182153
  • Shaman
    Jah kérdés: kockafej ott marad jövőre is a mekiben?
  • Petyus_
    A LELEMÉNYESSÉG (~bármi amit a McLaren/Williams csinál) és a CSALÁS (~bármi amit a Ferrari csinál) között nagy különbség van. =)
  • Shaman
    Nézd én talán azon kevsek egyike vagyok akik a Kart szériát is nyomonkövetik.Néztem mikor Monti ott debütált,majdnem az összes futamot megnéztem. Én nem az RTL klubbra hivatkozok. Tény hogy nyert Indy 500-ast,s legalább 50%-a a gyözelmeinek Ovál pályán volt. Az kétségtelen hogy utcai,vagy épített pályán esőben jobb volt mint a többiek de hát ott a Kartban elég kevés ember rendelkezett eső rutinnal. De ez azért nem jelenti azt,hogy Monti esőmenő lenne.Itt ez be is igazolódott. Mondjuk még mindig jobb,mint Prost aki esöben rajthoz sem állt.
    De ha megnézzük akkor az egész mezönyben szerintem olyan 4-5 versenyző az aki igazán jól tud menni esőben.
  • Petyus_
    "nem a pályamunkástól kell számolni a távot"

Ezt ki mondja? És _HOL_ gyullad ki az a kis lámpa az autóban?
  • Petyus_
    "Silverstonban MS úgy nyert, hogy az utolsó körben a Boxutca elején lévő Ferrari boxba kiment"

Az szerintem jogos volt.. 3 körön belül volt amikor kiment stop&go-ra.. és közben befejezte a versenytávot.
  • a.carkey
    Ja és ha sárga zászló van, akkor rögtön villog egy kis lámpa az autóban is, nem a pályamunkástól kell számolni a távot ... Mellesleg.
    Amikor az világít, "kuss" van ...
  • Petyus_
    "konkrét cselekmény esetén pro és kontra értelmezhetőek"

Tizenegyes.. hmm.. hányszor van, hogy adnak tizenegyest, de nem adnak lapot - amit pedig kellene?

Hátulról becsúszás páros lábbal? Nincs piros lap.

Hányszor kell Puhl Sanyinak szakkomentálni a passzív les szabályokat, amit a kutya nem ért?
  • a.carkey
    Cartban valóban nem rendeznek ovál pályán futamot, de Montoya versenyainek nagy részét nem ovál pályán nyerte, ott meg rendeznek ...
    Ez is tipikus RTL-es hülyeség. Egy hülyearcú ott elkezdi, aztán mindenki erre hivatkozik, mert olyan jól hangzik, holott totális baromság, hogy ezért lassab más, mint MS ...
    Én azty látom, hogy más nem kockáztat annyit. Majd MS sem fog, ha egyszerr nekicsattan esőben a falnak ...

Más.
    nekem akkor gurult el a FIA felé a fejem, amikor Silverstonban MS úgy nyert, hogy az utolsó körben a Boxutca elején lévő Ferrari boxba kiment, stop and gora, majd áthaladt a célvonalon ...
    :)
    Akkor mondtam azt, na ezek után már akármi jöhet. És jött is ..., mint azt az idei szezon megmutatta. :)
    Sárga zászlót meg észre kell venni. Amikor MS-nek esélye sem volt a VB-re, akkor mindig, érdekes módon egbüntették. Most, hogy van, hát ...

