Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cakk pakk. Floppyval, magnóval, mátrix nyomtatóval, valag lemezzel.
És még mûködik is, csak nem kapcsolom be, mert akkor kopik. 😄
Jó az emulátorral is.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Olyan praktikus házat veszek, amin van fogantyú. Csak azért, hogyha majd egy év múlva beszarik annál fogva könnyebben tudom kivágni az ablakon.
Másik nagy befektetésem, hogy nekiálltam C64-re, illetve Amiga 500-ra vadászni. Megrohant a nosztalgia, itt a németeknél már elég szép áruk van, akinek van otthon tegye félre, még 10-20 év, és vagyont fognak érni. 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
sot mintha mayaban is lattam volna, csak nemtom mire jo
amugy en szemely szerint nvidia parti vagyok. egy idoban az atira eskudtem, es sok evvel ezelott kicsit jobb is volt a kepminosege mint az nvidianak. de annyi problema volt a driverekkel, hogy azota mar csak nvidiat veszek mindig
mayanak szerintem a gyorsasagnal nem sokat szamit a ketto kozotti kulonbseg.
kerdes mi aza "cuda" amit peet irt
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
VTX3D ATI 6950 2GB a jobb, vagy az NVIDIA GTX560Ti? Maya-nak már mindegy, mi fut alatta? Régi ATI-kal néha volt baj. Amúgy játékra is kéne persze, szóval az erõsebbet venném, de nem tudok dönteni...

Itt van egy wire es arra lennek kivancsi, h Ti hogy varnatok el a loopokat... A jobb oldali a kiindulas, gyakorlatilag szimmetrikus a ket butyok. A baloldalit ugykodtem ki, de valahogy nem talalom szabalyos szepsegesnek. Ti hogy csinalnatok?
Meg olyan is volt, hogy mikor valami a netrõl frissítette magát, akkor is behalt a lelkem, nem tudom miért. Talán a hálókártya hibája volt. Ilyenkor felugrott a proci százra, és azért akadt meg. A maya ablaka mellé nyisd ki a taskmanagert, ha velemi program okozza ezt, akkor azt meg fogod látni.
Persze a vinyó is ludas lehet, ahogy mondod. Érkeznének az adatok gyorsan, de nem tudja követni, ezért torlódás alakul ki és picit megakad, míg nem végez. Nem marad kapacitása a maya programnak, merthogy bármit csinálsz benne, elmozdítod a modellt, vagy nyitsz egy ablakot benne, azt õ mentené a temp könyvtárba. Nekem is százszor lassabb volt az xp a 7200-as és egy 5400-as merevlemezen, ugyanazzal a vassal.
És persze ahogy montressor írja, ha sosem törölgeted a historyt, annyi adatot kell észben tartania a memóriában és mentenie abba a temp fileba, hogy nem bírja..
Más ötletem nincs.
Magnit már kérdezem, de most úgyis elfoglalt az új munkahelye miatt..😄 napi 14 óra elmegy az életébõl az utazással együtt (ahogy õ mondja)
Az lenne a kérdésem, hozzátok is hogy valaki tapasztalt már olyan jelenséget, hogy csinál valamit a maya-ban pár ezer polygon már van, és pl: face re vált elkezd kijelölni, és erre befagy a maya vagyis nem úgy véglegesen hanem pár(jó pár) másodpercig nem tudod mozgatni még az ablakát sem, de nem írja ki mint a Windows intézõnél, hogy nem válaszol vagy ilyesmi hanem csak úgy mint aki odafagyott ha meg van nyitva egyéb ablaka texture editor vagy egyéb bármi akkor azokat sem lehet mozgatni hiába kattintasz a kattintok persze utólagosan érzékelõdnek, de hát addig nem tudod mit csinálsz mert semmi nyoma nincsen változásnak, és amikor elkezdi onnantól kezdve elég gyakran csinálja, lehetetlenné téve midnent, és kinyírja az idegrendszerem, de elõször a kitartásom utolsó cérnaszálait, szaggatja szét.
Maga a gépem, nem lehet problémás, mert (azt leszámítva hogy laptop, bár volt ennél sokkal gyengébb laptopom is meg többön is próbálkoztam s ilyen problémával nem találkoztam.
