Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Nekem van. 😊
Cakk pakk. Floppyval, magnóval, mátrix nyomtatóval, valag lemezzel.
És még mûködik is, csak nem kapcsolom be, mert akkor kopik. 😄
Jó az emulátorral is.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Garou
Egy valag pénzt ölök a fejlesztésbe, ha nem fut utána hibátlanul felgyújtom szerintem.

Olyan praktikus házat veszek, amin van fogantyú. Csak azért, hogyha majd egy év múlva beszarik annál fogva könnyebben tudom kivágni az ablakon.

Másik nagy befektetésem, hogy nekiálltam C64-re, illetve Amiga 500-ra vadászni. Megrohant a nosztalgia, itt a németeknél már elég szép áruk van, akinek van otthon tegye félre, még 10-20 év, és vagyont fognak érni. 😊

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

repvez
DE attol hogy elindul még nem fog jól menni, majd talán pár honap múlva ha ujrairják a grafikai motort 😊
Wearwolfff
Megnéztem a videódat. Igazából ez csak magánvélemény, de egyáltalán minek videó egy könyvnek? Gyakorlatilag semmi nem derült ki belõle, hogy mirõl szól. Az animációban is csak a borítón levõ dolgok voltak, egy zászló meg a térkép. Ebbõl én nem lettem okosabb. Szerintem egy picit fel lehetne dobni egy narrációval. Semmi spoiler, csak ami a könyv hátoldalán a tartalomban is benne van. Onnantól kezdve, ahol a térkép nyílik elhangzana pár infó. Amikor a zászló hosszan lobog ott is valami. Ez így üres és semmitmondó. Habár abban egyet értünk, hogy arra jó, hogy az emberek tudomást szereznek róla, hogy van ilyen könyv, és hogy mikor jelenik meg. De ha nem vagyunk kicsit sem felcsigázva, akkor egyáltalán minek menjünk utána a könyvesboltokba.

Garou
Nvidia lesz. Azért fontos, hogy izmos legyen, mert játszásra is kell. Fél éve megvan a Cliffs Of Dover, és nem indul (8600GT Nvidia). Úgyhogy most már elég, héten újítok.

en pont ezen gondolkoztam par napja... aszondjak az ati gyorsabb vmivel jatekok alatt, de az nvidia tud physics-et ami nemtom pontosan mi, de a legujabb gamak azt is hasznaljak.
sot mintha mayaban is lattam volna, csak nemtom mire jo
amugy en szemely szerint nvidia parti vagyok. egy idoban az atira eskudtem, es sok evvel ezelott kicsit jobb is volt a kepminosege mint az nvidianak. de annyi problema volt a driverekkel, hogy azota mar csak nvidiat veszek mindig
mayanak szerintem a gyorsasagnal nem sokat szamit a ketto kozotti kulonbseg.
kerdes mi aza "cuda" amit peet irt

Kibõvítettem kicsit a videom kiváncsi vagyok mit szoltok hozzá:

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Peetmaya
lényegtelen melyik jobb, nvidia tud cudát, és az sok proginál elõnyös, én mindenképpen azt venném.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Please help!

VTX3D ATI 6950 2GB a jobb, vagy az NVIDIA GTX560Ti? Maya-nak már mindegy, mi fut alatta? Régi ATI-kal néha volt baj. Amúgy játékra is kéne persze, szóval az erõsebbet venném, de nem tudok dönteni...

Wearwolfff
Egész jó ez a mel. Egyre jobban átlátom benne a dolgokat. Betettem egy lenyílómenüt, amivel csoportosítom az egyes toolokat, és azért így még sincs olyan sok egyszerre. Habár elméletben így is tele lesz pakolva mindenfélével.

Garou

Azért beteg, hogy semmi pénzzel ilyen színvonalú projectet végig tudott csinálni.

Wearwolfff
Ha valakinek megvan ez a könyv, kölcsön tudná adni? Nagyon ritka egy mû.

Hali!

Itt van egy wire es arra lennek kivancsi, h Ti hogy varnatok el a loopokat... A jobb oldali a kiindulas, gyakorlatilag szimmetrikus a ket butyok. A baloldalit ugykodtem ki, de valahogy nem talalom szabalyos szepsegesnek. Ti hogy csinalnatok?
Wearwolfff
Igen. Ilyesmit nekem akkor csinált, még a régi masinámon, hogyha túl sok volt a poligon, és nem tudta megfelelõen frissíteni a viewportot. Megakadt 2-3 másodpercre a forgatás, vagy a mozgatás. Habár a mostani konfigon ez nem fordult elõ, holott jóval kisebb a tidenél.

