58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • HJ
    :) vigyázz :) Nehogy már ilyen negatívan állj a ME3 fordításhoz mert gyorsan megkapod (mintahogy mások is) hogy agyalágyult troll vagy mert nem bízol abban hogy elkészül :)
  • NiGhTM4R3
    Skyrim-magyarításba nem tud/akar valaki besegíteni? tudtommal egy valaki csinálja már csak de neki is elege van belőle így egy hónap alatt meg se moccant a 95%. Szerintem örülne a segítségnek.

Ne jusson már ez a játék is a Mass Effect 3 sorsára, hogy biztatóan kezdődött a project aztán nem lesz belőle semmi
  • kjhun
    A Fast and Furious: Showdown magyarítható? Könnyen hozzáférhető ZIP-ben vannak a fájlok, de ezekhez tartozik *.bin és *.dat kiterjesztésűek is. Példa: vfs01.zip, vfs01.bin, vfs01.dat
  • Panyi
    A Steam játékok magyarítása oldalon kijavítottam a letöltési problémát és így már menni fog a letöltés! Elnézést a kellemetlenségekért!
  • genndy
    Gratula!
  • lostprophet
    Magyarul jön Steamre a Legends of Dawn
  • strelok0706
    Google Chrommal nekem se ment, de az Internet Explorer simán letőltötte.
  • TSL16b
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Privátban folytathatjuk, de itt ne szórakoztassuk ezzel a nagyérdeműt, mert azt gyanítom, leginkább a kutyát sem érdekli az oldalunk színe, meg a róla szóló száj- és hajtépés.
  • RAMyMamy
    a kék a kedvenc színem

nem tudom, hogy ki csinálta ezt a designt, de látszik, hogy amatőr munka. több éve foglalkozom számítógépes grafikával és webdesignnal, jelenleg ilyesmit tanulok, tehát mondhatni "szakmabeli" vagyok és van szemem az ilyesmihez.

hogy ne csak szimpla fikázás legyen:
    - a fejléc és a háttér kék színe ronda, rikító, irritálja az ember szemét
    - indokolatlanul és feleslegesen ilyen hatalmas a fejléc, kb. a fél képernyőt elfoglalja
    - kétszázhúszezer féle rétegstílus mi a fenének a logora? (tipikus kezdő photoshopos baki)
    + a betűmérettel, fonttal és a formázásokkal semmi bajom, az úgy jó
    +/- a váltakozó fejléc nem rossz ötlet, de szinte mindegyik ronda a fentebb felsorolt hibák miatt
  • TSL16b
    Jeleztem a hibát Panyinak, meg én is megpróbálok ránézni, amennyire tudok.

Régebben külön csomagként fenn voltak a Valve játékok magyarításai a Portálon, de a Valve állandóan frissítgeti, átrendezgeti és elkavarja a fájlokat, ezért egy időben jó ötletnek tűnt összegyűjteni őket egy, a kívánt fájlok legfrissebb változatát a felhasználó megadott fiókneve alá röptében csomagoló szkriptbe. Aztán így maradt.

Időközben néhány játék magyar szövege bekerült a Steamről letöltött változatba, az így fölöslegessé vált csomagokat megszüntettük, de ha a játékosok valamiért még mindig igénylik, a ficsoport.hu-ról letölthetővé tehetjük őket.

<b>RAMyMamy</b>, nem rajongsz a kék színért, ugye?
  • Jaka923
    TSL16b gyakran fel szokott ide nézni, remélhetőleg most sem lesz sokáig távol. De azt meg lehetne csinálni, hogy a Valve játékok magyarításait a MP adatbázisába feltöltik és a letöltés közvetlenül onnan történne.
  • RAMyMamy
    elég ronda ez a design, mit ne mondjak
  • genndy
    Nekem se megy :(
    Viszont lett saját oldaluk, lehet hogy azért a kavarás mert költöznek, próbálj írni nekik: http://blog.ficsoport.hu/
    (a Valve magyarítások linkjei sajnos a steam.magyaritasok.hu-ra mutatnak, szóval letölteni így sem fogod)
  • Jaka923
    Akkor egyértelműen nem nálam van a hiba. Innen még le lehetne tölteni, csak ez még a 2010-es nagy frissítés előtti verzió, amely már nem működik. Ezért jó lenne vagy működésbe hozni a letöltést vagy pedig máshova feltölteni, mondjuk a MP-ra.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, a lista még bővebb...

Half-Life 2: Lost Coast, Left 4 Dead, Portal, Synergy, Trials 2 Second Edition.

A Left 4 Dead is fel van telepítve, de ahhoz sincs szükség magyarításra.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem ezek közül:

Full Spectrum Warrior, Garry´s Mod, Half-Life 1: Source, Half-Life 2, Half-Life 2: Deathmatch, Half-Life 2: Episode 1, Half-Life 2: Episode 2 csak az Episode 1 van feltelepítve, de nincs szükségem a magyarítására, így ki sem próbáltam.
  • kjhun
    Nálam se megy.
  • Jaka923
    Persze. Neked talán működik?
  • IMYke2.0.0.0
    Próbáltad, hogy megadod a STEAM-fiókod nevét a LETÖLTÉS gomb mellett?
  • Jaka923
    Olyan probléma lenne, hogy a steam.magyaritasok.hu-ról nem lehet letölteni a magyarításokat.
  • genndy
    Nem az igazi. A küldetés nem volt árulással kapcsolatos, hanem őt árulták el a küldetés alatt. Tehát inkább valami ilyesmi kellene:
    "Önálló kaland, melyben Lelianát irányítod azon küldetése - és elárulása - közben, mely örökre megváltoztatta."

