32214
Maya
-
hát ez a viewport 2.0 nálam nagyon nem akar jól muzsikálni... állandóan lefagy és sír, hogy elfogyott a memória, miközben default rendernél simán van elég szufla
pedig jó lenne ez a 2.0, mert érezhetően gyorsabb és szebb, de így hogy ilyen instabil kitörölhetem vele a hátsómat :D
(jó mondjuk 2gb ram van, az tényleg nem sok, sőt...) -
#31009 #31008
köszi mindkettőtöknek, végül az ambient color lett a befutó :) -
KirkHammett #31011 Köszi a segítséget, így meg lett... -
Sziasztok!
Csütörtök este volt egy kis online mayázás amit videóra vettem. A téma Bevezetés a MEL script világába. Ha érdekel és még kezdő vagy ebben a témában akkor érdemes megnézned.
http://vimeo.com/39094238
Itt lehet róla beszélgetni és várom a véleményeteket.
http://www.facebook.com/pages/3Dsurvival/191292247619314 -
aqa #31009 Hát, ha azt akarod, hogy a szeme világítson sötétben is, akkor ambient csak.
Ha azt akarod, hogy a körülötte levő tárgyakra hatással legyen, akkor incandescance értékét állítsd minél magasabbra, fehérebbre és kapcsold be a final gathert.
Ha azt akarod, hogy úgy világítson mint egy zseblámpa, akkor tegyél a szem elé egy spotlightot, a szemnek meg vidd fel az incandescanca értékét.
Legalábbis én így indulnék ki. -
Midas #31008 ambient color de attol fenyes lesz inkabb. en ha hasonlot akarok akkor betennek vmi fenyt es adnek neki atlatszosagot szerintem. -
mental ray-ben hogy lehet megcsinálni, hogy egy tárgy valamilyen fényt bocsájtson ki?
konkrétan van egy robotom, és azt szeretném, hogy a "szeme" pirosan világítson. -
use background az egy maya natív shader, működik mr-rel is, de nemjó
mip_matteshadow van mayaban is, csak defaultban valamiért a production shader library hide-olva van, nemtom miért, pedig semmibe nem kerül előszedni.
script editorban futtasd le ezt a scriptet, majd indítsd újra a maya-t és ott lesznek a mip shaderek
optionVar -intValue "MIP_SHD_EXPOSE" 1; -
kenyeresdaniel #31005 az a maxban van , neked mayaban a use background kell -
KirkHammett #31004 Peet, én kerestem ezt a materialt (mip_matteshadow), de sajnos nem találtam meg.
Ez alapból benne kell hogy legyen (Maya2012)??? -
Midas #31003 good luck :) -
uhh ez az ami kell nekem, köszi
-
Midas #31001 footage
igy probald footage stock greenlayer stb -
igen, lassacskán időszerű lesz a maya 2013
amúgy amit én vp2-vel próbálgattam, az nagyon jó, tetszik a cucc, és fogom is használni, ha váltok 2013-ra, de jelen pillanatban 11-el dolgozom, ami alatt meg iszonyat fos még a vp2
igazából én már elégedett lennék most egy új feature listtel, mert baromi kíváncsi vagyok, hogy végre beindul-e a maya fejlesztés abba az irányba, amit a felhasználók évek óta nyögnek az autodesknek...
-
hmm, az nagyon jó lenne
egy kis támpontot adhatnál, hogy milyen kulcsszóval keressek rá :) -
Midas #30998 neten szoktak lenni ilyesfele videok szerintem. -
Nekem két hete szóltak, hogy megjött a Maya 2013 próbaverziója a céghez. Hogy ez mennyire hivatalos azt nem tudom, mi ilyen alfa premium platina akármiben vagyunk, aztán küldenek mindent.
Ránézni, hogy tényleg így van-e, nem tudok normálisan még egy darabig, júniusig most a Porschénál rontom a hangulatot. De a héten be akarok hozzájuk ugrani, ha sikerül odaülök egy gép elé utána nézek.
A vp2.0-t a Showcase mellett napi szinten használtuk prezentációkra. Szerintem ilyen pre-megtekintésekre teljesen jó. A fagyások terén szvsz meg a Maya a legbugosabb a világon. :) Ja igen, és nálam is nyolc maggal fél percet várakoztat, ha rányomok jobb egérrel az ojjektumra új shader csatolásának szándékával, és van kemény 10 shaderem raktáron. -
köszi :)
szeretnék valamilyen nagyobb volumenű dolgot csinálni, csak nem tudom mivel felvenni, mert nincs normális kamerám -
Midas #30995 sztem tok jo nekem tetszik :) -
ja amúgy erre kellett az az árnyékos dolog
tudom nem lett szép, de eleve a forrás is rossz minőségű volt (egy elég régi fényképezővel vettem fel) és amúgy is inkább csak teszt céllal készült a videó, majd erre lehet alapozni a későbbiekben :)
-
Midas #30993 Nem hiszem hogy hardware mert se elotte se azota nem fordult elo. Es mindig render kozben szalt el. -
hát a kékhalál valszeg nem maya, hanem win hiba, bár még hardware is lehet, sőt...