Meg olyan is volt, hogy mikor valami a netrõl frissítette magát, akkor is behalt a lelkem, nem tudom miért. Talán a hálókártya hibája volt. Ilyenkor felugrott a proci százra, és azért akadt meg. A maya ablaka mellé nyisd ki a taskmanagert, ha velemi program okozza ezt, akkor azt meg fogod látni.

Persze a vinyó is ludas lehet, ahogy mondod. Érkeznének az adatok gyorsan, de nem tudja követni, ezért torlódás alakul ki és picit megakad, míg nem végez. Nem marad kapacitása a maya programnak, merthogy bármit csinálsz benne, elmozdítod a modellt, vagy nyitsz egy ablakot benne, azt õ mentené a temp könyvtárba. Nekem is százszor lassabb volt az xp a 7200-as és egy 5400-as merevlemezen, ugyanazzal a vassal.

És persze ahogy montressor írja, ha sosem törölgeted a historyt, annyi adatot kell észben tartania a memóriában és mentenie abba a temp fileba, hogy nem bírja..

Más ötletem nincs.

Vati: a historyt szoktad torolgetni?
Sziasztok

Magnit már kérdezem, de most úgyis elfoglalt az új munkahelye miatt..😄 napi 14 óra elmegy az életébõl az utazással együtt (ahogy õ mondja)

Az lenne a kérdésem, hozzátok is hogy valaki tapasztalt már olyan jelenséget, hogy csinál valamit a maya-ban pár ezer polygon már van, és pl: face re vált elkezd kijelölni, és erre befagy a maya vagyis nem úgy véglegesen hanem pár(jó pár) másodpercig nem tudod mozgatni még az ablakát sem, de nem írja ki mint a Windows intézõnél, hogy nem válaszol vagy ilyesmi hanem csak úgy mint aki odafagyott ha meg van nyitva egyéb ablaka texture editor vagy egyéb bármi akkor azokat sem lehet mozgatni hiába kattintasz a kattintok persze utólagosan érzékelõdnek, de hát addig nem tudod mit csinálsz mert semmi nyoma nincsen változásnak, és amikor elkezdi onnantól kezdve elég gyakran csinálja, lehetetlenné téve midnent, és kinyírja az idegrendszerem, de elõször a kitartásom utolsó cérnaszálait, szaggatja szét.

Maga a gépem, nem lehet problémás, mert (azt leszámítva hogy laptop, bár volt ennél sokkal gyengébb laptopom is meg többön is próbálkoztam s ilyen problémával nem találkoztam.

Jelenlegi config: i7-740Q M, 8GB DDR 3- 1333, ATI Mobility Radeon HD 5730, WDC WD5000BEVT-24A0RT0

Maya 3D jelenleg: a 2012 x64 verzió, a 2011 nél is volt ugyan ez a jelenség

Most hogy írom az adatokat gondolkodtam el azon, hogy a HDD az menyire játszik ilyenkor szerepet mert erõforrás figyelõt megnéztem, de az semmit nem jelzett szinte, viszont azt úgy vettem észre hogy a HDD nem a legerõsebb még az 5400 azok között véve sem, egyébként tervezek egy SSD bele, mert ez visszafogja teljesen ezt a gépet 😞

Elõre is köszönet mindennemû segítségért, kedves és kedvtelen hozzászólásért 😊
Üdv
Magnificat
Nah, megvolt az elsõ munkanapom az új munkahelyemen...
ilyenen dolgozom, ilyen egérrel, de sajna ilyen pici billentyûzettel.