Anglia-NSZK 66-ban. A szopatás, igazságtalanság, mindig visszaszáll az illető(k)re. Ezért ez a példa. Anglia azóta sem nyert semmit ...
    MS-nek is egyszer vissza fog ez még jönni. Így, vagy úgy, mindegy. De tuti szopni fog.
    Isteni Diego. Mi is történt 86 után vele? Egy VB 2. hely, olasz 2., kábszer és később csak bukások. Szerintem, ha valaki szépen küzd és sportszerű, az a legkevésbé sem okoz felháborodást másokban. Ahogy Hillről tudjuk, hogy nem volt "hatalmas" versenyző, emberként egy hihetetlenül népszerű ember volt minden körben. És még sok ilyen volt. Amit elért, sohasem kérdőjelezték meg.
    Ellenben egy MS, Senna, Prost, Piquet, Mansell és a többikek valakiben mindig utálatot keltettek, mert voltak ügyeik.
    Prost a Senna rajongóknál 1989 után, Senna a Prost rajongóknál 1990 után. Mansell a Williamses időszakában - bár én az 1990-es Estorili verseny után "utálgattam meg" -, Piquet 1989-es bénálkozása után.
    De pl. szemétségen ritkán "lehetett rajtakapni" egy Barrichellot, egy Panist, Boutsent, Herbertet, Morenot, Bergert vagy Alesit ... Pl.
    Valahogy ezeknek kevesebb "ellenségük" volt. Mondjuk sikerekben is elmaradtak, de mégsem voltak ügyeik.
    Most sajnos a pénz dirigál már csak.
    Anno emlékszem, hogy Eddie Jordanék mekkora koncerteket adtak 1991-ben a versenyek után. A pilóták többsége nem is rohant mindig haza. Most már mindenki rohan. Egy Buttonnak saját gépe van ...
    Ez a közöny az egész sportra rányomja a bélyegét.
    Egy Nascar és Cart pont a sportszerűség miatt a versenyek után is "buli". A F1-ben meg egy törpe dirigál egy másik törpe utasítására és egy büdösszájú angol meg mindenre rábólint ...
  • Lteebee
    Még mindig a cipész a csíter, miután mások széles gumikkal jártak hónapokig.
  • BaLeeX
    Ha te mondod!
  • Petyus_
    Jól emlékszel. Elcsalták Surmóhernek, arra próbáltam célozni. =)
  • BaLeeX
    Mi -15 körös? Én ha jól emléxem azt a versenyt Fisichellának adták utólag. Javítsatok ki ha tévedek.
  • Petyus_
    Én ugyanerről beszélek. =)

Én mondtam, hogy minden sportban van ilyen.. erre Csaló mondta, hogy rossz a példám.
  • Petyus_
    Igen.

Végülis amikor előzgette meg mindenki a Misát mert a BRIDGESTONE olyan BETYÁR JÓ, akkor ugyi minden rendbe vót, KIMI lett vóna a világbajnok az eddigi két futamgyőzelmével (egyik ugyi -15 körös, ami éngem nem zavar - de te, mint az igasság bajnoka biztoss úgy gondolod, hogy FISICO NYERTE AZT A VERSENYT!!!).

Csak utána jöttek a GONOSZ CSALÓ FIA FIZETETT ESŐCSINÁLÓ SÁMÁNJAI, így Misa nyerni tudott.

BUNDA!!
  • Pheel
    "Egy ilyen visszaolás, semmivel sem befolyásol többet, mint egy elnézett tizenegyes."

Egyetlen 11-es képes eldönteni egy VB-t...

Argentína - Németország
  • Pheel
    És akkor a Renault-s pilótának jobb szeme van? Mert ő mikor látta a sárga zászlót, bizony belelépett a fékbe. Ő valszeg nem volt BIZTOS benne, hogy már megelőzte, akit kellett...

És ez ugyanakkor volt, ugyanott...
  • BaLeeX
    Mekkora igazságot találtam egy másik fórumon:
    "Elegem van abból, hogy mindenki megmagyarázza, SCH-nak miért szabadott ezt csinálni, ez a szabály hogyan értelmezhető! Kedves drukkerek! Régen Ferrari drukker voltam! De akit el kell engedni, ki kell tolni, nem szabad megbüntetni, annak nem kell szurkolni! Úgyis nyer! "
  • Petyus_
    "Ha majd mondjuk fociban valaki kézzel dob gólt és ezt egy szabályértelmezés miatt megteheti míg a többiek nem"

És mi van az isteni Diegoval? =)

"ezek a botrányok pedig az utóbbi évek óta jellemzőek az F1-re és okai a "kilóg a lóláb" effektusnak."

Ezt el is ismertem. Egyértelmű, hogy a Ferrari & Schumacher fanek generálják a legtöbb lóvét Bernie bácsinak.. ezért néha "elnézőbbek" voltak velük a kelleténél.

"messze ez volt a legbotrányosabb szezon"

Botrányos volt, mert az új szabályok (akár hívhatjuk "Ferrari-dominancia ellenes szabálycsomagnak" is) miatt kiélezett a világbajnokság, és nüanszokon múlik minden.

Ez, hogy veszélyes helyen volt-e az autó amikor visszatolták, pont bíráskodási kérdés ("pusztán elnézés"). Barichello tegnap ezek szerint (mármint a bíró szerint..) nem volt veszélyes helyen.. őt nem is tolták vissza (pedig ő is Ferraris, mégha nem is Sumák =)). Egy ilyen visszaolás, semmivel sem befolyásol többet, mint egy elnézett tizenegyes.

