Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tök jó lett 😊 simán mintha egy játékban lenne átvezetõ anim...

http://www.youtube.com/plastwerk

Nekem tetszik.
(egy könyv introja lesz)

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Öszedobtam egy videot kiváncsi vagyok mit szoltok hozzá : link

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Viccen kivul mondom, hogy jo kerdes. En is elgondolkodtam rajta. Tobbszor volt mar olyan velem mondjuk, hogy farmra kikuldok XY szekvenciabol egy rendert es par oran belul valaki megjelent az asztalomnal, hogy ugyanmar mondjam meg ez miert tart ilyen sokaig, stb. Ha van egy korrekt lead altal belott jelenet adott szekvenciaban, az alapjan mar tudnak viszonyitani, hogy kb milyen gyorsnak kell lennie a Te renderednek. Bizonyos elteres tutira belefer, de egy dupla renderidot mar meg kell tudni magyarazni.😊

Az meg, hogy eltolt az ember sok idot az optimalizalassal valszleg megeri. Ha van X jelenet, Y frammel akkor nagyon behozhatja. En dolgoztam olyan szekvencian, ahol a mi feladatunkra eso terulet (mondjam layernek, vagy objektumnak vagy mittomen minek, ertitek...) renderelese per frame volt 10-12 ora. Ott ha meg tudsz sporolni egy keveset, akkor az igen jol tud jonni.

Olyanokra gondolok, mint hogy volt az X jelenet, oda jobb AA kellett mert kis szogben latott ra a kamera, de amikor merolegesen nezel ra akkor lehet kicsit butitani. Vagy megnezed, hogy melyik passod vagy renderlayered az ami flickerel, es csak ott allitasz valamit.
Peetmaya
amúgy meg általában úgy szokott lenni, hogy egy cégnek van egy kialakult pipeline, amibe az új ember beilleszkedik, megtanulja, mit hogy merre, és úgy csinálja a munkákat, hogy az illeszkedjen a menetrendbe.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
hát figy, annak idején, mikor gyûrûk urát renderelték, volt olyan frame, ami 10-12 órán keresztül ment a renderfarmon, és ma is gyakori, amikor 4-5-6 órás frame render megy...
Az, hogy te az otthoni gépeden valamit csak 1 óra alatt húzol le, hát az még mindig egy nagyon gyors render, mert azt egy rendes farm kb 10 perc alatt vagy még annyi se, lehúzná...
Persze azt hozzá kell tenni, hogy általában 2k-ban, imax felbontásban stb-ben renderelnek a studiók, nem 640x480-ban...

berlinboy6329
henm mondjuk 10-20..A perc lemaradt,de az azért mégis csak sok..legyen 10-20 helyett inkább 3-7 perc.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Még egy valami..
Inkább szakmabeli cucc,általánosságban.

Számít az,hogy old meg egy ember egy adott feladatot,amit kap?

Tehát nem horribilis renderidõvel,hogy egy szimpla karakter render 200 óra egy frame,hanem pl nem teljesen hatékony,hogy 1frame 10mp,henm mondjuk 10-20...

Merthogy nem-e mindegy,ha úgyis renderfarmmal renderelnek és nem-e elég az,hogy arany középút...Nekem is jó,mert nem kell azon idegeskednem a munkahelyen,meg most is itthon,hogy bezzeg a profik,biztos nem csak jók,hanem pontosak,hatékonyak is..

kérdezem,ezt,mert visszább írtam,h úgy vaagyok vele,hogy biztos van egy módszer hozzá,ami tökéletes,meg biztos a profik ezt mind ismerik,de mennyire baj az,ha nagyjából minden mást figyelmen kívül hagyok(renderidõ meg ilyesmi),viszont tökéletesen úgy néz ki,ahogy azt én/a megrendelõ/akinek ekll a cucc szeretné,hogy kinézzen.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Peetmaya
hát Lanti tud expressionbõl segíteni, meg Magni is viszonylag jó benne, amit én tudok, azt kb megtanulod te is egy délután, úgyhogy sok segítséget ebben a témában nem tudok sajnos nyújtani.
Amúgy a scale randomizációval 1 féle kõbõl csinálhatsz kb 80 félét úgy, hogy nem tûnik fel, hogy azonos...
szóval csak bátran!

berlinboy6329
Hát igen,kellene..Egy minimális mozgást és random rotationt.Viszont expressionökbõl mindig is hülye voltam...

