58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • sd54321
    huh...
    Kína tényleg messze van. van egy remeg warez site, de már vagy 5 perce tölti :)
    http://soft.ttdown.com/SoftList/News_0_1.html
    Hátha még kel vkinek, én pl. csak innen tudtam leszedni a működöképes full Pinnacle Studio 9.3-t... meg ilyeneket, tudjátok ami egy átlagos médiabuherálónak kell:)
  • mike369
    helyes!
  • Methos from GH
    Kiírtam a GTA:SA hírt a portálra... (MP)
  • mike369
  • sd54321
    ööööööööö... fordíts please :)
  • mike369
    etnikumról tudtok-e?
  • sd54321
    csao bella :)))
  • Methos from GH
    Jaja, csajok... főleg külföldiek:D Például voltunk ott kb 2 hete a Simonyi Károly Elektrotechnika versenyen, és estfelé jártkáltunk jobbra-balra, és leültünk a főtéren. Erre jönnek horváth csajok, mennek a buszukhoz, és nagyba elkezdenek integetni, meg "csáó bella" szövegek... :D Na mondom, jövőre ide jövünk osztálykirándulásra! :D
  • sd54321
    izé... 30 perc akart lenni:)
  • sd54321
    Nem fogod elhinni, Szigetszentmiklós és Szigethalom eszméletelen felkapott környék lett. Ami ne is csoda hiszen busszal is max 30 Bp-től. Sokat jártam arra (is). Téleg jó hely:)
  • sd54321
    A baj az, hogy meg akarjuk változtatni a cigányokat, legalábbis a legtöbb kormányrendelet ezt sugalja. Ez nem túl jó 5let. A roma hajdan nomád nép volt, vándorcirkusz, kereskedők, piacosok, stb. A romáknak a XVII. század végéig igencsak nagy volt a megbecsülésük. És ez főként igaz volt vidéken. Romákat hívtak ha beteg volt a jószág, ha mulatni akartak, ha sírni akartak. A baj akkor kezdődött mikor kezdett kialakulni a manapság virágzó fogyasztói társadalmi réteg. Innentől nem volt szükség másra csak munkásra, eladóra és fogyasztóra. A romákat nem lehet (nem szabadott volna) egyetlen csoporta sem besorolni, bepaszírozni, mert az Ö kultúrájuk (kevesen tudják de van nekik) összeférhetetlen azzal amit a magyar kormány elvár tőlük. Mára már csak annyi maradz az egészből, hogy a cigány nem akar dolgozni, a magyar meg szenved tőle. Kicsit át kellene értékelni a dolgokat. Már az Eu-bol is jönnek a visszajelzések, hogy Mo.-on nagyon erős a fajgyűlölet, ami nem túl jó, mert egy esetleges 3. vh. kitörésekor szépen magunkra maradunk a remek haditechnikánkkal, mely valjuk be a XIX. század óta nem sokat fejlődött...
    Ugyanakkor én is azt látom amit Wukifi írt. A posta elött már 5 orakkol gyülekeznek a segély átvételére, és ez elszomorító. Már csak azért is mert egy ekkora bazinagy városban temérdek melólehetőség van. De az is elgondolkoztató, hogy kéregető hajléktalanból csak elvétve láttam romát.
    Most hagyom abba... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Wukifi: Sajnos, igazad van.

sd54321: Amennyiben majd teheted, költözz ki a pusztába - pl. Szigetszentmiklós, Érd stb... - ott kevesebb az ártalom.
    Kedves lánytestvérem például Szigetszentmiklósra házasodott (nem cigány családba, immáron 6 éve) és ott tűrhető minden, a bevallása szerint.

