182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#6089 Adja az isten hogy így legyen.. =) -
#6088 "DCnek hosszabbították meg a szerződését."
Hat nem ezek a hirek keringenek, hanem azok hogy jovore DC megy a Jaguarhoz es helyere megy a cigo. -
#6087 DCnek hosszabbították meg a szerződését. Vele sem vagyok kibékülve mert nem nagy sofőr, de akkor már inkább Ő, mint Montoya. Bár ha odajön muszáj lesz neki szurkolnom. :(
De Kiminél akkor sem lesz jobb. :) -
#6086 "Montoyáról egyre rosszabb a véleményem hírbe hozták még a mekivel de talán nem hozzák oda."
Hat akkor mar a jovo evtol kezdhetsz sirni. -
#6085 Lehet poénkodni az F1 meg a pénz kapcsolatán de nem érdemes. Vissza lehet emlékezni, hányszor hoztak olyan döntéseket, aminek a következtében (évad közben) izgalmasabb lett a pontverseny sokszor még indokként is felhozták, hogy azért döntöttek így, hogy izgalmasabb legyen. De ilyet _nem_ lehetne ilyen helyen csinálni ahol mindenre (elvileg, sajnos csak elvileg) kiterjedő szabályok vannak.
"Ha a Bstone csinálná ugyanezt, szívesen meghallgatnám szívesen a hű meg házásodat az ügy kapcsán, menne a csaló Sumákolás ezerrel. =))"
Csak az a vicc az egészben, hogy a Bstone kijelentette, hogy azért is nem csinált olyan gumikat aminek kopás közben szélesedik a futófelülete mert kijelentették, hogy az rossz hatással lenne az autó stabilitására... De azért a másikat szopassuk csak meg hátha mégis kitalált valami okosat.
"És a német autóipar (BMW, Mercedes) melyik csapatoknak adja a motort + az arculatot?"
A németek leszarják (kis kivételtől eltekintve) hogy milyen német kocsik vannak a versenyben az összes ott tombol sumaheres pólóban meg ferrari zászlóval a kezében...
"A spanyol sajtó információi szerint Fernando Alonso 2005-ben az esetleg visszavonuló Michael Schumacher helyére igazolna a Ferrarihoz. Ha a német világsztár mégsem hagyja el a Forma-1-et, Alonso Rubens Barrichellót váltaná. A pilóta az USA GP után kikelt a Renault ellen, hogy Trullit előnyben részesíti."
Most fogadnék bárkivel, hogy sumák mellé nem ültetik be, de úriember biztosra nem fogad... Aztán nem győznék a selejt alkatrészeket pakolni a gépébe, mert rontaná a sumákról kialakult képet azzal, hogy mindig jobban megy nála. De ha Alonsot odaviszik sumák után attól félek megint lesz valaki akivel lehet kivételezni mert érdemes (értsd: tud vezetni). Hiába kivételeznének Kiesaval akkor sem szerezne pontot. Egy jó oldala azért lenne annak, hogy odamenne a csapathoz. Villámgyorsan kiderülne, hogy abban az autóban bárki lehet világbajnok.
Alonso nekem szimpatikus volt az elején de most már semleges szinten van amióta megszopatta DC-t meg volt pár hülye húzása. Montoyáról egyre rosszabb a véleményem hírbe hozták még a mekivel de talán nem hozzák oda. -
#6084 Hat igen.
Szivesen latnam Alonso-t a Ferrariban. Mar csak azert is, hogy lassam azoknak az embereknek a reakciojat , akik eddig a Ferrari ellen es Alonso mellett kardoskodtak. -
#6083 :) -
#6082 na ez király lenne :
http://www.a5.hu/cgi-bin/a5/page.cgi?db=news&page=cikkf1&table=hirek&ID=5221¶m=2 -
#6081 Jó hogy.
- Vasárnap, 11:43 ZULU, Bernie Ecclestone irodája:
Mr. X.: Mr. Ecclestone. Cégem, a Hewlett Packard szeretné, ha hogyishíjják a hamburgerzabálót.. ja megvan.. Juan Pablo lenne a világbajnok.
B.E.: Pff kisköcsög, elmész a picsába, hova gondolsz?? A kölök most kapott az AMD-től egy új Athlon64-et, vezeti a 3DMark örökranglistát, a Ferrari fog nyerni, punktum!!
