58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
kjhun #39543 Szia Imi
Egyre, furább ez a gond, a Magyarítások portállal, hogy nálad ezt csinálja.
szét a gépet. 
1. Ha, jól tudom, könyvtári "vasat" használsz netezésre. Ha, nem, akkor először is meg kéne nézni, hogy a többi gépen is ugyanezt csinálja-e. Ha, igen, lehet arra gyanakodni, hogy ott helyileg le lett tiltva a routerben/tűzfalprogramon belül, az adott oldal. (Ha, netán egy gép osztaná a netet többfelé és azon futna a tűzfalprogi. De, ez már régi módi netosztásra.)
2. Ha, ott is ugyanez, megnézni másnál, ugyanannál a netszolgáltató hálózatán lógó gépen, hogy bejön-e. Ha, ott se, akkor elképzelhető az, hogy a szolgáltatód blokkolja az oldalt. (Minek is? Nem warez-szájt.) Ez esetben, ott helyben, ha van másik szolgáltató, ott jónak kell lennie.
3. Proxyszerverrel/VPN-t használva sem jön be? A 2.-ben írt, netblokkolást így ki lehet elviekben kerülni. Amit felvázoltál IP-bant, az kizárható Panyi írása alapján.
4. Parancssorba: ipconfig /flushdns <-- hátha, a névfeloldási gyorsítótárad xart be. Netán még az alábbi kapcsolókat is zavard le: renew és registerdns
5. Vírus/féreg nem okozna ilyen kimondottan oldalspecifikus problémát. Nem hinném, hogy lenne olyan elvetemült egyén, aki pont eme oldal blokkolására írna egy trójait. Letiltott vírusirtónál is van-e ilyen bug? Nálam, egyszer az Avast csinált ilyet, ha jól rémlik, ott is valahogy a webkamera (!) drivere kevert meg valamit, annak a telepítése után nem volt net. Ha, van régebbről mentésed a Rendszerről, állítsd vissza akkor egy korábbi állapotra. Windows frissítés akkortájt nem kúszott fel sunyiban? Bár, ez aligha keverne meg valamit, hacsak, nem pont valami kényes rendszer-összetevőt piszkált meg.
6. A Chrome-ban, az elmúlt ~2 hétnyi összes adatot kitörölni, hátha ott keveredett meg valami vagy csak, az alábbiakat: Böngészés előzményei, Letöltési előzmények, Cookie-k, illetve egyéb webhely- és plug-in-adatok, A gyorsítótárban szereplő képek és fájlok.
nslookup-ra nálam ezt dobja:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
C:Documents and Settings>nslookup
*** Nem tal lhat¢ kiszolg l¢n'v a c·mhez (192.168.1.1): Non-existent domain
*** Az alap'rtelmezett kiszolg l¢k nem 'rhet<k el
Alapértelmezett kiszolgáló: UnKnown
Address: 192.168.1.1
> magyaritasok.hu
Kiszolgáló: UnKnown
Address: 192.168.1.1
Nem m'rvad¢ v lasz:
Név: magyaritasok.hu
Address: 195.228.254.178
7. A ping-ed nem túl magas? Az, se komálhatja a szerver.
8.
-
feketeobeliszk #39542 Biztos így van, de azért a vatera "személyes" beléptető oldalát is blokkolta. -
Elküldtem a képet privát üzenetben. -
Köszönöm, megnézem.
Nincs okostelefonom, padem, laptopom. :(
Haveromnál, a PC-jén, talán hétvégén még rápróbálkozhatok. -
Panyi #39539 Na akkor válaszolok én!
Ha éppen az IPbe belekerülnél, akiket bannoltunk, akkor kapnál egy olyan üzenetet, hogy bannolva lettél, vagy valami blablát egy nagy fehér oldalon. Az esetedben valami más lehet a gond.
Ha szépen megkérlek, akkor mielőtt megnyitnád az oldalt, akkor chromeban nyomj egy F12-őt, majd a megnyitott ablakon kattints a networks fülre, majd ezek után próbáld meg megnyitni az oldalt és erről küldj nekem egy képernyő mentést. Hátha rájövök hol lehet a gond.
Más helyi eszközről nem tudod megnézni az oldalt ugye? -
Rákérdezne valaki a Magyarítások Portálon, hogy adtak-e IP-alapú bannt valakinek mostanság?