"azt bizonyítja, hogy a Ferrari jogászcsapata ott a toppon"

Ez biztos így van, egy top mérnök/szerelő/pilóta csapthoz ilyen jogászcsapat illik. =)
  • Petyus_
    Nekem az tetszett amikor Schumachert sorban elkezdték előzgetni, azok meg valami indeferrens hülyeségről szakértettek. =)

Mondjuk a legnagyobb hangulata a régi közvetítéseknek volt.

Pálya: Schumacher és Coulthard késhegyre menő csatát folytat az esős Spa-i pályán, folyamatos előzési kísérltetek, stb.

mindeközben..

Dávid Sándor: "Amikor Damon Hill Down-kóros kisfia eltűnt a garázsból blablablabla.."

Palik: "SINDZSINÁKÁNÓABOKSZBAN!!!!!!!!" (22. helyről állt ki kerékcserére =))
  • [Jakuza]
    Latom te nem nezted a futamot.
    A celegyenes elejen mar szelarnyekban volt a sumak, ott kezdte az elozesi manovert. A celegyenes vegen meg vagy 1Kmre tavolabb lengettek a sarga zaszlot. Tuti te raleptel volna mar a fekre a celegyenes elejen , mert kiszurtad volna a sas szemeddel a sarga zaszlot 300KM/h ora feletti sebessegnel 1KMre tavolabbrol. Ha rendesen nezted volna a kozvetitest nem konnyektol aztatott szemekkel akkor kiszurtad volna, hogy a sarga zaszlonal mar megelozte a sumak a masik autot.
  • Petyus_
    "ő _tudta_, hogy csak a sárga zászló vonalától vonatkozik a szabály"

Most őszintén.. szerinted honnan legyen érvényes az előzési tilalom?

a) a zászló vonalától (ez esetben szabályos volt az előzés)
    b) a látótávolságtól (350 km/h-nál előzés közben - ki nem hinné el Schuminak, hogy nem látta?)
    c) x m-ről (érdekes lenne, ilyen szemmértéket senkitől se lehet elvárni, eleve hülye ötlet)
    d) ahonnan a Schumacher-ellendrukkerek gondolják (ez a te verziód, ez alapján kétségtelenül neked van igazad =))

Én a)-ra tippelek, Schumacher is, a versenybíróság is, a nem óvó McLaren, Williams is.

De különben biztos a d) a helyes, vesszen a MOCSKOS CSALÓ SUMÁK CIPÉSZ!!
  • Petyus_
    Ez nem egyedi eset, bíráskodás minden sportban van. Én ezt a "veszélyes helyről visszatolást" (egy 5. helyet eredményezett), meg ezt a mostani sárga zászlós mókát nem tartom olyan horderejű kérdésnek, ami eldöntené a világbajnokságot: ellentétben veletek, szerintetek Kimi jobb pilóta, jobb teljesítményt nyűjtott, de "Sumáknak" a FIA becsalta a 6. vb címet.

Ennyi erővel minden egyes Safety Car behíváson lehetne órákon át vitatkozni, verseny újraindításokról, stb. nem beszélve.

Minden sportban vannak "csalók", hány meg nem adott tizenegyes, eltévesztett sárga lap, stb. van egy foci bajnoki fordulóban, hány sportoló nem bukik le doppingszerrel.. ez egy ilyen műfaj.

Én az első Bennetonos szezonja óta Schumi drukker vagyok.. mégse tetszett a Hill-es, Villeneuve-ös "kilökős" manővere még annak idején. A mostani szezonban viszont ilyenek nem voltak.. ezt jó versenyzéssel nyerte meg.

Egyébként ha valami "jogászkodás" meg a szabályok "félreértelmezése" akkor az a fura futófelületű Michelen gumi, ami az egész világbajnokságra rányomta a bélyegét (ld. Schumi Hungaroringes teljesítménye pl.).
  • BaLeeX
    Ja én is olvastam a cikket, hogy sumák nem előzőtt sárga zászlónál... Mert ő _tudta_, hogy csak a sárga zászló vonalától vonatkozik a szabály és akkor már ő előbbre volt.
    Biztos nem az járt a fejébe, hogy ő M.S. és őt úgysem merik megbűntetni emiatt. Biztos nem.
  • mozesapo
    Ez az. Ez a 2 teljesen szánalmas és akkora ökörségeket tudtak előadni hogy csak na. Pl. mikor perceken keresztül bizonygatták, hogy Montoya lehet még 5. is. LOL
    Palikot VISSZA!!!!!
  • Ramore
    Én mondtam már régen, hogy calás és megrendezett cirkusz az egész!

