32214
Maya
-
hát a trial már csak ilyen... nem tudok segíteni benne. -
kenyeresdaniel #30410 Elírtam sorry , Maya 2012 ről van szó. -
kenyeresdaniel #30409 Hali
tudna valaki tanácsot adni?
Maya 2011 trialt használtam ,de lejárt az ideje.
Hiába törlök le mindent , registry cleaner ,wise stb , nem tudom újra működésre bírni.
A rendszer win 7 64 bit. Installáláskor még a háló kábelt is kihúzom hátha már regisztrálták a MAC címem, vagy nem tudom.
Emlékeim szerint xp alatt ilyen problémám nem volt , lejárt , uninstall , reg pucolás , install és kész..
-
nem rossz :) kár hogy nem csípem ezeket a gépeket, de tényleg látványos :) -
Obicsek #30407 Na sorry a spamert, van vegre nem szaggatos normalisabb minoseg:
http://www.youtube.com/watch?v=1yCEMkJ0YF8
Ha jol tudom akkor meg 2 trailer lesz. Itt mar lenyegesen tobb melom van a trailerben.:) -
persze... ezek a progik azért nem olyan egyszerűek, hogy egyből mindent tudjon az ember... bár ha már volt a keze alatt udk, és tudott benne pár dolgot csinálni, akkor erre-arra itt is rájön (ilyen volt az asset manager :D) -
Én azért majd megvárom a tutorokat. Nem kell sok és ehhez is lesznek, mint az udk-hoz. -
nézegetve a cryengine 3-as modelleket... hű de durván jól tud működni a normal map :D olyan cuccok jönnek ki 1500-1800 polyból, amiket én kb 2x annyiból tudnék kihozni. Ugyanakkor nem ritkák a 5-10k polys elemek sem... hiába no, 2011/2012... nekem editorban 500k poly körül volt a képernyőn átlagosan... -
látvány elég brutális, a regelés kissé problémás (terheltek a szerók), és már kétszer lecrash-eltem... -
ingyen letölthető a cryengine 3 sdk... saját otthoni felhasználásra ingyenes, a licenszelése pedig 20% crytek-es részesedésért megoldható. Ergo ha játékot készítesz, és pénzért adod, 20% a crytek-é. Ez kissé kevésbé előnyös mint az udk-é (50k $-ig ingyenes, felette a 50k feletti rész talán 10%-ka), de még így is remek... -
Én meg végülis rájöttem, a ramp miatt csinálta. Mivel a fal csak egy szín, kicseréltem egyszerű surface shaderre és így már jó lett a fal. Bár nem értem miért, mert elméletileg csak a ramp outcolor megy a gammacorrect value részbe, és az megy a material colorba. A ramp többi részét figyelembe se kellene vennie.
Onnan jöttem rá, hogy az, mert megatk ba is ezt csinálta. Csak azt ezért nem szeressük, mert a viewportban nem látszik. Legalábbis én még nem jöttem rá, hogyan lehet előcsikarni a colort. Mindig csak egyszínű piros minden.
Ja és megvolt a 2011 első fagyása win7 alatt. Kiszedtem a pipát a pohotolenshader use previewből, utána viszakapcsoltam az irradiance particlet és abban a pillanatban megkukult. Se minimize, se maximize, se close, totális fagyi. 10perc hátha történik valami várás után taskból lőttem le. -
besz*rás, tegnap azt csinálta a zb amit akartam tőle :) nem tett keresztbe, nem vesztettem el fél évnyi munkámat egy rossz mozdulat miatt, és kényelmesen tudtam használni a zspheres-t is... ledöbbentem :D -
Obicsek #30399 Nem ugy ertettem. Hanem azt, hogy infoszerzesbol (vagy meghallasbol) nem jeleskedek. Neha elegge letud blokkolni az ember agya, es csak szigoruan azt latja ami az orra ele van tolva.:) -
Nem hiszem hogy lama lennél, ha elérted azt ,hogy ott dolgozhass. -
Obicsek #30397 Nemtudom, hogy 3d lesz-e vagy sem. Remelem nem, igy is olyan kamera mozgasok vannak benne, hogy megfajdul a fejem es teriszonyom lesz.:D
Eloszor is igen, kegyetlen nagy titoktartas van kb mindenrol. A megjelenesi idot is a trailerbol tudtam meg pl meg ilyenek. Nomeg, a nagyobbik indok az, hogy valoszinuleg kegyetlen lama vagyok. Es lehet masok tudtak, csak nekem volt ujdonsag.:D -
3D vagy hagyományos technológiás mozi lesz?