Jelenlegi config: i7-740Q M, 8GB DDR 3- 1333, ATI Mobility Radeon HD 5730, WDC WD5000BEVT-24A0RT0
Maya 3D jelenleg: a 2012 x64 verzió, a 2011 nél is volt ugyan ez a jelenség
Most hogy írom az adatokat gondolkodtam el azon, hogy a HDD az menyire játszik ilyenkor szerepet mert erõforrás figyelõt megnéztem, de az semmit nem jelzett szinte, viszont azt úgy vettem észre hogy a HDD nem a legerõsebb még az 5400 azok között véve sem, egyébként tervezek egy SSD bele, mert ez visszafogja teljesen ezt a gépet 😞
Elõre is köszönet mindennemû segítségért, kedves és kedvtelen hozzászólásért 😊
Üdv
ilyenen dolgozom, ilyen egérrel, de sajna ilyen pici billentyûzettel.
Az iOS-tõl áll a hátamon a szõr (méghogy user friendly, 2,5 órán át konfigoltuk a jelszavaimat az adminnal), ugyanakkor ez az egér nagyon durva (multi touch-os felületû!!! tehát az egér felületén mûxik a pinch zoom és társai). ha nem csak egy gombos lenne (és jól menne windowsal is), akkor tuti spórolnék rá...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Meg egy dolog. Lehet, hogy en bonyolitom tul, mivel a kamera nem fog mozogni (vagyis nem tudom, kellenek-e egyaltalan a tracker pontok). Egy statikus beallitasban egy no kilep (kozeliben) a fal mogul, majd azt latjuk, hogy alien labakon lep egyet kettot (totalban), aztan vagnak megint a kozelire. Az eredeti kamerabeallitassal (total) felvesznek majd egy ures teret is (a no nelkul), vagyis kepes leszek egy egyszeru split screen tachnikaval "levagni" a labat es csak derektol felfele mutatom, alatta pedig raraknam az animaciot a labakrol. Annyi csak a problema, hogy le kell tudnom kovetni a csaj felso testenek mozgasat, hogy ahhoz tudjam beloni a derektol lefele mozgo animaciot. Talan igy jobban ertheto a dolog, Es hogy egy kicsit azert ne legyen megse olyan egyszeru, az eredeti labak mozgasa nem mervado, mert tok mas formaja lesz az uj labaknak, ennelfogva persze nem veheti fel az eredeti mozgast sem (eredetileg arra gondoltam, hogy egyszeruen hozzarendelem a labakon elhelyezett tracker pontokat a righez, ha lehetseges, es ezzel meg lett volna oldva a feladat).
Utanaolvastam a camera trackernek is, ugyan igy meg nem hasznaltam, csak AE-en belul, de azt irjak, tud Maya exportot.
Koszi szepen, megnezem, beszerzem, utananezek😊
Boujout azé mondom,mer a fostos Cameratracker 64bites eddig 32-es winem volt ugyhogy fingim nincs h kell használni...Boujou viszont tom,h tud .MA-ba exportálni,kapsz trackerpontokat,kamerát,meg tán a planet is tesz be videóval.Ha nem,legfeljebb te teszel be..De szerintem tuti tesz be..
Mégse..Ezt nézd meg hozzá..V esetleg az egész tutort beszerezheted,ha akarod.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Koszi a gyors valaszt. Vagyis akkor nincs szukseg semmi green screen cuccra?
Trackinghez en nem Boujout szoktam hasznalni, hanem camera trackert, ami egy hasonlo szerkentyu, csak after effects plugin, gondolom, az is megteszi, tracker infokat az is ad.
Pont az nincs meg nekem fejben, hogy mikent dolgozom a felvett anyaggal Mayaban, vagyis hogyan animalom Mayaban, mihez kepest mozgatom a labakat es mikor? Berakom a videot image plannek az egyik nezetbe? Vagy hogy?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Egy kompoziting kerdesben lenne szuksegem egy kis segitsegre, ha valaki jartas benne. Egy baratom megkert, hogy segitsek neki egy zenes video elkesziteseben. A videoban szerepelni fog egy szineszno, akinek a laba (vagyis derektol lefele) egy 3d "alien lab" lenne. A modellezessel nincs nagy gond, a texturazas...hm...azt azt hiszem, meg tudom oldani, a riggelesrol van egy rakas tutorialom, de a kompozitalashoz meg nem szagoltam hozza.
Az elso kerdes az lenne, hogy milyen technikaval kellene rogziteni a videot, hogy kompozitalni lehessen a 3d-vel?
A jelenet nem hosszu, max 30-35 frame, tulajdonkeppen csak egy lepest tesz az illeto ezeken a labakon egy nagy totalban, ugyhogy meg csak nem is kell valos izmokat produkalni.
