58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • szivar
    Ezt olvastam. Már csak a miértre lennék kiváncsi.
  • Methos from GH
    Ezen a híren. :)
  • Methos from GH
    http://www.magyaritasok.hu/index.php?func=hirinfo&hir=251#hozzaszolas
  • szivar
    Most min is megy az élénk fikázódás? Nem értem.
  • Methos from GH
    GamePlusz! Miért nem jelentkeztél Hajós műsorába? Olyan jó poénjaid vannak... :DDDD
  • Methos from GH
    "Methos bácsi" ez tetszik... Ha megkérlek nem szólítanál úgy, hogy "Methos mester"? :DDDDDD
  • gameplusz
    Én vagyok Methos bácsi az idézőkirály(nem a jól ismert jáékról van jelen esetben szó) :

"GamePlus: Segnyalók királya díjat megkaphatnád!"

"Szánalmas, erre jobb szót nem tudok."

• NiGhTM4R3
    :DDD
    Magyar mentalitás :D
    Nagyonjó.
  • Methos from GH
    Nem vagyok stréber, és nem is ülök a gép előtt egész nap. Ált. 4 óta sportolok, és jelenleg a Szendehely FC ifjúsági csapatában játszom csatárként... Mint olvasható az MP-n a bemutatkozómnál.
  • Solid Snake GH
    Hmmm. No comment, emberek.
  • Methos from GH
    Kössz. Nem tudom olvastad-e a GH történetét. ott is bevalottam, hogy bizony a kezdetekben "szarok" voltunk... :)
  • AndySkw
    Tudok egy jó viccet, hallgassátok csak!

A pokolban minden ország népének külön üstje van, ahol a szegény sorsra ítélt delikvensek főnek. Minden üst előtt őrök vigyáznak, nehogy valaki kiugorjon és elszökjön. Időnként egy ördög pedig körbejár ellenőrizni, hogy az őrök éberen vigyáznak-e mindenhol.
    Az első, amerikaiak számára szolgáló üstnél kérdezi az ördög:
    - Na, minden rendben?
    - Igen, válaszolja az őr, - ha valaki ki akar mászni, felmutatom neki ezt a feliratos táblát, hogy neked itt kell szenvedned, s erre megadóan visszatér magától.
    A következő üstben az oroszok tartózkodnak. Az őr itt is fölényesen magyarázza az ördögnek:
    - Amikor ki akar jönni valaki, ezzel a nálam lévő géppisztollyal ráverek a fejére. Nem kell többet beszélni, ezután már mindent ért, és nem próbálkozik többet.
    Végül odalép az ördög a magyarok fazekához, és megdöbbenten látja, hogy az őrök jóval odébb kártyáznak a földön és oda abszolút sem figyelnek a munkjukra. Amikor nagy mérgesen kérdőre vonja őket, az őrök csak úgy félvállról odavetik:
    - Ne aggódj, visszarángatják azok egymást, ha valaki próbálkozni akar!

Tökre tetszik, remélem, nektek is. :DDDD
  • gameplusz
    Biztosan, de lehet, hogy már olvasni sem tudsz...

Várj, mindjárt átváltozom olyan sunyivá, mint te és elkezdek idézgetni... és akkor jól megmondom...

Jaj de benyaltam már megint.....
  • Methos from GH
    Van egy kis különbésg kettőnk között: míg én a fordításaidat szoktam kritizálni, addig Te jobb híján mindig csak a sunyi, meg köcsög, meg ilyen dolgokat vágsz a fejemhez... Kiritizáltam én a személyiséged? Nem hiszem.
  • gameplusz
    Meg nem tudom ha itt ülnél mellettem akkor mernél ilyet mondani, ugye mert ilyen csakgépeznitudokésastréberségetisszeretemasuliban gyerek olyan kis lúzer lehet, mint a tavaji billentyűzetem, amit nemes egyszerűséggel kettéfejeltem.

Amúgy többé nem érdkelsz, a benyalós és egyéb rólam írt költeményeidet felejtsd el, meg azt is hogy vagyok, mert a tudat, hogy valaki ésszerűbben gondolkodik nálad, úgy látszik neked fáj....
  • NiGhTM4R3
    De viszont beismered h tévedtél, manapság ez (sajnos) ritka, és értékelendő!
    Számomra legalábbis.
  • Methos from GH
    Oks. Végülis nagyrészt az oktatások és különbőző támadójátékok leírásai hiányoznak, valamint a személyiségek bemutatkozó amiből 188db van...

