32214
Maya
-
na várjál már, félre akartok vezetni, ezt Garou te csináltad? Mert ha igen, akkor wow, minden elismerésem!:) -
A robotos átalakulásnál mondtam azt, hogy elmész te a .... :D -
Hát attól függ mi volt a cél :) Amit írtál, az alapján szerintem nem az igazi, olyan (nekem), mintha mintás lenne, vagy nem is tudom. Találtam egy hasonlót. Szerintem ez inkább rajz, de valahogy a fényezés nekem életszerűbb.
kép
Szerintem az alábbiakat érdemes lenne megpróbálnod.
HDRI - Mental Ray
-
Rashen #31170 Jahm, köszi nekem nem engedte csak linkelni valamiért.
Egyébként meg örömmel fogadok bármilyen "belekötést" :) Sőt.
A cél az volt, hogy kicsit túlviaszolt fényezése legyen ami a fényt kicsit random szórja. Hát nem tudom, ennyire gázul nézne ez így ki? -
erre nem tudok mit mondani...
-
bagi1992 #31168 Garou, néztem tán az artistpub rakta ki facebook-ra, minden elismerésem.... gratula. -
-
Nekem tetszik...és csak, hogy belekössek kicsit....
A fényezés nekem fura. Direkt ilyen?
...és engedelmeddel beteszem a képedet, hogy rögtön látszódjon :)
-
Rashen #31165 CarTest -
Rashen #31164 bnd42: Gratula, arra a képedre emlékszem és a kukac igazán jól sikerült :)
No közben dolgozgattam a rendereléssel, de hát látszik a lightingban még messze az igazság...
-
bagi1992 #31163 Gratulálok! Ezt a képet néztem még a megosztás előtt is már, igen csak jóra sikerült :)
-
bnd42 #31162 Szépek! főleg az óra tetszik!
tegnap nagy meglepetés ért, a vray megosztotta egy régebbi képem a facebook oldalán ;)
ez az első vray renderem volt, vagyis ezt a hernyót azért modelleztem hogy gyakoroljam a vrayt
-
bagi1992 #31161 http://world3d.hu/galeria.php?kepid=19056
http://world3d.hu/galeria.php?kepid=19426
Két képem, ha már itt vagyok... nagyrészt tutorial alapján készült mindkettő, de azért jócskán van benne a saját tudásom is. -
bagi1992 #31160 Egyértelműen kell az angol ehez a szakmához, sőt, talán jobban is mint más szakmákhoz. DE. Angliában lakom, dolgozok egy éve, és nem olyan könnyű itt az angol tanulás, mint azt gondoltam otthonról. Eddig egy szinte teljesen magyar környezetbe dolgoztam, szóval csak keveset fejlődtem. Felmondtam, más meló után keresve, angol környezettel, hogy majd ott jobban megy. Angol tanár felfogadásán is gondolkozok, sőt, idekint angol tanfolyamra is elmennék szívesen, de úgy néz ki, hogy az munkaidő beosztása nem fogja engedni. Egy a lényeg, nem akarok addig várni a 3d tanulással, amíg megtanulok angolul úgy, hogy elmehessek pl az Escape studió egyik szakára. Ennek anyagi problémája is van, mivel ez a szak 10 ezer font, másrészt nomrális angol nélkül felesleges is lenne beíratkozni. Ezért is szeretnék addig is fejlődni maya terén, hogy legyenek saját munkáim, próbálgassak minél több módszert, amíg oda kerülök, hogy ott már nem az alapszint elsajátítása legyen a feladat, hanem a haladó szintet emeljem magasabbra, amiben az az iskola jól tud segíteni. Kisebb tudással az embernek kevesebb is a kedve nekiállni valamit csinálni, főleg, ha el is akad aztán valahol. Legalábbis ezt érzem magamon. Hogy kell addigis az inspiráció, hogy tanuljak. És ebben tud segíteni egy magyar 3d-s suli és az ilyen nagyszerű magyar tutorial-ok! -
Üdv megint itt! Lassan megint lesz otthon netem, és nem kell könyvtárba járogatnom.
Most elsősorban Peethez volna egy gyors kérdésem. Hozzájutottam pár alkatrészhez nemrég, és össze tudtam rakni egy másik P4 számítógépet. Régebben azt már megbeszéltük, hogy csak képkockánként lehet kiküldeni hálózatos renderbe. De nem segítene-e valamit, ha például a colort számolná a 2magos athlonom, a speculart, shadow, depthet meg a többit a p4-es? Szétszedem én külön framere, ha gyorsabb lesz tőle egy render valamennyivel. -
)) 10 percre lakom onnan ;)
De valóban oda képzeltem előszörre.... van még ilyen munkád ? Meg lehet lesni valahol ? -
bnd42 #31157 ott a pont ;)
-
bnd42 #31156 ott a pont ;)
-
Ezt éreztem először is....ismerős volt a őőő a bal legalsó képen hátul az oszlopok hajlékonysága....és az a betonoszlop sor ... van egy bizonyos hangulata....mikor még távolsági buszokat indítottak.onnan.
