182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#5784 Barommal szeretnék bemutatni országunkat a külföldieknek.....Frank szerint ez a legjobb kampány.....hát, én inkább befordulnék, ha meglátnám a bamba pofáját :) -
#5783 Baumgartner-összeesküvés -
#5782 :-D -
#5781 Wendlinger, Frentzen, Schumacher? :)
A szélsőben nem vagyok biztos ... -
#5780 Ez jó! -
#5779 -
#5778 LoL -
#5777 Hírek az F1 világából:
A Jordan-űrmalacoké a jövő?
Sertéseket szeretne boxmunkára fogni a Jordan-csapat. A gyászos eredményeiről, katasztrofális pénzügyi helyzetéről és Baumgartner Zsolt szerepeltetéséről egyaránt hírhedt csapat a szerelők munkabérén szeretne spórolni.
- Niki Lauda szerint ezeket az autókat egy majom is elvezetné - mondta Eddie Jordan. - Ebben az irányban a legutóbbi két nagydíjon már biztató lépéseket tettünk, de a csapat többi tagját is jó lenne állatokkal helyettesíteni. Sajnos abban nem reménykedhetünk, hogy az összes posztra fizetős főemlősöket találunk, de már az is sokat segítene, ha a tápon kívül más kiadásunk nem lenne velük.
A Jordan csapat először a benzinutántöltő személyzetet cserélte le disznókra. A röfiket hét lakat alatt őrzik, így csak az általuk használt speciális maszkokat sikerült lencsevégre kapnunk.
- Fél percbe is beletelik, mire a malacok megtankolják az autót, de igazság szerint ezekkel a döglassú Ford motorokkal teljesen mindegy - sóhajtott Giancarlo Fisichella.
A csapat pénzügyi részlegénél azonban melegen üdvözölték az újítást.
- A sertések nullszaldósan foglalkoztathatók - mondta a pénzügyi vezető. - A táp ugyan pénzbe kerül, de a szerelőink egy évadnyi szolgálat után elérik a vágósúlyt, és akkor nagy zabálást csaphatunk - bár a vegetáriánus csapattagoknak ez nem tetszik, de én rajongok a disznótorosért. Jó lenne, ha az összes szerelőnket malacok váltanák fel - akkor Suzuka után füstre lehetne tenni egy csomó sonkát meg kolbászt, és a jövő évben igen sokat spórolhatnánk az élelmezésen.
Stábunk kileste a FIA szakembereit, amint a Michelin abroncsainak szélességét mérik.
Az exkluzív felvételek segítenek megérteni, hogy miért is van ekkora zűrzavar a mérési eredmények közt.
Egy ujj, két ujj...
- Bazze Charlie, az előbb hüvelykujjal mértél!
- Ne kavarj be, hét ujj, nyolc ujj…
- Az a másik ujjad, te majom!
- Elkussolnál végre, Joe??? Tizenkettő, tizenhárom…
- Legalább a kesztyűdet vedd le, a Williamsnél még nem volt rajtad!
- Mér, ez mi?
- Toyota!
- Na és a Williams megfelelt?
- Az tizenöt ujj volt, az 276 milliméter.
- És most mennyit mondtam?
- Tizenhármat!
- Nem tizennégyet?
- Tizenhármat!
- Szerintem frankón tizennégyet!
- Kesztyűvel vagy kesztyű nélkül?
- Ki nem szarja le, nem azt mondtad hogy ez Toyota?
- Na és?
- Ezek amúgyis lúzerek, tojik rájuk Jean!
- Jó, akkor ez megfelelt, a Williamst meg elkaszáljuk.
- Na végre!
- Írjunk jegyzőkönyvet?
- Minek?
Pályasöprő autó a Ferraritól
Újfajta versenyautót fejlesztett ki a Ferrari. Az F2003/GA-ból átalakított, két forgókefével rendelkező Ferrari átmenet az F1-es versenyautó és az utcaseprőgép között.
- Sok gondot okoz, hogy a pályák poros részein a gumik nem tapadnak elég jól. Az új seprőgépünkkel ezen próbálunk segíteni - mondta Ross Brawn.
Az F2003/QKA autót Rubens Barrichello fogja vezetni, hogy segítse csapattársát, Michael Schumachert a VB-címért folyó küzdelemben.
