Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Én pl. Mikát ÉLETE ELSŐ VERSENYE ÓTA szeretem!!! Igazából az 1991-es Ausztrál Nagydíj óta szurkolok neki, amikor Prost "kilépett" a Ferrariból.
Mika azonban sohasem ment Hondával. Ment Juddal 91-ben, majd szép sorban Forddal, Peaugeot-val és Mercedessel ...
Scumit valóban lehet szeretni és nem szeretni. Én nem szeretem, de pocskondiázás nincs. Jó versenyző, különösen ebben a langyosvízben, mint ami most van. Bár itt nem is igazán nehéz. Elég jó autót toltak alá - általában mindig az volt alatta, bárki állít bármit is -, mint a Fangio alatt. Nem is véletlen az 5 (6) VB cím neki sem. Véletlenül hatszor senki sem lesz világbajnok. Ez nem az ukrán labdarógóbajnokság, sem a norvég.
De:
nem szeretem a korábbi cselekedetei miatt, egyre jobban megutálom - nem is annyira őt, hanem inkább - a Ferrarit a vele való kivételezések miatt. Jó. Legyen világbajnok, de tűnjön már el!
Véleményem szerint MS jelen pillanatban nem más, mint egy rekordhajszoló emberke. Az ilyenek alapból nem szimpik.
Prost győzelmi rekordját megdöntötte, de szinte nem is volt ellenfele. Azért Prost idejében volt egy Senna, Mansell, Piquet, Lauda, Pironi, Villeneuve, Arnoux, Scumacher. Így szerzett 51 győzelmet. Most ki is van jó? Igazán jó? Hmm... Nem sok ... (VSZ: Senki.)
Fangionak azért szintén elég sok "nem túl gyenge" arccal kellett küzdeni a VB címért ... persze alatta is mindig jó, általában a legjobb autó volt ...
Michael Schumacherrel szerintem, mint "legjobb pilóta" az a baj, hogy a büdös életben nem versenyzett mellette klasszis, akivel össze tudtuk volna hasonlítani.
Egy Hakkinen 1993-ban azért megverte Sennát zöldfülüként élet első McLarenes versenyében, bár csak az időmérőn ...
És Mansell McLarenes visszatérésére sem sokan emlékeznek már. Bár Mansell abban az évben a Williamssel még nyert egyet, a mekivel szart sem tudott ...
Ellenben MS Piquet mellett vezetett pár versenyt. Ha jól emlékszem nem tudta egyszer sem megverni ...
Utána semmi. Egy Patrese, Verstappen, Irvine, Barrichello, Salo, Larini (más most nem jut eszembe ki is versenyzett vele, a lista kb full, de nem időrendi), nem ellenfél. Patrese jó pilóta, de semmi egyéb. 259 versenyen 6 győzelem? Hm ... :) Piquet mellet még így is ő volt a legjobb. Amikor Villeneuveot akarták mellé Villi willamosos "dezertálása" után, MS gátolta meg a szerződését!!! 2000-re Luca di Montezemolo Mikát akarta MS mellé hívni, még mielőtt tudták volna, hogy nem jött össze a VB a Ferrarinak 1999-ben. (Olasz nagydíj) Ebből is MS miatt nem lett semmi ... Vajon miért nem engedte meg más "jónak", hogy a Ferrariba igazoljon? Szerintem nem véletlen. Az imázsa kettétört volna. Az, ami irvinenal csak megingott ...
Így ezért én még mindig azt mondom, hogy egy Prost és egy Senna simán jobb MS-nél, mégha kevesebb is a VB címük ... Bár kettőjüknék mr több mint MS-nek ... :)
Amikor végre valakit engedtek vezetni, mert pl. MS kiesett Silverstone után, az lazán -20 millió dollárral kevesebbért is majdnem világbajnok lett ... :)
Sohasem felejtem el, hogy minden nap a sportban vagy a neten azt lehetett olvasni, hogy MS így vagy úgy minél előbb visszatér, hogy segítse a Ferrariban Irvine-t a VB cím megszerzéséhez. Ellenben max. Malaysiában volt ez így, de ha nem tudott volna visszajönni, Irvine vsz megnyerte volna a VB-t, nem lett volna az negatív hatás rajta, mint ami volt MS visszatérésével. Onnantól már nem ő volt az 1. számú pilóta. De vsz Irvine VB vesztésének MS örült a legjobban. Ha Irvine nyer, akkor az egész három éves "munkája" semmivé válik. Lejjebb kellett volna adnia az igényeit és ua lett volna, mint ami Senna és Prost között lett: két dudás egy csárdában tipikus esete ...
Mellesleg ez a szezon éppúgy nem dobott fel, mint a tavalyi. Nem mondhatnám, hogy jobban szórakoztam a versenyeken. Nem volt annyira egysíkú, mint tavaly, de azért jónak sem mondhatnám.