182153
  • Petyus_
    Na itt a lényeg:

Amikr Schumi vesztett, a Schumi fanek azt mondták, Schumi a legjobb, mert relatív gyengébb autóval is _mindig_ versenyben volt a vb címért.

Most, hogy Schumi nyer, az anti-Schumisok azt mondják, hogy Schumi csal.

Ugye érzed a különbséget? =)
  • Lteebee
    Én meg a legnagyobb tankcsapda fan vagyok itt,mert már akkor hallgattam őket, amikor még a pánkenról se jelent meg.
  • BaLeeX
    Hát akkor lehet, hogy tényleg 20 éve nézed a forma1-et de csak nézed, nem látod. Teljesen felesleges a vita mert megint kilyukadunk ott, hogy nem az a legjobb pilóta aki alá rakják a legjobb autót, a csapat a taktikájával segíti előre neki meg "csak" be kell vezetnie a célba az autót hanem az aki a technikailag esetleg elmaradottabb autóval "elgépészkedik" a pályán és esetleg megelőz pár erősebb kocsival menő versenyzőt.
    És akkor megint ott vagyunk, mint a McLarenes és újabban a Ferraris időkben, hogy amikor Mikának ment akkor a ferrarisok minden 2. mondata az volt, hogy sumák a jobb mert ő szarabb autóval is képes megszorongatni, aztán később meg fordítva lett ugyanez amikor meg a ferrari lett a legjobb kocsi.
    Szóval egyáltalán nincs igazad, hogy mindig az a legjobb aki megnyeri az adott futamot, de mind1.
  • [Jakuza]
    Szerintem akit itt picizni kell az te vagy.
    A veteran temarol meg csak annyit , hogy tobb mint 20 eve nezem az F1et. Errol ennyit.
    A tevhitedrol meg csak annyit mindig az a legjobb aki nyer, meg annak ellenere is, ha valaki a 15. helyrol jut el a 4. helyre.
    Ezert hivjak gyoztesnek nem a 4. helyezetnek es ezert kapja o az aranyermet, nem pedig a kalapemelest.
  • Petyus_
    Értelmezd amit ír. =)
  • BaLeeX
    "Jo ember az nyer aki a legjobbat teljesitti aznap a versenyen az autojaval egyutt. Nem az aki 2. vagy 14. lesz."

Komolyn kérdezem, hogy hány éves vagy hogy ilyeneket írsz?
    Akkor mondjuk ha két éve sumák beült az autójába és 45mp előnnyel megnyerte a versenyt és lekörözte még az 5.-et is és mondjuk bárki egy Sauberrel a 13. helyről felkűzdötte magát a 3. vagy 4. helyre fantasztikus versenyzést mutatva, akkor is sumák volt a legjobb ugye?
  • Skynet85
    Üdv. Mindenkinek, na már most ha megnézzük azt hogy Shumi mikor és hogyan nyer/nyert az azért ad némi okot arra hogy kételkejek az F1 tisztaságában! Szerintem, mert valaki ötszörös Vb bajnok, amit én nem veszek rosz néven mert ha tud akkor tud, az még nem jelenti azt hogy minden áron hatszoros Vb bajnoknak is lennie kell!
  • BaLeeX
    Figyelj pici. Látom nem vagy valami veterán a témában. Javaslom juss el a fórum legelejére (ha boldogulsz vele) és nézd meg ki írta a #17. hozzászólást. És nézd meg mi van a végén.
    McLaren drukker vagyok Senna halála óta (azután kezdtem nézni az F1-et). Hakkinen azóta szimpi volt amikor még legjobb helyei 6.-7. voltak a Honda miatt de éreztem, hogy van benne valami. Most ugyanezt érzem Kimiben is. Sumákot is akkor utálltam meg de nagyon.

Szóval kicsit tájékozódjál mielőtt baromságot irogatsz.
  • Petyus_
    Szerintem nagyjából (mélységes tiszteletem a kivételnek!) két tábor van, Schumisok & anti-Schumisok. "Negatív szurkolás" zajlik. Ilyen egyszerű. Bár abban igazad van, hogy lassan Montoya is kezd rászolgálni sokak utálatára.. mint annak idején a fiatal, feltörekvő, nagypofájú, agresszív Schumi. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy Schumi világbajnok lett, Monty pedig nem, dacára a nagy pofájának. =) Röhögnék, ha jövőre Ralfnak becsusszanna a VB cím. =)

Szóval tisztázzuk: nincs nekem bajom a Schumi ellendrukerekkel.. tényleg "rászolgált" valamelyest az utálatra annak idején a Hilles/Villeneuve-ös afférokkal. De ezek a nevetséges vélemények, hogy nem jó versenyző, csak alatta van a technika.. meg a "csalás", amikor közelében nem volt annak a rohadt sárga zászlónak.. na az ilyenekkel baszom fel magam. Ja meg persze a friccezéstől, nácizástól.
  • Petyus_
    "Akit itt most sajnálni lehet az Montoya. Teljesen önhibáján kivül marad ki a versenyből."