• NiGhTM4R3
    Gépíró versenyre jártam annó, (2éve) szal a gyorsírás nekem is az erősségem.
    Most jól benyaltam magamnak :DD
  • Methos from GH
    Jóh, most lehet engem itt a gonosznak nevezni. Nightmare azt belátom, hogy tévedtem Veled kapcsolatban, sajnálom... De akkor éppen eléggé a vita közepén voltunk és már nem nagyon néztem az összefüggéseket! Azonban GamePlus... Nem mondok róla véleményt.
  • gameplusz
    Neked még az sincs, szóval... jaj, dehogynem. Általános már elvégezted.
  • NiGhTM4R3
    :)
    Segítenék de mondom nemtudok miben. A játék sincs még meg, ugye elég nagy egy sakkhoz képest, ezért várnék vele a fordítással, ugye 26%-al nem megyek sokra. A másik meg h jelenleg a gépem úgy el van baszva, h a passziánszon és a Yugion kívűl semmi nem megy rajta, ezért a játék sem indulna el rajta.
  • gameplusz
    Jah, csak 180-as leütéssel, meg a hibáim javításával ez nemolyan könnyű. Sajnos iszonyat gyosan írok és gyakran becsúszik a hiba és agy előbb jut el az övé.

Nah, most is jól benyaltam neked....
  • Methos from GH
    Szánalmas vagy öcsém... :D Szerintem nem utálnak többen mint Téged... :D Csak éppen nem írják meg mások a véleményüket. Ennyi... :D Komolyan már csak röhögni tudok az ilyen embereken mint Te! És az még szánalmasabb, ahogyan jellemzel... Ezzel csak saját magadról állítasz ki egy "bizonyítványt"...
  • gameplusz
    A témát lezárom.
  • NiGhTM4R3
    Huhuhh, ezt a jelzőt (nyalizós) Énis megkaptam tőle, és akár hiszed akár nem Énis i2k-nek nyaltam.
    Azóta próbálom a véleményemet i2k előtt leírni, nehogy felvetődjön a gyanú h megint nyaltam. Ami azért elég rosszúl érintett, mert a nyalizás nem az én "fortélyom".
  • Methos from GH
    Hm...
    De azért megmondhatnád a véleményed. Igaz, hogy kb. még csak 26% körüli, de kéne teszter rá, és te legalább teszteled is (sztem), mert a legtöbb teszter csak azértjelentkezik, hogy előbb megkaphassa a fordítást... :/ Szal vállalod?
  • gameplusz
    Attól okoskám, hogy ugyan arra gondolunk az még nem azt jelenti, nyalok neki! Ha ilyen nagynak érzed magad, akkor menj gondolatolvasónak. Amúgy nem frissítem gyakran az oldalt, mert...

Nah, Nightmarerel totál eggyetérttek, tehát nyalom egyenesen a seggét ugye, mert nem értek veled egyet, mert te elleszenves mindenszenves lurkó sunyi vagy. Utána idézgethetsz, mert totál leszarlak, mert te csak azzal vagy nagy, hogy idézzgetsz és belekötsz másokba. Ha azt nem fogod fel, hogy a kötöszködés miatt sokan utálnak (lassan értem énis őket és beállok közéjük) akkor ne várd el, hogy csak jókat írjanak rólad. Bár ezt is mindenhova beidézed, totál nem érdekel, mert ilyen kétszínű emberek, akik csak a bizonygatás után elégedettek, mint a jóllakott baba, az nem érdkel. Nyugaodtan rakd be minden fórumba ezt is, legalább rájönnek, hogy igazam van.

