Maya
-
Szia!
Bocs, tényleg, látszik lelkes vagy, de szerintem rosszul látod. Az 1GB Ram-al várost nem mítosz, hanem sokan így kezdtük, noha a példa kicsit sarkított. Ami géped most van, már bőven jó mindenhez. Gondolom azt szeretnéd, hogy minden száguldjon, meg egy óra egy render, de rossz helyen keresed a megoldást. A program megfelelő használatával (pl render normális belövése) lesz majd gyors a számolás, nem a 24-32 Giga Ram-tól. Kezdésnek jó a 6GB, nekem mondjuk 8 van, de ezelőtt fél évvel még 2 volt alap DualCore AMD 5 éves procival, aztán mégis ez a munkám, hogy Mayazok. Olyanod meg sosem lesz, ami minden "étvágyat" kielégít, mert arra renderfarmokat használnak. A több millió polys jeleneteket meg a mostani géped is lekezeli. Javaslom kezdjed el tanulni a szoftvert, aztán ráérsz fejleszteni később is, ha majd nem bírod ki, de az elején (amúgy később sem) a géped nem fog akadályozni.
A nagyjából mennyi idő kell személyfüggő. Látom mindenben képbe akarsz kerülni, ami kicsit sok így egyszerre. Z-Brush viszonylag gyors megtanulás terén, Vue is, RealFlow-hoz már kell kis rálátás, Maya tart a legtovább. A legtöbb helyen az ott dolgozó profik specializálódnak valamire, pl csak modellez, riggel, vagy renderel. Ha ehhez te még a kompozitot is profi szinten akarod csinálni, ám legyen.
Javaslom kezdjed a Mayaval, és vedd végig a legutóbb kiadott magyar könyvet+ tutorialokat a netről hozzá, utána folytasd ZBrush-al. Mire ezzel a kettővel végzel már látni fogod, mi merre hány óra. A szükséges rutint, érzéket a gyors, precíz munkához csak a gyakorlás és a tapasztalat fogja megadni, ami nem a processzorszámtól függ, hanem hónapok/évek folyamatos alkotói tevékenységétől.
Szerintem.