Tartok tőle, hogy valaki a környékemen kapott egy ilyet, és belekerültem én is a tartományba - a Portál lapja ugyanis nem azonnal dob vissza, hanem szépen "gondolkodik" (szép magyar zászlónk ott is a fülön), aztán gyorsan dobja az üzenetet a nem-megnyithatóságról.
Púpom ki van már ezzel! -
foldi6 #39537 csak szövegeset -
Szöveges vagy szinkronos magyarítást használtál? -
foldi6 #39535 Sziasztok,
Warcraft 3-mal játszok magyarítva, de az emberek kampányának 6. küldetését nem indítja el, csak akkor, ha letörlöm a magyarítást..A legfrissebb patch van fent, a BattelNet-tel frissítettem. Esetleg találkozott vki ilyesmi problémával?
Köszi előre is -
HJ #39534 Az Eset Smart Security csak olyan oldalakat blokkolt ami az adatbázisában kártékony tartalmúnak (malware, vírus, trójai terjesztő stb) volt bejegyezve. Ezeket akkor is szűri, ha látszólag ki van kapcsolva, mert a háttérben fut a fő "motorja" szolgáltatásként. Valójában, nem tartalomra szűr, mert a legvadabb warez oldalakat is engedi, ha nem terjeszt kártékony kódokat sumákban. Szóval nem valószínű hogy az MP ilyen vagy hasonló feketelistára kerülhetne. -
Emlékeim szerint, a Magyarítások Portálon nagy volt a hév a játék körül, aztán elült az is - valaki(k) vele is vetette(ék) magát a dologba.
A kínaiak módszerével remekül fordítható a játék.
Sajnos, az ő honosítások sem tökéletes, mert bár mindent lefordítottam, ami majd az alábbi képekhez tartozó szövegeket illeti, a játékban nem jelenik meg [eddig csak 1, de félő, hogy még sok tucat!] komplett mondat.
Sőt, az is kiderült, hogy ezeket a hiányzó mondatokat ékezet nélkül HEX-ben lehet pótolni, csak ugye eléggé felemás képet adna a dolog.
A játék: "Hitman: Absolution - Professional Edition" - hangsúlyozandó: STEAM-es verzió, amivel a kínai módszer tökéletesen fut is.
További képek, és a problémás szöveg (mondat) a spoiler mögött:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A csehek módszere is ígéretes, de ahhoz pedig mindenképp editor kell és a különbség alapú patchelést is meg kell oldani. -
Köszönöm szépen. :)
Szövegmennyiséget nem tudok mondani, mert XML-eket kell honosítani [mindegyik fájlban ott van az 5 hivatalos nyelvhez tartozó szövegállomány + a az eredeti verzió], de erősen valószínű, hogy több hónapos melóról beszélhetünk. -
Megírtam a megfelelő topikba. Talán valakit érdekelni fog a dolog. -
Továbbra sem tudok Magyarítások Portálra fellépni.
Ezért újfent csak itt - esetleg, szórhatná valaki az igét ott, aki be tud lépni:
"Age of Wonders III" fordítható, méghozzá minden probléma nélkül.
-
Avast Free vírusírtót használtam 32-bites Windows 7 alatt is, és most 64 alatt is.
Korábban minden gond nélkül léptem fel azzal a rendszerrel az oldalra.
A tippet köszönöm, majd kipróbálom. :) -
feketeobeliszk #39528 A második mondat eleje helyesen: "nekem" -
feketeobeliszk #39527 Nem az Eset Smart Security egy régebbi verzióját használod? Nem ez okozott hasonló hibát. Hiába kapcsoltam ki a víruskeresőt és eset tűzfalat is, akkor is blokkolt bizonyos oldalakat. Ha nem is ezt használod, akkor is próbálj meg csökkentett módban fellépni, ha úgy se megy legalább biztosan kizárhatod a szoftveres problémát. -
Kár ,pedig nagyon jó lehet.Legalábbis az elődök alapján. -
Nos, fene se tudja miért és hogyan, de ugye napok óta nem tudok fellépni a Magyarítások Portálra.
Ezért, úgy döntöttem, ezt a fórumot és ezt a topikot használom aktívabban az információ-megosztásra.