.:i2k:. figyelj: , itt nyalom a segged... :)
  • NiGhTM4R3
    Igen, várom azt a magyarítást. Szívesen segítenék benne, de csak hobbiszinten játszok, szakszavakat abszolút nemtudok:(
  • Methos from GH
    A másik dolog még amiért nem lett kész a DOW, hogy egy a fordítóknak mennek a szövegek, és valamelyikük minden szó nélkül eltűnik, és közben meg ugye azt hisszük, hogy az a rész már kipipálható...
  • Methos from GH
    Amúgy Nightmare azt mondtad ha jól emlékszem, hogy a CM10-et várod... Nos otthon vagy a sakbban? Mert van egy két kifejezés, amire nem ttudom a magyar megfelelőt, és nem ártana egy kis segítség...
  • NiGhTM4R3
  • Methos from GH
    Válaszoltam már, csak bocsi nem írtam oda, hogy a Warhammerről beszélek:
    "Tévedsz! Nem mondtam ilyet, hogy a betöltőképernyőkkel szöszmötölünk! Ha visszaolvasol láthatod is! Írtam, hogy az orkos szövegek még hiányzonak, valamint, hogy elkezdtem az első néhány küldetés szövegeinek a lektorálását! De mivel csak napi 1 órát vagyok gépközelbe, hétvégén meg összvissz 5 órát, így kicsit lassacskán haladok vele, és még az orkos szövegeket is meg kellene csinálni, amolyan orkosan..."
  • Methos from GH
    "Az alábbi hozzászólásom a Supergamez vonatkozó topikjából van idézve, Methos vádjaira..."

Vádak? Még a végén én leszek itt a Gonosz, azért mert kihasználnom ezt a lehetőséget... Kezdjók ott, hogy nem én kezdtem egy hozzászólással a vitát...
  • NiGhTM4R3
    #22866-re még válaszoljál és befejeztem a témát részemről.
  • Methos from GH
    Nem én találtam ki, hanem Balut kérdeztem a műsorvezetőt, hogy mégis miről fogunk beszélni... és ő mondta. Ezt úgy érti, hogy mennyire van szükségük a játékosoknak fordításokra.

Amúgy azért írtam, hoyg fellendülni látszik, mert talán ha egy-egy magyar forgalmazó is látja a fordítást, akkor talán több hajlandóságot mutatnak affelé, hogy rávegyék a kiadókat a magyar nyelvű játékok kiadására, vagy akár csak editor kunyizzanak a hobbyfordítók számára...
  • Methos from GH
    És mégis mit vársz tőlem i2k? A Magyarítások Portál is meg lesz említve, de ne várd már el, hogy mindenkit felsoroljak, jó?! Mondtam én olyat, hogy azok az emberek akik felsoroltál, nem csináltak semmit? Egyébknt nagyon sokan nem értenek egyet Veled, és ahogy láttam az MP fórumában, ott is feltűnt sokaknak, hogy néha túlságosan fényezed magad...

Nightmare:
    1, nem mondtam, hogy aki egyetért i2k-val az nyal neki. De gameplus mindig csak i2k után mondja ugyanazokat a dolgokat, így valószínűsíthető, hogy azért mondja, mert i2k is azt mondta...

2, Tévedsz! Nem mondtam ilyet, hogy a betöltőképernyőkkel szöszmötölünk! Ha visszaolvasol láthatod is! Írtam, hogy az orkos szövegek még hiányzonak, valamint, hogy elkezdtem az első néhány küldetés szövegeinek a lektorálását! De mivel csak napi 1 órát vagyok gépközelbe, hétvégén meg összvissz 5 órát, így kicsit lassacskán haladok vele, és még az orkos szöevgeket is meg kellene csinálni, amolyan orkosan...
  • NiGhTM4R3
    "Örömmel jelentem be, hogy a játékfordítások helyzete fellendülni látszik" - Most h adsz egy interjút, attól miben fog fellendülni?

"Az interjúban előreláthatólag szó lesz a GameHunterről, a játékfordításokról, és arról, hogy mennyire van szükség ezekre." - mennyire van szükség ezekre? ez alatt miről fogsz beszélni?
  • NiGhTM4R3
    Hiszem, ha látom. Elvileg a Warhammerre is azt mondtad nincs sok hátra, csak a betöltőképernyővel szöszmötöltök..
  • IMYke2.0.0.0
    Csakhogy tisztán lásson mindenki, ezt írtam az MP-n:

"Methos: én meg tudtam, hogy így fogsz reagálni...
    A helyzet az, hogy bárhonnan is nézzük, a magyar "magyarítás scene" nem a GameHunter Team-ből áll.
    S én erre akartam utalni. A nagyok alatt pedig valóban azt a fél tucat embert értettem, akik nem egy projekttel tették le a nevüket az asztalra és joggal szerepelhetnének egy ilyen műsorban.
    Ehelyett majd a GT lesz magasztalva. Ám legyen.
    Csak a kis lurkóknak eztán Ti lesztek az istenek, azok, akik eddig "dolgoztak" meg mehetnek kapálni...

