58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Anonymusx #39382 A king's bounty Legends-hez kijött egy patch ami nyelveket adott a játékhoz, de viszont emiatt nem működik hozzá a magyarítás.
Nem jelenik meg semmilyen szöveg.
Jó lenne legalább ha a korábbi verzióval össze tudnám hasonlítani a játékot, így hátha meglenne a megoldás is, de sajnos egyből frissítette, és ha jól láttam már így telepíti fel.
Valaki nem tudna ránézni? -
-
Azt se felejtsük el, hogy ez egy rajongói oldal, míg az első magyarítást "nem egy rajongói oldal szerkesztői" készítették.
A TombRaiders.hu oldalt pedig a játék is megemlíti a Credits végén. Gondolom valaki ránézett a rajongói oldalra unalmában és "észrevette" a fordítást. Így került fel a blogra is. Míg az első fordítás "viszonylag" egy ismeretlen helyen van (nem hinném, hogy a Magyarítások portált sok külföldi játékfejlesztő nézegeti).
És amúgy is, ha elkészül a harmadik fordítás Tinman jóvoltából, akkor majd talán arról is meg fog emlékezni a Crystal.
-
Illett volna az elsővel kezdeniük - de hát a tűz...
-
A Crystal Dynamics a blogján megköszönte a Tomb Raider 2013 magyar fordítását!
-
Vajon mit akarhat toled :P -
Szerintem rosszul olvastad, engem akar letölteni, nem a magyarítást :D -
Végtelen a te űröd...? :D -
Az egy ember :D -
Érdekes, hogy lostprophet-nek mit nem tulajdonítanak, és találnak rá az oldalamra:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
robi3 #39372 Sziasztok!
Találtam pár dolgot a Baldurs gate 2 enhanced edition magyarítását illetően, de nem sok pozitívumot, a legutolsó amit találtam róla hogy áll a projekt. Esetleg tudtok valami jobb hírrel szolgálni? -
Kicsit javítgatni kellett a szinkronon úgyhogy itt az új link :) Aki lemaradt volna róla töltse. Half-Life Teljes Magyar szinkron http://data.hu/get/7341880/HLSzinkron.zip -
Nalad mindig felig ures a pohar, ezt mar megszokhattuk. -
RAMyMamy #39369 ez sajnos az igényestől nagyon, de nagyon messze áll :( -
Én értelek, és ha a többiek szerint pl. ez jó, akkor valószínűleg velem van a baj. Mindenesetre további sok sikert:) -
Szerintem igényes munka lett a szinkron, mondjuk én nem fogom kipróbálni, de akit nem érint és nem fogja használni az egyáltalán miért fikázza? -
"11 khz, 88kbps, recseg, ropog." Tudod nem önszántunkból 8bit mono és 11 Khz a szinkron hogy szándékosan rontsuk a hang minőséget. Az eredeti Hang fájlok ebben a tartományban lettek felvéve és ezt is igényli a Magyar szinkron is mivel csak így mozognak a karakterek szája. Nem magyarázkodni akarok véletlenül se de mielőtt kritizálunk azért meg lehet kérdezni hogy ez vajon miért így van és nem úgy. Ahogy sokszor hangsúlyoztam 8 év meló. Szinte kis tizenévesként kezdtük és mire kész lett felnőttünk :) Lényeg a további munkáinkon látható lesz az előrelépés. Akik meg kritikusak azokat meg legalább tovább bosszanthatjuk ha már nekik nem tetszik :) -
Köszönjük :) A Munkálatok hamarosan elkezdődnek. -
mester1987 #39364 További sok sikert a Prey-hez!!! Várjuk mihamarább!!! -
Itt a baj. 8 év. Egy olyan játékról van szó, amit még az is végigtolt már 2x, aki nem nagy rajongója.
Lehet egy demo jó lett volna 1 évi meló után, hogy ne öljetek így bele további 7 évet.
?????