- Vasárnap, 13:00 ZULU, ugyanott.
Mr. Y.: Mr. Ecclestone, cégem, a DaimlerChrysler, a világ legnagyobb autógyártója szeretné, ha Kimi nyerné meg a világbajnokságot. Nem leszünk hálátlanok.
B.E.: Megfontolandó ajánlat.. a FIAT úgyis mingyá csődbe megy.. de sajna már levajaztam, hogy Sumák nyerjen, az esőcsináló sámánok rituáléját már nem lehet visszacsinálni. Sorry..
Így zajlott a verseny előkészülete. -
#6080 :DD -
#6079 Kezdjunk akkor mindjart egy Intel vs AMD logo flamet. :)
Lehet hogy az AMD reklam miatt lesz vilagbajnok a sumak ? ;) -
#6078 azt ne mond hogy a relámok miatt győzött schumacher..
ha itt tartunk ha reklámozni szeretnének akkor megbüntették volna schumachert hogy maradjon nyilt a bajnokság monty felé is! -
#6077 Azért ezt a képet lehet árnyalni azzal, hogy
1. Schumi nem előzött a sárga zászló hatálya alatt
2. Montoya igaz kapott egy feltehetően jogtalan büntetést
3. Viszont Monty többek szerint előzött egyet dupla sárga zászló hatálya alatt, amiért nem kapta meg a stop&go-ját.
Egyébként Raikönnen miatt még megérteném, hogy izgultok (a 20mp hátránya pont annyi, mint Schu esetleges stop&go-ja lett volna), de Monty annyira outsider volt az egész versenyen, hogy 0 azaz NULLA esélye volt a VB cím megkaparintására. -
#6076 "német autó ipar/piac az egyik legnagyobb a világon"
És a német autóipar (BMW, Mercedes) melyik csapatoknak adja a motort + az arculatot?
"ferrarinak meg a legtöbb pénze és legnagyobb neve van most"
Pénze azért van mindenkinek.. Mercedes, Toyota, BMW.. gondolod ők garasoskodni fognak? Sőt, a sportsikerek terén is van akkora "név" egy Williams, vagy egy McLaren istálló, mint a Scuderia.. ismét azt tudnám mondani, nem azért lett világbajnok a Ferrari, mert sztárolva volt, hanem azért van a Ferrari sztárolva, mert világbajnokok lettek.. lesz nekik is lefelé, hidd el. Abbahagyja Schumi, esetleg vele együtt Jean Todt/Ross Brawn.. lehet egy jó kis középcsapat lesznek. Pénz ide vagy oda.
"Ecclestone-nak és bagázsának is sokkal jobban megéri ha ferrari lesz a világbajnok mert a reklámok és egyebek miatt 2x annyi pénzt zsebelhetnek be, mintha mondjuk egy BMW vagy meki nyerné a címet"
Te vagy a könyvelője bazze? =)
Na mindegy, ha így látod, akkor el nem tudom képzelni mi a francért nézed te egyáltalán ezt a sportot. Lehet mazochista vagy? =) -
#6075 el:DD -
#6074 Ha Montoyat megbüntették a Barrichelloval vívott harca miatt(ami szerintem teljesen jogtalan),akkor Schumachert is megbüntethették volna a sárga zászlós előzese miatt még jogtalanul is!Így a pályabíróság döntően befolyásolta a VB kimenetelét!Végülis már el is dőlt:(( -
#6073 "az abroncsoknak új állapotban kell az előírt méretűnek lennie (mint ahogy a szabáylban is volt)"
Nem ez a szabály. A szabály az, hogy a gumi futófelülete 27cm lehet.. egyértelmű, hogy a Michelen volt az, aki leleményesen kijátszotta a szabályokat. Az nem volt lefektetve, mikor lehet ezt ellenőrizni..
Ha a Bstone csinálná ugyanezt, szívesen meghallgatnám szívesen a hű meg házásodat az ügy kapcsán, menne a csaló Sumákolás ezerrel. =)) -
#6072 Na egy pillanat. A szabaly azt mondta ki, hogy a megengedett gumimeret nem lehet 270mm-nel nagyobb. Amit verseny elott ellenoriztek, mert senki nem gondolta, hogy a Michelin ugy probal nem megengedett elonyt szerezni. S mint kesobb kiderult a magyarországi versenyt követő mérések eredményeként kiderült: a Williams első gumijainak futófelülete a futam végére a megengedett értéknél szélesebbre, 286 mm-re kopott. Na mar pedig ha a szabaly azt mondja ki, hogy a gumifelulete nem lehet 270mm-nel nagyobb, akkor arra nem lehet hivatkozni, hogy eddig csak a futam elott mertek nekunk, hogy kepzelik ezt, hogy megmerik, hogy megfelelo e, a szabalyoknak megfeleloen.