Hmm.
Nagyon mellé nyúltam ??
-
bnd42 #31154 az a vicces hogy még nem készült el :)) amúgy Budapest szívében lesz ha lesz, de valami engedélyezési problémába ütköztek -
Nagyon tetszik..Hol valósították meg ?? -
bnd42 #31152 Nem olcsó, 150-550 között van, alap, haladó, mester vagy csak modulok, sok a lehetőség...én azt mondom hogy megéri, bár lehet tutoriálokból tanulni de a saját példámat nézve rajtam hatalmasat lökött, és komolyabban is vettek utána mikor munkára jelentkeztem bár a referencia képeim alapján vettek fel, de örültek neki hogy volt Autodesk vizsgám...lehet hogy nekem szerencsém volt de pár hónap alatt visszajött az ára mert gyorsan találtam olyan céget ahol volt maya csak már emberük nem volt rá mert elment külföldre...
mutatok egy példát, az első munkám volt a suli után, nagyon rugalmasnak kellett lennem, reggel mentem megbeszélésre és azonnal munkába kellett állni, 7 napot kaptam az egész projektre, ami úgy nézett ki hogy egy művész úr papírra rajzolta az elképzeléseit "körülbelüli" méretekkel és azt kellett 3d-ben megcsinálni, folyamatosan változtatott mindenen és elég őrült is volt a csóka :)) ha 10 perc alatt nem volt meg valami akkor hívta a főnököt és balhézott egy kicsit, de szerencsémre mindig megnyugtatta az urat hogy ez nem úgy megy mint ahogy elképzeli, végül meg voltak elégedve de napi 15-20órát is dolgoztam néha, viszont majdnem az egész tanfolyam ára megvolt belőle...ja és még ki kellett menni a helyszínre referencia fotókat csinálni magamnak, és lemérni a helyet stb...és egy nem olyan csúcs laptopon dolgoztam végig mert náluk csak iMac gépek voltak ami ugye gáz 3d-re, legalábbis én nagyon nem vagyok Apple fan, kemény volt :))
-
Mennyibe kerül egy ilyen tanfolyam?
Nem tudom, hogy aki csak hobbiból csinálja, annak megéri-e vajon. Aki meg ezzel akar foglalkozni, annak viszont úgyis kell az angol. Szerintem lehet, hogy egy angol nyelvtanár+2 zsák oktató dvd is kijön a suli árából.
De aki nem sajnálja rá a pénzt, az persze csinálja, gondolom rendesen megtanítják a dolgokat. Mondjuk az érvényesüléshez nem feltétlen szükséges, de biztos segít. -
bnd42 #31150 az anyag advance beállításainál az additional color-t állítgasd
hozzárendelhetsz egy mia_light_surface node-ot is -
Rashen #31149 Na felteszem, hogyan néz ki perpill pl. a műszerfal ha látható. :)
Ide tartozó kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet Material-X-el elérni a Blinn vagy Lambert anyagok Incandescence önfényét. Jó lenne előbbinél alkalmazni az önfényt... van rá valami módszer?
-
Rashen #31148 Kösz szépen, azt hiszem bele is merülök :) -
bnd42 #31147 esetleg próbáld ki az fxfx-et http://www.fxfx.org/index.php/2011/01/16/fxfx-maya-real-studio-2-is-available-now/
én szeretem ha egy új modelt akarok bemutatni, az elmúlt években sokat használtam, kicsit tuningoltam is rajta és nekem nagyon bevált ...végtelenül egyszerű, ha egyszer átnézed utána percek alatt magadtól is fel tudod építeni... -
Rashen #31146 Persze. :) A modell részével nincs gond, legalább is szerintem. A normálokat, UV-kat, négyszögesítéseket nagyon aprólékosan csináltam. Az anyagozás és világítás világában viszont nagyon ügyetlen vagyok egyelőre és Peet is mondta nem sokat ér egy jó modell ha nem tudod jól bemutatni, amihez meg utóbbi 2 munkafolyamat erősen kell. -
bnd42 #31145 a normálok jó irányba mutatnak? -
Rashen #31144
Közben azon gondolkodtam, hogy lehet az anyagok fényvisszaverésénél hibáztam? Pl. túl kicsi reflection? -
Rashen #31143 Őt csak névről ismerem, de pozitívakat hallottam róla is. :)
Más: Lightingban kérnék tanácsot. Az ablaküvegem olyan mintha tinted lenne totál sötét. Ha physical sun/sky van használva: gyönyörűen normál üvegként (thin glass Material-x) viselkedik. Most 12 spotlight megvilágítással erőlködök, normal (1) intensity, Raytrace shadows, 5 pattanásig és FG is 5-ig keresi vissza a fény útját.
Biztosan benéztem valami beállítást ami miatt ilyen sötét, az lenne a kérdésem, hogy vajon mit/miket?