sima maya fagyás a maya hiba. abból a szempontból viszont sztem maya viszonylag a stabil progik közé tartozik, nekem nagyon ritkán van fagyás, de amúgy is, percenként mentek, meg olyan a munkamenetem, hogy több file-ban tartok mindent! a legrosszabb a winyó halál, úgyhogy backup emberek backup!!!!
alapvetően a hypershade nekem tetszene, bár igazából kb az egy dolog, ami tetszik benne, hogy node rendszerű. legjobb az lenne, ami az xsi-ben van, vagy a max-ban ez a slate editor vagy mi, de állítólag valami hasonlót a 2012 sp1-be mayaba is tettek. még nem néztem meg. -
Midas #30991 de mi azert szeretjuk :) amugy hypershadet en sem tudtam megszokni soha. De a legjobb par hete volt elkeztem renderelni es kaptam egy kek halalt ok ujra elinditottam a gepet etc aztan meg kb ketszer ugyanaz. Ugyhogy kikapcsoltam a gepet vagy 1 napra aztan most egyelore ugy nez ki meggyogyult :D -
abszolút off:
basszus néha annyira hülyét tudok kapni a maya glitchektől!
hypershade egyszerűen úgy ahogy van egy fos, annyira lassú, hogy az már fáj, ugyanúgy az attribute editor is (NÉGY MAGOS PROCIVAL BASSZUS ZSÍR ÚJ JELENETBEN AKAD!!!!!!)
aztán ott van még a hülye viewport is, vp2.0 olyan bugos, hogy használhatatlan, high quality nagyon lassú, sima viewport meg ócska. Ráadásul az ALAP MAYA shadereket se tudja hiba nélkül kezelni, egy egyszerű lambertnél, amit frissen csináltam nem tudom beállítani, hogy mit jelenítsen meg a viewportban a hardware shading résznél... egyszerűen nevetséges... állítólag maya 2010-nél újraírták az egész ui-t, hát nem használt semmit a dolog, mert még mindig szar!
szoktam keresgélni maya 2013-ról release infókat, csak kíváncsiságból, hogy mikor és mi. Találtam csomó fórumot, ahol ilyen wishlistek vannak az új release kapcsán (még semmit se tudni amúgy róla). és 80%-ban a hypershade és render globals gyorsítását kérik, maradék 17% új modellezési eszközök (am azt se értem, hogy a maxban minden tuti, modellező eszközök, UV cuccok, és még az UI is gyors, Maya ezzel szemben fos lassú, viszont baromi jól programozható, de azzal én meg sokra nem megyek:D mondjuk a referenciázás az istenkirály, 1-2 bugot leszámítva)
Na off vége, és elnézést!:D
-
Midas #30989 hetvegi moka
-
köszi, azt is majd kipróbálom, de most egyelőre elég a maya software :) -
ha mental ray-el renderelsz, akkor a mip_matteshadow materialt javaslom inkább, az sokkal többet tud. -
JackMeadow #30986 whatever :D a lényeg h megvan -
na egy kis guglizás után végre sikerült :D
végül is jól mondtad, materialt kellett, de itt az a neve, hogy "use background" -
JackMeadow #30984 en maxos vagyok de keress egy olyan materialt aminek az a neve h "shadow matte" v matte shadow -
hali
van egy poligon plane lerakva és azon van pár alap modell (gömb, kocka stb...)
azt szeretném, hogy renderelésnél maga a plane ne látszódjon, csak az árnyék, amiket a tárgyak vetnek (már be van világítva, meg minden, de azt szeretném, hogy a plane ne látszódjon, hanem csak az árnyék)
már mindenhol kerestem, de sehol se tudtam beállítani, csak annyit sikerült, hogy az egész plane-t tudtam eltüntetni :D -
Midas #30982 kb ugyanez en sem kimondottan utalom de nagyon sokaig tart ha vmi jobbat szeretnel :) -
aqa #30981 Köszi.
Én is, a legjobban azt utálok. Vagyis nem utálom. Csak nem szeretem. -
Midas #30980 utalok bevilagitani sokaig tart unalmas etc :P -
Midas #30979 30978 jopofa tetszik :)
30976 paszolom en csak siman motion path-ot hasznalok. -
aqa #30978 -
aqa #30977 -
kenyeresdaniel #30976 hali
láttam egyszer egy tutorialt amiben "spéci" motion path-t csinált a srác
adott egy nurbscurve és egy sima poly objektum
kezdetben összeköttöte őket motion path el , aztán ha jól rémlik a Hypergraphban kitörölt valami linket (a motionpath környékén )
ezután a polyokbjektumnak adott egy uj attributumot
connection editorban a motion path UValue ra rákötött valamit , talán ezt az uj attributumot
és így ezzel az atribitum értékével pozicionálta a poly objektumot a curve ön
legalábbis valahogy így rémlik ,de nem tudom megcsinállni
tudna segíteni ebben valaki
köszi
-
Midas #30975 mai termes a boygos technikat tovabb vittem es nagyon tetszik.
-
Midas #30974 igazabol en nem voltam vele elegedett csak azert raktam be hogy legyen valami a topikban.
Amugy a hatterben van egy plane arra vannak teve a csillagok van ket nagyobb gomb azokon van a kekes felho meg fekete a csillagot meg regebben krealtam. A bolygo pedig egy sima poly gomb amin egy specko material van matek alapu es az csinalta belole ezt a torott bolygot.