Az iOS-tõl áll a hátamon a szõr (méghogy user friendly, 2,5 órán át konfigoltuk a jelszavaimat az adminnal), ugyanakkor ez az egér nagyon durva (multi touch-os felületû!!! tehát az egér felületén mûxik a pinch zoom és társai). ha nem csak egy gombos lenne (és jól menne windowsal is), akkor tuti spórolnék rá...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Sziasztok!
Meg egy dolog. Lehet, hogy en bonyolitom tul, mivel a kamera nem fog mozogni (vagyis nem tudom, kellenek-e egyaltalan a tracker pontok). Egy statikus beallitasban egy no kilep (kozeliben) a fal mogul, majd azt latjuk, hogy alien labakon lep egyet kettot (totalban), aztan vagnak megint a kozelire. Az eredeti kamerabeallitassal (total) felvesznek majd egy ures teret is (a no nelkul), vagyis kepes leszek egy egyszeru split screen tachnikaval "levagni" a labat es csak derektol felfele mutatom, alatta pedig raraknam az animaciot a labakrol. Annyi csak a problema, hogy le kell tudnom kovetni a csaj felso testenek mozgasat, hogy ahhoz tudjam beloni a derektol lefele mozgo animaciot. Talan igy jobban ertheto a dolog, Es hogy egy kicsit azert ne legyen megse olyan egyszeru, az eredeti labak mozgasa nem mervado, mert tok mas formaja lesz az uj labaknak, ennelfogva persze nem veheti fel az eredeti mozgast sem (eredetileg arra gondoltam, hogy egyszeruen hozzarendelem a labakon elhelyezett tracker pontokat a righez, ha lehetseges, es ezzel meg lett volna oldva a feladat).
Utanaolvastam a camera trackernek is, ugyan igy meg nem hasznaltam, csak AE-en belul, de azt irjak, tud Maya exportot.
Hello!
Koszi szepen, megnezem, beszerzem, utananezek😊
berlinboy6329
Greenscreen sztem felesleges,mert úgyis eltakarja majd az igazi lábakat..Ha nem,akkor jól jön.

Boujout azé mondom,mer a fostos Cameratracker 64bites eddig 32-es winem volt ugyhogy fingim nincs h kell használni...Boujou viszont tom,h tud .MA-ba exportálni,kapsz trackerpontokat,kamerát,meg tán a planet is tesz be videóval.Ha nem,legfeljebb te teszel be..De szerintem tuti tesz be..

Mégse..Ezt nézd meg hozzá..V esetleg az egész tutort beszerezheted,ha akarod.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Wearwolfff
Ha fogod a kamerából felvett videót és képszekvenciára bontod, akkor be tudod tenni egy planere, frame/képkocka. Ezt egy mel expressionnel könnyen megcsinálod, de mivel ahogy may 1 másodperc az egész 25 képet még manuálisan is egykönnyen beillesztesz külön planekre. Így ez segít neked a modellezett láb pontosabb pozicionálásában, finomhangolásban. Aztán kompozitban törlöd ki az eredeti képszekvenciából a lábakat és montázsolod rá az újat. Igazából ilyen rövid videónál, szerintem még mocap nélkül is meg lehetne csinálni, csak picit tovább tartana, mivel a rigget neked kellene a videóra lõnöd. De mivel 25 frame az egész, nem lehet olyan nagy dolog.

Hello!
Koszi a gyors valaszt. Vagyis akkor nincs szukseg semmi green screen cuccra?
Trackinghez en nem Boujout szoktam hasznalni, hanem camera trackert, ami egy hasonlo szerkentyu, csak after effects plugin, gondolom, az is megteszi, tracker infokat az is ad.
Pont az nincs meg nekem fejben, hogy mikent dolgozom a felvett anyaggal Mayaban, vagyis hogyan animalom Mayaban, mihez kepest mozgatom a labakat es mikor? Berakom a videot image plannek az egyik nezetbe? Vagy hogy?
berlinboy6329
elméletben kurva egyszerû...fogod a Boujout,tolsz egy tracket,kiexportálod a tracket Mayába oszt kész...Nem tom,h a képet is beteszi-e,tán be..Megkeresed az asszony lábát/csipõjét,és a neked tetszõ ponthoz hozzásnappeled a lábakat..Aztán meg fogod a kamerát,amit betesz,azon keresztül meg mindenhogy ahogy csak meg,megpróbálod belõni a lábakat,h eltakarják az igazit.Oszt rendernél is úgy fog kinézni,ahogy a kamerán át látod..Onnan meg már csak Nuke kell v After Effects oszt összeegyeztetni a szineket,meg Zdepth,edgeblur meg tököm tdja még mi.Nagyjából ennyi,szójjá ha kell vmi részletesebb..

