi álcázással iszonyú szivatás, sajnos itt fájt legjobban, hogy nincs mód a hajót szabadon irányítani, csak valami felé / valamitől elfelé lehet parancsokat adni. Az én megoldásom viszonylag egyszerű volt, két raj naszád (Gunboat), első menetben IP blokkoló, második menetben Erődpajzs. Ugyan mind odaveszett, de hősiességük árán gyakorlatilag pofon egyszerű lett a küldetés, a Balthazart amikor átvettem a parancsnokságot rögtön kimentette IP hajtóművel, utána meg szépen lenyomtam az erődöt és a gorg flottát...
  • Bandy
    na végre szétlöttem mindent :) na köv pálya már csak holnapra vagyis ma délutánra vár :) zsir a game de ha már magyarok csinálták adhattak volna hozzá magyar szinkront is nem csak angolt
  • Bandy
    Fazsa zsikerült megtartani mind 2 anyahajót na keniugrok a palynak csak sikerül így kilőni :)
  • Bandy
    csata :) okok most már csak a babarian ürhajó és maga a bázis van vissza, de a geci újra aktiválta a palyzsot és átadták nekem a parancsnokságot de nem tom kilőni a nagy palyzsot az anyahajokkal sem :P. Sorry hogy ennyit szarakodok vele.. :)
  • Hmuda
    "Csapat közben"? :-)

Ha "csata közben"-re gondolsz akkor a device-okat akármikor, azok maguktól kijavítódnak mindaddig, amíg teljesen el nem pusztulnak, de a hull javítására csak az Angelwing képes, mivel annak automatán regenerálódik a burkolata.
  • Bandy
    Egy hülye kérdés :) hogyan tudom megjavitani a hajomat a csapat közben ?:)
  • Hmuda
    Hát már leírtam. Van egy kapu ami le van zárva. Ez alapján egyértelműnek kéne lennie és nem fogom lelőni a többieknek a "poént".
  • Garfield
    Nem a felderítőhajós a mechanoidokkal és a vardragokkal?
  • Hmuda
    Hja. Sajnálattal kellett konstatálnom jópár küldetés elteltével, hogy ez is egy olyan játék aminek megvan a háttere, hogy korszakalkotó legyen, de csúnyán el lett szúrva a küldetések ilyentén szerű kezelésével.
  • Garfield
    Ja, másik hülyeség.

Van a Titános, a sáskakirálynős meg hasonló küldetések, ahol az ember zubogó sugárban vért hugyoz, hogy megcsinálja, aztán jön egy olyan, hogy szkennelj ezt-azt, és a legnagyobb sérülés az, hogy a Angelwing pajzsa felére csökken. A küldin pedig érződik, hogy nem azért, mert te olyan remek taktikus vagy meg olyan frankó a hajó, hanem mert olyan ultralightra csinálták.
  • Hmuda
    Ha már ott tartanál akkor tudnád, szóval nem lövöm le a dolgot. :-)
  • Garfield
    Vardragos? (Remélem, nem spoiler...)
  • Hmuda
    Amelyik le van zárva, hogy ne jöhessenek át a Naprendszerből a Mechanoidok.
  • GaVino
    Hmm, azért remélem hogy mindig lesz legalább két alternatív megoldás egy szituációnál (játékosi szabadság nélkül nem igazán interaktív a dolog és a lényegét vesztheti el). Ellenkező esetben valóban unszimpatikussá válhat. Meglátjuk. Én optimista vagyok, és pozitívek az élmenyeim egyelőre.
  • Garfield
    Az a BZ-küldi tök jó volt, nálam a texturán látszott merre kell menni: a jég fehér volt, az útvonalon viszont enyhén zöldes.

Újabb idegesítő dolog: nem tudom, észrevettétek-e, de amikor leamortizáltok egy hajót, akkor kaptok újat, de először nem kapsz pontot a tuningoláshoz; legalább egy küldit végig kell csinálni vele ahhoz, hogy rápakolhass.

Namármost a játék egyre durvább és egyre nagyobb az esélye, hogy kicsinálod a hajód. Erre a következő durva küldetést egy erősen light fegyverzetű hajóval kell megcsinálnod és lehetőleg túlélned...

Melyik az az Alpha gate?
  • Hmuda
    Elvileg elég a bázis de extra feladat az, hogy mindenkit kicsinálj. Amúgy a gunboatos dolog nagyon megkönnyíti a dolgot, még közel se kell menni hozzá és végig álcázva maradhat az ember.
  • GaVino
    Miután visszajutottam a flottához, és koncentrált tűzzel elintéztem az üldözőket nem volt nagy gond, ugyanis elég gyorsan megjavítják az Angelwindet, ha van egy kis tűzszünetre ideje.
    Ha ez sikerült és összeszedted magad, lézerrel le kell szedni az ostrompajzsot és onnantól mészárosmunka feldarabolni a gorgokat.
  • Hmuda
    Kezd baromira lehangoló képet adni a játék. Tényleg az van, hogy ha nem azt csinálod amit a készítők kigondoltak akkor vagy nem fog sikerülni a küldetés vagy veszítesz/leamortizálsz pár hajót. Most épp az Alpha Gate küldivel próbálkozom, de már itt is irtóra azt kell csinálni amit előre kigondoltak különben nem sikerül. Elég kiábrándító (ez arra emlékeztet mikor a Battlezone-ban át kellett vinni egy üzemet a jégtáblán úgy, hogy be ne szakadjon és ha nem az előre meghatározott útvonalon vitted át hanem másfelé, akkor már nem is sikerült a küldetés és sajnos itt is hasonló a helyzet).
  • Bandy
    jaja ip blokkolót szitává löttem már de geci nehéz vissza jutni épségben a flottához majd összhangban szétlöni az enemyt. Elég csak a bázist szétlöni vagy mindenkit ki kell nyirni?
  • Hmuda
    Visszagondolva már baromi egyszerű (csak sajna a készítők jelenleg ezt az egyetlen használható megoldást hagyták bent, a többi vagy öngyilkosság vagy sok amortizációval jár):