És igen azt akartam elõször.Csinálni Zbrushban köveket aztán betenni a particle systembe.De több randomizáltságot akartam,azért írtam ide.

Most az a terv,h a generált köveket instanceolom vagy 2-3 féle systembe és majd vmi animot csinálok neki..Kézzel..Expresionöbõl még azóta is hülye vagyok,h írtam,h hülye vagyok belõle...

Ha esetleg tényleg megcsniálnám,biztos fogok jönni,h mit,h kell megcsinálni gyorsan és egyszerûen.

Peetmaya
azért így, mert a particle-öket nagyon egyszerû expressionökkel lehet animálni, már ha akarod...

Peetmaya
amúgy meg sztem az is jó, hogy fogsz egy kockát zbrushban, csinálsz belõle 4-5 féle szikladarabot, aztán ezt egy particle systemben isntance-olod és állítasz neki random scale, rotation-t. valszeg én ezt a verziót csinálnám.

Peetmaya
ja meg csinálj jó pár tileable textúrát, illetve nézz bele a procedurális textúrákba, mert aszteroida mezõre ezeket javasolnám elsõsorban. az tuti, hogy nem mariban kezded majd el festegetni...

Nem láttam hasonlót vagy újabbat, majd körbenézek, de szerintem ez rendben van 😉

textúrázásnál próbáld ki az automatic mapping lehetõségeit az összes követ egyszerre kijelölve, tettem most egy gyors próbát 15-20 kõvel és egész jó lett a végeredmény...

berlinboy6329
Tetszetõs..Jó régi..Nem készült azóta vmi fejlettebb/összetettebb esetleg?

Ezután már csak textúrázni kéne majd:C

Ahhoz nem értek.😞

ez egy hasznos kis mel script, szerintem segít a problémádon

RockGen

berlinboy6329
Apró kérdés...

Ti hogy csinálnátok aszteroida mezõt?Azaz az én esetemben inkább egy övet...

Én meg tudnám csinálni,csak fogja a tököm...Én mindent úgy csinálok,hogy tök mindegy hogy,csak úgy nézzen ki a végén,ahogy akarom...Viszont ehhez nincs türelmem...

Hogy lehetne olyat,hogy a kövek randomak legyenek?Tehát ne kelljen az összes töb ezer darabot egyesével lemodellezni ÉS textúrázni,hanem vmi randomizáló és sokszorosító cuccal megcsinálni?Viszont ha még lehetne is,textúrázni hogy?

Olvastam,h vmi particle cuccal meg lehetne csinálni a darabokat,a sokszorosítást,de mi lesz a randomizálással és a textúrázással?

jol mutat 😊

the world is mine

Gis80s
Köszönöm a segítségedet! 😉
Sikerült végre....és bár tudom, hogy nem egy nagy történet, de valahol el kell kezdeni 😊

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Mental Ray-el renderelj.
Nekem ilyen lett:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=gafw5pegz98yc3xq6sw0.jpeg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=6kv2ohwkkjuiqqvillmt.jpeg

A displacementShader1 ben a Scale értéke alapból 1 , probáld ki -0.15 ön (Mínusz legyen mert a textura sötét része huzzon befelé.)

Így már egész jól hasonlít rá.
Gis80s
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék displacement map ügyében. A linkelt videó alapján elkezdtem csinálni egy falat. Viszont eredményt tekintve lényegében a 2. perctõl már más eredménynél vagyok és nem tudok rájönni az okára.

Displacement map - tutorial

Az én eredményem:

A kollega eredménye:

Mit rontok el szerintetek? (hiába csináltam már meg vagy 5x, mindig ugyanez lett a vége...milyen meglepõ) 😊
Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

szep
Nagyon jó h a képeket nem rakta be 😛
http://www.kephost.com/images4/2011/10/30/daclf4vng53ej8cuny0b.jpeg
http://www.kephost.com/images4/2011/10/30/b5s20l27n7e0uqoynlnf.jpeg
A hétvége terméke.
Eddig milyen ?
legalabb mi is tanulunk belole 😊

Davidka
Mehh... mikor már azt hittem, h minden lehetõségen keresztülmentem, rájöttem, h a ray depth limit még mindig 1-en van... 😊 node legalább megvan a megoldás, így tanul az ember 😉
thanks anyway.

