2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • Riker
    Nah nagy nehezen sikerült.elég idegörlő hogy ha nem csinálsz mindent úgy ahogy a fejlesztők elképzelték akkor cseszheted,de már megy minden olajozottan:)
  • Riker
    Megosztanád velem(másnak is szabad) hogy csináltad meg az Alpha Gatet?:)
  • Sir Quno Jedi
    Én az utsóig, csakis torpedók és hasonlók, csak utána kellett ott a lőszermentesség !
  • Ridley
    jah én is főleg pajzsbontó..deflektor és hajótest pusztító s-g sín ágyú vagy mittudomén :)fegyverekkel nyomtam torpedó és rakéta elvétve...
  • Sir Quno Jedi
    Áh, én konzolon is nyomulok, szal. hiába is sietnék, reménytelen ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    A jó a gammában, hogy szabdon lehet taktikázni benne, a rossz, hogy nem mindig !

Egyik barétom végig lézerekkel tolta, semmi torpedó, meg hasonló okosságok, max sima gun-ok és így is a végére jutott, én meg végig pajzsbontó és destruktív fegyverekkel nyomultam és nekem sem volt problémám. Én device írtásra csakis gunboat-okat használtam, ahonnan már lehet.

Szal. mindenki maga összeállíthatja a taktikájának megfelelő felszerlést !
  • Ridley
    siess mert a vampire már itt van és a half life2 is lassan meg-érkezik nem beszlve az nfsu2-ről
  • Sir Quno Jedi
    Nekem meg nem volt vele időm játszani, de most rászántam pár éjszakai órácskát ! :DDD
  • Ridley
    hál istennek én már 1 hete túl vagyok rajta :D

de a rakétás korvettek télleg szivatósak voltak :)
  • Sir Quno Jedi
    Az elején pedig nem árt szétküldnei a Sparta-t a Brutus-t és az Avalanche-ot a fellelhető legjobb drive-okkal és 200% override-dal mind a négy kettes stiletto group-ra, így az összeset kiiktathatjuk és megmaradnak a relay állomások is. A Support hajónkra pedig vigyázzunk, ne harcoljunk vele, ne állítsuk a behaviour-ját, ne csináljunk semmit vele, csak pakoljuk teli előtte crystal cell-lekkel, aztán védjük meg, ne is engedjük közel hozzá az ellenséget, hanem még az entity gate felől jövet írtsuk őket ! Ha csak egy pillanatra is kifogy a support energiája, agy lekapcsolja a pajzsát, az összeomló antimecha pajzs lesz a temetőnk...
  • Sir Quno Jedi
    Az utsó nagy földi csatáról meg annyit, hogy ott bár az összes hajóm dugig volt torpedókkal simán elfogyott a felénél (mind a 178 darab !) ! Kissé sokan vannak ott, úgyhogy sajna le kell szerelni a torpikat és mennek fel helyette a jó öreg lőszernemkifogyós durrantós finomságok !

A másik idegesítő, hogy mikor bejön az 5 darab missile cruiser, akkor azok mindegyike szépen ránklövi az ionscream bombákat és a big bang rakétákat (aztán újra). Na ettől az összes hajónak elmegy a pajzsa, plussz a kisebbek azonnal likvidálódnak is ! Persze a velünk küzdő ellenség is elszállhat, de ez a gépet vajmi kevéssé érdekli, a missile cruiser-ek egy mérföldről is bedurrantják a nagy területre ható fegyvereiket, nem kímélve magukat sem (végülis mecha irányítás alatt vannak, nem szaróznak)! Ilyenkor maradjunk egy alakzatban, nyomjuk ki a vadászokat mind F8-cal és imádkozzunk, hogy a legjobb flak rendszerek megvédenek tőlük, aztán uzsgyi, ugorjunk rájuk a gyors hajókkal.
  • Sir Quno Jedi
    Jah, az csücskös lesz, főleg ha be is mész az egyikre "túlélőkért" ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Ami lényeges (lehet már volt, sry), hogy ha csinálunk egy csapatot a hajókból (CTRL) és adunk is nekik egy számot, utána egy alakzatban próbálnak élni és igyekeznek együtt maradni. Ez néha a halál, mert a gyors hajóink is a benga lassulóverseny győztesekkel cammognak. Pedig az Angelwing antimatter drive-val és 200% overdrive-val megy úgy 368 körül is akár (hátszéllel), 3 crystal cell-lel ez már döfi. A két destroyerünk meg lightrider engine-nel egyenesen fénysebességgel közelekedik. Tegyük hát inkább, hogy simán 'A'-val kijelöljük őket, vagy CTRL-lal egyenként, aztán így adunk nekik parancsokat, mivel így hatékonyabbak. Persze vigyázni, hogy ne essen szét a csapat túlzottan, ha nem muszáj. A vadászokat meg ne feledjük F8-cal kiküldeni a nagy csatákban, mert akkor az egész flottát védik !
  • Braveheart
    az azt követő küldetéseken ugyanazokat a vardrag hajókat kell ööö, közelebbről megvizsgálni ;)
  • Riker
    Nah az Alpha Gate után megvan a véleményem a játékról.Lescanneltem az összes hajót,a Serenitynek lelőttem a pajzsát,és továbbra sem tudok semmit csinálni...(Mechákat deaktiváltam).Gondoltam oké,akkor mondjuk szétlövöm a Serenityt.Amikor lelőttem,a másik 2 vardrag hajó bekapcsolta az IP hajtómüveit,Angel kiirta hogy oké,tudja hova mennek,misszió kész.Erre következő misszióra felszerelkezek,és akárhányszor próbálom nem tölti be,hanem kiakad,és ahogy olvastam a nexus oldalán,ez az miatt van mert az előző küldinél valamit rosszul csináltam.