Annyira mondjatok, hogy a Schumacher szamara hozzak a donteseket, akkor miert nem vontak el a pontokat, ha kiderult , hogy nem megengedett elonyt hasznaltak a Michelinesek ? Marpedig a tobb mint 3,5 fel centi szeles gumi igen csak nagy elonynek szamit a kanyarokban.
En amondo voltam, mint mindenki mas aki erintett volt ebben a temaban, hogy mindenki igy jart volna el, mint a Ferrari.
Te hagynad azt , hogy 20 eve atletizalsz es te vagy az eselyes az olimpiai 100 meteres futoszam megnyeresere, de nem nyersz mert leeloz az egesz evben nalad 2 mpel lassabb futo es rajossz , hogy azert nem nyertel , mert a masik doppingolt es erre bizonyitekod is van ?
Te tuti beletorodnel abba, hogy azert dolgoztal egesz evben, hogy csalas miatt elveszitsed az almaidat.
Nezd egy kicsit realisabban a tenyeket. -
#6071 Ja, hogy alátámasszam amit mondok. Gumi téma. Ha nem aggódtak volna a vb cím miatt, megmondták volna a reklamáló ferrarinak, hogy az abroncsoknak új állapotban kell az előírt méretűnek lennie (mint ahogy a szabáylban is volt) utána hogy utána hogy kopik az őket nem érdekli. Nem ezt tették, szabály változtattak (nem pedig betartatták azt, mint páran mondogatni szokták) a változtatás pedig az volt, hogy verseny után is mérik. Nem mintha ezen a döntésen múlt volna a mostani vb cím. -
#6070 Nem vágod a témát látom és még én vagyok butus. Röviden: a német autó ipar/piac az egyik legnagyobb a világon a ferrarinak meg a legtöbb pénze és legnagyobb neve van most a szakmában. Ezért van az a megkülönböztetés a csapatok között ami újabban mindig a ferrarit segíti. Ecclestone-nak és bagázsának is sokkal jobban megéri ha ferrari lesz a világbajnok mert a reklámok és egyebek miatt 2x annyi pénzt zsebelhetnek be, mintha mondjuk egy BMW vagy meki nyerné a címet. De ez a megkülönböztetés egyeseknek azért nem tűnik fel mert természetesnek veszik. -
#6069 Ez az állókép érdekes, megnéznék egy felvételt mozgásban is. Ez alapján tényleg Bari a hunyó.
Végülis Monty előélete alapján lehetséges, hogy túl szigorúan/alaptalanul ítélték meg. -
Cvd #6068 Ja. Ha nézted a magyar közvetítést, az volt az az ominózus második kerékcsere, amikor a szakértőink nem értették hogy most miért is volt kint, meg milyen gumikat is kapott.:)) -
#6067 Akkor Montaya kapott egy 10s-os Stop&Go büntetést? -
Cvd #6066 Hozzászólnék Montolya teljesítményéhez. Először is Barrichello véleménye a kicsúszásáról:
"A Ferrari versenyzője, Rubens Barrichello rendületlenül állítja, hogy a vasárnapi versenyen, Juan Pablo Montoyával való összeütközése előtt elegendő helyet hagyott a Williams kolumbiai versenyzőjének. Az ütközés következtében a brazil feladni kényszerült a futamot, Montoya pedig nagyrészt az incidenst követő büntetésének köszönhetően esett ki a VB címre esélyes három versenyző közül.
Barrichello, miután videón visszanézte az esetet, elmondta: "Szerintem elegendő helyet hagytam Juan számára. Ahogy mentem be a kanyarba, hirtelen egy csattanást éreztem. Elegendő helyet hagytam neki (Montoya) a kettes kanyarban, és arra számítottam, hogy jobban tudok kigyorsítani.
Montoya a rázókőre ment, ami még vizes volt, és belém csúszott. Nem volt a füvön. Nem akartam befordulni a kanyarba, így kihúzódtam külső ívre, de még így is nekem jött.