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Remélem valaki tud válaszolni ,engem is érdekel a téma.
Sziasztok!
Egy kompoziting kerdesben lenne szuksegem egy kis segitsegre, ha valaki jartas benne. Egy baratom megkert, hogy segitsek neki egy zenes video elkesziteseben. A videoban szerepelni fog egy szineszno, akinek a laba (vagyis derektol lefele) egy 3d "alien lab" lenne. A modellezessel nincs nagy gond, a texturazas...hm...azt azt hiszem, meg tudom oldani, a riggelesrol van egy rakas tutorialom, de a kompozitalashoz meg nem szagoltam hozza.
Az elso kerdes az lenne, hogy milyen technikaval kellene rogziteni a videot, hogy kompozitalni lehessen a 3d-vel?
A jelenet nem hosszu, max 30-35 frame, tulajdonkeppen csak egy lepest tesz az illeto ezeken a labakon egy nagy totalban, ugyhogy meg csak nem is kell valos izmokat produkalni.
Amennyit errol tudok, az annyi, hogy a motion tracking adatokat kell hozzarendelni a rigghez, csakhogy itt a labak pont nem ugy mozognak majd, mint az eredetiek, hanem le kellne cserelnem oket ugy ahogy vannak, es "csak" a csipovel kellene osszeillesztenem erre a kb 30 frame-re.
Koszi elore is
Magnificat
hát mental ray-el már rég rendereltem, de kezdõknek egy sima sun and sky behelyezésével (nem kell normál fény, csak sun and sky) gyorsan csinálhatsz egy olyan rendert, amin jobban látható a felni...
egy Maya Sun And Sky tutor a millióból

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

2 Point light van csak berakva, mental ray hozta le a képet. Bevallom egész autóval küzdök és mivel a kerék volt úgymond a legegyszerûbben kivehetõ egység amit megmutathatok, ezért azt kezdtem el részletezgetni. Ha csak úgy van a kerék vmi sima planen, milyen fényeket kéne berakni hogy jól mutasson a kép? Pl. 3 pontos és mellé GI? Vagy más jobb?

Wearwolfff
Hát igazából még nem nagy dolog. A shelf legenerálja a users mappába a shelf gombokat.. Ezeket megnyitottam és kitöröltem belõlük az elején levõ global proc shelf() részt meg a végérõl a zárójelet, hogy csak a gombok legyenek benne. majd átneveztem a filet és elmentettem. Szóval a fõ scriptben csak az ablak van, és a layoutok, majd ebbe töltöm be külsõbõl a gombokat. Szóval hozz létre egy akármilyen shelfet, akármikkel, másold át a shelfet a script könyvtárába, és töröld ki belõle a többit, hogy csak a gomb maradjon. Készíthetsz hozzá akármennyi lenyíló framet, akármennyi gombbal.

Ha nincs a documents részben mentett shelf, akkor csak dobj rá egy gombot mindegyikre mentsd el õket, majd töröld ki azokat a gombokat, és mentsd el megint, és így már ott lesznek lementve a shelfek. Vagy végsõ esetben a maya/scripts/startup részben is ott vannak, csak ezek még nyers gombok, mindegyiknek kell a hozzálevõ .res.mel is.

Momentán eddig így van a script. Most még nem auto, szóval át kell írnod a sourceban az elérési útvonalat. Ebbe még nagyon alap dolgok vannak csak benne, majd kibõvítem mindenféle hasznos scripttel.

Igazából úgy szeretném az egészet majd, hogy automatikusan a shelfekbõl generálja a frame elemeket, és ha készítesz egy új polcot, akkor ebben is létrejön egy új keret. Ha ott leteszel egy gombot itt megjelenik. Plusz legfölül lenne egy rész a status line elemeivel, ami még nem akar mûködni. És így modellezéskor be lehet zárni azt is, meg a shelfet is De ez még nagyon a jövõ.

Az ihlette, hogy minél nagyobb viewportot akartam, és utáltam mindig átklikkelni a shelfet poligonról, mondjuk curvre, meg vissza, De igazából az, hogy csak foglalta helyet. Kikapcsoltam õket, oké, de valami kellett, akkor meg vissza, és csiki-csuki. egyszerre akartam látni a nekem kellõ dolgokat, egy helyen. De igen elsõsorban a Lightwave és a zbrush ihlette. Így most ha bedokkolsz még valamit baloldalra, akkor megjelennek oldalt a fülek, és ugyanúgy togglézni tudod keskeny sávvá, mint a jobboldalt. Tehát, ha csak körülnézel, vagy keresed a kellõ képbeállítást, vagy világítasz, akkor egy kattintás, és máris ott az egész képernyõ.

Már beszereztem két jó könyvet a témában, meg lementettem a commands helpet, így ha majd nemsoká lekapcsolják a netem, akkor is tudom csiszolgatni.