(Képet pakolok amint render kész) -
bnd42 #31142 Robi munkáit régóta figyelem, nagy rajongója vagyok, a tutoriáljaimról is jó véleménye volt és biztatott hogy folytassam...Én Kaiser Péternél tanultam, Ő egy Jedi mester :)) nála is jó volt padavannak lenni... -
Rashen #31141 Vári Róbert neve akkor nem idegen a számodra :) Nekem volt szerencsém nála tanulni és mindenkinek csak ajánlani tudom. Rettentő löket volt a tanfolyam és az anyag nem rizsa meg kamu... végre valahol hasznos dolgokat tanulhattam.
Igazából rengeteget számít az, hogy mennyire ül neki az ember. Ha csak félig akkor totál mindegy milyen tanfolyamra jár, viszont ha komolyan akarja, akkor célszerű Mesharray vagy más igazán komoly dobbantóval nekivágni. Természetesen netes tutorialok stbstb minden fejleszt, nekem viszont néha piszkosul jól jön egy kis konzultáció. -
bagi1992 #31140 Hát, végülis ez jó hír. Majd kitalálom, hogy hogylegyen.... a lényeg, hogy valamerre mozduljak. A magyar nyelvű tutorialjaid ebben sokat segítenek, úgyhogy ne hagyd abba! :) És köszi minden infót! -
bnd42 #31139 oks...szóval én annyit tudok hogy a 3Dhomenál a Autodesk Official tananyagot használjuk a Mesharraynél pedig úgy tudom az oktatók a stúdiókból hozzák a valós munkákat és azon keresztül vezetnek be a rejtelmekbe de erről nincs tapasztalatom, esetleg valaki másnak?...gondolom mindkettőnek megvan az előnye...de mondom nálam az döntött hogy közelebb volt a lakásomhoz...nekem nem volt bajom a hivatalos anyaggal, elég részletes és a leckék közt sok a filmstúdiós projekt (pl. Disney cuccok, Avatar stb...)
olyan diák volt már nálam aki magyar srác de Angliában dolgozik, ő beiratkozott és mindig megbeszéltük hogy mikor van csoport, és ha tudott hazajött, beült modulokra az épen futó osztályba és szépen lassan a végére ért...
én 2 éve mayáztam mikor beiratkoztam, és kemény volt így is eleinte, voltak berögzült dolgaim amiket el kellett felejtenem, vagyis találtam jobb és gyorsabb megoldásokat, de láttam olyat hogy valaki úgy jött oda hogy mayát még nem látott életébe, csak a munkahelyen jutott géphez mert otthon nem volt számítógépe, így azért elég necces valljuk be...
Peet: köszi! :) örülök a sok pozitív visszajelzésnek, kicsit félve tettem fel az elsőket, azt hittem nem lesz teljesen érthető, de belelkesedtem... -
az ilyesmit szerintem is nyugodtan beszélhetitek a fórum témában, biztos sokakat érdekel, és egyátalán nem off topic.
amúgy tök jó, hogy ilyen tutorokat csinálsz, csak így tovább! -
KirkHammett #31137 Szerintem nyugodtan terhelhetitek ezzel is a fórumot engem is érdekel a téma...
Nézegettem már én is ilyen sulikat, de nem tudom melyik a jobb, hasznosabb tudást... -
bnd42 #31136 írtam privát, ne terheljük ezzel a fórumot :) -
bagi1992 #31135 hát lehet csak elkéne mennem egy magyar 3d-s suliba is az angol előtt. Sok dolgot megtanulnék, amit ott nem biztos, hogy megértenék. Meg amúgy is, jólenne már fejlődni egy kicsit, mert mostanában leálltam és tudom, hogy egy ilyen iskola mennyire inspirál. A 2013-as mayába annyi bugba ütközök, hogy folyamatosan csak csalódás van amikor nekiesek végre 3d-zni, aztán ki is lépek mert felidegesít a bugg. Majd megy vissza a 2012 vagy 2011....
amúgy van ötleted, hogy hogy tudnám elvégezni? volt külföldi osztálytársad? Nehéz lenne hazaköltözni 6-12 hónapra... -
bnd42 #31134 Nekem megérte, de én rá vagyok kattanva és folyamatosan próbálom képezni magam, akikkel együtt jártam és tartjuk a kapcsolatot nem nagyon foglalkoznak vele azóta, így nem biztos hogy megéri, nálam az lendített nagyot hogy a lelkesedésemet látva visszahívtak oktatni egy év múlva és a folyamatos ismétlés és gyakorlás kezdi meghozni az eredményét , a mayával együtt több dolgot is tanulok-használok párhuzamosan (V-ray, Mental Ray, Maxwell render, Mudbox, ZBrush, MatchMover, Combustion, Fusion, photoshop, flash stb...)
A maya azért elég kemény program de ha elkapod a tökét a kis rohadéknak és ráérzel a logikájára akkor sok minden kitisztul :)) meg a jó gép ajánlott, én amióta befektettem egy 6magos gépbe 16giga rammal és ssd-vel nagyon felgyorsult minden és hasznos tud lenni ha nem kell sokat várni az eredményekre
itt van fent több cuccom:
http://www.facebook.com/matisandrew