Mondom ezt mind élccel, de valójában lemondó hangsúllyal is, mert bármit is fogsz mondani védelmedre, a műsor fel lesz véve, a kissrácok nagy része pedig eztán úgy fog gondolkodni, ahogy írtam.

De részemről a fáklyás menet, én továbbra is el leszek magamban, csak zavar a kivételezés, ennyi - ez az én betegségem.
    Bízom abban, hogy azért elhangzik az a szokványos, közhelyes körmondat, hogy "Magyarország egyik játékfordító csapata...", "sok közül az egyik" vagy ilyesmi... és nem "A" magyarító csapat lesz kidomborítva... :)

.:i2k:."

Megjegyzések:
    =============
    1. Nem önzésből írtam. Ezért írtam már az első mondatomban, hogy tudtam, hogy így fogsz reagálni. Tudod, amit produkálsz, azt üldözési mániának hívják szakmai és hétköznapi körökben is.
    2. Azért írtam, amit írtam, mert így gondolom - talán szabad nem?
    A ksi lurkók pedig valóban Téged, a GT-t fogják látni, s ha említésre nem kerül a "mások is vannak", akkor bizony szűkül kicsit a kép. Ez a média hatalma Methos.
    3. Őszintén szólva, tele van a tököm azzal, hogy mindenki "iparnak" tekinti a magyarítás dolgot itthon! Az már régen rossz, ha iparszerűen űznek egy dolgot. Lásd: lopások, hírnév-vadászok (lehet befogni a szemet, fület, attól még vannak!) és egyre híguló ("helyesírás és értelem nulla, de kedv az van"-csapatok) magyarítás scene...
    A riportot látó kis tinik majd persze lelkesen belevágnak a dologba, ez nem vitás, kérdés, hogy kell-e, jó-e ez nekünk.
    Engedd meg, hogy elmélázzak, rendben?
    Bajod lett attól, hogy leírtam mindezeket?
    Kupánvágott volna az igazság? Fáj, hogy vannak emberek, akikben ébreszt is valamit az, ami történik?

Hangsúlyozom, kurvára nem érdekel, hogy a GameHunter Team mennyi ideje van a "piacon", és az sem, hogy miként jut a képernyőre!
    Bennem egyszerűen megfogalmazódott egy gondolat, miszerint az amúgy sem egyensúlyban lévő "magyarítás scene" kaphat egy jó nagy negatív gellert, ha csak egy csapat és egy portál kap szelet a műsorban...
    Azt hiszed, azt szeretném, ha elhangzana a nevem a műsorban?
    Hiszed vagy sem: rettenetesen nem érdekel.
    TV-t nem nézek 3 éve.
    Csak néhány nevet juttatok eszedbe, rendben (nem ABC és nem fontossági sorrendben):
    - Hunnenkoenig
    - GMiki
    - HJ
    - Hykao
    - RaveAir
    - Ranloth
    - Petrus
    - HunCraft Team
    - Fallout Team
    - NWN Team
    ...

Ha nagyon megerőltetném magam és utánanéznék, vagy 20-30 nagy nevet tudnék összeszedni, akik említése nélkül Magyarországon nem szabad játékmagyarításról beszélni!
    S engem ez zavar!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
    -----------------------------------------
  • NiGhTM4R3
    De miért pont te?...

crash-sel és i2k-vel egyetértek, JUJJ BOCSÁNAT, mit írok hisz aki egyetért i2k-vel az rögtön nyal neki. Nem veszed észre h ez mekkora baromság? te beszélsz féltékenységről? esetleg te vagy a féltékeny h i2k mellett sokkal többen kiállnak mint melletted? szerinted ennek mi az oka?
    nahh mindegy nem idegesítem fel magam ilyen baromságokon, akárki akármit ír úgyis megcsinálod az "interjút", felesleges magyarázni..egyébként, mester, autogrammot kaphatnék tőled az interjú után?