Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Cvd #6066 Hozzászólnék Montolya teljesítményéhez. Először is Barrichello véleménye a kicsúszásáról:
"A Ferrari versenyzője, Rubens Barrichello rendületlenül állítja, hogy a vasárnapi versenyen, Juan Pablo Montoyával való összeütközése előtt elegendő helyet hagyott a Williams kolumbiai versenyzőjének. Az ütközés következtében a brazil feladni kényszerült a futamot, Montoya pedig nagyrészt az incidenst követő büntetésének köszönhetően esett ki a VB címre esélyes három versenyző közül.
Barrichello, miután videón visszanézte az esetet, elmondta: "Szerintem elegendő helyet hagytam Juan számára. Ahogy mentem be a kanyarba, hirtelen egy csattanást éreztem. Elegendő helyet hagytam neki (Montoya) a kettes kanyarban, és arra számítottam, hogy jobban tudok kigyorsítani.
Montoya a rázókőre ment, ami még vizes volt, és belém csúszott. Nem volt a füvön. Nem akartam befordulni a kanyarba, így kihúzódtam külső ívre, de még így is nekem jött.
Tudom, hogy ez döntő fontosságú esemény volt a világbajnokság szempontjából, de én nem akartam semmi rosszat senkinek."
És akkor nézzünk egy képet is:

Mintha a tények nem egészen igazolnák amit mond.. Már itt a fűre nyomta Montoyát, is mint a Ferrari jobb első kerekén látszik, még tovább nyomta volna kifelé. Általában korrekt versenyzőnek tartom Barrichellót, de itt hazudik mint a vízfolyás. Az év talán legszebb előzését mutatta ba idén azzal a több kanyaron át tartó megoldásával (már nem emlékszem hol csinálta), de ne felejtsük el hogy ahhoz kellett egy korrekt ellenfél, aki végig hagyott neki helyet. Ez a korrektség hiányzott most belőle, úgyhogy megérdemelten került a kavicságyba. Montoya szvsz abszolút ártatlan volt, mégis megkapta a büntetést. Aztán a csapat felzúzta neki az esőgumikat, és vagy 20 körön át kint tartották azokkal, holott a körülmények nem indokolták, az eső elált, sőt a pálya egyes részei teljesen szárazok voltak. Itt Montolya rendre 2 másodperccel roszabb köröket ment az élmezőnyhöz képest, ami a körülményekhez képest egyáltalán nem rossz eredmény. Aztán amikor végre hajlandóak voltak normális gumikat rakni a BMW-re, egyből jobb időket ment Sumáknál. Úgyhogy ez az eredmény sokmindenen múlt, de abszolút nem Montoyán. Ha olyan rosszul megy esőben, akkor miért hagyta állva az eső kezdetén Sumákot? Sumák nem először játszotta meg hogy amint elered az eső, 8-10 másodperccel szarabb köridőket megy a többieknél pár körön át. Egy állítólag "esőmenő"-től nem ezt várná az ember..