Tegnap kipróbáltam, és remekül honosítható, az általam még ott ismertetett módszerrel. A "őŐűŰ" nem támogatott, de minden más szépen megjelenik:
A projektet nem kezdtem el, csak kipróbáltam.
Amúgy is, előbb végig szeretném játszani, és az nem mostanában történhet meg [STEAM-en nincs meg a játék ugye, sajnos]. -
Diopapa #39524 Meg tudnád adni a két DNS szerver ip címét? Kipróbálnám itt, hogy mit ad vissza a magyaritasok.hu-ra. BTW legegyszerűbben úgy tudnád kiküszöbölni jelenleg a gondod, hogy a host file-ba felveszed az első üres sorba:
"195.228.254.178 magyaritasok.hu" -
A szolgáltató IP-címe és egy másik (212.xx.xx.x). Azaz 2 darab IP-cím. -
Diopapa #39522 cmd --> ipconfig /all
innen nekünk az ipv4-es rész érdekes, a "DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . :" rész után milyen ip van? -
Hogy tisztázzuk: #39512
Másrészt:
-
Diopapa #39520 hogy' értsük egymást. cmd -> ping magyaritasok.hu (enter)
magyaritasok.hu [195.228.254.178] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 195.228.254.178: bájt=32 idő=5 ms TTL=54
Válasz 195.228.254.178: bájt=32 idő=5 ms TTL=54
Válasz 195.228.254.178: bájt=32 idő=4 ms TTL=54
Válasz 195.228.254.178: bájt=32 idő=11 ms TTL=54
195.228.254.178 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 4ms, maximum = 11ms, átlag = 6ms
Ilyesmit kell látnod. Ha más ip cím van itt (neagyjisten 127.0.0.1) akkor valami nem stimmel. Első körben router / modem restart, ha nem segít, akkor cmd-be:
nslookup ( enter)
magyaritasok.hu (enter)
itt mit ír?
majd: (ugyanide)
server 8.8.4.4 (enter)
magyaritasok.hu (enter)
most mit ír? -
HJ #39519 Márpedig a tünetek alapján valami a localhostra irányítja az MP-t :( -
HJ #39518 WindowsSystem32driversetchosts
A hosts fájl kiterjesztés nélküli, de egyébként sima txt fájl -
Teljesen friss rendszer - naprakész frissítésekkel:
KÉP:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Magyarítások Portál nem nyílik meg. -
Azért keress rá a hosts nevű fájlra a C: partíción és kukkants bele szerintem, hátha -
Ebben csak az a szépséghiba, hogy ahogy írtam, azon a napon semmihez sem nyúltam, semmit sem piszkáltam a gépen, és a host fájlt sem buheráltam soha.
-
A 127.0.0.1 a saját magad címe.
A magyaritasok.hu: 195.228.254.178
Ha pingelni sem tudod, akkor nem böngésző hiba nyilván, de nekem eddig sem tűnt annak. -
HJ #39513 Ha 127.0.0.1 akkor bizony valami a Localhostra tolja az MP-t. Csak megnézném én a host fájlt. -
127.0.0.1-et pingel. -
Diopapa #39511 Ha pingeled, milyen ip címet ad vissza? -
Nem tudom elégszer ismételni: egy azon napon, egy azon rendszer alatt [semmiféle buhera, semmiféle telepítés, semmiféle vírus, semmi] délelőtt írtam és olvastam a Magyarítások Portálon, és még kora délután is. Aztán délután 3 körül már nem [fenti hibaüzenet].
Új operációs rendszer alatt dettó.
* AdBlock nem tiltja
* Vírusírtó nem tiltja
-
Én rendszeresen frissített Firefox-ot használok és semmi probléma nincs (a magyaritasok.hu is bejön, letöltés is működik). -
Használj MAXTHON-t! Életbe nem fog ilyen hibát dobni!
-
jaa akkor bocs)) -
Az SG-s CK II topikra gondolsz?
Mert pont annak írtad a hozzászólást, aki csinálta/csinálja... -
a topikjában fent van a fordítás, már valaki megjelenése után elkászítette -
Nálam néhány SG topik szokott ilyet csinálni, be vagyok jelentkezve és a topikot kiválasztva behoz nekem egy üres fehér oldalt, amit hiába frissítek.