2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • Tuvok #973
    Nem a hajófelszereléssel van itt a baj, nekem is pont ugyanez volt, és mindenféle fegyvert kipróbáltam már, egyszerűen nem sebződik az ellenfél, vagy iszonyú lassan, ő meg pár lövéssel szanaszét szed ...
  • Sippie
    Imádom az ilyen bíztatásokat... Asszem ma már nem játszom vele :DDDD
  • Sippie
    Amúgy nem tudom, én a lézereket abszolút nem favorizáltam. Ebben a küldetésben pedig a két kísérő hajó csak azokkal van felszerelve... nah mondom szívás lesz, erre kitaláltam hogy lőjük ki a fegyverzetet... sec pec alatt szétkapták az eliminator Torpedokat, csak persze 3 cirkáló két csatahajó ellen nem sok sansza volt egy romboló, cirkáló párosnak.
    Viszont furcsa volt, hogy a végén két ellenséges cirkálót alig tudtam kiírtani 2 csatahajóval két cirkálóval és a ghost rombolóval... szinte alig sebezték a pajzsot is meg a hull-t is :/
    Aztán crisis torpedokat meg pajzsleszedő shelleket nyomtam rá, 10 perc alatt lejött a pajzsa, majd lézerekkel kilőttem a shield devicet. utána a hull-t is egy fél óra volt szétlőni :D és akkor még mindig maradt egy ellenséges cirkáló... nagyon gázul szerelem fel a hajóimat valszeg :/
  • Ivan Pjodr
    Az utolsó csatába (ami az utolsó előtti lesz... ) akkor tényleg csak nagyon nyugodt lelkiállapotban kezdj. :)
  • Tuvok #969
    Szal ez várt volna rám ?
    Jó, hogy eddig már nem jutottam el
  • Sippie
    Igen én is ezt mondtam :D
    De megoldottam. Másfél óra nem is rossz.
    Egy csatahajó élte túl, az angelwing, meg az avalanche :D jó arány mi? :D
    Jah és persze az E-Skeeteres csatahajónak annyi, úgyhogy negyed órát vártam mire az angelwing kinyírta az Entityt...
    Az utolsó csatába inkább nem kezdtem bele... nem vagyok olyan idegállapotban :D
  • Ivan Pjodr
    Milyen nehézséggel játszol? Sajnos csak azt tudom mondani, hogy nekem nem volt nagyon komoly problémám ott (2. újrakezdésre sikerült komoly veszteség nélkül). Amikor a Angelwing-el lopakodsz, akkor meg tudod csinálni, hogy szétlövöd a lerakópontokat őrző cirkálókat(vagy egy-kettőt). Vigyél torpedókat, és mikor közel érsz hozzá álcázva, kapcsold ki az álcát, és míg ő nem vonja fel a pajzsait, szét tudod lőni gyorsan.

A flottás harchoz annyit tudok mondani, hogy a csak mechanoid elleni fegyverekkel felszerelt csatahajód vond ki a harcból. És persze ne menj közel a nagyobb hajókhoz az elején, minden tűzerőt egy közelebbi cirkálóra.