Davidka
Sziasztok, lenne egy kérdésem... Mostanában egy tükrös felülettel dolgozok és elõjött egy probléma amire egyszerûen nem tudom mi a megoldás... vagy hogy egyáltalán van e, bár nyilván kéne legyen...

ez lenne a gond:

1.) felállítok egy nagyon egyszerû jelenetet (akár), belerakok egy tükröt, vagy bármilyen tükrözõdõ felületet (mindennel próbáltam már dgs materialt használok, de nem megy a mia materialokkal sem, sem szimpla blinn-nel...).

2.) szemben ezzel van két tárgy, bármi, az egyik pedig árnyékot vet a másikra. nomármost ha szembõl renderelem, akkor látszik az árnyék, ha a tükröt renderelem, akkor maga a fény az látszik, de az árnyék nem, ahogy ezt a képen is látni...

Mi erre a megoldás, ha van? ti találkoztatok már ezzel? próbáltam megoldani az árnyék bake-elésével, de a direkt render egy sokkal jobb hatást hoz létre, ezért szeretném megtartani.

Nagyon jók lettek.
Tegnap próbálkoztam kicsit a zbrush-al, nagyon jó modellezési technikák vannak benne, imádom...a testek zbrusban készültek, a lábak mayában...nem hibátlanok, még dolgozom rajta hogy patent legyen, de nem is fektettem ezekbe sok idõt csak gyakoroltam, az egész kb 4-5 óra alatt készült...

Jók a képek 😊 én ezt használom displacement map-re, normal map-ra stb... http://www.crazybump.com/

Frissítettem a galériámat, ha valakit érdekel, itt megtekinthetõ.

Más. Tud valaki arra gyógymódot, ha NURBS felületben kivágtam egy formát, és ezt átkonvertálom poligonba, ne tûnjön el a kivágás (az elõzményeket töröltem...)
Újabb kérdés: egy fotóból hogyan tudok displacement map-ot készíteni?
Garou
Munkalehetõség, akit érdekel, az ne tétovázzon! 😊

link

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Hát én asszem bizony sokat köszönhetek az MTS-nek! Hálás köszönet érte megint.😊

Közben itt egy kép-e.

Ami nincs kész.

tedd fel youtubera, biztos nagyon sokan szivesen megneznek

vray tutorok, igaz displace-t nem lattam, de en regen innen tanulgattam meg maxhoz
szerintem igen ertheto es szinvonalas
aversis
Magnificat
Ártani sosem árt 😊 anno az MTS sorozat is így kezdõdött, aztán látod, csak volt pár ember, akinek segített (ha már egy volt, akkor nem dolgoztam vele hiába). A katedrális modellezést is sokáig vettem timelapse-ként, hátha jó lesz majd valamire, de az is félbemaradt, és nem is vettem fel talán minden részt... Szóval szerintem kárba nem megy ha fel tudod tenni valahova netre, de hogy mennyi egyéb teendõdtõl veszi el az idõt, azt neked kell tudnod. Én anno ráértem, nyáron itthon voltam, így nem vette el semmitõl 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Wearwolfff
Azon gondolkodom, mivel nemsokára lelõnek az itthoni internetrõl, hogy a nagy unalom ellen készíthetnék egy ház építõs videóba. Mármint, hogy én hogyan csinálom. Annyi helyen kerestem már, de mindenütt csak kocsi, különbözõ jármûvek meg karakterek. Az épületeket meg hanyagolják. Talán nincs is rá annyira igény? Vagy elkészítsem a videót nagy unalmamban?

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

annyit vrayeztek mar, h van egy bazi vaskos anyagom rola, ha vkt erdekel....
Akkor megnyugodtam 😊 a vray disp beállításokat nem piszkáltam valóban, a dof pedig utólag került rá egy képszerkesztõvel...állítgatom és újra nekiugrom...kösz Peet!

mental rayel gyorsabb de nem ilyen a végeredmény....