- Nekem már nincs esélyem a címre, ezért Michael-nek kell segítenem, ahogy csak tudok - mondta a brazil pilóta. - A QKA nem túl gyors, ezért valószínűleg leköröznek majd, de ez egyáltalán nem baj. Michael majd rádión szól, hogy hol akar lemenni az ideális ívről, és én akkor gyorsan odakenek neki a flaszterre egy kis gumit, így tökéletes tapadással tud majd előzni. Külön előny, hogy az oldalsó kopás miatt a verseny végére a gumijaim jóval keskenyebbek lesznek 270 mm-nél, így védve vagyunk mindenféle utólagos óvás ellen.
Ralph Firman-t balesete után a magyar pályamunkások kisegítik az autójából
Hű fiúk, ez szép esés volt! Na engedjetek kiszállni!
- Óvatosan, Ralph, hátha valami bajod esett!
- Á, értékelem a magyaros aggódást, de kutya bajom!
- Nem, Ralph, feküdj a hordágyra!
- Fiúk, nekem vissza kell ülnöm!
- Nem, majd Zsolt beül, te csak pihenj!
- Még csak az kéne! Eresszetek!…
- Ajjaj, ez komoly esés volt, agyrázkódása lehet, jobb ha leszíjazzuk!
- Hé, szálljatok le rólam! Segítség, elrabolnak!
- Ej, de csúnya a sarkad, hadd nézzem! (RECCS!!!)
- ARRRGHHH!!! Baromállat, eltörted a lábam!!!
- Ugyan, hogy mondhatsz ilyet… te csak pihenj nyugodtan, majd Zsolti szépen vezet helyetted…
Alonso „bokros” teendői
Általános megdöbbenésre Fernando Alonso, aki idén megszerezte első győzelmét, bejelentette visszavonulását.
- Sosem érdekelt igazán a Forma 1 - sokkolta rajongóit az ifjú spanyol. - Csak pénzt kerestem vele az igazi hobbimhoz, a gazdaságpolitikához. Idén azonban befejeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, és a szakmámban szeretnék elhelyezkedni. Még ezt a két versenyt letudom, aztán a kilométeróra helyett a makrogazdasági mutatókat fogom nézni.
Alonso helyére állítólag Baumgartner Zsolt kerül majd a győzelemre is esélyes Renault-ba. Ez a magyar adófizetőknek elvileg évente százhúszmilliárd dollárjába kerül, mégse kell egy fillért sem fizetni.
- Sikerült megegyeznünk Alonso menedzserével, Flavio Briatoréval, és Zsolt szerződtetéséért cserébe mi Alonsónak adtunk állást - mondta Medgyessy Péter, miniszterelnök. - Fernando novembertől Magyarország pénzügyminisztere lesz. Azt hiszem, nem fog rosszabb munkát végezni, mint ami eddig zajlott. De meg kellett követelnünk, hogy a várható megszorításokhoz passzoló bajuszt már most elkezdje növeszteni, hogy novemberre teljesen jól álljon neki.
A miniszterelnök célzást tett arra, hogy ha a pénzügy élén beválik a Bokros Lajos arcszőrzetét magáévá tevő fiatal spanyol, akkor a jövőben még több miniszteri tárcát töltenének be szerződéses helyett fizetős alapon, és esetleg bevezetik a második számú miniszterek rendszerét.
- Ami jó a Forma 1-ben, azt a hazai politikai rendszerben is meg kell honosítani - foglalta össze Medgyessy Péter. - Az első lépést már meg is tettük. Kísérletképpen októbertől már a Parlament folyosóin is lesznek pitbabe-ek. És most nem Lendvai Ildikóra gondolok. Megjegyzem, az ehhez szükséges Házszabály-módosítást négypárti konszenzussal szavaztuk meg - fűzte hozzá a miniszterelnök.
-
#5776 szerintem sem a legjobb de én nem is fikázom őt!
végre valaki bekerült az f1 be tőlünk..
és én is üzenem montoyának hogy kapja be...
FORZA FERRARI!!!! -
#5775 Egyes vélemények szerint egyáltalán nem a kis Barom a legjobb magyar pilóta, sőt sokan lennének a helyében, akik tényleg tehetségesek, dehát nekik nincs olyan családjuk, nameg szponzoraik, mint Baromnak, ezért ez van.
Az pedig közhely, hogy "örülhetnétek neki, hogy végre van magyar F1 versenyző"! Idáig is megvoltunk nélküle, akit érdekelt, az nélküle is megnézte az a forma1-et, akit nem érdekelt, az ezután sem fogja nézni.