Amennyit errol tudok, az annyi, hogy a motion tracking adatokat kell hozzarendelni a rigghez, csakhogy itt a labak pont nem ugy mozognak majd, mint az eredetiek, hanem le kellne cserelnem oket ugy ahogy vannak, es "csak" a csipovel kellene osszeillesztenem erre a kb 30 frame-re.
Koszi elore is
egy Maya Sun And Sky tutor a millióból
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ha nincs a documents részben mentett shelf, akkor csak dobj rá egy gombot mindegyikre mentsd el õket, majd töröld ki azokat a gombokat, és mentsd el megint, és így már ott lesznek lementve a shelfek. Vagy végsõ esetben a maya/scripts/startup részben is ott vannak, csak ezek még nyers gombok, mindegyiknek kell a hozzálevõ .res.mel is.
Momentán eddig így van a script. Most még nem auto, szóval át kell írnod a sourceban az elérési útvonalat. Ebbe még nagyon alap dolgok vannak csak benne, majd kibõvítem mindenféle hasznos scripttel.
Igazából úgy szeretném az egészet majd, hogy automatikusan a shelfekbõl generálja a frame elemeket, és ha készítesz egy új polcot, akkor ebben is létrejön egy új keret. Ha ott leteszel egy gombot itt megjelenik. Plusz legfölül lenne egy rész a status line elemeivel, ami még nem akar mûködni. És így modellezéskor be lehet zárni azt is, meg a shelfet is De ez még nagyon a jövõ.
Az ihlette, hogy minél nagyobb viewportot akartam, és utáltam mindig átklikkelni a shelfet poligonról, mondjuk curvre, meg vissza, De igazából az, hogy csak foglalta helyet. Kikapcsoltam õket, oké, de valami kellett, akkor meg vissza, és csiki-csuki. egyszerre akartam látni a nekem kellõ dolgokat, egy helyen. De igen elsõsorban a Lightwave és a zbrush ihlette. Így most ha bedokkolsz még valamit baloldalra, akkor megjelennek oldalt a fülek, és ugyanúgy togglézni tudod keskeny sávvá, mint a jobboldalt. Tehát, ha csak körülnézel, vagy keresed a kellõ képbeállítást, vagy világítasz, akkor egy kattintás, és máris ott az egész képernyõ.
Már beszereztem két jó könyvet a témában, meg lementettem a commands helpet, így ha majd nemsoká lekapcsolják a netem, akkor is tudom csiszolgatni.
Wwolff: tényleg nagyon jó ötlet (saját, vagy a zbrush/modo ihlette? 😄). ha elmondod hogy készült, lehet hogy én is kipróbálom 😊
Rashen: üdv itt
valóban sötét a kép, ahogy wwolff is említette, valami környezeti, visszaverõdõ fény is kellene, indirect illumination...
Milyen módszerrel próbáltad világítani? IBL vagy lámpák? És mivel renderelted?
Az anyagozás meg textúrázás az nagyon gyerekcipõben jár nálam, valahogy nincs elég videó amibõl elég tudás ragadna rám 😊
The Lost Town of Switez
http://vimeo.com/20013168
Magni ha tul terhes neked en szivesen vallalom, igaz ritkan szolok a topikhoz, de rendszeresen nezem.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Azért az oldalára ránéznék, fõleg a hátsó sárhányó mögött. De a test ívelése még nem az igazi az ajtónál sem, illetve a fény-árnyék tükrözõdés is érdekesen hajlik meg. A motorháztetõn az a szögletes rész az szándékos? Most csak olyan képet látok a neten, ahol a beömlõ elér a motorháztetõ elejére, és ott az okozza a "törést". Illetve az elsõ sárhányó elõtt ahogy átvezeted a frontális részt alul az oldalára, ott túl szögletes szerintem.
Hajrá!
De van például: Maya Modeling Techniques: Automotive
kenyeresdaniel amúgy szépen vezeted a topológiát, egy-két helyen látok benne azért hibát, amit még el lehetne varrni picit másképp, de igazából a végeredmény, ami megmondja, hogy jó-e vagy sem, úgyhogy lakat a számon, szép lesz!😄
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Az elején EP Curve a fõ vonalakra,vagdosás ,újraépítés , loft ,aztán convert poly.
Most már csak polygon
http://www.youtube.com/plastwerk
Alakulgat a Fordom
http://www.pny.com/products/quadro/fx/3400PciExsli.asp
ha valakit érdekel, ide írjon: [email protected]
http://www.youtube.com/plastwerk