58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, mivel házigazda lettem egy másik témakörben, ahol igyekeztem hatékony, de kicsi bannert összeeszkábálni, úgy gondoltam, itt sem árthat... :)
  • Evin
    Nem néztél véletlen sok Supernatural részt mostanság? :D

Mi fene, most látom megint van fejléc?!
  • RaveAir
    Ilyen ismerősöm nekem is van.
    Azt mesélte, hogy karácsony után született, és nem volt neki előre kitalálva név (amit nem is értek), aztán valamelyik ügyes rokona ránézett a naptárra, és gondolkodás nélkül az arra a napra eső Tamást jelölte ki. :)

Nekem a feleségem Éva, de mivel másik hivatalos névnap a karácsonyin kívül nem létezik, ezért önkényesen kijelöltem neki június 23-at. Pont fél évre van a másiktól, és legalább van egy nyári ünnepe is.
  • RaveAir
    Úgyis Ferinek fogják becézni, mert annak, hogy Lucifer semmi értelme. :D
  • uv
    mert szép.
    és lehet lucimucinak becézni.
  • RAMyMamy
    :DDDDDD
  • IMYke2.0.0.0
    Lucifer miért is? :)
  • uv
    nálam Lilith és Lucifer a két favorit, de nem bírom meggyőzni az asszonyt. az egyetlen tervem, hogy addig gyártom a gyerekeket amíg már csak ez a két név marad.
  • PetruZ
    Egy rokonom dec. 29-én született és elnevezték... Tamásnak. :) (Jó, ez már 40+ éve történt.)

Amúgy grat!
  • RaveAir
    Nálunk is alap szempont volt a két gyermek nevének megválasztásakor, hogy távol legyen a névnapja a születésnapjától (és egyik lehetőleg essen olyan időszakra, amikor nincsen nyári/téli iskolaszünet), valamint lehetőleg ésszerű, nem feltétlen "ősmagyar" név legyen. Mondjuk szegény Annamária dec 27-én született, ezért most még nehezen tudja elkülöníteni a karácsonyt és a születésnapját. Mártonnál szerencsére nincsen ilyen gond.
  • IMYke2.0.0.0
    Legutolsó exem az echte magyar neveket favorizálta:

Lány: Csenge
    Fiú: Koppány

Persze, sűrűn pislogtam az első pillanatokban, majd körbebeszéltük, és - mivel amúgy is nagyon meggyőző tudott lenni a lányka - végül öntudatosan bólogattam a nevekre :)
  • ibrik
    Mindenki máshogy látja.
    Mi direkt olyan nevet kerestünk, ami benne van az "alap" naptárban, és senkinek sincs ilyen neve a családban, lehetőleg ne essen egybe valamilyen ünneppel, (már adott és várható) szülinapokkal, stb., és legfőképp mindkettőnknek tetszett.
  • IMYke2.0.0.0
    Nálam:

HA lány: 1. vagy az anyja neve 2. Eszter, Andrea
    HA fiú: 1. anyja eldöntené :)
  • jetblack
    Gratula a kis jövevényhez nektek kitartás és sok KV
    Irigyellek mert én is kislányt akarok Jázmin lenbne a neve
  • ibrik
    Köszönöm!
  • ibrik
  • RaveAir
    Gratulálok és jó egészséget családod számára!
    Jahh... és üdv a klubban!
  • uv
    Gratula!
  • balee4
    Gratulálok!

Bárcsak én is mér itt tartanék. (Bár legalább 10 évvel fiatalabb vagyok mint Te. :))
  • ibrik
    A legszebb!
  • RAMyMamy
    grat
    biztos nagyon édi:)
  • ibrik
    Köszönöm mindenkinek!
  • HJ
    GRATULÁLOK!!!
  • meril
    Gratulálok!
  • ricsa008
    hajrá
    gratulálok
    most indul az élet :D
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon nagy gratuláció!!!
  • Jaka923
    Gratulálunk!
  • Jaka923
    Nekem nem volt gondom vele, így is megadta az achikat
  • ibrik
    OFF
    Ma délelőtt megszületett a lányom!
  • RaveAir
    Panyi még nem küldött át semmi infót róla... de bármi lehet.
  • Anonymusx
    A Post mortem -ehz van magyarításom, a fordító egy pár hete elküldte a portálra,de oda valamiért eddig nem került fel. Szóval hogyha kell valakinek akkor elküldöm. Várok egy pár hetet,ha addig nem teszi fel, akkor elküldöm én a portálra.
  • balee4
    Vmi nem stimmel ezzel a javított magyarítással, nekem nem adta meg vele az achievementeket. Visszaváltottam angolra és gond nélkül megadta.
  • Jaka923
    Rendben van, akkor ki is próbálom :)
  • TSL16b
    Többek közt a Half-Life 2 feliratfájl típusát is megváltoztatták, amiből a gondok adódtak. Mr. Fusion rendbe tette, megint működnie kell.
  • ibrik
    Tudom.
  • grebber
    A 2. részhez pedig már csinálja mert belekezdett!
  • nagykispeter
    ma megjelent és tőlthető
  • nemlehetigaz
    Már készen van a Darkness Within úgy látom...
  • noname06
    Igaz, de egy szöveges fordítás is több, mint a semmi. Nem hiszem, hogy lesz hozzá visszacsomagoló.
  • Evin
    Már csinálják.

noname06
    Csak van pár szöveges kép is, és úgy már nehézkesebb ez az átírogatás.