Tudom, hogy ez döntő fontosságú esemény volt a világbajnokság szempontjából, de én nem akartam semmi rosszat senkinek."
És akkor nézzünk egy képet is:
Mintha a tények nem egészen igazolnák amit mond.. Már itt a fűre nyomta Montoyát, is mint a Ferrari jobb első kerekén látszik, még tovább nyomta volna kifelé. Általában korrekt versenyzőnek tartom Barrichellót, de itt hazudik mint a vízfolyás. Az év talán legszebb előzését mutatta ba idén azzal a több kanyaron át tartó megoldásával (már nem emlékszem hol csinálta), de ne felejtsük el hogy ahhoz kellett egy korrekt ellenfél, aki végig hagyott neki helyet. Ez a korrektség hiányzott most belőle, úgyhogy megérdemelten került a kavicságyba. Montoya szvsz abszolút ártatlan volt, mégis megkapta a büntetést. Aztán a csapat felzúzta neki az esőgumikat, és vagy 20 körön át kint tartották azokkal, holott a körülmények nem indokolták, az eső elált, sőt a pálya egyes részei teljesen szárazok voltak. Itt Montolya rendre 2 másodperccel roszabb köröket ment az élmezőnyhöz képest, ami a körülményekhez képest egyáltalán nem rossz eredmény. Aztán amikor végre hajlandóak voltak normális gumikat rakni a BMW-re, egyből jobb időket ment Sumáknál. Úgyhogy ez az eredmény sokmindenen múlt, de abszolút nem Montoyán. Ha olyan rosszul megy esőben, akkor miért hagyta állva az eső kezdetén Sumákot? Sumák nem először játszotta meg hogy amint elered az eső, 8-10 másodperccel szarabb köridőket megy a többieknél pár körön át. Egy állítólag "esőmenő"-től nem ezt várná az ember.. -
#6065 Te nagyon butus vagy.
Sumák azért ment a Ferrarihoz, mert a Ferrarinak nagy tervei voltak. Ehhez keresték a legjobb embert, és meg is találták a legnagyobb klasszisként számon tartott kétszeres világbajnok, már akkor klasszisként elismert Schumacher személyében. Akinek történetesen az olaszok ROHADTUL nem örültek, megjegyzem.
Ezeket a terveket sok pénz, sok munka, és Schumacjher segítségével véghez is vitték. Ezt látod most.
Közben azért volt ugyanennyi (4 év) angol (Williams/McLaren) dominancia.
Azt megmondanád, ha a "németség" meg úgy általában a nemzetiség ilyen nagy szempont, akkor a német autóipar milliói MI A RÁKÉRT egy FINN ANGOL autóval elért sikerébe mennek?
Másik: BMW/Trulli német-olasz kombó miért nem működik pl.? =))
Szóval ennél nagyobb ökörséget még nem hallottam.
Hogy tudd:
ad 1. nem azért Schumacher a világbajnok, mert német, hanem azért van sok német szurkoló, mert a világbajnok német.
ad 2. Az olaszok a Ferrarinak akkor is szurkolni fognak ha nemtudom mi lesz, az angolok meg szurkolnak a McLaren-nek, Williams-nek. ÉS? Az olasz jobb mint az angol? -
#6064 Akkor lehet én emléxem rosszul, de nekem Mika McLarenes korszakának eleje tutira úgy rémlik, hogy akkor Honda motorral mentek és nemsokkal későb jött a Merci ami egy rakat szar volt az elején. -
#6063 Mondd már azt légyszíves, hogy ha sumák nem a ferrarihoz megy és nem német akkor most 5x-ös (6x-os) világbajnok lenne! -
#6062 Végülis ebben sok igazság van.
De azt ne feledd el, hogy Te ugyanúgy nem tudsz 100%-ban reális képet festeni MS versenyzői tudásáról, mint az eredmények. A 6 (5) vb cím (és sok egyéb) azt mutatja, hogy valahol mégis kiemelkedő.. ennyit tudunk.
Személy szerint Sennát én is jobb versenyzőnek tartom (mindenkinél), nekem az Ő vezetési stílusa, temperamentuma, hozzáállása volt a legszimpatikusabb. De nem merném letenni a nagyesküt, hogy azonos technikával jobb lenne mint Schumi. Szerintem Te se tedd..
