32214
Maya
-
bagi1992 #31133 És aztmondod megéri az árát? gondolom azért nem erre a szintre képeztek ott.... -
bnd42 #31132 3Dhome, ez volt közelebb az otthonomhoz... -
bagi1992 #31131 Örömmel látom, hogy már készül is a következő! Csak így tovább! Azt megkérdezhetem, hogy merre tanultál? Mesharray? 3Dhome? vagy valami más? Én angliában élek, úgymond a lehetőségeim nyitottak, de még az angolom nincs olyan szinten, hogy idekint elmennyek egy 3d-s suliba.... -
bnd42 #31130 Köszi ˆ bagi1992! egy ideig önállóan tanultam majd elmentem oktatásra és nem bántam meg,de van még mit tanulni bőven...készül a következő videó is közben...
-
bagi1992 #31129 bnd42: Minden elismerésem! Igaz, hogy ez nem egy nagy komplex dolog, amit megcsináltál a tutorial-ban, de mégis olyan profin és gyorsan összedobtad, hogy a végeredmény nagyon tetszetős lett. 2 éve mayázgatok, mostanában egyre kevesebbet, a munka mellett nincs sok kedvem, de ilyen videóktól azonnal megjön a kedvem. MÉG MÉG MÉG, ha van időd, dobj össze ilyeneket, mert sokat tanulhatunk belőle szerintem mindannyian, és még noszogatásra is jó, ami nekem eléggé kéne :S
Egy kérdés, merre tanultad ennyi meg a szakmát? Iskolába is jártál, vagy csak önnálóan netről? -
bnd42 #31128 elkészült, kicsit hosszabb lett...
-
Midas #31127 jonak igerkezik :) -
bnd42 #31126 Köszi srácok! Készül a következő!
-
köszi, ma 2 új dolgot is megtanultam :)) -
Midas #31124 zsir lett nekem tetszik nem is tudtam hogy mayaban vannak ilyen felhok pl XDD -
bnd42 #31123 első maya tutorialom
-
bnd42 #31122 Gombák :)) még messze van a jótól, hibás itt-ott de kísérletezgetős kedvem van...
-
JackMeadow #31121 köszönöm -
bnd42 #31120 ps nagyon jó minden ilyesmire, mindig fotózok saját textúrát bármerre járok, a Genetica-t is sokat szoktam használni http://www.spiralgraphics.biz/products.htm -
Keressél nagy felbontású textúrát, aztán ps-ben csináld meg tileable-re. Filter menü-ben van egy other/offset nevű parancs, ezzel el tudod tolni a textúrát úgy, hogy a túloldalt önmagába ismétlődjön. Kis paintwork és kész is van. -
JackMeadow #31118 Van ötletetek hogy nagyfelbontású seamless textúrákat merre érdemes keresni? -
én mindig őszinte vagyok, a teljesség meg néha relatív, igazából a stílusom az, ami néha nyers szokott lenni, és erre vonatkozóan szóljatok, hogy ne legyek bántó adott esetben, mert a cél, ennek a fórumnak a célja nem ez! -
Rashen #31116 Kedves Peet!
A többiek nevében persze nem mondhatom, de részemről kifejezetten kérem is, hogy észrevételeidet őszintén és teljesen tedd meg. Mikor felrakok képet pont annak örülök, ha megmondják kerek perec mi a gond vele, hiszen ez bizonyítja azt is hogy foglalkoztak vele legalább pár percig. :) -
aqa #31115 Laptopon valamelyiktek dolgozik? Mennyiben különbözik az asztali géptől? (Persze a monitort leszámítva, utólag szereznék hozzá valami nagyobbat)
A helyzet, hogy külföldi vagyok, innen mennék M.o-ra elektronikus ábrázolás szakra - ezt figyelembe véve szerintem érthető, hogy miért lenne szükségem laptopra, s nem asztali gépre(hordozhassam, hogy gond nélkül átvihessem a határon, ha kell).
Nézegettem az itteni gépeket, találtam egy ilyet:
Dell Inspiron n5110
proc. intel i7 2670qm
ram 8gb ddr3
vid.kártya GeForce gt 525 1gb
Bő 60.000 dinárért, az olyan 150.000 - 160.000 ft. (itt kicsit erősebbek az árak..)