Magnificat
hát köszönöm a bizalmat, azért vetettem fel a váltást, mert ha napi 8 órát fogok dolgozni, emellett 4-et utazni és 2-3-at tanulni, akkor nem túl gyakran tudok felnézni ide, hogy tegyek-vegyek dolgokat... aztán meg ha valaki bannert vagy valami mást akar váltani, akkor hasznos ha elérhetõ az illetõ... de ha gondoljátok, csinálom tovább, ti bajotok 😛 😄

Wwolff: tényleg nagyon jó ötlet (saját, vagy a zbrush/modo ihlette? 😄). ha elmondod hogy készült, lehet hogy én is kipróbálom 😊

Rashen: üdv itt
valóban sötét a kép, ahogy wwolff is említette, valami környezeti, visszaverõdõ fény is kellene, indirect illumination...

Wearwolfff
Elõször is szerintem túl sötét. Nem igazán látszanak a részletek.

Milyen módszerrel próbáltad világítani? IBL vagy lámpák? És mivel renderelted?

Már egy jó ideje "csendestárs"ként csak ámulok azon, milyen tudással rendelkeznek egyes fórumozók. Mindemellett teljesen korrekt módon, nem lenézve másokat segítenek mindenkinek, ezért úgy döntöttem kikérem a véleményeteket én is. A negatív kritika nem fáj, ha korrekt módon adják elõ, építõ jelleggel.

Az anyagozás meg textúrázás az nagyon gyerekcipõben jár nálam, valahogy nincs elég videó amibõl elég tudás ragadna rám 😊

Wearwolfff
Csak sajnos a status line-hoz tartozó rész nem akar tökéletesen mûködni.

Nah akkor ket reflekcio:

The Lost Town of Switez
http://vimeo.com/20013168

Magni ha tul terhes neked en szivesen vallalom, igaz ritkan szolok a topikhoz, de rendszeresen nezem.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
wolf tök jó ötlet!
Magni én rád szavazok!

Wearwolfff
Egy kis buhera 😄

schorby
Szerintem is maradhatnál 😉
felolem maradhatnal Magni, en meg voltam elegedve Veled. Legfeljebb majd szolunk, ha kell moderalni 😊
Magnificat
mivel ritkán járok erre, köszönhetõen hogy egyre több idõmet köti le a munka és a programozás (illetve a programozási munka), így fájó szívvel de úgy gondolom át kellene adnom aktívabb tagoknak a maya topic moderátori posztját. Szóval várom a jelentkezõket, illetve akár kis mini szavazást is tarthatunk, hogy ki vegye át a helyemet (nem nagy "hatalomról" van szó, tud hsz-eket törölni, illetve a banner felületet tudja variálni)

Garou
Szép lesz, ha kész lesz. 😊

Azért az oldalára ránéznék, fõleg a hátsó sárhányó mögött. De a test ívelése még nem az igazi az ajtónál sem, illetve a fény-árnyék tükrözõdés is érdekesen hajlik meg. A motorháztetõn az a szögletes rész az szándékos? Most csak olyan képet látok a neten, ahol a beömlõ elér a motorháztetõ elejére, és ott az okozza a "törést". Illetve az elsõ sárhányó elõtt ahogy átvezeted a frontális részt alul az oldalára, ott túl szögletes szerintem.

Hajrá!

Wearwolfff
Olyan is van sok, csak tedd utána a keresõben, hogy nurbs.

De van például: Maya Modeling Techniques: Automotive

van nekem is 1-2 de az mind polygon, nem ilyen curve-loft modszer amit õ ir

Peetmaya
vdanee teli van a net autó modellezõ tutorokkal, csak keress rá, és ingyeneset találsz százat legalább.

kenyeresdaniel amúgy szépen vezeted a topológiát, egy-két helyen látok benne azért hibát, amit még el lehetne varrni picit másképp, de igazából a végeredmény, ami megmondja, hogy jó-e vagy sem, úgyhogy lakat a számon, szép lesz!😄

nem akarsz egy tutorialt csinalni? 😄

bitang allat 😊

Az elején EP Curve a fõ vonalakra,vagdosás ,újraépítés , loft ,aztán convert poly.
Most már csak polygon
nagyon tuti, szép lesz a végeredmény ebben biztos vagyok...nurbs vagy polygon? felraksz egy wireframe-et is majd?

http://www.youtube.com/plastwerk

Alakulgat a Fordom
off: itt pihen a régi quadro fx-em már egy ideje, gondoltam eladom ha valakit érdekel, mayához nagyon jól jött csak már van másik

http://www.pny.com/products/quadro/fx/3400PciExsli.asp

ha valakit érdekel, ide írjon: [email protected]

http://www.youtube.com/plastwerk