58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Örömmel üdvözölném ezt az objektíven szubjektív hozzáállást a környezetemben, a szakmámban! Hála Istennek (kivel nem vagyok jóban), sok igazi jó embert ismerek, akik becsülni is tudják azt, ami lett és lehet belőlem (is), a "fajtámból"... s ez is már valami...
[A kitörölt hozzászólás 2 darab, piros #mf3-ból állt "okos" nevű felhasználónktól... eléggé el nem ítélhető módon, ezért töröltem. Mike369 is ezért reagált rá úgy.]
-
[Hmm, 25798 ki lett törölve]
Ez az új téma nagyon jól jött abból a szempontból, hogy így jobban megismerje az ember egymást, így a fordítók/játékosok között, greetings, Hykao. Örömmel látom (újra) az eddigi hozzászólásokból, hogy a társaság nagy része nem az "agyatlanul ütöm-vágom" intelligenciájú emberek közé tartozik, bár kezd éleződni a helyzet.. Tapasztalatból kiindulva én nem látok különbséget cigány és nem cigány ember között: Mindkét oldalról tudok felhozni pozitív és negatív példákat egyarányt, amiket eddig tapasztaltam. Saját meglátásom (kezdem súrolni a határokat, elnézést, elég merész lesz! -lehet, hogy már megint fáradt vagyok-) szerint a cigányok (kösz az infót IMyke, eddig vacilláltam, hogy ide cigányt avagy romát írjak) kicsit merészebbek azon okból kiindulva, hogy "meg vannak bélyegezve," s így hasznot kovácsolnak a hátrányukból. Magyarul, arról van szó, hogy a (magyar) társadalom úgy állítja be a cigányokat, (sajnos mindegyikőjüket, pedig ez alaptalan) hogy félni kelljen tőlük, nagyképűek, (akikkel bírósági tárgyalásom volt, ők alapból az IGAZI -bocs, de az igazság még nekem is fáj, nem szívesen írom le azt, hogy "IGAZI"- cigány stílusukat hozták, ezerszázalékosan, pillanatig értelmesnek tűnő érvekkel próbláták erőltetni a saját "igazukat," mikor mindenki számára tiszta volt, hogy teljes mértékben nincsen igazuk) tiszteletlenek, (és jönnek a különféle negatív jelzők sokasága...) és ők egy selejt valami, ami egy szükséges rossz. Sajnos ez az alapvélemény az budapesti szemlélet felől nézve, ami NAGYON nincs rendben.. Az a legjobb a dologban, hogy cigány az illető, akit legrégebben ismerek, és 100%-os, a legjobb barátomnak tartok, (ő is így van velem) pedig én nem vagyok cigány(!). A másik sarkallatos pont, hogy ismerek egy olyan cigány embert, aki úútálja a cigányokat, mert zajosak, büdösek, mocskosak, csalnak (és így tovább). Nem elhanyagolható tényező, hogy voltak olyan nem-cigány ismerőseim, akik igen szemét módon viselkedtek, teljesen rájuk illettek a fent leírt, "a társadalom által megfogalmazott" tulajdonságok. Végezetül annyit, hogy sok esetben nem értem az embereket, miért nem tudják kultúrált körülmények között megbeszélni a dolgokat.
Kicsit hosszúra sikeredett, de megérte!
[Mielőtt rámsóznátok milliónyi büntetőpontot, és nyavaját, előtte beszéljük meg a dolgot, tisztázzunk mindent.] -
okos #25800 Jó bocs mindenkitül csak ideges letem.... -
mike369 #25799 ez nem volt OKOS dolog.
-
NiGhTM4R3 #25797 Cigányokról vagy jót, vagy semmit :D
Összetartó népség, egyet megütsz jön a familia, barátok, haverok, szomszédok, kutyák, macskák...
Új sulit váltottam, első dolog az volt h új fiú-nevelős cigó osztársam belémkötött, csak aztán rájött h rossz emberrel kezdett ki:D -
NiGhTM4R3 #25796 okos nem vagy méltó a nickedre
-
-
ez az esetek 90%-ban azt jelenti, hogy mivel kapható magyarul így nem készül fordítás. -
okos #25793 de nem igy kéne hanem vhonnan letölteni mert megvan csak angol! -
Magyarul megjelent - 9.990 Ft-ért megvehető. CDGalaxis és MediaMarkt.
-
okos #25791 nekem az empire earth 2-hőz kénne magyarositás
-
végignézted itt felül a linkeket? -
klerita #25789 Sziasztok!