Ja, használat: maya, ps, after.e, szóval grafikus programok. Mondjuk nem árt, ha pár játék is elfut rajta.
Várom a válaszotok, mert én a hardware részéhez nem értek annyira, nem követtem az újításokat, stb.:) -
imp99 #31114 El se hinnétek mennyire félkészre van írva a maya....mi 2011est használunk de egy rakat javítást kiegészítést írtunk már hozzá, hogy rendesen működjön. Persze ezek a problémák nem hétköznapi használat során bukkannak fel... -
bnd42 #31113 itt lehet olvasgatni:
Maya 2013 what works/what not
http://forums.cgsociety.org/archive/index.php/t-1045850.html -
A cégnél már az megy, ilyen bugról még nem hallottam. Én nem tudom, mikor jutok el oda, hogy kipróbáljam. -
hát azért az egy elég komoly bugnak hangzik...:) -
bnd42 #31110 Köszi srácok, még finomítok rajtuk persze, amúgy ilyen mesefilmes hatást kerestem nem valóéletbelit.
2013-at használom, sok bajom nem volt vele de a legtöbb plugin amit használok még nem megy alatta, ezért csak tesztelgetem...egyvalami volt,, amikor a "save as" mentést használom, 10ből 9szer bezárja magát a program, de a mentés megtörténik... -
Midas #31109 Hat a csaj az fa szoval nekem tetszett hogy ilyen repedezett stb, mondjuk most megneztem abban igazad van hogy a laban rossz a textura. Igazabol nekem a faagak nem teszenek annyira meg a talaj benne. Meg en mindig vmi ossz hatasra megyek szoval nem emelek ki dolgokat meg csak fun :) De ettol fuggetlen koszi majd probalkozom amugy azzal en is egyet ertek hogy a megvilagitas fontos. -
Volna egy kérdésem azoknak, akik már próbálták a maya 2013-at.
Mik a tapasztalatok, mennyire bugos, mennyire jó, milyenek az újítások, mennyivel használhatóbb 2012-höz képest, ill 2011-hez képest. Én még a mai napig 2011-et használok, mert a 12 nem győzött meg egyáltalán, és valahogy a 13 újítások videók sem arról számoltak be, hogy jelentős fejlődés lett volna az idei maya verzióban... -
bnd nekem nagyon erősnek tűnnek a hangyák sss shaderei, túl sok a depth, picit kisebbre venném, és gyengébbre, mert így megöli picit. Valamint a fur leesik róluk.
Midas, a te képeidnél az a bajom konstansan, hogy nagyon kevés figyelmet szánsz a részletekre, ezenkívül elvész az összkép.
Az előző, faágas képnél másodpercekig néznem kellett, mire rájöttem, hogy mi is az, amit te mutatni akartál.
Kompozíciónál nagyon fontos a kontrasztra figyelni. Ha valami világos, amit mutatni akarsz, akkor sötétet teszel mögé, ha sötétet mutatsz, akkor világosat mögé, vagy erősebb rim lightot használsz, hogy a sziluett egyből kitűnjön.
Nagyon sok képeden érzem azt, hogy beraksz 1 lámpát, adott esetben plusz kettőt hármat, és tenyér összecsap, kész a lightrig. Most ez a repedezett falú kép is, nagyon jó az ötlet, szépek az árnyékok, nagyon tetszik, de elvész az egész abban, hogy nincs kihangsúlyozva a kép témája. Ne félj berakni plusz lámpákat, amik fizikailag nincsenek ott, tedd be, és csavargasd addig, amíg szép eredményt nem ad.
Nekem az a véleményem, hogy egy képnél 50%-ban a jó bevilágítás számít, ha azt elrontod, akkor hiába űber modell, vagy eszméletlen részletes textúra/shader, rossz lesz a tálalás...
Amúgy még a fás képedhez annyit fűznék hozzá, és ezt ne vedd sértésnek, de botrányos a textúra. A fő karakter combján éktelenkedik egy textúra seam, ami már tönkreteszi. A másik, ami nagyon zavar, hogy ilyen erős bump nincs!!!! Ha ennyi kell, akkor ez már displacement.
Hátul a sziklák nekem nagyon tetszenek, azok baromi szépen ki vannak dolgozva, mondjuk a méretük valahogy nem lett eltalálva, mert így a karakter óriásinak tűnik. Ha ez volt a cél, akkor viszont a kamera van túl magasan, mert az meg a monumentalitását veszi el.