Irvine: azért Schumi rendre jobb teljesítményt nyújtott.. Irvine/Bari nem mennek félgázzal, azért, mert ők második számú pilóták.. Schumi jobb náluk.
Az, hogy visszautasította egy világbajnok mellé szerződtetését, asszem érthető. De Schumi legalább nem járt úgy, mint DC, hogy a fiatal kölök is megveri akit odaraktak mellé. =) Ronaldo se örül, ha Vierit odaigazolják a csapatához..
Mondjuk egy ilyen "két dudás" felállást azért el tudnék képzelni.. Fisico & Alonso a Ferrariban.. zseniális lenne! =) -
#6061 "Prost győzelmi rekordját megdöntötte, de szinte nem is volt ellenfele. Azért Prost idejében volt egy Senna, Mansell, Piquet, Lauda, Pironi, Villeneuve, Arnoux..."
Hat ez azert nem fedi a valosagot.
Nezzuk meg amikor 94'-ben elso VB cimet szerezte kik is voltak ott.
. Michael Schumacher GER Benetton-Ford 92 (8)
2. Damon Hill GBR Williams-Renault 91 (6)
3. Gerhard Berger AUT Ferrari 41 (1)
4. Mika Häkkinen FIN McLaren-Peugeot 26
5. Jean Alesi FRA Ferrari 24
6. Rubens Barrichello BRA Jordan-Hart 19
7. Martin Brundle GBR McLaren-Peugeot 16
8. David Coulthard GBR Williams-Renault 14
9. Nigel Mansell GBR Williams-Renault 13 (1)
10. Jos Verstappen HOL Benetton-Ford 10
11. Olivier Panis FRA Ligier-Renault 9
12. Mark Blundell GBR Tyrrell-Yamaha 8
13. Heinz-Harald Frentzen GER Sauber-Mercedes 7
14. Nicola Larini ITA Ferrari 6
= Christian Fittipaldi BRA Footwork-Ford 6
= Eddie Irvine GBR Jordan-Hart 6
17. Ukyo Katayama JPN Tyrrell-Yamaha 5
18. Eric Bernard FRA Ligier-Renault 4
= Karl Wendlinger AUT Sauber-Mercedes 4
= Andrea De Cesaris ITA Jordan-Hart 4
= Pierluigi Martini ITA Minardi-Ford 4
22. Gianni Morbidelli ITA Footwork-Ford 3
23. Erik Comas FRA Larrousse-Ford 2
24. Michele Alboreto ITA Minardi-Ford 1
Azert egy Alboretot, Hillt, Mansellt, nem lehet kis versenyzoknek tekinteni.
Es akkor meg nem mondtam Hakkinent, Alesit es a tobbieket akiket te nem tartasz ellenfeleknek. -
#6060 Peugeot. Sorry. Sok volt ... -
#6059 LOL
Ismét támad a Berlin (Sumák) - Róma (Ferrari) - Tokió (Bridgestone) tengely!!
ROTFLMAO.
Na én itt be is fejezem a beszélgetést, sikerült a minimálisan elvárható komolyság alá süllyednie. =) -
#6058 Jaj mar. Hakkinen azert lehetett ugye 2xes vilagbajnok, mert Nemetorszagban szuletett ?
Vagy Senna vagy Prost ugyanezek okan lehetett vilagbajnok ? -
#6057 Én pl. Mikát ÉLETE ELSŐ VERSENYE ÓTA szeretem!!! Igazából az 1991-es Ausztrál Nagydíj óta szurkolok neki, amikor Prost "kilépett" a Ferrariból.
Mika azonban sohasem ment Hondával. Ment Juddal 91-ben, majd szép sorban Forddal, Peaugeot-val és Mercedessel ...
Scumit valóban lehet szeretni és nem szeretni. Én nem szeretem, de pocskondiázás nincs. Jó versenyző, különösen ebben a langyosvízben, mint ami most van. Bár itt nem is igazán nehéz. Elég jó autót toltak alá - általában mindig az volt alatta, bárki állít bármit is -, mint a Fangio alatt. Nem is véletlen az 5 (6) VB cím neki sem. Véletlenül hatszor senki sem lesz világbajnok. Ez nem az ukrán labdarógóbajnokság, sem a norvég.