Lehet, hogy már lefutott téma, de én csak most jutottam el a C.S.I. játékhoz, abból is az első részhez. Tud valaki a játékhoz magyarítást és egy kis javítást? -
ez nem az a topig(SA), de attól függetlenül jó melóhelyed van :) -
de jó munkahelye van egyeseknek :)
én meg még itt rondítom a topigot 4-ig, bár addig is csinálgatom a kézzel fogható térképet már szépen ragasztgatom összefele az A4-es lapokat szép lett, juhejj, így már talán nem tévedek el :) -
sd54321 #25786 Köszi az infot!
Nnna megint itt a munkaidő vége, jó hétvégét mindenkinek!
-
Akkor en kestem :) -
Nem regen mondta RaveAir, hogy jol haladnak, nem sok van mar hatra. Idopontot ugyan ezzel a jatekkal kapcsolatban meg sosem mondtak, en a hozzaszolasabol meg mernek jelolni egy junius veget, julius kozepet :)
De ha erre jar valaki illetekes, akkor pontositson! :) -
sd54321 #25783 Tök jól elvagyok... válaszolgatok magamnak... -
sd54321 #25782 Jut eszembe: még várat magára.
A gép amin a fordáts készül szervízben van...
A Gamahunter forumon olvasottak szerint.
-
sd54321 #25781 Apropó sötét oldal!
Star wars: Rep. commando magyarosítás hol jár??? :) -
A sotet oldal ereje; szabadon engedted a duhodet :) -
köszi a tippet, ezt már benyaltam..
-
E-mailcím vadász progik miatt nem ajánlott ilyet csinálni!
Ajánlott "képlet":
bako.ricsi(kukac)hotmail.com
-
Tanulság: ronda, de finom 

-
sd54321 #25776 Mi a tanúlság?
foggalmam sincs :) -
[email protected] -
Nincs rossz vérem és énem. Szerénytelenül.
Életemben egyetlen erőszakos dolgot műveltem:
Egy időben sűrűn jártam a szülőfalum környéki, határőrközségbeli "falu" disco-ba. Sokan, el sem tudjátok képzelni, mennyien tudtunk annak idején ott összejönni - cigány, nem-cigány, horvát, szerb, sváb együtt bulizott. Jó értelembeni bandák, társaságok, no balhé. Ez komoly.
Aztán a kisgenerációból egyre többen lettek "kemény" legények és néhány éven belül gond lett: nem-cigány és cigány emberkék menőztek - más lett minden.
Akkoriban én keményen kondiztam - középsuli után, két évig kényszerpályán voltam, így dolgoztam és kondiztam - , jó súlyban és jó erőben voltam. Nem vagyok balhés típus. Barátaim mindig is voltak és azoknak amolyan intellektuális középpont voltam.
Egy alkalommal, a discoban egy volt általános iskolai nem-cigány ismerősöm alaposan felhajtott a garatra és mellé kapott - gondolom - ajzószert is. S annak ellenére, hogy annak idején (is) barátok voltunk, [3 évig egymás mellett ültünk a suliban] a nála lévő, közel fél liternyi Szalon sörből egy jókora dagot a mellkasomra löttyintett a táncparkett feletti kis galériából.
Már írtam, nyugodt és őszinte ember vagyok, csak szókimondó...
Felnéztem, láttam, hogy ő az, s láttam, hogy nem "normális", így hagyni akartam a fenébe, de ő küldte az erjedt nedű folytatását... a fejemre.
Na, itt pattant el az ékszíj. 180 cm, 90 kg és egy dühös 20 éves... három nagy lépés a tenyerem a torkán. Megemeltem!
[zárójel: ugye, mindenki tudja, a félelem és a düh hatalmas erőket tud felszabadítani az emberben...]
A srác tompa volt, szerintem nem is tudta mi történik most. De engem az nem érdekelt.
Pár centivel a talaj fölé emelve levittem a lépcsőn - nem sok, talán 6 fok - és ki akartam vinni a disco elé, hogy lehűtse magát... persze, hogy ekkor pattant oda a "fogdmegjól" kopasz és azt hihette, hogy "na, egy cigány dzsunka balhézik bazzer"... elkapott a derekamnál.
De valamit khagyott a számításból: 90 kg voltam, a srác a markomban cirka 80. Na, ez a mi kisnövésű kopaszunknak már sok volt: nem bírt velem.