Miért nem szerezte meg a pole-t? Miért nem versenyzett normálisan, a mérgezett egér figura helyett? Miért nem tanult mneg esőben vezetni? Azért van itt "önhiba". Mondjuk ha azt hibának rójuk fel Schuminak, Raikönnennek hogy elindultak a versenyen és nem hagytak esélyt Juannak, akkor igazad van. =)

A három világbajnok aspiráns közül ő volt a leggyengébb láncszem.. viszlát! Ilyen az élet.. =)

"forma 1 nek szerintem az tenne jót ha most suzukában ott végezné sumi ahol Barichello Indianapolisban."

Ez legfeljebb egyesek lelkivilágának tenne jót szerintem. =)
  • Shaman
    De ez csak abban az esetben jó,ha Kimi elsö lesz,különben teljesen mind1.
  • Jony
    Amúgy a forma 1 nek szerintem az tenne jót ha most suzukában ott végezné sumi ahol Barichello Indianapolisban.
  • Jony
    Akit itt most sajnálni lehet az Montoya. Teljesen önhibáján kivül marad ki a versenyből.
  • ibronk
    Amugy ő legalább kiült a korlátra, és nem a bokor mögé futott mert bogár ment a szemébe vagy mi...
  • ibronk
    Szal ráment a törmelékre...
  • ibronk
    Defektett kapott mert a Sato és testvérei megtörték egymást pár kanyarral korábban.
  • Shaman
    Amúgy annak ellenére,hogy nem szeretem (mondhatni utálom) Sumit életemben eccer megsajnáltam. (most tekintsünk el a balesetéröl,mert bárki balesetet szenved azt sajnáljuk).
    Szal eccer Suzukában mikor még Heki ellen,s hátulról indult,de kapaszkodott felfelé,s mikor már majdnem feljött akkor kiesett egy kanyarban (már nemtom melyik év vót),s ott üldögélt a korláton,s iszonyat szmorúan nézett.Na ott akkor mintha átsuhant volna rajtam valamiféle sajnálat érzése....:-))
  • Shaman
    Egyébként megmondom miért van ez.
    A nagy pilóták általában senkinek sem közömbösek. Értem ezalatt,hogy valaki vagy utálja Sumit,vagy szereti.Pl. nekem hót mind1 hanyadik lesz mondjuk Heidfeld mert közömbös számomra-Se nem szeretem,se nem utálom,de Sumival nem így van.Szerintem nagyon kevés ember az aki közömbös irányában.És ezért van itt mindig (meg minden forumon) akkor flém,mert egy része az embereknek utálja egy másik része szereti.Lassan erre a szintre jut fel Monti és Raikönci is.Sztem kevés embernek közömbösek már ök.vagy utáljuk,vagy szeretjük öket.
    Ilyen eccerü az egész.Én személy szerint nem szeretem Sumit,de szeretem Montit,illetve Raiköncit.
  • Shaman
    Miért több embernek nem lehet drukkolni??
  • Shaman
    Én pl Vilnöv drukker voltam,s most is szeretem,s szorítok neki,bár az tény,hogy nem megy valami jól.....
  • [Jakuza]
    Jo ember az nyer aki a legjobbat teljesitti aznap a versenyen az autojaval egyutt. Nem az aki 2. vagy 14. lesz.
    Ideje lenne mar megjegyezned. A masik fele olvasgatom a hozzaszolasaidat es csak egy valamire sikerult rajonnom, te senkinek nem drukkolsz ill. mindenkinek aki nem Schumakker.
    Itt mar irtad azt, hogy majd a Coulthard aztan a Montoya, aztan a Raikonnen.
    Dontsd mar el vegul , hogy kinek szurkolsz, mert itt pocskondiazod a Schumaher fanokat, hogy elvakultak stb, de egy valamit elfelejtesz ok igazi szurkolok veled ellentetben, mert ok valakinek szurkolnak neked meg mindegy ki nyeri a VBt csak valaki ellen szurkolhass. Ezt hivjak antiszurkolasnak es az ilyen antiszurkolok csinaljak a football es egyebb sportpalyan a botranyokat.
  • BaLeeX
    Ja még mielőtt anyázás lesz, nem állítom, hogy Kimi jobb versenyző sumáknál (ugye ebbe beletartozik a rutin meg a tapasztalat, csak emiatt nem állítom) de hogy jobb lesz elég hamar, azt 100%-ra mondom.
    Ha a McLaren összedob egy normális kocsit jövőre végre (ugye most is a tavalyi kocsi toldozgatásával alázták a mezőnyt párszor) és még rajtautomatika sem lesz akkor max a BMW-kkel fog versenyezni.
  • BaLeeX
    Már bocs, de nemtudom te mit néztél.
    Ugyanis sumák csak annak köszönhetően nyert, hogy meghúzták a jobb taktikát és jobbak voltak az esőgumiik így mehetett, mint a meszes. Raikkönen is ment, de amikor kezdett felszáradni a pálya és volt hátra 12-13 kör és volt köztük 20mp akkor szerintem nem látta jónak széthajtani a kocsit mert úgysem tudta volna beérni.
    Nem tudom emléxel -e arra, hogy esőben még száraz gumikon ki előzgette meg Kimit és ki sumákot. Na látod. Pedig száraz gumikkal vizes pályán versenyezni már tényleg tudás kell aztán Kimi alig 2 éve van az F1-ben így nem egy tapasztalt róka.
  • oneal1
    a végis jobban versenyző raikonnen-t???
    te mit néztél??:D
  • Petyus_
    "Érdekes, hogy mással kapcsolatban nem igen vannak ilyen hírek."

