58389
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
#36729 Igen, mivel házigazda lettem egy másik témakörben, ahol igyekeztem hatékony, de kicsi bannert összeeszkábálni, úgy gondoltam, itt sem árthat... :)
-
#36728 Nem néztél véletlen sok Supernatural részt mostanság? :D
Mi fene, most látom megint van fejléc?! -
#36727 Ilyen ismerősöm nekem is van.
Azt mesélte, hogy karácsony után született, és nem volt neki előre kitalálva név (amit nem is értek), aztán valamelyik ügyes rokona ránézett a naptárra, és gondolkodás nélkül az arra a napra eső Tamást jelölte ki. :)
Nekem a feleségem Éva, de mivel másik hivatalos névnap a karácsonyin kívül nem létezik, ezért önkényesen kijelöltem neki június 23-at. Pont fél évre van a másiktól, és legalább van egy nyári ünnepe is. -
#36726 Úgyis Ferinek fogják becézni, mert annak, hogy Lucifer semmi értelme. :D -
#36725 mert szép.
és lehet lucimucinak becézni. -
RAMyMamy #36724 :DDDDDD -
#36723 Lucifer miért is? :)
-
#36722 nálam Lilith és Lucifer a két favorit, de nem bírom meggyőzni az asszonyt. az egyetlen tervem, hogy addig gyártom a gyerekeket amíg már csak ez a két név marad. -
#36721 Egy rokonom dec. 29-én született és elnevezték... Tamásnak. :) (Jó, ez már 40+ éve történt.)
Amúgy grat!
-
#36720 Nálunk is alap szempont volt a két gyermek nevének megválasztásakor, hogy távol legyen a névnapja a születésnapjától (és egyik lehetőleg essen olyan időszakra, amikor nincsen nyári/téli iskolaszünet), valamint lehetőleg ésszerű, nem feltétlen "ősmagyar" név legyen. Mondjuk szegény Annamária dec 27-én született, ezért most még nehezen tudja elkülöníteni a karácsonyt és a születésnapját. Mártonnál szerencsére nincsen ilyen gond. -
#36719 Legutolsó exem az echte magyar neveket favorizálta:
Lány: Csenge
Fiú: Koppány
Persze, sűrűn pislogtam az első pillanatokban, majd körbebeszéltük, és - mivel amúgy is nagyon meggyőző tudott lenni a lányka - végül öntudatosan bólogattam a nevekre :)
-
#36718 Mindenki máshogy látja.
Mi direkt olyan nevet kerestünk, ami benne van az "alap" naptárban, és senkinek sincs ilyen neve a családban, lehetőleg ne essen egybe valamilyen ünneppel, (már adott és várható) szülinapokkal, stb., és legfőképp mindkettőnknek tetszett. -
#36717 Nálam:
HA lány: 1. vagy az anyja neve 2. Eszter, Andrea
HA fiú: 1. anyja eldöntené :)
-
#36716 Gratula a kis jövevényhez nektek kitartás és sok KV
Irigyellek mert én is kislányt akarok Jázmin lenbne a neve
-
#36715 Köszönöm! -
#36714 -
#36713 Gratulálok és jó egészséget családod számára!
Jahh... és üdv a klubban! -
#36712 Gratula! -
#36711 Gratulálok!
Bárcsak én is mér itt tartanék. (Bár legalább 10 évvel fiatalabb vagyok mint Te. :)) -
#36710 A legszebb! -
RAMyMamy #36709 grat
biztos nagyon édi:) -
#36708 Köszönöm mindenkinek! -
HJ #36707 GRATULÁLOK!!! -
meril #36706 Gratulálok! -
ricsa008 #36705 hajrá
gratulálok
most indul az élet :D -
#36704 Nagyon nagy gratuláció!!! -
#36703 Gratulálunk! -
#36702 Nekem nem volt gondom vele, így is megadta az achikat -
#36701 OFF
Ma délelőtt megszületett a lányom! -
#36700 Panyi még nem küldött át semmi infót róla... de bármi lehet. -
Anonymusx #36699 A Post mortem -ehz van magyarításom, a fordító egy pár hete elküldte a portálra,de oda valamiért eddig nem került fel. Szóval hogyha kell valakinek akkor elküldöm. Várok egy pár hetet,ha addig nem teszi fel, akkor elküldöm én a portálra. -
#36698 Vmi nem stimmel ezzel a javított magyarítással, nekem nem adta meg vele az achievementeket. Visszaváltottam angolra és gond nélkül megadta. -
#36697 Rendben van, akkor ki is próbálom :) -
#36696 Többek közt a Half-Life 2 feliratfájl típusát is megváltoztatták, amiből a gondok adódtak. Mr. Fusion rendbe tette, megint működnie kell. -
#36695 Tudom. -
#36694 A 2. részhez pedig már csinálja mert belekezdett! -
#36693 ma megjelent és tőlthető -
nemlehetigaz #36692 Már készen van a Darkness Within úgy látom... -
noname06 #36691 Igaz, de egy szöveges fordítás is több, mint a semmi. Nem hiszem, hogy lesz hozzá visszacsomagoló. -
#36690 Már csinálják.
noname06
Csak van pár szöveges kép is, és úgy már nehézkesebb ez az átírogatás.