Peetmaya
gondolom hagytad a vray alap disp beállításait, és ezért a high res textúra miatt agyon subdivelte, ezért rohadt sok poly volt, ami miatt már lassú lett a render, meg a tökéletes fg is sok számítást igényel, ezen kívül még dof is van rajta, gondolom blurry reflection is, ráadásul 2k-s kép... úgyhogy ne csodálkozz😄

a helyes disp subd beállítása órákat tud nyerni számodra, és a maradék részletet normal vagy bump mappal teszed rá, máris gyorsultál egy csomót.
A samplinggal sok esetben nem nagyon tudsz mit kezdeni, és vrayhez ilyen szinten nem is értek, hogy mit lehet trükközni. Mr-nél tudsz olyat, hogy alacsony fg-t használsz és picit boostolod a dolgot ao-val. Olcsó fake és egész jó eredményt ad, de animációnál jobban el lehet adni, mint still képnél, de ott is hasznos tud azért lenni. blurry reflectionre is van interpoláció mr-ben, ami tudja gyorsítani a dolgokat, vraynél megint csak nemtudom, hogy erre milyen lehetõség van. Ha jól optimalizálod, mr-rel szerintem egy ilyen képet 1-1.5 óra alatt le kéne húzni 6 magon, és akkor nagyon erõs fg-t használtál.
én 4 magon dolgozom, és idegesít, ha egy renderem 20 percnél hosszabb, szerintem kb 2 órás volt a leghosszabb render, amit valaha is kivártam 1 framere...

Egy kis displacement map teszt vrayel...valamit biztos nem csináltam jól mert a 2k-s képet 7óra és 44percig renderelte 6 magos gépen...van valakinek ötlete hogy miért volt ilyen sok idõ?

SpotLamp
Sziasztok!

Ha valakit érdekel Október 29. szombattól online Karaktermodellezõ képzés indul. Fõleg azokat érintheti akik ismerik már a Zbrusht de sosem használták profi szinten.

Itt vannak a részletek.

www.3dsurvival.hu

en is taskaban hordom szinte mindig van nallam, abban boven elfer en a doc filokat szeretem olvasni rajta a legjobban azt valahogy eleg jol beiltja. pdf-nel akkor van baj ha ket laposan scaneltek mert akkor mar nekem is kisebre kell venni hogy elferjen de amugy oke. en pont ugy probaltam amugy valasztani hogy kb egy szetnyitott konyvhoz hasonlo meretu legyen 😄

the world is mine

Wearwolfff
Nem mindenki hordja a mobilt zsebben. Vannak övre csatolható, vagy fûzhetõ táska tokok is. De egyébként egy ilyet persze nem hordasz kényelmesen még abban sem talán, de nekem volt övre tehetõ diskman tokom, ami elég vastag volt, mert még 15 darabos cd-tok is volt benne, és nem különösebben zavart. Pláne, hogy nincs olyan, hogy valahova csak úgy puszta kézzel induljak el. Mert mi van, ha tovább maradok el, és estére kell pulóver. Egy szatyor vagy valamilyen táska mindig van nálam, de legalább övtáska az irataimnak, abba meg befér a 10 colos olvasó is. De hát kinek mi praktikus. Például itthoni használatra, vagy az iskolába 15-17 colos színes olvasót is el tudnék képzelni, tekintve, hogy a töritankönyvem gyárilag digitálisan lapozható flash flipbookban van meg, A3 alakú kinyitva, hát nem tudom milyen lenne ez, 7 colon. Még a 19 colos monitorom is kicsi hozzá, de ugye itt rá tudok zoomolni. Nem tudom az ilyen olvasók, hogy birkóznának meg az ilyesmi tartalmakkal.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

7 colost sem teszed mar zsebre 😊 de azon mar biztos nem nezel meg egy diagramot vagy hasonlot.

the world is mine

Peetmaya
sztem xsi-bõl, mert abban már nagyon nagyon rég ilyesmi a material editor...

Magnificat
még egy gondolat erejéig visszatérve a tablet méretre: akárki akármit is mond, elég sok helyrõl, tesztbõl és véleménykutatásból/fórumból lehet azt hallani, hogy sokaknak sok (!) a 10". Egyszerûen nagy ahhoz, hogy az ember rendeltetésszerûen mindenhova magával vigye mondjuk egy zsebben, stb... sokak a 7"-t tartják ideálisnak, és tényleg sok helyrõl olvastam már ilyet... személyesen nem tudom megmondani, nem volt a kezemben mindkettõ, de lehet benne valami...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
hát, valljuk be ez már várható és elvárható volt... minden vetélytárs kapott már új node editort, már ide is kellett...

Ezt a houdinibol vettek at. De jo lesz, mar mi is varjuk 😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99