Annak nincs hírértéke.

Montyt pl. egyik első versenye után megszóltas Villeneuve, hogy néha kicsit a többiekre veszélyes ahogy vezet. Juan erre nemes egyszerűséggel "legyilkosozta" Villeneuve-öt.

Monty LENGETETT sárga zászlónál előzött (ő tényleg) - nem kapott büntetést.

Szóval nem Schumacherrel van gond egyedül.. csak te mást nem akarsz meglátni.
  • Petyus_
    Jesszusatyaúristen.

Ember, 94-ben mivel nyert szerinted? Benetton Forddal.. (az más kérdés, hogy érdekes körülmények között.. az pl. a mostani "legbalhésabb" szezonnál 25-ször volt kb. balhésabb =))

95-ben sem a Benneton Renyó volt a legerősebb...

96: 3 futamgyőzelem a FERRARIVAL?? Tudod mekkora szó volt?

Na nem folytatom.. a lényeg: ahol most tart a Ferrari azt igen nagy részben Schuminak köszönhetik. Perzse volt, hogy nyomasztó volt a technikai fölénye: de kérdezem én - teszem azt Hill-nek, Villeneuve-nek, Mikának nem volt az? A 98-as szezonkezdésre ha még vissza tudsz emlékezni.. olyan McLaren fölény volt, hogy embertelen.. attól még Mika Hakkinen egy nagyion nagy versenyző és bajnok.

Akárhogy okoskodsz, értesz egyet: Schumacher a valaha volt egyik legnagyobb pilóta - törődj bele.
  • Ramore
    Sato sokkal jobb, mint a kis Barom! Csak egy gyors pilótának van esélye a győzelemre, arra nem lehet spekulálni, hogy az össze versenyző kicsússzon a pályára és Barom megnyerjen végre egy versenyt! :D
  • Petyus_
    "Mikán nem lehet túl lépni ... :("

Hát igen, Ő nagy veszteség az F1-nek.. ritka szimpatikus ember & sportember.. és nagyon gyors pilóta.

"Sato meg igenis jó, majd kijön, hogy tud vezetni is..."

Hát nála szerintem a mi Zsoltink egy klasszissal jobb. =) Ő legalábbis nem ön- és közveszélyes ha a pályán van.

"Nem tudom ki ment bele Coulthardba, esőben, a spai pályán, egy egyenesben, semmitől sem zavartatva"

Azt én se tudom, de azt tudom ki volt az a kockafejű skót aki az ominózus balesetet okozta.. =)

"A sárga zászlót nem azért lengették MS előtt 100 méterrel, , hogy onnan fog kezdődni a sárga zászló számítása, hanem mert ott áll a pályabíró, mert oda állították ... :)"

A zászl hatálya akkor is ott kezdődik, ahol lengetik, ha megfeszülsz, akkor is. =) Komolyan: ha lenne alapja, szerinted McLarenék nem fellebeznének?