• sd54321
    Bp egy nagy Tesco:
    lopnak, csaknak, kupi van, kosz van, tolongás, bezsongás, minden akciós, mindenki depressziós, minden nap ugyan azt látod, minden nap kapod.
    És mégis, nem hinném, hogy tudnék pl. falun élni. Nagyvárosban még talán...
    Be vagyok én már lőve Bp-tel:)
  • Wukifi
    Az a baj hogy rengeteg az olyan cigány (főleg az én környékemen) aki szarik dolgozni mert tudja hogy az állam kitartja, nem probléma hogy annyit kap csak éppen meg tudjon élni.....aztán mikor megkapják a segéjt, irány a kocsma...ezt nem más elmondásából mondom hanem saját tapasztalat!! Én keményen a mezőgazdaságban dolgozom, úgy mond a saját vállalkozásomban.Sokszor van szükségem napszámosra mert nem bírom megcsinálni egyedül a munkámat, ekkor megyek és próbálok embereket összeszedni.....első utam a kocsma.Felajánlom a munka lehetőségét, jöjjenek és dolgozzanak, hiszen megfizetem őket rendesen.(Kapnak kaját is, piázni viszont nem engedek senkit-->Nah ez az egyik nagy problem...)Aztán jönnek a kifogások....meleg van...most nem érek rá...fáj a hátam....stb stb.De viszont mikor nincs pénzük akkor meg jönnek sírni apámhoz hogy adjon nekik segélyt, mert nincs mit adni a gyereküknek enni....mert oda csinálnak vagy nyolcat.....
    Na ebből van a probléma meg a sok előitélet, mert inkább bandáznak, balhéznak....stb mint hogy dolgoznának és élnék az úgy mond "normális életet"
    Ez mellett persze ismerek normális cigány arcokat, mert van sok a baráti körömben akikre mind ez nem igaz, van akire jobban számíthatok mint nem cigány haveromra.....de sajonos ez csakély...
  • sd54321
    Ahogy a régi nóta is mondja:
    Budapest, Budapest de csodás,
    mint egy nagy rakás há...
    izé:)
  • IMYke2.0.0.0
    Budapest csak este szép.
    "Európa Gyöngye" (mert így nevezik) erősen megfakult az utóbbi években - szerintem Európa legszemetesebb, legbüdösebb és legszürkébb városa [szószerint, a szmogtól]... miközben, betéve tudom a gyönyörű tájékai és látványosságai nevét, a Budai-hegységtől kezdve, a Parlamentig... Bár, ha úgy vesszük, ez természetes: MINDEN városnak vannak árnyoldalai is.
    Pécsett is van "sötét" rész, ahová az ember este 10 után nem megy, ha van esze...

• sd54321
    Érdekes...
    Én tősgyökeres Pesti csávó vagyok, de valahogy mégsem érzem azt Budapestről, amit Te Pécsről.
    Bennem van a hiba?
    Peddig itt is renget szép dolog van.
    Pl. A melóba jövett-menet rendkivűl izgalmas az élet, csak annyi kell hozzá, hogy ne vegyél se jegyet, se bérletet:)
    Vagy ha már felhoztam, akkor pl. a tömegközlekedés. Hihetetlen élmény szardíniaként várost nézni:)
    Csodás a levegő! Legalábbis éjjel 1 és 3 között, amikor nincs forgalom.
    És így tovább...
    De bizti bennem van a gond:)
  • Wukifi
    Így van....Pécs az nagyon jó hely, mondjuk nem ott lakom hanem az Ormánságban, MO. majd összes városában jártam már de szvsz Pécs viszi a prímet, mind csajok, mind az aglomeráció szempontjából.....
  • IMYke2.0.0.0
    Egyet tudok érteni.
    A munkámból fakadóan olyan emberekkel foglalkozom - leszakadt rétegek, munkanélküliek - , akik [ha rajtunk múlik, akkor csak átmenetileg] a társadalomból ki lettek vetve... cégek megszűnése, képzetlenség, kisebbségi származás...
    A Munkaügy ebben az országban a legliberálisabb intézményrendszer - itt lehet zsidó, cigány, arab, kínai, "magyar" stb., ha nincs munkája, megélhetése, egyaránt segítségre szorul.
    Ellenben, rettenetesen sok irányból csapódnak le itt a megkülönböztetés jelei is. Elég, ha az ember leül egy érettségizett cigány munkanélkülivel beszélgetni és rájön: lehet bármennyire okos egy cigány, az még cigány marad az emberek szemében.
    S ezen a "politikai" viselkedés sem segít, mit a "vezetőink" produkálnak a közéletben, a médiában - néha hánynom kell!

Szerk.:
    Az pedig kifejezetten idegesítő, hogy egy "Győzike" reprezentál minket a TV-ben... versengve a legbutább romacsalád az országban dicső címért... szaros seggű (szószerint) gyermekét mutogatva... IQ-mentességét siralmasan lelplezni képtelen módján még jófejnek is tartva magát... és egyáltalában: égetve minden MAGYAR embert.
    Az egy dolog, hogy adásonként közel 1,8 millió ember nézi őket - mert RÖHÖGNI AKAR! - , de ezt nem kéne sztárságnak, előítélet-csökkentőnek beállítani a média, és a közpolitika által. El kell fogadni: a "Kenyeret és cirkuszt"-ból a Győzike "show" a "cirkusz"... egy görbe tükör.
    Szánalmas.

S ott van a Megasztár... attól is hánynom kellett. De ez már egy másik téma.