Mellesleg szerintem amióta magyar nagydíjat rendeznek, azóta kellene magyar pilótának lennie, de a magyar sportdiplomácia olyan szánalmasan gyenge, hogy még ezt sem tudta elérni egészen a mai napig. Köszönhető ez olyan vigyorgó lúzereknek, mint Berényi, nameg Paul Schmitt! -
#5774 Nem mondom,hogy egy szupertehetség de tény, hogy Baumgartner Magyarország jelenlegi legjobb autóversenyzője, lehet hogy nem lesz belőle soha világbajnok de örülhetnétek neki, hogy végre van magyar F1 versenyző aki jól helyt állt eddigi F1-es versenyei során.
Sajnos ez a jellemző a magyar mentalitásra, ha valakinek sikerül valami az országtól nem bíztatást kap hanem irígységet. -
#5773 lassan tömörülhetnénk két csoportba : barombráner szurkolók és ellenesek táborába :)) -
#5772 Az apja is ugyanolyan barom,mint a fia!Egy rendes mondatot nem tudnak elmondani.Láttátok az RTL-Klubbon? -
#5771 Jah! -
#5769 de illik a kis Baromra! -
#5768 ezt még nem is hallottam -
#5767 inkább ez: Jobb égni a tűzben, mint ázni a hugyban! -
#5766 szerintem a kedvenc közmondásaid között szerepelhet a "Szarból nem lehet várat építeni", ugye? :))) -
#5765 hát...rossz az, aki rosszra gondol :)) -
#5764 én meg a háthában vitatkoznék! szerintem a soha a legjobb szó! -
#5763 miért is? :) -
#5762 ebben a "magyar"-dologban azért vitatkoznék :) -
#5761 ez igaz, azért még mindig azt mondom: hátha (elvégre magyar) -
#5760 talán ha 200-szor seggberúgják a dodgemen, akkor észheztérne :))
/úgy, mint a Különben dühbe jövünkben a dodgemnél :)/ -
#5759 A kis Barom Zsocát el kéne vinni a vidámparkba dodgemezni, hátha tanulna egy kis agresszív vezetési stílust. De a győzni akarást hogyan sajátíthatná el? -
#5758 Ahhhhhhhhh. -
#5757 jobban úgysem fog már lebarnulni, úgyhogy :
Megpörköljük a putriban :) -
#5756 Dehogy azt.
Inkabb ezt hogy jobban feltartsa a cigo Montoyat. :)
-
#5755 nagyon tuti :)) na ezt Zsótikának -
#5754 Most próbálkozom... -
#5753 Mikor? -
#5752 Akkor?
-
#5751 Hakkinen sem ... -
#5750 Hill nem ... -
#5749 Pntosan, "F1-ben még a bénának tartott soförök is minimum egy F3000-es elsö,vagy második hellyel rendelkeztek mielött átmentek F1-be"! Barom Zsoller sem 3000-ben, sem elötte nem volt első, de még hatodik helyet sem tudott megcsípni. Hogy miért? Azért mert nem estek ki annyian előle, hogy hatodik pozícióba kerülhessen. :) -
#5748 Na lehet Baumg. mégis indul Indianapolisban.
Ide klattyintvamegcsekkolhassátok a cikket! -
#5747 Baumg. olyan sztem mint a japán pilóták. Mindegyik vezet 1-2 évig 0 eredménnyel (max 1-2 pont),általában összetörik a kocsikat csak.
Ennek ellenére ott kell lenniük,mert ugyi Japán motorszállítok (Honda,Toyota,stb). Mint ahogy jövőre is pl Sato lesz a BAR-ban Vilnöv helyett.
Szóval örüjjünk hogy van meg megy (bár nagy eséllyel,nem fog többet),de eredményt senki se várjon töle,mert (egyetértve Ramore-al)elég béna soför.
Azt azért senki se felejtse el,hogy F1-ben még a bénánaqk tartott soförök is minimum egy F3000-es elsö,vagy második hellyel rendelkeztek mielött átmentek F1-be.Ezzel szemben Zsoltikának mi van? Max 1-2 hatodik hely F3000-ben.Szal.... -
#5746 ...hátha... -
#5745 és azelött? és azelött? -
#5744 Naná, én is azt mondom. Sajna a Jordan az Jordan.