Attól, ahogy leírtad semmit nem számít a véleményed még megcsinálhatjuk nyugodtan. Mert hogy ha neked nem másoknak azért örömet okozunk vele. És itt befejeztem a kommentháborút. Nem is veszekedni akarok. -
Én senkit nem akartam megbántani (ilyen a neveltetésem). De megvédem amit meg kell. Ha így letámadnak visszatámadok. Mert ha nekik lehet nekem miért ne. Ha az Opfort és a Blue Shiftet letudtuk utána nem titok de a nagy sikert aratott FPS-t a Prey-t készülünk leszinkronizálni :) Nem fog recsegni a hang és semmi más probléma nem lesz. Mert amint mondtuk már profi mikrofonnal és minden ami egy jó szinkronhoz kell dolgozunk :) -
kjhun #39361 Jaj, fiúk ne veszekedjetek ennyire. Örüljetek neki, hogy készen van.
solidsnake: OPF/BS után, mit terveztek kiadni?
A GTA 3 szinkronja sem teljes, pedig az is jó ideje készülget. (Beta3, közel ~7 éves, a Beta4 is 4 éve jelent meg. A HL2 szinkront ne is említsem már, még mindig 40.3%-on áll a projekt. Ez is lassan 5 és fél éve készülget. -
Merlin 9 éve amatőr filmezéssel is foglalkozm. Szóval csak tudom hogyan kell színészkedni :) -
Amint mondtam akkoriban nem volt profi mikrofonunk. Oké jobb az őszinte kritizálás persze. De van mikor már olyanok vannak ami teljesen nem is úgy van. És az ember egy idő után megunja. Persze aki védi a maga igazát az a hülye stb. Hát akkor ez fordítva is igaz. Akinek nem tetszik nem kell szent küldetésének lennie hogy földbe tiporja a szinkront. Mondom az új munkákat igyekezünk jobbra kihozni. Innentől meg úgy mondhatja mindenki a magáét ahogy akarja. És akinek nem tetszik hogy jobban érezzék magukat annak mindenkinek igaza van. Lehet túlreagálom lehet nem de én személy szerint igazságtalannak tartom a fogadtatást. És én itt szerintem befejeztem. További szép estét. -
Vox könyvtár ---> "e" betűvel kezdődő hangfájlokig borzalmas, torz, recseg, túl rányomtátok a echot. Utána sokkal jobb.
7(!)/100-as hangerőn hallgatva mondom ezt :-( -
Itt a baj. 8 év. Egy olyan játékról van szó, amit még az is végigtolt már 2x, aki nem nagy rajongója.
Ha a fordítás minősége jóval magasabb lenne, esküszöm neked gyakorlott angolosként is kipróbálnám vele a játékot. Így viszont én sem érzek késztetést.
Lehet egy demo jó lett volna 1 évi meló után, hogy ne öljetek így bele további 7 évet.
Ez csak az én véleményem, kb. semmit nem számít, viszont hidd el jobb az őszinte vélemény, mint a vigyorogva mindenhez tapsolás. -
11 khz, 88kbps, recseg, ropog. Nekem ez a fő bajom vele. :-(
Amúgy szerintem a hangok egy része teljesen aranyos... felidézi a régi gyerekkorom, amikor az ember egy Fast Tracker + jó adag lelkesedés társaságában csodákat tett. :-)
Vágom, hogy ~1600 fájl, de a 8 év erősen sok.