Remélem nem voltam túl kritikus, szóljatok le, ha nem megfelelő a stílusom. -
Midas #31106 az szerintem a fenyek miatt erzed ugy meg van ahol ki is emelkednek a falbol dolgok de a repedesek azok nem :) -
JackMeadow #31105 pedig olyan mintha a repedések dudorodnának
-
Midas #31104 nem nincs forditva -
JackMeadow #31103 forditva vana falona a bump? -
Midas #31102 tegnaprol :)
-
KirkHammett #31101 Összhatásban jól néz ki, viszont a helyedben legalább a lábakat kijavítanám anatómiailag helyesre:
Hangya
főleg ha közelit is renderelsz. -
Midas #31100 jo kepek nagyon :) -
gergo4 #31099 Köszi bnd42! :) Örülök, h tetszik! Egyenlőre Próbálom megvalósítani az oktatóanyagokat, de ha sor kerül saját projektre jövök segítség ügyében! A Fusion-t meglesem.
-
bnd42 #31098 gergo4: Jó amit csinálsz szerintem, a zene is :)) én Fusiont használok maya mellett, azzal simán lehet ilyeneket csinálni, vagy after effects, csak azt sose szerettem...ha mayában kell segítség írj privátot, szívesen segítek ha tudok...
Rég jártam erre, de jó látni hogy mindenki nyomja :) mostanában nem volt időm magamnak mayázni, de tegnap végre már elkezdődtek a szabadnapok, csináltam is gyorsan hangyákat...elég gyorsan készültek, pár óra alatt, majd hétvégén rigelem és animálom is őket, elég gyorsra sikerült belőni a rendert, 1280x720as képnél kb 1perc/kép mental rayel...ja és itt már maya 2013-at használtam...
-
gergo4 #31097 Köszi a választ!
Itt van az egyik zeném teszt videója. Kirendereltem csak, hogy lásd miért kellene nekem 3D szoftver. Eléggé basic ezért nem is publikáltam sehol. C4D-vel és photoshoppal készült. 3 hónap tanulás után kábé 2 hét alatt. Előtte After Effects-el foglalkoztam de az kevésnak tűnt. Na de nekem ezután szükségeltetett volna komolyabb modellezés, élő videó beágyazás stb...de mondom a mayával bug hátán bug.
Cinema 4D-ben 100 lépésből 1 volt hiba és max 30 perc alatt kijavítottam, de Mayában 10 esetből 3 hiba van amit sehogy nemtudok javítani. Esetleg hibás verzióval van dolgom?
Ha megnézed hangot kapcsolj.
Videoclip -
A zenéidhez csinálj videot photoshop+flash kombóval, többre mész szerintem. Illetve nem tudom mi lenne a szint amit meg szeretnél ugrani a videoid készítésénél, de így kezdőként ez nem idén lesz meg, és nem jövőre sajnos. Egyedül képbe kerülni mindennel profi szinten istenes kihívás, és általában nem szokott sikerülni. -
gergo4 #31095 Sziasztok!
Régebben C4D-vel foglalkoztam. Iszonyat gyorsan haladtam vele.Sikerélmények hada következett, de alig találtam tutorialt és váltottam Mayára.
Ez már több mint egy éve és semmit sem haladok. Hiba hátán hibákba ütközök. Akármilyen tutorialt kezdek és hiába csinálom azt pontosan mint a szerző egyszerűen bugos az egész. Kudarc az egész.Higgyétek el hajnalokig küzdök egy-egy aprósággal például fillet blend tool használata, de semmilyen előrelépés. Kezdem úgy érezni nekem ez nem az utam. Úgy érzem csak az időmet vesztegetem pedig ez az a dolog amit szívesen tudnék csinálni, de így már halál. Nem feltétlen pénz szerzés céljából. Főként a zenéimhez szeretnék videóklippeket készíteni amihez komplex átfogó tudás kellene, de már az alapoknál elvérzek. Valami ötlet? Esetleg tutorial kapcsán? (Maya8.5 után maya 2009 64bites verziójával küzdök)
Üdv. -
Midas #31094 lehet majd probalkozom meg de sosem voltam tul jo a texturakkal :) mar itt is sokat szenvedtem vele.