Remélem tudtam segíteni valamit.
  • Tuvok #966
    Ajaj
  • Sippie
    Hát nem azt sajna :D:D
    Nah előrébb jutottam 3 helyre már leraktam a satelliteket, a 4.-re is lerakom, és jön a flotta, csakhogy az ellenség tizedmásodperc alatt szétcseszi az összes hajómat :/ mi a rákot csináljak?
  • Valen
    Sippie: ha a magyar változatot töltötted le, akkor nem kell :))
  • Sippie
    Sziasztok!
    A magyarosítást a játékhoz le lehet tölteni?
    Valamint az érdekelne hogy annál a rsznél amikor az entityhez blokkolókat kell lerakni egész pontosan 6ot, akkor mit kell csinálni?
    Oda mentem a pontokhoz de mindegyiknél volt egy ellenséges hajó és tojt kirakni a blokkolót.
  • Psycho DAD
    Hi!
    Nohát hamár vannak itt olyanok akiknek sikerült kijáccani a gámát akkor kérném a segítségüket!
    Prob: "A mechanoid" című küldetés. Naszóval Angel átmegy a mechára, hadovál összevissza, jönnek a gonoszok sokan, lövöm őket, Angel mongya jujj már nemsoká tudok uralkodni a mechán csak 10perc van kb. és nekem 2 perc mulva már annyi is mert a mecha ennyi idő alatt feltöltődik. Eccer kéccer már tovább is tartott a "10perc" de meg se közelítette azt az időtartamot. Nem tom mijatejszínespudlingot csinájjak. Ja és volt már hogy amortozálta az ellent Angel a mechával, de semmit se ért. Na szal ha tud vki akkor plz. help
  • Tuvok #961
    Hehe hehehe
    "brutálisabb pajzspusztító" viccelsz ? nekem olyan ? :)
    ha 10x nem sikerült, valszeg 11-edjére sem fog, nézd meg a képet, a gatling sebzi a hajótestet, de a pajzsa érintetlen MIND1 mit használok ellene, már mindent kipróbáltam, csomó lézer, energiabomba, neutron torpedó, nem sebzi őket, 0, semennyire, érted ?
  • LSSAHPAUL
    Jah, ha már mindenképpen lesznek veszteségek akkor ne a te hajód legyen, mert bár nagy valószinüséggel visszakapod, de a felszereltsége alap lesz megint..
  • BaLeeX
    Türelem tornaterem...

Szóval küldetés legelején le kell rohanni az ellent és kilőni a két kis hajóját. Ezután nem kell visszamenni a Colossus erődpajzsa mögé, hanem lőni tovább a hajókat, nem árt valami brutálisabb pajzspusztító. Ha leszedted valamelyik nagyobb hajó pajzsát akkor lődd a hajótestet és ha a 3 fő hajóból 1 meghal akkor a többiek elmenekülnek.
    De tényleg nagy szívás az az atomerős lézer amivel 1-2 lövéssel kilövi a hajóidat. Addig variáltam amíg nem az én 3 hajóm közül lőtte ki valamelyiket, hanem a küldetésre kapott nagy cirkólót (ha kilőtt egy hajót utána már nem lövöldöz ilyen erős lövéssel) és utána le kell nyomni és saját hajód sem veszik oda csak amit a küldetésre kaptál.
  • Tuvok #958

