58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • mike369
    Reggelt!
  • gameplusz
    Jó reggelt mindenkinek!
  • Solid Snake GH
    Egy 1-est kérek középső édességgel
  • DupleX
    ez nagyon zsír
  • andriska
  • uv
    fasza
  • mike369
    Tömd a fejed, CJ!
  • uv
    szövegfelolvasó programhoz képest tényleg szépen teljesít, csak éppen szinkronra alkalmatlan (de hát em is arra készült)
  • Tusy
    - akkor korán lelkesedtem a bevezetőben található szövegtől (hadd ne kelljen idéznem) :(
  • uv
    a guglin én is csak leírásokat találtam.
    itt viszont egy ProfiVox nevű progi leírását találtam meg

van itt néhány példafájl is, szerintem teljesen robotszerűen olvas

• Tusy
    - nem igazán tudom (ezért írtam google-t), az pl. ezt találata
    - ha jól értem, ezzel olvastatják fel az OTP-s számlaegyenleget, vakoknak gyengén látoknak a szöveget (BME erre fejlesztette)
    - a BME oldalon referenciát találtam, csak letölthető verziót nem
    - akkor most már legalább tudsz róla :)
  • uv
    mellesleg maga az ajtó a SW-ben is "csapóajtó"nak van fordítva.

(Gömöri Péter fordítása)
  • uv
    az az igazság, hogy nem ismerem
    így látatlanba csak annyit annyit tudok mondani, hogy az általam eddig látott szövegfelolvasók (igaz magyar nyelvűvel még nem találkoztam) szinkron szempontjából egy kalap szamócát értek.

honnan tudom letölteni?
  • Tusy
    - RaveAir (Blyan) a kotor2 kapcsán rágódott rajta, ha jól rémlik ők is biztonsági ajtónak fordították
  • DupleX
    az egy "szép" magyar szó...
  • Tusy
    - UV, mint a hangok szakértője, a multivox (idézem) :
    Kis erőforrás igényű
    Magyar nyelvű
    szabad terjesztésű
    szövegfelolvasó szoftver
    MS Windows operációs rendszerekhez
    (C) BME Távközlési és Telematikai Tanszék, 2002
    készült az Informatikai Kormánybiztosság támogatásával

programnak milyen esélyei lehetnének játékok szövegeinek szinkronizálásában?
    - egyelőre nekem még nem sikerült életet lehelnem belé, de dolgozom az ügyön (most fogtam hozzá). Feltételezem, hogy ismered a programot (vagy legalább a működési elvét), és mint (szvsz) hozzáértőnek szeretném kérni a véleményét. A felhasználói program leírása alapján használhatónak tűnik, dehát az e-papír is sok mindent elbír :)
    //én a PC-WORLD 2002.12 1.CD mellékletén levő programmal küzdök, de google a 'multivox'-ra talált annál kisebb változatokat is
  • uv
    ha jól emlékszem (márpedig miért ne) a SW Új Reményben "légnyomászár" volt
  • DupleX
    biztonsági ajtó-nak fordítanám
  • Hunter of Deer
    THX!
  • uv
    zsilip
  • mike369
    van.
    imyke oldala, vagy magyarítások portál...
  • Hunter of Deer
    Valaki megtudná nekem mondani légyszi hogy a Riddick játékhoz van e magyarítás??
  • mike369
    hidraulikus ajtó?
    tudom, mire gondolnak, csak kéne rá valami jó szó............
  • IMYke2.0.0.0
    Rádió távirányítású bomba egyáltalán nem! Láttad már, hogy hogy néz ki?
    Egy sima szüttyő, benne néhány grammnyi robbanószer és egy rázkódásra elsütő szerkezet. A delikvens lekapja a válláról, vagy az oldaláról és a kis szüttyő fogantyújánál fogva eldobja - mint a kis dedós ált.sulisok szokták a folyósón dobálni a szimat szatyrukat -, jó magas ívben, akár egy gránátot.

• IMYke2.0.0.0
    blast door = nyomás ajtó - légkamra ajtaja
    De vigyázat, a lúzer szövegfordítók a sci-fi filmekben egyszerűen csapóajtónak fordították, holott az a trap door

• Wanted
    Szerintem ez a táska bomba nem rossz, de lehetne távirányítású bomba is. (Esetleg rádió-távirányítású bomba)
  • mike369
    blast door???
    (ma valahogy nincs az ilyenekhez fantáziám...)
  • Methos from GH
    Igen, már nem sok idő... :)
  • Duddits
    Mike. Vagy aki tudja, hogy lehet tetkót csinálni SA-ba. Elmondanád, hogy hogyan lehet megcsinálni?
  • mike369
    bummcsomag
  • Hunnenkoenig
    Hat szerintem semmikepp sem lehet töltet taska, mivel a satchel a charge elött van, igy mar egesz mas ertelmet kap.

Ha kapasbol kene forditanom, minden info nelkül, en "taska toltet"-nek forditanam :-)))

Mivel azert az angol sem annyira kifacsart szerintem, hogy a taskat, amiben a töltenyek vannak, elöre irja...

De ez csak az en velemenyem :-)

Amugy a wikipwdia szerint: A satchel charge is a large canvas-covered bomb that started being used in World War 2. It is featured in many computer and video games

Vagyis egy lennel bevont nagyobb bomba.

Kepeket itt talaltok rola: http://images.google.at/images?hl=de&lr=&biw=1259&q=satchel+charge&btnG=Suche

Ezek utan, ha senki nem tud jobb nevet, en "Taska bombá"-nak forditanam :-)))
  • Mayday
    Methos (vagy esetleg Nyul)!
    Republic Commando magyaritasrol tudtok-e? Bocsanat, nem surgetes akar ez lenni, csak mostanaban csend honol korulotte! El meg a project?
  • mike369
    köszi! nekem megfelel... ;)))
  • IMYke2.0.0.0
    Az robbanótöltet.
    A szószerinti fordítása töltet táska lenne... de hát az elég bugyuta.
    A Delta Force-sorozat fordításaimban is robbanótöltetnek fordítottam.

Persze, nem kizárt, hogy jön egy hozzáértő emberke és felhomályosít...

• mike369
    "satchel charge"-ra van valakinek 5lete (GTA, robbanó valami)?
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, igen - bár, most magam sem tudom letölteni... de várj, utánanézek!

• ibrik
    Már azért kérdezem, mert most jött ki, és én éppen egy DVD-t töltök lefelé, így nincs kapacitásom, hogy a játékot is letöltsem vizsgálódás céljából.
  • ibrik
    imyke: Jól sejtem, hogy ez az Army Ranger: Mogadishu a Jarhead és Groove-éktől mát megint egy lithtech-jupiter motoros játék?
  • serito
    Az Atlantis Evolution -nak van már magyar végigjátszása? Hallottatok már valamit felőle? Mert ha nincs azt is bevállalom, amint végeztem a Return to Mysterious Islanddal.
  • serito
    Köszi.