"Mellesleg nem ezen múlt, hanem, hogy ismételten lassabbak voltak fejben a McLarennél és a Williamsnél a boxban."

Többek között. Meg Schumacher zseniális versenyzésén (milyen higgadtan hagyta magát leelőzni - Monty mit csinált ezzel szemben? =)), meg a jobb Bridgestone esőgumikon.

"De ez van. Japánban döl el minden úgyis. MS-nek egy nyolcadik hely kell és kész. Ennyi. Ez menni fog. A többi már nem érdekes. Hacsak ki nem teszik a rajtnál, pl Montoya vagy Coulthard ..., bár nekem jó ez az utolsó körben is. :)"

A "kitevést" nem hiszem hogy megcsinálják, annál ők jóval sportszerűbbek. De Raikönnen még lehet világbajnok.

"Jövőre kell megverni, ami az új szabályok, a motorkorlátok és az automatika kikapcsolásával nem is lesz nehéz dolog."

We will see. =)

"Az idei eldőlt. De persze csodák még vannak és voltak ... :)
    Remélem lesznek is..."

A csoda tegnap volt. Suzuka az már rutinmunka lesz. =)
  • csabawarchief
    ugyvan, azt kell hogy mondjon hogy teljes mértékben egyetértek veled.
    sunyi csak a legjobb kocsival bir mutatni valamit, de a kis néhány futamgyőzelemmel rendelkező barrichello is néha elveri rosszabb beállitásokkal. A szabályokat meg már magának alakitja (lsd. usa kőtovábbtetetés). A másik: ugyan hogy menne el, amig csak a gázt kell nyomnia a legjobb autóban, igy lehet akár 8szoros világbajnok is, ha mind 'üres' vb győzelem.
    És ami igazán zavar az nem ez, hanem az hogy hiába lesz már nála sokkal jobb versenyzője az f1-nek a jövőben (vagy már volt), eredményekben soha nem éri fel vagy be, mert nem lesz ekkora mázlista. Na de ez a világ rendje, hiszen itt a kézenfekvő példa: nem a osztályzataid vagy érdemjegyeid ha ugy tetszik mutatják meg hogy milyen okos vagy...
  • HuAn82
    "Bár jobban örülnék ha 6. vb címével már abbahagyná a vergődést "

Nem fogja! Kezdhetsz szomorkodni!!

Hajrá Ferrari!!!!
  • BaLeeX
    Azért végülis van egy jó oldala, hogy sumák majdnem minden futamon csinál valami hajmeresztőt ami után sok kis szakember kupálódik ki (lásd itt a fórumon is) és másnapra már mindenki tudja, hogy miért is volt szabályos az a dolog amit éppen sumák csinált... Érdekes, hogy mással kapcsolatban nem igen vannak ilyen hírek.

Jöttem hazafelé melóhelyről és beugrott erre a sárga zászlós dologra teljesen véletlenül egy hasonlat amikor megláttam az előzni tilos táblát. Ugye a KRESZ azt mondja, hogy a tábláig az előzést be kell fejezni de ugye normális ember ha meglát egy előzni tilos táblát akkor már nem áll neki előzni (persze mo.-on sok a nem normális ember) hogy majd úgyis be tudom fejezni mire odaérek, mert rosszesetben megbasz a rendőr ha észrevesz aztán annak magyarázhatod, hogy de előbbre voltam mikor már elértem a tábla vonalát...

Mind1. Egy dolgot viszont már nagyon várok. Méghozzá, hogy miket fog alkotni a kis rajtbajnokunk (M.S.) rajtautomatika meg kipörgésgátló nélkül. Vannak erről még szép emlékeim, pl. mikor kb. 3 éve a Hungaroringen Mika a 3. vagy 4. helyről indulva lerajtolta. Meg még sok hasonló, remélem még jópár ilyenben lesz részünk :) Bár jobban örülnék ha 6. vb címével már abbahagyná a vergődést aztán kiderülne, hogy nélküle "megtisztulna"-e a forma 1 vagy jönne egy új aktuális kedvenc aki megint a szabályok felett áll.
  • a.carkey
    Mikán nem lehet túl lépni ... :(
    Sato meg igenis jó, majd kijön, hogy tud vezetni is ...
    Nem tudom ki ment bele Coulthardba, esőben, a spai pályán, egy egyenesben, semmitől sem zavartatva ... :)

A sárga zászlót nem azért lengették MS előtt 100 méterrel, , hogy onnan fog kezdődni a sárga zászló számítása, hanem mert ott áll a pályabíró, mert oda állították ... :)
    Ahogy lengetik a zászlót a pilótának észre kell vennie és tilos előznie. A kép is mutatja, ez nem mindenkire vonatkozik ...
    Amint feltűnik, nincs előzés, lassabban kell menni, vagy jelezni, mint ahogy Hakkinen egyszer egy időmérőn a gyors körén tette, hogy igen, látom, de bm ez a gyors köröm ...

