58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Hajjajaj, vóóóótam hát. De ez a szép a netes társadalomban: ma lelámázzuk, lebunkózzuk az egyiket, holnap talán vele dumálunk a legjobbat a virtuális világban...
    Arról nem is beszélve, hogy korrektebbnek tartom azokat az embereket, akik nem félnek a saját igazuk - hangsúlyozom: ha tényleg igazuk van! - mellett kiállni, mint azokat, akik arra hajlanak, amerre a szél fúj! S most nem célzok senkire! Sértődés nehogy már megint essék!

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • RaveAir
    Szép barátom! Mit szeretnél magyarra fordítani?
  • andriska
    Na ez az amit még mondani akartam,hogy nem mindíg neked van igazad.Más beismeri\néha én is beszoktam\,de te nem.Ezzel nem azt akjartam mondani,hogy sosincs igazad,félre ne érts!
  • RaveAir
    "...a harag gyűlöletet szül, a gyülelet pedig szenvedést. És ez mind a sötét oldal." - Yoda mester.
    Egy Jedi szerintem nem gondolkodik így. :P
  • Solid Snake
    Ajjaj ilyen "vészterhes" időkben sztem hagyd a pics....ba :)
  • Bodnar19
    Vagyis úgy kérdezném hogy hol vannak a szövegek? hogy kereshetek rájuk?
  • RaveAir
    Ezért ez túlzás. Sokkak szerint nem vagyok "jó arc", mert én is kötekedős vagyok, beszólok, ha úgy gondolom, hogy nincs igazam. Szerintem volt már miattam is mérges Imyke... :)

Egyszerűen csak nem akarok olyan vitákat, melyek a csak magyarul tudó játékostársadalom kárára mennének.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt a kérdést mindenki feltette azok közül, akik akárcsak egy játékot is lefordítottak az elmúlt években.
    Az első lépéseket Neked kell megtenned - helyetted senki sem tanulhat, dolgozhat!

• IMYke2.0.0.0
    A szmájlik csak elcsúfították volna, de tessék számos helyre elképzelni őket:

• andriska
    lol
  • HJ
    Igen. Alapvetõen én is erre gondoltam.
  • Bodnar19
    Hi. Hogy a fa..a kezdjek neki a magyarításnak???
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor egy klasszikus, napjainkban igen népszerű példával világítom meg a helyzetet:
    Én vagyok Darth Vader, akit minden élő Jedi gyűlöl, mert megmutatja azt, amit elfojtanak magukban.
    Nem a nyers Gonoszság, hanem a naturális, valódi kettősség: az Igazságot láttató könyörtelen szókimondás.
    Aki ezt megtagadja, az az ellenségem.

• Solid Snake
    Én megmondtam :)
  • andriska
    Semmivel sem bírom jobban a GHT-t,mint at IBS-t vagy mondjuk téged.Ez nem erről szól...
  • Solid Snake
    Sztem ezt már leírtam párszor Imykének ilyen a stílusa ami a szivén az a száján.
  • IMYke2.0.0.0
    Majdnem egyszerre ment a HSZ, és végülis válaszoltam a 23041-el.
    Én felvállaltam annak idején ezt a szerepet, s úgy látszik, ez marad is rajtam: én vagyok az, aki beszól azoknak, akiknek mások "nyalnak".
    Viszont, engem nem is érdekel, hogy ki az, akinek írok, ha hülyeséget ír, akkor lehet maga az Atya Úristen, még neki is megmondom, hogy szedjen pirulákat ellene...!

