2056
Nexus: The Jupiter Incident
-
zizzenet #893 Tényleg ennyire gáz a játék? Mert akkor leteszek róla. Nagy IG és Haegemonia rajongó vagyok, azért vártam erre is. Szóval ahhoz képest, hogy eredetileg kereskedelem, diplomácia meg speciális kolóniák voltak meghirdetve, ez egy eléggé másféle és szegényesebb játékmenetnek tűnik. Így van-é avagy rosszul tudom? -
#892 hmmm... -
#891 Nem, sztem. könnyű vót ! -
#890 Ez is olyan b.szott nehéz,mint a H2? -
#889 Hmmm..olvasgatom a topikot,+ nézegettem a képeket a gémről,elég jónak tünik,talán meg kéne próbálkozni vele...
Bár a Homeworld 2 után 2x is meggondolom...
-
antijedi #888 nem lehet megvédeni... !!! -
Nagyapi #887 Ha commandósokat is vittél magaddal, akkor a hajóból is tudtál menteni, ami azt hiszem plus pont. Elméletileg a relét is meg kellene védeni valahogy, hiszen szerepel a feladatok között, de fngom sincs hogy hogyan. -
goyo2 #886 A megoldás annyi volt, hogy legalább pirosba kellet vinni mind a 3 ellen hajót, utána felvette a kapcsolatot a kutató állomás.
:-) -
goyo2 #885 Hát én már annyit vártam?! Lehet hogy Angel-t elkapták a vámpírok? -
Nagyapi #884 A reléállomást mindenképpen kilövik egy felturbózott lézerrel, vagy mi a pöcsmöccsel. Ahogy tovább görcsölsz, egyszercsak megszóllal a javító-kutató állomás. Kiderül, hogy van túlélő, és van rádió is amin Angel visszatér, majd sipirc. -
antijedi #883 nem baj ha meghal a reléállomás... -
goyo2 #882 Sziasztok,
Elakadtam. A ,,vissza a földre" küldinél tartok. Nem tudom megvédeni a relay állomást. Ha a torpedókat sikerül is hárítanom, akkor meg szétszedi lézerrel. Próbáltam hogy figyelmen kívül hagyom a dolgot és továbbcsináltam. Már mint a három hajót disablebe raktam. A Manuszt megmentettem. De úgy fest hogy ilyenkor nincs tovább. Mit tegyek?
Thx -
#881 üdv
lenne egy kérdésem haverral multnizni akarunk, de valahogy nem jön össze megcsinálja a szervert, de aztán amikor én connectálni akarok, akkor ugye join multi aztán ott refress az internetnél. Na ja de várok 5 percig és nem történik semmi valaki tud valamilyen megoldást előre is köszönöm és sürgős lenne mivel nincs semmi jó mulzitható játék ami volt azt már mind meguntuk thx.,! -
#880 KIRÁLY! THX! -
engine #879 SPOILER!
exterminatorral menekülj a csatából, úgyis csak golyó fogó míg van ellenséges hajó.
A küldi elején mivel az álcázás elég jó, Én közel mentem 1-1 magányos hajóhoz majd mind 3 hajóval megsoroztam mielőtt pajzsot emelt volna. - főként hajtómű/pajzs/fegyverek sorrendben. Ha a pajzsokat felhúzta megint cloak és +vártam míg leereszti. Ezzel a módszerrel a 2 kisebb hajót még a flotta érkezése előtt kivontam a forgalomból.
Mikor megjöttek onnan egyszerű. Az összes harci gépet ráküldtem Norbank altengernagy hajójára, a másik csatahajót meg ostrom lézerrel aprítottam :)
Elméletileg már csak 1 hajója maradt ki a szórásból, ezt angel egysége és az időközben felszabaduló vadászok elintézik.
Ezek után jöhet az exterminator, na és persze egy kommandós csapatot átdobhatsz Norbankért ha hiányzik az a pár kedves szó :) -
#878 Nem jól fejezted be a küldit.. ez a készítők fa**ga sajna, ha nem ugyanugy fejezed be ahogy nekik teccik, másik, én a blokádtörök küldinél vagyok ahol szétkö lönni a piros entitást, hogy a picsaba tegyem meg? mindig szanaszéjjel lönek, mellesleg az exterminatort azt a csatahajót meg mire odaérne a gömbhöz szétlövik, pedig abban van sok energia séékker plz -
predakon #877 CSÁ arcok.