Valakinek hiányzik Palik? Szerintem elgurult a gyógyszere annak, aki így vélekedik. A jelenlegi brigád sem a legjobb választás, dehát Palik az egy elmebeteg beképzelt f@sz!
  • BaLeeX
    Mert neki nem piros autója volt!
    Ne legyél már amatőr pár év alatt már megtanulhattad volna.
  • Pheel
    Érdekes, hogy a Renault-os versenyző ugyanakkor, ugyanott visszament az előzésből Sumi után...
  • Shaman
    Még egy dolog.És ezt most a Sumi fanoktól kérdezem.
    Nem érdekes,hogy ez már nem az első futam,ahol hogy mindenki megmagyarázza, Suminak-nak miért szabadott ezt csinálni, ez a szabály hogyan értelmezhető,stb. Nem fura ez egy kicsit. érdekes,hogy másokkal ez valahogy nem történik meg,de Suminál valahogy mindig megmagyarázzuk. Miért kell ez??
  • BaLeeX
    Na ebben igazad van ott legalább poénok voltak. Most meg az egyik állandóan visítozik meg felizgatja magát a semmin.
  • Petyus_
    Oké. Ezt a "szabályt" majd ne felejtsd el megtanítani a fiadnak, mert ő már csak azt fogja tudni, hogy Michael Schumacher volt a valaha volt legnagyobb F1 pilóta.

Vigyázz, nehogy ilyen tévhitben nőjön majd fel szegény gyerek! =)
  • BaLeeX
    "Az biztos, hogy a Ferrarit kicsit más elbánásban részesítik.. de azt szerintem Te sem gondolod komolyan, hogy ezen dőlt el a világbajnokság sorsa."

Á dehogy gondolom.
    A visszatolás +2-3 pont (nem emléxem) most sárga zászlónál nem kiintés +4-6 pont (bár a ferrarinál mindent meg tudnak dumálni, ezt is megdumálták) michelines bekeverése a gumikkal még pár pont (valószínűleg az ezelőtti futamot nem nyerte volna olyan simán). Szóval add össze aztán számolgassál.
  • Pheel
    Részemről tegnap néztem utoljára Forma 1-et. Nagyon elvették a kedvem a csalások :(
  • Punker
    hát ez az, palikon legalább tudtam röhögni de ezen a két szakértőn csa sírni tudok.....
  • BaLeeX
    Valahogy nem is hiányzik, bár ez a két idióta sem sokkal jobb.
  • Shaman
    1. Suminak mindig igaza van illetve mindig betartja a szabályokat.
    2. Ha mégsem akkor hozzáigazítják öket,s az elsö pont lép életbe....
  • Punker
    Amúgy feltünt nektek hogy palik teljesen eltünt....
  • Petyus_
    Igen, Montoya kapott egy stop&go penalty-t, azért volt körhátrányban.. Bari kilökéséért.

"Cipészt" miért nem büntették meg? Mivel a zászló gondolom a lengetésének helyétől van érvényben (máshogy nincs igazán értlme annak, amivel Schumi próbálkozott.. gondolom ő tudja mi a szabály), ezért NEM előzött sárga zászló alatt, mivel ott már ELŐRÉBB volt.
  • Petyus_
    Ahelyett hogy ilyen sportszociológiai, mélylélektani elmélkedésbe bocsájtkoznál, javaslom vegyél elő egy számológépet, és nézd meg hogy a FIA által elcsalt tavalyi szabályok szerint hogy állna most a VB. =)
  • Shaman
    HOPPÁ!!!!
    És ezennel közlöm,ami teljesen kimaradt a közvetítésböl,s a "csoda" kommentátoraink sem vették észre,hogy Montoyát MEGBÜNTETTÉK! Ezért (is) volt annyiszor a boxban,mert kapott egy büntetést Bari kilökéséért!
    Ezen az oldalon írnak is róla. Szóval öt megbüntették,ellenben Cipészt nem.
    NO KOMMENT.
  • Shaman
    Igen ez mondjuk egy érdekes kérdés,hogy ugye anno kihozták azt,hogy tulajdonképpen szabályos visszatolni a versenyzöt a pályára.nos akkor Barichellóval miért is nem tették meg??????Pedig kalimpált az a szerencsétlen idíóta kézzel-lábbal....