Közellopakodsz, leállítod a hajtóműveket, kijelölöd az IP blokkolót, kiengedsz egy-(két) gundboatot, követed őket a kamerával (dupla klikk) és pillanatok alatt megvan a dög.
  • GaVino
    Most vagyok túl az első komoly küldetésen a Titanon. Összegezve a szép grafika, a kellemes hangulat, a színvonalas történet igencsak pozitív összképet ad. Korábban voltak problémáim a lassú csatamenet miatt, de ez alternatív (újra választott) fegyver felszereléssel megoldható. Ami a Titanos küldit érinti az Ip-blokkoló szétlövése nem gond, inkább elpucolni onnan nehezebb. Ekkor bizony némi szerencse és save/load-ra is szükség van. Kell legalább két pontos lézer hogy egyből eltaláld, és megsemmisítsd a blokkolót amint kijösz az álcázásból, a pajzsra, és a meghajtásra pedig 200% energiát adtam, majd spuri, és imádkozás. A jó kezdő pozició sokat segíthet. A kommandómat nekem is szétlőtték, ezenkívül még kidobott vadászokkal próbáltam a figyelmét elvonni, illetve védekező paranccsal segíteni késöbb a menekülést a flottáig. Miután sikerült megúsznom folytatódott a móka, s bár a Baltazárt nem tudtam megmenteni, más hajót nem vesztve intéztem el a gorgokat.
    Kitüntetéseket mikor kap az ember? Nekem idáig kettőt sikerült begyűjtenem a védelem érdemrendet, illetve ezen a küldetésen megkaptam a Noésok arany rendjét.
  • Endemol
    Én úgy csináltam (aki maga akar rájönni ne olvassa tovább) hogy:
    mikor elkezdődik a játék ugye szembe állsz a bázissal. No én elindultam a bal alsó sarokban lévő hajó felé. amikor kb egyvonalba kerültem baloldalról a bázissal akkor elindultam a bázisfelé és mikor a faszikám szólt hogy lőtáv ráeresztettem lézereket. Bumm megvolt. és a bázis hátamögé kerülve a rombolók se tudtak rámtüzelni. itt még volt annyi időm és baromi nagy mázlim hogy kipuffantottam az erődpajzsot. Ekkor persze már gyorsan átkapcs fókusz üzemmód, és pajzsot a maximum energiaellátásra. és vissza a flottához gyorsan.
  • Bandy
    megőrülök ott tartok ahol sokan elakadtak elöttem is :) mikor ki kell lőni az ip blokkolót. Nagy nehezen oda érek a bázishoz észrevétlenül majd szol az első tiszt hogy lőtávban vagyunk erre kiakarom lőni de mire aktiválnám a fegyvereket már csak űrbéli pór vagyok :). Próbáltam küldeni egy kommandót is de azokat is kilövik :P. Hal valakinek van egy jó 5lete hallgatom addig próbálkozok tobább :).
  • Garfield
    Ez nem bug, ez feature.
  • Endemol
    Én is azzal a nyamvadék királynővel szívok...Mire befejezné a scannelést addigra elcsesződik a datascanner, pedig 3-ason javítják.
    "Menjünk ki megszerelni datascannert" Persze amikor már lerágták a hajtóműveket ;)
    Ehh. Nagyon szuper a játék, jókat nevetek rajta mikor összeveszik Angel meg Sweetwater :) De ezeket az apró (ám annál több) hibát jó lenne ha javítanák mihamarabb egy patch-ben.
  • Hmuda
    Kösz, kipróbálom.
  • Garfield
    Nem, viszont anélkül elég nehéz lesz azokat a küldetéseket teljesíteni, ahol vagy információszerzés vagy kifejezetten szkennelés a feladat.
  • Garfield
    !!!SPOILER!!!

Én úgy csináltam, hogy az összes hajóval megtámadtam csuma sebességgel, a vadászokat meg kirendeltem a hajók védelmére (annyi vadászt pakolj a hajókra, amennyit csak tudsz).

Elkezdik lőni a királynőt. Hagyd őket lőni, amíg el nem éri a pirosat, akkor viszont azonnal állítsd le a támadást. Ha minden igaz, akkor a pirosban már nem jön több vadász, illetve az ionizáló mező is kikapcsol. Ekkor menj oda és szkenneld le.

Ilyenkor az a probléma szokott lenni, hogy az egységeket úgy leállítsd, hogy abszolúte ne tüzeljenek (legalábbis nekem nem ment). Az egyetlen megoldás az volt, amikor az egységeket egymás védelmére rendeltem és körbevédték egymást (vagyis 'A' védi 'B'-t, 'B' védi 'C'-t, 'C' védi 'A'-t)
  • Hmuda
    Nem de célszerű. Asszem a Brutus-on szériatartozés és nem lehet levenni.
  • Hmuda
    Amőgy van vkinek ötlete a királynőre? Mire odaérek lőtávolba, addigra minden fegyveremet szétszedik (még az ostromlézert is), ráadásul a Brutussal amilyen gyorsan odamentem a döghöz maximális vadászkisérettel, viszonylag működőképes maradt a hajó (Datascanner mindenképpen), de nem engedte szkennelni. A vadászok megállás nélkül özönlenek és irtó hamar lezabálják a device-okat.