De:
nem szeretem a korábbi cselekedetei miatt, egyre jobban megutálom - nem is annyira őt, hanem inkább - a Ferrarit a vele való kivételezések miatt. Jó. Legyen világbajnok, de tűnjön már el!
Véleményem szerint MS jelen pillanatban nem más, mint egy rekordhajszoló emberke. Az ilyenek alapból nem szimpik.
Prost győzelmi rekordját megdöntötte, de szinte nem is volt ellenfele. Azért Prost idejében volt egy Senna, Mansell, Piquet, Lauda, Pironi, Villeneuve, Arnoux, Scumacher. Így szerzett 51 győzelmet. Most ki is van jó? Igazán jó? Hmm... Nem sok ... (VSZ: Senki.)
Fangionak azért szintén elég sok "nem túl gyenge" arccal kellett küzdeni a VB címért ... persze alatta is mindig jó, általában a legjobb autó volt ...
Michael Schumacherrel szerintem, mint "legjobb pilóta" az a baj, hogy a büdös életben nem versenyzett mellette klasszis, akivel össze tudtuk volna hasonlítani.
Egy Hakkinen 1993-ban azért megverte Sennát zöldfülüként élet első McLarenes versenyében, bár csak az időmérőn ...
És Mansell McLarenes visszatérésére sem sokan emlékeznek már. Bár Mansell abban az évben a Williamssel még nyert egyet, a mekivel szart sem tudott ...
Ellenben MS Piquet mellett vezetett pár versenyt. Ha jól emlékszem nem tudta egyszer sem megverni ...
Utána semmi. Egy Patrese, Verstappen, Irvine, Barrichello, Salo, Larini (más most nem jut eszembe ki is versenyzett vele, a lista kb full, de nem időrendi), nem ellenfél. Patrese jó pilóta, de semmi egyéb. 259 versenyen 6 győzelem? Hm ... :) Piquet mellet még így is ő volt a legjobb. Amikor Villeneuveot akarták mellé Villi willamosos "dezertálása" után, MS gátolta meg a szerződését!!! 2000-re Luca di Montezemolo Mikát akarta MS mellé hívni, még mielőtt tudták volna, hogy nem jött össze a VB a Ferrarinak 1999-ben. (Olasz nagydíj) Ebből is MS miatt nem lett semmi ... Vajon miért nem engedte meg más "jónak", hogy a Ferrariba igazoljon? Szerintem nem véletlen. Az imázsa kettétört volna. Az, ami irvinenal csak megingott ...
Így ezért én még mindig azt mondom, hogy egy Prost és egy Senna simán jobb MS-nél, mégha kevesebb is a VB címük ... Bár kettőjüknék mr több mint MS-nek ... :)
Amikor végre valakit engedtek vezetni, mert pl. MS kiesett Silverstone után, az lazán -20 millió dollárral kevesebbért is majdnem világbajnok lett ... :)
Sohasem felejtem el, hogy minden nap a sportban vagy a neten azt lehetett olvasni, hogy MS így vagy úgy minél előbb visszatér, hogy segítse a Ferrariban Irvine-t a VB cím megszerzéséhez. Ellenben max. Malaysiában volt ez így, de ha nem tudott volna visszajönni, Irvine vsz megnyerte volna a VB-t, nem lett volna az negatív hatás rajta, mint ami volt MS visszatérésével. Onnantól már nem ő volt az 1. számú pilóta. De vsz Irvine VB vesztésének MS örült a legjobban. Ha Irvine nyer, akkor az egész három éves "munkája" semmivé válik. Lejjebb kellett volna adnia az igényeit és ua lett volna, mint ami Senna és Prost között lett: két dudás egy csárdában tipikus esete ...
Mellesleg ez a szezon éppúgy nem dobott fel, mint a tavalyi. Nem mondhatnám, hogy jobban szórakoztam a versenyeken. Nem volt annyira egysíkú, mint tavaly, de azért jónak sem mondhatnám. -
#6056 "Igen, most lehet azzal jönni, hogy a pontszámítási rendszert is a ferrari dominanciája miatt hozták. Kérdésem: ki a fene nézné még mindig az f1-et ha ugyanaz lenne mint 2 éven át volt ezelőtt."
Es akkor termeszetesen az nyerje a VBt aki mondjuk 2xer tud elso lenni es ne az aki 6szor. :)
Vegul is realis. Miert nem buntetik meg egyaltalan azt aki futamot nyer ?