A megrökönyödött társaságnak nem kellett ennél több, miután "önszántamból" elengedtem bajtársamat és magam is jeleztem, hogy minden "kúl", az ijedtebbeken kívül mindenki más csak széels vigyorral jött kommentálni a dolgot. Mint kiderült, az "áldozatom" nem volt túl népszerű... engem pedig magasztaltak. Pedig nem csináltam semmit, csak engedtem a dühömnek.
Ez volt a legtöbb életem során.
Anyám pedig, meghallva a sztorit megijedt, mert tudja jól, hogy a kevés kungfu ismeretem és az erőállapotom együtt túl veszélyes kombináció faluvidéken. Intelligencia nélkül pedig kifejezetten!
De sosem balhézok. Nem szokásom és nincs is szükség rá.
Az évek múltával ráadásul vesztettem a kondimból is...
Ma már egy lepkesúlyú tini is "lenyomna"...
-
Mindjárt csinálok egyet -
DupleX: Van MSN címed?
Annyiban változott még a felállás, hogy elvállaltam a szövegek javítását, átnézését, és a tesztet. :) -
sd54321 #25771 csak mire a dizzel vonet kiért oda miskolcról... azt hittem behalok:) -
sd54321 #25770 Ózd is jártam sokszor...
A lakosság 80% (90?) cigány.
gondoljon mindenki amit akar, nekem teteszett aza kis város a hegyek között, és eszméletelen jó az ottani konyha:) -
rodzser det
-
sd54321 #25768 inkább az bújon ki belőled:))) -
Cigany temahoz hozzaszolva.
Sajnos en is Wukifival tudok egyeterteni. Annak ellenere, hogy IMYket melyen tisztelem, amiota ismerem, es van rajta kivul meg nagyon jo baratom, aki szintem cigany szarmazasu, sajnos altalanossagban rossz a velemenyem. Ezt kell mondjam. Ozdrol szarmazom, nem tudom, ez kinek mit mond. De engem mar eleg soxor megvertek, kiraboltak, helyi patakba dobtak ezek a galerik, eleg sok kornyekre nem mer joerzesu ember menni sotetedes utan, szoval durva helyzet van arra... -
sd54321 #25766 mondom én:)
a végén még kiderül Te vagy i2k sógora:))))) -
romasításról tudtok-e? 
Amúgy gyűlölöm a "roma" szót! Ezt azok találták kevésbé pejoratívnak, szépnek, akik most a "cigány vezetés" puha székeiben zsebelik be a havi másfél millányi jövedelmet, MINDENKI kárára...!
A "roma" szó (embert jelent) nem az én nyelvemen szól, nem az én identátisomat jelenti - ez egy európai cigány szó, mit a mi "cigányaink" véltek helyesnek magukra illettetni a század közepétől. Még Kemény István is használja - igaz, felváltva az általam preferált, valódi megnevezéssel, a "cigánnyal" - az 1971-es első modern cigányfelmérés során. Azóta pedig divat lett használni.
Nekem a "roma" szó jobban fáj, mint a "cigány"!
A cigány azt jelenti ami vagyok, a "roma" pedig azt, aminek az "idegenek" láttatni akarnak engem.
Amióta léteznek a cigányok azok cigányok. A XIV. század végétől kezdtek beszivárogni Európába, s már akkor, az első megjelenési helyükön, Görögország városainak szélén így szólították őket: athinganos - s mikor rafináltan egyiptomiaknak kezdték magukat hívni [fizikailag nem jöhettek Egyiptomból!], hogy szabadon vándorolhassanak egy olyan világban, ahol már a letelepedett népeket szerették, és a vándorlókat gyűlölték, akkor ez lett a nevük: egypts... ezért és sorolhatnám még, lett a nevük Európában:
athinganos, gitanos, egypts, bohemians, romas, cigányok...
[Bocs, kibújt belőlem a szociálpolitikus
]
-
Nem kell. A regisztráció nem függ össze a fordítással! :) Majd Morpheu$-tól fogod kapni a mailt. Én csak megszerveztem. :) -
2004, November 30-a ota vagyok Szigetszentmiklosi lakos. Pestrol koltoztunk ki a kis csaladommal. Szuper kis varoska, Pest kozel, nagyon gyorsan be lehet jutni, szeretunk ott lakni/elni! :) -
Methos,
reggeljek a http://www.gamehunter.hu/-n, vagy e-mailen fogom megkapni a további instrukciókat?
DupleX