• IMYke2.0.0.0
    Igen, immáron 17 éve Pécsett élek (koli évekkel együtt). Imádom is :)
    Pécs, Komló - szép környék.
    Annak idején, amikor el kellett döntsem, hogy hol kezdjem a felsőoktatást képbe került Székesfehérvár és Budapest.
    Fehérvár szép-szép, de én törzsgyökeres baranyai vagyok... kell a hegy, kell a víz közelsége (Mecsek és Dráva)... Fejér megyében is van mindkettő, de túl idegen volt nekem a város.
    Budapest pedig minden, csak nem vonzó számomra. Pegid ELTE-re jártam 1 évig előkészítőre, a Soros Alapítvánnyal folyamatos kapcsolatban voltam a korábbi munkahelyem miatt és sorolhatnám... most is csábítottak oda dolgozni, de nekem nem tud annyit adni az a város, mint Pécs.
    Pécs nem az ország közepe, én mégis annak érzem :) [Bocs, a szentimentális énem ébredt ma fel korábban ]

• szivar
    Hmm. A 'fehéremberek' között is vannak akkora szemétládák, hogy csak na. Még az életben nem láttak munkaeszközt vagy valami arra hasonlító dolgot. De legalábbis nem volt a kezükben...

A romákkal kapcsolatban engem az idegesít, hogy van egypár tapló egyén köztük, aki állandóan verekedéssel, szúrkálással múlatja az időt két betörés vagy rablás között. És utána meg veri a mellét hogy "Én cigány vagyok!". És többnyire az ilyenek miatt vannak az előítéletek a romákkal szemben. Érdekes módon a magyarokkal szemben nincs ilyen elfogultság, pedig lenne rá ok bőven...
  • gameplusz
    Ok. Ha Methos itt jár, akkor beszélek vele, vagy szólj neki, hogy keressen fel.
  • sd54321
    Szeretem, ha egy ember nyíltan válallja Önmagát! :)
    Keblemre i2k! :)

Valahol mintha azt láttam voln, hogy pécsi vagy. A párom is baranyai, bár inkább Komló közeli.

Úgy tünik az a környék jó hatással van az emberekre:)
    majd megbeszélem a Teremtővel, hogy legközelebb oda irányítsa a gólyát:)
  • IMYke2.0.0.0
    Rendben - akkor délután repül a mailedre.
    Közben, fontold meg, hogy csatlakozol-e a GHT-projekthez, szerintem, érdemes lenne!
    Én most kezembe veszem a korábban említett magyarításokat, GTA:SA pedig amúgy sem érdekel egy darabig :)))

• IMYke2.0.0.0
  • gameplusz
    Öcsém, mik ki nem derülnek. Ettől függetlenül senki sem fog elitélni, én legalábbis semmiképp... Már csak arra az editor-ra lenne szükségem. De ha délután küldöd, az tökéletesen megfelel.
  • Sonajk @:o)
    Minden tiszteletem a tiéd
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem tiszta az orgánumom.
    Holott, édes szüleim teljes mértékben cigányok, így magam is az vagyok.
    Csak én szerencsésebb vagyok, mert a Szüleim nagyon rendes, dolgos emberek. A szülőfalum is jó - az etnikai és nem-etnikai arány 50-50% - , a környezet nem visszahúzó tényező volt.
    Az már más kérdés, hogy annak ellenére, hogy szegények voltunk, mint a templom egere - szoba-konyha mond valamit? - , a faluból egyedül én, a környékről (ez 5 kisközség és egy határőrközség) - pedig csak hárman [két nem cigány és én] tudtunk felsőoktatásba kerülni.
    Az általános iskolát és az egyetem előtti két komoly tanfolyamot (AUTOCAD és Szociális gondozó) is beleszámolva immáron 19 évnyi tanulás áll mögöttem: szociálpolitikus diploma a kezemben, köztisztviselőként dolgozom, a fél ország a magyarításaimmal játszik [beképzelt?] és a környezetemben semmi gond velem. Büntetlen előélet, tiszta test és lélek... Pedig, cigány vagyok.

Szóval, az a kalapos-dolog valóban az allport-i stigma kategória. El kellene már felejteni.

[Sajnálom, ha egyesekben most egy világ dőlt össze. Fajgyűlölők, rasszisták, szélső jobbosok, nácik kíméljenek - nincs szükségem arra, amit már eddig is kaptam, miközben nem vagyok "olyan"...]
  • gameplusz
    Nem hiszem, hogy fordítást csinálnák, csupán a szövegek érdekelnének, mert még nincs meg a játék, de az american.gxt igen, és belenéznék.
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel melóhelyen vagyok - a progi meg otthon - egy ideig nem fog menni.
    Délután már el tudom küldeni. DE: a GameHunter Team már kérte tőlem, s tudván, hogy Te is fordítani akarod, meg ők is, szerintem el kéne döntened:
    - egy külön fordítást akarsz, miközben egy több tagból álló csapat gyorsabban halad
    - beállsz hozzájuk, de akkor nem kapod meg a progit.