2x megpróbáltam ...
    Mire kilövök elég kisebb hajót, kilövi az ellátóhajót
    Ennek semmi értelme, rá is hagyom inkább
  • LSSAHPAUL
    Az ostromlézer csak akkor müxik ha 3 hajóval összevan kapcsolódva. Lődd ki a leggyengébbet és kész.
    A pajzsromboló fegyvereket én is előszerettel lövöm ki :)
  • Tuvok #956
    Ja és az mitől lehet, hogy a hajóm egyszercsak magától beindítja azt az ugró vagy milyen hajtóművét, elugrik és küldetés bukta, mikor nem kilőtt a valiant, akkor ez volt ...
  • Tuvok #955
    Ez kész, ez röhej bazzeg ....
    Ez a valiant köpköd valami sárga skulót, 1 azaz EGY lövés belőle a pajzsom (200%-on megy ...), következő lövésétől sárga a hajótest, 3. lövésétől robbanok . 3 lövéssel szétszed, én meg akármit csinálok, a kisebb hajóim 1 lövés neki, azokat azonnal kilövi, hiába raktam rá mindenféle lézert, gatlinget, meg a túró tuggya miket még, és egyszerűen esélyem nincs kilőni az ostromlézerét pedig minden hajóm azt lövi, már sárgában van a rohadék, de semmi, egyszerűen semmi ...
    Kép az értelmetlen haláltusáról ...
  • Ivan Pjodr
    A játék második felében nagyon hasznos tud lenni, ha kilövöd gyorsan a pajzsromboló fegyvereket(általában max 2 szokott lenni). Utánna alig tud valamit kezdeni az ellen a hajóiddal.
  • LSSAHPAUL
    A rakétát teljesen feleslegesen tették bele a játékba.. Mozgó célpontra ha 1-et tudsz vele lőni már összeteheted a kezed. Egyedül a platformok ellen vettem hasznát.
    A hajtómű kilövés az ok, de ha teheted állj meg a hajóddal olyan helyzetben amikor a legtöbb fegyverrel lő automatic. Ugyanis a drága tovább forgólódik ,elmegy ,visszajön ahelyett hogy ripityává lőné az ellent.
    Az energia lövedék is csak néha vethető be, amikor olyan az ellenség pajzsa amire hatásos.. Nekem 3-nál még nem voltak energia gondjaim..
    A fegyverrendszert akkor érdemes kilőni ha veszélyes rád.. pl a lézereket nem kell..
  • Braveheart
    Ezt a problémát én is észrevettem, de meg is oldottam. Elvégre végigvittem mediumon ;)
  • [NST]Cifu
    Pontosan, de egy erős ellenséges hajónál is elég csak a pajzsgenerátort szétszedni és utána már 10 másodpercig sem él, erre tökéletesek a Gunshipek.
  • StarFist
    Kimaradt: a gunship rajoknál a flakrendszerek magas hatékonysága a probléma, nagyon gyorsan megtizedelődnek. Talán az első-második hajóra futja belőlük, fogyóeszközök és csak a csata végén pótolhatók, közben nem.
  • StarFist
    Ezzel az a baj, hogy a pajzsgenerátor nem minden szögből elérhető. Ha fizikailag az ágyú és a generátor között ott van a hajótörzs, akkor a lézer a hajótörzset lövi és a generátor nem sérül (ezt tetézi, ha combat hajtómű is van a célponton, ami nehezíti az alrendszerek célbavételét). Ezért szoktam első körben a fegyverek mellett a motorokat is lövetni, a béna hajó többi alrendszere már könnyű célpont.
  • StarFist
    Tapasztalataim szerint a bubble-vel kitörölhetem a fenekem ,főleg ha a célponton 200%-ra állított integrity pajzs van. A legnehezebb fokozaton sokkal gyorsabban célt értem ha levertem pirosig a fegyverzetet a célponton lézerekkel. A pajzsromboló rakéták/bombák már jobbak egy fokkal, viszont a rakéták legtöbbjét a flak/vadászfedezet megfogja, az újratöltési sebességük pedig egyébként is a leggyengébb láncszem a rendszerben. Ráadásul ha a környéken (robbanási rádiusz) van saját hajód, az is elszenvedi a következményeket, amit egyébként a valósághűség jegyében pozitívnak tartok. Annyi csatahajót pedig nem kontrolálhatsz a játékban, ami lehetővé tenne egy tömeges rakétatámadást (egyszerre 20-30 rakéta) egy flottacsoport ellen (ráadásul a rakéták egy idő után elfogynak).
  • [NST]Cifu
    Négy Bubble Energia lövedéket te aligha fogsz elegendő energiával táplálni, max. ha 200%-osra veszed az energiáját (ami pillanatok alatt le fogja szívni az energiacellákat), ha jól emlékszem már három bubble energialövedéknél is 150%-os energia kellett ahhoz, hogy teljes sebességel lőhessenek...
  • Tuvok #946
    De agyon tudjátok variálni :)) Én nem körítek, lövöm mindennel ami van, úgyse ér semmit, hol csak ezzel lő, hol csak azzal, nem értem miért nem használja ki a hajó a tűzerejét ... na mind1, elbaszott AI-val nem lehet mit kezdeni ...