• andriska
    És ha jól láttam mások hozzászólásait nem vagyok egyedül azon az oldalon...
  • Mayday
    Akkor viszont ne is folytasd...
  • andriska
  • andriska
    Én is bírom Imykét,mert azért önzetlenül tárja fel elénk remek minőségű magyarosításait,csak ne lenne ilyen negaív hozzáállása mindenhez...
  • IMYke2.0.0.0
    Ha nagyon profán és lakonikus akarnék lenni, akkor egyszerűen közölném veled, hogy semmi közöd a véleményemhez. De nem teszem, mert nem vagyok olyan, hogy úgy reagáljak, ahogy velem szemben szoktak.
    Helyette elmondom, hogy csak akkor szoktam "megszólalni", amikor véleményem van. Pusztán csak azért, hogy bólogassak, igeneljek, vagy Methos után szabadon: benyaljak valakinek egy csókos szöveggel... az nem az én stílusom.
    Néha egy-egy humoros smiley-gif és kész.

Amikor viszont véleményem van - s mivel véleményről beszélünk, annak ugye mindig szubjektív az outputja, hisz már az azt olvasó véleményétől is függ annak értelme - azt leírom. S úgy látszik, Te szántszándékkal vagy véletlenül, de mindig a másik oldalon állsz. Ez a Te egyéni szociális problémád. Erről nem tehetek.

• Solid Snake
    Ne add fel Mester veled vagyunk!
  • JackDaniels #23039
    Sztem ez nem csak egoizmus. Ha van egy csapat akiknek, teszemazt 5 honosítása nagyon bejött, akkor a logóról tudni fogom hogy ezis 90%-ban OK. ...és van ennek ellenpéldája is.:)
  • andriska
  • JackDaniels #23037
    besértődött=megsértődött
    Magyar nyelv rulz!
  • andriska
    Az az igazság,hogy amióta olvasom a "véleményeidet" kb. 3 hónapja,pozitívat nem nagyon találtam köztük.Mindere :jaj minek,az ugysem lesz jó,felesleges,semmi értelme válaszok jönnek.Mindenre negatívan reagálsz.Erre pöccentem be egy kicsit,még ha nem is a legjobb példával...
  • IMYke2.0.0.0
    Adod az okosat, pedig csak sületlenséget olvasok ki a soraidból. Épkézláb gondolat sem jut az eszedbe.

• andriska
    Bénább?!
  • andriska
    Innentől már blablabla..
  • NiGhTM4R3
    Ennél bénább példát nem tudtál volna felhozni?
  • IMYke2.0.0.0
    És a kettő nem ugyanaz.

• IMYke2.0.0.0
    Sajnállak, ha neked egyáltalán nem esik le egy több tagmondatos mondat értelme.
    S még egyszer: engem kurvára nem érdekel a TV, 3 éve nem is nézem.
    A hírnév sem érdekel. Amit csinálok azt hobbiból és a fórumokon olvasható elismerésekért csinálom.

• andriska
    Emlékszem volt a Gamestar az RTL Klub-on,játékteszteket mutattak be.Hogy nézett volna már az ki,ha a Gamer meg a PC Guru besértődött volna,hogy miért pont a GS?!Hiszen nem csak ők vannak,akik játékteszteket csinálnak.Ugyan ilyen szánalmas lett volna...
  • Tusy
    "Mindenki hazudik de nem baj, mert senki sem figyel" - Murphy
  • uv
    Atya-gatya...
  • andriska
    Erre a levélre fog érkezni egy hatoldalas 60X átolvasott ,nagyon precízen megírt hozzászólás\vesszőhiba nélkül\,amiben meg fogod magyarázni,hogy ez nem így van,de felesleges!!!
  • andriska
    "Mikor - és ezt szeretném megértetni mindenkivel - a "magyarítás scene" nem egy csapatból és egy portálból áll, és amikor szó esik majd a "nagy nevű" GHT-ről, ne feledkezzünk meg arról a 2-3 tucatnyi fordítóról, aki nélkül nem is beszélhetünk a magyar hobby magyarításokról!
    Soroljam a neveket?" - már pedig ez azt jelenti,hogy idegesít,hogy titeket nem mutatnak be a tv-ben...
  • uv
    Jó reggeltet!!!
  • szivar
    Ebben azt hiszem egyetértek mindenkivel.