Amugy ez egy kicsit furcsa nekem hogy te sem tudtad, mikor azon dolgozol, vagy ekkora a titkolozás a projekt körül? -
Obicsek #30395 Mozi. Januar 20 a bemutato datuma. (En is aszittem, hogy minisorozat, de aztan felvilagositottak, hogy ILM azert talan nem dolgozik mini-serieseken:D) -
köszi tetszetös.
Ez amugy egy mini sorozat lesz vagy egy mozifilm?
Az eddigieket eddig elnézve egy kicsit olyan érzésem van mintha a Memphis Belle, a pearl harbor és a tuskegee airman filmeket gyurták volna egybe -
Obicsek #30393 ui. sorry for a pocsek minosegert. Instant kidobtam ellenorzes nelkul. Remelem majd lesz nezheto verzio is. -
Obicsek #30392 Haho. Red tails trailer 2
http://www.youtube.com/watch?v=qJyBopVpiec
par uj shottal. Mindenkepp hanggal nezzetek.:) -
mia material xnek nincs is specularja, reflectionje van, azt kell levenni nullára. vagy feketére állítani, fene se emlékszik már rá, jó rég használtam.
ellenőrizd le a normál vektorokat, arra kényes szokott lenni. -
El tudná nekem valaki magyarázni valaki, miért van az, hogy ha mentalray miamat_x-ben leveszem a specularityt 0-ra, akkor mégis ezt kapom? Mindent úgy csináltam, mint a többinél, csak itt nem file, hanem egyszínű ramp, ami gamma correctedbe kötve, és az megy a material colorba. -
zbrush = boolean csak szarakszik a netem hogy javitsam
-
montressor: az a gond, hogy végig nem mutatja, hogy a végleges darab hogy fog mutatni, mert ugye a lyukakat létrehozza, meg egy befoglaló felületet neki, de annál tovább nem...
Peet: a zbrush nem pocsék, nem is lesz soha az, csak tudni kell használni :) A templomomnál sok helyen használtam, kezdve a torony körüvegjének foglalatától számos a falból kivágott motívumig sok helyen. Legutóbb tipikusan kulcslyukat is és egyéb különlegesebb levágásokat ezzel készítettem. Persze 1-2x eltűnik elsőre az objekt, ilyenkor lehet tudni, hogy valami gond van az egyik mesh-el... -
montressor #30387 nagyon ugyes a nox-os emberke. Azt nem ertem, h a part2 3:00 nal mutatja az apro lyukak kesziteset, de igazandibol nem is lyukakat csinal, hanem a feluletbol kikandikalo peremes csoveket. Ezt mar mashol is lattam csak nem ertem, h mostanaban ez tenyleg megoldas a valo vilagban, vagy csak azert csinalja igy, h nem keljen pocsolni az ives veluleten... vagy nem ertem -
boolean pocsék, használhatatlan cucc. 1-2 szitu van, amikor működik, de amikor igazán szükség lenne rá, mindig csődöt mond.
zbrushban vannak boolean operációk, azok nagyon tutkók! persze picit más alapon működik:D
hernyó amúgy tényleg szuper lett, gratz -
A boolean jó cucc nagyon, csak tiszta mesh kell hozzá... de ezt már sokszor mondtam... én sokszor használom -
jah, kihagytam, tényleg nagyon király a hernyó :) -
bnd42 #30383 Köszi srácok :))
schorby: a fű paint effects egy darabig azután a background egy füves fotó
Berlinboy: esetleg boolean helyett próbálkozhatsz "project curve on mesh" eszközzel -
jah, ez elég beteg: -
mindig azt mondtuk, hogy négyszögeket kell használni AHOL CSAK LEHETSÉGES. sok helyen, pl embereknél a fejen szinte lehetetlen csak négyszögeket használni, és sokszor nincs is rá szükség. Az a fontos, hogy hol használjuk a háromszögeket, mert pl smoothnál/subd-nél nagyon el tudja szúrni a felület simaságát, ha rossz helyen van használva. Ugyanakkor egy teljesen sík helyen semmit sem befolyásol. Mindig manőverezni kell, hogy inkább viszed még egy kicsit a loopot "biztonságosabb helyre" (nő a polyszám), esetleg körbe is viszed, vagy lezárod félúton egy biztonságos helyen. legalábbis nekem ez a tapasztalatom nem ipari környezetben.
fontos az eszközök ismerete. tudd hogy milyen dolgot mivel tudsz megcsinálni, és akkor nem vagy programhoz kötve. youtube-on amúgy találsz még dögivel, részek készítésére vonatkozó videókat, pl itt -
Hmm..Találtam egy sajtos tutort,sajtokkal meg epres tállal.