Volna eg ynagy gondom leszedtem netről a nexust,amint végzem a RIOT küldetésel azt hiszem ez az első rákattintok a folytatásra erre a játék visszalép a főmenűbe.
Ez valami védelem vagy csak kell valami patch?
Pliz help,köszi. -
engine #876 SPOILER!
Távolodj el a roncstól miután Angel átszállt, különben pár eltévedt lövés és már fel is töltődött a kicsike...
Szóval roncs rá valamelyik csapatra - én a rombolókat javaslom. Igyekezz túlélni a csatát, igazi kárt kevés hajóban tudsz tenni, de ahogy Hmuda is írta Angel segíteni fog. Épp ezért ha részeket támadsz a hajtóművet ne bántsd, mert olyan rövid időre állnak át a gorg hajók, hogy a legjobb, egyből hazaküldeni őket. Így szép lassan te kerülhetsz fölénybe..
Kb. ennyi -
Riker #875 Nekem is simán megy,maga a játék sztem nem nehéz,csak a bugok nagyon idegesítők benne,elég meglepő hogy tesztelés során ilyeneket nem vettek észre. -
Braveheart #874 LEhet hogy csak én játszottam túl sokat ilyenekkel de mediumon fokozaton az összes pályát megcsináltam max harmadszorra... -
Mester01 #873 up -
Mester01 #872 2112.09.06.
ATROX IX
AZ ATROX IX. ASZTEROIDA MEZOGYURUJUE
Nah en most itt tratok de elakadtam megkell olnom 4 rombolot + megkell mentenem egy idegen hajot de nem tudom mert szet lovik mint a szart. Pedig van 4db pajzsromnolom es semmi hatasa sincs -
mermalior #871 "Már nemazért,de amit Te leirtál,hogy hogy csináltad meg az nem a Titános küldetés tudomásom szerint."
Titános küldi, ahh. Az egy küldi sorozat, több felvonással, nem?:)
De értem mire gondolsz. Az azt követőre, mikor a többiek nem tudtak átjönni veled... Jogos.
Az nekem is rémálom volt. De azt is sikerült megoldani. Veszteség nélkül. Itt a gondot az okozta előszőr nekem, hogy taktikai cuccal akartam menni. Elhatároztam, hogy majd szépen lézerekkel lövöm ki az IP blokkolót, jó közelről. Ezzel csak az a hiba, hogy nagy mázlival ugyan sikerülhet, de utána már nincs idő elmenekülni, mikor elszabadul a pokol. Ultramázlival még ez is sikerülhet, de arra már végképp nincs idő, hogy elkapjak egy falanxos kisfiút, aki majd később összeáll a nagytesóval ostromlézerezni. Taktikai lézerekkel meg aztán főleg képtelenség lelőni róla a falanxfegyverét. Tömény időpocsékolás ezen a pályán taktikai fegyverekkel próbálkozni, mert rohadt kevés idő van az elején mindenre, még akkor is ha sikerül lelőni az IP blokkolót és valahogy megúszni. A gondot az okozza, hogyha beállnak a falanxos kishajók ostromlézerbe, akkor az erődpajzsot később már nem lehet leszedni. SZVSZ aki már feállt erődpajzs és ostromlézer utáni állapotban jár a küldijében, az kezdheti is előről, ne is próbálkozzon tovább mert az ostromlézeres hármas mindíg ráfordul, nincs honnan támadni. Hiába gyűjtöd a roncs köré, vagy jó messzire a tűzvonaltól a flottát, később nem tudsz az ostromlézertől a bázis közelébe menni.
