Maya
-
Kirk a különböző UV patchek használata úgy működik, hogy csinálsz új UV setet az UV editorban, ott is tudod megnézni őket, hogy melyik, hogyan, mit. Ezután hozzá kell adnod egy shadert, amibe be van kötve mondjuk a colorba 3 file daisy chain módban. Ez annyit tesz, hogy az első file node simán van bekötve a colorba, a következő file az első file-nak a default color-jába van bekötve, és így tovább. Elvileg ezt lehet láncolni akár 100-ig is, de nyilván olyan sokat nem fogsz használni...
ha ez megvan, utána behozod a relationship editorokból az uv linking menüt
kijelölöd a materialt meg az objectet, így ki fogja listázni az obj-hez tartozó uv seteket és a materialba bekötött fileokat. összelinkeled a megfelelőket, ami létrehoz a shader treeben egy-egy uv chooser node-ot.
ezzel a megoldással csak az a probléma, hogy MR alatt nem működik, ahhoz spéci shader kéne.
MR-rel azt sikerült elérnem, hogy ne csak a 0-1-ig terjedő UV space-t használja, hanem használjon 1-2 2-3 stb uv patcheket, amivel kb ugyanezt az eredményt tudtam elérni, egyes részeket külön uv patchra uv-ztam, és külön file textúrát húztam rá, de egyazon shaderen belül. Elengedhetetlen Mari workflow:D