Ezt kb akkor marhasagnak tartom, mint a turaauto bajnoksagban a +10kgs handicap szabalyt. -
#6055 "De mindegy, örüljél, ha Sumák ennyit elért ilyen tehetségtelen, béna létére, akkor a klasszisokkal jobb Raikönnen 10-szeres világbajnok lesz előbb-utóbb. Minimum!"
Ha a ferrarihoz került volna és németországban született volna akkor igazad is lenne. Ugyanis ez a kettő kell hozzá, hogy az egyenlők közül még egyenlőbb legyen valaki... -
#6054 "Igen, most lehet azzal jönni, hogy a pontszámítási rendszert is a ferrari dominanciája miatt hozták."
Én inkább ezzel hozakodnék elő, ha nem haragszol: a FIA vajh hogy rendelte meg azt a kis esőt vasárnapra, aminek tulajdonképpen Schumi a győzelmét köszönheti?
Eső nélkül az nem előzte meg aki nem akarta..
De biztos más futamot néztünk, egyébként azért nyert, mert Panist csalással megelőzte, meg amúgy is, rohattszemétfia! =)) -
#6053 "És ezt is már leírták 1000x, hogy a sokat emlegetett relative gyenge ferrarival a lábtörése után Irvine volt versenyben a vb címért..."
Ha figyeltél volna, a relatív gyengeséget a 96-os, 97-es. 98-as szezonra írtam. Illetve 94-ben sem az ő autója volt a legfaszább ugye. 99-ben a Ferrarinak egy nagyon jó autója volt, ezt mutatják Schumacher baleset előtti eredményei, illetve Irvine (aki egyáltalán nem egy rossz versenyző mellesleg..) és Salo eredményei.
De mindegy, örüljél, ha Sumák ennyit elért ilyen tehetségtelen, béna létére, akkor a klasszisokkal jobb Raikönnen 10-szeres világbajnok lesz előbb-utóbb. Minimum! -
#6052 Én csak azt magyarázom, hogy attól nem lesz az illető a legjobb pilóta az adott versenyen, mert szerencséje van meg jó taktika és az autó is és a boxban sem baltáznak el semmit. Attól csak a _leg eredményesebb_ lehet max azon a versenyen. És pont emiatt nem fog az F1-ben soha kiderülni, hogy ki a legjobb pilóta hiába modja a sok sumák fan, hogy ő az mert lehet, hogy igen, de mi lenne ha mondjuk Kimi, Alonso meg hasonlók ülnének ugyanabban a ferrariban? -
#6051 Hat te valamit nagyon felreertelmezel akkor kicsi.
Ez egy technikai sportag itt a pilota, csapat, taktika es auto osszesege produkalja az eredmenyt.
De ugy latom te meg mindig nem tudod elfogadni azt, hogy az lesz a vilagbajnok aki legjobban osszhangolja ezeket a kovetelmenyeket, nem pedig erkolcsi gyoztes.
Pedig ez csak egy szimpla teny. Jol is neznek ki , ha az nyerne a VB cimet, akitol le vagy nyugozve, hogy milyen jo hogy elore lepett a 14. helyrol a 4.re. Mindenki megemeli a kalapjat az ilyen eredmenyek elott, de attol meg nem o nyeri a futamot. Emlexem meg azokra az irasokra, amikor a Barrichello utolso helyek egyikerol kockaztatva az esoben elso lett.
Na akkor ti Ferrari antiszurkolok azt mondtatok milyen szerencseje volt es csak annak koszonheti a gyozelmet hogy ugyesen taktikaztak a Ferrarinal ?
Kerdem en a tobbi csapat miert nem kockaztatott ?
Akkor miert nem mondtatok, hogy hat ez igen, ez nem akarmilyen teljesitmeny volt ? -
#6050 Tévedés. Ő nem csal, csak éppen hozzájuk alakítják a szabályokat neki néznek el amit csak lehet. Szóval nem ő csal ő csak kihasználja a helyzetét.
És ezt is már leírták 1000x, hogy a sokat emlegetett relative gyenge ferrarival a lábtörése után Irvine volt versenyben a vb címért...
Igen, most lehet azzal jönni, hogy a pontszámítási rendszert is a ferrari dominanciája miatt hozták. Kérdésem: ki a fene nézné még mindig az f1-et ha ugyanaz lenne mint 2 éven át volt ezelőtt.