Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Birdhill Thug
    [Hmm, 25798 ki lett törölve]

Ez az új téma nagyon jól jött abból a szempontból, hogy így jobban megismerje az ember egymást, így a fordítók/játékosok között, greetings, Hykao. Örömmel látom (újra) az eddigi hozzászólásokból, hogy a társaság nagy része nem az "agyatlanul ütöm-vágom" intelligenciájú emberek közé tartozik, bár kezd éleződni a helyzet.. Tapasztalatból kiindulva én nem látok különbséget cigány és nem cigány ember között: Mindkét oldalról tudok felhozni pozitív és negatív példákat egyarányt, amiket eddig tapasztaltam. Saját meglátásom (kezdem súrolni a határokat, elnézést, elég merész lesz! -lehet, hogy már megint fáradt vagyok-) szerint a cigányok (kösz az infót IMyke, eddig vacilláltam, hogy ide cigányt avagy romát írjak) kicsit merészebbek azon okból kiindulva, hogy "meg vannak bélyegezve," s így hasznot kovácsolnak a hátrányukból. Magyarul, arról van szó, hogy a (magyar) társadalom úgy állítja be a cigányokat, (sajnos mindegyikőjüket, pedig ez alaptalan) hogy félni kelljen tőlük, nagyképűek, (akikkel bírósági tárgyalásom volt, ők alapból az IGAZI -bocs, de az igazság még nekem is fáj, nem szívesen írom le azt, hogy "IGAZI"- cigány stílusukat hozták, ezerszázalékosan, pillanatig értelmesnek tűnő érvekkel próbláták erőltetni a saját "igazukat," mikor mindenki számára tiszta volt, hogy teljes mértékben nincsen igazuk) tiszteletlenek, (és jönnek a különféle negatív jelzők sokasága...) és ők egy selejt valami, ami egy szükséges rossz. Sajnos ez az alapvélemény az budapesti szemlélet felől nézve, ami NAGYON nincs rendben.. Az a legjobb a dologban, hogy cigány az illető, akit legrégebben ismerek, és 100%-os, a legjobb barátomnak tartok, (ő is így van velem) pedig én nem vagyok cigány(!). A másik sarkallatos pont, hogy ismerek egy olyan cigány embert, aki úútálja a cigányokat, mert zajosak, büdösek, mocskosak, csalnak (és így tovább). Nem elhanyagolható tényező, hogy voltak olyan nem-cigány ismerőseim, akik igen szemét módon viselkedtek, teljesen rájuk illettek a fent leírt, "a társadalom által megfogalmazott" tulajdonságok. Végezetül annyit, hogy sok esetben nem értem az embereket, miért nem tudják kultúrált körülmények között megbeszélni a dolgokat.

Kicsit hosszúra sikeredett, de megérte!

[Mielőtt rámsóznátok milliónyi büntetőpontot, és nyavaját, előtte beszéljük meg a dolgot, tisztázzunk mindent.]