Ugyanis, nem célom, hogy miattam 6 különféle verzió készüljön a San Andreas HUN-ból... lásd a korábbi részek példája...

• gameplusz
    Szerintem nem ideillő téma ez.
  • sd54321
    Érdekes téma egy ilyen topicban :)

"Ne higyjétek, hogy fajgyűlölő vagyok, de én még az életben nem láttam rendes cigányt - csak tévében."
    Talán kicsit nyitottabb szemmel kellene járnoda világban. Én se vagyok se cigány, se tejeskávé, se roma, se sötétbőrű, se egyéb etnikai kisebbség, meg mit tom' én mi, de elég csak annyit hozzátennem, hogy a párom magát tejeskávénak mondja. 4 éve élünk együtt, és egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy egy félig cigány ember a párom. Szerintem nagyon nagy hiba egy kalap alá venni minden cigányt. Ez a baj ezzel az országgal, hogy mindent a sajtó és a média irányit. Nézzétek meg a Győzikééket:) Szerintem Győzike párja, Bea és a kis Virág haláli jó fejek. Nem véletlenül kapták fel őket ennyire. De az tény attól a jellegezetes roma beszédstílustól nekem is széles vigyor ül ki a képemre:)
    Szal' nem kéne általánosítani, csak ennyit akartam mondani.
  • gameplusz
    Légyszives válaszolj. Annyit kértem, hogy told át nekem a Grand Thieft Auto San Andreas GXT EDITORT.

Kösz, előre is, már sokadszor.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor ideje találkoznunk

Szerk.:
    Nem a "sötét, mint a néger a bányában" típus vagyok...
  • ibrik
    Azért nézik indiainak, mert a cigány népcsoportok elődjei Indiából vándoroltak ki a világba többszáz éve - sajnos...

Ne higyjétek, hogy fajgyűlölő vagyok, de én még az életben nem láttam rendes cigányt - csak tévében.
    Kezdem azt hinni, hogy az is csak propaganda volt...
  • Tusy
    - szerintem én is másképp látom őket (van egy Bogdán nevű sógornőm, meg egy Bogdán nevű munkatársnőm is, meg amíg Londonba ki nem ment, a legjobb haverom is cigány volt (ott meg indiainak nézik) ), sokkal normálisabban állnak hozzá bármely emberi kapcsolathoz (legyen az akár sima munkatársi), mint sok 'fehér' ember (pedig tudtommal külföldi sem vagyok)
    - az érem másik oldala, hogy munkahelyemről nem igazán merek (nappal) gyalog hazamenni, mert a Dörömböző família szabadon levő része (~2/3-a) mostanában teljes szélességében elfoglalja az út mindkét oldalát (jó időben másra való tekintet nélkül ott élik családi életük), és sokan vannak (télen busszal járok, jó időben meg biciklivel). Mivel számomra problémát okoznak, így természetesen ők jutnak előbb eszembe, ha cigányok tetteiről van szó (filmből meg a Macskajaj, de az szerintem alapmű ;) )
  • ibrik
    Még valamit elfelejtettél.
    Azt is kell tudni, hogy a külföldiek máshogy látják a cigányokat. Ráadásul a magyarországi romák szinte egy külön népcsoport köztük (lusta, nem dolgozik, helyette segélyekért jár az önkormányzathoz - tisztelet a KEVÉS kivételtől, vagy Strassbourg-ba költözik....)

A Blöff egy olyan film, ahogy Guy Ritchie és más nyugatiak látják az ottani cigányokat.
    Ez egy magyarnak lehet kicsit furcsa, mert kint tényleg olyanok, de ezt a szinkronban csak így tudják visszaadni.
  • hykao
    Szórakozásnak nem volt utolsó a film, az biztos, "anutám" szöveg jah, felejthetetlen... :) Én sokat röhögtem azon a szemüveges angol madáron is, amelyik a disznók emésztéséről tartott kiselőadást, többek közt...meg amikor egy másik mókus rátolatott nagy izgalmában hátrálva, ilyet szól, kissé éles, emelt hangon: "E" :)))
  • gameplusz
    Imyke, akkor áttolod az editor vagy sem???
  • IMYke2.0.0.0
    Értelek - ebben egyet kell értsek veled (nem nehéz). Voltaképp, néhol kifejezetten szórakoztató volt ez a "paródia" ---> "anutámnak" [Tudod, a lakókocsiban, üzletelnek...]