Meg nekem nem tetszik a 'mérje'. Legyen inkább: "...hogy az orlézi cselszövéses játékkal Fereldent (is?) sújtsa..."

"...Veszedelem előtt, Leliana ..." - nem kell vessző; "hajtja" - elég a 'hajt'
  • TBTPumpa
    Angol szöveg:
    "A standalone adventure in which you play as Leliana during the mission--and betrayal--that changed her forever.

It is years before the Blight, and Leliana is a young bard whose curiosities run more to passion than to the Chant of Light. Her mentor, Marjolaine, is determined to inflict the Orlesian game of intrigue on Ferelden, and Leliana is eager to please. It is a time of adventure and excitement and it cannot last."
  • TBTPumpa
    Az a régi fordítás. Azzal ne foglalkozz, csak szemléltetés miatt lett beszúrva.
  • lostprophet
    Apró hiba jobb oldalt: "Egy évvel a vesszedelem előtt..." - Eggyel több az s betű :)
  • IMYke2.0.0.0
    Azzal azért nem foglalkoztam, mert nekem kell hozzá az angol eredeti.
    Az első képen lévő fordítást és magyar fogalmazást inkább nem kommentálnám.
  • TBTPumpa
    Köszönöm a visszajelzést, de nem erre a részére gondoltam.
    Én is ezt a formát alkalmazom, amelyet te, de ezt a hivatalos fordítás alapján készítettem hozzá. Majd javítom ott is és itt is.
    Viszont a szöveg "felső" részének helyessége jobban érdekel.
  • IMYke2.0.0.0
    Lassan átnevezem a topikot :)

Nos, én évek óta hangoztatom itt, az SG.hu-n, a filmekkel kapcsolatos cikkeknél, hogy amikor filmcímeket sorol fel a cikk írója, azt ne legyen rest idézőjelek közé tenni.
    * az Eszmélés vagy a Vérvonalak --- nálam -> - az 'Eszmélés' vagy a 'Vérvonalak'
    * Válaszd a főmenüben a További Életutakat, majd a Leliana balladája opciót. --- nálam -> - Válaszd a Főmenüben a 'További életutakat', majd a 'Leliana balladája' opciót!

/És az angol központozással szemben, a magyar helyesírásnak megfelelően használjuk a felkiáltójeleket is, amikor felszólítjuk a játékost.
  • TBTPumpa
    Nem tudom, milyenre kellene fogalmazni ezt a szöveget, hogy szebb és értelmesebb legyen. Sajnos eléggé szegényes itt az angol szöveg is.

Régi:

Aktuális:

• HJ
    :) :) :) hahaha. Ez jó hír! Még jó hogy ez a topik pékmentes övezet lett, mert különben kerülgethetnénk itt a fenyegetőzgető nyafogását :D :D :D
  • kjhun
    A HUNosítók Team titkos projektje. (volt)

Gondolom a pék ennek nagyon nem örült. Bezzeg örömteli hírként posztolták az oldalukon.
  • genndy
    2-2-2
    A Boszorka maradjon a Boszorkány helyett, Morriganre valahogy jobban illik :)
  • TBTPumpa
    Igen, esztétikailag valóban szebb a Ballada szócska, mint a Dal.

És amúgy sem szó szerint lett fordítva. Bár a Witch Hunt-ot Boszorka vadászatnak fordították (így: Boszorka Vadászat, Minden Szónak Nagy Betűvel Kell Kezdődnie).

Ott is inkább az "üldözést" választottam, hisz nem arról szól, hogy levadászunk egy személyt. Ez nem Predator mód. Másról szól az a DLC.
    De ebbe sem megyek bele, mert az spoiler lenne.

Haladunk (A JPG tömörítés miatt nagyon rossz lenne a képminőség a Vörös szín miatt, ezért meghagytam PNG képként, mert így sokkal szebb és így fog majd megjelenni a játékosnak is):

• IMYke2.0.0.0
    Esztétikailag szebb a 'ballada' - és ugye, az énekelt vers.
    Ettől függetlenül, mint minden egyéni véleménynek, ennek sincs kötelező érvénye.
  • TBTPumpa
    Leliana Song eredetileg - ez lehet Leliana dala (németül: Lelianas Lied - ez is Dalt jelent).
    Illetve ő egy Bárd, néhány képessége is tartalmazza a DAL szócskát (Battlesong - Csatadal - hivatalos magyar nyelv alapján). És magának Lelianának is köze van a zenéhez, de ebbe komolyabban nem megyek bele, mert Imy nem játszotta végig még ezt a játékot.

Bár ez egy különálló történeti DLC, de akkor is Ballada lenne rá a megfelelő szó?
  • IMYke2.0.0.0
    Tehát, nálad is: 2-3-2
  • Coradiel
    A második sornál esetleg Boszorkányüldözés nekem jobban tetszene, amúgy a nálam 2 az elsőnél, és 2 a harmadiknál is.
  • Jaka923
    A magyar NeoCore új játéka, a The Incredible Adventures of Van Helsing magyarul fog megjelenni. A King Arthur 2 után nem volt ez annyira egyértelmű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.
  • IMYke2.0.0.0
    Felülről, és részemről: 2-3-2
  • TBTPumpa
    Amelyik jobban tetszik nektek, az lesz a "végleges" változatban!
    A magyar változatok Ramy-nak köszönhetőek!

• IMYke2.0.0.0
    Ez itt a reklám here: Drakensang - The Dark Eye magyarítás - 102 MB
    Bővebb infók és letöltés a link mögött! Tessék mindent elolvasni és az oldalon. valamint a Magyarítások Portál topikjában megköszönni, hozzászólni.:)