Többjátékos módot próbálta már valaki ? Remélem több értelme van, mint az egyjátékosnak, és van valamelyest szintbeli egyenlőség a fajok fegyverzete közt, és nem hullik ki az ember maradék haja is az egyjátékos után ?! Vagy az egyik beáll embernek, a másik gorg vagy mi a túrónak, és utóbbi 3 lövéssel szarrálövi az embert ?
    Gondolom skirmish-t emiatt nem raktak, semmi értelme nem lenne ...
  • LSSAHPAUL
    Küldetéstől függ.. Ha kapsz még más hajókat akkor evidens hogy azokkal szeded le a pajzsot és az angelwinggel meg kivégzed. De ha magában van az angelwing akkor 2 lehetőséged van : energialövedékkel átmenetileg leszeded a pajzsot és gyorsan rásuhintól a gunokkal vagy preciziós lézerfegyverekkel+az összes vadászgéppel kilövöd a pajzsgenerátort. Ha a kettőt kombinálod az nem lesz jó mert kell az összes slot..pl vagy 4 bubble energia lövedék vagy 4 burningfist nehézlézer.
  • Braveheart
    nálam az volt a nyerő taktika hogy a kisebb hajók lézerekkel leszedték az ellenfél pajzsgenerátorát, utána a többi alrendszerét, így a nagyobb hajóknak csak takarítani kellett már...
  • [NST]Cifu
    Mindegyik lézer sebzi a hajótestet, csak elhanyagolható mértékben, persze ha egyszerre nagyobb mennyiséget használsz belőle, akkor akár még el is tudod pusztítani. Nekem volt olyan, hogy semlegesíteni kellett volna egy hajót (már nem emlékszem melyik küldetésben), és egyszerre 3-4 hajó kizárólag lézerfegyverekkel támadta a kritikus pontokat. Úgy 15 másodpercre a csata egy másik részére koncentráltam, és mire visszanéztem, már vörösben volt a célpont hajó. Nyomtam rögtön egy Pause-t, de késő volt már...
    Szóval lézerfegyverekkel is szét lehet szedni egy hajót, csak elég sok lézerfegyver kell hozzá... :))

Egyébként én továbbra is tartom azt a véleményem, hogy a lézerfegyver eléggé használhatattlanok. Hagyományos pajzsbontó + rombolófegyverekkel előbb érem el a célom, ha esetleg tényleg lendít az esélyeken, akkor meg 2-3 Gunsip raj letakarít bármit a célponton...
  • StarFist
    A nehézlézerek közül az utolsó elérhető verzió (a fene emlékszik már a nevére, skirmrish hiányában már töröltem a game-et) valamennyire sebzi a hajótörzset is. Egyébként a plazma ágyúkat kell favorizálni.

Nyerő összeállítás (szerintem): 2-3 db plazma ágyú, a többi helyre nehéz lézerek + a lehető legtöbb/legjobb energiacella és generátor. Első körben lepucolni a célról a fegyvereket és a hajtóműveket. Ezt megismételni az összes hajóval. Utána cél a pajzsgenerátor a lézerekkel. Végül kegyelemdöfés a plazma ágyúkkal.
  • [NST]Cifu
    Rakj fel olyan fegyvert, amelyek a "romboló" osztályba tartoznak. Ilyenek az elején pl. a Gatling fegyverek (talán Uránium Gatling Ágyú a neve?).
  • Ivan Pjodr
    A lézerfegyverek nagyon minimális kárt okoznak a hajótörzsben, viszont vannak plazma (az elején más a neve) ágyúk, amik a törzset sebzik igazán.
    Abban a küldetésben meg mindenképp kilövik a reléállomást, nyugi...
  • Tuvok #939
    Van olyan fegyver egyáltalán sebzi az ellenfelet ??????????
    Kezdek tökre kiárándulni már ebből, ő szarrá lő engem, én nem sebzem őt, és tök unalmas, hogy minden küldetést 5x újra kell kezdeni ... védjek meg egy reléállomást, ellenfélnek csúcsfegyverei vannak, ráküld pár rakétát és bumm ... esélyem sincs ...
  • Braveheart
    sztem az utolsó pálya könnyebb mint az azelőtti...
  • LSSAHPAUL
    Kezdő/Tapasztalt/Profi :)
    Kezdőn 1-2 küldetésnél többet nem szabad nyomni, mert semmi értelme.
    A tapasztaltal is gond nélkül lehet végigvinni a játékot kivéve az utolsó pályát...az valóban nehéz lesz Tuvok :)
  • Tuvok #936
    Őőőő passz
  • LSSAHPAUL
    Hmm...
    Nehézségi szint ?
  • Tuvok #934
    Hmm ...
    Nem mintha panaszkodnék, de .. az a küldetés, mikor átmenekülök a féreglyukon és egy kikapcsolt hajtóműs konvojt kellene kísérnem . Itt rámtámad egy adag ellenfél, és elvileg 10 percig kéne húznom, de kérdem hogyan, ha a pajzsom 2 lövés nekik és nemegész 2 perc alatt totálisan rongyosra lőnek, 1 lövés 2 csík az életemből, az én fegyvereim pedig 0, azaz NULLA sebzést ejtenek rajtuk, pedig a hajó szerkesztésénél a lehető legjobbakat választottam ????!