Mellesleg nem ezen múlt, hanem, hogy ismételten lassabbak voltak fejben a McLarennél és a Williamsnél a boxban. (Dagadtat kirúgni! 101. fejezet. Ron Dennist továbbképzésre küldeni 1. fejezet ...)
    De ez van. Japánban döl el minden úgyis. MS-nek egy nyolcadik hely kell és kész. Ennyi. Ez menni fog. A többi már nem érdekes. Hacsak ki nem teszik a rajtnál, pl Montoya vagy Coulthard ..., bár nekem jó ez az utolsó körben is. :)

Jövőre kell megverni, ami az új szabályok, a motorkorlátok és az automatika kikapcsolásával nem is lesz nehéz dolog.
    Az idei eldőlt. De persze csodák még vannak és voltak ... :)
    Remélem lesznek is ...
  • sumi
    ezért a dumádért fizetnek neked??mer ha ingyé csinálod az már 1 kicsit gáááz!!
  • sumi
    nyiss magadnak egy új fórumot azt ott szakércsé!!teee!!
  • Petyus_
    Még ha azért menne a rinya, mert:

1. Schumi _tényleg_ sárga zászló alatt előzött volna,
    2. A FIA azért nem adott volna neki büntit, mert "szegény Michael a Ferrari csapatfőnökség szerint azt hitte az csak egy pálya széli Jordan drukker az",
    3. Ezzel a végig jobban versenyző Raikönnent előzte volna meg az utolsó előtti körben..

akkor megérteném. =))
  • Petyus_
    Informálódtam a topic szakértőitől. =)

"Ja és ha sárga zászló van, akkor rögtön villog egy kis lámpa az autóban is, nem a pályamunkástól kell számolni a távot ... Mellesleg. Amikor az világít, "kuss" van..."

"És akkor a Renault-s pilótának jobb szeme van? Mert ő mikor látta a sárga zászlót, bizony belelépett a fékbe. Ő valszeg nem volt BIZTOS benne, hogy már megelőzte, akit kellett... És ez ugyanakkor volt, ugyanott..."

"Az egész célegyenesben lengették és láthatta volna"

Ezekből szűrtem le, hogy a helyes az lett volna, ha Schumi már A CÉLEGYENES ELEJÉN ÁLLÓRA FÉKEZI a Ferrarit!! =)
  • Petyus_
    Nem Nyimi, Nyiri, sorry, félreütöttem..
  • sumi
    erről van szó.ez kell a parasztnak,vagy tanulja + a szabályokat!
  • Petyus_
    "Ha a szabály kimondja,hogy nem lehet előzni"

Ez nem a körhinta bazzeg. =))

(nézd már meg Nyirni #6004-et légyszíves - mondjuk felesleges, a tények & észérvek szart sem érnek, Cipész száksz és kész! =))

ELŐZÖZNI MERT A ROHADÉK? BÜNTESSÜK MEG! =))
  • sumi
    te 1 igen okos és ember lehetsz!a forma 1-es ismereteid kegyetlenül jók!!
    1.:A sárga zászló hatája a jelzést adó emberkétől a zöld zászlót lobogtató emberkéig tart!!!Éééérrrttteeeeedd???
    2.:namár most.a sárga zászlót a célegyenes végén,ez első jobbos kanyarban alkalmaták és nem a célegyenes kezdeténél.tehát 100%-ig szabályos volt az előzés a CÉLEGYENESBEN!!legközelebb informálódj mielött baromságot írsz!!csak az irigység nyeheg belőlled......
    3.:a cigány leszerepelt a világ elött.amit művelt a Barival,az egyenesen felháboritó!most akkor kihez igazitják a szabályokat??he!ez a köcsög azt csinál a pályán amit akar!?ezért a Sumit már lazán kizárták volna.....ennyit a szabályokról.........