De ott csak a wireframe van..Az meg pont olyan,mint mikor gondolkodtam,hogy nézne ki egy jó wireframe egy sajthoz,így képzeltem el...De megcsinálni még így sem tudnám.
Meg azon gondolkoztam,meg láttam is,hogy 3szögek voltak a Wireframeben...Az nem baj?én úgy olvastam még itt a fórumon,h 4 szögeket használjak..de ha bevelezek valamit akkor iskeletkeznek sarkokban 3szögek:C -
Fejével sokat szarakodtam...Az a feje búbja lenne.A teteje. -
Igen fejet már csináltam egyet :P
Olyan lett amilyen.követtem a tutort még is más jött ki..Emléxek még a fejével sokat szarakodtam mert nem volt sima,hanem hegyes volt a közepe, felfele állt az egyik edge és sehogy se tudtam kisimítani:P
kocsit is próbáltam de olyan hosszú a tutor és olyan unalmasan magyaráznak kis felbontásban,hogy nehezemre esik végnézni:C
Bonyolult tutorokat meg a bonyolult formák miatt akarok:,a bemélyedések,krixkrax, össze-vissza csíkok egy már kidolgozott tárgyban,meg mindenféle egyéb bonyolultnak kinéző dolog.Az autót annyban találom "egyszerűnek",mert nem sok minden van benne..Általában minden sima rajta:motoháztető,ablakok,tetejeEgyedül az oldalában vanak olyan bemélyedések,amik úgy érdekelnek..Ami igazán érdekelne autó témában az egy belső..Egy olyan tutort megnéznék.Műszerfal,kormány,ülések,ajtónyitók.. -
Jó lett ez a hernyós kép, bravo! :)
Berlinboy: Szerintem nálad még technikai tudás hiányzik, nem ismersz még minden megoldást a különféle szituációkra. Addig nem bonyolult kihívásokat kéne keresni. Sajtos tutor van a neten valahol, a fazon egy gyümölcstálat csinál, és látszik a sajt a wire képeken is, ott meg tudnád nézni, de a link már sajnos nincs meg. Gyakorlásnak tökéletes ez a sajt amúgy, de az igazi kihívás az mondjuk egy ember karakter pontos izomzattal, vagy egy autó olyan szinten, hogy tényleg perfekt legyen. És ezekhez tutor is van dögivel. -
Jóféle, a füvet mivel csináltad? -
Midas #30375 n1 nekem tetszik jo nagyon :) -
bnd42 #30374 elb*tam a beszúrást, bocsi...
-
bnd42 #30373 Hernyóm
http://carbonfools.com/bnd/pillar8_2K_dof.jpg
http://carbonfools.com/bnd/pillar8_2K_dof-2.jpg
http://carbonfools.com/bnd/pillar8_2K_dof-3.jpg
http://carbonfools.com/bnd/pillar8wire.jpeg
-
Utóbbi időben megint kezd érdekelni a modellezés....Érdekes...neki knellene kezdeni,de már azt is elfelejtettem amit eddig tudtam...:C
Nézegettem tutorokat DT-n,gnomonon,de vhogy nem találtam egy igazán bonyolultat..Létezik olyan tutor,ahol rohadt bonyolult dolgok modelleznek,kommentárral lépésről lépésre,nem felgyorsítva?Abból jó sok mindent tudnék tanulni..kinéztem magamnak ezt.Ez tetszik,de Maxhoz van..:C Pedig egész jó lenne.
Másik..Egy iparban dolgozó ember mihez ért?3D-n belül és programokon belül..
Tehát,hogy egy modelező v akárki más általában mi mást tud modellezésen akármi máson kivül(textúrázás,világítás,renderelés stb...)
vagy esetleg a 3D-s progiján kívül(Nuke,After Effects,Photoshop,Vue...)
Harmadjára..hogy lehet boolean nélkül amorf formákat varázsolni egy meshbe?
V boolean után összekötözgetni a dolgokat..
Ez az amit a büdös életben nem tudtam hogy kell...Mondjuk akarok csinálni egy lyukakkal teli sajtot..Egy körön/cilinderen úgyis sok vertex van..hogy csinálom meg,hogy a sok lyuk - mondjuk egy oldalon 12 különböző nagyságú lyuk- kialakításánál ne legyen olyan brutális össze-visszaság.Hogy kössem,hova kössem stb.Meg ugye a 3szög másik oldalán is.