Szóval rájöttem, hogy hülyeség a taktikai felszerelés, mert ha veszel két naszádot (ahogy többen is javasolták), azok leszedik az IP blokkolót, ha ott hagyom őket (isten nyugosztalja őket). Én kb. 8-9000-re kidobtam a két naszádot az IP blokkolóra, álcából kilép, aztán stealth hajtómű lekapcsol max meghajtás a komoly hajtóművel (200%) kifelé, de nem vaktában, hanem a hammer felé (érdekes, hogy a glory erősebb, ami plussz elvesztegetett idő, ezért őt ki is hagytam) majd particle gatlinggal és/vagy termitáros raksikkal két lövés a kishajó (akkor kell indítani az IP blokkolós akciót, mikor közeledik és a pajzsa nincs feltöltve), aztán waypointos megoldással egyenesen tovább (shift lenyomására megjelennek a kék karikák - bal egér click pozícionál, jobb egér click mélység-közelség állítás, ahol elengeded oda megy a hajó), és flotta bevárása. A hülye Baltazar a pökhendi admirálissal persze közel megy a bázishoz és szarrá lövik, onnan a tiéd az irányítás. Ekkor pause, mindenkit ki kell jelölni a bázis támadására, Baltazarnak pajzsra és hajtóműre minden energiát, pajzsjavítás 3-as prioritásra majd a fent említett waypointos módszerrel el kell távolítani a csatából. A bázis lő utána, ugyhogy nem szabad magára hagyni míg lőtávon kívül nem kerül. A többiekre figyelni, hogy pajzs legyen mindenkin mikor kidurran a bázis, mert rohadt nagyot sebez... Ezzel a módszerrel pár perc alatt megvan az utolsó Titános pálya. -
Riker #870 Sajnos így hogy végignyomtam eléggé csökkent az izgalma a játéknak,de remélem a készülő modok feldobják. -
Riker #869 Már nemazért,de amit Te leirtál,hogy hogy csináltad meg az nem a Titános küldetés tudomásom szerint. -
#868 Szerintem is q jó a gamma, nekem at teccik, hogy nem neked kell "vásárolnod" többmilio csatahajót, és lerohanni az embereket.. igen lehetne egy nagyobb tér, a rendszerek felderítésében, nekem nagyon bejön, csak ugy feltud huzni, hogy a láthatalan vagyok, és lazán meglátnak, persze pajzs nélkül szarrá lönek:) -
#867 Szerintem is jó játék, de hiányolom mondjuk a kézikönyvet. jó lett volna egy kis leírás, persze a játékban minden benne van, de a SHIFT-tel mit lehet csinálni?
Ja, még egy probléma. Az első küldetések között szét kell lőni egy idegen bázist,d e előtte le kell scannelni. mielőtt felrobbanna elhúzok, de akkor meg kiírja, hogy küldetés sikertelen. Ha maradok akkor meg elpusztul a hajóm... -
antijedi #866 mármint a fejlesztésre gondolok..., azt meg sohasem tudtam emgérteni miért öröm az valakinek ha lekorlátozzák..., szvsz az a jó hogy ha mindneki ugy jáccik ahogy akar/tud... -
antijedi #865 "A Nexus egyetlen hibáját én abban látom, hogy kevés lehetőséget hagy a stratégiázásra. Nem hagy szabadságot arra, hogy felfedezz, ellopj, asszimilálj technológiákat, és utána kedved szerint szerelgesd vele a hajódat. Kötöttek a forráspontok, ami nem gond, mert kell a korlátozás az élvezetes játékmenethez - hogy ne tápolja magát halálra senki, de egyenértékű technológiák közt izgalmasabb lenne mondjuk kifejlesztett vagy idegen technikával egyedivé tenni a hajót. Akkor is ha a sztoriline mondjuk nem aggadtja rád."
pedig ez mind ig2..., de mind1, nem erőszak a disznótor :) -
mermalior #864 Hali!
Szerintem a Nexus nagyon jó játék. Én is egy fejlesztő csapatban dolgoztam, tudom mennyire nehéz egy ilyen stuffot összehozni! Nyulászi Zsoltinak külön gratu a fantasztikusan hangulatos sztoriért. A grafika gyönyörű, a hangulat szuper, a black sun engine pedig nagyon ígéretes.
Én ilyen és ehhez hasonló játékokat sohasem tudtam végigjátszani, de a Nexus az a játék ami teljesen leköt. Próbálkoztam az IG szériával és a Hegemoniaval, de már az elején kifulladt a lelkesedésem. Biztos nagyon jó játékok, de a végső löket hiányzott, hogy lekössön. Ez persze attitűd kérdése, ízlések és pofonok...