Szóval kiváló játék,de tesztelés után is ilyen hibákat benthagyni...több mint siralmas.
  • Bandy
    oki legyen nexus.hu quneten :)
  • Braveheart
    ugyazeket a hibákat én is észrevettem...
  • Riker
    Én is ott tartok,ahogy olvasgattam a hivatalos fórumot,ebben a misszióban van 1-2 bug,majd holnap megpróbálom megcsinálni.
  • 20Joe
    Köszi szépen már nem kell segítség megoldottam.
  • 20Joe
    Sziasztok mondjátok meg létszi, hogy a felderítős küldetésnél milyen fegyverösszeállítást használjak a gorg rombolók ellen. Mert az a legfőbb gondom hogy gyilkolom őket mint állat, és mire eljutok oda hogy a 4-ből kettőt kinyírjak addigra felfedezem a felderítőt és az egy idő után eltűnik és nem tudok vel csinálni semmit, és azt mondja hogy vereség meg hogy megsemmisült az a hajó. És már tök tanácstalan vagyok hogy mit kezdjek vele. Plz segítsetek. Köszi előre is!
  • John McLane
    ez az alpha kapus küldetés egyszerűen nevetséges. a feladat a hajó szkenneláse, egy kis mecha ellenállással megfűszerezve. na de, hogy lövöm 3 hajómmal az egyik vardragot, és a pajzsa meg se ficcen ez egyenesen röhej. azon meg se lepődtem, hogy angel parancs ellenére se ment ki, de még csak kifogást sem mondott...
  • Zsolo007
    Mellesleg nem is volt jó, engem iszonyúan zavart hogy angolul mondja magyarul meg olvasom.
  • Braveheart
    Én már csak elvből nem raktam magyarra install után... de ahogy elnézem nem is bánom...
  • Zsolo007
    Sziasztok! Milyen nehézségi szinten nyomjátok? Én már végigvittem normálon meg hardon is
  • Mester01
    Kurva jo ez a game!

Csak mindig elakadok most /pill mikor 4hajom van+1 Pajzsgeneratoros hajo es megkell vedenem. De mindig szet lovik
    Jah neten lehet jatszani vagy csak CDkulcsos?

Irc csati meg legyen pl #nexus.hu \quakenet
  • Braveheart
    Na kezd izgalmassá válni a történet :)
    Nem akarok spoilerezni mert ha egyszer nekiállok nincs megállás...
    Csak az idegesít hogy mindig kivág 15 percenként hibaüzenetekkel... szabálytalan művelet, kékhalál, van itt minden...pedig még a ramomat is kicseréltem
  • Elkor Alish
    Kéne valamelyik irc szerveren csinálni nexus csatit vagy esteleg már van?
  • Braveheart
    Bal alsó sarokban van az eneriaszabályozó- engine, shield, weapons és support. Van ott 3 négyzet, alapban az első módban vban mindegyik. Ha átkapcsolsz a másik 2 közül az egyikbe akkor adsz annak a rendszernek plussz energiát, de egy idő után újra kell töltődnie a tartalékenergiának is. Traininget megcsináltad amúgy? :)
  • Elkor Alish
    Hogy kell plusz sebességet adni?
  • Riker
    Nah végre nyomom a játékkal,én is bekapcsolódok:)

Az angol szöveg tényleg kidolgozottabb,de nyilván azért,mert mégis nagyobb az angol nyelvű célközönség,mint a magyar.

Elkor Alish:Lehet,hogy bug,de én(kezdő szinten) a pálya elején megmondtam Angelwingnek hogy menjen a Bázishoz,és amikor letelt az álcázás akkor megálltam pont az egyik aszteroida mögött pihenni,amikor feltöltődött mentem tovább és odament.Szóval nyílegyenesen bázis,navpontok letojva:)

Játék elején gondoltam,hogy egyszerűen kiadod a parancsot a hajóidnak,de már látom hogy sokkal jobban jársz,ha minden egyes fegyvert/eszközt/dolgot külön-külön irányítasz.

Összességében sztem jó játék,és jó hogy nem IG3 a neve,mert nemsok köze van hozzá:)
  • Braveheart
    Repülj bele először a közelebbi majd a 2. piros nav pointba. Ott sugárzás van és feltöltődik az álcázási időd, de csa kegy pillanatra menj be ert picit sebez a sugárzás. Ezután adj egy kis kakaót (+energiát) a hajtóművekre, gyorsan menj el a bázisig, onnét menni fog :)
  • Elkor Alish
    A lopakodós,amikor angelt be kell juttatni az egyik bázisra hogy az aknamezőt az enemy ellen fordítsa.Hogy el bírjunk jutni a kapuhoz.Amikor nav pontoknál kell menni de egyszerűen nem sikerül.
  • Titan
    Az melyik is?
  • Elkor Alish
    Hehe de nem sikerül
  • Braveheart
    lopóddzá' :D
  • Elkor Alish
    Hi

Tudna valaki tippet adni a Stealth nevű küldihez?
  • Mester01
    Ez engem is erdekelne
  • Braveheart
    Tudott már vki multizni? Mindig csak a connecting to master serverig jut :( gondolom cd key
  • DreamR
    Nekem eddig mindig az volt, hogy amint kimondta a tiszt, hogy megfelelő a távolság már fel is fedeztek, és off...
  • balty
    Titán küldihez tipp:

Én kijelöltem célpontnak a bázis mögötti roncsot. Szép nyugiban eljutottam oda. Onnan pedig elindultam az állomás felé. Figyeltem, hogy megfelelő távolságba maradjak az ellenséges hajóktól miközben közelítettem az állomás felé. Így fel sem fedeztek, míg el nem kezdtem lőni az ip blokkolót.