Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.youtube.com/plastwerk
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
picit több figyelmet fordítanék a modellezésre, lekerekíteném az éleket, adnék hozzá részletet, olyan szintre csinálnám meg, hogy egy sima ambient occlusion render is, ami csak a modelleket mutatja meg, az is részletgazdag és élvezhetõ legyen.
a fényekkel kapcsolatban vannak benne nagyon jó ötletek, azok a spotok bal oldalt tetszenek, különösen a kék bevilágítás tetszik, bár egy nagyon picit monokróm az egész. Rakhatnál bele némi varianciát, hogy nem mindegyik lámpának pont ugyanolyan színû a fénye. nem kell nagy eltérés, csak pici, hogy több szín kerüljön a képre.
javaslom, hogy használj fényszimulációt, illetve ambient occlusiont és postban tegyél rá effekteket (pl dof, lightblooming/glowing, vignette, színkorrekciók stb), mert nagyon fel tudja dobni a végeredmény.
Kidolgozatlannak érzem még a shadereket, az a zöld izéke pl 6x ismétlõdik egy kis panelen, pedig egy ilyen textúrát procedurálisan is meg lehet csinálni, és akkor nincs ismétlõdés.
az árnyékok még furák, egy picit soft árnyékot adnék a lámpáknak, hogy összemosódjanak.
http://youtu.be/0pEsy9H0VUM
Grat Magni!
persze az elsõ oldal, a borítólap "bugos", de majd holnap kinyomtatom a javítottat (csak azt az 1-1 oldalt kell)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
ha már publikus lesz,akkor szívesen megnézném...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
most csekkolom majd 480x800-on 😊
the world is mine
Még egyszer gratulálok, sikeres védést!
Mindent csinál, szép, fütyül, és elvileg nem is dõl semmitõl össze 😄
tegnap és ma azzal szenvedtem, hogy még annyival kiegészítsem, hogy ha valamelyik megjelenítendõ panorámakép nem lenne meg a megfelelõ könyvtárban (vagy akár egy kép sem), akkor azokat, de csakis azokat letölti netrõl (persze elõtte csekkolja, hogy van-e net), kiírja hogy hány százaléknál jár, stb... Ha pedig minden fájl megvan, mûködik tovább... egységes térképkinézet és szín, minden panorámakép a helyén, minden pont a helyén, töltõdésnél dobja az üzit, hogy várjon, betöltöttségnél hogy betöltött... és a háttérben minden log-ol...
szóval még firkantok róla egy keveset, hogy a szakdoga írása is befejezõdjön, és öröm és bódottág...
Mégegyszer ezer kösz a válaszokért!
meg viszonylag kevés infót is adtál meg.
bonyolult problémánál nem elég sajnos leírni azt, hogy mi a baj, mert csak találgatás lesz a vége. én ilyenkor el szoktam kérni a jelenetet, és megnézni, hogy mi a hiba, mert volt már, hogy 1 órát is igénybevett, mire megtaláltam a hiba forrását, de volt amikor egyszerûen bugba futottunk.
persze most nem kérem el a jelenetet, mert nem értek a riggeléshez, de ha valaki ért, akkor ilyemódon javasolnám a probléma megoldását.
egyszerûen a lélegzetem elállt tõle, hogy már ilyen is van😄
Ha gondolod rakd fel valahová és akkor meg tudom(tudjuk) nézni.
De a 2012 Bonus Tools t nem tudtam letõlteni ,letõltöttem most a 2011 BT-t. Installáltam.
De azzal semmit nem csinál a Maya2012:S
Nem mintha nagy szükségem volna rá 😊 de azért megsasolnám miket tud :S
nem tudom hányan foglalkoztok animálással/riggeléssel de egy kis problémába ütköztem. Most jutottam el oda, hogy a props animációt tanulgatom. A problémám az, hogy az adott tárgyat (kétkezes kardot) hozzáriggelem a karakterhez. ( a kard a parent, a kéz a child). Viszont amikor kulcsolni szeretném, akkor a kard abszolút figyelmen kívül hagyja, hogy be van kapcsolva az autokey. Hiába adtam hozzá a fegyvert a character set-hez, úgy sem mûködik. Megnéztem már több tutorialt is, azokat is végigcsináltam, de azok csak a riggelést mutatják be. Nem nagyon tudom, hogy mit szúrok el...
the world is mine
setup vue render maya mental ray postwork photoshop

the world is mine
amennyire néztem és utánaolvastam, az a gond, hogy a 2012 bizonyos elérési útjait a 2011-bõl lesi, mármint azt használja, amit a 2011 is (valszeg regeditbõl vagy windows environment variables-bõl), és emiatt vannak a bugok... ezért nem jön feltétlen elõ, ha csak 2012-es maya van fenn...
nekem a 2011 mellett a 2009 is fenn van és abszolút nincs gondjuk egymással...
Mi uninstallaltuk a Maya 2011-et, utana install 2012, es minden ugyanugy a helyen volt, meg is kerdezi, hogy jok-e a regi beallitasok a telepites alatt.
Egyelore kedvenc bugom, hogy a Split poly tool neha lathatatlan lesz. Mas visszatero hiba viszont egyelore nincs, sot a "Toggle Selected Faces Display" a Bonus Tools-ban most mar nem okoz osszeomlast, ha nekiallok trukkozgetni vele.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
ez elég erõsen odacsap a mr-nek szerintem😄
a vray 2.0-t már ideje volt lassan kihozniuk, mivel már régóta tartoznak vele... mindjárt át is lesem az oldalukat...
amúgy én nem használom a 2012-t, mert egy bugparádé az egész.
Mag, ma elõjött nekem is a renderview probléma, de továbbmegyek, bekapcsolom a vp2-t és szétfagy az egész, illetve már a batchrendertõl is elszáll, tehát konkrétan nem tudok renderelni.
meg még csak puppet shaderek sincsenek hozzája, úgyhogy...
egyszerûen nem találom a maya2012 bonus tools-t 😛
lehet h még nem lehet letölteni , nem tudom
valaki használja már ?