A Nexus egyetlen hibáját én abban látom, hogy kevés lehetőséget hagy a stratégiázásra. Nem hagy szabadságot arra, hogy felfedezz, ellopj, asszimilálj technológiákat, és utána kedved szerint szerelgesd vele a hajódat. Kötöttek a forráspontok, ami nem gond, mert kell a korlátozás az élvezetes játékmenethez - hogy ne tápolja magát halálra senki, de egyenértékű technológiák közt izgalmasabb lenne mondjuk kifejlesztett vagy idegen technikával egyedivé tenni a hajót. Akkor is ha a sztoriline mondjuk nem aggadtja rád.
Nem értek egyet azokkal akik szerint le van fektetve a küldik menete. Bullshit. Igenis lehet választani. Én a Titanos kuldit elsore nyomtam le 0 veszteséggel. Tele voltam aggodalommal, mert a fórumon mindenki szenvedett tőle, de szerintem baromira egyszerű. Vettem naszádot de nem is használtam. Egyszerűen 1, 2, 4, 10, 15 referenciapontok érintése álcázásban (stealth hajtóművel 200% energiával) így 10-12 perc alatt ott vagy a bázis háta mögött. Ne várd meg menet közben míg lehull az álca, hanem mikor egy aszteorida mögött vagy, akkor magadtól kapcsold ki és várd meg míg újra töltődik, így ujraindul az 4 vagy 5 perc. Aztán a 15-ös refpontol egyenesen a bázishoz, de várd meg míg kb. 4000-4500-ra vagy tőle, ne zavarjon a hadnagy dumája. Aztán kommandó kienged. Visszafelé álca le, pajzs bekapcsol, leggyorsabb hajtómű a stealth helyett 200%-on és odarepül az egyik már kilőtt hajóhoz takarásba (amelyiknek csak hajszálnyi piros csík a páncélzata) és megvár míg a flotta megjön. Egyetlen karcolás nélkül végig lehet csinálni a küldit. -
#863 Nemjön valaki IRC-re? Egy embervan csak fent:( Gyertek minnél többen... | Irc.quakenet.org #nexus.hu -
#862 Én azt a küldit ugy csináltam, hogy felszereltem 2 nehéz lézerrel, és a legjobb pajzsal, hajtóművel, mivel mindig észrevettek, berohantam lőtávba. és szétlőttem, amikor visszafelé jöttem, NA, azvolt már picit necces... de sikerült, bárr megdarálták a gépet... :) -
engine #861 Bocs, Lord Zaxnak ment a válasz, természetesen -
engine #860 Nekem a hivatalos forumon olvasott taktika hozta meg a sikert.
Mikor megérkezel álcázás, kitérsz a közeledő hajók elől. Megközelíted a bázist, de minimum 10 K-ra legyen a legközelebbi ellenség. Ekkor álcázás mellett útnak indítod a vadászokat és röviddel utána a naszádokat. Így a vadászokra lőnek és nincs idejük foglalkozni a naszádokkal. Valószínűleg hősi halottak lesznek, de kinyírják a blokkolót és még csak észre sem vesznek :)
Nekem így másodjára sikerült... -
#859 Üdv valaki help, valami hibaüzit ír ki amokor megcsinálom a 2 mehakármicsodás küldit amikor szkennelni kell a sok gorg hajot aminek a pajzsai táposak... Valami baja van a city shippel plz help!!!!44 -
Riker #858 Titán küldetés,ha visszaolvasol kb 3-4 különböző taktikát találsz,ezért én most nem fogom leirni ahogy én csináltam. -
Braveheart #857 odalopakodsz,és léázerrel kilövöd az ip blokkolót... -
Riker #856 Pont az hogy _kicsit_ bugos:) -
Lord Zax #855 Üdv!
Elekadtam egy kicsit, mégpedig egy lopakodos küldetésben.
Valamilyen ip blokkolot kellene szétlöni, ami gátolja a többi hajo beugrását... De tök egyedül vagyok, 8 nállam erösebb hajoval, elcsalni nemtudom öket, ha pedig közelmegyek az ip blokkolohoz, és elkezdem lönni, egyböl szétlönek a rombolok amik védik..
Légyszi segitsetek már hogy lehet azta pályát megcsinálni... -
Braveheart #854 Nemtomm i a bajotok azzal a küldivel, kicsitbugos, de én mediumon simán végignyomtam a játékot (ill. 1-2 pálya van még)