Anno mikor bejöttek a Garmin GPS-ek akkori apósjelöltem vett egy negyedmilkás masinát. Full angol volt. Ellenben 1 napos meló árán az összes szót/kifejezést/mondatot leszinkronizáltam neki. Kb. 200 fájl volt. 8 év nagyon sok erre, főleg, hogy többen is melóztatok rajta. :-/ -
Ne haragudj ha elragadtatom magam. Tudod ez a 8 év tanulság nekünk. Hogy hová fejlődött az emberiség akinek semmi sem jó. Mikor anno csak a kis Béta szinkront adtuk ki örültek hogy van aki csinálja örültek hogy van mert ezt nektek gémereknek készítjük. Ma már az élő fűszálba is belekötnek. Na de nem dramatizálom a helyzetet. Elsősorban nem neked kell megfelelnünk. Mi csináljuk tovább a munkát újabb szinkronokat adunk ki tetszik nem tetszik. És mindegyikkel törődünk odafigyelünk és csináljuk. Ahogy tettük ezzel is "8" kerek évig. Köszöntem szépen. -
8 évi meló. Minden szabadidőnket beáldoztunk. A hangok lehet furcsák mivel akkoriban nem volt profi mikrofonunk de már ezt is orvosoltuk. Megértheted hogy védem a "gyermekünket". Első szinkronunk eddig készült és sajnos vagy nem sajnos olyan lett amilyen. A többi munkánkban igyekszünk fejlődni. -
Már ne haragudj mi mindent beleadtunk. Nem értjük a vessző hangsúly stb mondataidat. Tudod a Half-Life szinkronnál ahogy beteszek a fájlokat olyanná válik a hangsúly amilyen a karakter. Pl a néger doknál mély kleiner-nél vékonyabb. A katonáknál mivel nem követi a magyar nyelvtan a szinkron így igen nehéz volt megcsinálni így olyan mintha gyorsan beszélnének. Mivel szét van darabolva a szinkron. Egyáltalán nem összecsapott munka. Köszönjük a hozzászólást. Nem kell letölteni akkor és nincs probléma ha neked azt jelent :) -
Azért "8 év" alatt akár meg is tanulhattátok volna a szövegeket, az emberi hangsúlyozást - színészkedést. Mert ez így gáz. Hadartok, zéró érzelemmel robotszerűen felolvastok, a beszédhibákat benne hagytátok, a vessző hangsúlyokat rosszul kezelitek. Én elhiszem, hogy sokat dolgoztatok vele, de ez így, ebben a formában egy amatőr, összecsapott munka. -
Köszi....látom a Sleeping Dogs is nagyon jól halad!
-
ELkészült a Gone Home magyarítása, tölthető az oldalamról:
Gone Home magyarítás -
Az igen, gratulálok!
-
Remélem mindenki örömét leli majd benne hisz megígértük mégha ilyen hosszú idő után is de elkèszül :) Az Opfor és a Blue Shift szinkronizálása is hamarosan elkészül :) Bármi kérdés van a szinkronnal kapcsolatban azt igyekszem megválaszolni :) -
Ugyan, ki NE emlékezne. :)
Szerintem megkapta, csak nála relatíve sok az átfutási idő. -

-
Hello!
Nemtudom ki emlékszik még a Half-Hun Teamra és a projektvezetőre solidsnake 2-re (vagyis jómagamra:D). Örömmel jelentem be hogy 8 év hosszú munka után elkészültünk a Half-Life 100%-os leszinkronizàlásàval. Remélem Panyi látja majd a fórumban ezt a kommentet mivel már írtam neki egy ideje de valószínű hogy nem érkezett meg az e-mail és reméljük a Magyaritások Portálon is helyet kap a szinkron. :) Tehát a szinkron elkészült és innen le is lehet tölteni :)
Link: http://data.hu/get/7325855/HLSzinkron.zip -
Sziasztok,
Tesztelőket keresnék a The Last of Us Magyarításának ellenőrzésére. Az összes szöveg magyar a menütől a jegyzetekig, de mivel szövegkörnyezet nélkül fordítottuk, így lehetnek épp nem oda illő szövegek. -
Rusy #39343 OFF
Ja esetleg ha valakit érdekelne tudom hogy ez nem a reklám helye, de megéri a steam-en most free weekend van Comapny of Heroes 2, ingyenesen játszható vasárnap éfélig illetve 66% akció 12 euró, nagyon megéri most vettem meg én is.
OFF vége